فلسفه سیاسی اسلامی
💬 اگر مشروعیت سیاسی به معنای دقیق کلمه تثبیت و طراحی شود و از سوی دیگر این مشروعیت سیاسی بتواند به کارآمدی نظام سیاسی منجر شود، یک روند فزاینده فراگستر در عرصه جهان خواهد داشت.
دکتر سیدکاظم سیدباقری، مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در معرفی کتاب «مشروعیت سیاسی» اثر زنده یاد مرحوم دکتر علیرضا صدرا گفت: «در کتاب مشروعیت سیاسی که به نظر من یکی از جدی ترین مباحث اندیشه سیاسی و فلسفه سیاسی است، دکتر صدرا در مقدمه کتابشان به این مباحث توجه دارند: یکی بحث مشروعیت سیاسی جمهوریت اسلامی - راهبرد مشروعیت سیاسی جمهوری اسلامی - دیرینه مشروعیت سیاسی جمهوری اسلامی - پیشنیه و پشتوانه و منشأ نظری و مبدأ عملی جمهوریت و مشروعیت سیاسی - نفی و نامشروعیت سیاسی دموکراسی منحط و افراطی در نگاه ایرانی اسلامی.
ایشان مشروعیت را با شرعیت در کنار هم و با هم می بیند در عین حال رضایت و مقبولیت مردمی را هم لحاظ می کند. این بخشی از نگاه ایشان در مشروعیت سیاسی است. آن چیزی که ایشان به طور مشخص تاکید دارد بحث از مشروعیت سیاسی متعالی است.
یکی از بحث هایی که مطرح میکند بحث چالش مشروعیت برای نظام سیاست است؛ یعنی چه موقع یک نظام سیاسی با چالش در عرصه مشروعیت و یا به تعبیر علوم سیاسی با بحران مشروعیت مواجه میشود. ایشان در چالش مشروعیت در پدیده شناسی مشروعیت سیاسی، در برآمد و پسامد مشروعیت سیاسی این بحث را مطرح میکند که اگر نظامی کارآمدی خودش را نتواند ثابت کند با چالش مشروعیت مواجه میشود. لذا تاکید میکند برترین شاخصه چشمانداز آینده مشروعیت سیاسی متعالی، برتری و فراگستری فزاینده آن در جهان آینده است. به تعبیر بنده، اگر این مشروعیت سیاسی را بتوانیم به معنای دقیق کلمه تثبیت و طراحی کنیم و از سوی دیگر این مشروعیت سیاسی بتواند به کارآمدی نظام سیاسی منجر شود یک روند فزاینده فراگستر در عرصه جهان خواهد داشت.»
🔸 معرفی آثار مرحوم دکتر #علیرضا_صدرا در نشست علمی «سیاست_صدرایی» به همت #پژوهشکده_علوم_و_اندیشه_سیاسی در آذرماه سال جاری و به بهانه چهلمین روز درگذشت آن مرحوم انجام شد.
🔸 پخش کامل صحبتهای دکتر #سیدباقری در معرفی کتاب #مشروعیت_سیاسی ⬇
http://dte.bz/yadmane-Dr-sadra-04
فلسفه سیاسی اسلامی
تازه ترین اثر گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی منتشر شد . الگوهای علم سیاست در حکمت متع
توسط نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
کتاب «الگوهای علم سیاست در حکمت متعالیه» منتشر شد
کتاب «الگوهای علم سیاست در حکمت متعالیه» نوشته محمد پزشگی توسط پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «الگوهای علم سیاست در حکمت متعالیه» اثر محمد پزشگی است که در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و توسط نشر این پژوهشگاه در ۲۵۴ صفحه منتشر شده است.
هدف این کتاب اتصال حکمت متعالیه به علم سیاست از طریق بازنمایی تصویر گونه و ساده شده پدیدههای سیاسی است.
ادعای کتاب حاضر آن است که آموزهای حکمت متعالیه میتواند برای ورود به علم سیاست نقش، جایگاه و کارکرد داشته باشد و الگوهای سیاسی را برای مطالعه و تحلیل سیاسی فراهم کند و برای انجام این مهم، از روش شناسی تحلیل فرآیند استفاده شده است.
این مهم از طریق روش فلسفی انجام میپذیرد که بر اساس آن، قوانین حاکم بر موجودیت اشیا از طریق استعدادهای منتهی به مصادرات (اصول موضوعه) انجام میگردد.
از دستاوردهای این اثر میتوان به فراهم آمدن ابزارهایی برای تحلیل و تبیین سیاسی اشاره کرد. نتایج این کتاب میتواند برای تحلیل و مطالعه موضوعات وسیعی در علم سیاسی کاربرد داشته باشد.
ساختار اثر
این اثر در سه فصل به نگارش در آمده است؛ در فصل اول این اثر که با عنوان «آموزه های ممیز حکمت مدنی متعالیه» تألیف شده، در ابتدا ضمن بیان پیشینه اصطلاح حکمت متعالیه و تعریف این اصطلاح، شمول تعریف حکمت متعالیه به امر مدنی مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه، تعریفی از حکمت مدنی متعالیه تبیین و سپس ویژگیهای ممیزه حکمت متعالیه تشریح شده است.
«حکمت متعالیه و علم سیاست» عنوان دومین فصل از این کتاب است که نویسنده در این فصل، ضمن سنخ شناسی واقعیت سیاسی از منظر فرازبان حکمت متعالیه، رابطه هستیهای عینی با هستیهای اعتباری را بررسی کرده است.
در سومین و آخرین فصل از اثر حاضر، «الگوهای حکمت متعالیه برای علم سیاست» برشمرده شده و ضمن تعریف الگوهای فلسفی علم سیاست، تفاوت جایگاه و کارویژه مبانی حکمی و الگوهای فلسفی در علم شناسی تشریح شده و فلسفه نظری به مثابه منبع الگوهای فلسفی تبیین و ساختار الگوهای فلسفی در حکمت متعالیه و الگوهای فلسفی در حکمت متعالیه به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
😳تخفیف 50 درصدی آثار بمناسبت هفته پژوهش و فناوری
👈ویژه آثار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و بوستان کتاب با کد: off1401
📆تاریخ اعتبار: 1401/09/21 الی 1401/09/30
🌸هفته پژوهش و فناوری گرامی باد.
🎯پژوهان؛ لذت مطالعه و پژوهش
🌐pajoohaan.ir
Kheimeh 148 Lakzaee.pdf
1.91M
⤴ توجه به عدل و عدالت/ نگاهی به مسئولیت های شیعه در اندیشه #امام_موسی_صدر
در گفت و گو با دکتر #شریف_لک_زایی
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 اختصاصی | لحظات دیدنی از تشییع پیکر طلبه شهید حسن مختارزاده
🌷مراسم تشییع پیکر طلبه بسیجی شهید حسن مختارزاده با حضور باشکوه مردم قم از مصلای قدس به سمت حرم مطهر بانوی کرامت برگزار و تدفین شد.
◀️ مشاهده باکیفیت بالاتر
@hawzahnews
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خبر داد:
تولید ۲۹۰ مقاله علمی در یکسال گذشته در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تاکنون توانسته است بیش از ۱۶۰ همایش ملی و بین المللی را برگزار و ۲۹۰ مقاله را طی سال گذشته به تدوین رسانده است.
برای مطالعه مشروح خبر به سایت ایسکا مراجعه کنید
⬅️سلسله نشست های سومین همایش علوم انسانی- اسلامی پژوهش و فناوری
📒پژوهش های دینی و نظریه های سیاسی دوران معاصر
ارائه دهنده: دکتر شیر خانی
⏰زمان چهار شنبه 1401/9/23 ساعت 13
💠مشاهده از طریق تلویزیون اینترنتی حوزه
🌐 https://livehowzeh.ir/tv
⬅️مجری:مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی - اسلامی
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
فراخوان مقاله
همایش بین المللی «انقلاب اسلامی و جامعه معاصر؛ فرصت ها و چالش ها» به همّت مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران
سایت همایش: https://icircs.ut.ac.ir/
ایمیل: jcrir@ut.ac.ir
تلفن: 66461577-021
🔸 هم اندیشی بررسی امتداد اجتماعی آثار گروه سیاست
💢 در راستای تعامل و همفکری
🔻 به همت گروه سیاست پژوهشگاه با همکاری پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار میشود:
🎙 باحضور:
🔹 اعضای هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه
🔹 اعضای هیأت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⏰ پنجشنبه 24 آذرماه، ساعت 19
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/emtedade
#نشست
🆔 @iictchannel