#کلام_نور
🔹امام خمینی ره :
📌کرارا گوشزد نمودهام که رابطه ما با امثال امریکا رابطه ملت مظلوم با جهانخواران است.
ملت شریف ایران، خبر قطع رابطه بین ایران و امریکا را دریافت کردم.
اگر کارتر در عمر خود یک کار کرده باشد که بتوان گفت به خیر و صلاح مظلوم است، همین قطع رابطه است.
رابطه بین یک ملت به پاخاسته برای رهایی از چنگال چپاولگران بین المللی با یک چپاولگر عالم خوار، همیشه به ضرر ملت مظلوم و به نفع چپاولگر است.
ما این قطع رابطه را به فال نیک می گیریم چون که این قطع رابطه دلیلی بر قطع امید امریکا از ایران است .
ملت رزمنده ایران این طلیعه پیروزی نهایی را که ابر قدرت سفاکی را وادار به قطع رابطه یعنی خاتمه دادن به چپاولگری ها کرده است، اگر جشن بگیرد حق دارد .
ما امیدواریم که نابودی سرسپردگانی مثل سادات و صدام حسین به زودی انجام گیرد و ملتهای شریف اسلامی به این انگل های خائن، آن کنند که ملت ما با محمدرضای خائن کرد .
به دنبال آن برای آزاد زیستن و به استقلال تمام رسیدن، قطع رابطه با ابرقدرتها خصوصا امریکا نمایند . من کرارا گوشزد نموده ام که رابطه ما با امثال امریکا رابطه ملت مظلوم با جهانخواران است.
📚صحیفه امام ج 12، ص 40
@irc_ir
📌23 مرداد سالروز مقاومت اسلامی
در سال 2006 جنگی ميان لبناني ها و اسرائیلی ها رخ داد که به «نبرد تموز» یا جنگ 33 روزه شهرت يافته.
این جنگ از چند لحاظ حائز اهمیت است زیرا این یک جنگ کاملا نابرابر بود که به بهانه ای واهی رخ داد و ارتش تا دندان مسلح اسرائیل به کمک مالی برخی کشورهای منطقه و سلاح های پیشرفته کشورهای غربی هم پیمان این کشور علیه حزب الله لبنان قرار گرفتند اما نتیجه ای غیر قابل باور برای آنان به همراه داشت که با برتری نیروهای حزب الله و اعتراف به شکست سردمداران اسرائیلی و حامیان او به پایان رسید.
▫️بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي روز ۲۳ مرداد سالگرد پيروزي مقاومت ۳۳ روزه حزب الله لبنان در برابر رژيم صهيونيستي روز مقاومت اسلامي نام گذاري شده است که خیلی زود این پیروزی تبدیل به اعتراض و خروش ملت های منطقه و سرنگونی حاکمان این کشورها که قریب به اتفاق آنها از حامیان سرسخت اسرائیل بودند منجر شد و اتفاقات مهمی را در تاریخ رقم زد.
@irc_ir
📌اثر عبادت خالصانه برای خداوند
آیت الله مجتهدی تهرانی:
اگر ما از ترس جهنم نماز بخوانیم خیلی چنگی به دل نمیزند.
اما اگر گفتند: نماز صبح هم نخوانی به جهنم نمیروی و در اینصورت نماز صبح خواندی ، این خوب است.
اگر عبادت برای بزرگی خدا باشد، انشاالله این خیلی قیمتی است و این فرد در روز قیامت هم به بهشت خدا می رود.
✨فادخلی فی عبادی وادخلی جنتی...
خداوند می فرماید برای من عبادت کن، من تو را در بهشت خودم میبرم لذا بعضی ها را ما در بهشت نمی بینیم، به خدا عرض
می کنیم که چرا رفیقمان در بهشت نیست؟
خطاب می رسد : فی مقعد صدق عند ملیک مقتدر... آنها به حضور رسیده اند.
🌿آن هایی که عبادت برای خدا می کنند و نه از ترس جهنم ، آن هابه بهشت خدا می روند. آنجا خیلی عالی است، دعا کنیم که
به آنجا برویم.اگر عبادتمان برای خدا باشد انشاالله به آنجا می رویم.
@irc_ir
📌به همت خانه دین و رسانه اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما برگزار می شود:
🔹نشست " جنگ روایت ها در جبهه مقاومت"
📽به همراه اکران مستند نبرد پنهان
✨باحضور:
حسن شمشادی؛
خبرنگار جبهه مقاومت و کارشناس مسائل منطقه
▫️یکشنبه 27 مرداد 1398
⏰ساعت 10:30
بلوار امین
اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما
تالار اندیشه
@irc_ir
🌹عن الامام الهادی(ع):
أقبِل عَلی شَأنِکَ فَاِنَّ کَثرَةَ المُلقِ یَهجِمُ عَلَی الظَّنِّ وَ اِذا حَلَلتَ مِن أخیکَ فی مَحَلِّ الثِّقَةِ فَاعدِل عَنِ المُلقِ اِلی حُسنِ النِّیَّة.
✨شخصیت خود را محترم شمار و تملق مکن، چون تملق موجب سوءظن میگردد، زمانی که برادرت را مورد وثوق یافتی از تملق احتراز کن و نسبت به او حُسن نیّت داشته باش.
📚محجّة البیضاء، ج. ۵، ص. ۲۸۳
@irc_ir
🌿زیارت جامعه کبیره
📌زیارت جامعه کبیره، از ارزشمندترین میراث شیعه است که از امام هادی(ع) به یادگار مانده است.
این زیارت، یک دوره کامل امام شناسی است.
🔺امام علی النقی(ع) با این زیارت، شیعیان را آرام آرام برای دوره غیبت امام زمان(عج) آماده می کرد تا در آن دوران که امام زمان خود را مستقیم نمی بینند، شناخت کاملی به ولی خدا پیدا کنند.
🔅السّلام علیکم یا اهل بیت النبوّه
جمله به جمله و کلمه به کلمه زیارت جامعه کبیره از چنان غنایی برخوردار است که هر کدام شرح و تفسیر جداگانه ای را می طلبد.
▫️توضیح مختصر برخی از بخش های این زیارت .به این شرح است :
🌱در آغاز این زیارت، پس از سلام بر اهل بیت، صفات و ویژگی های مهم آنها بیان شده و نخستین ویژگی، «مَوْضِعَ الرِّسالَة» است. این ویژگی نشان دهنده آن است که مهم ترین جایگاه امامان و ویژگی این بزرگواران آن است که در جایگاه رسالت قرار می گیرند.
▫️در آغاز این زیارت از امامان معصوم با صفت های رحمت، خزانه دار علم، نهایت بردباری، ریشه های کرم، منزلگاه وحی، پیشوایان امت ها، درهای ایمان و نژاد پاک در پیامبران یاد شده است که اهمیت این توصیف ها را می رساند.
🔹ساسَةَ العِباد
در میان ویژگی ها و توصیف هایی که برای اهل بیت پیامبر شمرده شده، در صفت «ساسَةَ العِباد» نکته ظریفی نهفته که عبارت است از اینکه امامان بزرگوار، تدبیرکنندگان و سیاستمداران بندگان هستند؛ یعنی پیوند دین با سیاست و نفی جدایی آن.
🔹«پاکی و عصمت»
یکی از ویژگی هایی که چندبار در این زیارت به آن اشاره شده، عصمت و پاکی اهل بیت است که مهم ترین شرط امامت است؛ زیرا دلیل محکمی است برای امت و پیروان آنها که تمام اعمال و رفتار امامان صحیح و بدون کوچک ترین نقصی است.
🔹«سعادت و هلاکت»
در این زیارت به صورت صریح بیان شده است: «سَعَدَ مَنْ والاکُمْ و هَلَکَ مَنْ عاداکُمْ» سعادتمند است، آن که دوست شما باشد و هلاک شود، آن که با شما دشمنی کند» و در ادامه آمده است: «هر که از شما جدا شد، گمراه است و هر که برخلاف شما باشد، دوزخ جایگاه اوست و هر که منکر شماست، کافر است و هر که با شما جنگ کند، مشرک است و هرکس حکم شما را رَد کند، در درک اسفل است.» در تمام این بخش ها با قاطعیت تمام آمده است: اهل بیت پیامبر(ع) میزان حق و باطل هستند.
🔹📌«مهم ترین نکته»
مهم ترین نکته ای که این زیارت دربردارد، این است که امام هادی(ع) چنان زیارت جامعه را دقیق و عمیق بیان کرده که تمامی صفت ها و ویژگی های یک انسان کامل در آن بیان شده است، به طوری که هیچ انسانی هرچقدر بزرگ باشد، به بزرگی امامان معصوم نمی رسد و نخواهد رسید.
@irc_ir
📌نهی شدید امام هادی(ع) از هم نشینی با گمراهان
🔹ابوهاشم جعفری، از شاگردان و اصحاب برجسته امام رضا(ع) و امام هادی(ع) بود.
روزی امام هادی(ع) او را دید و قاطعانه به او فرمود:
«چرا تو را نزد عبدالرحمان بن یعقوب می بینم؟»
ابوهاشم گفت: «عبدالرحمان، دایی من است.» امام فرمود: «عبدالرحمان درباره خدا سخن نادرست می گوید و ذات پاک خدا را به صورت جسم و او را دارای نشانه های جسم توصیف می کند؛ یا با او هم نشین شو و ما را واگذار و یا با ما باش و او را واگذار!»
ابوهاشم گفت: «او هرچه می خواهد بگوید. به من چه زیانی می رساند، وقتی که من عقیده ای به گفتارش نداشته باشم؟»
امام پاسخ داد: «آیا نمی ترسی که عذابی بر او فرود آید و آن عذاب، تو را نیز فراگیرد؟»
@irc_ir
📌پرهیز از بد گفتن به روزگار
▫️حسن بن مسعود می گوید:
«روزی به محضر امام هادی(ع) رسیدم. آن روز بر اثر زمین خوردگی، انگشتم ضربه دیده و شانه ام نیز آسیب دیده بود. همچنین در میان ازدحام جمعیت، لباس هایم پاره شده بود و از هر سو به تنگ آمده بودم. بنابراین، با عصبانیت گفتم: ای روزگار! خدا شر تو را از سر من کوتاه کند. ای روز، عجب روز بدی هستی!
▫️امام هادی(ع) به من رو کرد و فرمود:
«تو نیز با اینکه با ما رفت و آمد می کنی، این حرف ها را می زنی و گناه خود را بر گردن بی گناهان می افکنی؟»
با شنیدن این سخن، فهمیدم اشتباه کرده ام و گفتم:
🔹«مولا و آقای من! از درگاه خدا استغفار و طلب آمرزش می کنم.
امام فرمود: سوگند به خدا! این دشنام ها سودی به حال شما نمی بخشد، بلکه خداوند به این دلیل که بی گناهی را سرزنش می کنید، شما را مجازات خواهد کرد. مگر نمی دانی که پاداش و کیفر در دنیا و آخرت به دست خداست؟»
گفتم: چرا مولای من!
حضرت فرمود: «تکرار نکن و برای روزها دخالت و نقشی در حکم خدا قائل مشو!»
گفتم: به چشم ای آقای من»
📚مجله اشارات آذر 1388 - شماره 127
@irc_ir
🎬محورهای پیشنهادی برنامه سازی متناسب با سالروز میلاد با سعادت امام هادی علیه السلام:
* بررسی نقش امام هادی ع در اشاعه فرهنگ دعا و زیارت
*نقش امام هادی ع در ایجاد پیوند میان مردم و اهل بیت ع
*بررسی کیفیت مواجهه امام هادی ع با خلفای عباسی
*بررسی جایگاه علمی امام هادی ع
*بررسی منزلت امام هادی ه در اهل سنت
*بررسی پیام های ارزشمنمد و مضامین بلند جامعه کبیره و زیارت غدیریه
*بررسی تلاش های امام هادی ع برای تبیین جایگاه امامت
*جایگاه امام هادی ع در انتقال معارف شیعی به ایرانیان
*بررسی مواضع امام هادی ع در مقابل مکتب های کلامی
*بررسی مهم ترین راهبرد امام هادی ع برای زنده کردن جامعه اسلامی
*برجستگی های سازمان وکالت و نیابت از طرف امام معصوم ع در دوره امامت امام هادی علیه السلام
@irc.ir
اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه افتخار دارد در طول بيست سال گذشته در جهت نشر و گسترش فرهنگ اهل بيت عليهم السلام در موضوعات مختلف آثار و تأليفاتي را با اهداف تأمين محتواي برنامه سازي رسانه ملي ارائه نموده است.
كتاب هادی امت علیه السلام، مجموعه اي است از متون مناسبتي درباره امام هادي عليه السلام كه در پنج بخش كلي شخصيتشناسي، سيرهشناسي، انديشهشناسي، بخش متون ادبي و بخش پاياني محورهاي برنامه سازي، با هدف كمك فكري به گروه هاي مختلف برنامهسازي تهيه و تدوين گرديده است. در باب نوشتار حاضر چند نكته قابل ذكر ميباشد:
1. محتواي اين مجموعه شامل نوشتارهاي اكثراً كوتاهي است كه در هر كدام به صورت مستقل (بدون ارتباط الزامي به قبل و بعد) قابل استفاده مي باشد.
2. اين مجموعه به دليل اينكه از مطالب آثار مختلف در اين زمينه تجميع گرديده است ممكن است به صورت طبيعي از لحاظ قلم و نگارش متفاوت باشند.
3. تلاش شده است كه اين نوشتار به لحاظ منطقي در ذيل بخش هاي مختلف و منطقي تدوين گردد كه اميدواريم مورد استفاده برنامه سازان محترم قرار گيرد.
4. در بخش محورهاي برنامه سازي با هدف استفاده بهينه سعي شده تا بر اساس گروه هاي برنامه ساز محوريابي انجام شود و در عين حال نسبت به مسائل روز جامعه نيز تناسب بيشتري داشته باشد.
5. با توجه به اينكه در نظر است در خصوص همه معصومين عليهم السلام چنين مجموعه اي ارائه شود، از هر گونه انتقاد و پيشنهاد در جهت ارتقاي كيفي اينگونه آثار استقبال مي نمائيم.
....................................
جهت مطالعه کامل کتاب، به لینک زیر در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی مراجعه فرمایید:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2527?search[tab]=simple&search[key]=%D9%85%D8%B4%D9%83%D8%A7%D8%AA+%D9%87%D8%AF%D8%A7%D9%8A%D8%AA&domain=all
@irc_ir