فرار رو به جلو
🔔 جناب پرستویی! سفرهای دورهای شما برای اطلاع از احوال مردم بهتر از خانهنشینی و صرفا تاسف خوردن به اوضاع محرومین است که متاسفانه خط مشی بسیاری از همکارانتان شده...
آیا شما و دیگر هنرمندان هنگام تشویق مردم به انتخاب آقای روحانی از خوی اشرافیگری ایشان خبر نداشتید؟!این شما و آن رئیسجمهور منتخبتان بودید که آینده و اقتصاد کشور را به برجام و مذاکره گره زدید و به مردم وعده گشایش دروغین دادید! و منتخبانتان توان داخلی را نادیده گرفتند و سایه تهدید و تحریمِ بیشتر را بر سر مردم افکندند!!
🔻با همه این خلف وعدهها، ایشان به بخشی از آنچه در فرهنگ و هنر به دنبالش بودید جامه تحقق پوشاند. مطرب و مطرببازیتان یک تنه خط قرمزها را درنوردید و با نقش درخشانتان در فیلم، خوب از خجالت مردم و انقلابشان درآمدید.
💰دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟!آیا دستمزدهای کلان شما و برخی همکارانتان و مالیات ندادهتان، کفاف سالها زندگی آبرومندانه محرومین این کشور را نخواهد داد؟! دستمزدهایی که گرفتید و فرهنگ و هنر را به ورطه ولنگاری کشاندید!
پس جنابعالی هم، از قِبَل این انتخاب به بخشی از اهداف خود رسیدید و شایسته نیست این چنین شاکی باشید که قدری بیانصافی است...یا شاید فرار رو به جلو برای تطهیر خودتان است و زمینهسازی برای فعالیت مجدد در انتخابات آینده؟
📡وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره حقیقت به روایت وایپ
📽مستند برانازا
⛔مقدسنمایی!!
🎞از پدیدههای دیگر بخش اختتامیه و اهدای جوایز جشنواره، فیلمِ «برانازا» بود كه مورد تقدیر داوران ″مسابقه ملی″ جشنواره قرار گرفته است.
برانازا در بخش مستند کوتاه، جایزه بهترین کارگردانی را از آن خود کرد.
🔺 این مستند وصفِ حال پیرمردی درویش مسلک است که تقدیس شده. او عزلتنشین، تنها و دور از مردم و ژندهپوش است. خانوادهاش او را طرد کردهاند و برخی مردم او را باور دارند. از خواب تائید شدنش توسط ائمه میگوید که پس از آن مهربانی با حیوانات را پیشه کرده! این فرد خود را ″امام″ میداند اما حوصله تبلیغ ندارد.
⛔️وصف احوالات این فرد درحالیست که اهل فرقه یا گروه خاصی معرفی نشده و از طرفی اعمال عبادی مسلمانان را نیز ندارد؛ با این حال با اطلاعاتی که در فیلم به مخاطب داده شده فردی عارف مسلک جلوه میکند.
🔺از آنجائیکه این فیلم مستند نظر مثبت داوران جشنواره را در بخش کارگردانی به خود جلب کند؛ بسته به سلیقه داوران بوده اما با توجه به محتوای آن؛ معرفی فردی با مشخصات ذکر شده که عارف مسلک نمایانده میشود و تائید او، جای تعجب دارد! بهویژه که در سکانس پایانی ″درختی″ را که گفته شده وی از سوختن در آتش نجات داده و برای او و چند تن دیگر مقدس است؛ توسط یکی از دستاندرکاران مستند مورد تقدیس و تعظیم قرار میگیرد.
🔺برانازا با وجود سکانسهای پراکنده و اغلب تیرهوتار و موضوع خاص آن، جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرده، حال آنکه باید دید چگونه ممکن است از یک پیرمردِ در حاشیه، جریانی در راستای عرفان شرق و نامرتبط با احکام شرعی ساخت و فردی با این خصوصیات را معرفی نمود.
🔔❗️در مورد سوژه خاص این مستند و چرایی انتخاب آن بر فیلمساز حرجی نیست اما روی سخن با مسئولین جشنواره است که در وضعیت کنونی که اسلام ناب مورد هجمه است و با توسل به هر طریقی تخطئهی؛ احکام، تکالیف دینی و موضوع تقلید و به تبع آنها ″حکومت دینی″ مشهود است و در مقابل ترویج رفتارهای ظاهرا انسانی و ارائه نمونههای متفاوت و متمایز با انسان مدنظر اسلام دنبال میشود، این الگونمایی چه جایگاهی دارد؟
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره فیلم کوتاه به روایت وایپ
✅چند فیلم خوب
🎥کاک ئیرج
🔸️فیلم مستند کاک ئیرج به کارگردانی «جمشید فرجوند فردا» برشی از زندگی پیرمردی روستایی است.
این مستند روایت تصویری و هنرمندانهای از گذران زندگی این مرد تنهاست؛ کشاورزی خلاق و پویا که با کمترین امکانات، سبک زندگی متفاوت و خلاقانهای را دارد.
🎥هَبوب
🔹️در فیلم کوتاه هَبوب به کارگردانی «مهسا سامانی»، پدر و دختری زندگی معمول خود را در خوزستان دارند، تا اینکه گرد و غبار هوا زندگیشان را مختل میکند؛ این درحالی است که همه این اتفاقات و صحنههای فیلم بر روی شیشه غبار گرفته اتومبیلی در حال وقوع است، ایدهای که ناب، جالب و ناشی از خلاقیت کارگردان است. بهطوریکه صحنهها و کاراکترهای فیلم براساس نقاشیهای رسم شده بر شیشه غبارآلود اتومبیل شکل میگیرند و زمانیکه غبار کاملا شیشه ماشین را میپوشاند، نقاشیهای رسم شده و کل صحنههای فیلم، زیر غبار دفن شده و از بین میروند.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴مدعیان بیعلم در عرصه علم
⛔️پس از صدور دستورِ عدم واردات واکسن از دو کشورِ معلومالحال، اظهارات سلبریتیهای همیشه حاضر در صحنه، روانهی فضای مجازی شد!! کشورهایی که اولا داروهای مهم و موردنیاز کشور را تحریم کرده و میکنند و روزانه بیمارانی به واسطه دسترسی نداشتن به همین داروها جان میدهند! البته اگر جان این بیماران برای سلبریتیهای همهچیز دان، همانند بیماران مشهور عرصه بازیگری و ورزشی مهم باشد!
ثانیا این کشورها، خود در کنترل کرونا درماندهاند! این چه واکسنی است که در کشور سازنده جواب نمیدهد اما در سایر کشورها بهویژه کشورهای تحت تحریم جواب میدهد.
💢مدعیانِ عرصهی هنر! و سلبریتیهای ورزشی، کمی تفکر و توجه به مستندات کفایت میکند بر نامعتبر بودن این واکسنها؛ اما چه سود که همواره شما دل در گرو این کشورها داشته و وامدار آنها بودهاید! بنابراین در طبلی که باعث اعتبارسازیِ کشورهای استکباری و کاهش اعتبار برای نظام باشد، خواهید کوبید.
✅ هنوز اکثر سفرهای خارجی سلبریتیها لغو نشده! همین چندی پیش فلان بازیگر زن با همسرش در فلان سوی جهان بود؛ خوب همانجایی که هستید واکسن بزنید، البته اگر آن کشورها نیز این واکسنها را ممنوع نکرده باشند!
✅ پیشنهاد بعدی این است که شما بزرگواران داوطلب تست این واکسنها باشید...که البته مسئولِ حلیم و حکیم کشور برای جانِ شما ارزش قائل است وگرنه این پیشنهاد، راستیآزمایی خوبی برای ادعای شما در خرید واکسن و ادعای کشورهای سازنده مبنی بر موثربودن این واکسنها است.
👤زهرا خندان
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯جشنواره فیلم کوتاه به روایت وایپ
✅چند فیلم خوب از جشنواره
🎥مینیبوس
«ابوذر حیدری» این فیلم کوتاه را بر اساس ماجرایی واقعی ساخته است. روایتی از زائرانی جانبرکف، که به قصد زیارت کربلا در زمان حاکمیت رژیم بعث، با مینیبوسی بهظاهر خراب، مسیر کوفه تا کربلا را که به طریق الفرات معروف بوده، پیاده طی میکنند و در این مسیر با مصائب زیادی روبرو میشوند. موضوع فیلم قابلیت تبدیل شدن به یک فیلم سینمایی جذاب و پرکشش را دارد.
🎥راز پیژامه بابا
این پویانمایی هنرمندانه به کارگردانی «حسین جمشیدی» و «علی تقوایی» با نگاهی کودکانه به موضوع لباس به عنوان هویت و فرهنگ یک کشور پرداخته است. استفاده خلاقانه از حروفنگاری، به تشدید القای احساس، منجر شده است.
راز پیژامه بابا بهدرستی لباسهایی که نماد غرب و شرق هستند را برای مخاطب کودک با استفاده از نمادهای شناخته شده، به چالش کشیده؛ همچنین نفوذ و تسلط بیگانگان بهویژه غرب را، با تمسخر لباس بومی و سنتی، نمایش داده است.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯 جشنواره فیلم کوتاه به روایت «وایپ»
📽 «همیشه گمشدهای هست»
❓حاکمیتِ ظالمِ اسیرِ سنتها و مبارزه علیه آن
🔺 این پویانمایی به کارگردانی «مسعود صفری»، از فیلمهای خوشساخت محسوب میشود که در مواجهه با آن میتوان تحلیلهای متفاوتی ارائه داد.
♨️ این فیلم کوتاه؛ داستانِ درخت خشکیدهای در مکانی است که لجنزاری جلوی آب روانِ کوه را میگیرد و با تمامِ توانِ خود بدنبال گرفتنِ حیات از موجوداتِ آن ناحیه است که درخت با نور خورشید توانسته کمی تحمل کند و تلاش میکند، لجنزار را نابود کند به همین دلیل از ریشههایش دل میکند و در نهایت آب را به قیمت دادن جانش، جریان میدهد؛ اما به واسطهی آب جاری شده، یکی از شاخههایش، جوانه میزند.
🔔تحلیل روانشناختی، فلسفی، جامعهشناختی و سیاسی این فیلم کوتاه را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/18/TSFF-02
تئاتر فجر به روایت وایپ
🎭نمایش ″ناخوانده″
🕹«باید مقاله نوشت و حرف زد و کار کرد تا ازدواج سفید جا بیفتد»
🔺″ناخوانده″ قصه مادری است که برای سر زدن به دختر دانشجویش از شهرستان به تهران آمده تا بتواند او را همراه کند و از تهران بِبرَد. دختر با همخانهاش زندگی میکند و حالا باید وسایل پسری که با او زندگی میکند را از دید مادر پنهان کند.
@irwipe
⚠️ناخوانده از هر فرصتی استفاده میکند که سنت_مدرنیته را مستقیم و غیرمستقیم به رخ مخاطب بکشد، گاه با مزمت افکار مادر، گاه با گفتگوی آشکار در این باب؛ آنهم در حد انزجار...
⛔️خانوادهای که در «ناخوانده» معرفی میشود از هم گسیخته است چرا که سنت، دیدگاهِ حاکم بر تعاملات آن بوده. مادر مجبور شده اجازه ازدواج دوم را به همسرش بدهد و ۲۵ سال زندگی را تحمل کند. او اکنون دارد مگوهایش را با دختر در میان میگذارد. پسر خانواده برای کار به ژاپن رفته اما سر از اروپا درآورده که بهدلخواهش زندگی کند و دختر گله دارد از سبک رفتار مادر در گذشته و اینکه تا کنون حرف نزده؛ عبارتی که از زبان دختر تکرار میشود! اما حالا او میخواهد از افکار جدیدش حرف بزند...
⛔️این نمایش همخانگی دختر و پسر را قبل از ازدواج تجویز میکند و برای محکمکاری شکست زندگی مادری را که ازدواج سنتی داشته به رخ میکشد و از زبان دختر دانشجوی نمایش پیام میدهد که ″باید مقاله نوشت و کار کرد و حرف زد″ تا جا بیفتد!! شعارهای ″فمنیستی″ هم که پای ثابتاند و در نمایش گنجانده شدهاند تا از زبان دوستِ دخترِ قصه بگوید؛ چرا زن باید باردار شود، چرا باید به مرد نیاز باشد چرا روش آزمایشگاهی نه؟ چرا باید بچه برای شوهرِ زن باشد؟! چرا مرد تولید کننده است، همچنین چرا باید بچه از آنِ زنش باشد؟! و چراهای دیگر...
❌ناخوانده، بخش مسابقهی تئاتر صحنهای جشنواره فجر است. سرنخ اینکه چرا این سبک موضوعات از جشنوارههای گذشته تا به امسال مکرر اجرا میشود، از گفتگوهای همین تئاتر قابل دریافت است؛ با سلاح علم و تکرار مکرر، همخانگی ″مرسوم و قبحزدایی″ خواهد شد! تا فرهنگ بیگانه، اندک اندک و لگدزنان به ″فرهنگ ایرانی_اسلامی″، میان مردم برای خود جایی باز کند!
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥جشنواره فیلم فجر به روایت وایپ
🎞فیلم مستند «۱۸ هزار پا»
🔴تحریف= برگزیدهشدن
....مستندهایی از جنس ۱۸ هزار پا که معنا و مفهومی حداقلی از یک چنین جنگی را به تصویر میکشند تنها کار کردی که میتوانند ارائه کنند کار کردی ″ضدجنگی و نمایش تلخیها و زشتیهای″ جنگ است و نه فراتر از آن. به گونه ای که کارگردان مستند برای انتقال پیامش میتوانست هر جنگ و درگیری در سراسر جهان را روایت کند، مضاف بر آنکه پای تحریف تاریخ و واقعیت هم در میان نبود.
‼️حال اینکه این مستند روایتگری ناقصی از درگیریهای ارتش سوریه و داعش و جبهةالنصره داشته و به عنوان برگزیده جایزه اصلی بخش شهید آوینی معرفی میشود و در جشنواره فجر انقلاب اسلامی!! قرار است چه پیامی با این مبنا را ارائه کند، جالب است....
مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/post/Fajr-%D9%91Film-Festival-01
http://roubesh.ir
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
باخانمان با خانوادهی ایرانی
🎬سریال باخانمان که پخش آن به تازگی از شبکه سه به اتمام رسید نمونهای از طنز مطلوب را به نمایش درآورد. طنزی بدون هجو، بدون لودگی. انتخابِ موضوعِ درست با ظرفیتِ طنزِ جذاب و قرارگرفتن درست بازیگران در موقعیتهای مناسب، لبخند را بر لب مخاطب نشاند.
✅سریال باخانمان در کنار دستیابی نسبی به هدف شاد کردن مخاطبان، اشارههای درست و بهجایی به ارزشهای اسلامی و ایرانی مانندِ افتخار به مادری، تعدد فرزند، ارتباط صحیحِ بین والدین و فرزندان با وجودِ پدری نه چندان مطلوب و استفاده از واژگانِ دینی داشت. به گونهای که بینندگان میتوانستند با خیال راحت به همراه خانواده به تماشای آن بنشینند.
📽گرچه برای رقم زدن ماجراها از گرههای داستانی سادهای استفاده شد، و با ظرفیتِ بالای موضوع، طنازیاش کم بود اما با این وجود میتوان در مجموع نمره قابل قبولی به آن داد.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥جشنواره فیلم فجر به روایت وایپ
🎞 فیلم سینمایی بیهمهچیز
⚠️محسن قرایی و جواد نوروز بیگی یک گام جلوتر: دیروز فحاشی به نظام و حاکمیت، امروز توهین و فحاشی به مردم و نظام
⛔️..کارگردان فیلم «بی همه چیز»، پارا فراتر از نمایشنامه اصلی گذاشت و مرض قلبیاش را بُروز داد. امیر (شبه قهرمان فیلم) که فردی قدرتمند و با نفوذ است جایگاه سیاسی اجتماعی همچون یک ″رهبر″ دارد بجایی می رسد که از ″شرمندگی و درماندگی″ خود را حلقآویز می کند!
❌کارگردان درواقع با فیلمش، شخصا در مسند لیلی نشسته رو به مردم کرده میگوید همانطور که به برقراری جمهوری اسلامی رای آری دادید باید بتوانید به ″نابودی″ آن هم رای آری بدهید.
⛔️لیلی نماینده کارگردان است و باید ثابت کند ″رای مردم قابل اتکا نیست″ و ″فحاشی″ به مردم را تکمیل کند. گرداننده نمایش لیلی میگوید این همان علتِ وجودی سلطنت است، قابل اعتماد نبودن رای مردم...
متن کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/21/bi-hame-chiz
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
وایپ
🎥جشنواره فیلم فجر به روایت وایپ 🎞 فیلم سینمایی بیهمهچیز ⚠️محسن قرایی و جواد نوروز بیگی یک گام جلو
📣جایزه ویژه ″هیئت داوران″ جشنواره فجر انقلاب اسلامی!! تقدیم شد به این فیلم!!!
🎷جشنواره تئاتر فجر به روایت وایپ
🎭نمایش "سگدو"
🐕سگدو داستان دختر جوان فیلمسازی است که هرچه سگدو میزند و تلاش میکند به خواستهاش نمیرسد و...
👨✈️وجه پررنگ نمایش، ترس و توهماتیست که به ″پلیس و نیروهای امنیتی″ نسبت داده شده و دختر مدام خود را تحت کنترل این نیروها تصور میکند!!
🛌 جزء اصلی نمایش یک تختخواب است و لباس خوابی که در اتاق خواب دختر جلب توجه میکند؛ و او اتهام ارتباط داشتن با هر مردی را انکار کند... محتوای نمایش هم چنین موضوعاتیست..
🇫🇷تنها چاره دختر برای رهایی از توهمات و کابوسها، رفع تلخیها و مشکلاتش، حذف ″ملیت ایرانی″ و اخذ هویت و ملیتی فرانسوی است!
متن کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/25/Fajr-Theater-Festival-02
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎵صوت لو رفته از جلسه مسئولان و تصمیمگیران جشنواره فیلم فجر
مسئول۱: آخیش... به هرحال امسالم بزور با ۱۶ تا فیلم جشنواره رو راه انداختیم!
مسئول۲: خب... جلسه راجع به دستور العمل تقسیم غنائم فجره! چیزه! ببخشید، جوایز جشنواره فیلم...
مسئول۳: نمیدونم چرا هرکاری میکنیم اینا از رو نمیرن، درسته جشنواره به مناسبت پیروزی انقلابه، ولی دلیل نمیشه یه عده بخوان راجع به موضوعاتی غیر همین روند موجود فیلم بسازن، واقعیتها!! رو باید ساخت...
مسئول۱: قبول دارم، ولی ضایَست وقتی میسازن و خوبم درمیاد، بهشون سیمرغ ندیم! اونوقت سه میشه که هدف جشنواره چیه و چشم دیدن هر فیلمی رو نداریم...
مسئول۳: من میگم یه جایزه دبیری، آبدارچی، ناظمی، نگاهی، نظری چیزی در نظر بگیریم بدیم به این فیلم انقلابیا که بگیم دادیم بهشون رفت، ببندیم دهن منتقدارو.
مسئول۵: آره درسته اینجوری فیلمه هم میره تو حاشیه!!
مسئول۱: فیلمای جشنوارهای چی؟! اصل کاریا... چطوری باید مطرح بشن!؟ نمیشه جایزههای اصلی رو بدیم بهشون!!.. یه سری منتقدا ازاین که اینارو تو جشنواره راه دادیمَم صداشون دراومده، چه برسه به سیمرغ...
مسئول۴: من میگم نامزدشون کنیم، تو همه زمینهها نامزد شن، هی نامزد شن تا بالاخره دیده شن دیگه...
مسئول۳: دیده که بشن کفایت میکنه، جایزهشونو از خارجکیا میگیرن، این همه فحش به نظام و مردم، نمیشه که اسکار و گربه و خرس و خرچنگ نگیره!
مسئول۲: یعنی میگین سیمرغ اصلیارو بدیم به همین فیلم حسابیای خودشون؟
مسئول۴: نه بابا!..
ادامه مطلب در نشانی زیر👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/29/FFF-Tanz
📡وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
📽 جشنواره فیلم کوتاه به روایت وایپ
⛔️سیاستهای ضد جمعیتی، سیاست جشنواره فیلم کوتاه
🎞 فیلم کوتاه «ترس خود را جابهجا میکند» در جشنواره امسال به عنوان ″بهترین فیلمنامه″ و ″بهترین فیلم″ معرفی شد.
⚠️نمایش فوران احساسات منفیِ مرد و نهایتا مرگ او در اثر عدم تحمل بارِ روانی ناشی از بارداری، باعث شد این فیلم سندی در جهت نمایش «تبعیض علیه زنان» آنهم در سطحِ امر ذاتی و تکوینی گردد.
⛔️رد پای نگاه جشنوارهای و روندی که از سالهای گذشته پایهریزی شده و به فیلمسازان جوان راه و رسم دریافت جایزه را نشان داده، در این فیلم کوتاه نیز مشهود است. قانون ″سقط جنین″ و ″سیاستهای ضد جمعیتی″ در این سالها از موضوعات قابل توجه جشنوارههای گوناگون به حساب میآید.
⚠️در نگاه نمادین؛ حفظ نسل به مدت معدودی به مرد به عنوان نماد حاکمیت میرسد اما او قادر به حفظ نسل نیست و میمیرد...
⚠️در واقع جنینِ در حال تغذیه، امیدی میپروارند که پرورش نسل از دست حاکمیتِ پُر مدعا خارج شده و نسل جدید همچنان به حیات خود ادامه میدهد آنهم با شربتِ خارجی!...
متن کامل را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1399/12/03/TSFF-03
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯 تئاتر جشنواره فجر به روایتِ «وایپ»
🎭 نمایش «یه کاست لته / روی c»
❌ جامعهی بیمرد
💢 دخترکی به همراهِ مادرش که کورمردی دارد...
🔶 نمایش معرفی جامعهایست که در آن، زنان بار اقتصادی را با هزار زحمت و شستنِ لباسِ زیر مردانه بر عهده دارند.
زنانی که حتی برای مستقل کردنِ مرد مورد علاقهشان، حاضرند پولهایشان را در اختیارِ مردان به ظاهر مرد بگذارند تا پادو دیگران نباشند.
⚠️این جامعه دو نمونه مرد دارد؛ نمونهی اول؛ امثالِ جابر که پول درمیآورند اما پولِ حرام و به دنبال عیاشی به هر قیمتی هستند و نمونه دوم؛ امثالِ پسرک که پادویی برایشان غنیمت است و تلاشی برای استقلال نمیکنند و اوجِ آمالشان، مانندِ جابر شدن است.
در این نمایش نمادین، جامعهای روایت شده که در آن حکومت درخدمتِ قدرتمندانِ مستکبر است که حاضر است همه چیز را قربانی کند! حال آنکه در گذشته، حکومتی پهلوان هرچند فقیر، زنِ نمادین را حفظ میکرده و...
مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇
http://roubesh.ir/1399/12/05/FTF-3
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥 مستند «دیوانگی»
✅حلقه مفقودهی مسئله محوری
🔹فیلم مستند دیوانگی که این روزها در حال اکران عمومیست از جمله مستندهای اکران شده در چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت است و به عنوان پرمخاطبترین فیلم مستند جشنواره عمار نیز شناخته شده.
دیوانگی با یک سوال کوچک و تکراری آغاز میشود اما پا را فراتر از درجا زدن و تکرار مکررات میگذارد و بهگونهای جذاب به مسائل اساسی میپردازد.
❓این مستند با طرح یک سوال از جامعه نخبگان آغاز میشود، اما مخاطب حقیقی آن همه افراد جامعه هستند و مفاهیمی که در آن بیان میشود جریان زندگی تکتکِ افرادی است که بهدنبال حس مفید بودن هستند.
🔔جای خالی مستندهایی همچون دیوانگی که مشکلات واقعی جامعه را روایت کنند، در بین فیلمهای مستند امروزی که محتوای بسیاریشان به ناامیدی مطلق و سیاهنمایی از افراد و جامعه ختم میشود، بسیار محسوس است.
مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1399/12/17/doc-divanegi
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
💢 برندهی جایزه گلدن گلوب۲۰۲۱«روح:Soul»
✍ انیمیشنبین
♨️ پویانمایی «روح» از کمپانی دیزنی و پیکسار، سومین اثر «پیت داکتر» در مقام کارگردان، پس از پویانمایی بالا (up) در سال ۲۰۰۹ و درون و بیرون (InsideOut) در سال ۲۰۱۵ است. این سه انیمیشن در زمان اکرانِ خود، با اقبالِ عمومی روبهرو شدند، شاید بتوان گفت از مهمترین عوامل موفقیت این انیمیشنها، جذابیت بصری، پرداخت مناسب داستانی، گریز به مباحث روانشناختی و ایجاد انگیزه و تغییرِ نگرش در ارتباط با زندگی باشد.
💢 در «درون و بیرون» به شناخت هیجانات و تاثیر آنان بر عملکرد انسان، پرداخته شده و با داستانی جذاب بهبود عملکرد انسان را در قالبِ مدیریتِ هیجان شادی معرفی میکند. انیمیشنی که برای انسان روانشناختی(انسانی که برای زیستن به وحی نیاز ندارد) یک گام به جلو است.
انیمیشنِ «روح» نیز با تاکید بر عوالم مختلف هستی ″زندگی پیشین(قبل از زندگی)، زندگی در دنیا، زندگی در عالم خلسه و قطع ارتباط با دنیا، زندگی پس از مرگ″ و پُل زدن بین این عوالم گامی در آموزش فلسفه موردنظرِ خود در قالب هنر برداشته است. در این پویانمایی با تاکید بر ″زندگی در لحظه″ کلیدواژه ″سلامت روانی″ در دنیای روانشناختی برای رهایی از استرس و اضطراب در جانِ مخاطب القا میشود.
🔅 پویانمایی روح، روحهای سرگردانی که ارتباطشان را با دنیا قطع کردند همچنین روحهای واردشده در خلسه را در «دنیایی موازی با دنیای مادی» نشان داده است. «تمدن مدرن» باعث به وجودآمدن «روحهای سرگردان» زیادی شده زیرا ذات آن، اضطرابزا بوده، از طرفی رقابت موجود در بطنِ این تمدن، لازمهاش مسخ شدن انسانهاست بنابراین برای انگیزهبخشی به انسانِ مسخشده امروزی در این انیمیشن با ارائه راهکارِ «وجود دنیای موازی و ایجاد تعادل بین خلسه و قطع نشدن رابطه با دنیا» به ایجادِ رمقی برای حضور در عرصه رقابت برای قدرتمندتر کردن ثروتمندان شده است. زیرا برای انسانهای تحتِ سلطه با لذتهای آنی مانند موسیقی، کار و... مانعی برای تفکر جهت مبارزه با سیستم غلط ایجاد میکنند، لذا سبب میشود این سیستم با تمامِ المانهای افول، باز پابرجا بماند. همچنین با مطرح کردن جهان موازی و ارائه نظریههای بیپایه و غیر اصولی، دست به انکارِ ترتب جهانهایی که انسان در آنها بوده و در آینده خواهد بود، میزنند؛ همچنین به این واسطه نسبت به دنیای پس از مرگ و خالق جهان، ابهامزایی میکنند.
🔶 در انیمیشن روح همچون تعدادی دیکر از فیلمها و انمیشنها از شخصیتهای سیاهپوست استفاده میشود. به نظر میرسد حضورِ یک سیاهپوست به عنوان نقش اول فیلم، در این روزها که آمریکا با اعتراض سراسری سیاهپوستان به علت نژادپرستی و قتل آنان به دستِ حاکمیت این کشور، آشفته است، نشان از هوشِ کمپانی و کارگردان برای کاهش التهاب و دادن انگیزه به این قشر برای ماندن در فضای استکباریِ آمریکا را دارد. موید این مطلب، در سکانسی است که گاردنر به پدرش میگوید که جاز دوست ندارد و پدرش به او میگوید: سیاهپوستان با جاز توانستند در فرهنگ آمریکایی نقش ایفا کنند.
🔷 استفاده از کاراکترهای محجبه در بین شاگردان گاردنر، مرشدین و رهگذران؛ نشان از توجه کارگردان برای تاکید بر صلح بود و نام بردن مرشدینی چون گاندی و مادر ترازا در کنارِ ماری آنتوآنت و آبراهام لینکتون نشان از لیبرالیسم اعتقادی و عملی است. بدین معنا که، هم آموزههای مادرترازا که فردی معتقد است برای بعضی از افراد انگیزهبخش است و هم نوع نگرش و زیست ماری آنتوانت به عنوان زنی شرور در تاریخ، تا زمانیکه سبب انگیزهی عدهای شود مقبول است. در این میان هیچ تعارضی هم بین این اعتقادات نیست و صلح ایجاب میکند تمام نگرشها درکنارهم قرار بگیرند و تزاحمی نداشته باشند، اما این درحالی است که عقاید به حوزه فردی محدود شود و در سطح جامعه یک عقیده که آن هم عقیده استکباری و تمدن مادی است، حکمفرمایی کند.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
💢 «روح» نمایشِ جهانبینیِ ناقص
✍ انیمیشنبین
💢 یکی از محورهای مهمِ انیمیشن«روح»، نمایشِ دنیاهای موازی است، امری که تلاشِ علم فیزیک برای آوردنِ توجیه علمی از موضوعی متافیزیک است که با آن علمِ منهای وحی را قدرتمند میسازند و به عنوانِ یک راهکار جهتِ رفتوآمد بین عوالم را میتوان تلاشی برای ایجادِ فلسفه وجودی منهای خدا دانست. تعجب آنجا بیشتر میشود که «جادوگرانِ روح» چهار فردی هستند که فرمِ ظاهریشان هیپی است، مردی که فرماندهی آنهاست، مردی فارغ از دنیا و دارای انرژی فوقالعاده برای لذت از زندگی و حضور در لحظه است، فردی که کارفرمایش در دنیا او را «بیمغز» خطاب میکند، که این نوع نمایش، تنها عنصر «زندگی برای خود» را عامل رفتوآمد در عوالم میداند و آن را در حد ریاضت مرتاضان تنزل میدهد.
✅ مرگ اختیاری، طیالارض یا دخل تصرف در عالم ماده، حضور ارواح بعد از مرگ در دنیا، زنده بودن شهدا و... با اذن الهی در اسلام چیزی پذیرفته و حتی در بین علما و بزرگان طبیعی است زیرا شناخت کاملی از عوالم و تاثیر تقوا در پرورش روح و تسلط آن بر جسم دارند. عامل این رفتوآمد در مبانی دین، ایمان و عمل منطبق با آن به اذن الهی است. روش این عبور در عوالم موضوعیت ندارد، ممکن است منطبق بر دنیای موازی باشد اما اصل نیست، اصل اذن الهی است که در مبنای فلسفهی فیلمهایی مانند «تلقین» و «روح» دیده نمیشود بلکه به طور کامل سعی در حذف اذن وجودی مطلق و تقلیل این امر در حد علم میباشند.
⛔️ عدم پذیرش مرگ توسط گاردنر و تلاش او برای بازگشت به علت داشتن هدف و انگیزه نیز از اموری خلط شده بود، به ویژه وقتی شوکه شده بود و از دیگران میپرسید چرا فرار نمیکنید؟
تری مامور فرستادن ارواح به عالم پس از مرگ، بخاطر اثبات برتری خود به جریها(مامورین عالم پیش از مرگ) تمام تلاش خود را برای بازگرداندن گاردنر میکند و با شنیدن تعریف و تملق نسبت به خود توسط جریها خام میشود و در پایان با گول خوردن از یک جری و تقلب جری، گاردنر به دنیا بازمیگردد!
⭕️ در عالم پیش و پس از مرگ، روح فارغ از جسم است و محدودیتها و نقایص جسم را ندارد؛ شنیدن تملق، اثبات برتری، تقلب و... که مربوط به عالم ماده است در آن راه ندارد.
⛔️ این نوع پردازش، تحقیر فرشتگان مامور بوده و به طور تلویحی زیرسوال بردن عدل و محکمه متقن الهی است.
♨️ در «روح» از خدا هیچ خبری نیست و به نوعی تداعیکننده باور یهودیان صهیون نسبت به خداوند است که اعتقاد دارند خدا بعد از آفرینش انسان، دست بسته است و در تدبیر امور نقشی ندارد.
ادامه دارد...
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
💢 «روح» نمایشِ ایدئولوژی منبسط از جهانبینی
✍ انیمیشنبین
❌ نکتهی قابل تامل در این انیمیشن، جبرگرایی در صفات است. در عالم پیش از زندگی، جریها، ارواح را به غرفههایی میفرستادند و در آن غرفهها، ارواح دارای صفاتی همچون برونگرا، درونگرا، بدبین، خجالتی، عاشق قدرت، خشن و... میشدند و این صفات در آنان تثبیت میشد.
این نگاه، اندیشه تغییر صفات و به تبع رفتار را از انسان میگیرد و به جای آن بر پذیرش انسان با هر صفتی تاکید میکند!
⛔️ نگاهی که در ادبیات دینی اسلام به شدت رد شده است؛ در این ادبیات، انسانِ مکلف، قادر به تغییر میباشد و وجود الگوهایی چون حر، سلمان و... نشان از عملی بودن تغییر دارد.
❌ یافتن انگیزه برای ورود به دنیا و در یک کلام انتخاب زندگی نیز یکی دیگر از محورهای این انیمیشن است. انگیزهای که مرشدین آن در ارواح ایجاد میکردند.
مرشدین غالبا به اهداف برای زندگی اشاره میکردند. اهدافی که عمدتا مادی بوده و قاعدتا این اهداف برای ارضای ارواحی چون "روح بیستودو" قانعکننده نیست، چون با رسیدن به اهداف و یکنواختی آن، انسان دچار پوچی میشود و به «که چی بشه؟» میرسد. راهکارِ داکتر، توجه به تمرکز ذهن، زندگی در لحظه و لذت در آن بود، توصیهای که درست و لازم است اما کافی نیست. زیرا تاکید بر زندگی در لحظه که منقطع از حجت باشد، قطعا تبعاتی در پی خواهد داشت.
✅ در ادبیات دینی، باید زندگی کردن را انتخاب کرد، باید با مشاهده همین آسیبی که گاردنر بعد از رسیدن به هدفش، رسید؛ اهداف را بلندتر و همت را عالیتر کرد، نه آنکه قید داشتن هدف را زد. باید فهمید دنیا، کم و محدود است، قابلیت ارضای روح را ندارد پس باید هدف، رسیدن به مطلق و نامحدود باشد، همچنین همت؛ رسیدن به معشوقِ برتر شود.
زندگی در لحظه در روح اسلام، این است که؛ «مومن در لحظه یک کار بیشتر ندارد و آنهم تکلیف اوست»، مومن تکلیفگرا چون در همهحال، چه جهاد و چه تفریح در حالِ انجام تکلیفِ الهی و محضر الهی است، لذت در لحظه میبرد حتی اگر آن لحظه دیدن صحنهی کربلا باشد که فرمودند: ما رایت الا جمیلا.
♨️ زندگی در لحظه بدون مبنا و هدف، انسان را دچارِ نوعی خلسه میکند که این خلسه تاثیری بر ارتقاء روحی انسان ندارد و به نوعی مخدر محسوب میشود و لذتگرایی به هر نحو را برایش مشروع میدارد، درحالیکه زندگی در لحظه اسلامی چون بر مبنای حجت و تکلیف است، ارتقاء روحی به ارمغان خواهد آورد، به گونهای که عالم را زیبا میبینند و برای زیباترشدنش برای تمام مردم تلاش میکنند.
💢 کنارهم قرار دادن «تثبیت صفات» و «زندگی در لحظه» با توجه به جهانبینی ارائهشده در انیمیشن، سببِ نوعی بیتفاوتی نسبت به ظلم در تمام ابعادِ زندگی چه فردی، چه خانوادگی، چه اجتماعی میشود و نوعی انفعال نسبت به تحولات جهانی را در او ایجاد میکند که اگر جایت نرم است، دیگر نیازی به فریاد برای دیگری نیست.
ادامه دارد...
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
✴️ «دیوانگی» رمزِ نایافتهی «روح»
✍انیمیشن بین
💢 انیمیشن «روح» به دنبالِ یک راهکار در دنیایی است که رسیدن به اهداف، اقناعکننده نیست و یک سوال «که چی بشه؟» تمام معاملات و تلاشها را پوچ میکند! آدمهای این دنیا، یا مسخ میشوند و درگیر تکرار یا با رسیدن به اهدافشان به پوچی میرسند که در این صورت، آدمهای روراست، خودکشی را انتخاب میکنند و آدمهای بیجسارت، دنبال لذت میروند.
⛔️ اکثر جوامع درگیرِ این مباحث شدهاند زیرا ذاتِ تمدن مادی، خواهوناخواه، انسانهای باهوش را به خلا میرساند...در این انیمیشن، «لذت در لحظه» به عنوان راهکار و حتی فهمیدنِ زندگی مطرح میشود! اما بنظر این نوع زیست هم بعد از مدتی عیارش را از دست میدهد، زیرا این نگرش سبب ایستایی در تغییر جامعه و خود میشود بنابراین برای کاراییِ این راهکار به معنای بالاتری نیاز است که در «مستند دیوانگی» پرداخته شده است.
✅ «دیوانگی» رمزِ زیستِ انسانهای «پرفایده و مُثمِر» است، انسانهایی که «معنای بالاتر» را در زندگیشان دنبال میکنند، هدفشان منطبق بر «روح» است و فراتر از «ماده» میاندیشند. این انسانها، جهان ایدهآلشان را تصور میکنند و با دیدن خلاهای جهان فعلی به دنبال نقش و ماموریتشان برای تحقق آن جهان؛ با توجه به استعداد و هنرشان میروند.
✅✅ انسانهای دیوانگی، هم در لحظه زندگی میکنند و هم سازندهی جهان هستند، برخلاف انسانهای روح که بدنبال لذت هستند و منفعل میشوند.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥 «گاندو» وقتِ دنیا رو نگیر!
🎞 سریالِ «گاندو» توانست در نظرسنجیها با کسب حدود ۶۲٪ بیننده در رتبه دوم قرار بگیرد. این میزان بیننده، خط بطلانی بر ادعای پرمدعاهای رسانههای آنوری که «مردم در نوروز منتظر سریالهای طنز هستن» کشید و به آنها اثبات کرد، مردم برای وطنشان و کسب اطلاعاتِ امنیتی آن هم از مجرای رسانهی ملی ارزش قائل هستند.
⛔️ اطلاعات ارائه شده در گاندو، اطلاعاتی بود که سندیتش اثبات شده؛ زیرا از منظر عقل سریالی در رسانهی ملی در زمان حضور همان دولتی که به آن نقد شده، هیچگاه اطلاعات غلط ارائه نمیدهد، چرا که نوع برخورد دولت و مشاوران نام آشنایش با منتقدان بر همگان روشن است! طبیعتا عوامل سریال و مسئولان رسانه ملی میدانند که سینهچاکان حتما هر خطایی را با فرافکنی به بمبی علیه سریال تبدیل میکنند!
⛔️⛔️ جالبتر آنکه مسئول دولتی! نیز ادعایی بر کذب بودن تمام محتوای گاندو دارد‼️ و همانند آن زن مجری آنور آبی منتقد گاندوست! اما نه تنها تلاشی برای اثبات ادعایش نمیکند بلکه میگوید وقت ندارد‼️ البته همانطور که واضح است ایشان واقعا سرشان شلوغ است؛ احتمالا در حال تایپ مرقومهای احساسی برای بایدن هستند!!
✅ از مسئول محترم انتظار میرود یا ادعایش را اثبات کند یا با اظهارات بیپایهاش ذهن مخاطبان بسیار این سریال را درگیر نکند.
✅ دیالوگ محمد، خطاب به صحبتهای لغوِ همکارش به همکار دیگر، توصیه خوبی به آقایان مدعیست که سندی برای ادعایشان ارائه نکردند: لطفا!
«وقتِ دنیارو نگیر»
✅✅ جسارت پخش چنین سریالهایی بسیار دلپذیر و گامی محکم در جهت نقد ساختاری است، امید است که مسئولین خود را مخاطب اصلی بدانند و به جای پاک کردن صورت مسئله به اصلاح بپردازند! هرچند که عمرکوتاهی از دولت باقی است اما امید است این روند در ادامه شدت یابد، زیرا اطلاعات با سریالهای خوشساخت بهتر در اذهان عمومی باقی میماند تا اظهارات روزنامهای.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
✅این فصل از سریال، توجه ویژهای در جهت «فرهنگسازی برای برخورد صحیح باطبیعت» داشت، که با طنازی توانست، توصیههای صحیح در حفظ محیط زیست داشته باشد.
✅✅ توجه به میهنپرستی و حفظ منافع ملی برای ملت هشتادمیلیونی، هم از نکات پررنگ در این فصل بود که با نمایش موانعی که مسبب حزبگرایی میشود، به خوبی به آن اشاره شد.
🎭حضور بازیگرانِ بومی، سبب قوت کار و همچنین انتقال بهتر فرهنگ آن دیار شد، چیزی که در پایتخت به علت ناآشنایی بازیگران اصلی به فرهنگ دیار مازندران یافت نمیشد.
✅✅ نقش اولِ طنز این سریال، معقول و موجه بود، کارگردان با تیزهوشی برای خنده گرفتن بیشتر از مردم سعی نکرد نقش اول را کوچک کند؛ بنظر این رویکرد در بین سریالهای طنز نادر باشد. همین توجه باعث الگودهی مناسب به مخاطبان میگردد.
❇️ انتقادات به جا و مناسب اقتصادی و سیاسی از زیرکی نویسندگان مجموعه حکایت داشت، این انتقادات در جای صحیح خود قرار گرفت و رسالت اجتماعی سریال را انجام داد. شاید بتوان اوجش را آنجا دید که شخص مسئول با هدایایی بیارزش از جانفشانی مردم روستا تجلیل میکند و وقتی یکی از اهالی میگوید: «چه خوبه ما با این چیزای بیارزش هم خوشحال میشیم»، بزرگ محل در پاسخ میگوید: «ما این کار رو با بالایی(خدا) معامله کردیم».
✳️ دیالوگی که در عین سادگی، نقش مسئولین بیکفایت را کمرنگ کرد و مسئولیت هر انسانی در قبال میهنش را یادآور شد.
❎ توجه به محوریت خانواده، ادب در برابر بزرگتر و... از نکات مثبت این سری از مجموعه شد.
🔶 انتظار میرود که کارگردان مجموعه، با توجه به همین فرمولها، فصل بعدی را نیز بسازد زیرا مخاطبین هم دغدغه را میپسندند، هم ادب را و هم طنز را، نکاتی که بیتوجهی به آن سبب افت پایتخت گشت.
👤زهرا خندان
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe