eitaa logo
اداره کل پژوهش‌های اسلامی رسانه
154 دنبال‌کننده
1.4هزار عکس
3 ویدیو
802 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🌷امام رضا علیه‌السلام: 🔸روز مباهله مزیتی هست که هیچ کس در آن بر اهل بیت علیهم السلام پیشی نگرفته است. 🌸 ٢٤ ذى الحجة سالروز مباهله، سند عظمت اهل بيت علیهم‌السلام گرامی باد.
💠 به مناسبت روز خاتم بخشی امیرمؤمنان (ع) و روز مباهله، اعمال این روز از کتاب مفاتیح نوین حضرت آیت الله مکاری شیرازی: 1⃣ این روز را به شکرانه این برکات بزرگ، روزه بدارد. 2⃣ غسل کند و بهترین لباسش را بپوشد و خود را معطّر نماید. 3⃣ نیم ساعت قبل از ظهر، دو رکعت نماز بخواند؛ در هر رکعتى یک مرتبه سوره «حمد» و ده بار سوره «قل هو اللّه احد»، ده بار «آیة الکرسى» و ده بار سوره «انّا انزلناه» را بخواند. در روایتى از امام صادق علیه السلام براى این نماز پاداش فراوانى ذکر شده است. 4⃣ دعاى روز «مباهله» را بخواند که از امام صادق علیه السلام نقل شده است و آن چنین است: ✳️ خاتم بخشی امیرمؤمنان (ع) روزى است که امیر مؤمنان على علیه السلام در آن روز، در حال رکوع انگشتر خود را به سائل فقیر عنایت کرد؛ این عمل خالصانه و ایثارگرانه امیر مؤمنان علیه السلام به قدرى پرارزش بود که آیه 55 سوره مائده در شأن آن نازل شد: «إنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذینَ آمَنوُا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَیُؤتُونَ الزَّکاةَ وَهُمْ راکِعُونَ» سرپرست و ولىّ شما تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آورده اند؛ همانها که نماز را برپا مى دارند و در حال رکوع، زکات مى دهند! ♦️ مباهله 🔹واقعه مهمّ دیگر «مباهله» رسول خدا با مسیحیان نجران است. پس از گفتگوى فراوان نصاراى نجران با رسول خدا صلى الله علیه وآله درباره حضرت مسیح علیه السلام سرانجام علماى نصارا از پذیرفتن حق خوددارى کردند و کار به مباهله کشیده شد. (مباهله یعنى نفرین کردن دو نفر نسبت به یکدیگر که هرکس ناحق مى گوید گرفتار مجازات الهى شود). براین امر توافق شد که در چنین روزى مسیحیان نجران با رسول خدا «مباهله» نمایند و نفرین کنند که هر گروه و جمعیّتى که ناحق مى گوید، رسوا و مجازات شود. 💠خداوند طبق آیه 61 سوره آل عمران به پیغمبر صلى الله علیه وآله فرمود: «فَمَنْ حاجَّکَ فیهِ مِن بَعدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَأَبْنائَکُم وَنِساءَنا وَنِساءَکُم وَأَنْفُسَنا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللّهِ عَلَى الْکاذبِینَ» هرگاه بعد از علم و دانشى که (درباره حضرت مسیح علیه السلام) به تو رسیده، کسانى با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم. ✅ پیرو این دستور الهى، رسول خدا صلى الله علیه وآله در حالى که فرزندش حسین علیه السلام را در آغوش داشت و دست حسن علیه السلام را در دست گرفته بود و على و فاطمه علیهما السلام نیز همراه او بودند، به سمت محلّ مباهله حرکت کرد. نصارا، چون چنین جمعیّتى و نشانه هایى را از نزدیک شدن کیفر الهى دیدند، وحشت کردند و از «مباهله» منصرف شدند و حاضر به پذیرفتن جزیه گردیدند. 🔹این داستان نشانه دیگرى از عظمت اهل بیت علیهم السلام و حقّانیّت رسول خدا صلى الله علیه وآله و دین اسلام است. بنابراین، بسیار شایسته است مسلمانان در چنین روزى، با یادآورى و آگاهى بیشتر از این جریان، عظمت و بزرگى رسول خدا و اهل بیت پاکش را به خاطر آورند و بر معرفت خویش نسبت به آنان بیفزایند، و به شکرانه آن به نیازمندان انفاق کنند.
۲۶ مرداد ماه، سالروز بازگشت آزادگان دلاور، قهرمانان مقاومت و ایثار را به ایران اسلامی گرامی می‌داریم.
🔹هنوز بوي دودِ غليظِ لاستيكِ سوخته، جايش را كاملاً به عطرِ ياس و اسپند و گلاب نداده بود؛ هنوز سوزشِ گازِ اشك آور، جايش را به لبخند و بوسه نداده بود؛ هنوز شعار و فرياد، به سرود و سرور تبديل نشده بودند كه دوباره اتفاقي تازه، ما را به كارزار فرا خواند. تا حدود همين دو سال پيش، كوچه ها و خيابان ها برايمان شده بود ميدان مبارزه؛ اما حالا دشت هاي عطشناكِ جنوب، با همه عظمتشان غيرت ما را امتحان می كردند. حالا ديگر فرياد كافي نبود، از مشت كاري برنمي آمد، اعتراض و ديپلماسي و سياست خارجي، دستشان كوتاه بود. بايد سلاح به دست مي گرفتيم و گرفتيم؛ بايد صبر بيشتري مي كرديم و كرديم؛ بايد خون بيشتري مي داديم و داديم. حالا ما با دشمني مي جنگيديم كه پشتش را به يك دنيا گرم مي ديد؛ اما غم اسارت در غربت را هنوز نچشيده بوديم. نمي دانستيم اسير عده اي درنده انسان نما بودن يعني چه؛ نمي دانستيم از دردِ زخم و شدت عطش و ضعف، در ميان شهري شلوغ مُردن يعني چه؛ باورمان نمي آمد اين همه تيرگي. در دلمان نمي گنجيد اين قدر سنگ دلي، اصلاً به ذهنمان خطور نمي كرد تصويري چنين ننگين از انسان؛ اما هر چه بود گذشت و فصل رهايي در آغوشمان كشيد. افزايش اسراي عراق نسبت به ما، آنها را به اين فكر واداشته بود كه طرح تبادل اسرا را بپذيرند؛ بنابراين در 24 فوريه 1986 ميلادي، قطعنامه 582 به تصويب رسيد و در بند 4 آن مقرر شد هر دو كشور، با همكاري كميته بين المللي صليب سرخ در امور اسراي جنگي، هر چه زودتر تبادل اسرا را آغاز كنند. 💠اولين گروه آزادگان سربلند، در 26 مرداد سال 1369 به ميهن بازگشتند و شور و خاطرات پيروزي انقلاب را در يادها زنده كردند. در طی 8 سال دفاع مقدس، 45 هزار رزمنده به اسارت ارتش تجاوزگر عراق درآمدند؛ ولي فقط 40 هزار تن از آنها به ميهن بازگشتند. شماری از اين افراد، به علت همكاري نكردن ارتش عراق با صليب سرخ و عدم اعلام آمار دقيق اسرای ايراني، مفقودالاثر شدند كه وضعيت تعدادي از آنها تا به حال معلوم نشده است. شمار ديگري هم از اين اسرا، زير شكنجه هاي وحشيانه و ددمنشانه ارتش عراق و يا به علت عدم رسيدگي پزشكي و بهداشتي در زمان مجروحيت به شهادت رسيدند. ✅۲۶ مرداد ماه، سالروز بازگشت آزادگان دلاور، قهرمانان مقاومت و ایثار را به ایران اسلامی گرامی می‌داریم. 📚منبع: ماهنامه اشارات شماره 111 (مرداد 1387) http://pajuhesh.irc.ir/Product/magazine/show.text/id/657/book_keyword//occasion//index/1/indexId/27660
▪️ رسول اکرم صلّی‌الله‌علیه‌وآله: برای شهادت حسین علیه‌السلام، حرارت و گرمایی در دل‌های مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود. @irc_ir
📚معرفی اثر نشریه اشارات ایام ویژه محرم و صفر اداره‌كل پژوهش‌هاي اسلامي رسانه با درك اهميت عزاداري سالار شهيدان، اقدام به چاپ ويژه‌نامه اشارات، با موضوع معارف عاشورايي كرده است. 🔹بسته محتوايي پيش‌رو، گلچيني از متون برنامه‌اي پيرامون معارف عاشورايي است كه در سال‌هاي اخير در اداره‌كل پژوهش‌هاي اسلامي رسانه، تهيه و توليد شده است. 🔻اين بسته شامل موضوعات ماه محرم و اربعين حسيني است كه به ترتيبِ تقويم اين دو ماه قمري در چند قالب متنوع از جمله: گفتار مجري، شعر، متن ادبي، محورهاي برنامه‌سازي، داستان و نمايش‌نامه تدوين و توليد شده است. 💠 متن کامل نشریه در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی: http://pajuhesh.irc.ir/product/magazine/show.text/mag/65/id/2789?
◾️السَّلام عَلَيْكَ يَا أبا عَبْدِ اللهِ وَ علَى الأرواحِ الّتي حَلّتْ بِفِنائِكَ، عَلَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللهِ أبَداً مَا بَقِيتُ وَ بَقِيَ الليْلُ وَ النَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ العَهْدِ مِنِّي لِزِيَارَتِكُمْ، السَّلام عَلَى الحُسَيْن وَ عَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ وَ عَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ وَ عَلَى أصْحابِ الحُسَينِ ◾️ 🥀 فرا رسیدن ماه محرم، ماه خون و قیام را به محضر شریف حضرت ولیّ عصر عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف و همه عزاداران حسینی تسلیت عرض می نماییم. @irc_ir
📚معرفی اثر آيين برنامه‌سازی درباره محرم ✅در چیکده این اثر که به کوشش جناب آقای رضا آدریانی از سوی اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم: عاشورا از منظر گرايش‌هاي علوم انساني همانند سياست، فرهنگ، اقتصاد، جامعه‌شناسي، هنر، روان‌شناسي، ادبيات، تعليم و تربيت و... داراي پيام‏هاي مهمي است. همين قابليت تودرتويي و لايه‌هاي معنايي موجود در عاشوراست كه همانند قرآن آن را داراي جاودانگي كرده و از منظري، عاشورا به نوعي ترجمان و تفسير لايه‌هاي معنايي قرآن است.پويايي عاشورا در عين تكرار ساليانه آن با وجود گستره زماني مراسم‌ و آيين‌هاي آن از 10 روز تا 2 ماه (در كنار مناسبت‌هاي متفرقه ديگر در طول سال) در همين غناي علمي و فرهنگي و معنايي و معنوي عاشورا و محرم ريشه دارد. اينك كه عاشورا داراي اين قابليت‌هاي معنايي و آن پويايي تاريخي است، مي‌طلبد رسانه‌هاي مذهبي ـ شيعي و عاشورايي، هر ساله، هماهنگ با فرهنگ اجتماعي ساليانه جامعه برنامه‌هاي پويا و روزآمد و غني تهيه كنند. 💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی: http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/1927/book_keyword/%D9%85%D8%AD%D8%B1%D9%85/current//order/1?
📚معرفی اثر بررسي عملكرد عوام و خواص در صحنه عاشورا (با تكيه بر بيانات مقام معظم رهبري) ✅در چیکده این اثر که به کوشش جناب آقای حسین اسحاقی از سوی اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم: مقام معظم رهبري در تحليلي جامعه شناختي از حادثه عاشورا، به نقش دو گروه خواص و عوام در اين رويداد جان گداز اشاره كرده اند. بررسي نقش و رفتار خواص و عوام در حادثه كربلا، روشنگر بسياري از حوادث واقعه و جام عبرتي براي همگان خواهد بود. بر همين اساس اين پژوهش مي كوشد با بررسي عملكرد عوام و خواص در صحنه عاشورا، از ويژگي هاي عوام و خواص مصاديق عوام و خواص، وظايف و عملكرد خواص و عوام در بستر تاريخ، مفهوم هايي به دست دهد. آن گاه با برشمردن آموزه ها و عبرت هاي عاشورا، ضرورت اتخاذ الگوي صحيح را در رسانه ياد آور مي شود. در پايان نيز پرسش هايي براي گفت وگوي كارشناسانه آمده و كتاب هايي در زمينه عاشورا معرفي، شده است. 💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی: http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/358/book_keyword/%D8%B9%D8%A7%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7/current//order/1?