◾️در چهاردهمین فراخوان آثار پژوهشی سال 1398 حوزه علمیه خراسان؛
✅مقاله تأثیر زیارت مشهدالرضا علیه السلام بر کاهش بی تفاوتی اجتماعی دانشجویان نوشته دکتر سیدعلی نقی ایازی عضو هیأت علمی گروه قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی حائز رتبه سوم شد.
🔷به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، مقاله تأثیر زیارت مشهدالرضا علیه السلام بر کاهش بی تفاوتی اجتماعی دانشجویان نوشته دکتر سیدعلی نقی ایازی عضو هیأت علمی گروه قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی در چهاردهمین فراخوان آثار پژوهشی سال 1398 حوزه علمیه خراسان حائز رتبه سوم شد.
🔶https://eitaa.com/isca24/6576
◾️در چهاردهمین فراخوان آثار پژوهشی سال 1398 حوزه علمیه خراسان؛
🔷کتاب تفسیر اجتهادی سوره تحریم نوشته حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد خامه گر عضو هیأت علمی گروه قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی حائز رتبه سوم شد.
💠به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، کتاب تفسیر اجتهادی سوره تحریم نوشته حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد خامه گر عضو هیأت علمی گروه قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی در چهاردهمین فراخوان آثار پژوهشی سال 1398 حوزه علمیه خراسان حائز رتبه سوم شد.
🔶https://eitaa.com/isca24/6578
✅در چهاردهمین فراخوان آثار پژوهشی سال 1398 حوزه علمیه خراسان؛
◾️مقاله درآمدی بر نظریه در فقه(مفهوم شناسی و ظرفیت شناسی) نوشته حجت الاسلام و المسلمین علی شفیعی مدیر گروه و عضو هیأت علمی گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی حائز رتبه سوم شد.
⬅️به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، مقاله درآمدی بر نظریه در فقه(مفهوم شناسی و ظرفیت شناسی) نوشته حجت الاسلام و المسلمین علی شفیعی مدیر گروه و عضو هیأت علمی گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی در چهاردهمین فراخوان آثار پژوهشی سال 1398 حوزه علمیه خراسان حائز رتبه سوم شد.
💠https://eitaa.com/isca24/6580
◾️در کنگره «بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمؤمنین علی علیه السلام» کسب شد:
✅عنوان اثر شایسته تقدیر و منتخب کنگره توسط کتاب «سیمای کارگزاران علی بن ابی طالب امیرالمؤمنین علیه السلام» تألیف حجت الاسلام ذاکری
🔷در مراسم اختتامیه کنگره «بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمؤمنین علی علیه السلام که در شهر اصفهان برگزار شد، کتاب چهار جلدی «سیمای کارگزاران علی بن ابی طالب امیرالمؤمنین علیه السلام» نوشته حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ذاکری، عضو هیات علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام از دید هیات داوران این کنگره، حائز عنوان «شایسته تقدیر و منتخب» گردید.
💠https://eitaa.com/isca24/6582
◾️به همت گروه دانشهای وابسته به فقه سمینار پروژه «شمول عمومات و مطلقات در حل مسائل مستحدثه» روز دوشنبه مورخه هفتم بهمن ماه 1398 در تالار امام مهدی(عج الله تعالی فرجه الشریف) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با حضور اعضای شورای علمی گروه دانشهای وابسته به فقه، اعضای هیئت علمی پژوهشکده، نماینده حوزه ریاست پژوهشگاه و نماینده معاونت پژوهش پژوهشگاه برگزارگردید.
✅در این جلسه حجت الإسلام والمسلمین خادمی کوشا مدیر گروه دانشهای وابسته به فقه به عنوان مجری پروژه به ارائه بحث پرداخت و اظهار داشت:
💠مشکل اساسی در بحث شمول عمومات و مطلقات، دو چیز است:
1. روش بهرهگیری از عمومات و مطلقات در مسائل جدید مشخص نیست.
2. موانع نیز به خوبی بررسی نشده است.
بنابرین ما دو مقاله در این موضوع به نگارش درآوردیم تا به این دو مسئله پاسخ دهیم. سمینار امروز به موضوع اولمی پردازد. در بحث روش بهره گیری، مقدمتا باید توجه داشت که این روش به دو صورت انجاممی گیرد: 1. از راه صدق عنوان عرفی(کاربرد عرفی) 2. تطبیق معنا بر مصداق.
⏹با بررسی عناوین به دستمی آید که هر عنوان نسبت به مصادیق جدید دو قسم است:
1. کاربرد عرفی دارد.
2. کاربرد عرفی ندارد.
کاربرد عرفی همان استعمال است کهمی تواند حقیقت یا مجاز باشد، اما صدق عنوانی، استعمال نیست بنابرین حقیقت و مجاز در آن راه ندارد و به تعبیر مرحوم نائینی امر تکوینی است یعنی یا هست یا نیست.
🔷در ادامه حجت الإسلام والمسلمین حسنعلی علیاکبریان مدیرگروه فلسفه فقه و حقوق و حجت الإسلام والمسلمین رضا اسفندیاری سوالات زیر را مطرح کردند:
1.آیا مراد از انطباق عرف است یا خیر؟
2.آیا بعد از اثبات عرف نیز این انطباق رامی پذیرد؟
3.روش اصول واحد است این تنوع روش بر چه مبنایی است؟کاربرد عرفی با صدق عرفی مترادف است ظاهرا مراد شما صدق عرفی است که در آن به خاطر وجود قرینه مجاز راه ندارد پس چگونه از حقیقت و مجاز بحثمی شود؟
4.انطباق همان صدق عرفی است و این تفکیک شما روشن نیست 5.تسامحات در تشخیص مفاهیم اعتبار دارد یا خیر؟
⏹سپس حجت الإسلام و المسلمین خادمی کوشا به سوالات مطرح شده پاسخ داد و در ادامه بیان نمود:
🔶جزئیات در لینک زیر
💠https://b2n.ir/913356
#سمینار_علمی
#پژوهشکده_فقه_وحقوق
#خادمی_کوشا
💠https://eitaa.com/isca24/6584
کرسی ترویجی دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه سبک زندگی اسلامی
http://m.aparat.com/v/yZrQk
✅ بیست و چهارمین قسمت از فصل سیزدهم مجله تصویری علوم انسانی «زاویه»
💠با موضوع ایده نهاد علم در باره مناسبات بین نهاد ولایت فقیه ،نهاد دولت و مردم چیست؟
♈️به مناسبت پنجاهمین سالگرد طرح بحث ولایت فقیه از سوی امام خمینی(ره)
🔷 از قاب شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.
🔶ارائه دهندگان:
✅دکتر نجف لک زایی استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
♈️ودکتر منصور میر احمدی استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی
🔷زمان: چهارشنبه ۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ ساعت ۲۱ شبکه چهار سیما
✅در گفت و گویی تبیین شد؛
💠درخشش دفتر تبلیغات اسلامی در همایش «کتاب سال حوزه»/ ناشری که ۹ بار «ناشر برگزیده کتاب سال حوزه» شده است
✍رییس نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از درخشش دفتر تبلیغات اسلامی در همایش «کتاب سال حوزه» خبر داد و به تشریح افتخارات کسب شده توسط این دفتر در همایش مذکور پرداخت.
🔷به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، دفتر تبلیغات اسلامی از جمله مجموعه های مهم و موثر در عرصه نشر است. نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به این دفتر، یکی از ناشران علمی و برگزیده ایران اسلامی است که با نشر و عرضه آثار درخور و ارزشمند، از سالهای گذشته تا کنون افتخارات بسیاری برای خود و مجموعه پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی کسب کرده است.
🔶پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امسال و در بیست و یکمین جشنواره کتاب سال حوزه با عنوان«مؤسسه پژوهشی برتر» انتخاب شد و نشر پژوهشگاه نیز برای نهمین بار، عنوان ناشر برگزیده این جشنواره ملی و بینالمللی را از آن خود کرد.
✳️به مناسبت این رخداد و موفقیت، به گفت و گو با محمدباقر انصاری «مدیر نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس مؤسسه بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی» پرداختیم که مشروح این مصاحبه را در ذیل می خوانیم:
✅* در بیست و یکمین همایش «کتاب سال حوزه»، چه تعداد از کتب دفتر تبلیغات اسلامی برگزیده شد؟
✍در مجموع، پنج کتاب حائز رتبه و مقام علمی شد که عبارتتد از: «دایرة المعارف بزرگ قرآن» تهیه شده در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و نشر مؤسسه بوستان کتاب که برگزیده شد؛ کتاب «قراردادهای الکترونیکی از دیدگاه فقه و حقوق» که شایسته تقدیر شد و سه کتاب «درآمدی بر مسئله کارآمدی در جمهوری اسلامی ایران»، «سیره معیشتی معصومان» و «مکتبهای عرفانی حوزههای علمی شیعه در ایران و عراق» که شایسته تحسین همایش کتاب سال حوزه شدند.
✅*چه عواملی باعث این موفقیت ها شده است؟
✍به طور خلاصه از یک سو، غنای پژوهشی و محتوایی آثار و از سوی دیگر، مسئلهمحوری پژوهشها، یعنی در صدد پاسخدهی به مسائل روز جامعه بودن، نوآوری و کارآمدی بسیار تأثیرگذار بوده است.
✅* نقش مجموعه نشر را در این موفقیت چقدر میدانید؟
✍بنده و همکارانم در نشر پژوهشگاه چه آنهایی که کارمند رسمی سازمان هستند و چه آنهایی که کارپذیران بیرونی هستند و در امور فنی و فرآیندی نشر از ویرایش، نمونهخوانی، صفحهآرایی، نمایهپردازی و طراحی زحمت میکشند، همه، تلاششان تولید کتابی پاک و پاکیزه با کمترین نقص است؛ اینکه در این سالها «نشر» حایز رتبه میشود، یعنی تلاشها و زحماتشان به هدر نرفته است؛ یعنی دیده میشوند. این، هم برای این دوستان مشوق و برانگیزاننده است و هم الگویی است برای کسانی که دنبال تعالی و رشد هستند. به همهشان خدا قوت میگویم. واقعاً کارشان، کار بزرگی است. در تمام دنیا کار نشر یکی از چند کار پر استرس و با فشار کاری بالا و سخت است. این دوستان امروز دیگر به سرمایههای انسانی دفتر تبلیغات اسلامی تبدیل شدهاند که باید قدرشان از همه جهت دانسته شود. کار کردن در نشر پژوهشگاه و مؤسسه بوستان کتاب، کار بسیار سخت و دشواری است.
✅* نظرتان در کل درباره همایشها و جشنوارههای کتاب چیست؟
✍جشنوارهها و همایشها فضا و عرصهای هم برای دیدن و هم برای دیدهشدن است. هم میتوان تواناییهای رقبا و همکاران را ارزیابی کرد و سنجید و هم میتوان قدرت و تواناییها را برای یافتن فرصتهای بهتر و بیشتر به رخ کشید.
🔶مجموعه پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی چه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، چه دانشگاه باقرالعلوم(ع) و چه مؤسسه بوستان کتاب، مجموعه بزرگی است که بسیاری از دوستان بیرونی به آن غبطه میخورند. خودمان را دست کم نگیریم. اینجا جای بزرگی است که کارهای بزرگی هم میکند. تصور نمیکنم در حال حاضر در کل سرزمین ایران، سازمانی باشد که دستکم سالی ۳۰۰ عنوان چاپ اول با حجم صفحاتی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ صفحه داشته باشد. دفتر تبلیغات اسلامی هر جا حضور دارد و مایه اعتبار و آبروست. هر روز هم تأثیرگذارتر از روز قبل است و این جداً شکرانه دارد.
🔷نکته مهم در خصوص جشنوارهها و همایشهای کتاب، بایستگی در اختیارگذاری نتایج داوریهاست. اگر این نتایج در اختیار ناشران و سازمانها قرار بگیرد، میتواند نقاط قوت و ضعف را روشن کند و البته میتوان توقع داشت سال به سال خروجیها هم بهتر و مطلوبتر شود؛ در واقع این جشنوارهها باید ادامه نقد علمی آثار باشند و سنگ محک پژوهشگران و جامعه کتابخوان باشند.
🔷*از اینکه وقت تان را در اختیار ما قرار دادید، سپاسگزاریم.
◾️نامه تقدیر آیت الله اعرافی مدیر محترم حوزه های علمیه از کتاب «درآمدی بر سبک بخشندگی، اصول و قواعد انفاق در نظام اخلاق اسلام»
💠https://eitaa.com/isca24/6591
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
بیست و چهارمین قسمت از فصل سیزدهم مجله تصویری علوم انسانی «زاویه» .mp3
14.89M
✅ بیست و چهارمین قسمت از فصل سیزدهم مجله تصویری علوم انسانی «زاویه»
💠با موضوع ایده نهاد علم در باره مناسبات بین نهاد ولایت فقیه ،نهاد دولت و مردم چیست؟
♈️به مناسبت پنجاهمین سالگرد طرح بحث ولایت فقیه از سوی امام خمینی(ره)
🔷 از قاب شبکه چهار سیما پخش شد.
🔶ارائه دهندگان:
✅دکتر نجف لک زایی استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
♈️ودکتر منصور میر احمدی استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی
🔷زمان: چهارشنبه ۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ ساعت ۲۱ شبکه چهار سیما
💠https://eitaa.com/isca_seda/533
بیست و چهارمین قسمت از فصل سیزدهم مجله تصویری علوم انسانی «زاویه»
http://m.aparat.com/v/PDgXY
💠معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خبر داد:
🔷پیگیری ۴۰ پروژه پژوهشی مرتبط با فقه سیاسی و ولایت فقیه در دفتر تبلیغات اسلامی
✅معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از پیگیری ۴۰ پروژه پژوهشی در ارتباط با فقه سیاسی و ولایت فقیه خبر داد و گفت: در حوزه آموزش نیز آماده انتقال تجارب خود هستیم.
🔷به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی در همایش «بررسی نظریه ولایت فقیه در اندیشه امام خمینی(ره)» که به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سال تدریس ولایت فقیه توسط حضرت امام خمینی(ره) در حوزه علمیه نجف به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: ما از چهار سال پیش به این مسأله رسیدیم که باید مباحث مربوط به ولایت فقیه و مردم سالاری را ترویج و تبیین کنیم، چراکه هر نظریه ای برای این که به خوبی اجرا شود، باید پشتوانه علمی و دانشی آن نیز پیوسته به روز شود.
🔶وی گفت: امام خمینی(ره) در درس ولایت فقیه خود در نجف می فرمودند که این جا مجال بحث تفصیلی نیست و بر طلاب و فضلای حوزه است که این مسأله را دنبال کنند و الحمدلله در این چند سال قدم های خوبی برداشته شده و در چند بخش برنامه هایی برگزار شده و برخی هم برگزار خواهد شد.
✳️معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این که دفتر تبلیغات اسلامی آماده انتقال تجارب خود در این زمینه به مراکز دیگر است، تصریح کرد: در حوزه مباحث آموزشی تلاش کرده ایم تا موضوع فقه حکومتی و همین طور دیگر جوانب بحث ولایت فقیه از جمله فلسفه سیاسی، کلام سیاسی، تفسیر سیاسی قرآن، اخلاق سیاسی و از جمله خود فقه سیاسی در مقاطع ارشد و دکتری اجرا شود.
🔷وی افزود: دانشگاه باقرالعلوم(ع) در مقطع کارشناسی ارشد فقه سیاسی دانشجو می پذیرد و برای دکتری نیز در مرحله پایان اقدامات هستیم و همین طور برگزاری دوره های تربیت مربی ولایت فقیه نیز برگزار خواهیم کرد که سرفصل های آن نوشته شده و برای اخذ مجوز به شورای عالی حوزه رفته است.
💠حجت الاسلام والمسلمین لک زایی اظهار داشت: در بخش پژوهش نیز ۴۰ پروژه در حال پیگیری است که از جمله تهیه درس نامه های ولایت فقیه برای مقاطع سطح دو، سه و چهار است که در این قسمت عمدتاً پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه فعالیت های خوبی داشته است و همچنین شبکه ای از نخبگان علمی در این موضوع وارد کرده ایم.
🔶وی خاطرنشان کرد: بحث دولت سازی به فعالیت های میز اضافه شده و امیدواریم بتوانیم این دغدغه ها را که امام راحل فرمودند به این بحث پرداخته شده و این که رهبری فرمودند که بحث دولت سازی را بسط دهیم، بتوانیم این مسأله را فرهنگ سازی کنیم چرا که گاهی اوقات برخی از اشکالاتی که پیش می آید، مربوط به این می شود که این ایده درست توضیح داده نشده است و در بحث ولایت فقیه، برخی حرف هایی را با ذهنیت دیگری مطرح می کنند و اقداماتی را انجام می دهند.