وایپ
📌سنجرخان؛ نمایشی قابل قبول از یک قهرمان 🔰رسانهی تراز انقلاب اسلامی، باید همواره درصدد باشد تا برخل
🔰ضرورتی که در حوادث فتنهی سال گذشته و سوءاستفاده از برخی مردم کردستان جای خالیاش بسیار حس شد.
🔰امروز رسانه ملی به سراغ یک قهرمان از صدها قهرمان کُرد رفته است. "سنجرخان وزیری"؛ هم دورهی میرزاکوچک خان، مردی که در برابر استبداد خوانین ظالم و حتی رضاخان و استعمارگران روس میایستد و سرانجام در این مسیر فدا میشود.
🔰سریال، صحنه هایی ناب از جنگاوری و رزم مردم کردستان را به تصویر میکشد؛ تصویری که رضاخان را مایوسانه به تهران برمیگرداند و فرمانده روس را یک مغلوب تمام عیار در برابر اتحاد خوانین محلی همپیمان سنجرخان نشان میدهد؛ همچنین افراد زبون، خودفروخته و حسودی در نقشهای مختلف از سودابه و اسد گرفته تا آصف و شریفالدوله و خلیل که بخشی از تاریخ آموزنده نهچندان دور ماست را به تصویر میکشد.
🔰"سنجرخان" نه افسانه جومونگ است و نه یانگوم و نه سایر سریالهای رنگارنگ افسانهای کرهای... بلکه تصویریست از داستان واقعی رشادت ایرانی.
🔰صد افسوس در مقابل داستانپردازی زیبای سریالهای کرهای که افسانههای خود را با صحنهپردازی و داستانسرایی به صورت باورپذیر به خورد مخاطب میدهند، هنوز سریالهای ما دستمایههای داستانی نغز خود را دستِ کم میگیرند و آنچنان که باید و شاید مورد پردازش قرار نمیدهند.
🔰چه خوب میشد اگر در این سریال از گویش زیبای کردی استفاده میشد، چند بازیگر اصلی زبدهتر انتخاب میشدند و کمی رنگ به صحنهها میپاشیدند.
🔰با این حال کار محمدحسین لطیفی و گروه سازنده "سنجرخان" با وجود ضعفهای موردی، قابل تحسین است. چه در به نمایش درآوردن غنای فرهنگی کردستان و چه نمایش غیرت و فداکاری اهالی این خطه.
امیدواریم این آغازی باشد بر معرفی قهرمانهای سایر اقوام و بازنمایی هنرمندانه هویت ارزشمند ایرانی.
📝عالیه بهرامزاد
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
وایپ
🔴غلبه حاشیه بر متن در انتقادات علیه هفت سر اژدها! 🔸بعد از پیروزی انقلاب، سعی داشتند با کودتا و جنگ
🔸با قد کشیدن این درخت، کمکم آفتهای زمین خود را نشان داد. گفتگوی تمدنها و فرهنگ باز و عریان به بعضی از شاخهها آسیب زد و بخشی از شکوفهها را از بین برد.
برای نابودی درخت باید از ترکیب راهبردها استفاده کنند، هم فرهنگ را عریان کنند و هم اقتصاد را سرمایهداری، اتحاد ملی را نشانه بروند و ناامیدی را در دلها بپرورانند.
اکثر این راهبردها را میتوان در مجموعه «هفتسر اژدها» به تماشا نشست؛ سریالی که دست روی نقطهی حساسی گذاشته که سبب میشود سطح تحلیل افراد عادی از فضای پیچیدهی اقتصاد، آقازاده، قوه قضاییه، فساد سیستماتیک، قدرت رسانه و... تغییر کند.
🔸انتقاد به این مجموعه تنها با گذشت چند قسمت، شایسته نیست؛ لذا این نقد را اجمالا در حد این تعداد ببینید.
برای نقد فیلمنامه بهتر است از این جمله که قاضی رضائی در جواب پسرش داد، استفاده کنیم:
«اصل همه فاسدن، جسارت برخورد و مقابله با فساد رو میگیره و مردم رو ناامید میکنه»
این جمله، نشان از «عمق بینشی» و «هدف درست» این فیلمنامه تا به اینجای کار دارد. این دست جملات و توجه همزمان به ابعاد مختلف زندگی از مواردیست که با توجه به آن میتوان به روند درست فیلمنامه پی برد.
🔸در نقد شخص کارگردان در استفاده از برخی مظاهر که شاید الزامی نداشته باشد مانند نمایش استعمال سیگار، ناخنهای کاشت، لباس تنگ و... باید به نیت ایشان نظری انداخت که در مجموع با توجه به عقبهی کاری و اظهارات ابوالقاسم طالبی، به نظر میرسد نیتشان تنها به تصویر کشیدن واقعیت کثیف این جماعت و ابزاری برای نمایش شخصیتهای منفی است.
🔸از طرفی باید دید نمایش این سکانسها با سنت مطابقت دارد یا خیر؟ با توجه به زمان پخش برنامه، مخاطب عام است و نوجوانان و بعضا کودکان در حال تماشا هستند لذا نمایش مکرر پک زدن به سیگار، شایسته نیست حتی اگر از جانب شخصیتهای منفی مجموعه باشد. با نشان دادن هالهی دود، بیننده به هدف پی میبرد؛ یا شاید نیازی به نمایش طولانی پیست اسکیت بانوان احساس نمیشد و پوشش برخی از بازیگران نیز شاید میتوانست بهتر باشد.
🔸بنابراین این مجموعه در فیلمنامه و نیت شخص کارگردان نمرهی کامل میگیرد، اما همانطور که ذکر شد درمورد نمایش برخی اعمال و پوششها میتوانست بهتر عمل کند و با اغماض از ضعف در بعضی بازیها و طراحی لباس میتوان گفت کفه به نفع نمایش این مجموعه در رسانهی ملی است زیرا با کشش فیلمنامه، محتواهای بسیار دقیق، تازه و جدی به مخاطب انتقال داده میشود.
🔸انتقادات بسیار زیاد این روزها بیشتر مشابه هجمههای غیرمنصفانهی هیجانی و زودهنگام است که یا از روی سطحی بودن نگاه منتقدین است یا بهخاطر حمله به موضوع ناب این سریال است که خائنین را ناامید میسازد. دلیل هر چه باشد، شایسته نیست با کارگردان معلومالحال و دغدغهمند و خوشنیتی چون طالبی اینچنین برخورد شود و مجموعهای در این سطحِ تحلیل را به حاشیه برد و بر اصل غالب شود.
📝زهرا خندان
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎙بخشی از موسیقی «تلک قضیه» تقدیم به «مهناز افشار»
🔺«مهناز افشار»، در روز عظیم قدس و خروش مردم که به واقع «طوفان الاحرار» بوده، پستی با یادی از فیلم «شور عشق» نوشت:
چقدر جوان بودیم
امروز به تک تک شما جوانان سرزمینم که برای آزادی میجنگید، افتخار میکنم و کنارتان هستم.
🎙در قسمتی از قطعهی دقیق «تلک قضیه» آمده:
از جنبشهای آزادی حمایت میکنی و جنبشهای آزادیبخش را نابود میکنی.
🔺دقیقا همین است، این پست در روز قدس نشان داد که فاصلههاست بین آزادیای که امثال «مهناز افشار» از آن دم میزنند تا آزادگیای که مردم جهان در میدان عمل خواهان آنند.
🔺راستی خانم افشار! اگر آزادی را برای مردمت آرزو میکنی، آیا بهتر نبود که در وطنت میماندی و تلاش میکردی! وطنت آنقدر برای امثال شما امن است که رفقایتان که مانند شما در میدان مجازی فعال بودند به عرصهی بازی برگشتند و حتی به رسانهی ملی پا گذاشتند!
اگر روزی برگشتی، شاید توانستی شور عشق در پیری را به نمایش برسانی.
📝 زهرا خندان
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
✍متلک انداختن به اعدام سیره این شهدا نیست!
🔺سعید آقاخانی کارگردان سریال «نون.خ» که این روزها روی آنتن شبکه اول سیماست، از همان قسمت اول نشان داد که رویه قسمتهای قبل را در پیش گرفته است!
🔺متلکپراکنی به اعدام به دلیل اتفاقات ساده و دیالوگ « شما نگران نباش، اینا آدم دارن که صندلی رو از زیر پات بکشه» در قسمت اول در سریال طنز تلویزیونی جایگاهی نداشت!
🔺فارغ از سایر نکات سریال، مبتنی بر رعایت انصاف خاطره آقاخانی از شهدا منتشر شد، اما اگر ایران بخواهد قاتلین شهدا را دستگیر و اعدام کند، ایشان در کدام سو خواهند ایستاد؟ مغلوب بازی رسانه ها و هشتگ نهبهاعدام خواهد شد یا حق خواهد داد و از متلک پراکنیاش پشیمان خواهد شد؟
📝 محمدجعفر هاشمی
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ هنرمند حکومتی به میدان آمد!!
🔺رابرت دنیرو بازیگر و تهیهکننده مطرح آمریکایی که جوایز بسیاری از جمله؛ نشان افتخار ریاست جمهوری را دریافت کرده است برای نصیحت دانشجویان و مردم آزاده آمریکا به میدان آمده است. هنرمندان غربی و به ویژه آمریکایی خواسته یا ناخواسته، همواره در خدمت سیاستهای کشورشان بودند و همچون جنگ جهانی اول و دوم و ... از آنان استفاده شده است!
اینبار نیز به جز هنرمندان آزاده که فطرتشان همانند سایر مردم، آنان را به سمت درست تاریخ هدایت کرده است، امثال دنیرو به میدان آمده و خواهند آمد.
🔺دنیرو خطاب به دانشجویان میگوید؛ این فیلم نیست، واقعی است. جدی باشید اینها تروریستند! مانعشان نشوی دوباره ۷ اکتبر تکرار میشود. هیچکس این را نمیخواهد. جمع کنید و بروید خانههایتان حرف بیهوده بس است!!
🔺 آنها خود میدانند با فیلمهایشان چگونه ذهن مردم را جهت دادهاند که حالا میگوید این فیلم نیست!
🔺هرچند که قیاس مردم آزاده آمریکا و ماهیت اعتراضشان، که نه به اموال عمومی آسیب زدند و نه بسیجی و پلیس کشتند و بلکه برعکس کتک خوردند و دستگیر شدند با معدود اغتشاشگران ایرانی که تا توانستند به اموال عمومی آسیب زدند و.. درست نیست، اما فیالمثل رفتار یک چهره آمریکایی را با رفتار چهرههای ایرانی در اغتشاشات ایران مقایسه کنید!
📝 سیدعماد جلیلی
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥نگاهی به مجموعه پرحاشیه «گناه فرشته»
🔸حامد عنقا پس از تجربه تهیهکنندگی و نویسندگی در سریالهایی همچون «آقازاده» و «پدر» که در سالهای اخیر حواشی زیادی ایجاد کرد و در جدیدترین اثرش پس از فیلم سینمایی «غریب»، برای اولین بار به سراغ کارگردانی رفت. مجموعه نمایشخانگی «گناه فرشته» اولین تجربه کارگردانی او بود.
🔸گناه فرشته با بازیگرانی همچون شهاب حسینی، پردیس پورعابدینی، امیر اقایی، لادن مستوفی، بهروز رضوی، مهدی سلطانی و... از همان ابتدا حاشیهساز شد و حرف و حدیثهایی از آن در رسانهها دست به دست شد.
🔸مجموعه «گناه فرشته» با جملهای شروع میشود که «هرگونه شباهت به افراد و رخدادهای واقعی کاملا تصادفی است» و وقایع این داستان در سال ۱۴۰۲ رخ نداده، از طرفی نشانههایی باربط و بیربط در سریال گنجانده شده که نمیتوان با فرض تصادف از کنار آن گذر کرد.
🔸علیایحال این نشانهها، همانند کتاب سال بلوا از عباس معروفی، انتخاب نام پروانه فرزند داریوش به عنوان زنی مقتول (پروانه نام همسر داریوش فروهر بوده است)، محمود واعظِ فیلم و شباهتهایش با ماشالله (محمود) شمسالواعظین روزنامهنگار، یا حتی ماجرای قتلهای زنجیرهای که یکی از رسانهها درباره این سریال مطرح کرده بود، اهمیت چندانی ندارند.
🔸انگار حامد عنقا با قرار دادن چنین نشانههایی به علاوهی باند مرموز، فاسد، مخوف و مافیایی سریال که بیننده اطلاعات چندانی نیز از آنان دستگیرش نمیشود، بیشتر دنبال حاشیهسازی بوده و نخواسته یا شاید هم نتوانسته مهرههایش را به درستی...
✍ادامه دارد
📝حمیرا رحمتی
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥نگاهی به مجموعه پرحاشیه «گناه فرشته»
✍متن کامل مطلب مجموعه «گناه فرشته» به تدریج در کانال بارگذاری خواهد شد. همچنین متن کامل هماکنون در سایت موجود است.
🖇پیوند مطلب
http://roubesh.ir/post/1593
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
18.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 طوفان رپر آمریکایی در حمایت از مردم غزه🇵🇸
🔖 «بنجامین هاموند هگرتی» رپر سرشناس آمریکایی معروف به «مکلمور MackleMore» با اجرای آهنگ جدیدی در دفاع از مردم فلسطین و خیزش دانشجویان با استقبال دهها میلیونی در شبکههای اجتماعی مختلف روبرو شد. تنها در صفحه اینستاگرام او، این آهنگ توسط حدودا دو میلیون مخاطب «پسندیده» شده است!
🔖 این آهنگ «HIND'S HALL» نام دارد و او تمام درآمدهای پخش را به UNRWA جهت حمایت از مردم غزه اهدا خواهد کرد.
نام این آهنگ از نام سالن دانشگاه گرفته شده است. دانشجویان دانشگاه کلمبیا سالن همیلتون را به افتخار دختر شش ساله فلسطینی؛ «هند رجب» که توسط خونآشامهای صهیونیستی کشته شد تغییر داده و HIND'S HALL نام نهادند.
🔖مکلمور در این آهنگ موارد مهمی را مطرح میکند، او اشغالگری صهیونیستها و کشتن زنان و کودکان و نسلکشی آنان را محکوم کرده و خطاب به بایدن میگوید به تو رای نخواهم داد، خون روی دستان شما را میبینم!
🔖این رپر در اشعاری به سیاستهای آمریکا و پلیس و هنرمندان در زمینه مردم غزه و خیزش دانشجویان حمله کرده و میگوید؛ اگر تامین مالی توسط آمریکا مسدود شود فلسطین آزاد خواهد شد!
همچنین با طعنه به آنها میگوید اگر چادر زدن دانشجویان خلاف قانون است و باید پلیس بیاید، نسل کشی در تعریف شما کجا جا دارد؟!
📝سیدعماد جلیلی
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🟥رونمایی آقای وکیل از تأیید حکم رسولاف در آستانه جشنواره کن
🔺پاکنیا؛ وکیل «محمد رسولاف» در آستانه جشنواره کن و نمایش فیلم جدید این کارگردان به نام «دانه انجیر معابد» در بخش مسابقه این جشنواره در شبکه اجتماعی خود خبر از تأیید حکم موکلش داد!!