🎯 کسانی که مهارت خواندن ندارند، مهارت اندیشیدن هم ندارند
🔴 کاتبی را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بارها و بارها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر میکرد «مشغول چه کار بیهودهای هستم!» امروزه خیلی از آدمها وقتی مجبور میشوند متنی بنویسند که طولانیتر از سی کلمه است، همچین حسی پیدا میکنند. به خودشان میگویند: چه کسی متنی چنین طولانی را خواهد خواند؟ نکتۀ تلخ ماجرا این است که چندان اشتباه فکر نمیکنند. انسانها در خواندن متنهای طولانی به مشکل خوردهاند.
🔴 مجموعهای از ناشران، محققان، کتابداران و نویسندگان سراسر جهان، ماه پیش، با انتشار «مانیفست خواندنِ لیوبلینا» اعلام کردند: خواندنِ دیجیتال در حال تخریب عادتِ «خواندن عمیق» در میان ماست.
🔴 دستگاههای دیجیتال باعث شدهاند انسانهای امروزی، «بیشتر» از هر دورۀ دیگری در تاریخ بشریت بخوانند. اما آنها دیگر مثل قبل نمیخوانند. خواندنِ دیجیتال، به شکلی روزافزون، به تجربهای تکهتکه، کوتاهمدت، سطحی و گذرا تبدیل شده است. بنابراین شاید تعداد کلمات خیلی زیادی در روز بخوانیم، ولی همۀ آنها در قالب متنهای چند کلمهای یا نهایتاً چند خطی است. حال اگر بخواهیم همان تعداد کلمه را در قالبِ یک متن واحد بخوانیم، با دشواری بسیاری مواجه میشویم. زیرا درک متنی طولانی نیازمند مهارتهای «خواندن عمیق» است.
🔴 خواندن عمیق نقشی حیاتی در تمدن بشری داشته است. استیون پینگر، روانشناس و نویسندۀ آمریکایی، با رواج خواندنِ متنهای طولانی در بین عموم مردم از اواخر قرن هفدهم، توانایی «همدردی» کردن با دیگران در میان انسانها افزایش یافت.
🔴 مردم با خواندنِ متنهای مفصل دربارۀ زندگیِ دیگر انسانها، توانستند دنیا را از چشم آنها ببینند و این توانایی تأثیر بسیار مهمی در نگرش آنها دربارۀ موضوعاتی مثل بردهداری، شکنجه، ساحرهسوزی، استبداد و دیگر چیزها گذاشت. از نظر استیون پینکر، خواندنِ عمیق باعث «انقلاب نوعدوستانه»ای شد که بعدتر به رویدادهای دورانسازی مثل انقلاب آمریکا و انقلاب فرانسه منتهی گردید. آنچه خواندنِ متنهای تکهپاره و کوتاه دیجیتال ما را از آن محروم میکند، دقیقاً همین توانایی دیدن دنیا از چشم دیگران است.
🔴 ماریان وولف، محقق آمریکایی، مینویسد: ما در دنیای آنلاین دائماً در حال اسکرولکردن، نصفهنیمه خواندن یا ذخیرهکردن متنهاییم تا در آیندهای نامعلوم آنها را بخوانیم، چون این رسانه برای خواندنِ عمیق طراحی نشده است.
🔴 خواندن دیجیتال از دلایل مهم رواج «سادهگرایی» در دنیای امروز است. سادهگرایی یعنی تمایل به سادهکردن هر چیز پیچیده. اظهارنظرها و موضعگیریهای یکخطی، شفاف و سرراست و فرارکردن از درک عمیق و چندوجهی مسائل. سایمون کوپر میگوید: استادِ سادهگراهای جهان، دونالد ترامپ است؛ کسی که هیچکس حتی توقع «همدلی» کردن را از او ندارد. اما ظهور این نوع سیاستمداران زنگ خطری برای جهان است. پینکر میگوید: «هر وقت سیاستمداران شروع میکنند به ساده حرف زدن، منتظر جنگ باشید».
📌 آنچه خواندید مروری است بر یادداشت اخیر سایمون کوپر در فایننشال تایمز با عنوان «نگاه انداختن، اسکن کردن، اسکرول کردن: دوران خواندن عمیق به پایان رسیده است» (Skimming, scanning, scrolling — the age of deep reading is over). این مطلب در تاریخ ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ به انتشار رسیده است..
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
عمیق بخوانیم.
در جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی، با تدبیر و درایت و برنامه ریزی تلاش کنیم.
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
https://eitaa.com/irbkj_ir
معرفی درخت انار: (آموزش کاشت انار + بهترین زمان پرورش قلمه)
📚🌳🌳🌳🌳
https://ariyanahal.ir/%DA%A9%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1/
https://eitaa.com/irbkj_ir
نگاهی به تجربۀ متفاوت «باشگاه کشاورزان جوان » در توسعۀ روستایی
https://stpl.ristip.sharif.ir/article_2448.html
📚✏️🌳🌳🌳🌳🌳
https://eitaa.com/irbkj_ir
🔻معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی: پنج میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم کشور در قالب طرح جهش تولید در دیم زارها زیر کشت گندم، جو، حبوبات، دانه های روغنی و علوفه با هدف تامین نیاز داخلی و صادرات قرار گرفته است.
📚✏️🌳🌳🌳🌳
https://eitaa.com/irbkj_ir
هدایت شده از جبهه جهانی شبابالمقاومة 🇵🇸
13.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📱 روایت رهبر انقلاب از پوستری که از شهید آرمان علیوردی و شهید روحالله عجمیان مشاهده کرده بودند.
🔸 الجبهة العالمية لشباب المقاومة
https://eitaa.com/joinchat/3545694224Ccf85b685fb
باشگاههای کشاورزان🍀جوان
برادر ارجمند جناب آقای مرتضی فیروزآبادی
پس از حمد خدا و صلوات بر محمد و آل محمد، مستند به ماده ۲ اساسنامه، کمیته امداد امام خمینی(ره) متعهد به انجام وظیفه توانمندسازی و شکوفایی استعدادها و تأمین خوداتکایی نیازمندان و محرومان است تا از این مسیر ولینعمتان راستین جمهوری اسلامی بتوانند ضمن رسیدن به زندگی شرافتمندانه، بر اساس آیه شریفه «و َنُريدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ استُضعِفوا فِي الأَرضِ وَ نَجعَلَهُم أَئِمَّةً و َنَجعَلَهُمُ الوارِثينَ» سرآغاز ایجاد حرکتهای بزرگ و تمدنی در سطح جامعه باشند.
با این رویکرد و در جهت تحقق فرمان مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) مبنی بر توانمندسازی و ایجاد درآمد باثبات برای تهیدستان با رعایت تکریم و در چارچوب بندهای ۵ و ۱۰ ماده ۱۱ اساسنامه کمیته امداد امام خمینی(ره)، شجره طیبه «بنیاد حیات» در این نهاد پایهگذاری شده است.
لذا با استناد به ماده ۱۰ اساسنامه بنیاد حیات و نظر به تدین، تخصص و تجربیات ارزنده، به موجب این حکم جنابعالی را به مدت دو سال به عنوان «معاون رئیس امداد امام(ره) و مدیر عامل بنیاد حیات» منصوب مینماید. انتظار است با اتکال به خداوند متعال، بازشناسی ظرفیتهای برون و درونسازمانی، با عزم و همتی راسخ، همراه با روحیه ارزشی، انقلابی و جهادی، استفاده بهینه از منابع و پرهیز از اسراف و تجملگرایی در تحقق اهداف مندرج در مواد ۳ و ۱۱ اساسنامه بنیاد حیات و به طور خاص کیفیتبخشی به مشاغل و ایجاد خودکفایی برای نیازمندان گامهای موثر بردارید.
امید است تحت عنایت حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و بهرهگیری از تجارب و تشریک مساعی همکاران، توفیق خدمتگزاری بیشتر و موجبات قرب الهی و رضایتمندی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فراهم شود.
📚✏️🎬🌳🌳🌳🌾🌾🌾
https://eitaa.com/irbkj_ir
شور شیرین🥀
زمان زر و زور و طغیان گذشت
گذشت آن زمانی که آنسان گذشت
گذشت آن زمانی که فرعونیان
نشستند برتخت ظلم زمان
اگر کفر در قلعه خیبری ست
کنون دوره صولت حیدریست
نگون پرچم کین زطوفان ماست
مسلمانی از آن سلمان ماست
در آمد به فضل خدای قدیر
شغالان صهیون به چنگال شیر
کنون دیو چون موش در مشتشان
نگین سلیمان به انگشتشان
به ایران چو چشم طمع دوختند
زکین آتش فتنه افروختند
همان آتش فتنه بر جانشان
بیفتاد لیکن چو آتشفشان
چه خوش گفت آن پیر خلد آشیان
امام قبیله به نسل جوان
به وحدت اگر سطل آب آورید
همه خصم را در عذاب آورید
به وحدت اگر سیل گردد عیان
برد سیلتان تخت فرعونیان
نگر آتش حق که در سینه هاست
فلسطین کنون عرصه کربلاست
دلیران دشت بلا تشنه اند
در آوار توپ و تب دشنه اند
به هر سینه ای نامشان حک شده
کنون سنگشان شکل موشک شده
به دلهایشان نقشی از نور عشق
زصاحب زمانست این شور عشق
اگر لطف صاحب زمانی نبود
از این شور شیرین نشانی نبود
همی یارشان قدرت ذوالفقار
نگهدارشان لطف پروردگار
«سردار دُر» ☘️
📚✏️🥀🌹🌹🌹🌹🌹🌎
https://eitaa.com/irbkj_ir
پروردگارا ،
تنها نگذار کسی که در تنهایی اش به تو پناه می آورد
مهربانا
خالی برنگردان دستانی که به امید اجابت دعا
به سویت بلند شده اند!
بارالها
ناامید مکن دل هایی که درپی امید، هستند!
خدایا
لبخندی بنشان بر روی تمام لبهایی
که در پشت خود بغض ها دارند
و شفای عاجل عنایت فرما به همه
مریض ها
و به همه مردم سرزمینم سلامتی و تندرستی عنایت فرما 🙏
آمیـــن یا رب العالمین
درود و سلام ،
روز دوشنبه تون بخیر و شادی
زنده و پایدار باشید.🌹🌹🌹
۱۴۰۲/۰۸/۰۸
📚✏️🎬🥀🌳🌳🌳🌳🎥
https://eitaa.com/irbkj_ir
10.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چالش عکس خیابانی، آیینه تمام نمای وجدان آدمی با اتفاقات روز جهانی است!
ابتکار و خلاقیت این جوان را در مواجهه با نقش پذیری مردم در تراژدی خونبار غزه ببینید؛ فوق العاده زیبا است.
بنظر می رسد از این روش موثر فرهنگی می توان در بسیاری زمینه ها استفاده کرد؛
مثلا عکس برداری از نوجوانان و جوانان بزه دیده، در تیپ یک قهرمان ورزشی در حالی که قهرمان شده است و مدال طلا بر گردن آویخته است، یا در کسوت یک کارآفرین برتر، یک استاد و.. خیلی چیزها..
تلنگری جدی است در انتخاب مسیرهای زندگی!
به راستی چگونه انسان از بین هزاران راه برای زندگی یکی را انتخاب می کند و ازبین هزاران کوی و برزن و کوچه و خیابان به یک نقطه می رسد!؟
📚✏️🎥🌱🍀🌿☘️🌳
https://eitaa.com/irbkj_ir