🔴روز آغازین جشنواره فجر چهلم
امید یا ناامیدی؟
چهلمین جشنواره فیلم فجر با اکران دو فیلم «بیرو» به کارگردانی ″مرتضیعلی عباسمیرزایی″ و «مرد بازنده» به کارگردانی ″محمدحسین مهدویان″ آغاز شد.
🔸فیلم بیرو داستان مقطعی از زندگی علیرضا بیرانوند، دروازهبان مشهور تیم ملی فوتبال است. بیرو، نوجوانی بیرانوند را روایت کرده و از این جهت میتوان گفت برای مخاطب نوجوان ساخته شده است.
🔸مرد بازنده فیلمی با بنمایه سیاسی از نوع روایتهای مهدویان است. فیلمی خوشساخت که برخلاف پاسخگویی به سوالات نشست، انتقادش را با صراحت بیان میکند. نقش اصلی را جواد عزتی بازی کرده و محتمل است که او این بار پس از بیمهریهای گذشته، نامزد دریافت جایزه شود.
🔶هرچه قدر بیرو، از لحاظ فرم و شاخصههای فنی ضعیف است مرد بازنده آن را جبران کرده است.
بیرو در این بازار قحطی فیلم نوجوان گرانقدر است و امیدوار کننده؛ از آن سو مرد بازنده پیروزمندانه تا توانسته ناامیدی و بنبست حکومت را به مخاطب تزریق کرده است. حکومتی که عامل نظامیاش در کسوت یک پلیس، خودش دست به کار میشود و ناامید از سیستم؛ سرخود، به دنبال پروندهای که پشتش شبکه فساد اقتصادی است میرود؛ دست آخر هم مرد بازندهی قصه میشود؛ مردی که همه چیزش را از دست داده!
🔶مهدویان به ناامیدی و بن بست و...هم اکتفا نکرده، طعنهای هم به قشر متدین جامعه زده با این مضمون که اینقدر ادعا نکنید، ما میدانیم چکارها که نمیکنید! دست بردارید از حفظ ظاهر! ناگفته نماند که مهدویان زحمت زیادی کشید تا با بارش باران که از قضا زیاد هم بود، نسخه تطهیر و توبه بپیچید. نسخهای هم برای دندان درد پلیس داستان ؛ به عنوان شخصیت اصلی، رو کرد که برو و درمان کن و دندان ترس و سردرگمی را بکن!
🔶نازیبایی محتوای مرد بازنده را زیبایی نسبی بیرو کمی تعدیل کرد اما برشها، پراکندگیها، نحوه داستانگویی و عجول بودن کارگردان فیلم بیرو خودش را نشان داد و فیلم دلچسبی از آب در نیامد. حتی صوت و موسیقی فیلم هم چندان چنگی به دل نمیزد؛ گرچه کارگردان اثر مدعیست که مشکل از سالن پخش فیلم است که البته حق با اوست. با این حال اگر عباسمیرزایی با دقت بیشتری وارد برخی وقایع زندگی بیرانوند؛ بهویژه تصویری که از پدرش ارائه داد، میشد و حساسیتهای مخاطب نوجوان را موقع پرداختن به موضوع علاقه بیرانوند به دخترعمویش در نظر میگرفت، نتیجه بهتری در الگوسازی از شخصیت اصلی فیلم حاصل میشد.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴 بهرام رادان: قوه قضائیه همکاری صادقانهای داشت!!!/ نگران شدم/کاسه داغتر از آش نشوید!
❓چرا علفزار؟؟
تفسیر نام فیلم «علفزار» را به پیشنهاد بهرام رادان و در پاسخ به سوال خبرنگار که از نام فیلم و چرایی انتخاب این کلمه برای فیلم میپرسد، میگذاریم بر عهده مخاطب!! این پاسخ از جنس پاسخهای محمد حسین مهدویان است که جملاتش تکراری شده که در ازای بسیاری از سوالات میگوید: این قضاوت شماست! مخاطب ببیند و برداشت کند! و ...
⛔️زنی چادری مادر چهار پسری است که به زنهای متاهل در جلو چشم فرزند و همسر، تجاوز کردند! درحالیکه کارگردان قسم میخورد مادر و خواهرش چادریاند و قصد بیاحترامی نداشته!
ناگفته نماند که یک خانم چادری غیر فاسد هم در فیلم هست که رادان و دانشی اشاره میکنند که علاوه بر مادر پسرها خانم جاویدنیا هم چادری است. از آن طرف مائده طهماسبی که نقش مادر متجاوزان را بازی میکند از طراح گریمش تشکر میکند و میگوید: ″پسر من، محمد معتضدی، در فیلم بیماری پوستی (برص) دارد که از مادر به پسر منتقل میشود و طراحی گریم او در رسیدن به نقش برایم خیلی جذاب بود.″ همسر یکی از پسران متجاوز هم چادریست
⛔️پدرها، مادرها، نهادهای حکومت، ظاهر به صلاح و ناصلاح، عوام و خواص همگی فاسدند! بچهای نسل جدید فیلم نیز یکی زنازاده ست، یکی با اشتباه بازپرس کشته شده و یکی صحنه تجاوز را دیده. تنها بازپرس است که او فاسد معرفی نشده.
🔔مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇👇
http://roubesh.ir/1400/11/14/alafzar
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
❓آیا تلخی مفرط فیلم «دسته دختران» به محتوایش میارزید؟
شخصیت و داستان جعلی چرا!؟کدام زن قهرمان است؟
❌ از خانم «منیر قیدی» کارگردان فیلم «دسته دختران» انتظار نمیرود که پاسخ درستی به سوالات دیگران بدهد زیرا از جوابهای سربالا و گاها از سر عصبانیت یا لجبازی در نشست فیلم مشخص شد که پاسخ درستی در کار نیست.
💢 با ناامیدی از کارگردان فیلم، انتظار میرود حوزه هنری و فارابی که فیلم با حمایت آنها ساخته شده و قطعا در رشتههای زیادی نامزد دریافت جایزه خواهد شد، پاسخگوی سوالات و ابهامات باشند...
🔔مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇👇
http://roubesh.ir/1400/11/16/FFF-40-Daste-dokhtaran
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥هناس؛ برداشتی از زندگی شهید داریوش رضایینژاد و شهره پیرانی
🔹در ابتدا مقصود از این متن، نقدی از سر نارضایتی از فیلم بود، کلنجار رفتن سر اینکه آیا سوژه فیلم سوخت و هدر رفت یا نه!؟
🔺هناس فیلمنامه خوبی ندارد اما در مخاطب کشش ایجاد میکند و ارزش دیدن دارد. در جریان فیلم سوالات و ابهاماتی ایجاد میشود که پاسخی را نمیتوان دید.
همسر شهید به گونهای معرفی شده و قبل از همراه شدنش با شهید، میتوان گفت که شخصیت منفی دارد! از طرفی تغییر و تحولات فکری خانم پیرانی سریع اتفاق میافتد و مخاطب متوجه چگونگی آن نمیشود در صورتی که برخی جزئیات؛ همانند انتقاد شهید پس از انتخابات سال ۸۸، چند بار در فیلم مطرح شده است، شخصیت اصلی فیلم مبهم است تا اینکه کارگردان روشن میکند فیلم از دید خانم شهره پیرانی؛ همسر شهید است. این اثر مربوط به شخصیتی واقعیست اما در تیتراژ ابتدایی گفته میشود برداشت آزاد است و مخاطب ممکن است متوجه نشود کجای فیلم واقعیست و کجا برداشت و پرداخت.
برخی سوالات پیرامون پروژهها و شخصیتهای اطراف شهید را میگذاریم پای مگوها، اما طرح این شبهه در فیلم که شهید رضایینژاد یک لیسانسه و سپر و پوشش است، سپس فاصله کوتاه تا ترورش (که خوب هم از آب درنیامده بود) و بیپاسخ گذاشتن آن جالب نیست!
🔹اما نارضایتیها با اعلام رضایت خانم پیرانی تا حدی فروکشکرد، همچنین به نظر، نیاز است چنین فیلمهایی ساخته شوند تا بتوانند مقیاس باشند و در معرض نقد و نظرها قرار بگیرند تا در ادامه این روند چیزی که انتظار میرود از یک قهرمان روی پرده برود، ساخته شود.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
نشست فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازی فر و تهیهکنندگی حبیب والینژاد
هادی حجازیفر: ده دوازده بار این پروژه متوقف شد و باز از سر گرفته شد..
در ابتدا پیشنهاد بازی نقش شهید مهدی باکری را داشتم، قبول نکردم و گفتم اگر خودم بسازم بازی میکنم.
18.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥«موقعیت مهدی»
🔹شاید بیراه نباشد بگوییم هادی حجازیفر با فیلم «موقعیت مهدی» امیدهای تازهای را در چهلمین دوره از جشنواره فجر رقم زد تا از این پس شاهد فیلمهایی باشیم که نبودند یا اگر بودند خوب نبودند.
🔹حجازیفر میگوید یک حرفی زده که باید فیلم را خودش بسازد وگرنه بازی نمیکند و اینگونه شد، او دوسال درگیر فیلم بوده و برای تجهیزاتش خواهش و التماس کرده تا مهدی باکری را در سینما و تلویزیون روایت کند. او به عنوان اولین تجربه کارگردانیاش انصافا خوش درخشیده و شاید بقول خودش و نقل به مضمون برایش رقم زده شده.
🔹 این فیلم به نسبت اثرهای مشابه خوب درآمده و رندی کارگردانش را جلوه داده، اگرچه مخاطب دوست دارد که خرده داستانهای بیشتری از شهید را در فیلم ببیند و همانند خود حجازیفر صحنه بهتری از لحظات شهادت مهدی باکری را شاهد باشد، اما خوشحال است از ساخته شدن و تماشای فیلم.
🔹منتظر اکران عمومی فیلم و سریال شهید هستیم که قطعا اقبال عمومی را به همراه خواهد داشت.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe