🔴فیلم سینمایی درخت گردو درتعارض با مستند آن است
🎥«درخت گردو» ساخته «محمدحسین مهدویان» مدتیست که در سینماهای کشور نمایش داده میشود.
این فیلم دربارهی بمباران شیمیایی شهر سردشت در زمان جنگ تحمیلی است. سرگذشت «قادر مولانپور» از روستای رش هرمه که همسر و فرزندانش را در این بمباران از دست داده، در این فیلم روایت میشود.
🔻فیلم درخت گردو روایت نادرستی از سرگذشت فرزند تازه متولد شدهی ملاقادر بهعنوان تنها بازمانده از خانوادهاش، دارد. همچنین با روایت تلخیهای روز بمباران، نگاه منفعلانه و حتی تطهیری به عاملان جنایت و دادگاه بینالمللی لاهه و القای اختلاف قومیتی به عنوان گزینههای مورد استقبال جشنوارههای خارجی، از واقعیت فاصله گرفته است. واقعیتی که در دو فیلم کوتاه «مردی از رش هرمه» و مستند «زندگی در آرشیو» اثر برهان احمدی به آن پرداخته شده و برخی از دادههای فیلم سینمایی درخت گردو را نقض کرده است.
📡 وایپ/روبش را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴فیلمهای برگزیده بخش شهید آوینی بیتناسب با نام شهید!
⛔️هر سه فیلم برگزیدهی بخش «شهید آوینی» در جشنواره حقیقت، روایتهای تلخ، ناامیدانه و نگران کننده دارند.
⛔تولید فیلمها باید به گونهای باشد که تمام حقایق جنگ به درستی بیان شود و تنها روایات «ناقص»، «جشنوارهپسند» و ذیل اهداف «سند ۲۰۳۰» تولید و اکران نشود.
⛔️متاسفانه در سالهای اخیر، معرفی و پرداختن به جانبازان و يا بازماندگانِ از جنگ که پشیمان و منفعل و به حاشیه رانده شدهاند، افزایش یافته است....
🔻از موضوعات دیگری که مورد توجه هنرمندان و هیئت انتخاب جشنواره بود، پرداختن به «نیازهای جنسی و عاطفی اقشار معلول» است.
دو فرضیه برای طرح این مسئله در فیلمها مطرح است؛ فرض اول صورت مسئلهایست که بیان شده؛ یعنی نیاز جنسی و عاطفی افرادیکه همانند مردم عادی جامعه نمیتوانند ازدواج کنند؛ و فرض دوم طرح کلی «مباحث جنسی» به بهانهی مشکلات این قشر از افراد جامعه است.
🔔مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇
http://roubesh.ir/1400/10/04/documentary-film-festival
📡 وایپ/روبش را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴 فراموش نمیکنیم
ملت ایران فراموش نمیکنند⬇️
❌ به شهادت رسیدن جوانهای مخلص، متفکر و مدبر را که به واسطهی کمکهای شرق و غرب و در راس آن آمریکا به صدام ملعون انجام گرفت
❌سرنگون کردن عمدیِ هواپیمای مسافربری توسط ناو آمریکایی وینسن را
❌ بمباران شیمیایی سردشت را که با همکاری گسترده آلمان، آمریکا، انگلیس، فرانسه، اتریش، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا و سوئد با رژیم بعث در زمینه فروش تجهیزات بیولوژیک انجام گرفت
❌ بیاثر ماندن مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه غیرنظامیان و جنایات جنگی آشکار «صدام» با وتوی آمریکا را
❌ آموزش نفوذیها در مراکز آموزشی انگلستان و سایر دول غربی و متصدی شدن آنان بر بخشی از مدیریت کشور را
❌ ملقب شدن ایران به محور شرارت بعد از در باغِ سبز خاتمی به احمقهای بینالملل را
❌ فتنهی هشتادوهشت و نابود شدن بخشی از سرمایههای کشور را
❌ حادثهی منا را
❌ فتنهی نودوهشت با سومدیریتِ مدیرانِ غربزده را
و فراموش نمیکنیم
❌ جنایت صهیونیست در به شهادت رساندن دانشمندان هستهای در مقابل چشم خانوادههایشان را
❌ جنایت آمریکا برای به شهادت رساندن سردار دلها را
و فراموش نمیکنیم
❌ درگذشتگان سیل، زلزله، سوانح رانندگی، کرونا و... را
و
❌ درگذشتگان واقعهی هواپیمایی اوکراین را که مقلب به شهید شدند
🔸ملت ایران، همانلحظه که هواپیما سقوط کرد، مانند تمام وقایع تلخ این چندسالهی کشور داغدار شدند و دلشان به درد آمد.
⁉️اما چندی از سلبریتیها که همواره بر طبل بیکفایتی کشور میکوبند، چه چیزها را فراموش نمیکنند؟
❌مجوز نگرفتن برخی از فیلمهایشان که علنا فرهنگ ایرانی_اسلامی را نابود میکند
❌عریان نشدن و محدودیتهای نمایش محتواهای جنسی در محصولات به اصطلاح فرهنگییشان
❌ اعدام مجرمینی چون افکاری
❌ زندانی شدن مجرمین امنیتی
و...
و همچنین بعد از چندروز که متوجه میشوند، هواپیما با اشتباهِ فردی ساقط شد، آنموقع یادشان میآید که فراموش نکنند درگذشتگان هواپیمای اوکراین را!!
⚠️اجازه دهید با توجه به مشی کلیتان این فراموش نکردن را هم سیاسی بدانیم...
📡 وایپ/روبش را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
" کاری که بر زمین مانده..."
...
🔆 این مستند روح بلند و آرام مادر و پدری را به تصویر میکشد که در اوج صبوری و سعه صدر با رنجی که بر آنان وارد شده مواجه میشوند و با وجود سختی بسیار از آن به عنوان امتحان الهی و فرصت رشد یاد میکنند؛ گویی موضوع اصلی نمایش ایمان و صلابتیست که همچنان وجود دارد...
♨️ کارگردان سعی کرده بهجای غبارآلود کردن فضا، قضاوت و محاکمه، مطالبه صحیح بازماندگان حادثه از مسئولان که شفافسازی و مقابله با خاطیان احتمالی است را روایت کند.
🔹 میتوان حدس زد اگر شخصیت اصلی مستند از دلبستگان به نظام نبود یا محتوای اثر عناد با نظام بود؛ امکان حمایت و نامزد شدن، حتی جایزه گرفتن در جشنواره و دیده شدن را داشت.
💢 اگرچه ساخت امیر در فضای رسانهای حاضر که فرصتطلبان راه تخریب را در پیش گرفتهاند و سایرین سکوت را برگزیدهاند اقدام خوبیست اما این حادثه دارای حواشی و ابعاد گستردهای است که جا دارد به تفصیل به هریک از آنها پرداخته شود.
◀️ روند تحقیقات برای روشن شدن جزئیات حادثه، توضیح روشن چگونگی بروز حادثه، نحوه شناسایی و برخورد با مسببین احتمالی آن، جلسات دادگاه تشکیل شده برای متهمین، روال پرداخت حق و حقوق بازماندگان و دلجویی از آنان از این دست میباشد.
❗️گفتنیست تعلل در پرداختن به این موضوعات راه را برای ساخت آثار غیرقابل اعتماد و تحریف واقعیت توسط دشمنان و فرصتطلبان باز میکند، بنابراین به حمایت و پشتیبانی جدی نهادهای ذیربط نیاز دارد.
👤 معصومه عمرانی
📡 وایپ/روبش را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥غربِ دور شرق نزدیک در اولین روز جشنواره عمار
مستند «غربِ دور شرق نزدیک» به کارگردانی عبدالرضا هادیزاده به روابط ایران و چین در دولت گذشته میپردازد.
🔹چین به عنوان قدرتی جهانی در عرصه دیپلماسی سیاستهایی همسو با ایران را در مجامع بینالمللی اتخاذ میکند و رابطه با ایران را حتی در دوران تحریم حفظ میکند.
از طرف دیگر دولت «حسن روحانی» در خیال خام رابطه با غرب است، این وهمیات در سفر رئیس جمهور چین به تهران نیز آشکارتر میشود و «جینپینگ» نیز دستاورد چندانی از این سفر ندارد تا اینکه نظام تصمیم دیگری میگیرد.
🔹مستند اثر خوشساختی است، حاشیه روی ندارد و سندی برای ثبت در تاریخ محسوب میشود.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
⛔️سازمان اوج مسیر درستی را در مستندسازی طی نمیکند
تلخی صرف و بیمحتوایی رسالت اوج نیست!
🔹سازمان هنری رسانه ای اوج با یازده فیلم در جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. فیلمهایی که انتظار میرود هرکدام یک سروگردن از فیلمهای موجود و مستقل بالاتر باشد، مستندهایی که بتواند مسائل جامعه را بیرون کشیده، حلاجی کند و در حد قوارهی خود، راهحل ارائه نماید یا مستندهای پژوهشی_گزارشی باشد که دست برتر را در جنگ روایتها داشته باشد، همچنین فیلمهای روایت اول در بسیاری از موضوعات مهم و اساسی را تولید کند.
🎥در بین یازده فیلم سازمان اوج در جشنواره، فیلمهایی مانند «ناقوس دریا» درباره صیادانی است که در کمین دزدان دریایی سومالی افتادهاند، فیلم «ریتم کند» در مورد نیازهای جنسی و عاطفی افراد معلول است و مستند «سرباز شماره صفر» بهعنوان برنده جایزه شهید آوینی؛ داستان جانبازی است که خود و همسرش بیمارند و حکومت هیچ حمایتی از او نمیکند تا نهایتا با پایانی تلخ ابراز پشیمانی از گذشته کند. فیلم «خلیفه قاسم» نیز تنها روایت مشکلات یک افغان در ایران است.
تولید فیلمهایی مانند «شیرینی فروش» و حتی «موذی» هم با وجود مسئله داشتن، نیازی به حمایت سازمان اوج نداشتند. فیلم «ننه مخمل» نیز که زنی سخت کوش را روایت کرد چیزی در چنته نداشت و مشخص نبود بدنبال چیست؟! تنها، نمایش اختلاف و نارضایتی مادرش و گلایههای «مخمل» از مادر و فرزندان، کفه سختکوشی و تلاشش را نیز سبک کرد!
⁉️درحالیکه در اوضاع کنونی تعداد بسیار زیادی از موضوعات مهم و اساسی گذشته و حال وجود دارند که نیاز به ورود جسورانه و قوی سازمان اوج دارند. حضور اوج با چنین فیلمهایی ″ناامید کنندهست″ و شائبه ″سوءمدیریت″ یا ″ناآگاهی و نابلد″ بودن در اختصاص حمایت مادی، همچنین بیاطلاعی از فضای رسانهای را قوت میبخشد.
🔹سازمان اوج باید ضمن به کارگیری مدیران ″متعهد و باسواد″ و ارتقای آنان در حین کار، برای تربیت افراد دغدغهمند و قوی و حمایت از آنان برنامه جامعی در نظر گیرد و ماموریتهای کلان برای «پروژههای راهبردی و مهم» تعریف کند.
🔹این سازمان اگر بتواند ″روایتهای اول قوی″ را تولید کند، یا تولیدات به مراتب بهتری از رسانههای بیگانه برای ″خنثی کردن تحریفات″ آنان داشته باشد حرفی برای گفتن خواهد داشت؛ در غیر این صورت مانند ساختارهای دیگر کارایی لازم را نخواهد داشت و در وضع موجود حل خواهد شد.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥نائب الامام
❗️از پناهِ شاه بودن تا همعهدی با نواب صفوی
🔹برشی از زندگی «سید نورالدین شیرازی» در مستند «نائب الامام» کاری از سازمان اوج در سومین روز جشنواره عمار به روی پرده رفت.
🔹مستندی بلند از نوع «روایت اول» که برای مخاطب اهل دانستن خسته کننده نیست و کشش لازم را دارد. این فیلم برگی از تاریخ را ورق میزند و اطلاعات خوبی در ازای صرف زمان به مخاطب میدهد.
🔹فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی سید شیرازی که مردم شیراز نائب الامامش میخوانند، ارتباطات او با شخصیتهای مطرح آن دوره، حمایت و برائت از شاه و مصدق و هم عهد شدن با شهید نواب صفوی، تغییر و تحولات دکتر مصدق، عقاید او و علمای دیگر در مورد انقلاب و حوادث دیگری که در برههای از زمان حیات این عالم مبارز رخ داده است، در این فیلم روایت میشود.
🔹فیلمهای مستند تاریخی در روزگار کنونی که زمان کمتری صرف مطالعه؛ بخصوص مطالعه تاریخ، میشود اگر از غنای پژوهشی برای ارائه محتوایی جامع و قوی برخوردار باشد و همچنین صدق در روایت داشته باشد، بسیار ارزشمند خواهد بود.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴آبتین بهانه است، مشروعیت نظام نشانه است‼️
🔹«بکتاش آبتین» به دلایل امنیتی در زندان بوده است، وقتی از دلایل امنیتی سخن گفته میشود آنهم نسبت به یک نویسنده، شاعر و فیلمساز، حتما دلایلی بالاتر از سخنان تندوتیز انتقادی، فحاشی نسبت به اصل نظام و... مدنظر است، زیرا آزادیِ بیان در جمهوریِ اسلامیِ ایران به قدری زیاد است که برخی نویسندگان منتقد در صفحههایشان به راحتی از صدر تا ذیل حکومت، توهین میکنند و در پستهای دیگر از چاپ کتابهایشان در ساختار نظام اسلامی سخن میگویند؛ برخی از فیلمسازان، علنا در مصاحبههایشان، علیه نظام و ساختار حکومتی ابراز نظر میکنند و دوباره با اقبال بیشتری با پول همین حکومت فیلم میسازند؛ برخی از بازیگران هم که در فحاشی و تهمت ظالم به نظام، گوی سبقت را از هم میربایند، حتی بازیگری که مدتی پیش، وضعیت مملکت را داغون و امید داشتن در آن را غیرممکن میداند، باز هم خندوانه را تولید میکند!!
دیگری که صداوسیما را چرند میداند، اما با آن همکاری میکند!! با وجود این مصادیق، دلایل امنیتی احتمالا فراتر از مباحثی است که حدِ کمتر از آن، در حکومتهای دیگر، حبس دارد.
وایپ
🔴آبتین بهانه است، مشروعیت نظام نشانه است‼️ 🔹«بکتاش آبتین» به دلایل امنیتی در زندان بوده است، وقتی ا
🔹فارغ از مسئلهی آقای آبتین، عکسالعملهای اهالی رسانه و هنر قابل توجه است؛
کانون نویسندگان، حکومت را آزادی ستیز میخواند و زندانیان سیاسی را دلاوران آزادیخواه.
⛔️برخی از بازیگرانِ همیشه در صحنهی مبارزه با ظلمِ حکومت هم، آه و افغان سردادند و ظالم را نفرین کردند!!
بعد از پیام «خانه سینما»، «غزاله معتمد» فریاد میزند که هیئت مدیره در رکاب ظلم است!
فیلمسازی دیگر بر جامعهی هنری شرم میباراند که بازتولیدکنندهی روایت قاتلان هنرمندان است، فیلمساز دیگری فریاد میزند که خانه سینما بخشی از حاکمیت است.
⛔️ خانه سینما هم که در بیانیهاش، حکومت را ظالم خطاب نکرده بود، بعد از واکنشها، از جریحهدار شدن احساسات اهالی سینما عذرخواهی کرده است، این اقدام خانهی سینما یکی به نعل و یکی به میخ زدن است و با این قشر از هنرمندان که ظلم را در حاکمیت میبینند، همراهی نموده است.
⛔️این سخنان جز این نیست که حتما باید حاکمیتستیز باشی تا در جامعهی هنرمندان پذیرفته شوی‼️ اقدامات اهالی سینما و به تبع خانهی سینما با سیاست همخوانتر است تا فرهنگی که باید منتقلکنندهی ارزشهای انسانی باشد. راستی مگر جامعهی هنرمندان جدا از مردم هستند، مردمی که جزوی از حاکمیت هستند. هالیوود و سایر ساختارهای تمدن غرب در خدمت اهداف تمدنی دنیای استکبار هستند و هر کس خارج از آن ابراز نظری کند و حقیقتی چون ظلم به فلسطین و.... را فریاد بزند، از دایرهی هنرمندان، خارج میشوند.
البته باید به این افراد گفت؛ شماها هم در خدمت دنیای استکبار هستید، چگونه است که فریاد ظلم و مرگ بر ظالم میدهید ⁉️ خودتان مصداقِ بارز ظلم بر اذهان و افکار مردم با تولیدات مسمومِتان هستید‼️ چگونه در کنارِ ظالمان و خونآشامانِ ملت ایران، شعار ظلمستیزی میدهید⁉️
⁉️چگونه است برای امثال آبتینها قلمفرسایی میکنید اما برای شهدای هستهای چیزی نمیگویید
شهدای هستهای که در معرکهی جنگ نبودند که بگویید خودشان خواستهاند، بلکه در شهر و در کنار ما، در جلوی چشم خانوادههایشان با بمبگذاری و نقش مستقیم صهیونیست به درجهی شامخ شهادت نائل شدند و جرمشان فقط علمشان بود و وطن فروش نبودنشان.
آنها که به معشوق خود رسیدند و طبق سنت ثابت هستی خونهایشان، آبادانی کشور را به دنبال دارد اما اینجا شماهایی که بزدلانه زیر پوشش صلح برای همهی جهان پنهان شدید و چیزی نگفتید خودتان را رسوا کردید‼️
چطور برای امثال آقاسلطانها، یقه پاره میکنید اما برای «ذوالعلیها» و «خلیلیها» که در فتنهی ساخته شده از همراهی همیشگیتان با ساختار مستکبر جهانی به شهادت رسیدند، سخنی نمیگویید.
لال باد دهانی که حقیقت را وارونه جلوه میدهد، کور باد چشمانی که خود را بازیچهی دنیای استکبار کردهاند.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
❌ دهکدهی جهانی فریبی تئوریک در جهت اهداف استعماری
🔺 تصویرسازی برای مردم جهان با فیلمهای گزینشی
🔹بعد از بیانِ تجربهی حامد حدادی از آمریکا و تعجب مردم آمریکا از اینکه مردم ایران به جای شتر از ماشین استفاده میکنند، توئیتهای هموطنانِ ساکن کشورهای اروپایی و کانادا در ارتباط با میزان اندکِ اطلاعاتِ اروپاییان در ارتباط با ایرانیان که حاویِ شترسوار بودن، نداشتن رایانه، با دست غذا خوردن، حقوق اندک زنان و.... میشود، در فضای مجازی پخش شده است.
وایپ
❌ دهکدهی جهانی فریبی تئوریک در جهت اهداف استعماری 🔺 تصویرسازی برای مردم جهان با فیلمهای گزینشی 🔹
🔹ایرانیان و مردم جهان منهای غرب، به واسطهی شعار دهکدهی جهانی، در معرض سبک زندگی غربی و تمدن مادی و مظاهر زندگی منهای دین هستند و این در معرض بودن، گرایشات و به تبع آن رفتارها را به سمت این سبک میکشاند.
اما دهکدهی جهانی باعث نشده، مردم اروپا و آمریکا از مردم ایران و سایر کشورها اطلاعات صحیح بدست بیاورند، ممکن است یک علتِ کماهمیتِ آن سطح بیتفاوتی مردم آن کشورها در مورد این موضوعات باشد، که در آن صورت انتظار بی اطلاعی میرود، نه روایتهای عجیب و گزینشی در جهت تخریب مردم.
⛔️ علت اصلی اما «مدیریت رسانهها» توسط دنیای استکبار است، فیلمهای «سنگسار ثریا»، «بدون دخترم هرگز» و «آرگو» از رسانههای اروپا و آمریکا پخش میشود، حتی در مدارس آلمان از فیلم بدون دخترم هرگز به عنوان «منبع جامعهشناسی» ایران استفاده میشود.
⛔️این اقدامات نمیتواند از روی ناآگاهی باشد چون سفارتخانهها و مسئولین دولتی و تجار با ایران در ارتباط هستند، پس به عمد و برای کاهش تاثیر انقلاب ایران در جهان است، چرا که انقلاب اسلامی توانست مدیریتی با محوریت «توحید» و با شعار «حمایت از مستضعفان» و با «تقویت تعقل و تفکر» بنا کند؛ پس خطری جدی برای گرایشات مردم اروپا و آمریکا که خسته از تعارضات ذاتیِ تمدن مدرن هستند به حساب میآید. بنابراین لازم است ایران را عقبافتاده نشان دهند و این موضوع به لطف تولیدات اهالی سینما در جهت «سیاهنماییها» و تولیداتی مانند بدون دخترم هرگز و همچنین ادعاها و اقدامات برخی از سلبریتیها انجام میگیرد.
👤زهرا خندان
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎞فیلمهای راه یافته به بخش سینمای مستند جشنواره فیلم فجر
🎞آن مرد با اتوبوس آمد؛ به کارگردانی، نیما مهدیان
🎞احتضار؛ حجت طاهری
🎞تفنگ برادرم؛ کامران جاهدی
🎞دبستان پارسی؛ حسن نقاشی
🎞سرباز شماره صفر؛ محمد سلیمیراد
🎞مشق امشب؛ اشکان نجاتی
🎞هیچکس منتظرت نیست؛ محسن اسلامزاده
🎞یکی از رویاهای من؛ محسن هادی
دکتر احمد ضابطی جهرمی، محمد تهامینژاد، محمدعلی فارسی، مرتضی شعبانی و محمدرضا عباسیان اعضای هیات انتخاب بخش مستند جشنواره چهلم بودند.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔹قرعه کشی جدول نمایش فیلمهای بخش سودای سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر
مراسم قرعهکشی جدول نمایش فیلمهای جشنواره فیلم فجر با حضور تهیهکنندگان و کارگردانان فیلمها و جمعی از اهالی رسانه، امروز در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار شد.
🎞۲۲ فیلم بلند سینمایی در بخش سودای سیمرغ، ۸ فیلم در بخش سینمای مستند و ۱۰ فیلم در بخش سینمای کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر روی پرده خواهند رفت.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥در آستانه برگزاری جشنواره فیلم و تئاتر فجر
🔔مسئولان هوشیار باشند؛ افزایش تبلیغ سیگار، رقص و موسیقی برای زنان
⛔️گسترش و تبلیغ نوع پوشش زنانِ بازیگر در فیلمها، محافل هنری و... به طور هماهنگ و سپس سرریز آن به سایر تولیدات هنری و رسانهای و امدادِ فضای مجازی ولنگار، حد و مرزهای حیا و پوشش را درنوردید و نقش مهمی در ایجاد وضع موجودِ پوشش زنان در جامعه ایفا کرد.
⛔️اکنون با عبور موفقیتآمیز از مسئله پوشش، نشانهها حکایت از ترویج «رقص، موسیقی و سیگار» در بین زنان دارد، گویا که هدفگذاری جدیدِ دستورالعملنویسها است.
🎞جشنوارهها هدف مناسبی برای اعلام و القای «سیاستهای فرهنگی» در طول سالیان گذشته بوده است و میتوان خط مشی فرهنگی را از آن برداشت نمود.
در جشنوارههای مختلفی که اخیرا برگزار شده؛ همانند جشنواره «سینما حقیقت» و «فیلم کوتاه»، تبلیغات زیادی برای «عادیسازی سیگار، رقص و موسیقی» در بین زنان انجام شد. متاسفانه از این دست فیلمها، در میان فیلمهای مستند و کوتاه جشنواره فجر نیز که در روزهای آتی برگزار خواهد شد، وجود دارد.
🎞فیلم مستند «هیچ کس منتظرت نیست» به کارگردانی ″محسن اسلامزاده″ که بسیار مورد توجه قرار گرفت جزو فیلمهاییست که نشانهای از ابا یا محدودیت برای نمایش رقص زنان در آن به چشم نمیخورد! فیلم درباره مرکز کاهش آسیبهای بانوان است که علیرغم امیدبخش بودن و دغدغهمندی قابل احترام مدیرِ مرکز، ضعف اساسی و غیر قابل چشمپوشی آن «ترویج عجیب رقص و موسیقی» و نگاه «مُسّکن» داشتن به آن است.
در این فیلم مستند؛ مصرف سیگار در بین زنان این مرکز بدلیل سوءپیشینه مصرف مواد، تا حدی قابل اغماض است اما در فیلم کوتاه «هرگز گاهی همیشه» به عنوان نمونهای از فیلمهای کوتاه، دختری جوان و مجرد در هیبت زنی با تفکر غربی، به صورت کاملا عادی سیگار میکشد. متاسفانه این فیلم کوتاه نیز منتخب اکران در جشنواره فجر آتی میباشد.
⛔️این دو فیلم بهعنوان برگزیده جشنوارههای گذشته و منتخب جشنواره فجر، نمونهای از دهها فیلم مهمی هستند که به غیر از نقدهایی که به محتواهای آنها وارد است، هرکدام به نحوی عادیسازی و ترویج چنین آسیبهایی را دربر دارند.
🔔به نظر میرسد در جشنواره های آتی «فیلم و تئاتر فجر» و نیز سایر محصولاتی که در آینده تولید و یا پخش خواهد شد تمرکز ویژهای برای «گسترش» این دستورالعمل وجود داشته باشد، لذا هوشمندی مسئولان و دستاندرکاران را میطلبد تا روزی چشم باز نکنند و ببینند آنچه در باب پوشش اتفاق افتاد در این سه مورد نیز اتفاق بیفتد!
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔷اعتراض بازیگر اسکاری به کشتار مردم یمن
🎭 سوزان ساراندون بازیگر مشهور هالیوود و نامزد پنج دوره جایزه اسکار و برنده جایزه نقش اول زن اسکار، به «کشتار مردم یمن» و مسدود کردن اینترنت و عدم پخش خبر در رسانهها اعتراض کرد.
✍او گفته؛ هنوز در حال تلاشم تا تحلیل کنم از بیست و چهار ساعت گذشته چطور عربستان سعودی، امریکا و امارات متحده عربی، سرویس اینترنت یمن را مسدود کردند تا انواع قتلعام را در یمن انجام دهند و این موضوع در هیچ کجا خبر اصلی نشد.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴نقد و تخریب آری، نقد شدن ممنوع
🔹نقد تند و تیز شهاب حسینی در نشست فیلم «شین» در جشنواره سال ۹۸ خطاب به مسعود کیمیایی که جشنواره را تحریم کرده بود به مذاق این کارگردان خوش نیامده و همراه پسرش؛ پولاد کیمیاییاز نامزدی در بخش سودای سیمرغ سال ۱۴۰۰ نیز انصراف دادند!
🔹انصراف این پدر و پسر در واکنش به حضور شهاب حسینی در بخش داوری سودای سیمرغ «چهلمین جشنواره فیلم فجر» است، از طرفی این نوع انصرافها، غیرصادقانه و بازی جلوه مییابد! و متاسفانه به روشی برای «حاشیهسازی»، «دیده شدن» و دست پیش گرفتن برای «جبران ضعفها» نیز تبدیل شده است!
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چهلمین جشنواره فیلم فجر با قرائت آیاتی از قران کریم، کلیپ تبریک پیروزی انقلاب اسلامی و معرفی آثار منتخب آغاز به کار کرد.
🔴روز آغازین جشنواره فجر چهلم
امید یا ناامیدی؟
چهلمین جشنواره فیلم فجر با اکران دو فیلم «بیرو» به کارگردانی ″مرتضیعلی عباسمیرزایی″ و «مرد بازنده» به کارگردانی ″محمدحسین مهدویان″ آغاز شد.
🔸فیلم بیرو داستان مقطعی از زندگی علیرضا بیرانوند، دروازهبان مشهور تیم ملی فوتبال است. بیرو، نوجوانی بیرانوند را روایت کرده و از این جهت میتوان گفت برای مخاطب نوجوان ساخته شده است.
🔸مرد بازنده فیلمی با بنمایه سیاسی از نوع روایتهای مهدویان است. فیلمی خوشساخت که برخلاف پاسخگویی به سوالات نشست، انتقادش را با صراحت بیان میکند. نقش اصلی را جواد عزتی بازی کرده و محتمل است که او این بار پس از بیمهریهای گذشته، نامزد دریافت جایزه شود.
🔶هرچه قدر بیرو، از لحاظ فرم و شاخصههای فنی ضعیف است مرد بازنده آن را جبران کرده است.
بیرو در این بازار قحطی فیلم نوجوان گرانقدر است و امیدوار کننده؛ از آن سو مرد بازنده پیروزمندانه تا توانسته ناامیدی و بنبست حکومت را به مخاطب تزریق کرده است. حکومتی که عامل نظامیاش در کسوت یک پلیس، خودش دست به کار میشود و ناامید از سیستم؛ سرخود، به دنبال پروندهای که پشتش شبکه فساد اقتصادی است میرود؛ دست آخر هم مرد بازندهی قصه میشود؛ مردی که همه چیزش را از دست داده!
🔶مهدویان به ناامیدی و بن بست و...هم اکتفا نکرده، طعنهای هم به قشر متدین جامعه زده با این مضمون که اینقدر ادعا نکنید، ما میدانیم چکارها که نمیکنید! دست بردارید از حفظ ظاهر! ناگفته نماند که مهدویان زحمت زیادی کشید تا با بارش باران که از قضا زیاد هم بود، نسخه تطهیر و توبه بپیچید. نسخهای هم برای دندان درد پلیس داستان ؛ به عنوان شخصیت اصلی، رو کرد که برو و درمان کن و دندان ترس و سردرگمی را بکن!
🔶نازیبایی محتوای مرد بازنده را زیبایی نسبی بیرو کمی تعدیل کرد اما برشها، پراکندگیها، نحوه داستانگویی و عجول بودن کارگردان فیلم بیرو خودش را نشان داد و فیلم دلچسبی از آب در نیامد. حتی صوت و موسیقی فیلم هم چندان چنگی به دل نمیزد؛ گرچه کارگردان اثر مدعیست که مشکل از سالن پخش فیلم است که البته حق با اوست. با این حال اگر عباسمیرزایی با دقت بیشتری وارد برخی وقایع زندگی بیرانوند؛ بهویژه تصویری که از پدرش ارائه داد، میشد و حساسیتهای مخاطب نوجوان را موقع پرداختن به موضوع علاقه بیرانوند به دخترعمویش در نظر میگرفت، نتیجه بهتری در الگوسازی از شخصیت اصلی فیلم حاصل میشد.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe