تحولات جهان اسلام
#هند هندوهای افراطی، دو سیاستمدار مسلمان هندی به نام های عتیق احمد و اشرف احمد را در حال گفتوگو ب
#افغانستان #پاکستان #تاجیکستان #هند
🔰 تحولات آسیای میانه، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
هندوهای افراطی دو سیاستمدار مسلمان هندی را در هنگام گفتوگوی زنده با خبرنگاران یک برنامه تلویزیونی در شهر پرایاگراج واقع در شمال هندوستان ترور کردند.
👈 مشاهده جزئیات خبر به همراه ویدیو و تصاویر:
✅ https://iswnews.com/92709
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاکستان
بر اثر حمله مسلحانه و انفجار سه عامل انتحاری تحریک طالبان پاکستان (TTP) در مرکز پلیس ضد تروریسم پاکستان (CTD) در محله کبل واقع در دره سوات در ایالت خیبرپختونخوا، دستکم ۱۲ نیروی پلیس کشته و ۵۳ نفر دیگر زخمی شدهاند.
مسلحین تحریک طالبان ابتدا به مرکز پلیس تیراندازی نموده و پس از درگیری با نیروهای پلیس، با فاصله اندکی کمربند خود را منفجر کردند.
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#آذربایجان #آرتساخ
🔰 دغدغه ارامنه یا نیروهای پاسدار صلح بین المللی
محاصره قره باغ کوهستانی موضوع پیچیده ای است و نیروهای حافظ صلح روسیه از سوی ارمنستان و آذربایجان متهم به عدم کارآمدی میشوند؛ این بار دبیرکل سابق ناتو هم به لزوم خروج روسها و اعزام یک گروه پاسدار صلح مسلح بینالمللی از سوی سازمان ملل به قرهباغ کوهستانی پرداخته است!
👈 از اینجا بخوانید:
✅ https://iswnews.com/92774
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#آمریکا #عراق
🔰 #یادداشت: نیروهای آمریکایی با چه هدفی در عراق باقی میمانند؟
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در سفری غیرمنتظره به عراق در ماه مارس سال جاری، درباره ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق تذکرات مهمی به السودانی، نخست وزیر عراق داد. به عقیده آمریکایی ها محمد شیاع السودانی، در حال برقراری ارتباطات قویتری با جناح های نزدیک به ایران است و این درحالی است که واشنگتن هنوز به بهانه سرکوب داعش، مستشاران نظامی خود را در عراق حفظ کرده و قصد خروج ندارد. ایالات متحده تقریباً در سال ۲۰۲۰ حضور نیروهای خود در عراق را به نصف کاهش داد و به نقش مستشاری در کنار فرماندهان محلی عراق روی آورد اما همچنان عراق میدان رقابت حساسی برای آمریکا و ایران است و این امری مهم و پذیرفته شده برای هر دو طرف است.
👈 از اینجا بخوانید:
✅ https://iswnews.com/92778
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#آذربایجان
🔰 برپایی دو روز عید فطر در جمهوری آذربایجان!
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” الله شکور پاشازاده، شیخ الاسلام و رئیس اداره مسلمانان قفقاز در جمهوری آذربایجان روز جمعه یکم اردیبهشت را اول شوال و عید فطر اعلام کرده و پیش نماز عید فطر در «مسجد تزه پیرلر» باکو بود. این در حالی است که همه مراجع تقلید شیعه روز شنبه دوم اردیبهشت را عید فطر اعلام کردند. آن دسته از شیعیان جمهوری آذربایجان که پیرو مراجع تقلید هستند هنگامی که صبح روز شنبه برای اقامه نماز عید فطر به مساجد رفته بودند با ممانعت نیروهای پلیس مواجه شدند.
👈 از اینجا بخوانید:
✅ https://iswnews.com/92786
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#هند
🔰دستگیری رهبر گروه سیکهای چپ گرا و جدایی طلب ایالت پنجاب
نیروهای پلیس هند، آمریتپال سینگ، رهبر گروه سیکهای چپ گرا و جدایی طلب ایالت پنجاب را پس از یک ماه تعقیب و گریز در یکی از روستاهای این ایالت بازداشت کردند.
آمریتپال سینگ، رهبر گروه مسلح و جدایی طلب سیکهای ایالت پنجاب است که خواهان تشکیل دولت مستقل برای اقلیت قومی مذهبی سیکهای این ایالت میباشد.
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#آذربایجان
🔰 چانه زنی ضد حقوق اسیران به سبک الهام علیف
موانع برقراری یک صلح پایدار در قفقاز جنوبی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان فراوان است و موضوع اسیران جنگی ارمنی که پس از پایان جنگ دوم قره باغ به دست آذربایجان زندانی شدهاند بر پیچیدگی آن میافزاید.
سرویس روسی خبرگزاری بی بی سی در گزارشی با تیتر «اسیران در آذربایجان، تروریست یا ابزار معامله گری» به این موضوع پرداخته است.
پس از امضای بیانیه سه جانبه نهم نوامبر ۲۰۲۰ مسکو و پایان رسمی جنگ دوم قره باغ، ارتش آذربایجان سربازان ارمنستانی را که در روستای “هین تاغر” استان هادروت قره باغ کوهستانی مستقر بودند را محاصره و سپس بازداشت میکند. این روستا به آذربایجانی “کهنه تاغلار” نامیده میشود و در تقسیمات کشوری آذربایجان، از توابع رایون خوجاوند (خواجهوند) محسوب میشود. در آن زمان، مناطق تحت کنترل طرفین به وضوح مشخص نبود و نیروهای ارمنی احتمالا در کهنه تاغلار گرفتار شده بودند.
آذربایجان در تابستان سال ۲۰۲۱ میلادی این ۱۳ اسیر جنگی را به اتهام تروریسم، نگهداری و حمل و نقل غیرقانونی سلاح، تشکیل سازمان مسلح غیرقانونی به شش سال زندان محکوم کرده است.
دولت باکو اعلام کرده است که تنها ۳۳ اسیر جنگی در بازداشت هستند. سیرانوش ساهاکیان نماینده ارمنستان در امور اسیران دادگاه حقوق بشر اروپا معقتد است: “علاوه بر این تعداد ۸۰ نفر اسیر ارمنستانی دیگر نیز وجود دارند.”
آرمان تاتوئیان مدافع حقوق بشر ارمنستانی میگوید: “دادگاه محاکمه نظامیان به این اتهامات برخلاف موازین بین المللی برگزار شده است.”
عارف یونس مدافع حقوق بشر آذربایجانی نیز بیان میکند: “محاکمه با عجله و بدون توجه به پرونده پیش رفت. همه میدانستند که این افراد در آینده به موضوع مبادله و معامله با ارمنستان، آمریکا و سوریه و لبنان مبدل میشوند. دو شهروند ارمنی سوریه در میان ۱۳ اسیر محاکمه شده هستند. آذربایجان برای ژست های مختلف سیاسی به موضوع اسیران نیازمند است. پیش از این، هنگام سفر مقام آمریکایی به آذربایجان، آذربایجان ۱۵ اسیر ارمنستان را آزاد کرده است.
سرویس روسی بی بی سی در ادامه گزارش میافزاید: “امضای توافقنامه صلح میان آذربایجان و ارمنستان به موضع حمایت از حقوق ارمنی های قره باغ کوهستانی پیوند خورده است. ارمنی های قره باغ نسبت به امنیت خود نگران هستند چون مقامات آذربایجان نسبت به ارامنه در این کشور نفرت پراکنی میکنند.”
بنابر گزارش تحولات جهان اسلام به نقل از منابع ارمنی، زارا آماتونی رئیس برنامه ارتباطی کمیته بین المللی صلیب سرخ در ارمنستان اخبار دیگری درباره نظامیان و شبه نظامیان ارمنی اسیر در این روستا منتشر کرده است. دولت آذربایجان به آماتونی اجازه داده اند تا با «ویگن اولجکچیان» شهروند اسیر لبنانی ارمنی تبار در باکو دیدار کند. اولجکچیان در این دیدار توانسته برای نخستین بار با خانواده خود در لبنان به صورت تلفنی تماس بگیرد. این شبه نظامی ارمنی تبار از ارائه هر گونه اطلاعاتی درباره خود به نماینده صلیب سرخ خودداری کرده است.
شبه نظامیان داوطلب ارمنی شهروند کشورهای مختلف در جنگ دوم قره باغ در کنار نیروهای شبه نظامی قره باغ کوهستانی و ارتش ارمنستان بر علیه ارتش آذربایجان جنگیده اند. این افراد کسانی هستند که اجدادشان در جنگ جهانی اول به دست عثمانی قتل عام و یا آواره شده اند.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/92789
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#سودان #آفریقا
🔰 بحران در سودان؛ آتش بس و جنگ ادامه دارد
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" علیرغم موافقت طرفین سودانی با آتش بس پیشنهادی وزیر خارجه آمریکا به مدت سه روز، درگیری مسلحانه در شهرهای مختلف این کشور از جمله شهر خارطوم ادامه دارد.
در شامگاه دوشنبه ۴ اردیبهشت ماه و در پایان نهمین روز از درگیریهای سودان، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از موافقت سران ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع با برقراری آتش بس به مدت سه روز خبر داد. بلینکن همچنین در مورد حضور اعضای گروه واگنر و یوگنی پریگوژین رئیس این شرکت نظامی روسی در سودان ابراز نگرانی کرد.
یوگنی پریگوژین، رئيس شرکت واگنر اخیرا در نامهای سرگشاده به طرفین درگیر در سودان، آمادگی خود را برای میانجیگری برای برقراری آتش بس اعلام کرده بود. پریگوژین در این پیام گفته است: «من یوگنی پریگوژین هستم. مدت طولانی در سودان بودم و با همه تصمیم گیرندگان در این کشور ارتباط داشتم.
سازمان ملل متحد و بسیاری از احزاب دیگر میخواهند خون سودانیها را بریزند و من شخصا برای مردم سودان آرزوی صلح میکنم. آنچه اکنون در سودان اتفاق میافتد آن چیزی نیست که ما سودانیها را برای داشتن سلاح آموزش دادیم، چرا که ما آنها را برای دفاع از مرزهای خود در برابر دشمنان آموزش دادیم.»
آتش بس سه روزه با میانجیگری آمریکا در حالی برقرار شد که اوضاع در سودان روز به روز بحرانیتر میشود و کشورهای مختلف، تعداد زیادی از دیپلماتها و شهروندان خود را از این کشور خارج کردهاند.
در همین راستا بن والاس، وزیر دفاع انگلیس گفت عملیات نظامی تخلیه کارکنان و اتباع خارجی از شهر خارطوم با مشارکت ۱۲۰۰ سرباز انگلیسی و نیروهای کشورهای متحد انجام شده است. طبق گزارش اسکای نیوز به نقل از منابع محلی، ارتش انگلیس گروهی از نظامیان خود را با یک فروند هواپیمای ترابری سی-۱۷ برای انجام ماموریت شناسایی و کمک به تخلیه شهروندان انگلیسی به بندری در شرق سودان ارسال کرده است.
تخلیه سریع اتباع خارجی از سودان، بیانگر اوضاع وخیم این کشور است و به نظر میرسد در روزهای آینده برای این کشور اتفافات ناگوارتری رقم بخورد.
علیرغم برقراری توافق آتش بس، درگیری در شهر خارطوم و برخی نقاط سودان همچنان ادامه دارد. جنگندههای ارتش سودان روز گذشته مواضع نیروهای پشتیبانی سریع در مناطق الجریف، کافوری، خارطوم بحری و جاده المعونه در شمال پایتخت را بمباران کردند. ارتش سودان همچنین مدعی پاکسازی شهر الابیض در جنوب سودان از سیطره نیروهای پشتیبانی سریع شده است.
در غرب سودان نیز درگیریهای سنگینی در شهر الجنینه مرکز استان دارفور غربی آغاز شده و تاکنون پیشروی خاصی برای طرفین گزارش نشده است.
گفتنی است در جریان درگیریهای روز گذشته در خارطوم، یک دیپلمات وابسته اداری سفارت مصر کشته شده است. وزارت خارجه مصر و ارتش سودان با انتشار بیانیهای کشته شدن این دیپلمات مصری را تأیید کردهاند. ارتش سودان در بیانیهی ابتدایی خود مدعی شد که دیپلمات مصری یک مستشار نظامی بوده است اما در بیانیه دوم ضمن عذرخواهی بابت اشتباه پیش آمده گفت که دیپلمات مصری یک وابسته اداری بوده و در جریان حمله نیروهای پشتیبانی سریع کشته شده است.
سودان یازده روز است که صحنه درگیریهای خونینی بین نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی ژنرال محمد حمدان دقلو معروف به «حمیدتی» و ارتش سودان به فرماندهی ژنرال عبدالفتاح البرهان است. اوج این درگیری داخلی در شهرهای خارطوم، الفاشر، الجنینه، مروی و... رقم خورده و همچنان ادامه دارد.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/92801
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#پاکستان
🔰 درگیری مسلحین تحریک طالبان پاکستان و نیروهای ارتش پاکستان
بر اثر درگیری مسلحین تحریک طالبان پاکستان (TTP) و نیروهای ارتش پاکستان در روستای پیهار خیل واقع در منطقه لکی مروت در ناحیه وزیرستان شمالی، یک نفر از مسلحین تحریک و چهار نیروی پلیس پاکستانی کشته و زخمی شدند.
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#آذربایجان #ارمنستان
🔰 بحران قره باغ و دومین پاس گل پاشینیان به علی اُف
بسیاری معتقدند که نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان یک مهره غربگرا و سبب اصلی شکست در جنگ دوم قره باغ است و در هر بحرانی با الهام علی اُف رئیس جمهور غربگرای آذربایجان هماهنگی دارد. این گمانه با مواضع یکسان هر دو چهره سیاسی درباره نقش نیروهای پاسدار صلح روسیه در قره باغ کوهستانی و تضعیف این نیروها و دولت روسیه در قفقاز جنوبی تقویت میشود. اکنون در ماجرای ایجاد پست ایست بازرسی در کریدور لاچین، برگ دیگری از اقدامات دو طرف رونمایی میشود که نه تنها هماهنگ بلکه مانند هم است!
👈 از اینجا بخوانید:
✅ https://iswnews.com/92793
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9