کانال رسمی مرکز مدیریت حوزه های علمیه
💠 نظر مراجع معظم تقلید در مورد روزه ماه رمضان در سایه شیوع کرونا👇
🔻نظر آیت الله العظمی سیستانی
❓سؤال: ماه مبارک رمضان در حالی نزدیک میشود که ویروس کرونا همچنان در حال انتشار در مناطق مختلف جهان است و پزشکان برای کاستن از احتمال ابتلا به این ویروس، نوشیدن آب در دورههای زمانی نزدیک به هم را توصیه میکنند زیرا کمبود آب در بدن موجب کاهش توان دفاعی بدن میشود و در صورت خشک بودن حلق و ورود ویروس به آن، امکان انتقال ویروس مذکور به دستگاه تنفسی نیز وجود دارد، اما نوشیدن آب باعث انتقال ویروس به معده می شود و به از بین بردن آن کمک می کند، بدین ترتیب آیا با توجه به دلیل گفته شده، فریضه روزه در سال جاری بر مسلمانان ساقط میگردد؟
♨️ پاسخ: وجوب روزه ماه مبارک رمضان یک تکلیف فردی است و هرکس که شرایط وجوب آن را داشته باشد باید فارغ از اینکه برای دیگران واجب باشد یا خیر، روزه بگیرد واگر فرد مسلمان بیم آن داشته باشد که روزه گرفتن ولو با اتخاذ همه تدابیر احتیاطی، باعث ابتلایش به کرونا می شود، وجوب هر روزی که می ترسد در صورت روزه گرفتن به این بیماری مبتلا می شود، از او ساقط می گردد.
اما اگر بتواند درجه احتمال ابتلا به بیماری را کم کند تا آنچا که از نظر عقلا دیگر احتمال ابتلا مورد اعتنا نباشد- ولو از طریق ماندن در خانه و عدم اختلاط نزدیک با دیگران، استفاده از ماسک و دستکش های پزشکی و رعایت موارد ضد عفونی مکرر و نظیر آن – و موجب مشقت شدید و غیرقابل تحملی نیز نباشد، وجوب روزه از او ساقط نمی شود..
اما درباره آنچه گفته شد که پزشکان نوشیدن مکرر آب را در فاصله زمانی نزدیک به هم جهت جلوگیری از کمبود آب بدن و خشکی حلق توصیه می کنند – به این دلیل که احتمال ابتلای به ویروس کرونا را مرتفع می کند – این امر مانع وجوب روزه نمی شود، غیر از کسانی که به آن رسیده باشند و در صورت روزه گرفتن، ترس ابتلای به بیماری وجود داشته باشد و هیچ راهی برای کاهش احتمال آن هم وجود نداشته باشد – ولو با ماندن در منزل و اتخاذ سایر راههای احتیاطی پیشرفته- اما افراد دیگر غیر از چنین فردی باید روزه بگیرند.
البته چه بسا بتوان با مصرف سبزیجات و میوه های سرشار از آب پیش از سحر، کمبود آب بدن ناشی از روزه داری را جبران کرد همچنانکه می توان با جویدن آدامس بدون قند، جلوی خشکی حلق را گرفت- البته به شرطی که ذرات آن در دهان جدا نشده، وارد حلق نشود_ بنابراین جویدن آدامس باعث افزایش ترشح بزاق دهان می شود و مانعی از آن در صورت روزه داری وجود ندارد.
بنابرین کسانی که میتوانند کار خود را در ماه رمضان رها کرده و در منزل باقی بمانند و از ابتلا به بیماری مذکور در امان باشند، وجوب روزه از آنان ساقط نمیشود اما افرادی که نمیتوانند کار خود را رها کنند- بنا به هر دلیلی- و از ابتلا به ویروس در صورت ترک نوشیدن آب در بازههای زمانی در روز بیم دارند و نمیتوانند اقدامات دیگر برای در امان ماندن از ابتلا به کرونا را اتخاذ کنند، روزه بر آنان واجب نیست، هر چند مجاز به روزهخواری در ملا عام هم نیستند.
روشن است که روزه ماه رمضان از مهم ترین فریضههای شرعی است و تنها در صورت وجود عذر واقعی، ترک روزه جایز است و هر فردی نسبت به وضعیت خود آگاه تر است که آیا عذر واقعی برای ترک روزه دارد یا خیر.
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
کانال رسمی مرکز مدیریت حوزه های علمیه
💠 نظر مراجع معظم تقلید در مورد روزه ماه رمضان در سایه شیوع کرونا👇
🔻نظر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
❓سؤال: با توجه به شیوع ویروس خطرناک کرونا و گفته های پزشکان مبنی بر تقویت بدن برای جلوگیری از اثر کردن ویروس، آیا در ماه رمضان امسال می شود روزه نگرفت؟
♨️ پاسخ: اگر بنا به گفته پزشکان متخصص، روزه گرفتن برای فردی، احتمال ابتلای او به این بیماری و آسیب دیدن وی را افزایش دهد، نباید روزه بگیرد و این مسأله در رساله عملیه هم آمده است. البته نباید مرتکب تظاهر به روزه خواری شده و به ماه مبارک بی احترامی کند.
همچنین اگر با تغییر شرایط؛ مثلاً با ماندن در منزل، تحرک کمتر، رعایت نکات بهداشتی و مصرف غذاها و نوشیدنی های تقویتی، بتواند احتمال متعارف ضرر را دفع کند و ایجاد چنین شرایطی موجب مشقت شدید نشود، باید چنین کند و روزه بگیرد.
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
کانال رسمی مرکز مدیریت حوزه های علمیه
💠 نظر مراجع معظم تقلید در مورد روزه ماه رمضان در سایه شیوع کرونا👇
🔻نظر آیت الله العظمی وحید خراسانی
❓سؤال: با توجه به شیوع بیماری کرونا در این روزها، اگر خدای ناکرده این وضعیت ادامه داشته باشد، حکم روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان امسال چیست؟
♨️ پاسخ: کسی که میداند روزه برای او ضرر ندارد اگرچه پزشک بگوید ضرر دارد، باید روزه بگیرد و کسی که یقین یا گمان به ضرر مورد اعتنا یا ترس آن را که منشأ عقلایی [علت بجایی] داشته باشد دارد اگر چه پزشک بگوید ضرر ندارد نباید روزه بگیرد و اگر هم روزه بگیرد صحیح نیست مگر اینکه روزه برای او ضرر نداشته و قصد قربت کرده باشد که در این صورت روزهاش صحیح است.
اگر انسان احتمال بدهد که روزه برایش ضرر قابل اعتنا دارد و از آن احتمال ترس برای او پیدا شود چنانچه احتمال او عقلایی باشد [احتمال بجا] نباید روزه بگیرد و اگر روزه بگیرد باطل است مگر در صورتی که ضرر نداشته و قصد قربت کرده باشد.
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
📡 بازتاب نامه آیتالله اعرافی به پاپ در رسانههای خارجی
◽️ پس از انتشار نامه مدیر حوزههای علمیه ایران به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، رسانه های مختلف دنیا این نامه را منعکس کردند.
◽️این نامه با توجه به محتوای میان ادیانی خود مورد استقبال رسانه های بین المللی به ویژه رسانههای وابسته یا فعال در واتیکان قرار گرفت.
🌐 آژانس خبری انجمن مبلغان کلیسایی (Agenzia Fides) که حدود یک قرن قدمت دارد و به هفت زبان فعالیت می کند نامه آیت الله اعرافی را به چهار زبان ایتالیایی، انگلیسی، فرانسوی و آلمانی منتشر کرد.
این سایت با انتشار عکسی از آیت الله اعرافی نوشت: از آیت الله و پیشوای دانشگاه[حوزه] قم به پاپ فرانسیس: در رویارویی با پاندمیک[همه گیری کرونا]، بیایید برای خدمت به بشریت متحد شویم.
🌐 خبرگزاری catholicculture، متعلق به واتیکان هم در تیتر خبری خود راجع به نامه آیت الله اعرافی به رهبرکاتولیک های جهان نوشت: سرپرست حوزه های علمیه اسلامی ایران در نامه ای که به پاپ نوشت، خواستار همکاری بیشتر با کلیسا شد.
🌐 پایگاه مسیحیان با نام messageofwisdom نیز به این خبر اشاره کرده و نوشت: سرپرست حوزه های علمیه ایران به پاپ نامه نوشت.
سایت خبری واتیکان نیوز(معروفترین خبرگزاری مسیحی با بیش از ۲۰ زبان) نیز در خبری نوشت: نامه آیت الله ایرانی به پاپ: وحدت برای خدمت.
🌐 خبرگزاری ایتالیایی Agenzia Italia نیز نوشت: علیرضا اعرافی آیت الله ایرانی به پاپ فرانسیس نوشت: بیایید همکاری کنیم. شخصیت مذهبی و رئیس دانشگاه بین المللی المصطفی قم در نامه ای به پدر مقدس خواستار تشدید همکاری برای شکست اپیدمی ویروس کرونا شد.
🌐 وبسایت خبری کاتولیک در ایتالیا با نام agensir نیز در خبری با این تیتر نوشت: کرونا ویروس: کویید۱۹: اعرافی(دانشگاه قم، ایران) به پاپ فرانسیس: «با شروع پاندمیک، بیایید برای خدمت به بشریت همکاری کنیم».
اکثر رسانههای ایتالیایی زبان این نامه را در راستای تعامل و همکاری ادیان برای خدمت به بشریت ارزیابی کرده و تیترهای خود را با همین مضمون انتخاب کرده اند
🌐 پایگاه خبری «s۴c» نیوز که یک کانال تلویزیونی آزاد در ولز انگلستان می باشد از نامه آیت الله اعرافی اینگونه تعبیر کرد: نامه آیت الله، یکی از علمای ایران به پاپ فرانسیس: در مقابله با پاندمیک؛ بیایید برای خدمت به بشریت با هم متحد شویم
🌐 خبرگزاری زنیت zenit.org با برجسته کردن قدردانی آیت الله اعرافی از تلاش های پاپ برای کمک به نیازمندان نوشت:
همچنین پایگاه فرانسوی زبان la-croix نوشت: کرونا ویروس: دانشگاه ایرانی مستقر در قم پاپ را مورد خطاب قرار داد.
🌐 پایگاه فرانسوی زبان plumelibre هم با منتشر کردن نامه آیت الله اعرافی نوشت: علیرضا اعرافی خطاب به پاپ: خواستار تشکیل اتحاد واحد میان ادیانی بر علیه بیماری کرونا هستیم.
🌐 پایگاه هفته نامه خانواده مسیحی (Famille chrétienne) که از سال ۱۹۷۸ در فرانسه منتشر میشود با برجسته کردن قدردانی آیت الله اعرافی از تلاش های پاپ برای کمک به نیازمندان نوشت: ایران تشکر خود را از پاپ نسبت به بحران کروناویروس اعلام کرد.
ادامه...👈https://b2n.ir/178273
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
✍️ نامه مدیر حوزههای علمیه به شورای جهانی کلیساها
👈 آیتالله اعرافی در نامه به دبیرکل شورای جهانی کلیساها، آمادگی حوزههای علمیه را برای همکاری و همفکری با نهاد کلیسای ارتدوکس اعلام کرد.
متن نامه:https://b2n.ir/349207🌐
✍️ پاسخ سرپرست جدید شورای جهانی کلیساها به نامه آیتالله اعرافی؛
✅ روابط حوزههای علمیه ایران و شورای جهانی کلیساها بسیار ارزشمند است.
➖ما میدانیم که تحریمهای اعمال شده علیه ایران وضعیت بسیار دشوار کنونی را تشدید کرده است.
متن نامه:https://b2n.ir/019445🌐
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
🌸حدیث روز 🌸
💠 نتیجه خودپسندی
🔰 قال علی علیهالسلام: مَنْ رَضِيَ عَنْ نَفْسِهِ كَثُرَ السَّاخِطُ عَلَيْه.
📎 هرکس از خود راضی شد، ناراضیان از او فراوان میشوند.
📚نهجالبلاغه(صبحی صالح)، ص۴۷۰
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
🌟سلام بر تو ای وعده تضمین شده پروردگار
🔻امام خامنه ای:
شاید در تاریخ بشر کمتر دورهای اتّفاق افتاده باشد که آحاد بشری، به قدر امروز احساس نیاز به یک منجی داشته باشند، احساس نیاز به مهدی، احساس نیاز به یک دست قدرت الهی، احساس نیاز به یک امامت معصوم. ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 کلیپ | بازتاب نامه یک آیتالله اعرافی به پاپ
✳️رسانه های مختلف جهان نامه آیت الله #اعرافی به #پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان را منعکس کردند. آیت الله اعرافی در این نامه که همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان نوشته شده، ضمن ابزار همدردی با قربانیان این بیماری در سرتاسر جهان و تاکید بر وظیفه رهبران دینی، برای تبادل تجربیات #حوزه_علمیه با مراکز علمی و دینی و رهبران ادیان آسمانی جهان اعلام آمادگی کرد.
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
🌸حدیث روز 🌸
💠 حالتی که خداوند دوست دارد بنده را در آن ببیند
🔰 پيامبر صلیاللهعلیهوآله🔻
إنَّ اللّه َ يُحِبُّ أن يَرى عَبدَهُ تَعِبا في طَلَبِ الحَلالِ؛
📎 خداوند دوست دارد كه بندهاش را در تلاش برای جستوجوى روزىِ حلال ببيند.
📚 كنزالعمال، ح ۹۲۰۰
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
🔻سالروز #تشكيل_سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به فرمان حضرت امام خميني(ره) گرامی باد
🔸 در نخستين روزهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357، بنا به فرمان حضرت امام خميني(ره) به جوانان غيور و انقلابي ايران اسلامي، عدهاي از دلسوختگان راستين و پيروان صديق ولايت فقيه گرد هم جمع شدند و نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را پيريزي كردند.
🔸پس از مدتي حضرت #امام_خميني(ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي در دوم ارديبهشت ماه 1358 طي فرماني به شوراي انقلاب، رسماً تأسيس نهاد #سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را اعلام كردند و شوراي انقلاب نيز با تأسيس شوراي فرماندهي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، گامي اساسي در جهت سازماندهي اين نهاد انقلابي برداشت.
#سپاه_مقتدر
#ایران_قوی
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
🗓 سالروز اعلام انقلاب فرهنگي گرامی باد
👈 در 28 فروردين 1359، تعدادي از دانشجويان مسلمان كنترل دانشگاه تبريز را به دست گرفتند و فرداي آن روز، منافقين و گروهكها، دانشگاه تربيت معلم را تصرف كردند.
➖به دنبال اولتيماتوم سه روزه از طرف شوراي انقلاب به منافقين، مردم مسلمان، در دوم ارديبهشت 1359 موفق به شكست آنان شدند و اين حركت مورد تأييد #امام قرار گرفت. پس از آن، ضرورت ايجاب ميكرد تا دانشگاهها براي مدتي تعطيل باشد تا تغيير و تحولي اساسي در تمام نظام آموزشي كشور انجام شود، از اين رو دانشگاهها از آن روز تعطيل شدند تا با مطالعه و دقت و فرصت كافي، تحولي بنيادين و اساسي در نظام دانشگاهي كشور پديد آيد.
➖اين وظيفه به عهده ستاد انقلاب فرهنگي محوَّل گرديد تا اين كه دانشگاهها در 27 آذر 1361 در سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، بازگشايي شدند. اين حركت با هدف اسلامي كردن دانشگاهها و خارج ساختن عوامل طاغوتي بود كه به انقلاب فرهنگي موصوف گرديد.
#انقلاب_فرهنگی
#حوزه_انقلابی
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
🌸حدیث روز 🌸
🔰 هشت خصلت خوب برای مؤمن
🔹عنْ الصّادق عليه السلام: يَنْبَغِي لِلْمُومِنِ أَنْ يَكُونَ فيهِ ثَمانِىَ خِصَالٍ:
وَقُوراً عِنْدَ الْهَزَاهِزِ، صَبُوراً عِنْدَ الْبَلاَءِ، شَكُوراً عِنْدَ الرَّخَاءِ، قَانِعاً بِمَا رَزَقَهُ اللّه ُ، لاَيَظْلِمُ الْأَعْداءَ وَلاَيَتَحَامَلُ لِلْأَصْدِقاءِ، بَدَنُهُ مِنْهُ في تَعَبٍ وَ النّاسُ مِنْهُ في راحَةٍ.
🔻امام صادق عليه السلام فرمود:
✳️ سزاوار است كه در مؤمن هشت خصلت و صفت باشد:
1️⃣ در لرزش ها و فراز و نشيب ها وقار داشته باشد.
2️⃣ هنگام بلا صبور باشد.
3️⃣ هنگام آسايش شكور و سپاسگزار باشد.
4️⃣ به آنچه خداوند روزىاش كرده، قانع باشد.
5️⃣ به دشمنان ستم نكند.
6️⃣ بر دوستان برنامه اي را تحميل ننمايد.
7️⃣ بدنش از او در رنج باشد.
8️⃣ مردم از دست او در آسايش باشند.
📚 اصول كافى، ج 2، ص 47
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇
https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a