1400.09.27.pdf
1.07M
🖥 نسخه الکترونیکی خبر روز 1400/09/27
🆔@j_modarresin
🔺انقلاب اسلامی نیازمند وحدت و همدلی حوزه و دانشگاه است
🔸آیتالله فقیهی در یادداشتی مساله وحدت حوزه و دانشگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: هر یک از این دو نهاد در عین اینکه وظیفه و رسالت خود را انجام میدهند باید از این نکته غافل نباشند که به هر حال به تعامل با دیگری نیاز دارند.
🔹عضو جامعه مدرسین در ادامه افزود: در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نیز یکی از عوامل موفقیت این انقلاب، وحدت این دو نهاد علمی بود که در کنار هم و یک صدا و برای رسیدن به هدف مشترک، در مقابل دشمن مشترک ایستادگی کردند. طبیعتا بقای انقلاب اسلامی نیز نیاز به وحدت و همدلی بین حوزه و دانشگاه دارد.
🔸وی تصریح کرد: دشمنان انقلاب که به دنبال اختلاف افکنی در بین مردم ما هستند، یکی از جاهایی که امیدوارند به نتیجه برسند همین است که بین حوزه و دانشگاه اختلاف بیندازند که امیدواریم با بصیرت حوزویان و دانشگاهیان، توطئههای دشمنان خنثی شود.
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
🔺فاطمیه یک حقیقت تاریخی است
🔸آیتالله طبسی با تأکید بر ضرورت برپایی جلسات ذکر معارف اهل بیت7 اظهار کرد: ما نمیتوانیم واقعیت را منکر بشویم، همانطور که شما نمیتوانید منکر کشته شدن عثمان بشوید، امکان ندارد تاریخ را تحریف کنیم تا منکر شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) بشویم.
🔹عضو جامعه مدرسین در جلسهای با عنوان شبهات فاطمیه در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، با تأکید بر ضرورت ازدیاد برپایی جلسات ذکر معارف اهل بیت علیهم السلام اظهار کرد: اگر این جلسات تعطیل بشود در آخرت مؤاخذه خواهیم شد، نباید اجازه بدهیم این جلسات تعطیل بشود تا مبادا دشمنان در تحریف حقایق موفق بشوند، یکی از امتیازات اصفهان این است که روضه امام حسین علیهالسلام در طول سال تعطیل نمیشود و باید تلاش کنیم مانع تعطیلی مراسمات اهل بیت علیهم السلام بشویم.
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
🔺مسائل تاریخی مورد اختلاف در کرسی های نقد و نظریه پردازی مطرح شود
🔸آیتالله علیدوست در یادداشتی با عنوان«دعوتی که اجابت نمیشود!» با اشاره به اینکه مسائل تاریخی بعداز رحلت پیامبر اسلام بین شیعه وسنی مورد اختلاف است و چند سالی است که در ایام فاطمیه و سوگواری صدیقه طاهرهسلاماللهعلیها دو جریان مقابل، هم قرار میگیرد: تصریح کرد: به عنوان مسئول کرسیهای نقد، نوآوری و نظریه پردازی علوم نقلی از دلسوزان دین، آیین، قرآن، امت اسلام، ممالک اسلامی و ایران دعوت میکنم: اگر سخنی قابل طرح و گفتگو دارند و به وزانت حداقلی آن، معتقدند، میتوانند آن را در کرسیهای فوق مطرح کنند تا بی طرفانه در اطراف آن صحبت شود، مورد نقد و بررسی قرار گیرد و از خروجی آن استفاده شود.
🔹عضو جامعه مدرسین درادامه با تاکید بر نشست علمی دراین زمینه گفت: در آن جا ناقدان و داوران با همفکری خود صاحبان سخن انتخاب میشوند تا بر اتقان و اطمینان کار افزوده شود و مخاطبان حال و آینده به اقناع برسند. البته میتوان جلسات مزبور را در غیر قالب فوق نیز برگزار کرد، لکن آن را به کف کوچهها و خیابان ها نکشاند. خداوند متعال همگان – به ویژه عالمان و فرهیختگان از هر قوم، ملت و مذهبی – را به وظایف عظیمی که بر دوش دارند، آشنا سازد و توفیق عمل نیک عنایت فرماید.
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
♨️خبر روز 1400/09/28
🔺باقری مذاکرهکننده ارشد ایران: وین هشتم میتواند دور توافق باشدخبر روز 1400/09/28
🔺رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا: قدردان همراهی و اعتماد مردم در موضوع کرونا هستیم
🔺آیت الله طبسی: فاطمیه یک حقیقت تاریخی است
🔺آیت الله علیدوست: مسائل تاریخی مورد اختلاف در کرسی های نقد و نظریه پردازی مطرح شود
🔺آیت الله فقیهی: انقلاب اسلامی نیازمند وحدت و همدلی حوزه و دانشگاه است
ادامه مطلب در 👈 اینجا 👉
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
1400.09.28.pdf
967.8K
🖥 نسخه الکترونیکی خبر روز 1400/09/28
🆔@j_modarresin
🔺آیتالله مصباح طرح بازسازی علوم انسانی را اجرا کردند
🔸آیت الله رجبی در ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی گفت: پس از انقلاب که امام راحل طرح بازسازی علوم انسانی را مطرح و اقدامات لازم را آغاز کردند در همان زمان برخی کارشکنی علیه این اقدامات را شروع کردند و این طرح مبارک متوقف شد، اما آیت الله مصباح به مسیر خود ادامه دادند.
🔹عضو جامعه مدرسین در ادامه افزود: آیت الله مصباح یزدی با شناختی که از علوم انسانی و برنامههای حوزه علمیه داشت، برنامه تحولی به عنوان مکمل برنامه حوزه را تدوین کرد که هدف جلوگیری از آن تهدید و آسیب و کارآمدسازی حوزه برای تامین و مقابله با این تهاجم بود. در همین راستا علوم انسانی با رویکرد انتقادی و پیش نیاز تقریر شده بود که یکی از آنها فلسفه اسلامی و مباحث عقلی و نظام اندیشه قرآنی بود.
🔸وی افزود: هدف استاد از آموزش علوم انسانی اسلامی به فضلای حوزه با رویکرد انتقادی، هدف اصلی نبود بلکه معبری برای تولید علوم انسانی قرآن بنیاد با علوم اسلامی بود. اقدام ایشان چند جانبه بود که به تربیت نیروی انسانی و تدوین علوم انسانی قرآن بنیاد منجر شد.
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
🔺شناخت سیره اهل بیت جزو تدریس رسمی حوزههای علمیه باشد
🔸آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار آیتالله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در سخنانی گفتند: بایستی سیره اهل بیت: را جزء علوم بدانیم و شناخت سیره اهل بیت علیهم السلام، جزء تدریس رسمی حوزههای علمیه باشد.
🔹ایشان در ادامه با اشاره به روایتی از کتاب شریف کافی مرحوم کلینی در خصوص ولادت امام سجاد السلام بیان داشتند: مسئله [ازدواج حضرت شهربانو با امام حسین علیه السلام آن طور نیست که بعضی بیان کردهاند، بلکه در این روایت آمده است که وجود حضرت شهربانو(سلام الله علیها) آزادانه و با اختیار خویش امام حسین علیه السلام را به همسری انتخاب کرد و دیگر بحث عقد آنچنانی و مسائلی که مطرح کردند اصلاً مطرح نبود.
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
♨️خبر روز 1400/09/29
🔺در سفر وزیر امورخارجه به پاکستان مطرح شد: چهار پیشنهاد ایران برای حل بحران افغانستان
🔺آیتالله العظمی جوادی آملی: شناخت سیره اهل بیت علیهم السلام جزو تدریس رسمی حوزههای علمیه باشد
🔺رئیس جمهور: روند نظارت بر قیمت اقلام معیشتی مردم تشدید شود
🔺آیت الله رجبی: آیت الله مصباح طرح بازسازی علوم انسانی را اجرا کردند
🔺اولین مورد ابتلا به اُمیکرون در ایران شناسایی شد
ادامه مطلب در 👈 اینجا 👉
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
5778.pdf
945K
🖥 نسخه الکترونیکی خبر روز 1400/09/29
🆔@j_modarresin
🔺لزوم اهتمام به نگرش حوزوی و دینی در فرآیند سیاستگذاری علم و فرهنگ
🔸آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با رییس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بیان اهمیت و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی و در امتداد آن شورای تخصصی حوزوی بر لزوم توجه به ملاحظات و اقتضائات حوزوی، اهتمام به نگرش حوزوی و دینی در فرآیند سیاستگذاری علم و فرهنگ کشور تاکید کرد .
🔹در ابتدای این دیدار حجت الاسلام پارسانیا ضمن معرفی حجت الاسلام هاشمیان به عنوان دبیر جدید شورای تخصصی حوزوی، گزارشی از برخی از اقدامات صورت گرفته در شورای تخصصی حوزوی در ارتباط با فرآیند سیاستگذاری علم و فرهنگ کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی را ارائه کرد.
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin
🔺در فقه مقارن باید به امتیازات فکری مذهب حقه شیعه رسید
🔸آیت الله مروی در دیدار جمعی از طلاب، به تبیین الزامات و بایستههای پژوهش در فقه مقارن پرداخت و گفت: طبیعی است برای سیاست گذاری در پژوهش یا آموزش در یک موضوع ابتدا باید هدف روشن شود؛ باید دید ما از بررسی فقه مقارن چه هدفی را دنبال می کنیم؟
🔹وی افزود: ممکن است هدف به صورت های متفاوتی بیان یا تفسیر شود؛ از نگاه بنده وظیفه یک طلبه که خودش را سرباز حوزه شیعی می داند این است که اگر در مورد فقه مقارن کار می کند در مقارنه بین نحله های فقهی مختلف به امتیازات فکری مذهب حقه امامیه برسد.
🔸عضو جامعه مدرسین درادامه خاطرنشان کرد: صرف دانستن مطالب سایر مذاهب اسلامی و فِرَق فقهی، کاری را پیش نمی برد؛ باید با مقارنه کردن به امتیازات تفکر شیعی رسید.
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔@j_modarresin