🔴 بهترین و پرمعناترین انتخاب
ساعاتی پس از شهادت #اسماعیل_هنیه شایعه مهمی در خصوص جایگزین ایشان منتشر شد و این جایگزین فردی نبود جز #خالد_مشعل ...
خالد مشعلی که قبل از شهید هنیه حدود ۲۲ سال مسئول دفتر سیاسی حماس بود ولی با توجه به اتفاقاتی که در بحران سوریه افتاد و نقش آفرینی خاص و منفی طیف نزدیک به ایشان در حماس، ایشان از سال ۲۰۱۷ به بعد نسبتا به حاشیه رفت و هنیه جایگزین وی شد، لذا گمانهزنیها در خصوص اینکه ایشان جایگزین احتمالی رهبر شهید حماس باشد باعث تعجب شخصی حقیر شد!
اما دیروز با انتخاب رهبر مجاهد حماس در غزه یعنی #یحیی_سنوار؛ به عنوان جانشین شهید هنیه، مشخص شد که انسجام جبهه مقاومت بیش از پیش بوده و انتخاب یک رهبر مجاهد و میدانی که تاثیر بسزایی در عملیات #طوفان_الاقصی داشت دارای پیامهای خاص و روشنی بود و بنظرم بهترین و در عین حال پرمعناترین انتخاب ممکن صورت گرفت.
شهادت اسماعیل هنیه در تهران دارای پیام خاصی بود، اما انتخاب یحیی سنواری که رژیم ماههاست به دنبال ترور ایشان است پیام خاصتر در خود داشت!
روزهای خاص و جذابی در پیش است ...
┄┅═✧❁🇮🇷🌍🇮🇷❁✧═┅┄
#حسن_محمد_میرزائی| آینده از آن ماست!
@h_mmirzaie313
.
یقین دارند که اسرائیل
بهشدت مجازات خواهد شد -۱
🔹۱۳ فروردین ماه گذشته که رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق حمله کرد و سردار زاهدی را به شهادت رساند، وزرای خارجه انگلیس و آلمان و... به جای این که اسرائیل را برای زیر پا گذاشتن موازین بین المللی سرزنش کنند، با همتای ایرانی تماس گرفتند.
🔹آنها از ایران می خواستند در پاسخ به اسرائیل خویشتنداری کند! برخی مقامات منطقه ای هم پیغام مشابهی را از طرف آمریکا منتقل کردند، مبنی بر این که دنبال جنگ نیستند و ایران هم دست نگه دارد!
🔹پس از ترور شهید هنیه در تهران، دوباره نمایش مضحکی ترتیب یافته و طرف آمریکایی و غربی، به جای این که سگ دست آموز خود را توبیخ کند، با واسطه -وزیر اردنی- پیغام می دهد که خواستار تنش بیشتر در منطقه نیست و بهتر است ایران، اسرائیل را مجازات نکند!
🔹این بار البته پیغام ها کم رمق تر و مایوسانه تر است، چرا که یقین دارند ایران به مراتب شدیدتر از عملیات وعده صادق، اسرائیل را تنبیه می کند و از صهیونیست ها تلفات دردناکی خواهد گرفت.
🔹پنج ماه قبل، آقای امبرعبدالهیان وزیر امور خارجه، در واکنش به برخی تماس ها و پیغام ها با قاطعیت اعلام کرد:
"🔻نیروهای مسلح ما حدود ۱۰ روز منتظر اقدامات و تلاشهای دیپلماتیک ما و همکارانم در عرصه بینالمللی بودند. در ۷۲ ساعت گذشته تماسهای مختلف برخی وزرای امور خارجه با اینجانب ناظر بر توصیه به ایران برای خویشتن داری و عدم دفاع مشروع و تنبیه رژیم صهیونیستی بود.
🔻ما به همکاران و وزرای امور خارجه کشورهای تماس گیرنده یادآوری کردیم که ای کاش در شش ماه گذشته چنین توصیه خویشتندارانهای را به حاکمان جنگ طلب و رژیم اسرائیل که مرتکب جنایات جنگی ترکیبی علیه ساکنان غزه و کرانه باختری شده و یک نسل کشی تاریخ معاصر را رقم زده، ارائه میدادید!
🔻چگونه است که به رژیم صهیونیستی توسعه به خویشتنداری نمیکنید، اما به جمهوری اسلامی ایران که در چهارچوب حقوق بینالملل برای دفاع از ماموریتهای شناخته شده دیپلماتیک و مصونیت اماکن دیپلماتیک قصد دفاع مشروع از خود را دارد، توصیه به خویشتنداری میکنید؟
🔻وقتی رژیم اسرائیل با نقض حقوق بینالملل و کنوانسیونهای وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را به خطر میاندازد، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است. زمان برای میانجیگری به پایان رسیده؛ اکنون مجازات قطعی است."
🔹ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
یقین دارند که اسرائیل
بهشدت مجازات خواهد شد -۲
🔹این بار اما مجازات اسرائیل، با پنج ماه قبل فرق می کند و حتما دردناک تر خواهد بود. تمام تحلیلگران عبری و غربی در این باره اتاق نظر دارند و می دانند که پیغام های کذایی به ایران، آب در هاون کوبیدن است.
🔹حالا همه می دانند که ایران، اعمال قدرت مشروع و مجازات متجاوز را مطلقا با دیپلماسی اشتباه نمی گیرد. ایران و متحدانش به مدد الهی، رژیم شریر و تروریست صهیونیستی را چنان پشیمان کننده مجازات خواهند کرد که شرارت از همان ریشه خشکانده شود.
🔹 تحلیل ها را مرور کنید:
🔻سیانان: اسرائیلیها میترسند و منتظر پاسخ هستند.
🔻مرکز تحقیقاتی صهیونیستی آلما: ایران، حمله گستردهای را به اسرائیل ترتیب خواهد داد.
🔻روزنامه والاستریت ژورنال: تماسها برای جلوگیری از پاسخ ایران به اسراییل بی فایده است. ایران، در پاسخ به درخواستهای آمریکا و اعراب اعلام کرده که اسرائیل، از خط قرمز را عبور کرده و پاسخ ما سنگین خواهد بود. ایران همچنین گفته؛ برایش اهمیتی ندارد مجازات اسرائیل به جنگ منجر شود.
🔻ژنرال گادی آیزنکوت، رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح اسرائیل: نتانیاهو به مهمترین عنصر امنیت ملی آسیب رسانده و ما را در موقعیتی قرار داده که باید منتظر پاسخ شدید ایران باشیم؛ او در خدمت استراتژی بلندمدت ایران برای از بین بردن و فروپاشی اسرائیل پیش میرود.
🔻وال استریت ژورنال: این بار دشوار است که زمان حمله ایران را بدانیم، دفعه قبل که زمان حمله را می دانستیم، زیرا ایران میخواست ما بدانیم، اما این بار متفاوت است. حمله ایران به اسرائیل این بار گستردهتر و پیچیدهتر از حمله قبلی خواهد بود.
🔻جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا: انتقام ایران از اسرائیل این بار بسیار سخت و توام با خسارات زیاد خواهد بود.
🔻یدیعوت آحارونوت: این بار پاسخ ایران و حزب الله به ترورهای اسرائیل، بسیار شدیدتر و دقیقتر و ویرانگرتر از عملیات قبلی خواهد بود.
🔻روزنامه انگلیسی تایمز: حزب الله اکنون نسخه ارزان بازدارندگی هسته ای را دارد. هزاران موشک دوربرد را شامل میشود. حزب الله هزاران موشک دوربرد را در اختیار دارد که می تواند مراکز جمعیتی و زیرساخت های شمال اسرائیل، تل آویو و حیفا را نابود کند.
🔻لِری جانسون، تحلیلگر سابق سیا: همواره تلاش کردیم ایران را به دروغ کشوری تروریست نشان دهیم، اما ایران همیشه از خود خویشتنداری نشان داده است. پیشبینی میکنم ایرانیان این بار به اسرائیل رحم نخواهند کرد.
@IMANI_mohammad
لوموند: ایران در مجازات اسرائیل
هیچ خط قرمزی نمیشناسد
رسانههای غربی میگویند ایران در تصمیم برای مجازات پشیمانکننده اسرائیل جدی است و هیچ ابایی از جنگ با این رژیم ندارد.
نشریه فرانسوی لوموند تحلیلی منتشر کرده با این عنوان که ایران به این ارزیابی رسیده که جنگ با اسرائیل اجتنابناپذیر است.
گزارشگران روزنامۀ لوموند در بیت المقدس و بیروت ابراز تردید کردهاند که با ترور هنیه در تهران و نزدیک شدن خطر حملۀ گستردۀ ایران به اسرائیل، نیرویی در خاورمیانه باشد تا بتواند مانع از رویارویی نظامی دو طرف با نتایج غیرقابل محاسبۀ آن شود.
لوموند سفر غیرمنتظره ایمن صفدی، وزیر امور خارجۀ اردن، به تهران را که یکشنبه چهارم اوت صورت گرفت بیان نگرانی برخی کشورهای منطقه از وقوع جنگ دانسته و افزوده است: پاسخ نظامی ایران به اسرائیل پس از به قتل رسیدن اسماعیل هنیه در تهران ممکن است بار دیگر باعث شود که برخی کشورهای عرب منطقه از موضع بیطرفانه خود پس از آغاز جنگ غزه در اکتبر گذشته خارج شوند.
یک پژوهشگر مقیم برلین به لوموند گفته است ایران ظاهراً مصمم است بهرغم خطر گسترش جنگ به اسرائیل حمله کند و در قیاس با هدف حملۀ قبلی به اسرائیل در سیزدهم آوریل گذشته، یعنی ارسال پیام هشدار، اینبار هدف ایران از حمله به اسرائیل احیای قدرت بازدارندگی است.از نظر ایران حذف اسماعیل هنیه اقدام عمدی و تحریکآمیز اسرائیل بوده و با این عمل دولت نتانیاهو قصد داشته با گسترش جنگ در منطقه نبردهای غزه را پس از انتخابات آمریکا ادامه بدهد. در این افق، تهران میخواهد شدیدترین حملۀ خود را به اسرائیل انجام بدهد تا توپ را از نو در زمین اسرائیل پرتاب کرده و اسرائیل را ناگزیر از پذیرش نتایج ادامۀ جنگ یا چشمپوشی از آن بسازد. ایران این بار باید پا فراتر گذاشته و تأسیسات راهبردی اسرائیل را هدف حمله قرار دهد بی آنکه نگران کشته شدن غیرنظامیان یا وقوع جنگ شود، زیرا به این ارزیابی رسیده که جنگ از این پس اجتنابناپذیر است.
@IMANI_mohammad
فارن افرز: ایران و متحدانش
اعتماد به نفس اسرائیل را نابود کردند
عضو ارشد مرکز روابط بینالملل یو.سی.ال.ای و رئیس سابق سیاست خاورمیانهای مؤسسه رند نوشت: نهادهای امنیتی اسرائیل، دیگر با اعتماد به نفس قبل از ۷ اکتبر خداحافظی کرده و تقریبا به اجماع رسیدهاند که اسرائیل برخلاف تصور گذشته، قوی نیست.
دالیا داسا کایا در فارن افرز نوشت: جنگ ۱۰ ماهه بین اسرائیل و حماس از جغرافیای غزه فراتر رفت و باعث تشدید تنشهای خطرناک در خاورمیانه شد.
چرا اسرائیل به گونهای پرخطر در حال افزایش تنش است؟ گزارشهای مربوط به ترورهای هفته گذشته، امکان انجام حملات نظامی همراه با فناوری در عمق خاک دشمنان را مطرح میکند.
پس از عملیات ۷ اکتبر که از اسرائیل تصویری ناتوان ارائه کرد، گزارشهای مذکور شاید آن تصویر را تا حدی ترمیم کند، اما درباره واقعیتهای دشواری که اسرائیل با آن مواجه است، سوء تفاهم ایجاد میکند.
اسرائیل ممکن است محدودیتها را در اقدامات منطقهای نه به این دلیل که احساس قدرت میکند، بلکه چون احساس ضعف میکند، کنار بزند. حمله حماس در ۷ اکتبر ضربه مهلکی به وضعیت بازدارندگی وارد کرد.
برای درک محاسبات فعلی اسرائیل، مهم است دریابیم که چگونه روحیه رژیم از ۷ اکتبر تغییر کرده است. قبل از حمله حماس، اعتماد به نفس اسرائیل به اوج خود رسیده بود. این که حتی اگر درگیری با فلسطینیها را حل نکرده باشد، کشورهای عربی آن را میپذیرند و میتواند ایران و متحدانش را مورد حمله قرار دهد.
سپس، تقریبا یک شبه، این اعتماد به نفس به یک حس آسیبپذیری عمیق تبدیل شد. در سفر اواخر ژوئن به تلآویو، کارشناسان امنیتی و مقامات سابق دفاعی و اطلاعاتی مکررا به من گفتند که ۷ اکتبر بسیاری از باورهای قبلی در مورد قدرت اسرائیل را زیر و رو کرده است.
حمله حماس اساسیترین پیش فرضها را در هم شکست. بسیاری از اسرائیلیهایی که در زمینه امنیت ملی کار میکنند، از دولت به دلیل شکستهای امنیتی گسترده در ۷ اکتبر و پس از آن خشمگین هستند. آنها از اینکه سیاستمدارانی در قدرتند که نمیتوانند امنیت را تامین کنند، عصبانی هستند.
نتانیاهو، ممکن است هنگام سخنرانی در کنگره آمریکا ایستاده مورد تشویق قرار بگیرد، اما مشاور امنیتی او، تزاچی هانگبی، زمانی که در کنفرانس امنیتی در هرتزلیا سخنرانی کرد، به سختی میتوانست حرفی به میان بیاورد. حضار، او را سرزنش و کابینه را متهم کردند که امنیت اسرائیل را نادیده میگیرد.
این نگرانی و خشم، منعکسکننده چالشهای ملموس برای امنیت است. نیروهای نظامی اسرائیل در چند جبهه، از غزه گرفته تا کرانه باختری تا شمال، گسترده شدهاند.
تلاش نتانیاهو برای بازنگری قوه قضائیه، شکافهای جدی بین رهبران سیاسی و مقامات ارتش ایجاد کرده. ارتش با تهدیدهای بیسابقه از سوی افراطگرایان داخلی، مواجه است.
هفته گذشته، فعالان دست راستی در اعتراض به بازداشت نیروهای ذخیره که متهم به سوءاستفاده از اسرای فلسطینی هستند، به یکی از پایگاههای ارتش یورش بردند. اسرائیل به دلیل تلفات و ویرانیهای عظیم در غزه حمایتهای بینالمللی را از دست داده و در مجامع حقوقی متهم شده است.
علاوهبر این، تاثیری که حملهآوریل ایران بر اسرائیل داشت، نادیده گرفته میشود. اسرائیل هنگام هدف قرار دادن پرسنل ایران در تاسیسات دیپلماتیک در دمشق، اشتباه محاسباتی کرد و چنان واکنش بیسابقه، عظیم و مستقیمی را که صدها پهپاد و موشک از خاک ایران پرتاب شد، پیشبینی نمیکرد.
بسیاری از تحلیلگران امنیتی اسرائیل، نگران موقعیت منطقهای در حال فرسایش هستند. آنها نگران افزایش قدرت ایران و متحدانش هستند و بر این باورند که با تلاش ایران برای رسیدن به لیگ قهرمانان، اسرائیل در حال تنزل است.
یکی از مقامات نظامی سابق گفت اسرائیل در حال از دست دادن قدرت بازدارندگی است، به حدی که هرگز دیده نشده است. با این حال، نتانیاهو به اسرائیلیها میگوید که در حال پیروزی است.
حمله ایران درآوریل، درک اسرائیلیها از تغییر اساسی در «روح» خاورمیانه را عمیقتر کرد. اینکه دشمنان اسرائیل ممکن است اکنون فکر کنند که نابودی اسرائیل، یک هدف واقعی است.
آنها تهدید وجودی را ابراز و آن را متفاوت از هر چیزی از سال ۱۹۴۸ تا به امروز احساس میکردند، توصیف میکنند. اما یک مقام سابق گفت که برخلاف سال ۱۹۴۸ اسرائیل به درسهای بن گوریون، بنیانگذار خود توجه نمیکند.
او توصیه کرد بهترین راه برای جبران ضعف، تقویت انسجام اجتماعی، تعمیق روابط دیپلماتیک و پیگیری صلح است. اما اسرائیل در همه جبههها در جهت مخالف حرکت میکند.
در سفرم، یکی از مقامات سابق دولتی به من گفت که زمین زیر پای ما در حال تغییر است. پس از ترومای ۷ اکتبر، پذیرش خطر و اشتهای اسرائیل برای اقدامات تهاجمی نیز ممکن است بیشتر شود، اما اسرائیل بدون استراتژی سیاسی به سمت شکست میرود.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
🔰مستندات یک تحلیل جامع
در ارزیابیهای عبری و غربی - ۱
🔸سخنان دیروز جناب سید حسن نصرالله، بسیار مهم و راهبردی بود. شاید کسانی، این بیانات دقیق را عملیات روانی حساب کنند؛ اما پشت هر جمله سید مقاومت، ده ها و سند محکم خوابیده است.
🔸دبیر کل حزب الله دیروز گفت:
🔻"اسرائیل دیگر به قدرت قبلی خود باز نخواهد گشت. از دلایل این واقعیت، عملیات وعده صادق بود.
🔻می بینید که اسرائیل چگونه از پاسخ ایران و مقاومت ترسیده است، در حالی که خودش را قوی ترین ارتش منطقه می داند.
🔻اگرچه رادارهای اسرائیل و ماهوارههای آمریکایی، از ترس واکنش در حالت آمادهباش هستند، پهپادهای ما بدون مشکل وارد عکا شدند.
🔻حزبالله پاسخ میدهد، ایران پاسخ میدهد، یمن پاسخ میدهد و دشمن منتظر است و هر فریادی را پاسخ میداند؛ هیچ یک از عملیاتهای ما تاکنون، انتقام فواد شکر نبوده است. مهمترین موضوع این است که عزم، تصمیم و توانایی وجود دارد.
🔻ما با ایرانیها شوخی میکنیم که ایران با پنبه سر میبرد، اما میگویم که همه ما در محور مقاومت، با پنبه سر خواهیم برید. آینده سختی در انتظار دشمن است.
🔻دشمن در سراسر اراضی اشغالی، یک لنگهپا ایستاده و منتظر پاسخ مقاومت است. آنها میگویند حمله کنید و ما را راحت کنید. خداوند انشاءالله خلاص شان کند.
🔻پاسخ ایران و حزب الله قطعی است. پاسخ ما با تأنی و درنگ خواهد بود؛ یواش، یواش... این انتظار که روزها منتظر پاسخ هستند، بخشی از مجازات آنهاست".
🔸اما اجازه بدهید بخشی از مستندات این روایت دقیق و عمیق و فنی را در انبوه ارزیابی های محافل عبری و غربی و ... مرور کنیم:
🔻رئیس سابق شورای امنیت ملی اسرائیل: ایران به احتمال زیاد در پاسخ به ترور هنیه، به تاسیسات حیاتی ما حمله خواهد کرد.
🔻تایمز اسرائیل: در صورت وقوع جنگ با حزبالله، برق و آب و تلفن برخی شهرهای اسرائیل قطع میشود. ۴۰ درصد از نیروی کار قادر به کار نخواهند بود. اسرائیل با صدها موشک با سرهای جنگی از ۵۰ کیلو تا ۱۰ برابر آن هدف قرار میگیرد. حزبالله اهدافی تا جنوب حیفا، از جمله تلآویو را هدف قرار میدهد.
🔻موسسه واشنگتن: اکثر مقامات اسرائیلی متوجه شده اند که جنگ با حزب الله مانند هر جنگی که اسرائیل قبلاً انجام داده است، نخواهد بود.
🔻مورگان اورتَگِس، سخنگوی سابق وزارت خارجه آمریکا: حزبالله، یک زرادخانه موشکی بالستیک بسیار پیشرفته دارد. میدانیم که ایران، جنگ افزار ها و پهپادها را به کیفیتی عالی رسانده و به همراه حزبالله این توانایی را دارند که گنبد آهنین و ارتش اسرائیل را شکست دهند.
🔻آرون استاین، رئیس مؤسسه مطالعاتی تحقیقات سیاست خارجی آمریکا: موشکهای بالستیک ایران میتوانند اسرائیل را مورد هدف قرار دهند؛ نیروهای مقاومتِ بسیار زیادی که در منطقه هستند، همراه با موشکهای بسیار زیادشان از نقاط قوت ایران به حساب میآیند.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
مستندات یک تحلیل جامع
در ارزیابیهای عبری و غربی -۲
🔻یدیعوت آحارونوت: کانادا به وزارت خارجه اسرائیل اطلاع داد که اعضای خانواده دیپلمات های خود در اسرائیل را امروز بعد از ظهر به اردن منتقل می کند.
🔻شارون ایدان، افسر بازنشسته و خبرنگار صهیونیست: در حال حاضرُ بحران برای اسرائیل پیچیدهتر میشود؛ دومینوی لغو پروازها به اسرائیل به دلیل حمله ایران در حال افزایش است و ده ها هزار اسرائیلی سرگردان هستند! اسرائیل یک آشفتگی بزرگ را تجربه می کند که در روزهای آینده بدتر هم میشود.
🔻بلومبرگ: بزرگترین کاهش در سهام اسرائیل از اکتبرُ به دلیل ترس از حمله احتمالی ايران و شبه نظامیان منطقه رخ داده است.
🔻هندوستان تایمز: سقوط بازار سهام اسرائیل در بحبوحه حمله ایران؛ مشکلات اقتصادی بدتر می شود و پول اسرائیل ضعیف تر می شود.
🔻روزنامه صهیونیستی گلوبز: هزینه اسرائیل پیش از حمله ایران، به میلیاردها دلار رسیده است.
🔻وال استریت ژورنال: این بار دشوار است که زمان حمله ایران را بدانیم، دفعه قبل ایران میخواست ما بدانیم، اما این بار متفاوت است. حمله ایران به اسرائیل این بار گستردهتر و پیچیدهتر از حمله قبلی خواهد بود. ایران، پهپادها و موشکهای بالستیکی دارد که سامانه گنبد آهنین، توان رهگیری آنها را ندارد و برای این کار برنامه ریزی نشده است.
🔻فاکس نیوز: ایران اهمیتی نمیدهد که مجازات اسرائیل، منجر به جنگ شود.
🔻لِری جانسون، تحلیلگر سابق سیا: همواره تلاش کردیم ایران را به دروغ کشوری تروریست نشان دهیم، اما ایران همیشه از خود خویشتنداری نشان داده است. پیشبینی میکنم ایرانیان این بار به اسرائیل رحم نخواهند کرد.
🔻یدیعوت آحارونوت: این بار پاسخ ایران و حزب الله به ترورهای اسرائیل، بسیار شدیدتر و دقیقتر و ویرانگرتر از عملیات قبلی خواهد بود.
🔻یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون در کنست اسرائیل: میخواهم از دولت بپرسم آیا آنچه در روزهای اخیر شاهد هستیم استاندارد جدید است؟ آیا برای شما قابل قبول است که پنج روز تمام نشسته و منتظر هسشتیم که چه کسی ما را بمباران میکند؟ چون بازدارندگی و دولتی وجود ندارد. ساکنان شمال، هیچ پیامی دریافت نمیکنند که چه زمانی میتوانند به خانههایشان برگردند. خطوط هوایی خارجی نمیخواهند به اینجا پرواز کنند.
🔻پولتیکو: اسرائیل برای دفع یک حمله بزرگ احتمالی از سوی ایران و حزبالله، با کمبود مهمات ضروری مواجه است. مشخص نیست که کشورهای عربیِ همسایهٔ اسرائیل، مانند ماه آوریل برای کمک به آن وارد عمل خواهند شد یا خیر. مقصر حمایتنکردن کشورهای عربی، نتانیاهو خواهد بود.
🔻مک گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: ادعای رهگیری ۹۰ درصدی موشکهای ایرانی چرند محض بود. ایرانیها میتوانند خیلی سریع، موشکهای پدافندی ما و اسرائیل را به ته برسانند.
🔻اسرائیل هیوم: ایران دارای موشکهای بالستیک بسیار پیشرفته از جمله «شهاب ۳» و «خیبرشکن» است که احتمالا با آنها به اسرائیل حمله می کند. برخی از این موشکهای پیشرفته، به سختی قابل رصد و رهگیری هستند و میتوانند از سامانههای پدافندی عبور کنند.
🔻اکونومیست: پاسخ ایران به ترور اسرائیل کاملا اجتنابناپذیر است. اما نمیتوان پیشبینی کرد که چگونه پاسخ خواهد داد. ایران قصد دارد اسرائیلیها را مضطرب نگه دارد. آیا ایران مانند ماه آوریل تنها پایگاههای نظامی را هدف قرار خواهد داد؟ این چیزی است که تحلیلگران اطلاعاتی اسرائیل آن را «ترکیبی» مینامند. آیا حمله صرفا از سوی ایران خواهد بودد، یا حزبالله و دیگر اعضای ائتلاف ایران؟ اسرائیل از ماه اکتبر، از همه جهت آتش گشوده، اما نیروهای نیابتی ایران، هنوز توان کامل خود را آزاد نکردهاند.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
📌شرط زنده بودن ملت ما این است که پیر و جوان، بزرگ و کوچک، نسبت به مسائل گوناگون کشور دارای انگیزه و فکر باشند، آن فکر را بر زبان آورند، بر آن پافشاری کنند و از آن دفاع کنند. تنها در این شرایط است که آینده این ملت تضمین خواهد شد.
@syjebraily
شرایط غرب آسیا (خاورمیانه)!
✍ابوقاسم
خاورمیانه در شرایط بسیار مهمی قرار دارد
جغرافیای سیاسی این منطقه به سمت یک جنگ احتمالی پیش می رود تا جنگ،آرایش امنیتی جدیدی را در منطقه ایجاد کند
مساله مهم تر دامنه جنگ است که چشم انداز مشخصی برای آن وجود ندارد و این می تواند اوضاع را بیش از پیش به خطر بیاندازد.
بازارهای جهانی همگی تحت تاثیر تهدید قبل از حمله تهران قرار گرفت تا پیامدهای تنش های آتی در عرضه و تقاضا نفت و مسیرهای حمل و نقل تجاری و شاخص های بورس شدت پیدا کند
تنش ها در خاورمیانه تاثیر مستقیمی بر اقتصاد آمریکا و چین و طبیعتا بر اقتصاد جهانی خواهد گذاشت
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
.
سنوار و رهبری حماس!
✍صابر گل_عنبری
در اقدامی غیر منتظره، مجلس شورای حماس یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی آن در نوار غزه را به رئیس کل دفتر سیاسی این تشکیلات انتخاب کرد. البته غیر منتظره از آن جهت که یکی از مهمترین ملاکها برای انتخاب ریاست حماس امکان حضور آزاد و فعال به ویژه در محافل منطقهای است؛ امری که با توجه به شرایط کنونی نوار غزه برای سنوار مهیا نیست و اسرائیل به شدت به دنبال ترور او است.
سنوار به علت شرایط امنیتی ویژه نوار غزه در این جنگ امکان حضور علنی بر روی زمین را ندارد و در کنار فرماندهان قسام در تونلهای این منطقه جنگ را مدیریت میکند. از این رو فعلا در این شرایط جنگی قادر به تحرک آزاد نیست و بعید است پس از جنگ هم بتواند آزادانه در نوار غزه حضور علنی فعالی داشته باشد؛ این در حالی است که رهبری حماس مستلزم حضور علنی و آزادی تحرک چه در غزه چه در خارج آن است؛ مزیتی که سنوار فاقد آن است.
با این حال، این پرسش مطرح است که مجلس شورای حماس چرا او را به ریاست دفتر سیاسی انتخاب کرد؟
در وهله نخست میتوان گفت که نوعی واکنش جمعی به ترور هنیه و ارسال این پیام است که این ترور تاثیری بر سیاستها و مواضع این سازمان ندارد. از این جهت که او طراح اصلی حمله «طوفان الاقصی» بود که شاخه نظامی حماس در هفتم اکتبر اجرا کرد. به همین خاطر، انتخاب سنوار واجد پیام پیشگفته و دلالتها و پیامهای زیاد دیگری است.
احتمالا گفته شود که این انتخاب موجب سختگیری بیشتر حماس در مذاکرات و مسائل دیگری خواهد شد، اما به نظر درست نیست، از این جهت که خود سنوار در مذاکرات کنونی هم نقش غیر مستقیم بسیار موثری داشته است.
ظاهرا از چند روز قبل، همه اعضای مجلس شورای حماس به ویژه طیف خارج و نزدیک به خالد مشعل به اجماع، سنوار را برای تصدی ریاست آن پیشنهاد کرده و منتظر موافقت خود او بودند و این امر به علت شرایط پیچیده امنیتی نوار غزه و رساندن و دریافت این پیام چند روز طول کشیده تا بالاخره امروز موافقت او به دست ریاست مجلس شورای حماس مقیم در خارج از فلسطین رسیده است.
ناگفته نماند که مکانیسم انتخاب رئیس دفتر سیاسی حماس به این شکل است که کسی خود را نامزد این پست نمیکند، بلکه از طرف اعضای مجلس شورای آن که حکم پارلمان را دارد، کاندید میشود و هر کسی که بیشترین آرای اعضای مجلس را کسب کند، انتخاب میشود. گفته میشود که همه اعضا اجماعا سنوار را پیشنهاد کردهاند. همین اجماع در میانه این جنگ و آن هم در وضعیت دشوار حماس که همه اعضا در یک جغرافیای واحد زندگی نمیکنند، واجد دلالت مهم دیگری است.
با توجه به وضعیت امنیتی خاص سنوار، مسئولیت اصلی او بر دوش معاون او خواهد بود که در خارج از نوار غزه انتخاب خواهد شد و عملا او حماس را در محافل منطقهای و بینالمللی نمایندگی و رهبری خواهد کرد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
💢سوگند به قلم و آنچه مینویسند (بخش اول)
در باب سوگند الهی به قلم و آنچه مینویسند: «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ» (سوره قلم آیه ۱) ناگفته پیداست که هر نوشتهای در منطق قرآنی نه تنها حائز تقدس نیست، بلکه به قول آیتالله جعفر سبحانی میتواند آفت ایمان و اخلاق باشند و باید طعمه آتش شوند. اما قلم و نوشتهای که هدایتگر است و راه صحیح زندگی را برای انسان میآموزد و اخلاق و فضائل را احیا میکند، حتماً مشمول این سوگند الهی است.
حرفه و قلم خبرنگاری نیز در چنین منطقی تعریف میشود و در صورتی تقدس پیدا میکند که خود را تابع گفتمان و جهان بینی فراگیری بداند که احکام، اصول و ارزشهای اسلامی را در سایر ابعاد زندگی بشر نیز تحت تاثیر قرار داده و چارچوب وظایف فرد مسلمان را در آن قالب روشن ساخته است و تکلیف خبررسانی را در ذیل جهان بینی و پارادایم تفکر، اخلاق و اصول اسلامی میداند.
چرا که ارزشهای اسلام، جزیرههای جدا از هم نیستند که هر یک را فارغ از دیگری و به گونهای مطلق بتوان مبنای عمل قرار داد. اسلام مجموعهای به هم پیوسته از هنجارها و اصول و فلسفههاست که هر یک مکمل دیگری است. برخلاف تصوری که در غرب از مفهوم و واژه دین وجود دارد، اسلام دامنه کامل زندگی و تجربه بشری در سطوح خرد و کلان را در بر میگیرد و همانگونه که در آیهای دیگر از کلام وحی تأکید شده است: «امروز برایتان دین را کامل کردم» (سوره مائده آیه ۳) اسلام شیوه زندگی و دین کامل است و در حقیقت فرهنگ جامعی است که شکل و الگوی فراگیر زندگی به شمار میرود.
✅ @alikhezrian
💢 سوگند به قلم و آنچه مینویسند (بخش دوم)
به دلیل فراگیری این الگو، یک مسلمان همواره به صورت هدفمند زیست میکند و هیچ گونه عملی خارج از چهارچوب گفتمانی اسلامی نیست. حتی عمل فرد مسلمان پیش از آنکه به منصه ظهور و دنیای خارج برسد، در عالم قصد و اراده و نیت نیز مستحق ثواب و یا عقاب است تا جایی که حتی برای نیت و اراده جایگاهی فراتر از عمل دیده شده است. انسان مسلمان همواره مقید به حدود الهی است و مجاز نیست از آن حدود تخلف ورزد: «اینها حدود الهی است پس متعرض آنها نشوید» (سوره بقره، آیه ۲۲۹) و یا «اینها حدود الهی است پس نزدیک آنها نشوید» (سوره بقره، آیه ۱۸۷) حدود الهی مرزبندیها و حوزه مشخص شده وظایف و بایدها و نبایدهای کلی و شاملی است که انسان بایستی بر آن اساس زندگی روزمره فردی و اجتماعی خود را سامان دهد و حکومت اسلامی نیز بایستی زمینههای رعایت آن حدود را فراهم و تسهیل سازد.
اگر بپذیریم اصل کلی در زندگی انسان مسلمان از خدا بودن و به سوی خدا رفتن است. «الی الله مرجعکم جمیعاً» (سوره مائده، آیه ۴۸) تمامی نیات و اعمال مسلمان بایستی در راستای دستورات خداوند و در جهت کسب رضایت پروردگار و منطبق با خواست خداوند باشد. از جمله این اعمال فرآیند خبررسانی در جامعه اسلامی است که آن هم در ذیل اصلی کلی به نام اصل انطباق با اوامر الهی قرار میگیرد.
بنابراین خبر و خبررسانی را نیز باید در سایه تلاش برای کسب رضایت و تحقق خواست خداوند پی گرفت و نگاه تک بعدی به هر یک از اصول اخلاقی اسلام میتواند خود هدایت کننده به سوی گمراهی باشد.
✅ @alikhezrian