مقایسه ای کوتاه از توان نظامی جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی
✍عبدالرحیم انصاری
💥با افزایش تنش ها بین تهران و تل آویو پس از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، ترس از یک درگیری همه جانبه را بیش از هر زمان دیگری برانگیخته است.
اما اگر به ۶ر دلیلی یک درگیری همه جانبه رخ بدهد کدام طرف ارتش قوی تر و مجهزتری دارد؟
🔹️نیروی نظامی:
🔸️اسرائیل: ۱۶۹/۵۰۰ سرباز به اضافه ۴۶۵/۰۰۰ نفر ذخیره در نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی.
🔸️ایران: ۴۲۰/۰۰۰ نیرو در ارتش شامل نیروی هوایی، نیروی دریایی و پدافند هوایی. یک نیروی جداگانه، ۲۳۰/۰۰۰ نفری از تشکیلات زبده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل نیروی زمینی، نیروی دریایی سپاه و یگانهای پدافند هوایی و هوافضای سپاه. و حداقل ۳۵۰/۰۰۰ پرسنل ذخیره.
🔹️ بودجه:
🔸️اسرائیل: ۲۲.۴ میلیارد دلار (۲۰۲۲)، از جمله ۳.۱۸ میلیارد دلار کمک ایالات متحده.
🔸️ایران: ۶.۸ میلیارد دلار (۲۰۲۲)، با استفاده از استراتژیهای دفاعی نامتقارن، هزینههای کمتری را اعمال میکند.
🔹️قدرت تسلیحاتی:
🔸️هم جمهوری اسلامی ایران و هم رژیم صهیونیستی دارای صنایع دفاعی قوی هستند. اسرائیل بخش دفاعی خود را با همکاری ایالات متحده و با در اختیار گرفتن هواپیماها و موشک های پیشرفته ایجاد کرده است، در حالی که ایران به دلیل چندین دهه تحریم به دنبال تولید هر چه بیشتر نیازهای دفاعی خود با تکیه بر توان داخلی و خصوصا در حوزه موشک و پهپاد بوده و به دستاوردهای شگرفی در این حوزه ها رسیده که دنیا را تکان داده است.
🔸️اسرائیل یک سلاح ویژه در اختیار دارد: سلاح هسته ای! این در حالی است که اسرائیل در اختیار داشتن چنین تسلیحاتی را (طبق سیاست موسوم به ابهام عامدانه) تایید یا تکذیب نمی کند، اما مظنون به داشتن ۸۹ کلاهک هسته ای است.
🔸️ایران اما تسلیحات هستهای و سایر سلاحهای کشتار جمعی را رد کرده است اما یک زرادخانه موشکی متعارفِ گسترده، و نیز کنترل استراتژیک و بی مانندی بر تنگه هرمز دارد که به تهران قدرت میدهد تا اقتصاد جهانی را در صورت تهاجم خارجی فرو بپاشد. البته اخیرا و بصورت غیر رسمی صداهای در کشور مبنی بر اینکه توانایی ساخت سلاح هسته ای داریم شنیده میشود!
🔹️تجربه رزمی:
🔸️اسرائیل همواره درگیری های متعددی از سال ۱۹۴۸ با برخی کشورهای عربی مانند اردن، مصر، لبنان و فلسطینی ها داشته است، اگرچه جنگ اخیر در غزه توانسته چالش های بی سابقه ای را برای این رژیم ایجاد نماید.
🔸️ایران تجربه قابل توجهی از جنگ با عراق و متعاقب آن در درگیری های منطقه ای، حمایت از متحدان خود در لبنان، عراق و سوریه و به واسطه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشته است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
آیا سوری ها مکان سردار زاهدی را لو دادند؟
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️در روزهای اخیر اظهارات نجاح محمدعلی تحلیلگر عراقی راجع به نقش برخی از عناصر دولت سوریه در ترور فرماندهان ایرانی منتشر شد که بازتاب زیادی داشت.
🔸️وی در یک ویدئو ادعا کرد که سوری ها از حضور ایران در کشورشان ناراضی هستند و به همین دلیل مکان حضور فرماندهان ایرانی را به اسرائیل می دهند.
در خصوص این ادعا چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ نجاح محمد علی در انگلستان ساکن است و اطلاعات دقیقی از آنچه در منطقه می گذرد، ندارد.
2️⃣ این یک واقعیت است که عمده اعضای حزب بعث سوریه ، دل خوشی از حضور نیروهای ایران در این کشور ندارند و سیاست های جمهوری اسلامی را منطبق با اصول حزب بعث نمی دانند.
🔸️برای مثال آنها با هرگونه تبلیغ و حاکمیت اسلامی سیاسی چه از جانب مذاهب شیعه ، سنی یا زیدی مخالف اند و آن را مغایر سکولاریسم مدنظر خود می دانند .
ایضا حزب بعث یک حزب ناسیونالیست افراطی عربی است که حضور نیروهای وابسته به یک دولت غیر عرب را بر نمی تابد.
3️⃣ در تاریخ روابط سیاسی سوریه و ایران در ۴۵ سال اخیر ، مرحوم حافظ اسد و جانشینش، جزو معدود حامیان رابطه نزدیک با جمهوری اسلامی به شمار می روند و در این خصوص حتی مورد انتقاد بسیاری از اعضای پرنفوذ نظام بعثی نیز واقع شده اند.
🔸️برای مثال در شرایط فعلی ، غیر از بشار اسد و خانم بُثینه شعبان ، کمتر کسی نسبت به جمهوری اسلامی ارادت و علاقه ویژه و علنی دارد.
4️⃣ دولت سوریه بر اثر جنگ داخلی ۱۰ سال اخیر به شدت تضعیف و فرسوده شده و ترجیح آن ، حل معضلات داخلی است نه مسئله فلسطین و ضدیت با اسرائیل.
🔸️سوریه یکی از فقیرترین کشورهای عربی به شمار می رود که درصدد است خود را بازیابی کند، در حالی که قسمت هایی از خاک این کشور هنوز به ترتیب در اشغال تروریست های تحریر الشام ، دولت ترکیه ، قسد و آمریکا است.
🔸️در این شرایط مسئولان سوری قطعا تمایل ندارند کشورشان میدان یک جنگ بزرگ با اسرائیل شود و زیرساخت هایشان نابود گردد.
5️⃣ دولت سوریه هنوز دلش با حماس صاف نشده است و اخوان المسلمین را دشمن خود می پندارد و در نبرد اخیر غزه تا جای ممکن از اظهار نظر خودداری می کند.
6️⃣ دولت سوریه بین دو متحد خود یعنی روسیه و ایران گیر کرده است؛ از طرفی نمی تواند ایران را نادیده بگیرد و از طرفی سعی دارد روسها را از خود دلگیر نکند.
🔸️البته واقعیت اینست که بشار اسد به تهران اعتماد بیشتری دارد، اما روسها برای او مزایایی دارند که جمهوری اسلامی ندارد؛ مانند حق وتو در شورای امنیت.
به همین دلیل از طرفی سعی دارد ایران را راضی نگه دارد و مانع از حضور نیروهای وابسته به آن در جولان و گذرگاه حساس قائم-بوکمال نشود و از سوی دیگر تلاش می کند خاکش مبداء حمله گسترده علیه اسرائیل نگردد؛ زیرا روسها به دلایل متعدد تمایلی به برهم خوردن توازن و نظم ژئوپلیتیکی غرب آسیا ندارند.
7️⃣ البته این ادعا که مسئولان سوری اطلاعات فرماندهان ایرانی را به اسرائیلی ها می دهند کذب محض بوده زیرا سوری ها اسرائیل را دشمن خود می دانند که بخش مهمی از خاکشان را اشغال کرده است .
لکن نمی توان این نکته را نیز منکر شد که سیستم اطلاعاتی اسرائیل در سوریه به دلایلی همچون فقر شدید مردم و بحران داخلی توانسته نفوذ بالایی به دست آورد و منابع خبری زیادی را جذب کند.
🔸️در واقع اشراف اطلاعاتی اسرائیل در سوریه بالاست نه این که دولتمردان سوری به عمد گرای فرماندهان ایرانی را به این رژیم می دهند.
8️⃣ دولت سوریه از اهمیت و جایگاه ایران برای حفظ بقا ، تمامیت ارضی خود و مقابله با تهدیدات مختلف امنیتی و نظامی از جمله گروههای تکفیری آگاه است و خروج نظامیان ایران از خاک خود را به مصلحت نمی بیند اما آزادی قدس را نیز فعلا اولویت خود نمی داند.
@taghaviniaa
سیدحسن نصرالله:
دیگر هیچ کشتی اسرائیلی جرات عبور از دریای سرخ را ندارد.
پی نوشت:
معادله بازدارندگی یعنی دشمن بداند تهدیدها، لاف نیست و یمن ثابت کرده لاف نمیزند.
البته واضح است که مرکزیت محور و جبهه مقاومت، انقلاب اسلامی و امالقرای مقاومت، ایران اسلامی است و سپاه پاسداران، پشتوانه اصلی تمام تحرکات و اقدامات علیه دشمنان میباشد اما دستهای سازشکاری که از اول انقلاب سعی در وتوی تصمیمات انقلابی داشتند در قضیه انتقام سخت هم توانستند فتنه کنند و البته امام خامنهای و مومنان با اصرار بر انتقام سخت، نگذاشتند این تکلیف فراموش شود اما فتنه خط سازش توانست معادله بازدارندگی را خدشه کند و حوادث گوناگونی نشان از ضرورت فریاد انتقام از طرف جبهه انقلاب است تا معادله بازدارندگی تثبیت بشود.
#انتقامسختوپشیمانکننده
✍ محمد عرفان علی بخشی
🆔 @tabloysiasi
🚨 موعد ذبح
اکتفا به تنبیه و انتقام، به دلیل حتمی بودن پاسخ اسرائیل، نه تنها بازدارنده نیست که وادارنده به حمله به مراکز حیاتی و حساس کشور است.
ضعف داخلی و انزوای بینالمللی تلآویو و بهانه مشروعی که با حمله به کنسولی و ترور فرماندهان فراهم آورده، فرصت مغتنمی است تا پیش از سقوط رفح و حماس و نیز فعال شدن زنجیره ضدامنیتی در کشور -که جیشالعدل تنها یک حلقه از آن است- با حمله قاطع، سراسری و پیشدستانه به بانک اهداف، سر افعی را قطع و کار اسرائیل را یکسره کنیم.
در غیر این صورت و با ضربه بهجای ذبح، فرصت تغییر زمین بازی و حمله به ایران را برای اسرائیل فراهم آوردهایم.
ناگفته پیداست که در میان گزینههای موجود -از بیپاسخ گذاشتن و پاسخ غیرمستقیم تا پاسخ مستقیم محدود و حمله سراسری- هیچ تصمیمی بدون هزینه هنگفت نیست، اما در انتخاب میان بد و بدتر، باید پیشدستانه به قلب دشمن شلیک کنیم، پیش از آنکه غافلگیرانه و در موقعیتی برتر دست به ماشه ببرد.
احمد قدیری
۱۴۰۳/۱/۲۲
@GhadiriNetwork
🌙 رهبر انقلاب: رحمت و ضیافت الهی در ماه رمضان شامل حال آحاد امت اسلامی بود
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در خطبههای نماز عید فطر:
عید سعید فطر را به همهی امت اسلامی و به ملت عزیز ایران و به شما نمازگزاران تبریک و تهنیت عرض میکنم. ابر رحمت الهی یک ماه تمام بر امت اسلامی بارید. رحمت الهی، ضیافت الهی در این یک ماه شامل حال همهی آحاد امت اسلامی بود. ملت عزیز ایران از این ضیافت الهی حداکثر استفاده را بحمداللّه توانست انجام بدهد به قدر وسع و توان خود. جشنهای اول سال شمسی و آغاز فروردین را با معنویت ماه مبارک رمضان متبرک کرد. ۱۴۰۳/۱/۲۲
🖼 #بسته_خبری #جشن_بندگی
💻 Farsi.Khamenei.ir
🌙 رهبر انقلاب: گاهی تظاهر به روزهخواری در بعضی معابر و شهرها دیده شد/ نظام جمهوری اسلامی در مقابل هنجارشکنی دینی وظیفه دارد، نباید کوتاهی کنیم
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در خطبههای نماز عید فطر:
مسئلهی روزه بسیار مهم است. آنچه که امسال به بنده خبر داده میشد این بود که گاهی تظاهر به روزهخواری در بعضی از معابر شهر تهران و دیگر شهرها دیده شد. یقیناً نظام جمهوری اسلامی درصدد آن نیست کسانی را به زور وادار به دینداری کند. اما در مقابل هنجارشکنی دینی هم وظیفه دارد. نباید کوتاهی کنیم و مسئولین و آحاد مردم و آمرین به معروف و ناهین از منکر در این زمینه وظیفهی خودشان را انجام باید بدهند.
✏️ امیدواریم انشاءالله این سرمایهی عظیم دین و معنویت در کشور برای این ملت همیشه حفظ شود، باقی بماند، که مایهی عزّت است، مایهی سربلندی است. و مایهی کامروایی در امور دین و دنیاست. ۱۴۰۳/۱/۲۲
🖼 #بسته_خبری | #جشن_بندگی
💻 Farsi.Khamenei.ir
نکات مهم خطبههای امروز رهبری :
۱.جمهوری اسلامی کسی را به زور قرار نیست دیندار کند ولی با هنجارشکنی اجتماعی مقابله میکند.
۲.بمباران کنسولگری ایران ، تجاوز به خاک ما بود و انتقام از اسرائیل قطعی است.
۳.بغض و حس دلتنگی، هنگام نام بردن از شهدا
۴.تاکید ویژه و مجدد بر وحدت جامعه
حسین دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
رئیس جمهور آمریکا: سیاسیت نتانیاهو در غزه شکست خورده است و توافقی با او در این خصوص ندارم، اسرائیل را به آتش بس دعوت میکنم
@abuhossein
بسم الله الرحمن الرحیم
چرا مردم پیشرفت های اقتصادی ایران را احساس نمی کنند؟
پاسخ به این پرسش بسیار کار سختی است و قطعا جوانب بسیار زیادی دارد که نگارنده از پس درک و بیان آنها برنمی آید. اما در این نوشتار سعی شده است به برخی از علل این ماجرا اشاره شود.
امروزه مردم ایران (تقریبا همه، به جز کسانی که هنوز می گویند رضاشاه روحت شاد) به لحاظ شناختی اعتراف دارند که ما نسبت به چهل و پنج سال پیش خیلی پیشرفت کرده ایم اما دو نکته بسیار مهم اجازه نمی دهد گرایش و احساسشان هم منطبق با این انگاره معرفتی باشد:
1. شکاف طبقاتی و بی عدالتی در ایران بیشتر شده است
2. آنقدر که کشورهای دیگر پیشرفت کرده اند ما پیشرفت نکردیم
این گزاره دوم را حتی برخی طرفداران پهلوی هم می گویند! یعنی اصل پیشرفت را قبول دارند ولی می گویند اگر شاه بود هم پیشرفت می کردیم. دنیا پیشرفت کرده است و هنری نیست که ایران هم پیشرفت کرده!
این دو گزاره هم درست است هم غلط!
باید دقیق این دو گزاره را بررسی کنیم تا ببینیم آنچه در ذهن مردم است دقیقا چیست و اعتراضشان به کجاست؟
در مورد گزاره اول سه نکته وجود دارد
الف: قطعا شکاف طبقاتی در ایران به نسبت قبل انقلاب بسیار کاهش پیدا کرده و ضریب جینی از بالای پنجاه صدم به 36 صدم هم رسید در اوائل دهه نود و با اینکه در دهه نود رشد داشته باز هم نسبت به قبل از انقلاب وضعیت بهتر است.
ب: مردم توقعشان بیش از این است و مخصوصا افزایش ضریب جینی و شکاف طبقاتی در دهه نود در خلال جنگ تمام عیار اقتصادی و تحریم، مردم را ناراحت کرده است. در همین دوره مقام معظم رهبری بارها فرمودند ما در عدالت عقبیم.
ج: هرچند در چهاردهه بعد از انقلاب شکاف طبقاتی کم شده و بسیاری از افراد طبقه پایین جامعه به طبقه متوسط تبدیل شدند (مثل خیلی از پدران خود ما که در فقر و نداری زندگی می کردند) اما آنچه در شأن ایران نیست و اتفاق افتاده بوجود آمدن "ابرطبقه" است. یعنی تعداد معدودی که فاصله شان بسیار نجومی شده است با سایر مردم.
اما در مورد گزاره دوم نیز چند نکته وجود دارد
الف: کشورهای دیگر یا همان چیزی که معمولا ایرانی ها به آن "خارج" یا "دنیا" می گویند مشخص نیست کجاست. ترکیبی از تصاویر فیلم های هالیوودی و تبلیغات تورهای گردشگری و شایعات فضای مجازی و ویژگی های مثبت کشورهای مختلف و ... تبدیل شده به ذهنیت یک ایرانی از "خارج" و زندگی در بهشت غرب!
2. تصور مردم ایران از توسعه یافتگی یعنی رسیدن به نقطه ای که "همه مردم" شبیه بیل گیتس و ایلان ماسک و قارون های غرب زندگی کنند. مثلا ایرانی ها پراید را با لامبورگینی مقایسه می کنند! گویی که تمام مردم خارج از ایران لامبورگینی سوار می شوند! قطعا نقد به کیفیت پایین پراید سرجای خود مفید است اما این مقایسه به نظر میرسد مقایسه منطقی نباشد.
3. باز تصور مردم ایران از توسعه یافتگی این است که در اقتصاد رشد کرده باشیم و مثلا درآمد بیشتری داشته باشیم. ولی توسعه فرهنگی و اجتماعی و حفظ ارزش های انسانی و الهی و امنیت و آموزش و بهداشت و... را توسعه نمی دانند. البته توسعه هم همین است و با پیشرفت متفاوت است اما این باعث شده که مردم نتیجه بگیرند ما پیشرفته هم نیستیم!
4. تصور ایرانی ها به خصوص جوان تر ها نسبت به مفهوم پیشرفت در کشور خودمان نیز یک مفهوم دچار اختلال شناختی نسلی است. طبیعی است که یک دهه هشتادی تصورش با یک دهه شصتی د رمورد پیشرفت کاملا متفاوت است. یک ایرانی هم نسل من سه دوره تمدنی را تجربه کرده است. (شاید نسل ما جزء معدود افرادی در تاریخ باشیم که چنین امکانی را داشته که سه دوره تمدنی را به چشم خود ببیند)
نسلی که از نفت برای روشنایی، از الاغ برای حمل و نقل، از کرسی برای گرم کردن، از شلنگ برای کتک زدن، از خانه همسایه برای مهمانی گرفتن، از حمام عمومی برای نظافت و قس علی هذا استفاده کرده است قطعا متفاوت است با نسلی که نهایتا از گوشی دکمه ای به گوشی لمسی رسیده است. از پلستیشن به PS5 رسیده است. از بلوتوث به shareit رسیده است.
5. تصور ما نسبت به پیشرفت یک اشکال دیگر هم دارد. خبر نداریم. دستگاه رسانه ای جمهوری اسلامی آن چنان ضعیف است که هوادارن دو آتشه نظام هم از بسیاری از پیشرفت های آن بی خبرند. کافی است در جمعی از برخی پیشرفت های حیرت انگیز ایران نام ببرید ولی نگویید پیشرفت های ایران است. هیچ کس به شما نمی گوید اینها را که خودمان هم داریم!
ادامه
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
مسلمین به اجتماع دعوت شده و عظمت این اجتماعات نظیر نماز عید به مسلمین قوت قلب میدهد. جمعیتمومنین را باید انتشار داد. این صفوف پرجمعیت نماز عید را منتشر کنیم. نشر معروف است.
https://eitaa.com/Politicalhistory
از قافله ی عشق مرا جا نگذارید
در موج بلا یکہ و تنها نگذارید
ما را بہ شہیدان برسانید دوباره
بر موج دلم حسرت دریا نگذارید
#صبحتون_شهدایی🌷
iD ➠ @sangarshohada🕊🕊