برگزاری دومین همایش «ابن سینا و حکمت مشرقی»
دومین همایش «ابن سینا و حکمت مشرقی» بهمت بنیاد حکمت اسلامی صدرا و با همکاری بنیاد ایرانشناسی و چند نهاد دیگر، برگزار میگردد.
موضوع: «بازخوانی تأثیر حکمت ایرانی بر فلسفه ابن سینا»
تاریخ: دوشنبه 10 دیماه 1397؛ ساعت 8.30 الی 12.30
علاقهمندان به حضور در همایش، برای ثبت نام به وبسایت mullasadra.org مراجعه نمایند.
شرکت در همایش رایگان است.
اطلاعات تکمیلی از طریق وبسایت فوق و کانالهای اطلاعرسانی بنیاد در دو پیامرسان سروش و ایتا بنشانی @mullasadra_siprin اعلان خواهد شد.
تلفن دبیرخانه همایش: 88153221، 88153494
🔸 آئين رونمايي از 10 اثر فاخر مرکز پژوهشی دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي
با پیام حضرت آيتالله العظمي جوادي آملي
و با سخنراني حضرت آيتالله علامه مصباح يزدي
5شنبه 22آذر ساعت8:30
قم، بلوار جمهوری اسلامی، ،مؤسسه آموزشي وپژوهشي امام خمینی
🔹 گفتنی است اصطلاح نامه فلسفه سیاسی در قالب کتاب و نرم افزار نیز در این برنامه رونمایی می شود.
🔸 این اثر دربردارنده 1800 اصطلاح فلسفه سیاسی، با ذکر روابط اصطلاح نامه ای، تعاریف یا مستندات هر اصطلاح برگرفته از منابع معتبر است و در 17 رده: حکمت، سعادت، فضیلت، اجتماع، مدینه، مکتب، سیاست، ریاست، حکومت، حاکمیت، قدرت، امنیت، عدالت، مصلحت، آزادی، مشارکت و انقلاب دسته بندی شدهاند.
@Islamicpp
در پایان فصل پاییز شاهد آغاز به کار چهارمین نمایشگاه دست آوردهای معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی هستیم. به همین مناسبت از تمامی محققین گرامی دعوت میشود تا از روز شنبه تا پنجشنبه ضمن بازدید از غرفه پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی از نزدیک با جدیدترین آثار پژوهشی این پژوهشکده آشنا شوند.
پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی یکی از پژوهشکده های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که دارای سه گروه فلسفه سیاسی، فقه سیاسی و علوم سیاسی است که آثاری در این سه زمینه منتشر می کند
این نمایشگاه از روز شنبه 24آذر شروع به کار کرده است و تا روز پنجشنبه 29آذر در قم، ابتدای خیابان معلم، سالن همایش های غدیر برپا است و از ساعت هشت صبح تا چهارده و از پانزده تا بیست شب پذیرای مراجعان است.
#پژوهشگاه_علوم_و_فرهنگ_اسلامی
#پژوهشکده_علوم_و اندیشه_سیاسی
@Islamicpp
#پیش_نشست
همایش نقش حکمت اسلامی در انقلاب اسلامی
🔷 موضوع:
#عرفان_اسلامی_و_اجتماع
🔷ارائه دهنده:
#استاد_فلاح
🔶زمان:
پنجشنبه، ۲۹ آذر، ۹/۳۰ الی ۱۲
🔶مکان:
بلوار امین، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران
🔴مدرسه تخصصی حکمت و عرفان🔴
🔍 باقرین علیهما السلام - ویژه خواهران🔎
http://eitaa.com/joinchat/2597715981C03ff0f3b9d
سلام علیکم
با احترام به استحضار می¬رساند پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در راستای فعالیتهای علمی و پژوهشی خود در نظر دارد در پنجمین روز هفته پژوهش، نشستِ علمی «بیان دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر منصور میراحمدی به همراه رونمایی از آثار جدید پژوهشی را برگزار نماید. ازاین رو، از محققان ارجمند دعوت می¬شود تا با حضور در این نشست ما را در انجام رسالت علمی یاری فرمایند.
زمان: چهارشنبه 28/09/97
ساعت : 18-20
مکان: ابتدای خیابان معلم، سالن نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی
پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
هدایت شده از محسن جبارنژاد
🔴 تازه های کتاب
🔽 کتاب امام خمینی(ره) و مساله آزادی، جدیدترین اثر استاد شریف لک زایی است. کتاب، در فضایی انضمامی به مساله آزادی پرداخته است. بخش آخر کتاب، با آنکه به ظاهر خاتمه کتاب محسوب می شود، ولی می توان آن را نقطه ی آغاز نگرش جدید و متاخر استاد به مساله آزادی دانست. نوع نگاه ایشان به آزادی در کل کتاب، با این قسمت آخر که در قالب پیوست آمده، تفاوت و تمایزی آشکار دارد، به این دلیل که در پیوست آخر کتاب،مساله آزادی با رویکرد حِکمی و تحت تاثیر حکمت متعالیه مجددا بازخوانی شده که شاید اگر این پیوستار، بسط بیشتری داده می شد، چه بسا نوعی ناهمگونی و غیر یکدستی هم در متن اثر مشاهده می شد. البته اشاره به این رویکرد جدید در باب آزادی، آنهم در حد طرح مساله و نشان دادن نقطه ی آغازِ یک مسیر جدید در تاملات نویسنده در باب آزادی، اقدامی لازم و هوشمندانه بود. من این رویکرد جدید استاد به آزادی را "رویکرد وجودی" به آزادی می نامم. چنین رویکردی بی شک افق های جدیدتری را فراروی تامل فلسفی( بالاخص فلسفه سیاسی) در باب آزادی خواهد گشود.
🔽 البته منظورم از رویکرد وجودی به آزادی، نگاه رایج اگزیستانسیالیستی الحادی که مبتنی بر نفی ماهیت متعیَّن و پیشینیِ انسانی است، نیست، بلکه منظورم رویکردی است که برگرفته از اصالت وجود به مثابه نقطه ی کانونی دستگاه حکمت متعالیه است که از جمله نتایج آن، تاکید بر خالقیت و سازنده بودن آدمی است. چنین نگاهی به آزادی، با نتایج رویکرد اگزیستانسیالیستی به آزادی، عمیقا متفاوت است.
🔽 در این رویکرد وجودی، شاهدتجربه و تکاپوی دائمی وجودی و نوعی صیرورت مدام هستیم. وجود، همواره در حال شدن است، درست به دلیل آنکه بودِ از پیش مقدَّری وجود ندارد و با تلاش آگاهانه و اختیاری آدمی است که شکل می گیرد.البته دین و جامعه در این تکاپوی دائمی وجودی نقش دارند، منتها نقشی مکمل و کمکی، لذا هر دو به نوعی در خدمت همان تحقق وجودی اند و منافاتی با آزادی آدمی و نقش ویژه او در توسعه وجودی خویش، ندارد. رویکرد وجودی به آزادی، بر چنین نگاهی ابتناء یافته است.
🔽 خواندن این کتاب را به همه علاقه مندان توصیه می کنم و برای استاد آرزوی موفقیت روز افزون دارم...
محسن جبارنژاد