امنیت ملی ایران
⭕️امنیت نرم،قدرت نرم، تهدید نرم و ... 🔰با حاکم شدن گفتمان نرم بر محیط امنیتی نظام جهانی، اولا ماهیت
سرمایه اجتماعی حلقه ارتباطی قدرت نرم، امنیت نرم، تهدید نرم.pdf
311.3K
⭕️سرمایه اجتماعی حلقه ارتباطی قدرت نرم، امنیت نرم، تهدید نرم
🔸 سئوال اصلی پژوهش حاضر عبارت است از اینکه: چگونه می توان میان سه مؤلفه قدرت،تهدید و امنیت نرم ارتباط برقرار نمود؟
🔸با حاکم شدن گفتمان نرم بر محیط امنیتی نظام جهانی، اولا ماهیت مفاهیمی چون قدرت، تهدید و امنیت و نحوه ارتباط میان آنها در حال دگرگونی است و ثانیاً مشارکت، اعتماد و وفاداری مردم به دولت و در یک کلام سرمایه اجتماعی نقشی مهم در تأمین امنیت ملی و مقابله با تهدیدات امنیتی و نیز افزایش میزان قدرتمندی کشورها یافته است.
🔸سرمایه اجتماعی منبع تولید قدرت نرم و امنیت نرم است.
🔸الگوی ارتباطی بین سه مؤلفه طراحیشده که تشریح آن در متن به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
🇮🇷@irnasec
امنیت ملی ایران
👈🏼پیش تحریر؛ سخنان آیت الله خامنه ای به نخست وزیر عراق: امنیت عراق، امنیت ایران است.👆🏼 ⭕️امنیتِ درو
❇️ راهبرد «رئالیسم تدافعی»
1️⃣ واقعگرایی تدافعی برگرفته از نظریه سیاست بینالملل کنت والتز است که ادعا دارد ساختار آشوبزده یا آنارشی نظام بینالملل دولتها را تشویق میکند تا برای افزایش امنیت خود، اقدامات پیشگیرانه انجام دهند.
2️⃣ شاخص های اصلی این نظریه، حفظ ثبات ساختاری نظام بین الملل و قدرت طلبی معطوف به امنیت طلبی موازنۀ قواست.
3️⃣ معیار ارزیابی تهدیدات قدرت نیز در شکل نوواقع گرایی تدافعی نزدیکی و مجاورت جغرافیایی، نیات تخاصمی و توانایی تخاصمی یک کشور است.
4️⃣ با توجه به مجاورت عراق به ایران، نیات تخاصمی آمریکا و تجهیز رژیم صهیونیستی، راهبرد ایران، «رئالیسم تدافعی» در منطقه است.
5️⃣ براساس نظریه مذکور امنیت عراق، امنیت ایران نیز محسوب می شود و مشکلات طرفین بر یکدیگر تاثیر مستقیم دارد.
🔄 اصول و مبانی روابط بین الملل؛ دکتر دهقانی فیروزآبادی
منبع: آتاشه
🇮🇷@irnasec
🔰امنیت ملی چهار ستون اصلی دارد :
1️⃣قدرت سیاسی
2️⃣قدرت فرهنگی
3️⃣قدرت اقتصادی
4️⃣قدرت نظامی
🔰 هیچ ستونی نمی تواند جای ستون دیگر را بگیرد.
🔰 اشتباه استراتژیک ملتها همواره این بوده است که تصور کرده اند با قدرت نظامیشان میتوانند خلاء قدرت سیاسی یا اقتصادیشان را پر کنند و یا با قدرت ملی و سیاسیشان، قدرت نظامی یا اقتصادی یا فرهنگیشان را فربه کنند.
🔰«توسعه متوازن و امنیت متوازن حاصل جمع هر چهار ستون است».
🇮🇷@irnasec
امنیت ملی ایران
👈🏼پیش تحریر؛ سخنان آیت الله خامنه ای به نخست وزیر عراق: امنیت عراق، امنیت ایران است.👆🏼 ⭕️امنیتِ درو
💢نمونه عینی از امنیت درون زا
🇮🇷@irnasec
کانال «امنیت ملی ایران» درباره امنیت ملی، لوازم آن و برای آن می نویسد.
🇮🇷@irnasec 👈
May 11
✳️امروزمهمترین و خطرناکترین مسئله ای که امنیت ملی ایران را دچار چالش جدی کرده است، «شکاف اجتماعی بین مردم و مردم و شکاف بین مردم وحاکمیت» است.
🇮🇷@irnasec
امنیت ملی ایران
👈🏼پیش تحریر؛ سخنان آیت الله خامنه ای به نخست وزیر عراق: امنیت عراق، امنیت ایران است.👆🏼 ⭕️امنیتِ درو
👈پیش تحریر؛بزرگترین عملیات قاچاق سلاح به ایران در سلیمانیه عراق خنثی شد👆
✳️همکاری امنیتی ایران و عراق مانع یک اقدام تروریستی درون کشور از طریق توزیع سلاح شده است. مبنای راهبرد «امنیت برون مرز»، ترسیم «خط مقابله با تهدید» و «مقابله با عوامل ناامنی ساز»، کیلومترها دورتر از مرز ایران تا حد ممکن است.
🇮🇷@irnasec
👈پیش تحریر؛ جدول منطق مواجهه با اغتشاشگران به نقل از سخنان رهبری👆
✔️عدالت امنیت زا
✳️ممکن است نسبت «عدالت و امنیت» خلاف نظریات مشهور اندیشه سیاسی نسبت تقدم و تاخر نباشد. این نسبت بین این دو یک رابطه «هم کنشی» (تعاملی) است.به این معنا که روی هم تاثیر می گذارند و با هم داد و ستد می کنند.
عدالت موجب تامین امنیت و امنیت بستری مناسب برای اجرای عدالت است .
✳️آنچه که در جدول فوق در مقام دسته بندی مجازات اغتشاشگران آمده از جنس تعامل عدالت-مجازات مجرمان با تفکیک انگیزه ها، جنایت ها و برخوردها- و امنیت است.
🇮🇷@irnasec
👈پیش تحریر؛وزیر خارجه کانادا طی بیانیهای اعلام کرد که این کشور، تحریمهایی را علیه چند فرد و نهاد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز اعمال کرده است.
✳️به نظر می رسدفارغ از لزوم تسریع در تدوین دیپلماسی نوین دفاعی-امنیتی، بسته به میزان کیفیت تاثیر تحریم های اِعمالی بر امنیت ملی از سمت کشورهای غربی ، نیاز به تدوین چهارچوبِ«بازدارندگی» از نوع «بازدارندگی سخت» هستیم تا هرکشور غربی تحریم کننده ایران در قبال تحریم ایران «مجازات» شوند.
✳️از میان انواع بازدارندگی،بازدارندگی از طریق اعمال مجازات متداول ترین نوع بازدارندگی سخت است که متاسفانه توجه چندانی در دستگاه سیاست خارجه نمی شود.
✳️از میزان نقش و حضور نهادهای اطلاعاتی-امنیتی ایران در تدوین سیاست های ضد تحریمی اطلاع چندانی در دست نیست اما حضور موثر این نهاها در تدوین این چهارچوب بازدارندگی سخت قابل مطالعه است.
🇮🇷@irnasec
👈پیش تحریر؛ ناصر امینی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
نیمی از مبتلایان به ایدز در استان بین سنین ٢٠ تا ٣۵ سال دارند./۴٠ درصد بیماران مبتلا به ایدز از بیماری خود خبر ندارند./ ابتلا به ایدز در خانم ها در حال افزایش است./ در چند سال اخیر روش انتقال بیماری ایدز در حال تغییر است.
✳️مسئله امنیتی
🔰تصمیم گیری در هر حوزه ای ناظر بر حل مسئله است و در حوزه امنیت ملی مبتنی بر حل « مسئله امنیتی».
🔰از آنجا که چالش ها و تهدیداتی که برای یک نظام سیاسی رخ می دهند از حیث شدت و ضعف همگی به یک درجه از اهمیت نیستند، نمی توان تمام این امور را مسئله امنیتی تلقی کرد.
🔰اینکه چه رخدادی با چه ویژگی هایی یک مسئله امنیتی به شمار می رود و می تواند در چرخه تصمیم گیری و تقویم سیاست گذاری امنیتی قرار بگیرد، برای سیاست گذاران از اهمیت حیاتی برخوردار است.
🔰با توجه به اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاست گذاری در حوزه امنیت ملی بر عهده شورای عالی امنیت ملی نهاده شده است و از سوی دیگر با توجه به شان و جایگاه بی بدیل این شورا تمام حوادث سیاسی و رخدادهای امنیتی قاعدتا نبایستی در این شورا مطرح شوند.*
🔰با این وصف، اگر وضعیت بهداشت و سلامت استان خراسان رضوی به شکل افزایش ابتلاء به بیماری ایدز به مسئله امنیت ملی در نیامده ولی مسئله «امنیت استانی» یا «امنیت شهری» قرار دارد، قابلیت ارجاع به شورای تامین استان خراسان رضوی را دارد. شورای تامین استان نهاد پاییندستی شورای امنیت کشور در سطح استانی است که ریاست آن بر عهده استاندار است.
🔰از وظایف این شورا:
الف-جمعبندی و بررسی اخبار و گزارشات و تجزیه و تحلیلهای مربوط به امور حساس امنیتی، سیاسی و اجتماعی استان.
ب - گزارش وضع امنیتی، سیاسی و اجتماعی استان به شورای امنیت کشور.
ج - ایجاد هماهنگی با شورای امنیت کشور.
*فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی شماره 5
🇮🇷@irnasec
💢نکته مهم اطلاعیه دیرهنگام شاک(شورای امنیت کشور) در تحلیل وقایع پس از مرگ مهسا امینی، تروریست نامیدن رسانه انگلیسی(بی بی سی) است که ظاهرا صرفا یک هجمه لفظی است. اگرنه، حاکمیت به شکل رسمی می بایست نام بی بی سی را در کنار رسانه سعودی(ایران اینترنشنال) در لیست سازمان های تروریستی قرار می داد.
🇮🇷@irnasec