طرز تهیه #مربای_انار
✅مواد لازم:
آب انار سه پیمانه و نیم
دانه انار یک پیمانه
شکر سرخ سه پیمانه
✍️طرز تهیه:
اول انارها را دون میکنیم و 1عدد از انارها را که جدا دون میکنیم کنار میگذاریم سپس آب بقیه آنها را با چرخ گوشت یا آبمیوه گیری بگیرید تا سه پیمانه و نیم بشود سپس در قابلمه بزرگی آب انار را بریزید و شکر سرخ را اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق بگذارید تا با حرارت متوسط به مدت 30 دقیقه بجوشد.
انار دون شده ای را که کنار گذاشته بودید را در قابلمه بریزید و 30 دقیقه دیگر نیز صبر کنید تا به غلظت مورد نظر برسد.
حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:میوه، صد و بیست گونه است و سرور و سید همه آنها، انار است.
📚بحارالانوار،ج66،ص165
#آش_انار
✅ مواد لازم:
برنج محلی ۱.۵ پیمانه
نخود ۱.۵ پیمانه
گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۵۰ گرم
سبزی (تره،برگ چغندر،شوید) نیم کیلو
پیاز سرخ کرده(با روغن زیتون) ۱-۲ قاشق غذا خوری
آب انار ۴ پیمانه
بلغور ۱.۵ پیمانه
زعفران سائیده ۱.۵ قاشق مربا خوری
سویق جو ۱-۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
✍ طرز تهیه:
ابتدا نخود و نیمی از سبزی و گردو را به مدت نیم ساعت بپزید بعد بلغور را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه باهم بجوشند.بعد برنج را اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۵-۲۰ بپزد.بعد گوشت چرخ کرده،باقی مانده سبزی و نمک و فلفل را به صورت کوفته های کوچک درآورید و درون آش بریزید تا بپزند.بعد آب انار را به آش اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.وقتی آش به غلظت مناسب رسید پیاز داغ و سویق جو و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید ۲-۳ دقیقه بجوشد.
🆔 @islamic_cooking
🔸حضرت رسول (ص) فرمود: انار بخورید؛ زیرا هیچ دانه ای از آن در معده جای نمی گیرد، مگر این که چهل روز قلب را نورانی میسازد و شیطان را برون میکند.
📚بحارالانوار،ج ۶۶،ص۱۵۴،ح۱
🔸امام صادق(ع) فرمود: بر شما باد خوردن انار؛چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد،مگر این که وی را بسنده است وهیچ سیری آن را نمی خورد، مگر این که غذا را بر وی گوارا می سازد.
📚الکافی،ج۶،ص۳۵۲،ح۱
🆔 @islamic_cooking
⚜رسول خدا (ص):
بر شما باد کدو! چرا که عقل را پالایش میکند و مغز را زیاد میکند.
📚 دعائمالاسلام،ج2،ص113
#کدو
🆔 @islamic_cooking
آشپزی و تغذیه اسلامی
⚜رسول خدا (ص): بر شما باد کدو! چرا که عقل را پالایش میکند و مغز را زیاد میکند. 📚 دعائمالاسلام،
🎃 انواع کدو و خواص آن در روایات
افرادی که کم عقلی دارند و مشکلات مغزی دارند و یا به جهت سن بالا مغزش کوچک شده است و یا بچه ای که هنگام تولد به خاطر نرسیدن اکسیژن به مغز مبتلا به فلج مغزی شده است، یا افراد مبتلا به سی پی، اوتیسم و مانند این ها باید از خورشت کدو تنبل استفاده کنند.
🔸بیماری صرع به جهت آسیب جن است.
🎃کدو برای بچه های ناآرام و اوتیسمی های ناآرام حیاتی است و موجب آرامش آن ها میشود.
در قرآن میفرماید:
﴿وَ ذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغاضِبا﴾[سوره انبیاء، آیه87]
یعنی و ذا النون [يونس] را (به ياد آور) در آن هنگام كه خشمگين (از ميان قوم خود) رفت.
حضرت یونس عصبانی و ناآرام بوده است.
﴿وَ أَنْبَتْنا عَلَيْهِ شَجَرَةً مِنْ يَقْطين وَ أَرْسَلْناهُ إِلى مِائَةِ أَلْفٍ أَوْ يَزيدُون ﴾[سوره صافات، آیه146و147]
یعنی و بوته كدويى بر او رويانديم (تا در سايه برگهاى پهن و مرطوبش آرامش يابد) و او را به سوى جمعيّت يكصد هزار نفرى- يا بيشتر- فرستاديم.
حضرت یونس از کدو تغذیه کرد و آرام شد.
👈بنابراین به مقتضای قرآن، کدو عصبانیت و ناآرامی را از بین میبرد. برای افراد بیش فعال و کم عقل خوب است زیرا کدو مغز و عقل یعنی قدرت درک را زیاد میکند.
حضرت یونس (ع) عصبانی بود و نمیتوانست با وجود عصبانیت برگردد و مردم را به خدا دعوت کند لذا بعد از اینکه کدو خورد آرام شد و به سوی قومش رفت. همچنین پیامبر (ص) در مورد کدو میفرمایند که «عقل را زیاد میکند.» و اگر عقل زیاد شود عصبانی نمیشود.
🔺آب کدو هم خوب است.
کدو برای بیماری های آلزایمر و پارکینسون هم مفید است زیرا در این بیماری ها مغز کوچک میشود.
کدوهای سبز هم خوب است ولی کدو تنبل بهتر است زیرا در روایت «دباء» یعنی کدو تنبل آمده است.
کدو سفید هم خوب است و اینجا کم است.
💎کلمه «قرع» و «دباء» به معنای کدو تنبل است ولی کلمه «یقطین» شامل تمام کدوها و کدو سبز هم میشود. کدو تنبل بزرگ شده کدو سبز است.
🆔 @islamic_cooking
🍹#مریس (شربت خرما) 1️⃣
🔸مریس، خرمایی است که در آب خیس میکنند و نصف روز میماند سپس آن را صاف میکنند و مینوشند. ممکن است آنرا له کنند تا کاملا رقیق شود.
در برخی کشورهای عربی نان را در آب خیس میکنند و به آن شکر اضافه میکنند و استفاده میکنند و به آن مریس میگویند که این مورد مطابق با روایات ما نیست و نمیتوان آنرا مریس گفت. «تمرسه» کنایه از خیساندن میباشد.
👈عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ قَالَ أَخْبَرَنِي أَبِي قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ إِنَّ بِي جُعِلْتُ فِدَاكَ أَرْيَاحَ الْبَوَاسِيرِ وَ لَيْسَ يُوَافِقُنِي إِلَّا شُرْبُ النَّبِيذِ قَالَ فَقَالَ لَهُ مَا لَكَ وَ لِمَا حَرَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ رَسُولُهُ ص يَقُولُ لَهُ ذَلِكَ ثَلَاثاً عَلَيْكَ بِهَذَا الْمَرِيسِ الَّذِي تَمْرُسُهُ بِالْعَشِيِّ وَ تَشْرَبُهُ بِالْغَدَاةِ وَ تَمْرُسُهُ بِالْغَدَاةِ وَ تَشْرَبُهُ بِالْعَشِيِّ فَقَالَ لَهُ هَذَا يَنْفُخُ الْبَطْنَ قَالَ لَهُ فَأَدُلُّكَ عَلَى مَا هُوَ أَنْفَعُ لَكَ مِنْ هَذَا عَلَيْكَ بِالدُّعَاءِ فَإِنَّهُ شِفَاءٌ مِنْ كُلِّ دَاءٍ قَالَ فَقُلْنَا لَهُ فَقَلِيلُهُ وَ كَثِيرُهُ حَرَامٌ فَقَالَ نَعَمْ قَلِيلُهُ وَ كَثِيرُهُ حَرَامٌ.
اسباط گويد: من در خدمت امام صادق عليه السّلام بودم كه شخصى به آن حضرت عرض كرد: قربانت گردم! من باد بواسير دارم و نوشيدن نبيذ(شراب) با من سازگارى دارد. حضرت سه مرتبه اين سخن را به او فرمود: تو با چيزى كه خدا و پيامبرش آن را حرام نمودند چه كار دارى؟! بر تو باد به اين «مريس» كه شبهنگام آن را خيس مىكنى و صبح آن را مىنوشى و صبح آن را خيس مىكنى و شب مىخورى. او عرض كرد: اين باعث نفخ شكم مىشود. فرمود: پس تو را بر چيزى كه مفيدتر از آن است راهنمايى مىكنم، بر تو باد به دعا؛ زيرا دعا موجب شفا از هر بيمارى است. اسباط گويد: ما عرض كرديم: اندک و فراوان نبيذ حرام است؟ فرمود: آرى، اندک و فراوان آن حرام است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص413
📚 تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)،ج9،ص113
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص344
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج59،ص89
✅ مریس به خصوص برای درد بواسیر مفید است. بواسیر نر نوعا با درد همراه است چون راه مدفوع را میبندد. بواسیر نر پنج الی هفت دانه است که تعدادی از آن ها از مقعد بیرون میآید. افرادی که مبتلا به بواسیر میشوند مجبورند مدت زیادی در بیت الخلاء بنشینند تا تمام بواسیر از مقعد خارج بشود و مدفوع بتواند خارج بشود. به همین جهت در روایات از آن به «اریاح البواسیر» تعبیر میکنند. اریاح در موارد درد استعمال میشود. از لحن روایت استفاده میشود که مریس را تا زمانی که بواسیر خوب بشود باید مصرف کرد. یا اینکه از مریس به عنوان مسکن استفاده میشود نه اینکه درمان باشد. البته مریس نفاخ است چون امام نفاخ بودن مریس را رد نکردند. مریس برای تسکین بواسیر نر باید روزی دو مرتبه مصرف شود.
#آشپزی_اسلامی #مریس
🆔 @islamic_cooking
🍹#مریس (شربت خرما) 2️⃣
👈عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ أَبِي اَلْبِلاَدِ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي جَعْفَرِ بْنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقُلْتُ لَهُ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُلْصِقَ بَطْنِي بِبَطْنِكَ فَقَالَ هَاهُنَا يَا أَبَا إِسْمَاعِيلَ وَ كَشَفَ عَنْ بَطْنِهِ وَ حَسَرْتُ عَنْ بَطْنِي وَ أَلْزَقْتُ بَطْنِي بِبَطْنِهِ ثُمَّ أَجْلَسَنِي وَ دَعَا بِطَبَقٍ فِيهِ زَبِيبٌ فَأَكَلْتُ ثُمَّ أَخَذَ فِي اَلْحَدِيثِ فَشَكَا إِلَيَّ مَعِدَتَهُ وَ عَطِشْتُ فَاسْتَقَيْتُ مَاءً فَقَالَ يَا جَارِيَةُ اِسْقِيهِ مِنْ نَبِيذِي فَجَاءَتْنِي بِنَبِيذٍ مَرِيسٍ فِي قَدَحٍ مِنْ صُفْرٍ فَشَرِبْتُهُ فَوَجَدْتُهُ أَحْلَى مِنَ اَلْعَسَلِ فَقُلْتُ لَهُ هَذَا اَلَّذِي أَفْسَدَ مَعِدَتَكَ قَالَ فَقَالَ لِي هَذَا تَمْرٌ مِنْ صَدَقَةِ اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يُؤْخَذُ غُدْوَةً فَيُصَبُّ عَلَيْهِ اَلْمَاءُ فَتَمْرُسُهُ اَلْجَارِيَةُ وَ أَشْرَبُهُ عَلَى أَثَرِ اَلطَّعَامِ وَ سَائِرَ نَهَارِي فَإِذَا كَانَ اَللَّيْلُ أَخَذَتْهُ اَلْجَارِيَةُ فَسَقَتْهُ أَهْلَ اَلدَّارِ فَقُلْتُ لَهُ إِنَّ أَهْلَ اَلْكُوفَةِ لاَ يَرْضَوْنَ بِهَذَا فَقَالَ وَ مَا نَبِيذُهُمْ قَالَ قُلْتُ يُؤْخَذُ اَلتَّمْرُ فَيُنَقَّى وَ يُلْقَى عَلَيْهِ اَلْقَعْوَةُ قَالَ وَ مَا اَلْقَعْوَةُ قُلْتُ اَلدَّاذِيُّ قَالَ وَ مَا اَلدَّاذِيُّ قُلْتُ حَبٌّ يُؤْتَى بِهِ مِنَ اَلْبَصْرَةِ فَيُلْقَى فِي هَذَا اَلنَّبِيذِ حَتَّى يَغْلِيَ وَ يُسْكِرَ ثُمَّ يُشْرَبُ فَقَالَ ذَاكَ حَرَامٌ .
ابراهيم بن ابو بلاد گويد: به حضور امام جواد عليه السّلام شرفياب شدم ... مرا در كنار خود نشاند و طَبقى(بشقابی) خواست كه در آن کشمش بود. آن طَبق را آوردند و من از آن خوردم. آنگاه حضرت عليه السّلام صحبت مىكردند. در اين هنگام از معده خود اظهار ناراحتی کرد و من نيز تشنه شدم و آب خواستم. حضرت عليه السّلام فرمود: اى كنيز! از نبيذ من به او بنوشان.كنيز در كاسهاى مسی، نبيذ مریس (شربت خرمای خیس شده) برايم آورد.آن را نوشيدم و شيرينتر از عسل يافتم. به حضرت عليه السّلام عرض كردم. اين چيزى است كه معده شما را ناراحت و بيمار كرده است. به من فرمود: اين خرمايى از موقوفات پيامبر صلّى اللّه عليه و اله است. در هنگام صبح آن را مىگيرند و روى آن آب مىريزند. پس كنيز آن را خيس مىكند و من بعد از غذا و بقيه ساعات روز آن را مىنوشم و هنگامى كه شب گردد، كنيز آن را برمىدارد و به افراد منزل مىنوشاند. عرض كردم: مردم كوفه به اين نبيذ راضى (قانع) نمىشوند. فرمود: نبيذ آنان چيست؟ عرض كردم: خرما را برمىدارند و آن را مىكنند و روى آن «قعوه» مىريزند. فرمود: قعوه چيست؟ عرض كردم:«دازى». فرمود: دازى چيست؟ عرض كردم: دانهاى است كه از بصره مىآورند و آن را در اين نبيذ مىريزند تا اينكه بجوشد و مستكننده شود. سپس آن را مىنوشند. فرمود: اين حرام است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص417
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص354
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج50،ص101
🔺البته برخی به مریس نان اضافه میکنند. بعید نیست از این روش هم بتوان استفاده کرد.اگر نان را در آب بگذارند و تا صبح بمانند به آن «کامِخت» میگویند. غذایی که حضرت یوسف در زندان مصرف میکرد. در زندان فقط نان داشت و از نان خوردن عاجز شد و خداوند به او این غذا را آموخت.
⚠️ خرما باید در آب سرد (نه آبجوش) خیس شود و دمای محیط به گونه ای نباشد پس از مدتی خرما درون آب تشکیل کف و حباب دهد و اصطلاحاً به جوش بیاید.
⚠️ بهتر است از خرماهایی که شیره زیادی دارند استفاده شود.
#آشپزی_اسلامی #مریس
🆔 @islamic_cooking
🍹#مریس (شربت خرما) 3️⃣
🔸 خرما همراه آب هم مسهل است و رطوبت بدن را زیاد میکند و خوردن این دو باهم مطلوب است.
👈در روایتی آمده است:
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ شَمُّونٍ قَالَ كَتَبَ إِلَى أَبِي الْحَسَنِ ع بَعْضُ أَصْحَابِنَا يَشْكُو الْبَخَرَ فَكَتَبَ إِلَيْهِ كُلِ التَّمْرَ الْبَرْنِيَّ وَ كَتَبَ إِلَيْهِ آخَرُ يَشْكُو يُبْساً فَكَتَبَ إِلَيْهِ كُلِ التَّمْرَ الْبَرْنِيَّ عَلَى الرِّيقِ وَ اشْرَبْ عَلَيْهِ الْمَاءَ فَفَعَلَ فَسَمِنَ وَ غَلَبَتْ عَلَيْهِ الرُّطُوبَةُ فَكَتَبَ إِلَيْهِ يَشْكُو ذَلِكَ فَكَتَبَ إِلَيْهِ كُلِ التَّمْرَ الْبَرْنِيَّ عَلَى الرِّيقِ وَ لَا تَشْرَبْ عَلَيْهِ الْمَاءَ فَاعْتَدَلَ.
به امام کاظم علیهالسلام نوشتم که بعض از اصحاب از رطوبت زیاد شکایت دارند امام برای او نوشت خرمای بُرنی (نوعی خرمای خشک) بخور و شخص دیگری برای امام نوشت که از خشکی شکایت دارد امام به او نوشت: زمان ناشتا خرمای برنی بخور و روی آن آب بخور. شخص این کار را کرد و بدنش چاق و مرطوب شد. آن شخص دوباره از این حالت (چاقی و رطوبت) شکایت کرد امام فرمود خرمای برنی را ناشتا مصرف کن و بعد از آن آب نخور.
📚 المحاسن،ج2،ص533
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص138
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص133 و ج59،ص203
♦️ قانون خرما این است که خوردن خرما بدون آب باعث خشکی و خوردن خرما همراه آب موجب رطوبت میشود.
👈در روایتی دیگر آمده:
الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُعَلَّى بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَصْرِيِّ عَنْ أَبِي دَاوُدَ الْمُسْتَرِقِّ عَمَّنْ حَدَّثَهُ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَدَعَا بِتَمْرٍ فَأَكَلَ وَ أَقْبَلَ يَشْرَبُ عَلَيْهِ الْمَاءَ فَقُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ لَوْ أَمْسَكْتَ عَنِ الْمَاءِ فَقَالَ إِنَّمَا آكُلُ التَّمْرَ لِأَسْتَطِيبَ عَلَيْهِ الْمَاءَ.
راوى گويد: نزد امام صادق عليه السّلام بودم. حضرت عليه السّلام خرما خواست، آن را ميل نمود، مىخواست پس از آن آب بنوشد كه من گفتم: فدايت شوم! كاش از آب خوددارى مىنمودى.فرمود: همانا خرما میخورم بخاطر اینکه آب روی آن خوش طعم میشود.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص386
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص237
📚 المحاسن،ج2،ص571
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص445
#آشپزی_اسلامی #مریس
🆔 @islamic_cooking
امام کاظم (ع):
مَنْ تَغَيَّرَ عَلَيْهِ مَاءُ اَلظَّهْرِ فَإِنَّهُ يَنْفَعُ لَهُ اَللَّبَنُ اَلْحَلِيبُ وَ اَلْعَسَلُ .
برای کسی که آب کمر او تغییر کرده است #شیر و #عسل مفید است.
📚 الکافی،ج6، ص337
⚠️ گاهی رنگ،شکل و یا تعداد یا حرکت اسپرم کم میشود که همه اینها علت ناباروری میباشد. در همه این موارد شیر و عسل مفید است و مراد، مخلوط کردن شیر و عسل است.
#عسل
#شیر_و_عسل
#آشپزی_اسلامی
🆔 @islamic_cooking
هدایت شده از آشپزی و تغذیه اسلامی
🔸 طرز تهیه چیپس کدو حلوایی
🔷🔸مواد لازم:
🔻 کدو حلوایی ۱عدد
🔻 عسل ،دارچین ،نمک دریا به مقدار لازم جهت طعم دار کردن
🔻 کره گاوی ذوب شده یا روغن زرد یا روغن زیتون جهت سرخ کردن
✍️ طرز تهیه:
کدو حلوایی را با پوست کن نازک ببرید درعسل، دارچین ونمک دریا مزه دار کنید.
درون ماهی تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس این کدوها را درون آن سرخ کنید.
فقط باید زود آن را از روغن درآورد چون زود میسوزد.
👈 پيامبر صلي الله عليه و آله:
«عَلَيْكُمْ بِالدُّبّاءِ فَاِنَّهُ يُذَكِّى الْعَقْلَ وَ يَزيدُ فِى الدِّماغِ؛»
«كدو بخوريد، چرا كه عقل را تيز و (كارآيى) مغز را زياد مى كند.»
📚 بحارالأنوار، ج 63، ص 229
🆔 @Islamic_cooking