📱نوجوانان ماحِ جهرم و نوجوانان فضای مورد حمایتِ وزیر جوان
⛔️ صحبتهای نوجوانی با زنی ولنگار در فضای مجازی «أهها» بلند میکند و نمونهای از قربانیان لنجزار فضای بیقانونِ مجازی را عیان میکند؛ در این میان وزیرِ جوان مسئولیت را به دوش نهادهای دیگر مینهد! واکنشی آشنا از دولتِ لیبرال.
⛔️ وزیرِ بیمسئولیت میداند که در ساختار هر نظامی باید تمام مجموعهها هماهنگ با هم و در راستای هدفِ آن نظام گام بردارند تا نتیجهی مطلوب حاصل شود؛ لذا قصور هر مسئولی در این عرصه آسیبزاست.
✅ در این میان، افرادی مخلص و انقلابی با پذیرشِ تکلیفِ سازندگی، مسجدی را بنا نهادند که به شکوفایی استعدادهای نوجوانان و هدایت آنها در مسیر درست و متعالی در کنار خداباوری و دین محوری، پایههای انسانی انقلاب را میسازند.
♨️ مستند ماح، مصداقی است که به مسئولین تربیتی یادآور میشود، اگر به همه ابعاد شخصیتی و گرایشهای یک نوجوان به یک اندازه بها داده شود و هیچ میلی برای ارضای میلی دیگر فدا نگردد، رشد متعادل حاصل خواهد شد.
✅ نوجوان لایو و نوجوان تربیت یافته مسجد امام حسین فطرتش یکسان و پاک است و تفاوت در بستر مهیا شده برای شکوفایی اوست؛ یکی را گواهیان درمییابد و دیگری را دشمن میرباید.
🔹بدیهیست که یک لایوِ سخیف قابل تعمیم و ناامید کننده نیست زیرا چشمِ بصیرِ انقلاب، امید به نوجوانان دارد و آنان را آیندهسازان خطاب میکند. مادامیکه امثال گواهیان تکثیر شده و امثال آذری جهرمی و امثال او، در پست مدیریتی فضای پراهمیت این روزهای کرونا، کمتر و کمتر شوند!
👤زهرا رحمتی
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
✍جشنواره حقیقت
🎥چهاردهمین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران به شیوهی اکران آنلاین به اتمام رسید.
🔹این جشنوارهی مهم اولین تجربه برگزاری جشنواره به شیوه مجازی به حساب میآید.
✅موضوع حائز اهمیت پس از برگزاری جشنواره، بررسی تعدادی از عوامل مهم و اساسی دخیل در دو نحوهی اجرای مجازی و حضور فیزیکی است. این مهم نیاز به ″شفافسازی″ کامل از سوی مسئولین دارد. اعلام دقیق و کامل هزینه کرد مالی و آمارهایی که مربوط به بازدید فیلمها و...است چشمانداز صحیحی را برای سالهای آتی جشنواره ترسیم خواهد نمود.
🔹به جهت اهمیت این جشنواره، ″محتوای″ تعدادی از فیلمهای مهم و بهویژه مستندهای برگزیده این جشنواره در کانال وایپ مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره حقیقت به روایت روبش
🎥مستند «جاهای خالی پر شود»
🔸این مستند جایزه بهترین کارگردانی در بخش فیلم مستند بلند و همچنین جایزه بهترین فیلم جشنواره را به خود اختصاص داد.
🔺فیلم «جاهای خالی پر شود» داستان زندگی دختری است که پدر و مادرش از یکدیگر جدا شده و هر یک مجددا ازدواج کردهاند. حال این دختر بچه که در کنار پدربزرگ و مادربزرگش زندگی میکند با مشکلاتی فراتر از سن خود در حال دست و پنجه نرم کردن است. او به یک کودک بزرگسال تبدیل شده که ناچار است مشکلات زندگیاش و کشمکش پدرومادرش را تحمل کند. از طرفی زندگی جدید مادر نیز تحت الشعاع وضعیت او است.
⛔️روایت و به تصویر کشیدن بخشهایی از زندگی شخصی و حریم خصوصی خانواده این کودک، همچون تعدادی از فیلمهای مستند سال گذشته محل آسیب و انتقاد است. به تصویر کشیدن مشکلات تلخ زندگی این دختر بچه، احساسات هر مخاطبی را تحریک میکند تا با خود بیندیشد که اگر ازدواج سابق پدر و مادرش اتفاق نیفتاده بود، یا حتی این بچه بدنیا نیامده بود، اکنون گرفتار این مشکلات نیز نبود!
⛔️محتواهای مشابه این نوع فیلمهای مستند با موضوع مشکلات، رنجها و آرزوهای دست نیافتنی قشر کودک و نوجوان این سرزمین و نیز معضلات زنان از جمله ویترین جوایز در جشنوارههای مختلف است!
🔔بدیهیست که بیان مشکلات و به تصویر کشیدن معضلات جامعه و قشرهای مختلف نه تنها مانعی ندارد بلکه لازم و ضروری نیز هست؛ اما نوع بیانِ آسیبها و پیام القایی فیلم است که نقش تعیین کنندهای را ایفا میکند.
❌ در وضعیت ″بحران جمعیتی″ فعلی که تعدادی از مسئولان نیز در این باب رویکرد انفعالی پیشه کردهاند؛ تائید، تشویق، جایزه دادن به چنین فیلمهایی، القای مناسبی را برای مخاطبش به ارمغان ندارد و عاقلانه به نظر نمیرسد!
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥 سریال «سایمدانگ»
✍قسمت دوم
🔴هنر در خدمت ترویج آیین بودایی
«سایمدانگ» بسیار خوشساخت است به شکلی که مخاطب به خوبی با شخصیتها و شرایط زندگی در دوران گذشته کشور کره ارتباط برقرار میکند.
⭕️مسئله مهمی که در تعدادی از فیلمهای کرهای و بهویژه این سریال مشهود است؛ اشارههای پیدرپی سایمدانگ به آیین بوداست. فیلم بر اساس یکی از مهمترین اصول بودایی ساخته شده؛ ″اصل تناسخ″! که اسلام معتقدان به آن را ″کافر″ میداند! یعنی روح پس از مرگ جسم در این دنیا باقی میماند و از جسمی به جسم دیگر منتقل میشود. خب البته این یک فیلم کرهای است و انتظار دیگری نمیشود داشت؛ در فیلم چندین بار شعری خوانده میشود که بالاخره میفهمیم بیان کننده یکی بودن روح سایمدانگ (روایت داستان زمان دور) و روح جی یون (روایت عصر جدید) است.
🔺به علاوه چندین بار در طول فیلم شاهد ارتباط روحی این دو هستیم تا آنها در نهایت در فضا و زمانی نامشخص به هم میرسند؛ سایمدانگ در حلقه نور با لباسهای روشن و جی یون با لباسهای سیاه در میان هاله دواری از تاریکی. این تصویر آشکاری از نماد بودایی ″ین و یانگ″ است. یعنی ″یگانگی تضادها″ (احتمالا تضاد آن ها مربوط به زمان زندگیشان است). نتیجه این وضع، شکلگیری زمینه گرایش مخاطب به آیین بودا است (ترویج آیین بودا) اگر چه مخاطب به آن آگاه نیست.
⚠️طبیعتا نکات ذکر شده برای ما که مدعی مسلمانی هستیم، حائز اهمیت است! چون انتظار روبرو شدن با چیزی خلاف دین اسلام از سوی صدا و سیمایی که اسلامی بودنش را در نامش به ما یادآوری می کند نداریم!
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
وایپ
🗯جشنواره عمار به روایت وایپ 🎥 مستند ماح: نمونهای از ساختار اسلامی در جهت تحقق تمدن اسلامی 💬مستند
✅ نوجوانِ مکتبِ خمینی: آیندهساز برای مکتبِ خامنهای
🔹آنچه سبب شد جنگ تحمیلی پیروز شود، نوجوانانی مخلص و تربیت شده در دامان زنانی بود که تکلیف را بر خود واجب دانسته و کلام ولایتفقیه برایشان حجت بود.
🔹برخی از نوجوانانِ بازمانده از جنگ، کولهباری از تجربهی فرماندهی فرماندهانِ به دلِ خطزن و باتقوا بودند که آرام نگرفتند مگر با ساختنِ افراد در ذیلِ فرهنگ شهادت.
🔹آن شد که یک نوجوان توانست با یاری خداوند هزاران نفر را در روزگار کنونی بسازد و با گذر زمان نه تنها احساس خستگی نکند بلکه تکلیف را بیش از پیش احساس کند و سپری باشد در برابر هجوم بیرحمانه دشمن به ذهن و روح جوان و نوجوان این سرزمین.
🔹فردی ساخته شده در مکتب خمینی، سازندهی ساختاری شد که در آن با محوریت مسجد، افراد زیادی تربیت شده و خواهند شد. مسجدی که جایگاه اصلی خود در محرومیتزدایی، اشتغالزایی، محل تفریح و سرگرمی و آموختن درس دین و شهادت و... را به منصه ظهور رسانده است.
🔹شاید رازش نکته کلیدی آزادهی محور گروه ″ماح″ باشد که گفت:
اسلحه های به خون نشسته را بگیریم و بگوییم نمیگذاریم که اسلحه تان به زمین بنشیند.
👤سید علیرضا بنی هاشمیان
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره حقیقت به روایت وایپ
🎥فیلم مستند «کل فاطمه»
⁉️جادهصافکن برای سند ۲۰۳۰؛ عامدانه یا جاهلانه
🎞اثر «کل فاطمه» به عنوان مستند برگزیده در بخش نیمهبلند، جایزه بهترین کارگردانی را از آن خود کرد. به احتمال زیاد کل فاطمه نظر داوران جشنواره را از جنبه محتوا به خود جلب کرده زیرا این مستند به لحاظ ساخت، جاذبهای ندارد.
🔺این فیلم مستند برشی از زندگی زنی است که روزگارش دل هر انسانی را به درد میآورد که این همه سیاهی و بدبختی چرا؟!!! زنی که از نعمت تکلم بیبهرهست، همسر معتادش فوت کرده، از صبح تا شب باید کار کند و از همه تلختر دختر نوجوانش اسیر دست مردی معتاد شده که رفیق پای منقل همسر مرحومش بوده! حال این دختر نه در نزد شوهر است و نه اجازه برگشت نزد مادر را دارد چرا که برادرانش مخالفاند. شوهر معتادش نوزادش را فروخته و دختر در پی اوست. حال این ″کل فاطمه″ است که این رنج را نیز باید تحمل کند.
❗️ نکته قابل تأمل دو مستند «کل فاطمه» و «جاهای خالی پر شود» بهعنوان برگزیدههای جشنواره، نحوه پرداخت آنها به موضوع کودک و زن و بهطور کلی خانواده است؛ مواردی مهم و راهبردی که از قضا یکی از موضوعات مهم سند ۲۰۳۰ بوده! بنابراین دقت نظر بیشتری برای چگونگی بیانِ آن نیاز است.
⛔️میتوان گفت ایران از جمله معدود و یا حتی تنها کشوریست که بخش فرهنگ و هنرش رویکردی کاملا دوگانه دارد؛ رویکردی که یا انفعالیست یا به بزرگنمایی و گستردگی برخی معضلات و ناهنجاریها دامن زده است! و در زمینِ غیر، بازی میکند. در این باب گفتنیها بسیار است اما در حکم ضرب المثل ″در خانه کس است یک حرف بس است″ تنها به طرح یک گزاره اکتفا میشود که آیا تمام زنان و کودکان و خانوادههای این سرزمین بدبخت و فلاکت زدهاند؟ آیا یک نمونه الگوی موفق برا جشنواره وجود ندارد که هنرمندانه تصویر شود و تشویق؛ تا برای دیگران نیز راه نشان دهد و مسیر بگشاید؟
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎞این روزها سریال «روزهای ابدی» از شبکه اول سیما در حال پخش شدن است. بر اساس اطلاعات موجود در این سریال، در برخی سکانسها از بازیگران زن خارجی بیحجاب استفاده شده؛ براساس قانون رسمی کشور و قوانین سازمان صداوسیما، عوامل این قبیل سریالها موظفند سکانسها را در خارج از کشور ضبط نمایند.
⁉️حال باید منتظر ماند تا عوامل این سریال به صورت شفاف نسبت به این موضوع اعلام نظر نمایند.
⚠️موضوع مهم دیگر حضور برخی بازیگران زن جدید در این سریال است، آیا تجربههای گذشته در این سریال تکرار خواهد شد؟ یا مسئولان سازمان برای بایگانی نشدن سریالها و ممانعت از بروز حواشی، چارهاندیشی کردهاند؟
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
"شمشیرِ دولبه تولیدات ارزشی"
مجموعه روزهای ابدی با محوریت اتفاقاتِ واقعیِ معاصر از آنتن شبکه یک، در حال پخش است. در روزهای آغازین پخش سریال نمیتوان قضاوت صحیحی از شروع ضعیف و عدم شفافیت خط داستانی آن ارائه داد و باید منتظر قسمتهای بعدی ماند.
🔸پیش از این نیز اخبار ساخت آثاری از زندگی شهدایی چون شهید باکری و شهید شهریاری منتشر شده بود.
💢 پرداختن به قهرمانان و تاریخ معاصر، بهویژه انقلاب اسلامی از مطالبات جدی از فیلمسازان و هنرمندان بوده و میتوان گفت ساخت این دست آثار با تاخیری چهل ساله همراه است.
"شمشیرِ دولبه تولیدات ارزشی"
...
☑️ ساخت اثری با این موضوعات بهخودی خود ارزشمند و قابل تقدیر است، اما باتوجه به تاثیر عمیقی که رویدادها و افرادِ شاخص در نگرش مردم دارند، پرداختن به آنها نیازمند دقتی درخور است؛ درغیراینصورت، این آثار فرصت آشناییِ مردم با قهرمانانشان را به تهدیدِ تحریفِ آنان و اندیشههایشان تبدیل خواهد کرد. رویهای که در برخی فیلمهای سینمایی همچون درخت گردو، روز صفر، رد خون و ... در جریان بود و علیرغم ظاهر ارزشیشان یا بیانگر ضدارزشها بودند و یا در خوشبینانهترین حالت تنها بخشی از واقعیت را بیان میکردند.
✅ تحقیق و پژوهشِ جامع، بدون پیشداوری، عجله و روتوش، از نکات حائز اهمیت در تولید اینگونه آثار است. نمایش زندگی یک شخصیتِ الگو و یا یک واقعه تاریخی با صِرفِ تولیدِ یک اثر درام متفاوت است؛ لازم است تا با کنار هم قرار دادن نقلقولها و مراجع متعدد به نزدیکترین خوانش از واقعیت دست یافت؛ بهخصوص در شرایطِ فعلی که دشمن پیوسته درحال تلاش برای نفوذ به باورهاست.
✅ نمایش واقعی و دقیق شخصیتها، توجه به مبنای افعالشان، مکتب و آرمانها، خلقیات، اهداف و الگوها از دیگر نکات قابل اهمیت است؛ نکتهای که درصورت نادیده گرفتن آن در بهترین حالت، با اثری مشابه آثار ابرقهرمانی هالیوود مواجه خواهیم بود.
👤 معصومه عمرانی
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
♨️اساسا شناخته شدن و زیست سلبریتیها با همهگیر شدن رسانهها رابطه مستقیم دارد و میتوان گفت هر سلبریتی حیات خود را مدیون رسانهایست که از آن دیده شده و به شهرت رسیده است، بر این مبنا کمپانیهای حرفهای و بزرگ همچون هالیوود قوانین سفت و سختی را برای کنترل سلبریتیهای متولد شده در دامان خودشان وضع میکنند تا بتوانند بیشترین بهرهوری را از قِبَل معرفی آن شخص به دست آورند، تعهدات سنگینی که در قراردادها بر دوش سلبریتیها قرار میدهند از این جمله است.
✅ این امر از اصول ابتدایی مدیریت است. واضح است که عدمِ وجودِ حد و حدودِ ظهور و بروز سلبریتیها در جامعه و کنشگری آنان در مسائل مختلف، آسیبزا خواهد بود؛ مانند آنچه در ایران اتفاق افتاده است.
⭕️ گرچه در این مستند مقایسه محدودیتهای سلبریتیها در داخل و خارج انجام شده، اما مسائل مهمتر دیگری دراینباره وجود داشت که درصورت پرداختن به آن، فیلم میتوانست از غنای بالاتری برخوردار باشد.
✅ یکی از این موارد بررسی تعامل افراد عادی یک جامعه با افراد مشهور و چرایی تن دادن به برخی اظهارات غیرتخصصی آنان است که نیاز به پژوهش و بررسی علمی دارد.
موضوع مهمتر، بررسی خلاهای قانونی و نظارتی در داخل کشور در مقایسه با سلبریتیهای خارجی است که به نظر از درجه اهمیت بالایی نسبت به مقایسه سلبریتیها و مرور رفتارها و کنشگری آنان در عرصههای مختلف برخوردار است. درحالیکه تروکاژ بیشتر به رفتارهای سلبریتیها و دلایلی برای چرایی عملکرد آنان پرداخته که تا حدی برای جامعه مخاطب عیان بوده است.
👤معصومه عمرانی
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
✍رازِ نانوشته در نقشآفرینیهای اجتماعیِ سلبریتیها
⁉️چرا اکثرِ مواضعِ سلبریتیها در مسائل ایران، همسو با مواضعِ آمریکاست؟
‼️ شاید رازش را بتوان در شرایط اخذ گرینکارتِ کشور آمریکا برای نخبگان عرصه هنر! و علم یافت.
🕹شرایط اخذ آن زیاد است اما دو شرط از آن شاید پازلِ خوش رقصیِ سلبریتیها را کامل کند؛ ✅حضور در فستیوالهای داخلی و دریافت جوایز، ✅دادن گزارش پنچساله از فعالیت در شبکههای اجتماعی که قاعدتا باید همسو با مواضع آمریکا باشد تا بتوانند اجازه اقامت و کار داشته باشند.
💢موضوع مهمی که مستند ″تروکاژ″ نیز به صورت مصداقی به آن پرداخته بود. بنابراین مشخص میشود که چرا برخی سلبریتیها همسو با هم و آنورآبیها، به حاکمیت میتازند ولی همچنان در جشنواره فجر شرکت میکنند و هنگام دریافت جوایز سخن و بیانشان در تضاد با امنیت ملی و همسو با دشمن است.
🔍 همچنین است که؛ در هشتگسازیهای مداخلهگر در نظام حقوقی کشور فعالانه وارد میشوند و هزینه ایجاد میکنند، از دراویش و قاتلان حمایت میکنند؛ مردم را تهییج میکنند به جناح موافق با آمریکا رای بدهند و وقتی آن جناح تمام تلاشش را معطوف به جلب نظر آمریکا میکند و طبق قاعدهی استکباری شکست میخورد، همان جناح را میکوبند؛ حرفی از سردار دلها نمیزنند ولی شمعهایشان را روشن میکنند؛ هشتگ ″واکسن بخرید″ را میزنند و تولید واکسن داخلی را تخریب میکنند؛
❌اینروزها هم تولید آمریکا و انگلیس بودن واکسنها برایشان اهمیت یافته است تا مردم بیگناه را با خود همراه سازند!
👤سید علیرضا بنیهاشمیان
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
⛔️مونا زند حقیقی همان کارگردان فیلم ″بنفشه آفریقایی″ است! خانم کارگردانی که با ادعای انسانیت، زن شوهرداری را پرستار شوهر سابقش میکند! شوهر فعلی هم باید ″غیرتش″ را قورت داده؛ شاهد بده بستان عاطفی آنها در خانهاش باشد و دم برنیاورد که نکند انسانیت هوا شود! باید بگویم که شانس با ما یار بود که سانسور در جمهوری اسلامی پابرجاست!...
❗️خانم انساندوست حالا رو کرده که ترامپ را هم دوست دارد و زنهار بتپرستی میدهد! بماند که در فیلمش، فیلش یاد هندوستان کرده بود و شاهپرستی میکرد!!
♨️ فقط حیف شد که امسال فیلمی در جشنواره فجر ندارد وگرنه به بهانهای، جایزهای هم میگرفت و یک لگدی هم میزد تا ادای دینش به جمهوری اسلامی را کامل کند و اگر در فکر گرین کارت است خیالش آسودهتر شود!
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯 جشنواره عمار به روایت وایپ
🎥چرا سوریه؟
♨️ جنگ داخلی، داعش، نیروهای ضد حکومتی و... گِراهایی ظاهری برای در سطح ماندنِ جهانیان در ارتباط با ویرانیِ سوریه است.
🎞 مستندِ «چرا سوریه؟» به کارگردانی «وحید فراهانی» با بررسی اسناد به انگیزههای اقتصادی و دعوای آمریکا برای کنار زدن روسیه، چین و ایران در معادلات اقتصاد جهانی؛ به ویژه شاهراه حیاتی تنفِ سوریه، میپردازد که برای آن لازم بود بر آتش جنگی خودساخته بدمد.
⛔️ جنگی که در میان عامه مردم به دعوای ایدئولوژیک مطرح شده ولی در بطنِ عاملینِ کتوشلوار پوشیده آن، تشدید اسلام هراسی جای گرفتهاست؛ بهطوریکه این جنگافروزان سعی میکنند بوی تعفن جنایات خود را با عطرهای مارک بپوشانند.
❌ با استنادات این مستند، مقرر بود آمریکا در پنچ سال به هفت کشورِ عراق، سوریه، لبنان، لیبی، سومالی، سودان و ایران حمله کند. جنگی که به واسطهی رشادتهای مدافعین حرم و حضور مقتدرانهی ایران در سوریه ناکام ماند. ❌ این روزها رسانههای متعصب به پولهای ردوبدل شده به حزبالله و... میتازند غافل از آنکه این پولها، یعنی کاهش هزینههای کشور جهت مقابله با جنگِ تحمیلی.
✍ کاش این استنادات در مستند نماند و کارگردانی خوشذوق آن را به صورت فیلم سینمایی جذاب به نمایش درآورد تا عامهی مردم و بلکه مردم منطقه و جهان، از طریق فیلمی مستند واقعیات را ببینند و حداقل در سطح باقی نمانند.
👤زهرا خندان
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
فرار رو به جلو
🔔 جناب پرستویی! سفرهای دورهای شما برای اطلاع از احوال مردم بهتر از خانهنشینی و صرفا تاسف خوردن به اوضاع محرومین است که متاسفانه خط مشی بسیاری از همکارانتان شده...
آیا شما و دیگر هنرمندان هنگام تشویق مردم به انتخاب آقای روحانی از خوی اشرافیگری ایشان خبر نداشتید؟!این شما و آن رئیسجمهور منتخبتان بودید که آینده و اقتصاد کشور را به برجام و مذاکره گره زدید و به مردم وعده گشایش دروغین دادید! و منتخبانتان توان داخلی را نادیده گرفتند و سایه تهدید و تحریمِ بیشتر را بر سر مردم افکندند!!
🔻با همه این خلف وعدهها، ایشان به بخشی از آنچه در فرهنگ و هنر به دنبالش بودید جامه تحقق پوشاند. مطرب و مطرببازیتان یک تنه خط قرمزها را درنوردید و با نقش درخشانتان در فیلم، خوب از خجالت مردم و انقلابشان درآمدید.
💰دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟!آیا دستمزدهای کلان شما و برخی همکارانتان و مالیات ندادهتان، کفاف سالها زندگی آبرومندانه محرومین این کشور را نخواهد داد؟! دستمزدهایی که گرفتید و فرهنگ و هنر را به ورطه ولنگاری کشاندید!
پس جنابعالی هم، از قِبَل این انتخاب به بخشی از اهداف خود رسیدید و شایسته نیست این چنین شاکی باشید که قدری بیانصافی است...یا شاید فرار رو به جلو برای تطهیر خودتان است و زمینهسازی برای فعالیت مجدد در انتخابات آینده؟
📡وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره حقیقت به روایت وایپ
📽مستند برانازا
⛔مقدسنمایی!!
🎞از پدیدههای دیگر بخش اختتامیه و اهدای جوایز جشنواره، فیلمِ «برانازا» بود كه مورد تقدیر داوران ″مسابقه ملی″ جشنواره قرار گرفته است.
برانازا در بخش مستند کوتاه، جایزه بهترین کارگردانی را از آن خود کرد.
🔺 این مستند وصفِ حال پیرمردی درویش مسلک است که تقدیس شده. او عزلتنشین، تنها و دور از مردم و ژندهپوش است. خانوادهاش او را طرد کردهاند و برخی مردم او را باور دارند. از خواب تائید شدنش توسط ائمه میگوید که پس از آن مهربانی با حیوانات را پیشه کرده! این فرد خود را ″امام″ میداند اما حوصله تبلیغ ندارد.
⛔️وصف احوالات این فرد درحالیست که اهل فرقه یا گروه خاصی معرفی نشده و از طرفی اعمال عبادی مسلمانان را نیز ندارد؛ با این حال با اطلاعاتی که در فیلم به مخاطب داده شده فردی عارف مسلک جلوه میکند.
🔺از آنجائیکه این فیلم مستند نظر مثبت داوران جشنواره را در بخش کارگردانی به خود جلب کند؛ بسته به سلیقه داوران بوده اما با توجه به محتوای آن؛ معرفی فردی با مشخصات ذکر شده که عارف مسلک نمایانده میشود و تائید او، جای تعجب دارد! بهویژه که در سکانس پایانی ″درختی″ را که گفته شده وی از سوختن در آتش نجات داده و برای او و چند تن دیگر مقدس است؛ توسط یکی از دستاندرکاران مستند مورد تقدیس و تعظیم قرار میگیرد.
🔺برانازا با وجود سکانسهای پراکنده و اغلب تیرهوتار و موضوع خاص آن، جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرده، حال آنکه باید دید چگونه ممکن است از یک پیرمردِ در حاشیه، جریانی در راستای عرفان شرق و نامرتبط با احکام شرعی ساخت و فردی با این خصوصیات را معرفی نمود.
🔔❗️در مورد سوژه خاص این مستند و چرایی انتخاب آن بر فیلمساز حرجی نیست اما روی سخن با مسئولین جشنواره است که در وضعیت کنونی که اسلام ناب مورد هجمه است و با توسل به هر طریقی تخطئهی؛ احکام، تکالیف دینی و موضوع تقلید و به تبع آنها ″حکومت دینی″ مشهود است و در مقابل ترویج رفتارهای ظاهرا انسانی و ارائه نمونههای متفاوت و متمایز با انسان مدنظر اسلام دنبال میشود، این الگونمایی چه جایگاهی دارد؟
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره فیلم کوتاه به روایت وایپ
✅چند فیلم خوب
🎥کاک ئیرج
🔸️فیلم مستند کاک ئیرج به کارگردانی «جمشید فرجوند فردا» برشی از زندگی پیرمردی روستایی است.
این مستند روایت تصویری و هنرمندانهای از گذران زندگی این مرد تنهاست؛ کشاورزی خلاق و پویا که با کمترین امکانات، سبک زندگی متفاوت و خلاقانهای را دارد.
🎥هَبوب
🔹️در فیلم کوتاه هَبوب به کارگردانی «مهسا سامانی»، پدر و دختری زندگی معمول خود را در خوزستان دارند، تا اینکه گرد و غبار هوا زندگیشان را مختل میکند؛ این درحالی است که همه این اتفاقات و صحنههای فیلم بر روی شیشه غبار گرفته اتومبیلی در حال وقوع است، ایدهای که ناب، جالب و ناشی از خلاقیت کارگردان است. بهطوریکه صحنهها و کاراکترهای فیلم براساس نقاشیهای رسم شده بر شیشه غبارآلود اتومبیل شکل میگیرند و زمانیکه غبار کاملا شیشه ماشین را میپوشاند، نقاشیهای رسم شده و کل صحنههای فیلم، زیر غبار دفن شده و از بین میروند.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴مدعیان بیعلم در عرصه علم
⛔️پس از صدور دستورِ عدم واردات واکسن از دو کشورِ معلومالحال، اظهارات سلبریتیهای همیشه حاضر در صحنه، روانهی فضای مجازی شد!! کشورهایی که اولا داروهای مهم و موردنیاز کشور را تحریم کرده و میکنند و روزانه بیمارانی به واسطه دسترسی نداشتن به همین داروها جان میدهند! البته اگر جان این بیماران برای سلبریتیهای همهچیز دان، همانند بیماران مشهور عرصه بازیگری و ورزشی مهم باشد!
ثانیا این کشورها، خود در کنترل کرونا درماندهاند! این چه واکسنی است که در کشور سازنده جواب نمیدهد اما در سایر کشورها بهویژه کشورهای تحت تحریم جواب میدهد.
💢مدعیانِ عرصهی هنر! و سلبریتیهای ورزشی، کمی تفکر و توجه به مستندات کفایت میکند بر نامعتبر بودن این واکسنها؛ اما چه سود که همواره شما دل در گرو این کشورها داشته و وامدار آنها بودهاید! بنابراین در طبلی که باعث اعتبارسازیِ کشورهای استکباری و کاهش اعتبار برای نظام باشد، خواهید کوبید.
✅ هنوز اکثر سفرهای خارجی سلبریتیها لغو نشده! همین چندی پیش فلان بازیگر زن با همسرش در فلان سوی جهان بود؛ خوب همانجایی که هستید واکسن بزنید، البته اگر آن کشورها نیز این واکسنها را ممنوع نکرده باشند!
✅ پیشنهاد بعدی این است که شما بزرگواران داوطلب تست این واکسنها باشید...که البته مسئولِ حلیم و حکیم کشور برای جانِ شما ارزش قائل است وگرنه این پیشنهاد، راستیآزمایی خوبی برای ادعای شما در خرید واکسن و ادعای کشورهای سازنده مبنی بر موثربودن این واکسنها است.
👤زهرا خندان
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره فیلم کوتاه به روایت وایپ
✅چند فیلم خوب از جشنواره
🎥مینیبوس
«ابوذر حیدری» این فیلم کوتاه را بر اساس ماجرایی واقعی ساخته است. روایتی از زائرانی جانبرکف، که به قصد زیارت کربلا در زمان حاکمیت رژیم بعث، با مینیبوسی بهظاهر خراب، مسیر کوفه تا کربلا را که به طریق الفرات معروف بوده، پیاده طی میکنند و در این مسیر با مصائب زیادی روبرو میشوند. موضوع فیلم قابلیت تبدیل شدن به یک فیلم سینمایی جذاب و پرکشش را دارد.
🎥راز پیژامه بابا
این پویانمایی هنرمندانه به کارگردانی «حسین جمشیدی» و «علی تقوایی» با نگاهی کودکانه به موضوع لباس به عنوان هویت و فرهنگ یک کشور پرداخته است. استفاده خلاقانه از حروفنگاری، به تشدید القای احساس، منجر شده است.
راز پیژامه بابا بهدرستی لباسهایی که نماد غرب و شرق هستند را برای مخاطب کودک با استفاده از نمادهای شناخته شده، به چالش کشیده؛ همچنین نفوذ و تسلط بیگانگان بهویژه غرب را، با تمسخر لباس بومی و سنتی، نمایش داده است.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯 جشنواره فیلم کوتاه به روایت «وایپ»
📽 «همیشه گمشدهای هست»
❓حاکمیتِ ظالمِ اسیرِ سنتها و مبارزه علیه آن
🔺 این پویانمایی به کارگردانی «مسعود صفری»، از فیلمهای خوشساخت محسوب میشود که در مواجهه با آن میتوان تحلیلهای متفاوتی ارائه داد.
♨️ این فیلم کوتاه؛ داستانِ درخت خشکیدهای در مکانی است که لجنزاری جلوی آب روانِ کوه را میگیرد و با تمامِ توانِ خود بدنبال گرفتنِ حیات از موجوداتِ آن ناحیه است که درخت با نور خورشید توانسته کمی تحمل کند و تلاش میکند، لجنزار را نابود کند به همین دلیل از ریشههایش دل میکند و در نهایت آب را به قیمت دادن جانش، جریان میدهد؛ اما به واسطهی آب جاری شده، یکی از شاخههایش، جوانه میزند.
🔔تحلیل روانشناختی، فلسفی، جامعهشناختی و سیاسی این فیلم کوتاه را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/18/TSFF-02
تئاتر فجر به روایت وایپ
🎭نمایش ″ناخوانده″
🕹«باید مقاله نوشت و حرف زد و کار کرد تا ازدواج سفید جا بیفتد»
🔺″ناخوانده″ قصه مادری است که برای سر زدن به دختر دانشجویش از شهرستان به تهران آمده تا بتواند او را همراه کند و از تهران بِبرَد. دختر با همخانهاش زندگی میکند و حالا باید وسایل پسری که با او زندگی میکند را از دید مادر پنهان کند.
@irwipe
⚠️ناخوانده از هر فرصتی استفاده میکند که سنت_مدرنیته را مستقیم و غیرمستقیم به رخ مخاطب بکشد، گاه با مزمت افکار مادر، گاه با گفتگوی آشکار در این باب؛ آنهم در حد انزجار...
⛔️خانوادهای که در «ناخوانده» معرفی میشود از هم گسیخته است چرا که سنت، دیدگاهِ حاکم بر تعاملات آن بوده. مادر مجبور شده اجازه ازدواج دوم را به همسرش بدهد و ۲۵ سال زندگی را تحمل کند. او اکنون دارد مگوهایش را با دختر در میان میگذارد. پسر خانواده برای کار به ژاپن رفته اما سر از اروپا درآورده که بهدلخواهش زندگی کند و دختر گله دارد از سبک رفتار مادر در گذشته و اینکه تا کنون حرف نزده؛ عبارتی که از زبان دختر تکرار میشود! اما حالا او میخواهد از افکار جدیدش حرف بزند...
⛔️این نمایش همخانگی دختر و پسر را قبل از ازدواج تجویز میکند و برای محکمکاری شکست زندگی مادری را که ازدواج سنتی داشته به رخ میکشد و از زبان دختر دانشجوی نمایش پیام میدهد که ″باید مقاله نوشت و کار کرد و حرف زد″ تا جا بیفتد!! شعارهای ″فمنیستی″ هم که پای ثابتاند و در نمایش گنجانده شدهاند تا از زبان دوستِ دخترِ قصه بگوید؛ چرا زن باید باردار شود، چرا باید به مرد نیاز باشد چرا روش آزمایشگاهی نه؟ چرا باید بچه برای شوهرِ زن باشد؟! چرا مرد تولید کننده است، همچنین چرا باید بچه از آنِ زنش باشد؟! و چراهای دیگر...
❌ناخوانده، بخش مسابقهی تئاتر صحنهای جشنواره فجر است. سرنخ اینکه چرا این سبک موضوعات از جشنوارههای گذشته تا به امسال مکرر اجرا میشود، از گفتگوهای همین تئاتر قابل دریافت است؛ با سلاح علم و تکرار مکرر، همخانگی ″مرسوم و قبحزدایی″ خواهد شد! تا فرهنگ بیگانه، اندک اندک و لگدزنان به ″فرهنگ ایرانی_اسلامی″، میان مردم برای خود جایی باز کند!
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥جشنواره فیلم فجر به روایت وایپ
🎞فیلم مستند «۱۸ هزار پا»
🔴تحریف= برگزیدهشدن
....مستندهایی از جنس ۱۸ هزار پا که معنا و مفهومی حداقلی از یک چنین جنگی را به تصویر میکشند تنها کار کردی که میتوانند ارائه کنند کار کردی ″ضدجنگی و نمایش تلخیها و زشتیهای″ جنگ است و نه فراتر از آن. به گونه ای که کارگردان مستند برای انتقال پیامش میتوانست هر جنگ و درگیری در سراسر جهان را روایت کند، مضاف بر آنکه پای تحریف تاریخ و واقعیت هم در میان نبود.
‼️حال اینکه این مستند روایتگری ناقصی از درگیریهای ارتش سوریه و داعش و جبهةالنصره داشته و به عنوان برگزیده جایزه اصلی بخش شهید آوینی معرفی میشود و در جشنواره فجر انقلاب اسلامی!! قرار است چه پیامی با این مبنا را ارائه کند، جالب است....
مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/post/Fajr-%D9%91Film-Festival-01
http://roubesh.ir
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
باخانمان با خانوادهی ایرانی
🎬سریال باخانمان که پخش آن به تازگی از شبکه سه به اتمام رسید نمونهای از طنز مطلوب را به نمایش درآورد. طنزی بدون هجو، بدون لودگی. انتخابِ موضوعِ درست با ظرفیتِ طنزِ جذاب و قرارگرفتن درست بازیگران در موقعیتهای مناسب، لبخند را بر لب مخاطب نشاند.
✅سریال باخانمان در کنار دستیابی نسبی به هدف شاد کردن مخاطبان، اشارههای درست و بهجایی به ارزشهای اسلامی و ایرانی مانندِ افتخار به مادری، تعدد فرزند، ارتباط صحیحِ بین والدین و فرزندان با وجودِ پدری نه چندان مطلوب و استفاده از واژگانِ دینی داشت. به گونهای که بینندگان میتوانستند با خیال راحت به همراه خانواده به تماشای آن بنشینند.
📽گرچه برای رقم زدن ماجراها از گرههای داستانی سادهای استفاده شد، و با ظرفیتِ بالای موضوع، طنازیاش کم بود اما با این وجود میتوان در مجموع نمره قابل قبولی به آن داد.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe