🔻منبرهای سیاسی شهید مفتح در رمضان 1357
🔹دكتر مفتح با آن كه خود ممنوعالمنبر بود، بحث پيرامون مسايل مهم نهضت، چون «حكومت اسلامى» را خود برعهده مىگرفت. ساعت 21 روز 18/5/1357 (چهارم رمضان)، ايشان در حضور هشت الى ده هزار نفر كه بيشتر جوان و دانشجو بودند، «پس از برگزارى نماز جماعت به منبر رفت و درباره حكومت اسلامى صحبت كرد». او نوزدهم مرداد (پنجم رمضان) هم به ايراد سخنرانى پرداخت و در بيستم مرداد پس از تلاوت آياتى از قرآن مجيد، اظهار داشت : «مسأله سياست با مذهب توأم بوده و در تمام زمانها رهبران دولتها حق سياست را از رهبران مذهبى سلب نمودهاند.... من هشت سال است كه از طرف امام خمينى، مأموريت دارم كه بيان ايشان را براى ملت شريف و مسلمان ايران ايراد كنم».
🔹در نتيجه فعاليتهاى رو به گسترش آيتالله مفتح، كلانترى نظريه مىدهد:
«با توجه به محتواى سخنرانىهاى واعظ مذكور و تحريك احساسات مردم و دعوت تودههاى اخلالگر در شهرستانهاى ايران به همبستگى و اطاعت بىچون و چرا از دستورات مرجع تقليد امام خمينى به منظور برقرارى حكومت اسلامى؛ احتمال ايجاد تظاهرات و بىنظمى از ناحيه جمعيت حاضر كه هر روز رو به تزايد بوده و اكثرا در نتيجه توصيه اشخاص ديگر، بدين مسجد آمده و آدرس مسجد را اغلب از اهالى و كسبه سؤال مىكنند، بعيد به نظر نمىرسد...».
📚منبع:کتاب « زندگی و مبارزات آیتالله مفتح ». مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@markazasnad
🔖 به مناسبت ۱۲ فروردین
🔻شور و اشتیاق نوجوانان برای شرکت در همهپرسی جمهوری اسلامی
🔹رفراندوم جمهوری اسلامی در 12 فروردین 1358 در میان شور و اشتیاق وصفناپذیر ملت ایران برگزار شد. اما در این میان اشتیاق نوجوانان برای نقشآفرینی در اولین انتخابات آزاد ملت ایران بسیار جالب توجه بود.
🔹فضلالله فرخ از مسئولان منطقهای برگزاری رفراندوم در کتاب خاطرات خود میگوید: این انتخابات واقعا حماسهای بود چون حتی افراد سالخورده و کسانی که مریض بودند زیر بغلشان را میگرفتند و برای رای دادن میآوردند.
🔹نوجوانهایی که هنوز سنشان به حد قانونی نرسیده بود هم آماده بودند و التماس میکردند که رأی بدهند. بعد راجع به این مسئله در جلسه هفتگی انجمن جویندگان دین و دانش برنامهریزی کردیم و بنا شد جمعی از نوجوانان را خدمت امام در قم ببریم تا ایشان به آنها اجازه رأی دادن بدهد.
🔹یک سری برگههای رای آری تهیه کردیم و با چند تن از دوستان تعدادی از این نوجوانها را به قم بردیم ... به امام اطلاع دادند چون این بچهها نتوانستهاند رای بدهند خدمت شما آمدهاند که اجازهی رأی بدهید. ایشان هم خیلی لطف فرمودند و برای آنها سخنرانی کردند و فرمودند: «این نیست که ما شما را به حساب نیاوردیم، ما رأی شما را قبول داریم، شما را قبول داریم منتها قانون اینگونه است...»
📚منبع: کتاب خاطرات فضلالله فرخ، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@markazasnad
📌 تاثر امام خمینی(ره) از سرنوشت تلخ آقای شریعتمداری
🔻آیت الله سید کاظم شریعتمداری که در 31 فروردین 1361 به دلیل عملکرد سوء، با حکم مدرسین و مجتهدین عالیرتبه قم از مرجعیت خلع شده بود، در 14 فروردین 64 درگذشت. روایتها حاکی از آن است که سرنوشت تلخ آقای شریعتمداری، امام خمینی را به شدت متأثر ساخت. مرحوم آیت الله ریشهری به یاد میآورد:
🔻«روزی خدمت امام رسیدم و جزئیات مربوط به ماجرای آقای شریعتمداری را توضیح دادم. امام از این پیشآمد و سرنوشتی که آقای شریعتمداری پیدا کرده بود، بسیار متأثر بودند. با حالتی حاکی از تأسف و تأثر فرمود: «تاکنون به مردم میگفتیم روحانیت؛ حالا مردم به ما میگویند این هم روحانیت!» و افزودند: «من به ایشان [آقای شریعتمداری] گفتم این راه را که انتخاب کردهای برای شما روزی پیش خواهد آمد که هیچ کس نتواند از شما دفاع کند.» و بعد اضافه فرمودند: «آن روز، امروز است.» اشاره به این که در شرایط کنونی اگر امام هم بخواهد به او کمک کند و از او دفاع نماید، فضای جـامعه اجازه نمیدهد.»
@markazasnad
🔖به روایت اسناد
🔻وقتی سخنرانی علیه بهائیان در ماه رمضان ممنوع شد!
🔹منابر وعظ و سخنرانی همواره بستری برای آگاهی و روشنگری بوده است. چه اینکه در ماه مبارک رمضان این فرصت بیش از پیش برای وعاظ و سخنوران فراهم میآید. از این رو رژیم پهلوی همواره حساسیت ویژهای بر منبرهای مبلغان و خطبا در ماه رمضان داشته است.
🔹سند ذیل که بخشنامه سراسری شهربانی رژیم پهلوی است بر ممنوعیت سخنرانی علیه بهائیان تأکید دارد.
🔹در این بخشنامه با قید فوریت آمده است: «چون در ایام ماه رمضان ممکن است وعاظ در مساجد و غیره ضمن وعظ و سخنرانیهای مذهبی بر علیه بهائیان اظهاراتی نموده و در نتیجه اهالی تحریک و دست به اقدامات خلاف نظمی بزنند، علیهذا مقتضی است به وعاظ تذکرات لازم در این مورد داده و نهایت مراقبت را در حفظ انتظامات معمول دارند. از طرف رئیس شهربانی سرهنگ حسام وزیری»
@markazasnad
🔖به مناسبت شهادت آیتالله سید محمدباقر صدر
🔻آخرین پیام شهید صدر به امام خمینی چه بود؟
🔹آیتالله شهید سید محمدباقر صدر از جمله مراجعی بود که با انقلاب اسلامی و امام خمینی پیوندی عمیق داشت تا جایی که او را شهید انقلاب اسلامی ایران دانستهاند. او به همراه خواهرش بنتالهدی صدر در 19 فروردین 1359 توسط ماموران امنیتی رژیم بعث ربوده شد و به شهادت رسید.
🔹آیتالله سید عبدالهادی حسینی شاهرودی از شاگردان شهید صدر در خاطرات خود درباره آخرین پیام شهید صدر به امام خمینی میگوید.
🔹بخشی از آخرین مکالمه تلفنی او با شهید صدر که توسط ماموران امنیتی رژیم بعث شنود شده و پس از سقوط صدام اسناد آن به دست آمده است بدین شرح است:
گویندهی تلفن: در آنچه دربارهی حوادث اخیر اتفاق افتاده، نظر شما چیست؟
شهید صدر: برای پاسخ به تلگرافها ... [آنگاه خطاب به امام خمینی میفرماید]: آیتالله العظمی امام مجاهد آقای خمینی (دام ظله) شنیدم و گوش فرا دادم به تلگراف حضرتعالی که نشانی از تفقد و توجه پدرانهی شما به بنده بود و برای من ابداً امکانپذیر نیست که جواب هیچ نامه و تلگرافی را بدهم چرا که در کنج خانه سپرده(اسیر) شدهام و امکان ندارد که کسی مرا ببیند یا من کسی را ببینم.
برای بنده هیچ کاری امکان ندارد مگر اینکه از خداوند سبحانه و تعالی مسئلت مینمایم که سایهی شما را به عنوان چراغ هدایت برای اسلام نگه دارد و دین یگانهپرستی را با مرجعیت رهبریکننده شما نگه دارد.
همچنین از خداوند متعال میخواهم که از ما سختی در راهش قبول کند و ما را موفق بدارد برای نگه داشتن عقیدهی امت و آزادی بزرگ آن، چراکه زندگی انسان نیست مگر به اندازهای که به امت خود، از وجود خود، از حیات خود و فکر خود میپردازد.
شما به مسلمانان از وجود خود و فکر خود چیزی را عطاء نمودید که در طول تاریخ الگوی عظیمی برای تمامی مجاهدین میماند. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته؛
📍مشروح در: irdc.ir
📚منبع: «کتاب تداوم اندیشه» خاطرات آیتالله سید عبدالهادی حسینی شاهرودی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@markazasnad
🔖روایتی از شیخ حسین انصاریان
🔻 احیای ماه رمضان در جمع منافقين!
🔹حجتالاسلاموالمسلمین شیخ حسین انصاریان، در بخشی از کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است میگوید: شهيد لاجوردى اصرار داشت كه بر روى منافقين كار فرهنگى صورت بگيرد و از من كمك خواست. دعوتم كرد تا بروم براى آنها سخنرانى كنم. در آن زمان اين گروهك در اوج فعاليت بودند و زندانها پر از اعضاى تندروى آنها بود.
🔹جلسات چندى در زندان اوين و قزل حصار برگزار شد. پس از آن از آقاى لاجوردى خواستم تا در مراسم تاسوعا و عاشورا و احياى ماه مبارك رمضان نيز آن افراد را به پاى منبر بياورد. اين فعاليتهاى فرهنگى در روح و جان آن افراد گول خورده، اثر عميقى برجاى گذاشت. بسيارى نيز موفق به توبه و بازگشت به صراط مستقيم شدند و از زندان خلاصى يافتند. بعدها نامههاى محبتآميز بىشمارى از آن جوانان به دستم رسيد. بعضى از دختران نيز كه در آن گروه بودند، موفق به توبه شدند.
@markazasnad
🔖به مناسبت شهادت شهید صیاد شیرازی
🔻نقشه منافقین برای ترور شهید صیاد شیرازی در دهه 60
🔹امیر سپهبد علی صیاد شیرازی در 21 فروردین 1378 در یک عملیات تروریستی توسط سازمان مجاهدین خلق در حالی به شهادت رسید که این اولین نقشه سازمان برای ترور وی نبود. 7 فروردین 1361 در روزهایی که اقدامات تروریستی منافقین تداوم داشت؛ طرح ترور سرهنگ صیاد شیرازی فرمانده نیروی زمینی ارتش با شکست مواجه شد.
🔹در واکنش به پیروزی بدست آمده در عملیات فتحالمبین، یک گروه تروریستی پنج نفره از سازمان مجاهدین خلق با نقشهای از پیش طراحی شده و با همراهی سرباز وظیفه «فرشید صبری» عامل نفوذی سازمان در ترابری ستاد نزاجا، با استفاده از یک خودرو که به دلیل دودی بودن شیشههایش، داخل آن از بیرون دیده نمیشد، ضمن فریب دژبان درب اصلی، در صبح 7 فروردین 1361، وارد پادگان شدند و سپس با به شهادت رساندن افسر نگهبان و مسئول انتظامات ساختمان به محوطه ساختمان و دفتر هیئت رئیسه یعنی دفتر سرهنگ علی صیاد شیرازی فرمانده نیروی زمینی ارتش ... در لویزان تهران حمله کردند.
🔹اعضای گروه پس از به شهادت رساندن 12 نفر سرباز، درجهدار و کارمند و مجروح کردن سرهنگ حسین خرسندی معاون سرهنگ علی صیاد شیرازی فرار کردند.
🔹در هنگام این حمله تروریستی، سرهنگ علی صیاد شیرازی و جانشین وی سرهنگ اصغر جمالی در دفاترشان در پادگان حضور نداشتند. چرا که شب قبل از آن، جهت رسیدگی به اوضاع جبهههای جنوب، عازم اهواز شده بودند. هدف اصلی منافقین از حمله به ستاد نزاجا ترور فرمانده نیروی زمینی ارتش بود.
📚منبع: تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی، جلد هفتم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@markazasnad
🔻 روایت مطبوعات از اولین راهپیمایی روز قدس در سال ۱۳۵۸
@markazasnad