#معرفی_کتاب📚
🔸"روزشمار انقلاب اسلامی"، اثری است که به کوشش جمعی از پژوهشگران که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
💠در چکیده ی این اثر، می خوانیم:
◀️در تاریخ معاصر ایران حادثهای به اهمیت وقوع انقلاب اسلامی وجود ندارد. پدیده انقلاب اسلامی را نمیتوان فقط جابهجایی قدرت در میان حکمرانان دانست؛ حادثهای که فقط سلسلهای سقوط کند و جای خود را به قدرتی دیگر دهد. در شکلگیری انقلاب اسلامی نقش شخصیتهای انقلاب، سخنرانیها، اعلامیهها و بیانیهها و حتی برخی از مناسبتهای مذهبی تأثیر بسزایی داشته است.
◀️ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه با درک اهمیت این موضوع، در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران با هدف تأمینبخشی از محتوای برنامههای صداوسیما به ویژه «رادیو انقلاب» این اثر را چاپ و منتشر کرده است.
◀️در طراحی این اثر سعی کردهایم به برخی از دغدغههای مهم برنامهسازان رسانه ملی به ویژه برنامهسازان رادیو انقلاب توجه کنیم که در ذیل به آن اشاره میشود:
• درج منتخبی از مهمترین رویدادهای تأثیرگذار در شکلگیری نهضت امام خمینی= و پیروزی انقلاب اسلامی؛
• معرفی شخصیتهای مهم و تأثیرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی؛
• معرفی اعلامیهها و بیانیههای برجسته.
◀️لازم به ذکر است فایل این کتاب در سایت ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه (www.irc.ir) بارگذاری شده است.
#معرفی_کتاب📚
🔸"روزشمار انقلاب اسلامی"، اثری است که به کوشش جمعی از پژوهشگران که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
#انتشارات_دین_و_رسانه
🔸بیست و هفتمین شماره از ﻓﺼﻠﻨﺎﻣﻪ اﺷﺎرات اﻳﺎم، وﯾﮋﻩﻧﺎﻣﻪ ﺯﯾﺮﻧﻮﺷﺖ ﻫﺎی ﺗﻠﻮﯾﺰﯾﻮﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﭘﯿﺮوﺯی ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺍﺳﻼﻣﯽ
◀️در ﺳﺎلﻫﺎی اﺧﻴﺮ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻫﻤﻴﺖ روزاﻓﺰون اﻃﻼع رﺳﺎﻧﻲ، ﻧﻘﺶ زﻳﺮﻧﻮﺷﺖ ﻫﺎ، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان یکی از ﻗﺎﻟﺐ ﻫﺎی ﭘﺮﻛﺎرﺑﺮد در ﺗﻠﻮﻳﺰﻳﻮن ﻧﻤﻮد ﺑﻴﺸﺘﺮي ﭘﻴﺪا ﻛﺮده اﺳﺖ.
◀️در ﻫﻤﻴﻦ راﺳﺘﺎ اداره ﻛﻞ ﭘﮋوﻫﺶ ﻫﺎي اﺳﻼﻣﻲ ﺻﺪاوﺳﻴﻤﺎ ﺑﺎ درك اﻳﻦ ﺿﺮورت، وﻳـﮋ ه ﻧﺎﻣـﻪ ای را ﺑﻪ ﻣﻮﺿﻮع ﭼﻬﻠﻤﻴﻦ ﺳـﺎل ﭘﻴـﺮوز ي اﻧﻘـﻼ ب اﺳـﻼﻣ ﻲ در 1397 اﺷﺎرات ﻓﺼﻞ ﺗﺎﺑﺴﺘﺎن ﺳﺎل ﻗﺎﻟﺐ زﻳﺮﻧﻮﺷﺖ اﺧﺘﺼﺎص داده اﺳﺖ .
◀️ اﺛﺮ ﺣﺎﺿﺮ، ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ اي از زﻳﺮﻧﻮﺷﺖ ﻫﺎ، وﻳﮋه ﭼﻬﻠﻤﻴﻦ ﺳﺎل ﭘﻴـﺮوز ي اﻧﻘـﻼ ب اﺳـﻼﻣﻲ ﺑﻪ ﺳﻔﺎرش ﺳﺘﺎد ﻣﺮﻛﺰي ﺑﺰرﮔﺪاﺷﺖ ﭼﻬﻠﻤﻴﻦ ﺳـﺎﻟﮕﺮ د ﭘﻴـﺮوزی اﻧﻘـﻼب اﺳـﻼمی در ﺳـﺎزﻣﺎن ﺻﺪاوﺳﻴﻤﺎ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﻣﺄﻣﻮرﻳﺖ ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎي ﺗﻠﻮﻳﺰﻳﻮﻧﻲ و ﺑﺎ ﻫـﺪف ﻛﻤـﻚ ﻓﻜـﺮی ﺑـﻪ ﮔﺮو هﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺳﺎزي ﺗﻬﻴﻪ و ﺗﺪوﻳﻦ ﺷﺪه اﺳﺖ.
◀️لازم به ذکر است فایل این مجموعه در سایت ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه (www.irc.ir) بارگذاری شده است.
#انتشارات_دین_و_رسانه
🔸"پژوهش فيلمنامهاي درباره زندگي حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها"، اثری است به کوشش جناب آقای علي رضايي آدريانی، که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
◀️ايدههاي داستاني، بنمايههايي است که در خود درونمايه و عناصر اوليه شکلگيري درام و نمايش را دارد.
اين عناصر عبارت است از: شخصيت، طرح و مضمون. اين سه عنصر در پيوند با يکديگر، وضعيت نمايشي را به وجود ميآورد.
◀️بر اين اساس، ايدههاي جذاب و نمايشي که ميتواند الگوي هنرمندان عرصه سينما، تلويزيون و نمايش قرار گيرد از زندگاني بابرکت حضرت زهرا سلام الله علیها استخراج گرديده و رويکردهاي اصلي در آن ايده مورد واکاوي و تحليل داستاني قرار گرفته است.
اين تحليل با رويکرد کشف جنبههاي معنوي و آموزنده از سبک زندگي آن بانوي والا صورت گرفته است.
◀️لازم به ذکر است فایل این مجموعه در سایت ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه (www.irc.ir) بارگذاری شده است.
📚🔸"تحفه رجبيون (چكامه ها و متن هايي براي مناسبت ها و دعاهاي ماه رجب)"، اثری است به کوشش جمعی از پژوهشگران که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
◀️در اين پژوهش، افزون بر مرور مناسبت هاي ماه رجب، جنبه هاي معنوي و عرفاني اين ماه شريف به كمك اشعار و ادعيه ماه رجب و روايت هاي اهل بيت(ع) بررسي شده است.
◀️در كنار مطالبي چون فضيلت ماه رجب، دعاهاي ماه رجب، توبه و خداخواهي در ماه رجب و اهميت زيارت امام رضا(ع) در اين ماه، به بيان ويژگي مناسبت هاي زير در ماه رجب نيز پرداخته و متوني براي برنامه سازان ارائه شده است؛ همچون:
ولادت امام باقر و امام جواد(ع)، شهادت امام علي النقي(ع)، اعتكاف، ولادت حضرت علي(ع)، وفات حضرت زينب(س)، شهادت حضرت موسي بن جعفر(ع)، مبعث پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله و فرازهايي از دعاي شب مبعث.
🔳 السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ النَّقِيَّ النَّاصِحَ الْأَمِينَ
◽️ دم میزنم من از تو «امام نجیبها» / فرمانروای بیکسِ شهر غریبها
◽️ عمریست معجزات کلامت گذاشتهست / انگشت بر دهان تمام ادیبها
◽️ تو با «حسین» فرق نداری، فقط کمی / نامت غریب مانده میان غریبها...
▪️ شهادت جانسوز دهمین اختر آسمان امامت و ولایت، مشعل فروزان هدایت، راهنمای امت، چراغ علم و زهد و حکمت، ابن الجواد، حضرت امام علی نقی علیه السلام را محضر حضرت ولیّ عصر ارواحنا فداه و شیعیان و محبّان اهل بیت علیهمالسلام تسلیت عرض می نماییم.
📖 صلوات خاصه امام هادی علیهالسلام
🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلائِقِ أَجْمَعِينَ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُورا يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلالَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
📚معرفی کتاب
هادی امت؛ رهيافتی در سیره شناسی، اندیشه شناسی و شخصیت شناسی حضرت امام هادی علیه السلام
✅در چیکده این اثر که به کوشش جمعی از پژوهشگران از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه افتخار دارد در طول بيست سال گذشته در جهت نشر و گسترش فرهنگ اهل بيت عليهم السلام در موضوعات مختلف آثار و تأليفاتي را با اهداف تأمين محتواي برنامه سازي رسانه ملي ارائه نموده است. كتاب حاضر، مجموعه اي است از متون مناسبتي درباره امام هادي عليه السلام كه در پنج بخش كلي شخصيتشناسي، سيرهشناسي، انديشهشناسي، بخش متون ادبي و بخش پاياني محورهاي برنامه سازي، با هدف كمك فكری به گروه هاي مختلف برنامهسازي تهيه و تدوين گرديده است.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2527/book_keyword/%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%85%D8%AA/current//order/1?
@irc_ir
📖 صلوات خاصه امام جواد علیهالسلام
🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ
پروردگارا درود فرست بر محمد بن على (حضرت امام جواد) كه نشانه و مثل اعلاى تقوى و خدا پرستى است و نور هدايت و ارشاد خلق و معدن اهل وفا
وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ
و پيرو ساير صاحبان تزكيه نفس و جانشين اوصياى پيغمبر اكرم و امين بر اسرار وحى توست
اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى
پروردگارا پس چنانكه خلق را تو بواسطه او از گمراهى به راه هدايت آوردى و از وادى حيرت جهالت نجات دادى و هر كه لايق هدايت بود بواسطه او ارشاد كردى و هر كس قابل تزكيه نفس بود روحش را تزكيه و صفا دادى
فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
پس اى خدا درود فرست بر او بهترين درودى كه بر احدى از اولياء و دوستان خاصت و ساير اوصياى پيغمبر اكرمت فرستادى كه تو اى خدا صاحب عزت و اقتدار و حكمت بى نهايتى.
#معرفی_کتاب📚
🔸"طراحی الگوی مفهومیکارشناسی دینی در رسانه ملی از منظر صاحب نظران"، اثری است به کوشش سید محمدجواد میرجعفری که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
💠در چکیده ی این اثر، می خوانیم:
◀️ رسانههای دینی پیش از انقلاب، به منابر، کتب و مجلات محدود بود و توانایی استفاده از رسانههای مدرن، به ذهن نمی رسید؛ اما امروزه بستر رسانه ملی برای مبلغان و کارشناسان دینی، هموار و آماده شده است.
◀️ اکنون، این رسانه با تولید برنامههای مذهبی متنوع و با دعوت از کارشناسان دینی، سعی در تبلیغ و تبیین دین اسلام دارد. بنابراین، منطقی است که ورود و حضور متخصصان علوم دینی در رسانه ملی به الگویی نیازمند باشد که از آن طریق بتوان آسیب های برنامههای دینی را کاهش داد و تأثیر تولیدات دینی بر مخاطب را دوچندان ساخت.
◀️از این رو، هدف از نگارش این پژوهش، دستیابی به الگویی بود که با آن، ضمن شناخت آسیب ها و مشکلات روند کارشناسی دینی، کیفیت کارشناسی را ارتقا بخشید. دادههای به دست آمده در این تحقیق، از طریق مصاحبه با صاحب نظران ساحت دین و رسانه بوده که طبق روش تحلیل مضمون، با استفاده از نرم افزار «MAXQDA»، کدگذاری و در پایان هر بحث، شبکه مضامین ترسیم شده است.
#معرفی_کتاب📚
🔸"دریای حلم؛ رهیافتی بر سیره شناسی، اندیشه شناسی و شخصیت شناسی امام کاظم علیه السلام"، اثری است که به کوشش جمعی از پژوهشگران که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
💠در چکیده ی این اثر، می خوانیم:
◀️کتاب «دریای حلم» برگرفته از آثار اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه با محوریت زندگانی امام کاظم(ع) در سه بخش اصلی: شخصیت شناسی، سیره شناسی و اندیشه شناسی تدوین شده است و به موضوعات متنوعی از ولادت تا شهادت آن حضرت پرداخته است.
🏴 حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام فرمودند:
◾️ «إنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِي اَلْأَرْضِ يَسْعَوْنَ فِي حَوَائِجِ اَلنَّاسِ هُمُ اَلْآمِنُونَ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ؛
◾️خداوند در روی زمین بندگانی دارد که در تأمین نیازهای مردم می کوشند. اينان در روز قيامت در امان هستند».
📗بحار الأنوار ج71 ص319
🔳 شهادت مظلومانه اسوه زهد و پارسایی؛ حضرت باب الحوائج امام موسی کاظم علیهالسلام بر همه دوستداران آن حضرت تسلیت باد.
#معرفی_کتاب📚
🔸"چشم انداز گمراهی؛ آینده فعالیت رسانه ای غرب در حوزه اسلام و راهکارهای مواجهه با آن"، اثری است به کوشش فاطمه عموعبداللهی و ایرج حجازی که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
💠در چکیدهی این اثر، میخوانیم:
◀️ حضور دین و موضوعات دینی و مذهبی در رسانهها، به ویژه رسانههای پُرمخاطب تلویزیونی و سینمایی، مانند بسیاری از پدیدههای اجتماعی دارای دو وجه متضاد است؛ از سویی بهرهمندی دین از رسانه، و از سوی دیگر کاستیهایی که از رسانه متوجه دین میشود.
◀️ حال این پرسش رخ مینماید که رسانههای دیداری غربی چه تأثیری بر جهتگیری افکار عمومی درباره اسلام ناب محمدی داشته و این جهتگیریها در آینده چه سمت و سویی خواهدداشت؟ اربابان رسانههای غربی در آینده برای پیشبُرد اهداف امپریالیستی خود از ارائه چه نوع تصویری از اسلام و مذاهب اسلامی در رسانه های خود، بهرهمند می شود؟ چگونه میتوان با استفاده از امکانات و قابلیتهای رسانهها به مقابله با سیاستهای پشت پرده رسانههای غرب پرداخت؟
◀️ این پژوهش به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسشهاست و با اتخاذ رویکرد آیندهپژوهی اعتقاد دارد یکی از بهترین راهها برای کاهش زیانهای ناشی از پیشبینیناپذیری آنچه که در آینده وقوع می یابد، استفاده از روشهای آیندهپژوهی است.
📚#نشردین_و_رسانه
فصلنامه اشارات ايام، شماره 36، ويژه نامه ماه مبارك رمضان به صاحب امتیازی ادارهکل پژوهشهاي اسلامي رسانه منشتر شد.
📖در معرفی این شماره از نشریه اشارات می خوانیم:
برنامه هاي اسلام، براي رسيدن انسان به خوشبختي و سعادت جاودانه تدوين شده است؛ سعادتي كه گسترهاي به پهناي دنيا و آخرت دارد. در اين ميان، روزه عبادتي است كه در رهپويي بشر به سوي كمال و تعالي نقش بسزايي دارد. انسانِ خو گرفته با روزمرگي، در يك اردوي معنوي يك ماهه، رهايي از بند تن و زنگارزدايي از دل را با هم تجربه ميكند، غلبه بر خواهشهاي دل را تمرين ميكند و لذت آسمانيشدن را ميچشد. تدارك ويژه برنامه هاي افطاري و سحرگاهي يكي از رسالت هاي مهم رسانه ملي در ماه مبارك رمضان است. در همين راستا اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه، بر خود واجب مي داند با آماده سازي و تدوين محتوا به برنامه سازان ياري برساند. در مجموعه حاضر سعي شده است به برخي از دغدغه هاي برنامه سازان محترم رسانه ملي توجه شود. اميد كه اين تلاش اندك مورد توجه واقع شود.
.........................................................................
📌با مراجعه به لینک، متن کامل کتاب را در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما مطالعه بفرمایید.
http://pajuhesh.irc.ir/product/magazine/show.text/id/2857/mag/65/order/1?
@irc_ir
#معرفی_کتاب📚
🔸"ضيافت نور؛ پندهای اخلاقی به مناسبت ماه مبارك رمضان"، اثری است که در سال ۱۳۸۰ از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است.
💠در چکیدهی این اثر، میخوانیم:
◀️ با فرا رسيدن ماه مبارك رمضان بر آن شديم تا به عنوان كمكی هر چند كوچك، در راستای امر مهم تبليغ، نيمقدمی برداشته و به صيقل جسم و جان و مجاهده با نفس بپردازيم.
◀️ مجموعهای كه پيش روی شماست چكيدهای است حاوی مطالب مورد استفاده كه مشتمل بر سی مبحث از ادعيه هر روز ماه مبارك میباشد كه با عنايت به عنوان خاصی از دعا، حول محور آن به بحث و تحقيق پرداخته شده است.
◀️ این مجموعه با هدف تامین محتوایی يك خطابه كامل، با اهتمام به تکمیل تمام قسمتها همچون آياتی از كلام اللّه مجيد، روايات مأثوره، مثالهای عرفی، شعر، داستان اخلاقی، داستان زندگانی علمای سلف و روضه متناسب با موضوع باشد، تهیه، تدوين و تنظيم یافته است.
🌹 پيامبر گرامی اسلام صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم
🔸 «إنَّ أَبْوَابَ اَلسَّمَاءِ تُفَتَّحُ فِي أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لاَ تُغْلَقُ إِلَى آخِرِ لَيْلَةٍ مِنْهُ؛
🔹 درهاى آسمان در نخستين شب ماه رمضان گشوده میشود و تا آخرين شب آن بسته نمیشود».
📚 بحار الأنوار ج93 ص344
فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، ماه نزول آیههای سبحانی و ارتباط ملک و ملکوت گرامی باد.🌸