🌹🌹امام خمینی (ره)
🌹شما(خانوادههای معظم و معزز شهداء) چشم و چراغ این ملتید.
🌹خانوادههای شهدا، تا همیشۀ تاریخ این مشعلداران راه اولیا، افتخار روشنایی طرق الی اللّه را به عهده گرفتهاند.
🌹شما و شهیدان این ملت و بستگان شما و بازماندگان شهدا در محضر خدا با یک سند ثبت شده وارد میشوید.
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
🌹حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (حفظه الله تعالی):
♦️بازماندگان شهدای عزیزمان و بیش از همه مادر و پدر و همسر و فرزندان شهیدان، در شأن و ارزش الهی بلافاصله پشت سر شهیدان عالیقدر قرار دارند.
#روابط_عمومی_بنیادشهیدخراسان_رضوی
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
🏴زندگی نامه حضرت ام البنین(علیهماالسلام)
▪️ سیزدهم جمادی الثانی، یادآور روزی غم انگیز بود؛ روزی که در آن مادری فداکار و بانویی با عظمت از تبار دلاوران، به سوی معبود پر کشید. ام البنین، مادر پسرانِ علی علیه السلام ، بعد از عمری تلاش، شکیبایی و استقامتْ با اهدای چهار فرزند رشید به پیشگاه مولایش، حسین بن علی (ع) ، با دلی مالامال از محبت و عشق، راهی دیار دوست شد و در بقیع، در جوار دیگر فرزند زهرا سلام الله علیها برای همیشه رحل اقامت افکند.
▪️نام و مشخصات
نامش فاطمه و کنیه اش امُّ البنین (مادر پسران) است. پدرش حِزام، و مادرش ثمامه یا لیلاست. همسرش علی بن ابیطالب (ع) و فرزندانش عباس (ع) ، عبداللّه، جعفر و عثمان هستند که هر چهار نفرْ در سرزمین کربلا و در رکاب امام حسین علیه السلام به شهادت رسیدند.
♦️ولادت ام البنین (س)
برخی از تاریخ نگارانْ زمان ولادت ایشان را در حدود پنج سال پس از هجرت تخمین میزنند.
تاریخ گواهی میدهد که پدران و داییان حضرت ام البنین از دلیران عربِ پیش از اسلام بوده و از آنها به هنگام نبرد، دلیرْ مردی های فراوانی نقل شده است که در عین شجاعتْ بزرگ و پیشوای قوم خود نیز بوده اند، آنچنان که حاکمان زمانْ در برابرشان سرتسلیم فرود می آورند. اینان همانان هستند که عقیل ـ نسبْ شناس بزرگ عرب و برادر علی (ع) ـ به امیرالمؤمنین (ع) گفت: در میان عرب از پدرانش شجاعتر و قهرمانتر یافت نمیشود.
♦️انتخاب ام البنین (س) برای همسری علی علیه السلام
بعد از شهادت فاطمه زهرا علیهاالسلام ، علی بن ابیطالب علیه السلام برادرش عقیل را ـ که آشنا به علم نسب شناسی عرب بود ـ فرا خواند و از او خواست که برایش همسری از تبار دلاوران برگزیند تا پسر دلیری برای مولا به ارمغان آورد.
عقیل، فاطمه کلابیه را برای حضرت برگزید که قبیله و خاندانش، بنی کِلاب، در شجاعت بیمانند بودند، و حضرت علی علیه السلام نیز این انتخاب را پسندید.
♦️خواستگاری از ام البنین علیهاالسلام
بعد از این که عقیل شجره نامه های اَعراب را بررسی و ام البنین را انتخاب کرد، حضرت علی علیه السلام ، او را نزد پدر ام البنین فرستاد. پدرخشنود از این وصلت مبارک، نزد دختر خود شتافت و موضوع را در میان گذاشت. ام البنین نیز با سربلندی و افتخارْ پاسخ مثبت داد و پیوندی همیشگی بین وی و مولای متقیان علی بن ابیطالب علیه السلام برقرار شد.
♦️اولین روز زندگی مشترک
روز اولی که ام البنین علیهاالسلام پا در خانه علی علیه السلام گذاشت، حسن و حسین علیهماالسلام مریض بوده و در بستر افتاده بودند. عروس تازه ابوطالب، به محض آنکه وارد خانه شد، خود را به بالین آن دو عزیز عالم وجود رسانید و همچون مادری مهربان به دلجویی و پرستاری آنان پرداخت.
♦️تغییر نام
فاطمه کلابیه، بعد از گذشت مدتی از زندگی مشترک با علی علیه السلام ، به امیرالمؤمنین پیشنهاد کرد که به جای «فاطمه»، که اسم قبلی و اصلی وی بوده، او را ام البنین صدا زند تا فرزندان حضرت زهرا علیهاالسلام از ذکر نام اصلی او توسط پدرشان، به یاد مادر خویش، فاطمه زهرا علیهاالسلام نیفتند و در نتیجه، خاطرات گذشته، در ذهن آنها تداعی نگردد و رنج بی مادری آنها را آزار ندهد.
🌹محبت بی دریغ ام البنین علیها السلام به فرزندان زهرا علیهاالسلام
♦️ام البنین بر آن بود که، در زندگی جای خالی حضرت زهرا علیهاالسلام را برای فرزندان ایشان پر کند؛ مادری که در اوج شکوفایی پژمرده شد و آتش به جان فرزندان خردسال زد: فرزندان فاطمه زهرا علیهاالسلام در وجود این بانوی پارسا، مادر خود را میدیدند و رنج فقدانِ مادر را کمتر احساس میکردند.
♦️ام البنین علیهاالسلام ، فرزندان دختر گرامی رسول خدا صلی الله علیه وآله را بر فرزندان خود مقدّم میداشت و بخش عمده محبت و علاقه خود را متوجه آنان میکرد و آن را فریضه ای دینی میشمرد؛ زیرا خداوند متعال در کتاب خود، همگان را به محبت آنان دستور داده است.
♦️فرزندان ام البنین علیهاالسلام
ثمره زندگی مشترک ام البنین علیهاالسلام با حضرت علی علیه السلام ، چهار پسر بود که به دلیل داشتن همین پسران، او را ام البنین، یعنی مادر پسران میخواندند. نام فرزندان ایشان به ترتیب عبارتند از: قمربنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام ، عبداللّه، جعفر و عثمان.
فرزندان ام البنین همگی در کربلا به شهادت رسیدند و نسل ایشان از طریق عُبیداللّه فرزند حضرت ابوالفضل علیه السلام ادامه یافت.
🌹مادر چهار شهید
با شهادت چهار فرزند ام البنین علیها السلام در کربلا، این بانوی شکیبا، به افتخار مادر شهیدان بودن نائل آمد و درکنار همسر شهید بودن، افتخاری دیگر بر صفحه افتخاراتش افزوده شد.
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
🔰نکاتی در مورد حضرت ام البنین(علیهماالسلام)
✅نکته اول
🔶همانگونه که حضرت زهراء (س) بعد از شهادت رسول الله(ص)، با سخنرانی و خطبه خوانی، راه ندادن آنها برای عیادت، منع از حضور در مراسم تشییع جنازه خود و وصیت به مخفی نگه داشتن قبر، تا امروز پتک سنگینی بر سر غاصبانِ حکومتِ امام علی (ع) فرود آورد و آنها را تا همیشه تاریخ رسوا کرد، حضرت ام البنین نیز بعد از واقعه کربلا شکل دیگری از مبارزه را آغاز نمود. همان مبارزه منفی! که از حضرت فاطمه(س) آموخته بود.لذا با وجود شرایط خفقان در مدینه ای که بعدها واقعه حره در آن واقع شد و جوی خون به راه افتاد تا آنکه قبر پیغمبر (ص) رنگ خون گرفت، از مرگ نهراسید و جلسات روضه مستمر برپا کرد. این جلسات نه در خانه که در جلوی چشم مردم، در قبرستان بقیع بود. حضرت ام البنین هر روز دست عبیدالله فرزند حضرت عباس را می گرفت و به بقیع می آمد و خودش با شعرهای جانسوزی که خود سروده بود مرثیه خوانی می نمود و مردم جمع می شدند و گریه می کردند. ناله های ام البنین صرفا بر خاسته از حس عاطفانه نبود بلکه هدف ام البنین مبارزه منفی با رژیم طاغوت زمانه بود تا هم پیام نهضت عاشورا را زنده نگه دارد و هم از چهره متظاهر دستگاه بنی امیه پرده بردارد و هم افکار عمومی را برای مطالبه حق روشن نماید.
لذا عاقبت آن بانو را با عسل زهرآگین مسموم و به شهادت رساندند چنانکه مورخ نامی حاج شیخ علی فلسفی در کتاب زنان نابغه و جناب عبدالعظیم بحرانی در کتاب ام البنین نگاشته اند که بنی امیه همسر امیرالمومنین صلوات الله علیه، را مسموم و به شهادت رساندند.
👌بر این اساس اگر خواهانیم تا جلسات روضه ما، همچون جلسات روضه و عزاداری فاطمتین(سلام الله علیهما) باشد باید همچون ایشان در روضه هایمان با طاغوت و نفاق زمانه مبارزه کنیم که اگر چنین نباشد عزاداری های ما مثل عزاداری های اهل بیت(ع) نبوده و واضح است که قطعا مورد رضایت خدا و امام عصر ارواحنا فداه نیز نخواهد بود و اگر آن محفل روضه ای اذهان مردم را را از آرمانهای ولایی ایشان دور یا منحرف کند، قطعا آن محفل، شیطانی است!!!
✅نکته دوم
🔶اساس ازدواج حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه بنت حزام (ام البنین) برای تولد و پرورش انسانهایی بود شجاع، وفادار، با بصیرت و هوشیار، تا همگی در راه خدا و در رکاب ولایت برای حفظ دین، جان فشانی کنند. چنانچه امام علی(ع)، برادرش عقیل را مامور کرد تا زنی از قبیله ای شجاع عرب، برای او برگزیند تا با او ازدواج نموده و فرزندانی متولد شوند که همگی شجاع و دلیر باشند.
چنانچه این اتفاق افتاد و روز عاشورا، زهیر بن قین، هنگام تحویل دادن پرچم به حضرت عباس، ماجرای ازدواج امام علی(ع) و ام البنین(س) را یاد آوری نمود و گفت: ای عباس! پدرت تو را برای چنین روزی ذخیره کرده بود؛ و چنین شد که عباس (ع) و سه برادرش (عبدالله و جعفر و عثمان) همگی در کربلا، پیشاپیش امام حسین(ع) هوشمندانه جهاد نمودند و دلیرانه به شهادت رسیدند.
✅نکته سوم
🔶حضرت ام البنین(س) در وقت ازدواج با امام علی(ع)، خود کاملا آگاه بود که هدف از این ازدواج، رویش و پرورش سربازان و دلیرانی است تا دست و بازوی ولایت باشند؛ و لذا با بدو ورود به خانه امام علی (ع) اجازه نداد تا با وجود تشابه اسمی با حضرت فاطمه(س)، او را در این خانه، فاطمه صدا بزنند. بلکه خود را کنیز فرزندان حضرت زهرا(س) معرفی نمود و می دانست فرزندانی که خواهد آورد، همگی غلامان و سربازان ولایت هستند.
✅نکته چهارم
🔶از آنجایی که سوم و سیزدهم جمادی الثانی، سالگرد شهادت دو بانویی است که هر دو در وقتِ تنگیِ دست و زبانِ ولیِ زمانه، وظیفه خود را خوب شناختند و مبارزات خود را با دستگاه ظلم شروع کردند تا دست و بازوی ولایت باشند، بنابراین پسندیده است از سوم جمادی الثانی تا سیزدهم جمادی الثانی را دهه ((یاری ولایت)) نام بگذاریم.
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
🌹السلام علیکِ یا اُمَّ البُدور السَّواطع
چه بانویى که کوه صبر را در آستین دارد
به پاى مکتب حیدر، ظهورى اینچنین دارد
چه بانویى که در صدر تمام افتخاراتش
همین بس در کنار خود، امیرالمونین دارد
ادب آموز این مکتب، خودش عین الیقین باشد
که عباسش نشان از حضرت حق الیقین دارد
سرش بر صخره مىکوبد، ببین آهسته آهسته
شبیه علقمه انگار زخمى بر جبین دارد
به یاد آورده مقتل را، میان خون چه مىبیند؟
عَلم افتاد و ماهى ارباً اربا بر زمین دارد
غم ماه خود از یکسو، غم خورشید از سویى
چه داغ خانمان سوزى مگر ام البنین دارد!؟
فرات اشک جارى شد میان موج چشمانش
ولى از داغ آن گودال، آهى آتشین دارد
نماز صبر مىخواند شکسته با دلى خسته
حُسیناً وا حُسینا در قنوت آخرین دارد
پس از کوچ پرستوها، زیارتنامه مىخواند
بقیع غربتش برجاست، آوایى حزین دارد
#محمد_مهدى_عبدالهى
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
🌹۱۳ جمادی الثانی روز شهادت حضرت ام البنین (سلام الله علیها) و روز تکریم مادران و همسران شهدا گرامی باد 🏴
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
6.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️وصف حماسهآفرینی حضرت امالبنين مادر گرامی حضرت اباالفضل(علیه السلام) توسط حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (حفظه الله تعالی) رهبرمعظم و فرزانه انقلاب
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
✍🏻 مرقومه رهبرمعظم انقلاب در قرآن تقدیمی به مادران چشم انتظار شهدای مفقود الاثر
🏴 بهمناسبت شهادت حضرت ام البنین(سلاماللهعلیها)
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
🌹متن زیارت حضرت ام البنین(سلام الله علیها)
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
6.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ننه ام البنین جلوی همه شرمنده ام...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#وفات_حضرت_ام_البنین
#ام_البنین
#روابط_عمومی_بنیاد_خراسان_رضوی
📎#ایثار_رضوی
┄┅═✧☫ایثار رضوی☫✧═┅┄
🏴@isaar_razavi
🏴@bonyad_shahid_khorasan_razavi
#آیین_تکریم_ومعارفه_رئیس_بنیاد
🔵 «سیدمحمدرضا گوهری» سرپرست جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه ۲ مشهد شد
💢حجت الاسلام و المسلمین مهدی حسن زاده نامقی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی «سیدمحمدرضا گوهری» را به عنوان سرپرست جدید بنیاد شهید و امورایثارگران ایثارگران منطقه دو مشهدمقدس منصوب کرد.
⭕️ مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در مراسم تکریم و معارفه اظهار داشت: کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران توفیق سپاسگزاری از خداوند متعال را با خدمت به خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر کسب کردهاند.
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حسن زاده با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران جزء افضلترین نهادهاست، افزود: کسانی که در راستای ایثار و مجاهدت قبول مسئولیت کرده و خدمت به افرادی از جامعه را برعهده گرفتهاند که اعضاء خانواده و یا سلامتی خود را به پای نظام و دفاع از آرمانهای شهداء و امام فدا کردهاند، اجر و پاداشی بسیار گهربار در نزد خداوند دارند.
🔺 در انتها حجتالاسلام والمسلمین مهدی حسن زاده نامقی مدیر کل و نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در مراسم تکریم و معارفه، از زحمات حجه السلام احمد ملکی برادر معزز شهید علی فلکی تقدیر و برای سیدمحمدرضا گوهری فرزند معظم شهید به عنوان رئیس جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه دو مشهد مقدس آرزوی موفقیت کرد.
۱۴۰۲٫۱۰٫۰۵
🌐#مشروح_کامل_خبر👇
https://www.isaar.ir/fa/news/475340
«روابط عمومی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی»
🥀@isaar_razavi
🥀@bonyad_shahid_khorasan_razavi