🔹قرعه کشی جدول نمایش فیلمهای بخش سودای سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر
مراسم قرعهکشی جدول نمایش فیلمهای جشنواره فیلم فجر با حضور تهیهکنندگان و کارگردانان فیلمها و جمعی از اهالی رسانه، امروز در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار شد.
🎞۲۲ فیلم بلند سینمایی در بخش سودای سیمرغ، ۸ فیلم در بخش سینمای مستند و ۱۰ فیلم در بخش سینمای کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر روی پرده خواهند رفت.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥در آستانه برگزاری جشنواره فیلم و تئاتر فجر
🔔مسئولان هوشیار باشند؛ افزایش تبلیغ سیگار، رقص و موسیقی برای زنان
⛔️گسترش و تبلیغ نوع پوشش زنانِ بازیگر در فیلمها، محافل هنری و... به طور هماهنگ و سپس سرریز آن به سایر تولیدات هنری و رسانهای و امدادِ فضای مجازی ولنگار، حد و مرزهای حیا و پوشش را درنوردید و نقش مهمی در ایجاد وضع موجودِ پوشش زنان در جامعه ایفا کرد.
⛔️اکنون با عبور موفقیتآمیز از مسئله پوشش، نشانهها حکایت از ترویج «رقص، موسیقی و سیگار» در بین زنان دارد، گویا که هدفگذاری جدیدِ دستورالعملنویسها است.
🎞جشنوارهها هدف مناسبی برای اعلام و القای «سیاستهای فرهنگی» در طول سالیان گذشته بوده است و میتوان خط مشی فرهنگی را از آن برداشت نمود.
در جشنوارههای مختلفی که اخیرا برگزار شده؛ همانند جشنواره «سینما حقیقت» و «فیلم کوتاه»، تبلیغات زیادی برای «عادیسازی سیگار، رقص و موسیقی» در بین زنان انجام شد. متاسفانه از این دست فیلمها، در میان فیلمهای مستند و کوتاه جشنواره فجر نیز که در روزهای آتی برگزار خواهد شد، وجود دارد.
🎞فیلم مستند «هیچ کس منتظرت نیست» به کارگردانی ″محسن اسلامزاده″ که بسیار مورد توجه قرار گرفت جزو فیلمهاییست که نشانهای از ابا یا محدودیت برای نمایش رقص زنان در آن به چشم نمیخورد! فیلم درباره مرکز کاهش آسیبهای بانوان است که علیرغم امیدبخش بودن و دغدغهمندی قابل احترام مدیرِ مرکز، ضعف اساسی و غیر قابل چشمپوشی آن «ترویج عجیب رقص و موسیقی» و نگاه «مُسّکن» داشتن به آن است.
در این فیلم مستند؛ مصرف سیگار در بین زنان این مرکز بدلیل سوءپیشینه مصرف مواد، تا حدی قابل اغماض است اما در فیلم کوتاه «هرگز گاهی همیشه» به عنوان نمونهای از فیلمهای کوتاه، دختری جوان و مجرد در هیبت زنی با تفکر غربی، به صورت کاملا عادی سیگار میکشد. متاسفانه این فیلم کوتاه نیز منتخب اکران در جشنواره فجر آتی میباشد.
⛔️این دو فیلم بهعنوان برگزیده جشنوارههای گذشته و منتخب جشنواره فجر، نمونهای از دهها فیلم مهمی هستند که به غیر از نقدهایی که به محتواهای آنها وارد است، هرکدام به نحوی عادیسازی و ترویج چنین آسیبهایی را دربر دارند.
🔔به نظر میرسد در جشنواره های آتی «فیلم و تئاتر فجر» و نیز سایر محصولاتی که در آینده تولید و یا پخش خواهد شد تمرکز ویژهای برای «گسترش» این دستورالعمل وجود داشته باشد، لذا هوشمندی مسئولان و دستاندرکاران را میطلبد تا روزی چشم باز نکنند و ببینند آنچه در باب پوشش اتفاق افتاد در این سه مورد نیز اتفاق بیفتد!
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔷اعتراض بازیگر اسکاری به کشتار مردم یمن
🎭 سوزان ساراندون بازیگر مشهور هالیوود و نامزد پنج دوره جایزه اسکار و برنده جایزه نقش اول زن اسکار، به «کشتار مردم یمن» و مسدود کردن اینترنت و عدم پخش خبر در رسانهها اعتراض کرد.
✍او گفته؛ هنوز در حال تلاشم تا تحلیل کنم از بیست و چهار ساعت گذشته چطور عربستان سعودی، امریکا و امارات متحده عربی، سرویس اینترنت یمن را مسدود کردند تا انواع قتلعام را در یمن انجام دهند و این موضوع در هیچ کجا خبر اصلی نشد.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴نقد و تخریب آری، نقد شدن ممنوع
🔹نقد تند و تیز شهاب حسینی در نشست فیلم «شین» در جشنواره سال ۹۸ خطاب به مسعود کیمیایی که جشنواره را تحریم کرده بود به مذاق این کارگردان خوش نیامده و همراه پسرش؛ پولاد کیمیاییاز نامزدی در بخش سودای سیمرغ سال ۱۴۰۰ نیز انصراف دادند!
🔹انصراف این پدر و پسر در واکنش به حضور شهاب حسینی در بخش داوری سودای سیمرغ «چهلمین جشنواره فیلم فجر» است، از طرفی این نوع انصرافها، غیرصادقانه و بازی جلوه مییابد! و متاسفانه به روشی برای «حاشیهسازی»، «دیده شدن» و دست پیش گرفتن برای «جبران ضعفها» نیز تبدیل شده است!
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چهلمین جشنواره فیلم فجر با قرائت آیاتی از قران کریم، کلیپ تبریک پیروزی انقلاب اسلامی و معرفی آثار منتخب آغاز به کار کرد.
🔴روز آغازین جشنواره فجر چهلم
امید یا ناامیدی؟
چهلمین جشنواره فیلم فجر با اکران دو فیلم «بیرو» به کارگردانی ″مرتضیعلی عباسمیرزایی″ و «مرد بازنده» به کارگردانی ″محمدحسین مهدویان″ آغاز شد.
🔸فیلم بیرو داستان مقطعی از زندگی علیرضا بیرانوند، دروازهبان مشهور تیم ملی فوتبال است. بیرو، نوجوانی بیرانوند را روایت کرده و از این جهت میتوان گفت برای مخاطب نوجوان ساخته شده است.
🔸مرد بازنده فیلمی با بنمایه سیاسی از نوع روایتهای مهدویان است. فیلمی خوشساخت که برخلاف پاسخگویی به سوالات نشست، انتقادش را با صراحت بیان میکند. نقش اصلی را جواد عزتی بازی کرده و محتمل است که او این بار پس از بیمهریهای گذشته، نامزد دریافت جایزه شود.
🔶هرچه قدر بیرو، از لحاظ فرم و شاخصههای فنی ضعیف است مرد بازنده آن را جبران کرده است.
بیرو در این بازار قحطی فیلم نوجوان گرانقدر است و امیدوار کننده؛ از آن سو مرد بازنده پیروزمندانه تا توانسته ناامیدی و بنبست حکومت را به مخاطب تزریق کرده است. حکومتی که عامل نظامیاش در کسوت یک پلیس، خودش دست به کار میشود و ناامید از سیستم؛ سرخود، به دنبال پروندهای که پشتش شبکه فساد اقتصادی است میرود؛ دست آخر هم مرد بازندهی قصه میشود؛ مردی که همه چیزش را از دست داده!
🔶مهدویان به ناامیدی و بن بست و...هم اکتفا نکرده، طعنهای هم به قشر متدین جامعه زده با این مضمون که اینقدر ادعا نکنید، ما میدانیم چکارها که نمیکنید! دست بردارید از حفظ ظاهر! ناگفته نماند که مهدویان زحمت زیادی کشید تا با بارش باران که از قضا زیاد هم بود، نسخه تطهیر و توبه بپیچید. نسخهای هم برای دندان درد پلیس داستان ؛ به عنوان شخصیت اصلی، رو کرد که برو و درمان کن و دندان ترس و سردرگمی را بکن!
🔶نازیبایی محتوای مرد بازنده را زیبایی نسبی بیرو کمی تعدیل کرد اما برشها، پراکندگیها، نحوه داستانگویی و عجول بودن کارگردان فیلم بیرو خودش را نشان داد و فیلم دلچسبی از آب در نیامد. حتی صوت و موسیقی فیلم هم چندان چنگی به دل نمیزد؛ گرچه کارگردان اثر مدعیست که مشکل از سالن پخش فیلم است که البته حق با اوست. با این حال اگر عباسمیرزایی با دقت بیشتری وارد برخی وقایع زندگی بیرانوند؛ بهویژه تصویری که از پدرش ارائه داد، میشد و حساسیتهای مخاطب نوجوان را موقع پرداختن به موضوع علاقه بیرانوند به دخترعمویش در نظر میگرفت، نتیجه بهتری در الگوسازی از شخصیت اصلی فیلم حاصل میشد.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴 بهرام رادان: قوه قضائیه همکاری صادقانهای داشت!!!/ نگران شدم/کاسه داغتر از آش نشوید!
❓چرا علفزار؟؟
تفسیر نام فیلم «علفزار» را به پیشنهاد بهرام رادان و در پاسخ به سوال خبرنگار که از نام فیلم و چرایی انتخاب این کلمه برای فیلم میپرسد، میگذاریم بر عهده مخاطب!! این پاسخ از جنس پاسخهای محمد حسین مهدویان است که جملاتش تکراری شده که در ازای بسیاری از سوالات میگوید: این قضاوت شماست! مخاطب ببیند و برداشت کند! و ...
⛔️زنی چادری مادر چهار پسری است که به زنهای متاهل در جلو چشم فرزند و همسر، تجاوز کردند! درحالیکه کارگردان قسم میخورد مادر و خواهرش چادریاند و قصد بیاحترامی نداشته!
ناگفته نماند که یک خانم چادری غیر فاسد هم در فیلم هست که رادان و دانشی اشاره میکنند که علاوه بر مادر پسرها خانم جاویدنیا هم چادری است. از آن طرف مائده طهماسبی که نقش مادر متجاوزان را بازی میکند از طراح گریمش تشکر میکند و میگوید: ″پسر من، محمد معتضدی، در فیلم بیماری پوستی (برص) دارد که از مادر به پسر منتقل میشود و طراحی گریم او در رسیدن به نقش برایم خیلی جذاب بود.″ همسر یکی از پسران متجاوز هم چادریست
⛔️پدرها، مادرها، نهادهای حکومت، ظاهر به صلاح و ناصلاح، عوام و خواص همگی فاسدند! بچهای نسل جدید فیلم نیز یکی زنازاده ست، یکی با اشتباه بازپرس کشته شده و یکی صحنه تجاوز را دیده. تنها بازپرس است که او فاسد معرفی نشده.
🔔مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇👇
http://roubesh.ir/1400/11/14/alafzar
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe