#معرفی_کتاب📚
🔸"طراحی الگوی مفهومیکارشناسی دینی در رسانه ملی از منظر صاحب نظران"، اثری است به کوشش سید محمدجواد میرجعفری که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
💠در چکیده ی این اثر، می خوانیم:
◀️ رسانههای دینی پیش از انقلاب، به منابر، کتب و مجلات محدود بود و توانایی استفاده از رسانههای مدرن، به ذهن نمی رسید؛ اما امروزه بستر رسانه ملی برای مبلغان و کارشناسان دینی، هموار و آماده شده است.
◀️ اکنون، این رسانه با تولید برنامههای مذهبی متنوع و با دعوت از کارشناسان دینی، سعی در تبلیغ و تبیین دین اسلام دارد. بنابراین، منطقی است که ورود و حضور متخصصان علوم دینی در رسانه ملی به الگویی نیازمند باشد که از آن طریق بتوان آسیب های برنامههای دینی را کاهش داد و تأثیر تولیدات دینی بر مخاطب را دوچندان ساخت.
◀️از این رو، هدف از نگارش این پژوهش، دستیابی به الگویی بود که با آن، ضمن شناخت آسیب ها و مشکلات روند کارشناسی دینی، کیفیت کارشناسی را ارتقا بخشید. دادههای به دست آمده در این تحقیق، از طریق مصاحبه با صاحب نظران ساحت دین و رسانه بوده که طبق روش تحلیل مضمون، با استفاده از نرم افزار «MAXQDA»، کدگذاری و در پایان هر بحث، شبکه مضامین ترسیم شده است.
#معرفی_کتاب📚
🔸"دریای حلم؛ رهیافتی بر سیره شناسی، اندیشه شناسی و شخصیت شناسی امام کاظم علیه السلام"، اثری است که به کوشش جمعی از پژوهشگران که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
💠در چکیده ی این اثر، می خوانیم:
◀️کتاب «دریای حلم» برگرفته از آثار اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه با محوریت زندگانی امام کاظم(ع) در سه بخش اصلی: شخصیت شناسی، سیره شناسی و اندیشه شناسی تدوین شده است و به موضوعات متنوعی از ولادت تا شهادت آن حضرت پرداخته است.
🏴 حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام فرمودند:
◾️ «إنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِي اَلْأَرْضِ يَسْعَوْنَ فِي حَوَائِجِ اَلنَّاسِ هُمُ اَلْآمِنُونَ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ؛
◾️خداوند در روی زمین بندگانی دارد که در تأمین نیازهای مردم می کوشند. اينان در روز قيامت در امان هستند».
📗بحار الأنوار ج71 ص319
🔳 شهادت مظلومانه اسوه زهد و پارسایی؛ حضرت باب الحوائج امام موسی کاظم علیهالسلام بر همه دوستداران آن حضرت تسلیت باد.
#معرفی_کتاب📚
🔸"چشم انداز گمراهی؛ آینده فعالیت رسانه ای غرب در حوزه اسلام و راهکارهای مواجهه با آن"، اثری است به کوشش فاطمه عموعبداللهی و ایرج حجازی که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به ادارهکل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.
💠در چکیدهی این اثر، میخوانیم:
◀️ حضور دین و موضوعات دینی و مذهبی در رسانهها، به ویژه رسانههای پُرمخاطب تلویزیونی و سینمایی، مانند بسیاری از پدیدههای اجتماعی دارای دو وجه متضاد است؛ از سویی بهرهمندی دین از رسانه، و از سوی دیگر کاستیهایی که از رسانه متوجه دین میشود.
◀️ حال این پرسش رخ مینماید که رسانههای دیداری غربی چه تأثیری بر جهتگیری افکار عمومی درباره اسلام ناب محمدی داشته و این جهتگیریها در آینده چه سمت و سویی خواهدداشت؟ اربابان رسانههای غربی در آینده برای پیشبُرد اهداف امپریالیستی خود از ارائه چه نوع تصویری از اسلام و مذاهب اسلامی در رسانه های خود، بهرهمند می شود؟ چگونه میتوان با استفاده از امکانات و قابلیتهای رسانهها به مقابله با سیاستهای پشت پرده رسانههای غرب پرداخت؟
◀️ این پژوهش به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسشهاست و با اتخاذ رویکرد آیندهپژوهی اعتقاد دارد یکی از بهترین راهها برای کاهش زیانهای ناشی از پیشبینیناپذیری آنچه که در آینده وقوع می یابد، استفاده از روشهای آیندهپژوهی است.
📚#نشردین_و_رسانه
فصلنامه اشارات ايام، شماره 36، ويژه نامه ماه مبارك رمضان به صاحب امتیازی ادارهکل پژوهشهاي اسلامي رسانه منشتر شد.
📖در معرفی این شماره از نشریه اشارات می خوانیم:
برنامه هاي اسلام، براي رسيدن انسان به خوشبختي و سعادت جاودانه تدوين شده است؛ سعادتي كه گسترهاي به پهناي دنيا و آخرت دارد. در اين ميان، روزه عبادتي است كه در رهپويي بشر به سوي كمال و تعالي نقش بسزايي دارد. انسانِ خو گرفته با روزمرگي، در يك اردوي معنوي يك ماهه، رهايي از بند تن و زنگارزدايي از دل را با هم تجربه ميكند، غلبه بر خواهشهاي دل را تمرين ميكند و لذت آسمانيشدن را ميچشد. تدارك ويژه برنامه هاي افطاري و سحرگاهي يكي از رسالت هاي مهم رسانه ملي در ماه مبارك رمضان است. در همين راستا اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه، بر خود واجب مي داند با آماده سازي و تدوين محتوا به برنامه سازان ياري برساند. در مجموعه حاضر سعي شده است به برخي از دغدغه هاي برنامه سازان محترم رسانه ملي توجه شود. اميد كه اين تلاش اندك مورد توجه واقع شود.
.........................................................................
📌با مراجعه به لینک، متن کامل کتاب را در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما مطالعه بفرمایید.
http://pajuhesh.irc.ir/product/magazine/show.text/id/2857/mag/65/order/1?
@irc_ir
#معرفی_کتاب📚
🔸"ضيافت نور؛ پندهای اخلاقی به مناسبت ماه مبارك رمضان"، اثری است که در سال ۱۳۸۰ از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است.
💠در چکیدهی این اثر، میخوانیم:
◀️ با فرا رسيدن ماه مبارك رمضان بر آن شديم تا به عنوان كمكی هر چند كوچك، در راستای امر مهم تبليغ، نيمقدمی برداشته و به صيقل جسم و جان و مجاهده با نفس بپردازيم.
◀️ مجموعهای كه پيش روی شماست چكيدهای است حاوی مطالب مورد استفاده كه مشتمل بر سی مبحث از ادعيه هر روز ماه مبارك میباشد كه با عنايت به عنوان خاصی از دعا، حول محور آن به بحث و تحقيق پرداخته شده است.
◀️ این مجموعه با هدف تامین محتوایی يك خطابه كامل، با اهتمام به تکمیل تمام قسمتها همچون آياتی از كلام اللّه مجيد، روايات مأثوره، مثالهای عرفی، شعر، داستان اخلاقی، داستان زندگانی علمای سلف و روضه متناسب با موضوع باشد، تهیه، تدوين و تنظيم یافته است.