هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ١٨ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الأحد ٠۴ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 08 Sunday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 خروج حضرت رسول خدا از غار ثور و #هجرت بسوى مدینه (١ ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
🌲 روز جهانی #سوادآموزی
💠 حدیث روز:
💎 رسول اکرم (ص): «اُطلُبوا العِلمَ ولَو بِالصِّينِ؛ فإنَ طَلَبَ العِلمِ فَريضَةٌ عَلى كُلِّ مُسلِمٍ»
«دانش را فرا گيريد گر چه در چين (و راه بسیار دور) باشد؛ زيرا طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است!»
📚 کنزالعمال، ح ٢٨۶٩٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
450.7K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: #روز_جهانی_سوادآموزی
موضوع: #احکام_کتب_ضلال
❓کتب ضلال چیست و احکام شرعی آن را بفرمایید؟
✅ پاسخ:
🔹 کتبی که مشتمل بر مطالب باطل بوده و محتوای آنها از اصول حقه دین و مذهب و یا فروع آن، منحرف باشد و خواندن آنها موجب گمراهی و انحراف مردم از نظرِ عقیده یا عمل یا اخلاق شود را «کتب ضلال» وگمراهکننده مینامند.
🔹 بنابر اجماع نظر فقهای شیعه، خرید، فروش، تکثير و طبع و انتشار، و همچنین حفظ و نگهداری، نسخه برداری و حتی به حافظه سپردن «کتب ضلال»، حرام است و نابود ساختن آنها، واجب شرعی است.
🔹 تهیه و نگهداری کتب ضلال، به منظور نقض و ابطال و رد آنها، براى کسى که قدرت علمى این کار را داشته باشد، جایز است.
📚 شرائع الاسلام، ج۲، ص۱۰
✍️ احکام فوق شامل تمامی اقسام رسانههای منحرف و منحرف کننده از جمله رسانههای نوشتاری، دیداری، شنیداری نیز میگردد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
«#یکشنبهها_با_نهجالبلاغه»
📗 فرازی از خطبه ٢٣٣
🧿 «أَلا وَ إِنَّ آللِّسَانَ بَضْعَةٌ مِنَ آلاِْنْسَانِ، فَلا يُسْعِدُهُ آلْقَوْلُ إِذَا آمْتَنَعَ، وَ لا يُمْهِلُهُ آلنُّطْقُ إِذَا آتَّسَعَ. وَ إِنَّا لَأُمَرَاءُ آلْکَلاَمِ، وَ فِينَا تَنَشَّبَتْ عُرُوقُهُ، وَ عَلَيْنَا تَهَدَّلَتْ غُصُونُهُ»
«آگاه باشيد! زبان، پاره گوشتى از انسان است، هرگاه آمادگى در آن نباشد سخن او را يارى نمىکند و به هنگام آمادگى، نطق او را مهلت نمىدهد و ما (اهلبیت) فرمانروايان سخنيم، درخت سخن در ما ريشه دوانده و شاخههايش بر سر ما سايه افکنده است»
✍️ شرح و تفسیر:
امیر بیان در اين بخش از خطبه ٢٣٣ نهجالبلاغه به دو نکته مهم اشاره مىفرمايند:
1️⃣ در ابتدا حضرت به پاره گوشتى در دهان که «زبان» نام دارد و از عجايب بزرگ آفرينش الهی است اشاره نمودهاند؛
زبانی که با حرکات بسيار سريع و دقيق و حساب شده، مقاطع حروف را با دقّت ساخته و آنها را پشت سر هم رديف مىکند؛ بهگونهای که آدمی با مجموع آنها تمام منويّات مادى و معنوى و خواستههاى خود را بيان نموده و همهی زيبايىها و زشتىها، و خوبىها و بدىها را آشکار مىسازد؛
شگفت اينکه هر قومى با لغتى و لسان متفاوت تکلّم کرده تا جایی که هزاران لغت متفاوت در دنيا وجود دارد و اين موهبت الهی فقط به آدمی داده شده وسخن گفتن به لغت، تنها از او برمىآيد!
این موضوع به قدرى اهمّيّت دارد که خداوند آن را در طليعه سوره «الرحمن» که مواهب و نعمتهاى الهى را شرح مىدهد، ذکر فرموده: «عَلَّمَهُ الْبَيَانَ»؛
سپس حضرت امیر (ع) به امر مهمِ فرماندهى «روح» بر «زبان» اشاره فرمودهاند که هرگاه اين فرمانده، آمادگى داشته باشد، «زبان» با فصاحت و بلاغت و به راحتى مىچرخد؛ اما زمانی که در روح، آمادگى لازم نباشد، «زبان» نیز از کار، باز مىماند! لذا اگر امام، «امتناع» و «اتّساع» به زبان نسبت داده شده در حقيقت منظور، امتناع و اتساع روح انسان است و در حقيقت حضرت با اين سخن ضمن اشاره به اهمّيّت زبان و نطق، دليل موفق و ناموفق بودن افراد را در سخنرانى را بيان فرمودهاند.
2️⃣ در بخش دیگر نیز حضرت فرمودهاند: «ما (اهلبیت) فرمانروايان سخنيم! درخت سخن در ما ريشه دوانده و شاخههايش بر سر ما سايه افکنده است»
امیر بیان در اين عبارت زيبا، سخن گفتن را به درخت تنومندى تشبيه کردهاند که داراى ريشه و شاخه است و در وجود ارزشمند اهلبیت عصمت و طهارت ريشه دوانده و شاخههاى پربارش نیز بر سر آنها سايه افکنده و به همين دليل خاندان وحى را «اميران کلام» نامیدهاند.
✍️ نکتهها:
✅ «شگفتىهاى زبان»
«#زبانِ_ظاهرى» يعنى قطعه گوشتى که در دهان انسان است و کارهاى مهم و پيچيدهاى بر عهده دارد؛
اما «#زبان_فکرى» به معناى قدرت بر اداى کلمات و جملهبندىها و بيان مقاصد آدمی از اين طريق است که هر دو از مواهب عظيم خداوند است؛
بر همین اساس فلاسفه و دانشمندان فصل مميّز انسان را از سایر حیوانات همین نطق (زبانى و فکری) شمرده و انسان را «حيوان ناطق» نامیدهاند.
البته درباره اين موهبت الهی هرچه دقيقتر شويم، عجايب بيشترى بر ما ظاهر میشود؛ چنانچه همین زبان که خالق کلمات و مقاطع حروف و کنار هم چيدن جملهها و بيان تمام مقاصد کوچک و بزرگ و ساده و بسيار پيچيده است و تقريباً تمام فضاى ميان دندانها را پر کرده، هنگام غذا خوردن مواد غذايى را به سرعت جابهجا کرده و به زير دندانها فرستاده و خودش را با مهارت بسیار به عقب مىکشد و بىآنکه کوچکترین آسيبى ببيند، غذا را در دهان مدیریت مینماید! چنانچه پزشکان مىگويند: هضم اوّل غذا در دهان است که با جابجایی حرفهای زبان و ترشح بزاق دهان نرم و آماده شده و سپس روانه معده مىگردد.
✅ «اميران سخن»
بهترين دليل براى اثبات امیری اهلبیت در سخن، خود «نهجالبلاغه» است که به اعتراف دوست و دشمن جلوه فصاحت و بلاغت است؛ چنانچه شارح اهلسنت، ابنابىالحديد درباره فصاحت کلام حضرت امیر (ع) در جلد اوّل شرح نهجالبلاغه خود نقل مىکند که معاویه در جواب فردی که محضر حضرت على (ع) را رها کرده و به او پيوسته بود، گفت: «فَوَاللهِ ما سَنَّ الْفَصاحَةَ لِقُرَيْشٍ غَيْرُهُ»: «به خدا سوگند! اساس فصاحت را در ميان قريش کسى جز علی (ع) بنا ننهاد!»
✍️ و بالاخره سخن امروز را با بخشی از مقدمه نهجالبلاغه به پایان میبریم که سيّد رضى (ره) مىگويد: «اميرمؤمنان حضرت على (ع) سرچشمه فصاحت و منشأ بلاغت و زادگاه آن است؛ اسرار بلاغت از وى آشکار شد و قواعد و دستوراتش از او سرچشمه گرفت...
آن حضرت در اين ميدان همچنان پيش رفته و ديگران از او عقب ماندهاند، زيرا در کلام امیر بیان، نشانههايى از علم الهی و عطر و بويى از سخنان پيامبر اعظم خداست...».
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ١٩ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الإثنين ٠۵ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 09 Monday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز وفات حضرت #سکینه خاتون، دختر امام حسین (ع) ١١٧ه-ق
☀️ سالروز وفات آیتالله #طالقانی (ره) اولین #امام_جمعه_تهران (١٣۵٨ ش)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 رسول اکرم (ص) لِرَجُلٍ شَكا حِرمانَهُ الحَجَّ: «يا قليبُ، علَيكَ بالجُمُعَةِ فإنَّها حَجُّ المَساكِينِ»
پيامبر خدا (ص) به مردى كه از محروميّت خود از حجّ شكايت كرد، فرمودند: «بر تو باد به نماز جمعه، كه آن حجّ مستمندان است»
📚 وسائلالشيعة، ج۵، ص١٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
438.3K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز وفات اولین امامجمعه تهران، آیتالله طالقانی (ره)
موضوع: #احکام_نماز_جمعه
✅ شرایط نماز جمعه:
1️⃣ به جماعت خواندن؛
2️⃣ حداقل پنج نفر بودن، یک نفر امام و چهار نفر مأموم؛
3️⃣ رعایت تمام شرایطی که در نماز جماعت معتبر است، مثل اتصال صفوف و... ؛
4️⃣ بین دو نماز جمعه، حداقل یک فرسخ فاصله بودن.
✅ وقت نماز جمعه:
وقت نماز جمعه از اول زوال خورشید (اول ظهر) شروع میشود و احتیاط (واجب) آن است که آن را از اوایل عرفی وقت نماز ظهر در حدود یکی دو ساعت به تأخیر نیندازند.
✅ نماز جمعه مجزی از نماز ظهر است؛ (به عبارت دیگر، نماز جمعه جانشین نماز ظهر جمعه میشود)
✍️ لازم به ذکر است طبق فتوای برخی از فقها، در دوران غیبت امام معصوم بنابر احتیاط واجب علاوه بر نماز جمعه، میبایست نماز ظهر نیز خوانده شود و سپس نماز عصر اقامه گردد.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، احکام عبادات
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«#نماز_جمعه و #ابوذر_زمان»
✍️ مناسبت روز: امروز پنجمین روز از ماه ربیعالاول است و براساس برخی از منابع تاریخی، سالروز وفات #عقیله_قریش، حضرت #سکینه خاتون (س) دختر باكمال و بافضيلت امام حسين (ع) است که با حضرت علیاصغر (ع) از یک مادر به نام حضرت رباب فرزند امرىء القيس میباشند؛
ایشان را مادرشان به سبب آرامش و وقار و حیاء فراوانی که داشتند، «سکینه» نامیدند. [وفیات الاعیان، ج۲، ص۳۹۷] که عزیزان برای دسترسی به محتوای لازم در این زمینه با موضوع «حضرت سکینه (س)، اسطوره حیاء و عفاف» میتوانند به لینک زیر مراجعه نمایند👇
https://eitaa.com/ROOZBARG/7356
✍️ اما امروز طبق تقویم شمسی، سالروز ارتحال آیتالله سید محمود #طالقانی (ره) از علمای بزرگ تهران، مفسر قرآن و نهج البلاغه، فعال سیاسی و اجتماعی و از شخصیتهای انقلابی و مبارز ایران است که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی را ایفا نمود و پس از پیروزی انقلاب نیز به عنوان نماینده اول مردم تهران در مجلس خبرگان و اولین #امام_جمعه_تهران تعیین گردید؛
امام خمینی (ره) پس از رحلت ایشان فرمودند: ‹‹آقای طالقانی یک عمر در جهاد و روشنگری و ارشاد گذراند...و هیچگاه در جهاد بزرگ خود سستی و سردی نداشت... او برای اسلام به منزلهی ابوذر زمان بود و زبان گویایش همچون شمشیر مالک اشتر برنده و کوبنده بود...›› (صحیفه امام؛ ج ۹، ص ۴۸۶)
✍️ همچنین فردا سالروز شهادت #آیتاللَّه_مدنی (ره)، اولین شهید محراب است که از سوی امام خمینی (ره) به عنوان نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز انتخاب شد و در بیستم شهریور ١٣۶٠ پس از اقامه نماز جمعه، توسط منافقین به شهادت رسید.
لذا امروز، نمازهای دشمنشکن جمعه ما، در جای جای ایران اسلامی، یادگاری عزیز و ارزشمند از «#ابوذر_زمان» و همچنین «#اولین_شهید_محراب» است.
✍️ نماز جمعه یکی از بزرگترین عبادات جمعی است که دارای جهات مختلف عبادی، سیاسی و اجتماعی؛ و همچنین منشأ آثار و برکات فراوانی، همچون: تقویت روح همبستگی اسلامی و رشد ابعاد اجتماعی اسلام؛ ایجاد وحدت و الفت بیشتر میان مسلمانان؛ اصلاح و تزکیه فرد و جامعه با اطلاعرسانی عمومی؛ تأکید بر وعظ و آموزش احکام اسلامی؛ و مطرح کردن مسائل مهم اجتماعی و سیاسی است؛
در آیات و روایات اسلامی، بر اهمیت نماز جمعه تأکید بسیاری شده که در این مجال کوتاه تنها به یک آیه از قرآن کریم و چند روایت کوتاه از حضرات معصومین (ع) بسنده میکنیم:
📖 «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! آنگاه كه براى نماز روز جمعه ندا داده شد، پس به سوى ياد خدا (نماز) شتاب كنيد و کسب و تجارت را رها کنید که اگر بدانید، این (نماز جمعه، از هر تجارت سودمندی) برای شما بهتر خواهد بود.» (جمعه/٩)
✅ رسول خدا (ص) فرمودند: «در هر روز جمعه برای شما ثواب یک حج و یک عمره گذاشته شده است، حج شما در شتاب به سوی نماز جمعه و عمره شما انتظار اقامه نماز عصر پس از نماز جمعه است.» (کنز العمال/ج ٧/ ص ٧٣٧)
✅ امام صادق (ع) فرمودند: «هیچ قدمی نیست که در راه نماز جمعه برداشته شود مگر آنکه خدا بدن آن فرد را بر آتش حرام میسازد.»
(وسائلالشیعه/ج ۵/ص ٣)
✅ امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «در محضر خداوند برای شش گروه ضمانت بهشت نمودهام، یکی از آنان کسی است که به قصد نماز جمعه از منزل خارج شده و در آن حال مرگ او فرا رسیده است.» (وسائل الشیعه/ ج 5/ ص 11)
✅ پيامبر اکرم (ص) فرمودند: «هر كه از روى ايمان و به حساب خدا در نماز جمعه شركت كند، اعمالش از نو آغاز میشود. [یعنی خداوند به پاداش آن، گناهان گذشتهاش را بيامرزد و نامه عمل جديدى برايش باز كند].
(منلايحضرهالفقيه، ج١، ص ۴٢۶)
✅ رسول خدا (ص) فرمودند: «هر كه سه نماز جمعه را (پی در پی) از روى اهميت ندادن به آن (و بدون دلیل) ترك كند خداوند بر دل او مهر زند.»
(وسائلالشیعه/ ج۵/ ص۶)
✅ پیامبر اعظم (ص) فرمودند: «نزدیکی مردم با خداوند در روز قیامت به مقدار رفتن آنها به نماز جمعه به ترتیب نفر اول و دوم و سوم است.»
(مستدرک الوسائل، ج۶، ص٣٩)
✍️ در پایان سخن لازم به ذکر است که نماز جمعه در زمان غیبت امام زمان (عج) از نظر اکثر فقها از جمله امام خمینی (ره) و امام خامنهای (مدظلهالعالی) «واجب تخییری» است، یعنی انسان مخیّر است که میان نماز ظهر یا نماز جمعه یکی را انتخاب کند ولى با توجه به فوائد و آثار شرکت در نمازجمعه، سزاوار نيست که مؤمنين خود را از برکات حضور در اين نماز پر فضیلت محروم سازند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز وفات #آیتالله_طالقانی (ره) اولین #امام_جمعه_تهران
موضوع: «#نماز_جمعه و #ابوذر_زمان»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ٢٠ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الثلاثاء ٠۶ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 10 Tuesday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ایام #اجتجاج #سلمان_فارسی (ره) پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) و غصب خلافت توسط خلیفه اول (١٠ق)
☀️ سالروز شهادت #آیتالله_مدنی (ره) #شهید_محراب و امام جمعه فقید تبریز (١٣۶٠ ش)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «إنَّ لِكُلِّ نَبِيٍّ وَصِيّاً ووارِثاً ، وإنَّ عَلِيّاً وَصِيّی ووارِثی»
«بىگمان، هر پيامبرى وصى و وارثى دارد و على (ع)، وصى و وارث من است»
📚 تاريخ دمشق، ج ۴۲، ص ۳۹۲، ح ۹۰۰۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
191.6K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز شهادت #آیتالله_مدنی (ره) #شهید_محراب و امام جمعه فقید تبریز (١٣۶٠ ش)
موضوع: «#احکام_نماز_جمعه»
❓آیا خواندن نماز جمعه بهصورت فرادی صحیح است؟ بدین معنی که شخصی نماز جمعه را بهصورت فرادی در کنار کسانی که آن را به نحو جماعت برگزار میکنند، بخواند؟
✅ از شرايط صحّت نماز جمعه، اين است که بهصورت جماعت اقامه شود؛ لذا نماز جمعه به نحو فرادى صحیح نيست.
❓آیا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شرکت در نماز جمعه یا نماز جماعت مساجد تشویق فرموده یا اینکه نماز خواندن آنها در خانه بهتر است؟
✅ شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت اشکال ندارد و ثواب جماعت دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
#احتجاج #سلمان_فارسی
✍️ مناسبت روز: طبق تاریخ در ایام اجتجاج #سلمان_فارسی (ره) پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) و غصب خلافت توسط خلیفه اول هستیم لذا سخن امروز را به این موضوع اختصاص داده و با سلام و صلوات به روح بلند #سلمان_محمدی آغاز مینمائیم؛
سلمان فارسی (ره)، صحابی مشهور پیامبر(ص) و از یاران صديق امیرالمؤمنین (ع) بود؛ او جایگاه والایی در میان صحابه داشت و رسول خدا او را از اهل بیت خود خواندهاند؛ طبق روایات، او به اسم اعظم خداوند آگاه بوده و مقامش از مقام لقمان حکیم بالاتر شمرده شده است؛
حضرت سلمان، همواره همراه و مشاور امین پیامبر (ع) بوده و در تمامی جنگهای دوران حضرت، حضور فعال و مؤثر داشتهاند و پس از رحلت حضرت رسول از حامیان حضرت امیرالمؤمنین (ع) و از مخالفان جریان سقیفه بوده است که صحابه را به دلیل پیروی نکردن از دستور پیامبر اعظم خدا بر ولایت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین (ع) به شدت سرزنش کرده؛ او احتجاجات فراوانی را در مخالفت با واقعه سقیفه، در برابر مردم و خلیفه اول و دوم بیان نموده که در این مجال کوتاه به یکی از این احتجاجات میپردازیم؛
✍️ از امام صادق (ع) به واسطه پدران گرامیشان نقل شده که سلمان فارسی چند روز پس از دفن پیامبر (ص) در بین مردم خطبهای بدین شرح ایراد نمود:
«ای مردم! کلامی از من بشنوید و سپس درباره آن بیاندیشید! بدانید که من، فضائل فراوانی از حضرت علیبنابیطالب (ع) سراغ دارم، که اگر تمام آنها را نقل کنم، گروهی از شما مرا دیوانه انگاشته و گروهی دیگر خونم را مباح خواهید ساخت؛
ای مردم! بدانید که شما را تقدیراتی است که پیشآمدهای گوناگونی در پی آن میآید، و این را بدانید که «علم مقدّرات» و «علم بلایا» (و گرفتاریهایی که متوجّه شما میشود) و میراث وصایا (و ثمره سفارشات پیامبر خدا) و فصل الخطاب و اصل و ریشه تمامی نسبهای مردم، نزد علیبنابیطالب (ع) است؛ همانگونه که هارون بن عمران از حضرت موسی (ع) شنید، حضرت علی (ع) نیز از رسول خدا شنید که فرمود: «تو وصی من در خانواده، و جانشین و خلیفه در امّتم هستی، و نسبت تو به من همچون نسبت هارون است به موسی»، ولی افسوس که شما امّت، شیوه قوم بنیاسرائیل را پیش گرفته و آگاهانه راه خطا را پیمودید!
به خدا سوگند که قدم به قدم مانند بنیاسرائیل، همان خطاها را مرتکب خواهید شد! به خدایی که جان سلمان در دست اوست سوگند میخورم که اگر علی (ع) را پیشوا و والی خود ساخته بودید، هر آینه برکت و نعمت از آسمان و زمین، اطراف شماها را فرا میگرفت، تا آنجا که پرندگان آسمان دعوت شما را اجابت میکردند و ماهیهای دریا خواسته شما را میپذیرفتند و دیگر هیچ دوست و بنده خدایی فقیر نشده و هیچ سهم از فرائض الهی از بین نمیرفت، و هیچ دو نفری در حکم خدا اختلاف نمیکردند!
ولی افسوس که شما مخالفت نموده و مسند خلافت را به فرد دیگری سپردید، پس در انتظار گرفتاری و بلا باشید! و دست از خوشبختی بشوئید! من حقیقت امر را برای تک تک شما روشن ساختم، پس بدانید از امروز به بعد رشته محبّت و دوستی میان من و شما بریده شد!
دست از دامن آل محمّد صلّیاللَّهعلیه وآله بر ندارید! زیرا تنها ایشان راهنمای شما به سوی بهشت، و در روز قیامت خوانندگان به آن خواهند بود؛
پس بر شما باد به فرمانبری امیرالمؤمنین علیبنابیطالب (ع)، که به خدا سوگند که ما به دفعات در حضور پیامبر (ص) تحت عنوان ولایت و امارت بر او سلام نمودیم و پیوسته رسول خدا با تأکید، ما را بدین کار وا میداشت؛
حال، مردم را چه شده که با علم به فضائل امیرالمؤمنین (ع) بر ایشان حسد می برند؟! پس بدانید که عاقبت حسادت قابیل بر هابیل کشتن او بود! یا مانند قوم بنیاسرائیل کارشان به کفر و ارتداد کشیده میشود؛ ای مردم! شما را چه شده است؟! وای بر شما، ما را با أبو فلان و فلان چه کار؟! آیا به جهل افتاده یا خود را به نادانی می زنید؟! آیا حسد ورزیده یا خود را به حسادت زدهاید؟!
به خدا سوگند که شما مرتدّ و کافر شده و با شمشیر به جان هم خواهید افتاد تا آنجا که با شهادت دروغ، ناجیهای خود را محکوم به مرگ نموده و کافران را تبرئه و آزاد کنید...»
حضرت سلمان (ره) در پایان سخن نیز حجت را بر مردم تمام کرده و گفت: «ای مردم! بدانید که من حرف خود را زدم و تسلیم پیامبر خدا شدم، و از مولای خود علیبن ابیطالب (ع) که تمام امّت است؛ پیروی نمودم! همو که سید و سرور اوصیاء، و پیشوای پیشانی سفیدان، و رهبر راستگویان و شهیدان و صالحان است.»
📚 الإحتجاج (ترجمه جعفری)، ج١، ص٢۵١
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام #اجتجاج #سلمان_فارسی (ره) پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) و غصب خلافت توسط خلیفه اول
موضوع: «احتجاج #سلمان_محمدی»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه ٢١ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الأربعاء ٠٧ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 11 Wednesday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ ایام شهادت روحانی مبارز و مجاهد مشروطه خواه #شیخ_محمد_خیابانی (١٢٩٩ش)
☀️ #روز_سینما
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 امام جعفرصادق (ع): «اُغزوا تُوَرِّثوا ابناءَكُم مَجداً»
«در جبهههای نبرد با دشمن همواره آماده و در راه خدا جهاد نمائید كه شرف و افتخار را بعد از خود برای فرزندانتان به یادگار خواهید گذاشت»
📚 وسائلالشيعه، ج ١١، ص ٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
768.2K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: #روز_سینما
موضوع: #احکام_رسانه
❓نگاهکردن به تصوير و فیلم زنان نامحرم و بدون پوشش شرعی در سینما و تلويزيون چه حکمى دارد؟ و آيا بين زن مسلمان و غيرمسلمان و همچنین بين پخش آن بهطور مستقيم و يا غير مستقيم تفاوتى وجود دارد یا خیر؟
✅ نگاهکردن به تصوير زن نامحرم، حکم نگاهکردن به خود زن نامحرم را ندارد، بنابراين اگر نگاه از روى لذّت نبوده و خوف افتادن به گناه هم نباشد و تصوير هم متعلّق به زن مسلمانى که بيننده آن را (از نزدیک) مىشناسد نباشد، اشکال ندارد؛ اما بنا بر احتياط واجب نبايد به تصوير زن نامحرم که بهطور مستقيم از تلويزيون پخش مىشود، نگاه کرد...
❓آيا ديدن تصاوير زنان برهنه و نيمه برهنه در فيلمهاى سينمايى و غير آن، در صورتى که آنان را نشناسيم، جايز است؟
✅ (حکم شرعی این مسئله در جواب قبل بیان شد اما) با توجه به اينکه ديدن تصوير زنان برهنهاى که شهوت برانگيز است، غالباً از روى شهوت بوده و به همين دليل مقدمه ارتکاب گناه مىباشد، بنابراين ديدن آنها حرام است.
❓با توجه به کيفيت فيلمها (خارجى يا داخلى) و موسيقى آنها که از تلويزيون جمهورى اسلامى پخش مىشود، ديدن و گوشدادن به آنها چه حکمى دارد؟
✅ اگر شنونده و بيننده تشخيص دهند که موسيقى که از راديو و تلويزيون پخش مىشود از نوع موسيقى مطرب لهوى مناسب با مجالس لهو و گناه است و يا ديدن فيلمى که از تلويزيون پخش مىشود، مفسده دارد، ديدن و شنيدنِ آنها براى آنان جايز نيست و مجرّد پخش از راديو و تلويزيون حجّت شرعى براى جواز محسوب نمىشود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «قهرمان مبارزه با استعمار»
✍️ مناسبت روز: در آستانه سالروز شهادت عالم و مبارز بزرگ دوران مشروطیت و نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای ملی و شهید راه مبارزه با استعمار، #شیخ_محمد_خیابانی (ره) در سال ١٢٩٩ شمسی قرار داریم لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این عالم مبارز آغاز مینمائیم؛
محمد #خیابانی در سال ١٢۵٩ شمسی در «خامنه» واقع در ده کیلومتری شهرستان شبستر دیده به جهان گشود و تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش گذراند؛ او در نوجوانی همراه پدر در تجارتخانه او به کارهای تجاری و آموختن رمز و راز داد و ستد و آشنایی با شیوههای اقتصادی زمانه سپری کرد؛ اما گرایش روحی او به فراگیری علم بیش از هر چیز دیگری بود، لذا کسب و کار تجاری را رها کرده و در تبریز به تحصیل علوم دینی پرداخت و به سلک روحانیت و علمای دین درآمد.
او در مدرسه «طالبیه» تبریز، ادبیات عرب، منطق، اصول، فقه، نجوم، ریاضی، تفسیر، حکمت، کلام، حدیث، تاریخ، رجال و علوم طبیعی را از اساتید فن آموخت و سپس دوره عالی فقه و اصول را نزد مرحوم آیت الله العظمی سید ابوالحسن انگجی و هیئت و نجوم را در محضر منجم معروف مرحوم میرزا عبدالعلی خواند.
خیابانی با تکیه بر استعداد سرشار و پشتکار و جدیت خاص خود، مراحل تحصیل را به سرعت پشت سر گذاشت و در جوانی به مقام بلند علمی نائل آمد بهگونهای که علاوه بر ایجاد کرسی فقه و اصول، به تدریس دروس دیگر همچون نجوم و ریاضی و حکمت، همت گمارد و چنان در تبیین و تدریس این علوم سخت موفق بود که مایه شگفتی اقران و حتی علمای بزرگ میشد به طوری که کسانی چون احمد کسروی که از مخالفان سرسخت خیابانی بود با تعجب فراوان به این عظمت شگفتیزای علمی او اعتراف کردهاند.
این عالم عامل علاوه بر فعالیتهای علمی، در شهر تبریز به خدمات ارزشمند اجتماعی و سیاسی نیز همت گمارد و در بین مردم محبوبیت ویژهای داشت.
✍️ زندگی شیخ محمد خیابانی پس از پیروزی مشروطیت در سال ۱۲۸۵ شمسی با تأسیس «انجمن ایالتی آذربایجان» در تبریز، وارد مرحله تازهای گردید؛
در آن زمان، اوضاع جهان اسلام و به ویژه ایران، به خاطر دخالتهای بیگانگان از جمله روسیه، انگلیس و آلمان، بسیار آشفته و تأسف انگیز بود، لذا خیابانی که فقط سی سال داشت و به عنوان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای ملی برگزیده شده بود، ابتا با استعمار روسیه و سپس با قرارداد استعماری وثوقالدوله با دولت انگلستان (قرارداد 1919) مخالفت کرده و از آنجا که حکومت مرکزی را ضعیف و کاملاً وابسته میدید، برای ایجاد یک تحول اساسی در سیستم حکومت ایران و احیای آزادی علناً راه مبارزه را برگزید و در میان اجتماع تظاهرکنندگان تهرانی، به ایراد سخنرانی پرشور و تحریک احساسات مذهبی و ملی مردم پرداخت و با صدای رسا گفت: «...استقلال هر ملتی، شرافت اوست؛ اگر نتوانیم کشور خود را نجات دهیم و شرافتمندانه زندگی کنیم لااقل در راه وطن جان خواهیم داد! زیرا در چنین مواقع خطرناک و حساس، زنده ماندن محو شدن است...» [دو قهرمان جنبش مشروطه، ص۱۹۶]
او سپس با لباس روحانی و تفنگ بر دوش و با همراهی مجاهدان آزادیخواه ترک، نهادهای دولتی تبریز را به تصرف خود درآورد و شهر را از دست دولتیان خارج ساخت و شجاعانه به دفاع از شهر و ناموس و حیثیت مردم مسلمان تبریز در مقابل سپاه متجاوز عینالدوله پرداخته و میگفت: «یاران من! ما بر ضد حکومت ارتجاعی و استبداد قیام کردهایم... هرگز نباید به خستگی و یأس تن در دهیم؛ بخصوص وقتی که بار سنگین زندگی ملتی از مویی باریک آویزان شده باشد... طوری رفتار کنید که شرافت تاریخی ما حاصل شود و قاطبه ملت ایران با امتنان و تشکر بگویند که تبریز، ایران را نجات داد...» [ همان]
این قیام پیروزمندانه حدود شش ماه ادامه داشت، اما متأسفانه به دلیل خیانت برخی مزدوران داخلی و همچنین حضور بیش از چهل هزار نفر از قشون دولتی و همکاری متجاوزان خارجی شکست خورد و شیخ محمد خیابانی را در ٢٢ شهریور ١٢٩٩ شمسی در چهل سالگی به شهادت رسید.
پیکر پاک این شهید سعید به طور موقت در گورستان امامزاده حمزه تبریز دفن شد و سپس به تهران منتقل گردید و در صحن حضرت عبدالعظیم حسنی (ره) در شهر ری به خاک سپرده شد؛ ولی نام و یاد این مبارز بزرگ و عالم عامل در تاریخ ایران و جهان جاودانه شد.
📚 گلشن ابرار، جلد ۱
https://eitaa.com/ROOZBARG
📣 مؤسسه تخصصی خطابه امیربیان اصفهان با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان برگزار میکند:
✍️ دوره تخصصی خطابه
در سال تحصیلی ۱۴۰۳_۱۴۰۴
♾ مزایا:
✨ بهرهمندی از اساتید مجرب و توانمند در عرصهی تبلیغ و سخنرانی
✨ قرار گرفتن در سیر استادیاری و استادی مهارتهای خطابهی امیربیان
✨ شرکت در عملیات تبلیغی امیربیان
✨ ثبت امتیاز برای امامت جماعت دائم و موقت مساجد استان
✳️ شرایط پذیرش:
1⃣ حداقل اتمام پایه ۴ حوزه
2⃣ قبولی در مصاحبه
⏳ مهلت ثبتنام:
از ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ تا ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۳
📅 شروع دوره: دوشنبه ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۳
❣ برای ثبتنام به لینک زیر مراجعه فرمایید👇
https://www.amirebayan.ir/reg
📲 پاسخگویی👇
@Amozesh_amirebayanesf
🕌 روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه ٢٢ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الخمیس ٠٨ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 12 Thursday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙سالروز شهادت #امام_حسن_عسكرى علیهالسلام (٢۶٠ق)
🌙سالروز وفات عالم بزرگ #محقق_سبزواری (١٠٩٠ ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 امام حسن عسکری(ع): «خَصْلَتانِ لَیْسَ فَوْقَهُما شَیءٌ، الاْیمانُ بِاللهِ، وَنَفْعُ الاْخْوانِ»
«دو خصلت و حالتی که والاتر از آن دو چیزی نمیباشد عبارتند از: ایمان و اعتقاد به خداوند، و نفع رساندن به دیگران»
📚 تحف العقول، ص ۴۸۹
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
480.1K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_نماز_جماعت
❓در رکعت اول و دوم نماز جماعت ظهر و عصر، آیا مأموم میتواند حمد و سوره را بخواند یا باید ساکت باشد؟
✅ در رکعت اول و دوم نماز جماعت ظهر و عصر بنابراحتیاط واجب، مأموم نباید حمد و سوره بخواند ولی مستحب است به جای آن ذکر بگوید.
❓اگر هنگام نماز جماعت از امام عقب و یا جلو بیافتیم، نماز به جماعت صحیح است یا خیر؟
✅ مأموم باید افعال نماز را با امام یا کمی دیرتر از امام بهجای آورد و اگر عمداً از امام جماعت پیش افتد یا مدتی پس از او به جای آورد، نمازش به فرادا صحیح بوده ولی جماعت محسوب نمیشود.
❓اگر مأموم سهواً پیش از امام جماعت به رکوع رود، در این صورت میتواند منتظر باشد تا امام به رکوع برسد؟
✅ باید سر از رکوع بردارد و دوباره همراه با امام به رکوع رود و نماز را با امام جماعت تمام کند و نمازش صحیح است و اگر برنگشت نمازش صحیح است، ولی فرادی است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#یازدهمین_خورشید»
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز شهادت #امام_حسن_عسکری (ع) یازدهمین خورشید آسمان ولایت و امامت و پدر گرامی حضرت ولی عصر (عج) است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز می نمائیم؛
امام حسن عسکری (ع) در روز هشتم ربیعالثانی سال ٢٣٢ ه-ق در مدینه منوره چشم به جهان گشودند و در طول زندگی کوتاه ٢٩ ساله خود و به ویژه در دوران شش ساله امامت به واسطه مبارزه با طاغوتهای زمان، همواره در تبعید و زندان به سر میبردند و از آنجایی که در محله «عسکر» که محل سپاهیان عباسی بود، تحت نظر و محصور بودند، آن حضرت را «عسکری» نامیدهاند.
✍️ هرچند امام در یکی از سختترین دوران تاریخی اسلام، زندگی میکردند و دشمنان تا حد ممکن، از نشر سخنان و سیره ایشان جلوگیری کردهاند، اما در مورد ویژگیهای فردی واجتماعی حضرت، روایاتی نقل شده که برای الگوگیری از سیره آن امام همام در این مجال کوتاه، تنها به دو ویژگی ایشان اشاره مینمائیم:
1️⃣ «عبادت و اخلاق»
عبادت و اخلاق امام عسکری (ع) آن چنان قلبها را مجذوب خود مینمود که حتی افراد گمراه و منحرف، با دیدن آن، به راه راست هدایت شده و حتی بدترین افراد نیز در اثر جذبه ملکوتی آن حضرت به بهترین انسانها تبدیل میشدند؛ چنانچه در روایت آمده: روزی برخی از عباسیان از رئیس زندان خواستند که بر امام سختگیری بیشتری نماید؛ او نیز دو نفر از بدترین و سختگیرترین افراد را بر حضرت گماشت، اما آن دو نیز در اثر معاشرت با حضرت منقلب شدند! بهگونهای که در جواب به اعتراض عباسیان گفتند: ما چه بگوییم در مورد کسی که روزها روزه میگیرد و همه شب به عبادت میایستد و به غیر ذکر و سخن خدا هیچ سخن دیگری بر زبان نمیآورد و هنگامی که به ما نظاره میکند، بر بدن ما لرزه افتاده و کنترل خود را از دست میدهیم! (وفیاتالائمه، ص۴١٠)
2️⃣ «تولی و تبری»
یکی دیگر از فرازهای سیره اجتماعی آن حضرت، توجه به دو اصل «تولی و تبری» میباشد؛ ایشان در هر فرصتی، شیعیان را به دوستی خدا و اهل بیت (ع) و بیزاری از دشمنان آنان ترغیب مینمودند؛ چنانچه روزی علی بن عاصم کوفی که مردی نابینا بود به محضر امام شرفیاب شد و ارادت خالصانه خویش را به خاندان نبوت اظهار نموده وگفت: من از یاری عملیِ شما ناتوانم و به غیر از ولایت و محبت شما و بیزاری از دشمنانتان و لعن به آنان در خلوت، سرمایهای ندارم، با این حال، وضعیت من در آخرت چگونه خواهد بود؟!
حضرت در جواب او فرمودند: پدرم از جدم رسول خدا (ص) روایت نموده که: «هرکس توانایی یاری نمودن ما اهلبیت را نداشته باشد ولی (دشمنان آنان را دشمن بدارد و) در خلوتهایش آنها را لعنت کند، خداوند صدای او را به همه فرشتگان میرساند...و در این هنگام فرشتگان برای وی طلب آمرزش نموده و او را ستوده و میگویند: خدایا بر روح این بندهات درود فرست که در یاری اولیائش، تمام تلاشِ خود را انجام میدهد و اگر بیش از این توانایی داشت، حتماً انجام میداد! در این حال از طرف خدای سبحان ندا میآید که ای ملائکه! من دعای شما را درحق او اجابت کردم و بر روحش درود فرستادم و در ردیف ارواح ابرار و از بهترین بندگان برگزیده خویش گردانیدم» (بحارالانوار، ج ۵٠، ص ٣١۶)
✍️ و سخن امروز را با ذکر مصیبت امام حسن عسکری(ع) به پایان میبریم:
راوی می گوید: برای عیادت و ملاقات امام یازدهم (ع) رفتم؛ دیدم حضرت در بستر بیماری افتادهاند و خادمشان شربتی برای حضرت آورده، ولی آن قدر سَم به بدن آقا سرایت کرده بود که دست مبارکشان به شدت می لرزید و نمیتوانستند شربت را میل کنند! سپس فرمودند: برو فرزندم مهدی را صدا کن بیاید!
در این حال دیدم فرزندی ۵ساله که بسیار زیبا و دلربا بود، وارد اتاق شد؛ و حضرت عسکری فرمودند: «ای سرور اهلبیتم، شربت آبی به من بده و امام زمان شربت را نزدیک دهان پدر آوردند و آقا شربت را نوش جان کردند...و سپس در آغوش فرزند دلبندشان به شهادت رسیدند... (بحارالأنوار/ ج۵٢/ ص١)
اما عرض کنیم: «لا یَوْمَ كَیَوْمِكَ یا ابا عَبْدِاللَّه»؛ اگر حضرت عسکری (ع) در موقع شهادت شربت از دست فرزند عزیزشان نوشیدید، اما دلها بسوزد برای جد غریبشان حسین (ع) که لحظات آخر با بدن پر از زخم و جراحت و داغ جوان و برادر و عزیزان در گودی قتلگاه هر چه صدا زدند، جگرم از تشنگی سوخت، کسی جواب آقا را نداد، یک وقت سینه مبارک آقا سنگین شد، چشم باز کردند و دیدند شمر... «والشّمر جالس على صدرك»
(الا لعنة الله علی القوم الظالمین و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز شهادت #امام_حسن_عسکری (ع)
موضوع: #یازدهمین_خورشید
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ٢١ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الجمعة ٠٩ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 13 Friday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اولین روز امامت حضرت صاحب الزمان (عج) در سال ٢۶٠ قمری که برخی آن را «#عید_بیعت» با حضرت نامیدهاند.
🌙سالروز هلاکت «عمر بن سعد ملعون» (۶۶ ق)
🌙سالروز هلاكت «هشام بن عبدالملك» (١٢۵ ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
🤲 اعمال روز:
🔹 امروز روز برطرف شدن غمها و روز بسیار شریفى است و انفاق کردن در آن باعث بخشش گناهان است؛
🔹 همچنین اطعام برادران مؤمن و خوشنود گردانیدن ایشان و توسعه دادن در نفقه و پوشیدن جامههاى نو و شکر و عبادت حق تعالى مستحب است.
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق (ع): «مَن سَرَّهُ أن يَكونَ مِن أصحابِ القائِمِ فَليَنتَظِر وَليَعمَل بِالوَرَعِ ومَحاسِنِ الأَخلاقِ وهُوَ مُنتَظِرٌ ، فَإِن ماتَ وقامَ القائِمُ بَعدَهُ كانَ لَهُ مِنَ الأَجرِ مِثلُ أجرِ مَن أدرَكَهُ...»
«هركه دوست دارد از ياران حضرت قائم (عج) باشد، پس بايد انتظار بكشد و در حالى كه منتظر است، پارسايى و اخلاق نيك در پيش گيرد؛ که اگر (با چنين حالتى) از دنيا برود و بعد از مرگ او، حضرت قائم (عج) قيام كند، همانند اجر كسى را دارد كه ایشان را درك كند...»
📚 بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ١۴٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
378.8K
🔰 «#گلبرگ_احکام»
موضوع: «#احکام_نماز_جماعت»
💠 چند نكته در رابطه با اتصال صفوف در نماز جماعت برگرفته از رساله عملیه مراجع عظام تقلید:
1️⃣ يكى از شرايط صحت نماز جماعت، اتصال صفوف نمازگزاران توسط افرادى است كه نمازشان صحيح است؛ لذا چه بسا نماز كودك مميزى صحيح باشد، ولی نماز فرد بزرگسالی صحيح نباشد.
2️⃣ فاصله بين مأمومين نبايد بيش از يك گام بلند یا دو گام کوتاه كه حدود يك متر است، باشد.
3️⃣ در صورتىكه به هر دلیل، اتصال نماز جماعت قطع شود، نماز فرد به صورت فرادى صحيح است و فقط از جماعت خارج میشود.
4️⃣ در صورتى كه اتصال جماعت قطع باشد، نمىتوان به جماعت ملحق شد و اقتدا نمود؛ لذا مثلاً اگر مأموم بداند نماز يك صف از صفهاى جلو به هر دلیل باطل است، نمیتواند در صفوف متصل به آن صف اقتدا كند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#منجی_الهی، بزرگترین نیاز جهان معاصر»
✍️ مناسبت روز: امروز نهم ربیعالاول، نخستین روز امامت و ولایت امام عصر (عج) است که شیعیان این روز بزرگ را بعنوان #عید_بیعت با حضرت صاحب الزمان (عج) جشن میگیرند، لذا با عرض تبریک و تهنیت، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
آغاز امامت حضرت مهدی (عج) مصادف با آغاز «دوران غیبت صغری» است که از این روز، مردم جهان، آرام آرام با مفهوم تلخ و دردناك غیبت حجت الهی و آثار محرومیت از دیدار مستقیم ایشان آشنا شدند؛
اما شاید در هیچ برهه تاریخی، بشریت مثل امروز، تلخی عدم دسترسی مستقیم به حجت الهی را احساس ننموده است؛ چراکه سالهاست که از عزم آدمی برای تشکیل یک نظام نوین و یکپارچه در مدیریت انسانها در جهان میگذرد و این موجود پُر مُدَّعا با برنامهها و پیشرفتهای مادی، علمی و تجربی، تمام تلاشش را نموده تا خود را به عنوان تنها مدیر و تعیینکنندهی سرنوشت همنوعان و حتی دیگر موجودات در جهان معرفی کند! اما هربار در مسیر تحقق این حرکت خودخوانده، با چالشی جدید روبرو و طعم تلخ شکست را چشیده تا شاید داعیهداران ابرقدرتی و حکومت بر زمین، با این تلنگرهای الهی به ضعف اساسی و فطری خود، پی برده و به نیاز جهان به وجود مدیری معصوم و نظم دهندهای متصل به قدرت لایزال الهی، اعتراف نماید!
یکی از این رویدادها در سالهای اخیر که شاید جدیترین چالش مدعیان مدیریت جهانی در قرن معاصر بوده، شیوع ویروس ذرهبینی کرونا بود؛ ویروسی که با همه کوچکیش، هیمنهی ابرقدرتهای بزرگ و کسانی که وعده حل تمام مشکلات بشری را با علم و دانش و تکنولوژیهای خود میدادند را در هم شکست! و باطن توخالی و ضعف مدیریت جامعه بشری در شرق و غرب را برای همگان، عریان ساخت! و این حقیقت پشت پرده را مجدداً برای بشریت برملا نمود که بشر همواره نیازمند به منجی و حجت الهی بر روی زمین است؛
نیاز بزرگی که رهبر فرزانه انقلاب در روز نیمه شعبان در سال ١۴٠٠ شمسی به آن اشاره نموده و فرمودند: «...در تاریخ بشر، کمتر دورهای اتّفاق افتاده است که آحاد بشری در همه جای عالَم به قدر امروز، احساس نیاز به یک منجی داشته باشند... احساس نیاز به یک مهدی، احساس نیاز به یک دست قدرت الهی...؛
امروز بعد از آنی که بشریّت مکاتب گوناگون و نحلههای فکری و مَسلَکهای متفاوت را تجربه کرده، از کمونیسم تا دموکراسی غربی تا لیبرال دموکراسیِ رایج در دنیا، با این همه ادّعایی که اینها دارند، (ولی) بشر بعد از اینکه (همه) اینها را تجربه کرده، احساس آسایش نمیکند...
میلیاردها انسان در دنیا گرفتارند... بشر دچار نگرانی است، دچار اضطراب است و این پیشرفتها و تحوّلات گوناگون، نتوانسته است به بشر، خوشبختی ببخشد...(بشر) احتیاج دارد به یک قدرت معنوی، قدرت الهی، دستِ پُرقدرتِ (یک) امام معصوم...»
آری! ویروس ذرهبینی کرونا در چند ساله اخیر با همهی بدیها و مضراتش، بار دیگر ضعف و ناتوانی بشر را اثبات و بر ادعای پوشالی مدعیان مدیریت جهان برای اهدای خوشبختی و سعادت به بشریت، خط بطلان کشید؛ چنانچه شاهد بودیم آنها حتی برای مدیریت یک ویروس ناچیز در چند ایالت داخلی خودشان هم عاجز بودند! چه برسد به جهان هستی!
لذا امروز فقدان یک حکومت جهانیِ مؤثر و رهبری آسمانی و متصل به قدرت لایزال الهی از هر زمان دیگر بیشتر محسوس گردیده و فرصتی بیبدیل را برای گفتگوی تمدنها و ادیان مختلف الهی در اعتقاد مشترک آنها درباره منجی عالم بشریت و حکومت جهانی ایشان و ترویج گفتمان مهدویت و فرهنگ انتظار به وجود آورده است؛
گفتمانی امید بخش و آیندهساز که البته نیازمند جریانسازی، فرهنگسازی و جهانیسازی در فضای حقیقی و مجازی است و بیشک این مسئولیت خطیر، تکلیفی بزرگ و سنگین برعهده تمامی پیروان حقیقی اسلام ناب و مکتب حقه اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است و چه فرصتی بهتر از نهم ربیعالاول سالروز آغاز امامت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) وجود دارد تا این اعتقاد مشترک بین همهی مذاهب اسلامی و حتی بین همهی ادیان الهی باعث وحدت و همبستگی بشریت و آماده نمودن جهان برای ظهور و حضور حجت حیّ الهی و تشکیل مدینه فاضله مهدوی گردد. (انشاالله)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: نخستین روز امامت و ولایت امام عصر (عج)
موضوع: «#منجی_الهی، بزرگترین نیاز جهان معاصر»
https://eitaa.com/ROOZBARG