📌سلسله جلسات هفتگی امت واحده
▫️فصل تمدن اسلامی
▪️جلسه دوم : حوزه تمدن ساز
با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر بابایی
⏰دوشنبه ۲۶ تیر، ساعت: ۱۷:۳۰
🏠قم_میدان روح الله_حسینیه هنر_طبقه دوم_دفتر امت واحده
@iuuu_Qom
۲۴ تیر ۱۴۰۲
به لطف خدا، دومین جلسه فصل تمدن اسلامی با حضور استاد بابایی و شرکت دوستان گرامی، امروز دوشنبه ۲۶ تیر برگزار شد.
@iuuu_Qom
۲۶ تیر ۱۴۰۲
📌پیام رهبر انقلاب در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد
بسم الله الرّحمن الرّحیم
جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد، حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطرآفرین است. اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد نیز باید بداند که با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته و نفرت و دشمنی عموم ملتهای مسلمان و بسیاری از دولتهای آنان را به سوی خود جلب کرده است.
وظیفه آن دولت آن است که عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد. توطئهگران پشت صحنه نیز بدانند که حرمت و شوکت قرآن کریم روز به روز افزونتر و انوار هدایت آن درخشانتر خواهد شد، امثال این توطئه و عاملان آن، حقیرتر از آنند که بتوانند جلوگیر این درخشش روزافزون باشند.
والله غالبٌ علی اَمرِه
سیّدعلی خامنهای
۳۱ تیرماه ۱۴۰۲
@iuuu_Qom
۳۱ تیر ۱۴۰۲
۵ مرداد ۱۴۰۲
📌 تداوم فریاد نصرتطلبی حسین (ع) در گذر دوران
▪️شهید آیت الله سید محمد باقر صدر :
- فریاد نصرتطلبی حسین (ع) در روز عاشورا پایان نیافت.کمکخواهی حسین(ع) از آنجا که کمکخواهی رسالت است و کمکخواهی شیخ یک عشیره یا قبیله نیست، پس تا زمانی که خطرها این رسالت را در میان گرفتهاند، پایان نمیپذیرد.
- آن امام شهید راستگو فرموده است: هر کس نصرتطلبی ما را شنید و ما را یاری نکرد، خداوند در روز قیامت او را به رو، به دوزخ میافکند. باید بدانیم که ما نیز امروز این فریاد را پیش رو داریم؛ همچنانکه عبیدالله بن حر جعفی پیش رو داشت. گرچه آن را از دهان مبارک حسین (ع) پیش رو نداریم، اما آن را از خون حسین (ع)و تاریخ حسین (ع) و قهرمانی حسین (ع) در روز عاشورا و همه موضعگیریهایش پیش رو داریم.
- ما این فریاد را از همه خطرهایی که رسالت و اسلام را و امت اسلامی را از هر سو در میان گرفتهاند پیش رو داریم.
همه این تباهیها در ارزشها و اخلاق و اصول و الگوها، همه این بیهویت شدنها، همه اینها فریاد کمکخواهی اسلام هستند.ما این فریاد را در هر مکان و هر زمان و از هر سویی پیش رو داریم.
📗 امامان اهل بیت علیهمالسلام مرزبانان حریم اسلام، ص ۴۶۳
#شهید_صدر
#عاشورا
@iuuu_Qom
۵ مرداد ۱۴۰۲
به لطف خدا جلسه مباحثه و گفتگو با حضور دوستان گرامی، در خصوص کتاب کلیات تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی، اثر استاد یوسفی غروی، امروز ۱۶ مرداد، برگزار شد.
#حلقه_مطالعات_جهان_اسلام
@iuuu_Qom
۱۶ مرداد ۱۴۰۲
#معرفی_کتاب
📚کلیات تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی
📝نوشته : هادی هروی
🔹شروعی در موضوع آشنایی با تمدن اسلامی
🔺یکی از سؤالات دغدغه مندان و علاقه مندان به حوزه جهان اسلام، آشنایی با موضوع تمدن اسلامی و ابعاد آن از طریق معرفی کتابی در این مورد است. در این یادداشت به معرفی اجمالی کتابی که به لطف خدا بتواند تا حدی پاسخگوی این نیاز و دغدغه مخاطبین باشد، میپردازیم.
🔻کتاب کلیات تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی نوشته استاد محمد هادی یوسفی غروی محقق و مؤرخ شهیر، اثری است که در هشت فصل توسط نشر معارف تهیه و تنظیم گردیده است. این کتاب به خوبی و با نثری نسبتا روان به تبیین تاریخی ابعاد و زوایای مختلف موضوع فرهنگ و تمدن اسلامی پرداخته است.
▫️نویسنده در فصل اول کتاب به فرهنگ و تمدن و ارتباط آن دو و در فصل دوم به فرهنگ و تمدن اسلامی و ویژگی های آن و عوامل پیدایی و شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی میپردازد.
▪️فصل سوم در مورد شکوفایی علوم اسلامی در زمان تمدن اسلامی و فصل چهارم در موضوع علوم غیر اسلامی و مراکز علمی_فرهنگی مؤثر در تمدن اسلامی میباشد.
▫️ از آنجایی که در هر تمدنی تشکیلات و هنر حرف اول را میزند، فصل پنجم به تبیین این مسأله در زمان تمدن اسلامی میپردازد.در فصل ششم به این سوال پاسخ داده میشود که آیا تمدن اسلامی بر تمدن غرب تأثیر گذاشته یا خیر؟
▪️و اما دو فصل مهم آخر کتاب که در آن نویسنده به ذکر عوامل انحطاط تمدن اسلامی از یک سو و عوامل احیای تمدن اسلامی از سویی دیگر پرداخته و به تببین این دو مسأله ضروری، همت گماشته است.
📌برشی از کتاب: ((چه باید کرد؟ پرسش اساسی است که بسیاری از اندیشمندان و علاقمندان به اسلام کوشیدند برایش پاسخی مناسب بیابند؛ میرزای شیرازی، سید جمال الدین، محمد عبده، عبدالرحمان کواکبی، علی عبدالرازق، مصطفی کامل، علامه طباطبایی، مرتضی مطهری و ... همه تلاش کردند که از زوایایی این مسئله را کالبد شکافی کنند.
بی شک تحلیل و بررسی تمام ابعاد این موضوع کار دشواری است و مجالی فراتر از یک متن آموزشی میطلبد؛ در عین حال میکوشیم در چهار محور بیداری، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی پاسخ مناسبی برای احیای تمدن اسلامی در منظر دانش پژوهان قرار دهیم.))
@iuuu_Qom
۱۶ مرداد ۱۴۰۲
📌سلسله جلسات هفتگی امت واحده
▫️فصل تمدن اسلامی
▪️جلسه سوم : رویکرد تمدنی در سیاست خارجی
با حضور آقای دکتر رسول نوروزی
⏰دوشنبه ۲۳ مرداد، ساعت: ۱۷
🏠قم_میدان روح الله_حسینیه هنر_طبقه دوم_دفتر امت واحده
@iuuu_Qom
۱۹ مرداد ۱۴۰۲
به لطف خدا، سومین جلسه فصل تمدن اسلامی با حضور استاد نوروزی و شرکت دوستان گرامی، امروز دوشنبه ۲۳ مرداد برگزار شد.
@iuuu_Qom
۲۳ مرداد ۱۴۰۲
📌احیای تمدن اسلامی
▪️آیت الله یوسفی غروی :
(بازخوانی دوباره آموزههای دینی)
🔺برای احیای تمدن اسلامی نیازمند بازخوانی مجدد آموزههای دینی هستیم. البته این بدان معنا نیست که مفاهیم را از آنچه جوهره آن است، تهی میسازیم.
🔻 بلکه باید مفاهیم به گونهای تحلیل شوند که در آن عقلانیت با معنویت، قدرت با اخلاق، دانش با ارزش، علم با عمل جمع گردد .
🔺یعنی خلاقیت در عین اصولگرایی باشد ولی اصولگرایی با تحجر اشتباه نشود و نواندیشی هم با بدعت گذاری درنیامیزد .
📗کلیات تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی، ص۲۲۳
#تمدن_اسلامی
#یوسفی_غروی
@iuuu_Qom
۲۸ مرداد ۱۴۰۲
📌تبلیغ بین الملل
▪️دکتر سهیل اسعد :
- [از جمله مسائل مهم در تبلیغ بینالملل]اصلاح نگاه ما نسبت به مفهوم بینالملل است .
- مراد از بین المللی این نیست که ما ایران را به کشور هدف منتقل کنیم. این نگاه غلط به آنجا منتهی میشود که منبرهای تبلیغی برگزار شده در ایران را به انگلیسی زیرنویس کرده و سپس به کشورهای مختلف ارسال میکنیم .
- منظور از بین المللی این است که نگاه ما نگاه بینالمللی باشد یعنی بفهمیم که اسلام قابلیت این را دارد که با نیازها، خصوصیتها و فرهنگهای مناطق و کشورهای مختلف تطبیق پیدا کند و اجرا شود. از این رو در این زمینه بدون داشتن اطلاعات کافی از فرهنگ مخاطب در راستای پیادهسازی ذهنیتهای خود در تبلیغ بیهوده تلاش نمیکنیم .
- به عنوان مثال زمانی یکی از مبلغان که میخواست به کلمبیا برود به من گفت 《دوست دارم فرهنگ شهادت و جهاد را در کلمبیا مطرح کنم !》در پاسخ به او گفتم : ۱۴۰۰ سال طول کشیده است تا ما بفهمیم جهاد و شهادت چیست حال تو یکباره میخواهی به کلمبیا بروی و شهادت را مطرح کنی ؟!
📗کلمه سواء، ص ۱۰۳
#تبلیغ_بین_الملل
#سهیل_اسعد
@iuuu_Qom
۱ شهریور ۱۴۰۲
📌منظور از گفتگوی بین ادیان چیست؟
▪️حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسجد جامعی :
- شاید بتوان گفت مراد از گفتگوی بین ادیانی این است که طرفین ضمن گفتگوی خلاق و سازنده، درباره مسائل و مشکلات مبتلا به همفکری و هماندیشی کنند.
- برای نمونه امروز مسئله محیط زیست یا کمبود آب یک معضل واقعی است که ازقضا ما نیز در ایران به آن گرفتار هستیم. حتی چندی پیش در شهر پربارانی مانند رم نیز آب را جیره بندی کرده بودند.
- با این ملاحظه از نظر عرف امروز مقصود از گفتگوی بین دینی این خواهد بود که افراد گوناگون که هر کدام به دین اعتقاد یا نوعی تفکر وابستهاند، دور یکدیگر جمع شوند ونه در درباره حق و باطل بودن مرامهایشان بلکه درباره مسئله واقعی مانند محیط زیست یا آب گفتگو کنند و پس از روشن شدن نظرات و ایدههایشان راهکارهایی برای حل یا کاهش مشکل ارائه دهند.
- بنابراین امروزه مراد از گفتگوی بین دینی این است که افرادی متعلق به ادیان مختلف و حتی دارای مبانی و مرامهای چه بسا غیر دینی در مورد مسائل مشترک مبتلا به صحبت و فکری کنند. نمونهای از این نوع گفتگوها با هدف مهار گسترش ایدز صورت گرفت که در جهان و به ویژه در آفریقا بسیار موفق آمیز بود .
📗کلمه السواء، ص۳۲
#گفتگوی_بین_ادیان
#مسجد_جامعی
@iuuu_Qom
۱۳ شهریور ۱۴۰۲