پایههای ائتلاف آمریکا و عربستان
چگونه فروپاشید؟
نشریه نزدیک به وزارت خارجه آمریکا با بررسی روابط عربستان و آمریکا اعلام کرده، جنگ نفتی عربستان باعث شده تا ائتلاف ریاض و واشنگتن در آستانه فروپاشی قرار گیرد. این نشریه روابط این دو کشور را هم با واژه «ازدواج مصلحتی» به چالش کشیده است.
«فارین پالیسی» که گفته میشود به وزارت خارجه آمریکا متکی است، طی مقالهای تحت عنوان «ازدواج مصلحتی»، هشدار داده ائتلاف شکننده میان واشنگتن و ریاض که از زمان جنگ جهانی دوم ایجاد شده، در حال حاضر با خطر فروپاشی روبه رو است. در این مقاله آمده: «این سناریو(فروپاشی ائتلاف) محتمل است؛ چرا که بیاعتمادی دوجانبه میان آمریکا و عربستان به دلیل آشفتگی در بازارهای جهانی نفت در برهه کنونی به یک سطح بیسابقه رسیده است».
فارین پالیسی تحولات اخیر در بازار نفت را هم با بحران نفتی سال 1973 مقایسه کرده و نوشته «در آن سال، سازمان «اوپک» تحت رهبری سعودی با صادرات نفت به کشورهای حامی اسرائیل بهویژه آمریکا مخالفت کرد. در اوایل بهار امسال عربستان مجدداً به «سلاح نفتی» متوسل شد و بهای طلای سیاه را در سایه بحران شیوع کرونا در سرتاسر جهان پایین آورد و همین امر، پیامدهای اقتصادی ملموسی داشته است».
در بخش دیگری از گزارش این رسانه آمریکایی میخوانیم: «روابط میان واشنگتن و ریاض طی 75 سال گذشته بارها مراحل دشواری، از جمله منازعه عربی- اسرائیلی و حملات 11 سپتامبر، را پشت سر گذاشته است ولی توافقنامهای که «فرانکلین روزولت» رئیسجمهور وقت آمریکا با «عبدالعزیز آلسعود» پادشاه وقت سعودی طی دیداری در عرشه کشتی جنگی «کوئینسی» در کانال سوئز در سال 1945 آن را منعقد کردند که در آن پایه و اساس روابط میان دو کشور ترسیم شده، هنوز پابرجاست. این توافقنامه تصریح میکند که آمریکا، امنیت عربستان و منابع نفتی این کشور را تضمین میکند و در مقابل، ریاض از واشنگتن در حوزه نفت و حمایت از پروژههای آمریکایی در منطقه غرب آسیا حمایت میکند. این توافقنامه اما اکنون در آستانه فروپاشی است».
اگرچه آمریکا، عربستان، روسیه و دیگر بازیگران اصلی بازارهای نفت در ماه جاری به توافق اولیهای درباره کاهش سطح تولید دست یافتند، ولی بهای نفت خام آمریکا در پایینترین سطح خود در قرن 21 قرار دارد؛ امری که باعث شد قانونگذاران ایالتهای نفتخیز آمریکا انتقادات تندی را علیه عربستان مطرح و طرحی قانونی مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور پادشاهی پیشنهاد کنند. فارین پالیسی تاکید کرده که به طور گستردهتر، بسیاری در واشنگتن درباره مبانی همکاری میان این دو کشور سؤال میکنند. حتی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری، که به پایبندی به ائتلاف با عربستان معروف است، اخیراً به صورت علنی این سؤال را مطرح کرده است که آیا آمریکا باید به طور کلی از نفت عربستان حفاظت کند در حالیکه بیشتر نفت این کشور در حال حاضر به چین و دیگر کشورهای آسیایی صادر میشود و این صادرات مانند گذشته به مقصد اروپا و آمریکا نیست.
طلاق آمریکا و عربستان
نویسندگان مقاله فارین پالیسی همچنین تأکید کردهاند، «ازدواج» میان واشنگتن و ریاض در حال حاضر به دلیل تحولات ژئوپلیتیکی و اختلافات فزاینده درخصوص این پرونده میان قانونگذاران و رسانهها و افکار عمومی در آمریکا دچار آشفتگیهای چشمگیری شده است، برخی کارشناسان احتمال میدهند واشنگتن به «طلاق» با ریاض پا پیش نخواهد گذاشت؛ چرا که به هم پیمانی قابل اعتماد علیه ایران در منطقه نیاز دارد. ولی «بروس ریدل» کارشناسان متخصص در مسائل عربستان، که سه دهه در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) فعالیت داشته، در اینباره اظهارنظر کرده و گفته، آمریکا دیگر نیازی به عربستان ندارد و همبستگی ترامپ با این کشور پادشاهی در حال حاضر تنها چیزی است که از روابط دو کشور پشتیبانی میکند ولی این امر در صورت ریاستجمهوری احتمالی «جو بایدن» نامزد دموکراتها ممکن است به سرعت تغییر کند بهویژه اینکه او پیشتر عربستان را کشوری دیکتاتور و یک شریک غیرقابل اعتماد توصیف کرده و وعده قطع کمکهای نظامی آمریکا به این کشور را داده است.
#نماز_به_منزله_کعبه_است❗️
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 #نماز بهمنزلۀ کعبه، و تکبیره الاحرام [همچون] پشت سر انداختن همه چیز غیر خدا و داخل شدن در حرم الهی است؛ و قیام بهمنزلۀ صحبت دو دوست و رکوع خم شدن عبد در مقابل آقاست و سجده نهایت خضوع و خاک شدن و عدم شدن در مقابل اوست. وقتی که عبد در آخر نماز از پیشگاه مقدّس الهی باز میگردد اولین چیزی را که سوغات میآورد سلام از ناحیهی اوست.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص١٣٧
🌷
🔴🔴🔴
✨﷽✨
🔰درباره آثار و بركات روزه صحبت كنيد.
💬شبي كه رسول خدا (ص) به معراج رفتند، همين سوال را پيامبر از خدا پرسيد. گفتگوی پروردگار و رسول گرامي: خدايا ثمره ي روزه چيست؟ خدا فرمود: روزه باعث حكمت مي شود. در روزه بيشتر كارشناسان روي مباحث اجتماعي بحث ميكنند. حكمت غير از علم است. حكمت يعني قدرت فهم و تشخيص قدرت، راه پيداكردن، سر دو راهي نماندن. حكمت قوه اي است كه خدا به انسان ميدهد. در قرآن ميگويد: به هركس حكمت داديم خير كثيري به او داديم. ممكن است كسي عالم باشد ولي حكيم نباشد. حكمت قدرت فهم كتاب است. اين در پرتو روزه پيدا ميشود. از لقمان پرسيدند چرا حكيم شدي؟ گفت: من غذايم را كنترل كردم، هر چيزي نخوردم. زبانم را كنترل كردم، هر چيزي نگفتم. چشمم را كنترل كردم و هرچيزي را نديدم. ما در روزه اين كار را انجام ميدهيم. حكمت در واقع با كنترل مبادي ورودي قلب است. چشم و قلب و زبان را كنترل كردن. روزه دار اينها را كنترل ميكند. از حلال نمي خورد چه برسد به حرام. روزه دار كمتر چشم به حرام ميدوزد و هر چيزي را گوش نمي دهد چون ميگويد: روزه هستيم. وقتي مبادي ورودي سالم شد، طبيعتا اين نور حكمت از قلب متصاعد مي شود. اين مهمترين اثر روزه است. در ادامه اين روايت دارد كه حكمت باعث معرفت ميشود و معرفت باعث يقين ميشود. يقين بالاترين ارزش است. اگر انسان يقين داشته باشد خيلي از كارها را انجام نميدهد. بيشتر ما كه گناه ميكنيم بخاطر اين است كه يقين ما ضعيف است. اگر به معصيت يقين داشته باشيم گناه نمي كنيم. اثر ديگر روزه تقويت اراده است. خيليها می گويند ميخواهيم گناه نكنيم ولی نمي شود. دلم ميخواهد دروغ نگويم ولي نمي توانم. سخت است. اين روزه اين اراده را تقويت ميكند. چطور شما پانزده ساعت در هواي گرم نمي آشامی ، پس ميتواني حرام هم نبينی . در واقع يك ممارست و تمرين است. مهمترين اثر روزه تقويت اراده است. آثار ديگر روزه اين است كه تعبدي را در انسان ميرساند. يك تمرين نظم و برنامه ريزي. شما داريد غذا ميخوريد. صداي اذان ميآيد ديگر نمي خوريد. تا مغرب هم نميخوريد. يك نظمي دارد. پس تمرين براي نظم در زندگي است. ديگر آثار روزه تمرين صبر و بردباري است. صبر ساده نيست. در روايت داريم: صبر مثل سر در بدن است. مشكل عمده مردم ما كم صبري است. صبر باعث ميشود انسان به كمالات برسد. صبر در كنار شُكر آمده است. صبر در كنار نماز آمده است. صبر در كنار حق آمده است. اگر اين صبر و تحمل در انسان باشد، صبر بر عبادت ميكند، صبر بر مصيبت ميكند، صبر بر معصيت ميكند. اين صبر با روزه تقويت ميشود. روزه به شما صبوري ميدهد. چطور پانزده ساعت شما صبر ميكنيد. علي رغم گرسنگي و تشنگي.
يكي ديگر از آثار روزه كنترل غرايز و شهوات است. مشكلي كه در جوانان داريم طوفاني بودن شهوت و غرايز است. مخصوصا كسانيكه سن ازدواجشان گذشته و صحنههايي راه درجامعه ميبينند. روزه باعث كاهش شهوات ميشود. در واقع يك نوع مديريت شهوت و غرايز است. غضب را كنترل ميكند. اينكه ميگويند: در عيد فطر روزه دار جايزه ميگيرد و روزه يكي از درهاي بهشت است، بخاطر آثار آن است.
📺 🌹 🌹
🔰نهضت انتظار
🔻رمضانی زیستن لازمه ی تحقق دولت اسلامی
🔸ماه رمضان که می آید عالم را با آمدنش تغییر میدهد ، حساب و کتابهای عالم تغییر میکند؛ ما انسانها هم به عنوان جزیی از این عالم از این تغییرات بی بهره نمی مانیم و اگر قدری در خودمان غور کنیم وجود این تغییرات را حس خواهیم کرد و حتی می توانیم آنها را بشماریم.
🔴حال اگر ما بتوانیم این حال و هوای رمضانی را در تمام طول سال در خودمان و جامعه تداوم بدهیم چه خواهد شد⁉️
🔸باید رجوع کنیم به خودمان و ببینیم که با آمدن این ماه چه تغییری در ما بوجود آمد؛ با کمی تأمل در خواهیم یافت که آن، چیزی جز مراقبت و توجه بیشتر به خودمان و اعمالمان نیست که حداقل آن را در مراقبت بر خوردن و آشامیدن لمس می کنیم؛ به تبع آن سبک زندگی و فعالیتهای اجتماعی و مدیریتی انسان هم تغییر میکند نوعی حالت مراقبه در همه ی لحظات ایجاد میگردد؛ که همه اینهابه برکت صفای باطن حاصل از ماه مبارک است.
🔻 که اگر تک تک افراد جامعه، تک تک مدیران جامعه بتوانند این حالت مراقبه را در خود نهادینه کنند یعنی نهفقط در ماه مبارک بلکه در تمام طول سال مراقب خود و اعمالشان باشندمیتوانند به همان سبکی که در ماه رمضان زندگی و فعالیت میکردند در تمام طول سال زندگی و فعالیت بکنند. به طوریکه همچون ماه رمضان در هر لحظه و در همه جا چه زندگی شخصی و چه فعالیتهای اجتماعی و مدیریتی مراقب خودشانند و به اعمالشان توجه دارند،هم در زندگی شخصی و هم در مدیریتشان مراقبند که مبادا هوای نفس را بر خواست الهی مقدم کنند ، مراقبندمبادا برخلاف عبودیت الهی کاری بکنند و هدفشان هم فقط جلب رضای الهی است و لا غیر؛
🔻 که همه ی این تحولات در سایه ی آن مراقبت از نفس است که درافراد و جامعه حاصل می شود و این همان چیزی است که ما در قدم اول برای تحقق دولت اسلامی نیاز داریم یعنی مدیرانی که در تمام لحظات زندگیشان رمضانی زندگی کنند و نفس بکشند.
💎بار دیگر به احترام ایران کلاه از سرت بردار
✔️ احتمالا برای چندمین بار و این بار بیاختیار، کلاه از سر یوزی رابین مدیر سابق برنامه موشکی اسرائیل افتاد، وقتی خبر رسید ماهواره نظامی ایران در مدار قرار گرفته و هر 90 دقیقه یک بار از فراز اسرائیل عبور میکند. او تیر ماه 1394 در جمع فعالان نظامی و افسران نیروی هوایی آمریکا گفت «ایرانیها به خوبی در جریان تحولات موشکی هستند. آنها فاتح 110 را برای شکست سامانههای موشکی ساختهاند و به عنوان یک مهندس باید بگویم به خوبی کار کردهاند. با افزایش دقت این موشک، آنها حالا میتوانند یک بلوک شهری را نابود کند. باورکردنی نیست: موشکهای بالستیک ایران در حجم بالا در حال تولید، ذخیره و حتی صادرات است. ایران نیازی به سلاح هستهای ندارد. آنها میتوانند با موشکهای 2000 کیلومتری نقطهزن، اسرائیل را فلج کنند. ایرانیها نشان دادند موشکهای قیام و قدر را انبار کردهاند. موشک قیام با برد 800 کیلومتر، ارتقای موشک اسکاد سی است. آنها در اینجا هم یک مهندسی خوب را به نمایش گذاشتنند. ایرانیها از موشک سومار رونمایی کردند که احتمالاً موتور جت آن متفاوت از نمونه روسی است. این، دستاوردی بزرگ است. من از لحاظ تکنیکی به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه از سر برمیدارم. این دستاوردها در شرایط تحریم به دست آمده است».
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🖌 #یادداشت_روز
🔹نشانگرهای مهم در نمودار موازنه قدرت
#محمد_ایمانی
🔸اگر برای مقایسه روند تغییرات «موازنه قدرت میان ایران و آمریکا» یک نمودار ترسیم کنیم، چه تصویری به دست میآید؟ آخرین شاخصها در این نمودار، شاخص «ضریب نفوذ قدرت» و «نحوه مواجهه با بحران کرونا» میباشد. جدیدترین مقایسهها را میتوان در چهار ماه گذشته انجام داد.
۱- ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی ایران، چهارشنبه گذشته از طریق موشک «قاصد» در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت. مقامات آمریکایی در مقابل این قدرتنمایی برای چند ساعت «کُپ» کردند. سپس مایک پمپئو گفت «عمیقا نگرانکننده است که سپاه پاسداران ایران، ماهواره نظامی به فضا پرتاب کرده است» و برایان هوک مسئول گروه اقدام علیه ایران نوشت «برنامه فضایی و پرتاب ماهواره، پوششی برای تولید موشک قارهپیما و نشانه پیشرفت ایران در برنامه موشکی است. جالب است که سپاه پاسداران -سازمانی که ما آن را تروریستی اعلام کردیم- اکنون با افتخار، به عنوان نیروی فضایی شناسایی میشود. فناوری موشک پرتابشده، در موشکهای دوربرد بالستیک استفاده میشود».
۲- کریس مورفی سناتور آمریکایی ۱۴ دی ماه ۹۸ (پس از ترور سردار سلیمانی) گفت «ژنرال سلیمانی به عنوان یک شهید، میتواند برای آمریکا به مراتب خطرناکتر باشد. سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که او زمانی که زنده بود، خطرناکتر بود یا الان که کشته شده؟» همین سناتور درباره پرتاب موشک ماهوارهبر توسط همرزمان شهید سلیمانی میگوید «پرتاب ماهواره نظامی، سندی بر این واقعیت است که سیاست دولت ترامپ، فقط به تقویت ایران انجامیده و باعث شده تا تهاجمیتر عمل کند. در مقایسه با ۴ سال گذشته، ایران در خاورمیانه تقریبا از هر جهت قدرتمندتر، و آمریکا ضعیفتر شده است»....
🔸 ذلت و زبونی ما در این عالم به خاطر چیست؟
🔹 به خاطر وابستگی به جسم و ماده است؛ #نفس که زبونی وخواری ندارد.
یا به خاطر خوراک است که ذلیلیم، یا پوشاک، یا مسکن، یا مرکب، یا پست و مقام و...؛
هرچه انسان نفسش را بیشتر بشناسد و به آن #توجه کند، توجهش از ماده گرفته میشود و هرچه توجهش از ماده گرفته شود، از ذلت رو به #عزت و از پستی رو به #اوج میرود.
✍برگرفته از کتاب #آیینه_رخ_دوست
💐💐💐💐💐💐
🔰 لوح | #ایران_همدل
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «ماه رمضان، ماه انفاق است، ماه ایثار است، ماه کمک به مستمندان است؛ چه خوب است که یک رزمایش گستردهای در کشور به وجود بیاید برای مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا که این اگر اتّفاق بیفتد، خاطرهی خوشی را از امسال، در ذهنها خواهد گذاشت.» ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
بترسیم بهتر است یا بترسانیم
هبر معظم انقلاب در پایان اولین جلسه قرآنی ماه مبارک رمضان توصیههای حکیمانهای را برای مردم و مسئولان بیان فرمودند، ایشان در فرازی از سخنانشان به نهراسیدن و ایستادگی در مقابل دشمن تأکید کردند و از قول قرآن کریم فرمودند: «آمدند گفتند علیه شما دارند توطئه میکنند، بترسید. [مسلمانان را] میترساندند. قرآن میفرماید که نه خیر، از آنها نترسید، از من بترسید؛ خدای متعال را عبادت بکنید، اعتماد به خدا بکنید، در مقابل دشمن محکم بایستید و میتوانید دشمن را به عقب برانید.» اهمیت این جمله حکایت از آن دارد که عزت و ذلت جامعه اسلامی در پرتوی مصونیت و ایستادگی در مقابل دشمنان است.
گزارههای تحلیلی: دشمن برای ایجاد ترس در میان مردم کشورمان از ابزارها و روشهای گوناگونی بهره میگیرد: ۱ـ افراد و نیروهای سستعنصر در جامعه اسلامی همواره مترجم تهدیدات دشمن بودهاند و با ترجیح منافع خود بر منافع ملی و اسلامی همواره در بزرگ کردن دشمن نقش بارزی بر عهده دارند؛ ازاینرو است که امام باقر(ع) میفرمایند: با چهار شخص معاشرت و دوستی نکن: احمق، بخیل، ترسو و دروغگو. در این طیف نیروهایی وجود دارند که سرانجام همراهی با آنان نتیجهای جز شکست به همراه ندارد و در ظاهر خود را خیرخواه ملت معرفی میکنند، اما با ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه زندگی آنها را تهدید میکنند. ۲ـ یکی دیگر از ابزارهای ایجاد رعب و ترس در جامعه اسلامی رسانهها هستند که البته امروز به سبب گستردگی فضای مجازی نقش این رسانهها بیشتر از گذشته است. این رسانهها در سالهای گذشته بارها مردم کشورمان را از تهدیدات آمریکا علیه کشورمان ترساندهاند و با آمدن ناوهای آنها به گونهای تبلیغ کردهاند که گویا راهی برای زنده ماندن در ایران نمانده است و در هنگام رفتنشان هم سکوت کردهاند.
نکته راهبردی: بیشک جامعهای امکان حیات و رشد و بالندگی را خواهد داشت که سر پیش دشمن خم نکند و روحیه شجاعت و استقامت در آن جاری باشد. امروز سپاه پاسداران سردمدار شجاعت، ایستادگی و مقاومت در مقابل دشمنان است و با همین ایده است که سپاه در همه عرصهها فعالانه و شجاعانه وارد میشود و با کارهای خود دشمنان را به انفعال وادار میکند. اقدام شجاعانه سپاه در پرتاب ماهواره، موجب نمایان شدن بخش دیگری از توانمندیهای نظامی کشور و هراس بیشتر در دل دشمنان شد و همین است معنی ترهبون به عدو الله و عدوکم. رهبر معظم انقلاب در این زمینه هم میفرمایند: «بایست حضور شما، وضعیت شما، حرکت شما جوری باشد که دشمن را دچار رعب کند.»
زمزمههای شکست مصطفی کاظمی در تشکیل کابینه جدید عراق
منابع عراقی از قوت گرفتن احتمال شکست نخستوزیر مکلف این کشور در تشکیل کابینه خبرداده و گفتهاند، او هم احتمالا طی روزهای آتی کنارهگیری خواهد کرد.
تشکیل کابینه انگار تبدیل به یکی از دشوارترین کارهای سیاسی در عراق شده است. هر از چند گاهی یک نفر مامور این مهم میشود اما هر بار به دلیلی، موفق به این امر نمیشود. «مصطفی کاظمی» آخرین فردی که مامور انجام این کار شده هم گویا کارش گره خورده است.
یک منبع سیاسی در عراق، که نامش ذکر نشده، از قوت گرفتن شکست «مصطفی کاظمی» در تشکیل کابینه خبر داده و گفته وی احتمالا طی روزهای آینده استعفاء میدهد. ایسنا با انتشار این خبر به نقل از این منبع اضافه کرده که: «کاظمی با تشکلها و فراکسیونهای سیاسی به شکل دوگانه برخورد میکند و این شیوه موانع بزرگی را در راه تشکیل کابینه برای او ایجاد کرده و احتمال دارد او در چند روز آینده مجبور به استعفا شود...تایید نشدن کابینه کاظمی، برای عراق جهت عبور از شرایط موجود و خروج از بحران مالی، امنیتی و بهداشتی، مشکل بسیار بزرگی ایجاد خواهد کرد».
«الصباح» روزنامه رسمی عراق، نیز از قوت گرفتن احتمال شکست کاظمی در تشکیل کابینه خبر داده است. به گزارش فارس، این روزنامه به قلم «مهند عبدالوهاب» نوشته«شبح شکست بر سر تشکیل دولت کاظمی خیمه زده و این نگرانی وجود دارد که او نیز به سرنوشت محمد توفیق علاوی و عدنان الزرفی دچار شود».
در این گزارش این روزنامه میخوانیم:« به نظر میرسد که بدبینیها بازگشته و جای خوشبینی را که همراه با مامور شدن کاظمی برای تشکیل دولت آتی به وجودآمده بود، گرفته است».
طبق این گزارش، برخی نمایندگان پارلمان نیز از اختلافات جدی میان فراکسیونهای سیاسی و نخستوزیر مامور تشکیل کابینه درباره کرسیهای وزارتی خبر دادهاند. برخی از فراکسیونها نیز که در روز مامور شدن کاظمی به تشکیل کابینه (19 فروردبن)، از او حمایت کرده بودند، اکنون اعلام میکنند که دیگر حامی او نیستند.