⭕️ سرلشكر تحسين الخفاجى سخنگوى ستاد عمليات مشترك عراق اعلام كرد:
🔹افزايشى در تعداد نيروهاى ناتو وجود ندارد و نمايندگى ناتو در عراق متشكل از 500 نفر است كه كار خود را به صورت حرفه اى انجام مى دهند.
🔹نيروهاى ناتو در عراق، نيروهاى رزمى و نظامى نيستند بلكه مستشارى و آموزشى مى باشند و هدف آنان آموزش و آماده سازى كادرهاى آموزشى در نيروهاى امنيتى و نيروهاى مسلح در واحدهاى مختلف مى باشد.
🔹اين نمايندگى به ما كمك هايى را در پشتيبانى هوايى و انجام حملات هوايى و نيز در زمينه اطلاعاتى تقديم مى كند.
⭕️همچنين قاسم الاعرجى مشاور امنيت ملى نخست وزير عراق هم در ديدار با پلاسخارت تأكيد كرد كه دولت به تصميم مجلس مبنى بر اخراج نيروهاى نظامى بيگانه از عراق احترام مى گذارد و بر روى اين موضوع با آرامش در حال كار كردن است.
🔹همچنين الاعرجى در اين ديدار تأكيد كرد كه مأموريت ناتو در عراق تحت عنوان مستشارى و آموزش مى باشد و تصميم يا دستورى از طرف دولت مبنى بر افزايش نيروهاى آنان يا تغيير مأموريت آنان وجود ندارد.
⭕️شايان ذكر است كه پيش از اين فرمانده نمايندگى ناتو در عراق اعلام كرده بود كه افزايش تعداد نيروهاى آنان در عراق به درخواست دولت و به طور مشخص مشاور امنيت ملى الكاظمى انجام خواهد گرفت.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 مرجعیت مانع سازش با اسرائیل شد
🔸️امیر موسوی تحلیلگر مسائل منطقه در صفحه خود نوشت:
پاپ تصور می کرد که سازش عراق با اسرائیل ممکن است همانطور که در سفرش به امارات و مغرب و نامه ای که به سودان نوشت انجام داد اما با موضع مرجعیت در حمایت از فلسطین و رد سازش مواجه شد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 اور خبیث ترین چیزی که در پروژه آبراهام است
🔹به آن اندازه ای که از افرادی که همچنان از خباثت های یهودیان و صهیونیسم غافل هستند، از چیز دیگری تعجب نمی کنم و این غفلت به رغم هشدارهای قرآن کریم و به رغم احادیث شریف نبوی و سیره اهل بیت علیهم السلام است که نسبت به خطر صهیونیسم و یهود علیه اسلام آگاه سازی کرده و هشدار داده بودند همانطور که در آیه 120 سوره مبارکه بقره در قرآن کریم نیز به این موضوع یعنی عدم رضایت یهودیان و مسیحیان مگر درصورت پیوستن به ملت آنان اشاره شده است.
این غفلت برخی ها را وادار کرد تا پروژه هایی را که صهیونیسم و آمریکا به مطرح کردن آن عادت داشته اند، به دست فراموشی بسپارند و می توان به "تقابل تمدن ها" و "پایان تاریخ" به عنوان نمونه ای از این پروژه ها اشاره کرد که تمامی آن ها با شکست رو به رو شدند و در مقابل صخره مقاومت در منطقه نابود شدند، مقاومتی که برآمده از اصول و ریشه ای و عقیدتی است و به خوبی درک می کند که جوهر نزاع ها در منطقه عقیدتی است، اگر چه که روندها و منحنی های دیگری که گاهی سیاسی و گاهی دیگر اقتصادی است به خود بگیرد.
🔹پروژه هایی که بزرگ ترین اندیشمندان صهیونیسم با ملیت های آمریکایی برای آن نظریه پردازی کردند و ما به برخی از آن ها اشاره کردیم، تمامی این پروژه ها منطقه حیاتی ما را مورد هدف قرار می دادند که این منطقه مرکز ادیان بزرگ و قبله گاه عاشقان این ادیان در تمامی عالم است. این منطقه ای که رژیم صهیونیستی در عرش آن نشست و بر قلب معنوی و روحی دنیا یعنی قدس شریف تسلط یافت.
اما پس از آن که نئو محافظه کاران در دولت آمریکا نزدیکی زوال رژیم صهیونیستی را در اثر افزایش توانایی های محور مقاومت و فروپاشی تدریجی پروژه های توسعه طلبانه که با هدف تحقق رویای بزرگ رژیم صهیونیستی در منطقه بود را درک کردند، اقدام به شروع طرح "دیپلماسی معنوی" کردند و این طرح فکری و عقیدتی بود که از طریق آن و تحت دامن آن می توان معامله قرن را اجرا کرد. همانطور که در دهه دوم از قرن پیشین، رخ داد هنگامی که پروژه "سایکس - پیکو" تجزیه طلبانه را تحت جناح پروژه قومیت گرایی اجرا کردند [و این پروژه باعث تأسیس بسیاری از کشورهای عربی امروزی شد].
🔹این دیپلماسی معنوی تجمع گرایانه و نه تجزیه طلبانه - آنطور که در پروژه سایکس پیکو حاصل شد - از این دیپلماسی خواسته شده است تا نگاه ها را از اشغالگری صهیونیست ها بر فلسطین اشغالی منحرف کرده و اشغال قدس توسط آنان را مشروع کند.
🔹اما از آنچه به نظر می رسد آنان به یقین رسیده اند که این پروژه موفقیتی برای آن ثبت نخواهد شد و در توان صهیونیست ها نخواهد بود تا از مطالبات آزاد سازی فلسطین رهایی یابند مگر از طریق ایجاد یک جایگزین برای قدس که تمامی ادیان بزرگ دور آن جمع شوند و نگاه های مطالبه گران آزادسازی فلسطین از قدس منحرف شود.
و به همین خاطر و نیز به دلایلی که در زیر خواهد آمد انتخاب آنان بر روی منطقه اور (در استان ذی قار) واقع شد:
🔹یک- اور در عراق قرار دارد و این منطقه محل تولد پدر پیامبران حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام و محل توافق میان اتباع ادیان آسمانی است.
🔹دو- انتخاب اور (معبد باستانی مشرکان) با هدف این که این منطقه جایگزینی برای قدس باشد و با هدف انحراف نگاه های جهانیان از اشغالگری صهیونیست ها از فلسطین و مبدل کردن حج به سوی آن است.
🔹سه- این هدف متعلق به نقش عراق در آینده است و از این نقش است که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، آزادسازی قدس با سپاهیان های متحد خود برای اعلان روزی جهانی برای عدالت و صلح را آغاز خواهد کرد و این انتخاب اور، یک اقدام پیشگیرانه برای بستن راه در برابر امام مهدی و مانع شدن از ایشان برای رسیدن به قدس و آزادسازی آن [به زعم دشمنان] می باشد.
🔹چهار- این انتخاب اور در چارچوب عمل بر روی جدایی مسلمانان از ارتباط آنان با بیت الله الحرام و روی گردانی آنان از کعبه می باشد و چه بسا غرب یقین پیدا کرده است که آرزوهای آل سعود درخصوص یمن باعث پایان دادن به حکومت آنان و سیطره حوثی ها بر کعبه خواهد شد؛ حال آنکه این پیش بینی ها از طریق پیشگویی های تلمودی (تورات شفاهی) باشد یا این که از طریق پیش بینی های سیاسی صورت گرفته باشد.
🔹پنج- انتخاب اور به عنوان مکانی برای حج ابراهیمی خالی از تلاش های صهیونیسم مسیحی برای بستن راه به روی پروژه تمدن بزرگ اسلامی که امام خامنه ای آن را تأسیس کرد و همگان را به سوی آن فرا خواند، نمی باشد.
ادامه دارد...
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
امام خامنه ای اعزه الله که پروژه ای متکامل را برای نهضت اسلامی از طریق توانایی های جمهوری اسلامی ارائه دادند به گونه ای که نظریات غرب که از تقابل تمدن ها یا پایان تاریخ سخن می گفت را نابود کند بلکه پروژه نهضت اسلامی بر این نظریات در این مجال از طریق پروژه گفتگوی تمدن ها که خاتمى به سوی آن فرا خوانده بود، برتری پیدا می کند پس پروژه تمدن اسلامی مقدمه ای برای روز ظهور مقدس و بیانی بر فرهنگ اسلامی و هماهنگی در همزیستی است که به تمام دنیا آرامش و صلح را اعطا خواهد کرد.
🔹شش- تمرکز بر عراق فقط برای قطع پل های ارتباطی بین نیروهای محور مقاومت نیست بلکه برای جدایی میان دو جناح نهضت بزرگ مهدویت که بشارت ها و طلیعه آن از طریق پرچم های سیاه رنگ خود از شرق می آیند و در عراق تمرکز کرده و با پرچم های الیمانی ملحق شده تا به امید خدا وارد قدس شوند، می باشد.
🔹هفت- این موارد است که برای ما تفسیر می کنند که چرا مرجعیت دینی عراق در نجف بر ذکر قدس و تأکید بر این که مورد غصب و اشغالگری واقع شده است، اصرار داشتند.
🔹هشت- تبدیل کردن منطقه اور به مکان جهانی برای حج بر عراق این امر را الزامی می کند تا این مرکز دینی مشرکان را به منطقه ای بین المللی تبدیل کند به این بهانه که این منطقه، تبدیل به اثری گردشگری جهانی شود پس باید این منطقه از امنیت و ثبات بین المللی برخوردار باشد.
🔹نه- بین المللی کردن اور و قرار دادن ناصریه به عنوان یک استان جهانی بر اهمیت گردشگری دینی و اسلامی تأثیر خواهد گذاشت و دلیلی برای هجوم فرهنگی و از بین بردن هویت اسلامی ملت عراق خواهد شد.
🔹ده- این حق ماست که سؤال کنیم چرا قدس که قبله گاه توحید نزد ادیان آسمانی است، محلی برای حج نزد اتباع این ادیان باشد و چرا رژیم صهیونیستی اجازه باز کردن این مکان برای گردشگری جهانی را ندهد درحالیکه معبدی از معابد مشرکان برای این که محل حج موحدان باشد، آماده می شود؟! پس من گمان نمی کنم که در این اقدام (قرار دادن اور به عنوان محلی برای حج جهانی) خباثت صهیونیست ها پنهان نباشد.
✍️ ماجد الشویلی
💢نوشت: اين مقاله صرفا بيان كننده نظرات نگارنده مى باشد نه كانال تحولات عراق.
پايان
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 گروه تازه تأسیس "مقاومت بینالمللی" با انتشار فیلمی که لحظه انفجار کامیون لجستیکی ارتش آمریکا در فلوجه را نشان میدهد، مسئولیت حمله امروز را به عهده گرفت.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
📜 امروز در تقویم
🗓 جمعه
۱۲ مارس (آذار) ۲۰۲۱ میلادی
۲۸ رجب ۱۴۴۲ هجری قمری
۲۲ اسفند ۱۳۹۹ هجری شمسی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ تولد سردار بزرگ مبارک...
🔸️هشتگ های مربوط به تولد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در توییتر عراق ترند شد.
#ميلاد_اللواء_العظيم
#ميلاد_سليماني_الروح
#ميلاد_سردار_القلوب
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 اکتبری ها و داستان اتهام زنی به حشد
🔹️در پی قتل عام هفت عضو یک خانواده در روستای "الزلایه" واقع در جنوب شهر تکریت از استان صلاح الدین که گروهک داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، همچنان کانال های مرتبط با معترضان اکتبر(تشرین) مشغول اتهام زنی به حشدالشعبی بابت این جنایت هستند!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ چرا حشدالشعبی ساکت است؟
🔸️احمد الذواق تحلیلگر عراقی در واکنش به اتهامات وارد شده به حشدالشعبی در مورد قتل عام هفت نفر از اهالی یک خانواده در تکریت به جرم ارتباط با حشدالشعبی به دست داعش، از این سازمان درخواست کرد که در مقابل این اتهامات سکوت پیشه نکند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 آمریکا به دنبال احیای صدام
🔸️یک کاربر عراقی در واکنش به حوادث تروریستی اخیر و فعال شدن مجدد گروهک داعش، علت آن را عزل و نصب های مصطفی الکاظمی تحت فشار آمریکا بویژه عزل ابوعلی البصری فرمانده موفق یکی از نهادهای امنیتی وزارت داخلی عراق(خلیة الصقور) دانست که منجر به احیای دیکتاتوری در عراق می شود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 قدردانی از مواضع مرجعیت
🔸️محمود عباس رئیس جمهور تشکیلات خودگران فلسطین با ارسال نامه ای از بیانات مرجعیت اعلای شیعیان عراق آیت الله سیستانی(حفظه الله) در حمایت از مردم فلسطین و مخالفت با اشغالگری صهیونیست ها قدردانی کرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
📜 امروز در تقویم
🗓 شنبه
۱۳ مارس (آذار) ۲۰۲۱ میلادی
۲۹ رجب ۱۴۴۲ هجری قمری
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ هجری شمسی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 شیخ محمد الدنبوس از شیوخ عشایر جنوب عراق و از حامیان حشدالشعبی و ایران، برای چندمین بار در بصره مورد سوء قصد افراد ناشناس قرار گرفت.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الزمان (نزديك به سعد البزاز از شخصيت هاى رسانه اى اهل سنت و ضد مقاومت و رئيس شبكه الشرقيه):
🛑 صلاح الدين با جنايتى جديد كه در امتداد جنايت الفرحاتيه است، فاجعه اى را به خود ديد.
▪️اعتراضاتى خشمگينانه كه ترور پدر وكيل نا پديد شده در استان ميسان، ابوعلى چاسب را محكوم كرد.
▪️چين با اعطاى دو ميليون دوز اضافى از واكسن كرونا به عراق موافقت كرد.
▪️الكاظمى و الحلبوسى شيخ الازهر احمد الطيب را به سفر به عراق دعوت كردند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الصباح (نزديك به دولت):
🛑 تعداد 4 محور مورد بحث در گفتگوى ملى قريب الوقوع، پيش بينى شده است.
🔹به عقيده اين روزنامه اين محورها شامل انتخابات، سلاح خارج از ضابطه، ايجاد دولت و روابط خارجى مى باشند.
▪️هزاران نفر از مسلمين سالروز مبعث پيامبر اسلام (ص) را در نجف اشرف برگزار كردند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 اندر حکایات طرفداران جنبش اکتبر
🔹بر خلاف آن چه که عادی و متعارف در نظام های سیاسی دمکراتیک است، پس احزاب اکتبری که از این به بعد اینچنین نامشان خواهد بود، در برنامه سیاسی خود بر حذف کردن احزاب کلاسیک و همیشگی عراق که پس از 2003 بر این کشور حکومت کردند، تمرکز دارند و این پروژه از ریشه کندنی جدید برای احزابی است که خود آنان حزب بعث را از ریشه کنده بودند.
🔹و به دور از این که این انقلابی بعثی باشد که پشت عبای احزاب اکتبری پنهان شده است یا خیر و یا این که اقدامی جنگی علیه احزاب قدیمی می باشد پس نکته قابل توجه در آن این است که این احزاب، حزب فاشیست بعث و احزاب قدیمی بعد 2003 را در یک خط مساوی قرار داده اند پس برخی ها این موضوع را باور کرده و در این زمینه بازی خورده اند.
اما نکته تعجب بر انگیز تر نیز این است که تمام این کار با کمک و همراهی همین احزاب قدیمی و برای این که روشن تر باشیم با کمک احزاب اسلامی انجام می شود که خود اکتبری ها همین احزاب را می خواهند از ریشه بکنند!!
🔹اما این کار چگونه انجام می شود و مکانیزم و ابزارهای اتخاذ شده برای تحقق این هدف چه می باشد؟ این همان چیزی است که در نکاتی که در زیر می آید و به آن اشاره خواهم کرد:
🔹یک: جنبش اکتبر به روش فعالیت سیاسی به دلیل عدم تضمین تحقق پروژه خود از طریق تظاهرات و تجمعات و ایجاد نگرانی و اعمال آشوب گرایانه روی آورده است.
🔹دو: ممکن است که ورود آنان به روش عمل سیاسی یکی از گونه های تنوع در روش هایشان و تجدید و تازه سازی در راه هایشان برای رسیدن به هدف باشد حتی اگر رسیدن به این هدف از راه های ماکیاولیستی که همان هدف وسیله را توجیه می کند، باشد.
🔹سه: ممکن است که ورود شخصیت های طرفدار اکتبر در سازوکار سیاسی کشور نوعی از اختلاف و تباین در دیدگاه ها میان آنان در مسائل عدیده ای باشد.
🔹چهار: ممکن است که ورود آنان به سازوکار سیاسی عراق اعترافی به سخت بودن انجام تغییر از خارج از سازوکار سیاسی کشور باشد و به همین خاطر تصمیم گرفتند تا با قدرت در آن حاضر شوند.
🔹پنج: نکته قابل توجه آن است که احزاب اکتبری همچنان احزاب اسلامی را به بلا و مصیبت و نابودی تهدید می کنند حتی پس از این که برخی از همین احزاب اسلامی روش اسلامی خود را تغییر داده و هویت اسلامی خود را بر کندند و نیز با این که این احزاب سابقا اسلامی بر تأیید مطالبات اکتبری ها و حمایت از آن اصرار دارند، این کار از طرف اکتبری ها صورت می گیرد و من نمی دانم که این اقدام احزاب سابقا اسلامی یک تناقض است یا این که پراگماتیسم و عملگرایی جنون آمیز از طرف آنان است یا این که اصلا تمام این سازوکار سیاسی کشور به طور کامل از طرف یک کارگردان ماهر و با نظارت و هدایت وی پیش می رود؟!
🔹شش: احزاب اکتبری از همین حالا شروع به بکار گرفتن نتایج جنگ روانی به سود خود کرده اند پس از طرفی وارد انتخابات می شوند به این امید که ثمره آنچه که از جنبش مستمر در یک سال و اندی کاشتند را خوشه چینی کنند و اگر در این حالت نتایج طبق خواسته های آنان بود که چه بهتر و اگر نتایج به سود آنان نبود پس ادعا خواهند کرد که در انتخابات تقلب شده است. از طرف دیگر نیز پس همچنان آنان به دشمنی و مخالفت خود با سازوکار سیاسی کشور ادامه می دهند و تمایل و آرزوی خود را برای تغییر اوضاع از طریق انقلاب مردمی بیان می کنند!!
🔹هفت: احزاب اکتبری از طرفی توانستند که الکاظمی را به مسند دولت برسانند و او نیز به نوبه خود بسیاری از اهدافی را که آنان مطالبه می کردند، محقق کرد که می توان به عنوان نمونه به تغییر ساختار نهادهای امنیتی و کشاندن عراق به سوی محور عربی – آمریکایی و تأسیس دولت پنهان اکتبری اشاره کرد.
پس اگر با این وضع الکاظمی شکست بخورد و اقدامات وی به صورت منفی بر واقعیت اجتماعی و امنیتی کشور بازتاب یابد پس ضرر کرده و شکست خورده احزابی هستند که وی را به روی کار آوردند (همان احزاب اسلامی قدیمی).
و اگر الکاظمی موفق به محدود کردن و کنترل این احزاب شد و به اهداف جنبش اکتبر نزدیک شد پس دستاوردها و غنایم آن به سود آنان خواهد بود.
🔹هشت: احزاب اکتبری از هشدار نسبت به تقلب در انتخابات اکتفا نکردند بلکه به سوی اشاره به مشارکت شورای امنیت سازمان ملل و نظارت و هدایت انتخابات توسط آن برای فشار بر احزاب قدیمی و خصوصا باقیماندگان از نیروهای اسلامی از آنان به بهانه انحلال گروه های شبه نظامی و انحصار سلاح در دست دولت پیش رفتند.
🔹نه: آنچه که تعجب آور است این است که احزابی که الکاظمی را به روی کار آوردند و به جنبش اکتبر تمایل داشتند، خوب می دانند که اگر در انتخابات پیروز شوند پس جنجال تقلب علیه آنان برانگیخته خواهد شد و اگر شکست نیز بخورند، از ریشه کنده شده و بسیاری از شخصیت های آنان به سوی دادگاه ها فرستاده خواهند شد.
ادامه دارد...
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔹ده: [دلیل آخر نیز این است که] نشانه هایی مبنی بر روی آوردن احزاب اکتبر برای یاری گرفتن از نهادهای بین المللی به دلیل حالتی از شکست و نا امیدی که آن را سپری می کنند و نیز ترس از بازگشت دوباره احزاب اسلامی به قدرت در عراق که به خط مقاومت نیز ایمان دارند، وجود دارد.
✍️ ماجد الشویلی
پايان
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#گزارش
🔵 قانون دادگاه فدرال... فصل جديدى از اختلافات سكولارها و نيروهاى اسلامگرا در عراق
🔸يكى از مسائلى كه اين روزها در عراق و خصوصا پس از پايان سفر پاپ فرانسيس به اين كشور باعث ايجاد جنجال بسيارى در آن شده است، موضوع دادگاه فدرال در عراق مى باشد؛ دليل اين كه اين موضوع باعث ايجاد جنجال بسيارى شده است، به اهميت جايگاه اين دادگاه باز مى گردد چرا كه اين دادگاه در حقیقت به مثابه شورای نگهبان در ایران است زیرا حل اختلافات میان دولت و مجلس وظیفه این دادگاه می باشد و نیز تأیید نتایج انتخابات و رسیدگی به اعتراضات مربوط به آن نيز بر عهده اين دادگاه مى باشد و اين درحالى است كه با نزديك بودن انتخابات، وجود اين دادگاه ضرورى مى باشد و بدون وجود اين دادگاه، برگزارى انتخابات زودهنگام در هاله اى از ابهام است و درحال حاضر اعضاى اين دادگاه تكميل نمى باشند زيرا مكانيزم انتخاب اعضا به دليل وجود اختلافات ميان شوراى عالى قضايى و دادگاه فدرال به بن بست خورده است و به همين دليل اين قانون نيازمند اصلاحيه مى باشد كه مجلس در حال كار كردن بر روى آن است.
🔸اما مشكلى اصلى كه در حال حاضر درخصوص قانون اين دادگاه پيش آمده است مربوط به اصل هاى دوم و سوم و دوازدهم آن مى باشد. اما اصل دوم و سوم مربوط به طريقه انتخاب اعضاى دادگاه كه شامل قضات و كارشناسان حقوقى و كارشناسان امور فقه اسلامى است و نيز ميزان تأثير گذارى كارشناسان امور فقه اسلامى در موضوع رأى گيرى است، مى باشد و نيز مربوط به اين مى باشد آيا اين كارشناسان از علماى دين باشند يا اين كه از غير علما كه اطلاعات بالا و در سطح اجتهاد از دين دارند نيز مى باشند؟ و نيز انتخاب اين كارشناسان فقه اسلامى آيا از ادارات اوقاف شيعه و سنى باشد يا مثلا از نجف و مجمع فقهى علماى اهل سنت عراق؟ و نيز موضوع ديگر درباره كارشناسان امور دينى اين است كه ميزان تأثير گذارى آنان بر روى روند رأى گيرى تا چه حدى باشد؟ حق نقض و وتو داشته باشند يا اين كه در حد عضو ناظر و مشاور حضور داشته باشند و يا اين كه فقط حق نقض و رأى دهى درخصوص احكام اصول حقه و ثوابت دين را داشته باشند؟ (زيرا طبق قانون اساسى و نيز قانون دادگاه فدرال، قوانين نبايد با اصول شريعت اسلامى مغايرت داشته باشند). اما اصل دوازدهم نيز بيشتر از اين كه اختلافات دينى - سياسى مانند اصول دوم و سوم داشته باشد، اختلافات درخصوص آن بر سر مسائل سياسى است و به طور مشخص اقليم كردستان بيشتر از هر جريان ديگرى به اين اصل اهميت داده است و دليل آن مكانيزم نتيجه رأى گيرى مى باشد كه اين اصل مشخص خواهد كرد كه رأى گيرى بر اساس اجماع يا بر اساس اكثريت يا بر اساس موافقت دو سوم اعضا باشد؛ اين اصل به قدرى براى اقليم اهميت دارد كه احزاب كرد تلاش دارند كه سرنوشت مشخص كردن تكليف بودجه را به مشخص كردن اين اصل و اين قانون مرتبط كنند اما طبعا بقيه اصول اهميت بسيار جدى براى اقليم ندارد.
🔸اما سؤالى كه پيش مى آيد اين است كه اصل دوم و سوم كه در لايحه پيشنهادى كميسيون حقوقى براى مجلس آمده است، (شايان ذكر است كه اصل 12 به دليل عدم توافق درخصوص آن از طرف فراكسيون ها حتى هنوز وارد لايحه كميسيون حقوقى نيز نشده است) متضمن چه چيزى مى باشند؟
🔺اصل دوم مى گويد كه اعضاى دادگاه فدرال متشكل از اين افراد مى باشند: رئيس دادگاه و نايب رئيس آن و نيز 11 عضو ديگر. همچنين رئيس و نايب رئيس از قضات مى باشند اما بقيه 11 عضو نيز 5 نفر از آنان از قضات و 4 نفر از آنان از كارشناسان امور دينى و فقه اسلامى و 2 نفر نيز از كارشناسان امور حقوقى مى باشند و يك عضو على البدل براى قضات و يك عضو على البدل براى كارشناسان امور حقوقى و كارشناسان امور فقه اسلامى نيز معين خواهد شد.
🔺اما اصل سوم اين قانون مى گويد كه انتخاب اعضاى قضات از طرف شوراى عالى قضايى فدرال و شوراى عالى قضايى اقليم ها و دادگاه فدرال در جلسه اى مشترك انجام خواهد شد و وزارت آمورزش عالى نيز 6 كارشناس حقوقى را به عنوان كانديدا انتخاب خواهند كرد و اداره اوقاف شيعه نيز 3 كارشناس امور فقه اسلامى و اداره اوقاف اهل سنت هم با همكارى وزارت اوقاف اقليم
3 نامزد را براى كارشناسان امور فقه اسلامى كانديدا خواهند كرد و شرط كارشناسان امور فقه اسلامى داشتن تحصيلات آكادميك و تحصيلات حوزوى و داشتن تجربه در پژوهش و تدريس به مدت 15 سال مى باشد.
و نيز طريقه انتخاب كانديداهاى ارائه شده از طرف وزارت آموزش عالى و نهادهاى اوقاف و شوراى عالى قضايى اين است كه كميته اى متشكل از نخست وزير و معاونان وى و رئيس جمهور و معاونان وى و رئيس مجلس و نواب وى و رئيس شوراى عالى قضايى يا نماينده اى از وى تشكيل شده و در اين كميته اعضا و رئيس و نايب رئيس دادگاه انتخاب شده و حكم تعيين آنان نيز از طرف رئيس جمهور صادر خواهد شد.
ادامه دارد...
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔸اصل دو و سوم و نيز اصل دوازدهم هنوز تصويب نشده است اما احتمال اين هست كه تا دوشنبه اين هفته اصول دوم و سوم تصويب شوند هرچند كه بعيد است كه اين اتفاق با توجه به ادامه جنجال ها رخ دهد اما سؤالى كه پيش مى آيد اين است كه سخن مخالفان و موافقان با اين دو اصل چه مى باشد؟
🔺در واقع مخالفان معتقدند كه اين دو اصل مخالف با دموكراسى و سكولاريسم در عراق و مغاير با تلاش هاى جنبش اكتبر براى جدايى دين از سياست و تلاشى براى پيش بردن عراق به سوى نظام ولايت فقيه در ايران و نيز نسخه بردارى از تركيب شوراى نگهبان در ايران مى باشد و اين يك بدعت در اين دادگاه و در قوه قضائيه عراق مى باشد و نيز آنان معتقدند كه طبق قانون اساسى عراق، دادگاه فدرال يك نهاد منحصرا قضايى است پس ربطى به علماى دين و كارشناسان فقه اسلامى ندارد.
🔺اما موافقان در جواب مخالفان مى گويند كه قانون اساسى عراق دين رسمى كشور و نظام سياسى آن را اسلام اعلام كرده و اين دين را منبع تمامى قانونگذارى ها دانسته و نيز تصريح كرده است كه قوانين مصوب نبايد با اصول و احكام حقه شريعت مغايرت داشته باشند و به همين دليل پس وجود كارشناسان امور فقه اسلامى كه عالم دين نيز بايد باشند ضرورى است و حضور 4 كارشناس در اين زمينه تأثيرى در وزن بقيه اعضا در رأى گيرى نمى گذارد و اين موضوع مخالف با دموكراسى نيز نيست.
🔸البته كه به غير از موافقان و مخالفان حضور و حق رأى دهى علماى دين، نظر سومى نيز وجود دارد و آن حضور علماى دين و كارشناسان امور حقوقى به عنوان عضو ناظر و حق نظر دادن آنان درخصوص برخى از قوانين است اما درخصوص قوانين متعلق به شريعت اسلامى علماى دين حق رأى و حق نقض داشته باشند و درخصوص بقيه قوانين غير متعلق به شريعت نيز همين حق را كارشناسان حقوقى داشته باشند.
🔸با اين اوصاف و با جنجال به پا شده به نظر مى رسد كه به احتمال زياد حق رأى و حق وتو و يا فقط حق رأى به علماى دين درخصوص مسائل شريعت داده شده و درخصوص بقيه مسائل به عنوان عضو ناظر و مشاوره دهنده حضور داشته باشند چرا كه حذف كامل علماى دين از اين دادگاه آنطور كه مخالفان خواستار آن هستند، امرى تقريبا غير ممكن است چرا كه حتى رسانه ها و صداهاى نزديك به نجف اشرف نيز با اين موضوع چندان موافق نيستند و عقيده دارند كه فقه اسلامى موضوعى نيست كه هر كس كه عالم دين نيست ادعاى كارشناسى در آن را بكند.
اما تمام اين موارد متعلق به اصل دوم و سوم اين قانون است اما روشن شدن تكليف اصل دوازدهم نيز بسيار پيچيده است چرا كه نيازمند توافقى سياسى ميان نيروهاى شيعه و سنى و كرد و خصوصا نيروى اخير دارد.
🔸اما درخصوص جنجال هاى مربوط به اصل دوم و سوم نيز محمد الغزى نايب رئيس كميسيون حقوقى مجلس مى گويد "قانون اساسى تصريح كرده است كه دادگاه فدرال متشكل از قضات و كارشناسان حقوقى و فقهاى اسلامى بايد باشد و به همين خاطر فقها را نمى توان كنار زد و حضور اين فقها آسيبى به آزادى ها نمى زند زيرا آنان در تمامى قوانين دخالت نخواهند داشت و مشكلاتى وجود دارد كه مربوط اصول ثابت اسلام و آزادى ها مى باشد و در اين جاست كه ما جلساتى را در دادگاه عالى فدرال با حضور فقها تشكيل خواهيم داد".
🔸حال از تمام اين موارد هم كه بگذريم موضوع حضور و تأثير گذارى اقليت هاى دينى خصوصا مسيحيان نيز جنجال آميز شده است زيرا نيروهاى سياسى مسيحى معتقدند كه در اين قانون حق رأى دهى براى اقليت ها قائل نشده است و اين به معناى كنار زدن جريان هاى اقليت اصيل در عراق است و به همين خاطر بندهاى مربوط به آنان نيز فعلا تصويب آن به تعويق افتاده است.
🔸به طور كل اگر نتيجه گيرى بخواهيم بكنيم پس بايد بگوييم كه مشكل اصلى در تناقضات و شكاف هاى موجود به قانون اساسى عراق بر مى گردد زيرا مثلا در همين قانون دادگاه فدرال را یک نهاد قضایی دانسته است اما در جایی دیگر حضور علمای دین در ایندادگاه را ضروری دانسته است همچنین درهمین قانون اساسی عراق را به عنوان کشوری دارای دموکراسی غربی دانسته است اما در همين قانون در جايى ديگر اسلام را مصدر قانونگذارى مى داند و تمامى اين تناقضات به اين دليل است كه افرادى كه اين قانون را نوشته اند بيشترشان اساسا سياستمدار بوده اند و نه حقوقدان و اين اشكال باعث مى شود كه حل مشكلات حقوقى و قانونى و سياسى نه از طريق قانون اساسى بلكه از طريق توافقات سياسى انجام شود و اين مشكل نيز باعث شده است كه كميته اى براى اصلاح قانون اساسى تشكيل شود.
پايان
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 طوفان گرد و خاکی که از عربستان سعودی وارد عراق شده، روز گذشته و امروز استان های جنوبی این کشور را درنوردید.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ تاریخ قدر شما را خواهد دانست
🔹️فادی الشمری از رهبران سیاسی جریان حکمت ملی در واکنش به حملات و اتهام زنی های اخیر علیه حشدالشعبی نوشت گرچه امروز برخی رشادت های شما را فراموش کنند اما تاریخ قدر شما را خواهد دانست و کودکان و نسل های بعد با داستان این رشادت ها رشد خواهند کرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 مقتدی به دنبال اصلاحات ورزشی
🔸️مقتدی الصدر به هواداران خود دستور داد تا با تشکیل کمیته ای پیگیر اقدامات وزارت ورزش و جوانان عراق، کمیته المپیک، فدراسیون های ورزشی عراق و تیم ملی فوتبال عراق باشند.
🔹️وی هدف از تشکیل این کمیته را پایان دادن به فساد اداری و مالی در ورزش عراق و بالا بردن رتبه ورزشی این کشور در سطح جهان عنوان کرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶