پیامدهای جنسی سازی دختران و زنان
پیامدهای شناختی و هیجانی
کاهش تمرکز و توجه؛ ایجاد اخلال در فرایندهای ذهنی مربوط به ریاضی و تفکر منطقی. در یک مطالعه مشخص شد دخترانی که لباس شنا بر تن داشتند، و مشغول حل تمرین ریاضی بودند، بسیار بدتر از دخترانی که لباس معمولی پوشیده بودند عمل کردند. درواقع، دختران، با مقایسۀ ذهنی بدن خود با استانداردهای جنسی فرهنگ خود، ظرفیت ذهنی و تمرکزشان را از دست داده بودند. چنین چیزی در پسران یافت نشده بود.
از دست دادن اعتماد به نفس و احساس راحتی با بدن و شرم، اضطراب و حتی انزجار از خود از پیامدهای عاطفی و هیجانی جنسی سازی در دختران است.
سلامت جسمانی و روانی
مشکلات خوردن، عزت نفس، افسردگی یا خلق افسرده در دختران تحت تاثیر قرار می گیرد. مشکلات جسمانی نیز به صورت غیرمستقیم رخ می دهد.
تمایلات جنسی
تمایلات جنسی سالم در دختران دچار مشکلاتی می شود. نگرانی های غیرواقعی و منفی درباره تمایلات جنسی از این مسائل است. مشکلاتی که در سنین پایینتر ایجاد می شود می تواند بر عملکرد بزرگسالی ایشان نیز اثرگذار باشد.
نگرشها و باورها
قرار گرفتن در معرض تصاویر رسانه هایی که دختران را جنسی سازی می کنند، بر تصور دختران از زنانگی و تمایلات جنسی اثرگذار است. چنین وضعیتی به تقویت قالب های جنسیتی مانند شیء انگاری دختران منتهی می شود. جذابیت ظاهری، در مرکز ارزشگذاری دختران قرار میگیرد.
تأثیر بر دیگران و جامعه
جنسی سازی دختران بر پسران، زنان بزرگسال، و جامعه نیز اثرگذار است.
مواجهه با ایده آلهای جذابیت جنسی زنان، ممکن است برای برخی مردان، تجربه یافتن یک شریک قابل قبول یا لذت کامل از صمیمیت با زنان را دشوار سازد.
زنان بزرگسال، از تلاش زیاد برای دست یابی به معیارهای ظاهری دختران جوان تر رنج می برند.
افزایش آزار جنسی و خشونت جنسی و همچنین درخواست برای هرزه نگاری کودکان و توجیه آن نیز از دیگر پیامدهای جنسی سازی دختران است.
جنسی سازی نگرش جامعه را تغییر میدهد و مشکلاتی چون خشونت علیه زنان و دختران، بهره کشی جنسی از دختران، پورنوگرافی و روسپیگری دختران را افزایش میدهد.
پیشنهادها عمدتا بر آگاهی بخشی به افراد و دختران و والدین و جامعه و سیاست گذاری ها متمرکز است. مثلا استفاده از توصیه های اخلاقی و مذهبی. برگزاری همایش و مسابقاتی که بر ویژگی های غیرجنسی (مثلا توانمندی های شخصیتی و ...) دختران و زنان متمرکز است.
Report of the APA Task Force on the Sexualization of Girls
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
بی پوششی و خودشیءانگاری (Self-objectification)
شیءانگاری جنسی به تعامل کردن با زنان و ادراک ایشان بهعنوان اشیای جنسی اشاره دارد. در این فرآیند، فرد عینیتیافته، در چشم ناظران، به یک «بدن غیرانسانی» تبدیل می شود. این اصطلاح بهدرستی بیانگر دو بُعد اصلی تعریف کنندۀ شیءانگاری است: ابزار (وسیله) بودن و انکار انسانیت. هنگامیکه زنان شیئیت مییابند با آنها بهعنوان بدن صرف، ابزاری برای استفاده و لذت دیگران برخورد می شود (ابزار بودن). علاوه بر این، آنها از شخصیت خود محروم میشوند و بهعنوان موجوداتی مکانیکی و بیفکر در نظر گرفته میشوند که قادر به تجربه حالات ذهنی انسانی نیستند (انکار انسانیت). بر اساس نظریه شیءانگاری، ابزار اصلی شیءانگاری، نگاه شیءگونه است که به نگرشهای کم و بیش صریح مردانه، کنایههای جنسی یا اظهارنظرهای متمرکز بر ظاهر فیزیکی زنان اشاره دارد. این نوع بازخوردهای بینفردی میتواند توسط زنان درونی شود و باعث خودشیئیانگاری آنها، یعنی توجه بیشتر آنها به بدن و ظاهر فیزیکیشان به جای شخصیت کامل آنها، شود. از جمله پیامدهای روانشناختی خودشیءانگاری در زنان میتوان به کمتر اخلاقی و انسانی دیدن خود، احساس گناه زیاد در قربانیان زن، عملکرد شناختی ضعیفتر، حساس شدن نسبت به ظاهر خود، مورد تجاوز و آزار جنسی قرار گرفتن، مشکلات سلامت روان بیشتر (بیاشتهایی و پرخوری عصبی، افسردگی، مشکلات کارکرد جنسی)، افزایش شرمگینی و اضطراب نسبت به بدن، احساس ناتوانی در انتخاب آگاهانه و اراده آزاد و ... اشاره کرد. زنانی که در معرض ارزیابیهای مبتنی بر زیبایی بدنی از جانب دیگران قرار میگیرند (بهعنوان نمونه وقتی زیباییهای بدنیشان در معرض دید مشاهدهگران بیرونی قرار میگیرد)، مستعدّ این وضعیت هستند. نک:
- Baldissarri C, Andrighetto L, Gabbiadini A, Valtorta RR, Sacino A, Volpato C. Do Self-Objectified Women Believe Themselves to Be Free? Sexual Objectification and Belief in Personal Free Will. Front Psychol. 2019 Aug 8;10:1867. doi: 10.3389/fpsyg.2019.01867. PMID: 31440196; PMCID: PMC6694764.
- Calogero R. M., Tantleff-Dunn S., Thompson J. K. (2011). Self Objectification in Women: Causes, Consequences, and Direction for Research and Practice. Washington, WA: American Psychological Association
- Chen Z., Teng F., Zhang H. (2013). Sinful flesh: sexual objectification threatens women’s moral self. J. Exp. Soc. Psychol. 49 1042–1048. 10.1016/j.jesp.2013.07.008
- Fredrickson B. L., Roberts T. A. (1997). Objectification theory: towards understanding women’s lived experiences and mental health risks. Psychol. Women Q. 21 173–206. 10.1111/j.1471-6402.1997.tb00108.x
- Kahalon R., Shnabel N., Becker J. C. (2018). Don’t bother your pretty little head” appearance compliments lead to improved mood but impaired cognitive performance. Psychol. Women Q. 42 136–150
- Loughnan S., Baldissarri C., Spaccatini F., Elder L. (2017). Internalizing objectification: objectified individuals see themselves as less warm, competent, moral, and human. Br. J. Soc. Psychol. 56 217–232. 10.1111/bjso.12188
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
بسم الله الرّحمن الرّحیم-مباحثی پیرامون موضوع عفاف و حجاب.pptx
44.15M
با سلام و احترام
نظر به استقبال مخاطبان گرامی کانال از مطالب علمی پیرامون موضوع عفاف و حجاب، پاورپوینت این مباحث، به همراه برخی مطالب اضافی، خدمتتان ارسال می گردد.
شما کاملا جواز دارید از فایل جهت آموزش و آگاهی بخشی یا انتشار عمومی استفاده نمایید.
از کلیه اساتید، دانشجویان و بزرگوارانی که در انتشار مطالب همراهی کرده و قبول زحمت نمودند، صمیمانه قدردانی می کنم.💐
یا حق
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
📣📣📣🔺🔺 نامه خواندنی و #مستدل جمعی از #روانشناسان به رئیس جمهور و رؤسای قوای دیگر در ابلاغ و اجرای قانون حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب 🔻🔻
در این نامه سرگشاده براساس #مقالات_بروز_دنیا و #شواهد_علمی عنوان شده است که "بدون تصریح قانونی، نمیتوان از خانواده و دختران ایرانی در برابر آسیب¬ها دفاع کرد." همچنین در بخش دیگری از این نامه با اشاره به یک اصل روانشناسی آمده است: "بدپوششی پدیدهای ایستا و ساکن نیست و تابع اصل سرایت رفتاری است. در اغلب کشورهای دنیا هم برای پوشش قوانین و مقرراتی وضع شده است." متخصصان حوزه سلامت روان در این نامه به ناکافی بودن تمرکز بر اقدامات فرهنگی نیز اشاره داشته و بیان داشته اند: "#مطالعات_متعدد نشان میدهد که در کنار تلاش فرهنگی و رسانهای، الزام قانونی نیز ضروری است و همواره هنجارشکنانی وجود دارند که صرفا با محدودیتهای قانونی، توهین به ارزشهای یک جامعه را خاتمه خواهند داد"
این نامه هنگام انتشار به امضای ۳۲ نفر از اساتید و متخصصان سلامت روان از دانشگاههای مطرح کشور رسیده است ولی حمایت دیگر متخصصان و روانشناسان از این نامه همچنان ادامه دارد.
اساتید محترم میتوانند جهت امضای نامه اقدام کنند👇
https://survey.porsline.ir/s/tSaETBJ5
مطالعه متن کامل نامه:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/09/25/3219551/نامه-جمعی-از-اساتید-روان-شناسی-درباره-پوشش-و-حجاب
✾ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📣 کانال #جواهرانه،
زیر نظر دانشگاه تخصصی عفاف، پاسخگوی دغدغه های به روز جوانان. 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1130102787C66c4502167
توشیح یک قضاوت.pdf
900.5K
توضیحات مفید یکی از اساتید در پاسخ به قضاوت دکتر جوکار از نامه اخیر جمعی از روانشناسان به سران قوا پیرامون موضوع عفاف و حجاب
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
حمایت روانشناسان ،مشاوران و دانشجویان رشته های مرتبط با سلامت روان از بیانیه اساتید در خصوص عفاف و حجاب و طرح ۶ سوال برای خانواده ایرانی
❇️ نظر به اهمیت اقدام هوشمندانه و شجاعانه تعدادی از اساتید روانشناسی و مشاوره کشور در حمایت از ضابطه مند شدن پوشش در سطح کشور، ما نیز بر آن شدیم در این زمانه ای که جنگ شناختی دشمن، عرصه را برای خانواده ها تنگ نموده است، در کنار خانواده های ایرانی بوده و صدایی برای دغدغه ها و نگرانی های ایشان پیرامون وضعیت عفاف و حجاب کشور باشیم.
❇️ از کلیه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های روانشناسی و مشاوره و علوم تربیتی و مرتبط با سلامت روان خواهشمندیم در عمل به رسالت اجتماعی خود در حفظ امنیت روان خانواده ها، با امضای این بیانیه، پشتوانه ای برای حمایت از خانواده ایرانی فراهم سازند.
پیوند امضای نامه👇
https://survey.porsline.ir/s/A4FbMu9
@nasletamadonsaz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی تذکر حجاب از منظر بی بی سی و منوتو خوب میشه!
دکتر محسن عزیزی ابرقوئی، روانشناس
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
هدایت شده از احمدحسین شریفی
◻️پژوهشهای فرهنگی آزاد از دین و تجربه!
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸برخی از مسؤولان فرهنگی را شنیدم که میگفتند پژوهشهای «علم آزاد» میگوید دوران مواجهه سختافزارانه با ناهنجاریهای اجتماعی مثل بیحجابی و شرابخواری علنی و فسادهای اجتماعی، سپری شده است! اکنون زمان در پیش گرفتن سیاستهای نرم و فرهنگی با این ناهنجاریهاست!
♦️در این خصوص عرض میکنم، بنده تاکنون چنین پژوهشهایی را نه دیدهام و نه شنیدهام و البته بعید میدانم و بلکه محال میدانم هیچ پژوهشگر و محقق راستینی چنین ادعای را کرده باشد!
چون
✔️خلاف بدیهیات مطالعات فرهنگی و اخلاقی است.
✔️خلاف همه تجربیات زیسته بشری و همه تجربیات حکمرانی در تاریخ بشر است.
✔️خلاف سبک و سیره حکمرانی معصومان علیهم السلام است.
✔️خلاف صریح آموزههای دینی است.
هیچ جامعهای را سراغ نداریم تأکید میکنم هیچ جامعهای را سراغ نداریم که به صِرف تبلیغ و تبیین و روشنگری و به اصطلاح فعالیت فرهنگی، توانسته باشد حتی یک ارزش اجتماعی را نهادینه کرده باشد! حتی در ارزشی مثل «نظم ترافیکی در شهرهای شلوغ»، که به نظر میرسد، فهم و رعایت آن از بدیهیترین مسائل انسانی و اجتماعی است، اگر برخوردهای سختافزارانه نباشد، و اگر هزینههای هنگفت برای نصب دوربینهای نظارتی و حضور پلیس و تعیین و اخذ جرایم سنگین مالی و امثال آن نباشد، حتی در مترقیترین کشورها و جوامع، برای یک ساعت هم نمیتوان از آن حفاظت کرد! کافی است در شهری مثل نیویورک یا پاریس یا لندن فقط یک ساعت برق سراسری قطع شود یا دوربینهای کنترلی از کار بیفتد آنگاه به تعبیر اصحاب فرهنگ در همان کشورهای غربی «شورش اجتماعی» و «غارتگری اجتماعی» رخ میدهد!
🔸حال، آن کدام پژوهشگر غیرسفارشی و کدام علم آزاد در ایران است که در مسائلی مثل بیعفتی اجتماعی، شرابخواری علنی، و آسیبهای اجتماعی مدعی شود که میباید و حتی میتوان با کار فرهنگی و مواجهه نرمافزارانهی صِرف اقدام کرد؟!
♦️آری کسی که آزاد از دین، آزاد از حقیقت، آزاد از تجربه زیسته بشری و آزاد از عقلانیت باشد ممکن است چنین راهحلهایی را ارائه دهد. و ما البته مجاز نیستیم که عقل و خرد خود را به دست چنین افرادی دهیم که خود را از هفت دولت آزاد میدانند!
#علوم_انسانی
#حجاب
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از درمانیار|جعبه ابزار درمان
⚜️ کارگاه جدید⚜️
🖌️ عنوان:
دورهی جامع مداخله در بحران
به صورت کاملاً عملی.
⏳ مدت زمان:
12 ساعت کارگاهی
📍تاریخ برگزاری:
پنجشنبه و جمعه، 13 و 14 دیماه
📚 استاد:
دکتر رضا مهکام
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره)، درمانگر و مدرس باسابقه مشاوره بحران
📎 ارائهی گواهینامهی معتبر(به صورت فایل) و صوت جلسات
🚩 هزینه کل دوره:
یک میلیون و ششصد هزار تومان
(امکان پرداخت به صورت قسطی)
🔍 تخفیف ویژه 35 درصدی برای:
- شرکتکنندگان کارگاههای قبلی درمانیار
- اعضای انجمن ایرانی روانشناسی اسلامی
تخفیف 20 درصدی برای:
- همکاران مجموعههای حامی دوره
این کارگاه در دو سطح عمومی و تخصصی و برای اولین بار به طور جامع برگزار میشود.
در دورهی تخصصی، مشاوره بحرانهای سوگ، خودکشی، بلایای طبیعی، پیمانشکنی و بحران جنگ آموزش داده خواهد شد و پیشنیاز شرکت در دورهی تخصصی، شرکت در دورهی عمومی است.
پشتیبانی و ثبتنام:
@darmanyarrr
🔺ما را در پیامرسانهای زیر دنبال کنید:
بله / ایتا/ /تلگرام
توضیحات آقای فرضی درباره دوره:
سلام علیکم
بعد از حدوداً دو ماه پیگیری و زحمات خانم دکتر قاسمی، دکتر فیاض و سایر بزرگواران، بحمدلله دورهی جامع مداخله در بحران طراحی شد و در شرف اجراست؛ از نظر طراحی و محتوا و کیفیت دوره، کمنظیر است حقیقتاً.
اصل هدف برگزاری این دوره، آموزش و آمادهسازی نیروهای ورزیده برای نقشآفرینی در بحرانهای منطقه است.
چه در خاک ایران و هر نقطهی دیگر جبههی مقاومت.
انشاءالله.
به فضل الهی اولین سطح دوره، به صورت عمومی برگزار میشود.
با فاصلهی کم، دورهی تخصصی برگزار خواهد شد و پس از آن افرادی که آمادگی لازم را برای نقشآفرینی مستقیم در بحرانهای جنگی منطقه داشته باشند، دورهی تکمیلی (شامل زبان و...) خواهند داشت تا به امید خدا تیم به تیم برای این فضا آماده و بهکارگیری شوند.
لذا بزرگوارانی که دغدغهی حضور در بحرانهای جبههی مقاومت به عنوان متخصص دارند، حتماً شرکت در دوره را جدی بگیرند.
برای افرادی هم که فکر میکنید صلاحیت لازم را دارند ارسال بفرمایید.
انشاءالله بتوانیم به نوبهی خودمان در این فضا سهیم باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
◻️زن در واژگان ایرانی- اسلامی و غربی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸«واژگان» در هر زبانی، بیانگر روح و معنای حاکم بر فرهنگ اهل آن زبان است. واژگانی که در ادبیات فارسی برای زن به کار برده میشود عبارتند از «زن»، «بانو» و امثال آن و در زبان عربی واژهای مثل «مرئة» در مقابل «مرء» و «رجل». با تأمل در این واژگان میتوان جایگاه و منزلت بلند زنان در فرهنگ ایرانی اسلامی را درک کرد.
🔹واژه «زن» در زبان پهلوی «کَن» گفته میشد. کن در زبان اوستایی به معنای «خانه» و «دوست داشتن» بود. و به تعبیر استاد فریدون جنیدی بعدها «کن، با پسوند «ت» بهگونهی «کنت» درآمد که در زبان پهلوی برابر با «شهر» است و با دگرگونی «ت» به «د» بهگونههای «کند»، «کندو» به «خانهی زنبور»، و با فروافتادن میانوند «ن» بهگونهی «کد»، «کده»، «کته»، «دهکده» و امثال آن درآمد.»
بانو هم از ریشه «بان» در زبان اوستایی است که به معنای «فروغ و روشنایی» است و «کدبانو» به معنای «روشنایی و فروغ خانه». بیدلیل نیست که در فرهنگ ایرانی اسلامی، زن به عنوان «چراغ خانه» و دختر به عنوان «قرة العین و چشمروشنی والدین» شناخته میشود.
♦️این در حالی است که در فرهنگ اروپایی و غربی مشهورترین واژهای که برای زن به کار برده میشود «woman» است. پسوند «wo» به معنای پیوند و وابستگی و تعلق است. این بدان معناست که در فرهنگ اروپایی، زن به عنوان موجودی وابسته به مرد و غیرمستقل تلقی میشده است. موجودی که از خودش هیچ شأن و منزلت مستقلی ندارد، همه هویت او وابستگیاش به مرد است.
🔸ما برای بیان نوع انسان از واژه «بشر» یا «انسان» یا «آدم» استفاده میکنیم. اما غربیان از واژه «mankind». و این نشان میدهد که هویت بشریت اختصاص به مرد دارد و زنان هم به دلیل پیوندی که با مردان برقرار میکنند، میتوانند در زمره بشر به شمار آیند! زنان فیالواقع «زائده»ای بر مردان دانسته میشوند.
این نوع نگاه هنوز هم در فرهنگ غربیان وجود دارد به گونهای که زنان به محض ازدواج، نام خانوادگی پیشین خود را از دست میدهند و در زمره متعلقات فامیلی شوهر درمیآیند! اگر از همسر اول طلاق بگیرد و ازدواج کند، نام خانوادگی همسر دومش برای او ثبت میشود! و به همین ترتیب همسر سوم و ...؛ و اگر بیوه بماند و ازدواج نکند، تا ابد نام خانوادگی همان همسری که از او طلاق گرفته است بر روی او هم خواهد ماند!
#زن
#خانواده
#غرب
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
دکتر محسن عزیزی ابرقوئی
⚜️ کارگاه جدید⚜️ 🖌️ عنوان: دورهی جامع مداخله در بحران به صورت کاملاً عملی. ⏳ مدت زمان: 12 ساعت کا
با سلام و احترام
عزیزانی که از طریق این کانال در این دوره ثبت نام کنند، مشمول تخفیف ۱۵ درصدی خواهند شد.
پشتیبانی و ثبت نام👇
@darmanyarrr