سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در جمع فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه اظهارداشت: در حوزه عملیات «وعده صادق ۳»، آنچه مربوط به ما بود را اعلام کردیم. عملیات اخیر اسرائیل علیه ایران از دیدگاه جمهوری اسلامی یک تهاجم جدید محسوب میشود.
برخلاف ادعای اسرائیل که این اقدامات را دفاع از خود میداند، عملیاتهای «وعده صادق ۱» و «وعده صادق ۲» واکنشهای دفاعی از سوی ما به تهاجمات قبلی بودند. ما بهطور رسمی به جامعه جهانی اعلام کردیم که تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی یک تهاجم جدید است و مستحق واکنش میباشد.
حق واکنش را برای خود محفوظ میدانیم و در زمان مناسب و به شیوهای که صلاح بدانیم، اقدام خواهیم کرد.وی گفت: تصمیمگیری در این خصوص، همانطور که میدانید، در جای دیگری انجام میشود و شما بهتر از من از جزئیات آن آگاهید.
اما میتوانم بگویم که در طول ۱۲ ماه گذشته و حتی قبل از آن، بسیار هوشمندانه و با درایت عمل کردهایم. تصمیمات ما هیجانی و احساسی نبوده و با در نظر گرفتن تمامی شرایط و احتمالات، از جمله توطئهها و دامهای احتمالی دشمن، اتخاذ شده است.
ما به موقع و به شیوهای کاملاً هوشمندانه و مدیریتشده پاسخ دادهایم و جلوی گسترش جنگ را گرفتهایم، که به نظر من اسرائیل خواهان آن است و میخواهد پای آمریکا را به این درگیری بکشاند. ما این موضوع را با دیپلماسی تلفیق کرده و بهطور کلی اینگونه عمل کردهایم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: بنابراین، اینکه باید پاسخ دهیم و محاسبات دشمن را مدیریت کنیم تا اجازه ندهیم به این نتیجه برسند که اگر جمهوری اسلامی را مورد حمله قرار دهند، پاسخی دریافت نخواهند کرد، بسیار مهم است.
اگر این تصور را به دشمن بدهیم، به نوعی آنها را دعوت به حملات بیشتر کردهایم. این قطعاً نخواهد بود. ما این حق را برای خود قائل هستیم که واکنش نشان دهیم و این واکنش با درایت و حکمتی که در سطوح عالی نظام وجود دارد، در زمان مناسب انجام خواهد شد.
عراقچی ادامه داد: آنچه که مانع از وقوع جنگ میشود، در واقع آمادگی برای جنگ است. باید به این نکته توجه داشت که اگر در شرایطی که تهدید جنگ وجود دارد، کوچکترین نشانهای از ترس نشان داده شود، در واقع جنگ را بر خود تحمیل کردهاید. برای جلوگیری از وقوع جنگ، لازم است قدرت و آمادگی خود را به وضوح اعلام کرده و نشان دهید که آماده مقابله هستید.
وی بیان کرد: اگر کوچکترین نقطه ضعفی نشان داده شود که عدم آمادگی برای جنگ را آشکار کند، آنگاه جنگ بر شما تحمیل خواهد شد. دشمنانی که تهدید میکنند، در واقع منتظر نشانههایی از ضعف در طرف مقابل هستند تا از این فرصت استفاده کنند و اقدامات خود را عملی سازند. بنابراین، بسیار مهم است که در شرایط بحرانی و تهدیدآمیز، قوی و محکم ایستادگی کنید تا بتوانید از وقوع جنگ جلوگیری کنید.
وزیر امور خارجه افزود: وظیفه سیاست خارجی و وزارت امور خارجه در این زمینه ایجاد بازدارندگی سیاسی بود. در حالی که نیروهای مسلح ما بازدارندگی نظامی را فراهم کرده بودند، لازم بود که در کنار آن بازدارندگی سیاسی نیز برقرار شود.
بازدارندگی سیاسی به این معناست که کشورهای بیشتری، هم در منطقه و هم در سطح بینالمللی، موضع مشترکی علیه تهاجم دشمن داشته باشند و این میتواند نقش یک سپر دفاعی را ایفا کند.
عراقچی عنوان کرد: این بازدارندگی سیاسی در کنار آمادگی نظامی میتواند دیواری از حمایت و همبستگی ایجاد کند که صدای مخالفت با جنگ و رژیم صهیونیستی را بلندتر میکند و کمک شایانی به پیشگیری از درگیریها مینماید.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از سفرهای متعدد وزیر خارجه میشود، واقعیت این است که این اقدامات لازم و بخشی از وظایف محوله بوده است. این وظیفه شامل ایجاد شبکهای از دیپلماسی فعال بود. باید از یاد شهید عزیزمان، وزیر شهید امیر عبداللهیان، یاد کنیم که در جریان عملیات “وعده صادق یک” همین کار را انجام داد.
او با ارسال پیامها و ایجاد هماهنگی با کشورهای مختلف، نقش بازدارندگی دیپلماسی را ایفا کرد. بعد از عملیات “وعده صادق دو”، شرایط بسیار جدیتر و حساستر شد و سیاست خارجی با تلاش بیشتری به فعالیتهای گسترده و پیچیده منطقهای پرداخت.
در حمله دیشب رژیم صهیونیستی به زقاق البلاط، مختار آنجا حاج حسن شومان به شهادت رسید.
دفتر وی برای کمک به آوارگان فعال بود.
اما مختار کیست و چه وظایفی دارد؟
طبق قوانین لبنان، هر جایی که بیش از ۵۰ نفر ساکن باشند یک نفر مختار (برگزیده) میشود تا وظایفی در ارتباط با امور مردم و دولت انجام دهد. در شهرهای بیش از ۳۰۰۰ نفر، هر محله مثل یک روستا درنظر گرفته شده و یک مختار و یک مجلس اختیاری (شورای برگزیدگان) دارد.
مختار باید ولادت و ازدواج و طلاق و خلاصه تمام اتفاقات منطقه را گزارش و ثبت کند. برای همین اولین گام در ثبت ازدواج و طلاق یا ثبت ولادت، دریافت گواهی و مهر مختار است.
مختار، ضابط دادگستری محسوب میشود. حتی برای تقاضای شناسنامه، گذرنامه، گواهیهای مختلف، ابتدا او باید مهر و امضا کند.
مختار با رای مردم در زمان انتخابات شهرداری و شورای شهر، معین میشود و دوره مسئولیتش شش سال است.
قوانین مربوط به مختار و وظایف و صلاحیتهای او در سال ۱۹۴۷ در ۳۶ ماده تصویب شده بود.
حمله به دفتر کمک رسانی به آوارگان و ترور مختار، عملا قتل یک مامور دولت لبنان بود.
@LIBANIRAN 🇮🇷🇱🇧 ©
🔰 بیانیه مطبوعاتی مشترک در خصوص نشست سه جانبه جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی و جمهوری خلق چین/ سه کشور حمله اسرائیل و نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند
🔸دومین نشست کمیته سه جانبه مشترک جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی و چین به منظور پیگیری موافقتنامه پکن در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ در شهر ریاض برگزار گردید.
🔸سه کشور خواستار پایان فوری تجاوز اسرائیل به فلسطین و لبنان شده و حمله اسرائیل و نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند.
🔸علاوه بر این ، سه کشور خواستار ارسال بدون وقفه کمک های انسانی به فلسطین و لبنان شدند و هشدار دادند که چرخه مداوم خشونت و تنش ، تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان و نیز امنیت دریانوردی می باشد.
🔸سه کشور، حمایت خود را از یک راه حل سیاسی فراگیر در یمن مطابق با اصول شناخته شده بین المللی و تحت اشراف سازمان ملل اعلام کردند.
@Kayhan_online
🔺️احتمال افزایش تنش ها بین ایران و اروپا در آینده نزدیک/ ایران در حال تثبیت ابرقدرتیِ خود در جهان!
🔹ایران از نقطه گریز عبور کرده؛ دست برتر در جبهه اوکراین با روسیه است؛ در غرب آسیا اسرائیل شرایط خوبی ندارد؛ مهلت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در نوامبر ۲۰۲۵ به پایان میرسد و همه چیز درباره برجام تمام میشود؛ آمریکا با خروج از برجام عملا حق دخالت در سرنوشت آن را ندارد؛ تنها امیدشان به اروپایی های حاضر در این پیمان است؛ با توجه به این شرایط بعید نیست قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت، ضلع سوم مثلث اقدامات اروپا علیه جمهوری اسلامی شود؛ تحریم ایرلاین ها و تحریم کشتیرانی که با ادعای ارسال موشک از ایران به روسیه انجام شد، و احتمالا به زودی قطعنامه ای علیه ایران در شورای حکام آژانس که ممکن است تا سال آینده و قبل از پایان مهلت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، منجر به فعال شدن مکانیسم ماشه یا همان اسنپ بک نیز بشود. ایران در سفر اخیر گروسی به تهران، با برخی پیشنهادات معقول، و نیز تهدید به اقدامات فوری در صورت تحرکات ضد ایرانیِ اروپایی ها، سعی کرده شرایط را به نحو شایسته تری مدیریت کند.
🔹اما برخی گزارش ها حاکی از آن است که احتمالا اروپایی ها در شورای حکام اقداماتی را علیه ایران صورت بدهند؛ پس از آن، گزارش این بازوی فنی شورای امنیت، در صورت عدم توافق طرفین میتواند منجر به فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران در سازمان ملل شود. به نظر میرسد فعلا این قوی ترین ابزار در دست غربی ها برای فشار بر ایران است؛ ایران در حال تثبیت قدرت خود در جهان است، و غرب میکوشد جایگاه سابق خود را حفظ کند، خصوصا حالا که یک سیاستمدار ایرانی(محمدجواد لاریجانی) گفته هر وقت اراده کنیم تا بازدارندگی هسته ای فقط ۲۴ ساعت زمان لازم است!
🔹اروپا و خصوصا انگلیس به شدت از قدرت گرفتن ایران در آینده نزدیک هراسان اند؛ آنها حتی ایران را مقصر استقامت روسیه در جبهه اوکراین میدانند؛ از ایران به دلیل خُرد شدن تدریجی اسرائیل زیر فشار مقاومت نیز عصبانی اند؛ در عین حال نگران موشک های بُرد بلند جمهوری اسلامی هم هستند. به نظر میرسد فعلا تقابل های سرد در حال افزایش است و اگر توافقی صورت نگیرد یک سال آینده تلاطم های دیپلماتیک متعددی خصوصا در مقابل اروپا خواهیم داشت؛ اما آنچه مسلم است این غرب نیست که پیروز منازعه با ایران خواهد بود؛ این سید علی خامنه ای است که بار دیگر با درایت خود ایران را سربلند خواهد کرد؛ گام های نهایی را با دقت بیشتری بر خواهیم داشت!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
🔴شلوار قرمزت را در بیار وگرنه کشته می شوی!
▫️قبل از جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۲، وزیر جنگ فرانسه در حال بازگشت از جبهه بالکان به این نتیجه رسید که بُرد گلولههای اسلحهها به شدت افزایش یافته است و نیاز به استتار (مخفی ماندن از دیدرس دشمن) بیش از گذشته است. چرا که دیده شدن هر سرباز، یعنی هدفگیری دقیق توسط دشمن و نهایتا کشته شدن.
▫️او لباس کمرنگ بلغارها را دید و تصمیم گرفت لباس سربازهای فرانسوی را تغییر دهد. سربازان فرانسوی تا آن زمان همچنان لباس آبی پررنگ با شلوارهای قرمز میپوشیدند. پیشنهاد داد تا سربازان فرانسوی لباس خاکستری-آبی یا خاکستری-سبز بپوشند؛ اما غرور ارتشِ نمی گذاشت. آنها به همان اندازهای در پوشیدن کتِ دامندارِ آبی و شلوار قرمز اصرار داشتند؛ که زمانی در نپذیرفتن توپهای سنگین پافشاری کرده بودند.
▫️نظامیان فرانسوی «حیثیت ارتش» را در خطر میدیدند؛ چرا که رنگ لباسشان داشت تغییر میکرد! روزنامه «اکو دو پاری» نوشت: «بهفراموشی سپردن تمام آنچه رنگی است، تمام آنچه به سربازان سیمای درخشان میبخشد؛ هم خلاف سلیقه فرانسوی است و هم خلاف عملکرد نظامی!!» می بینید چگونه با هیجانات کاذب، واقعیت های واضح را نادیده گرفتند. در هر صورت آن زمان مساله حیثیت و غرور فرانسوی قابل شوخی کردن نبود.
وضعیت زمانی بدتر می شود که وزیر جنگ قبلی هم به نفع وضعیت موجود وارد میدان شد! موسیو اتیِن، وزیر قبلی از جانب فرانسه گفته بود: «حذف شلوار قرمز؟ هرگز! شلوار قرمز یعنی فرانسه!»
بعدترها زمانی که فرانسویها گروه گروه در مقابل اسلحههای آلمانی قتل عام میشدند و مثل برگهای درختی در پاییز بر روی زمین میافتادند؛ هیچکدامشان شاید نمیدانست که شلوارهای قرمز یا حیثیت فرانسه چگونه آنان را به کشتن دادهاند. وزیر جنگ فرانسه، مسیمی، بعدترها اعتراف کرد: «آن چسبیدن کورکورانه و ابلهانه به چشمگیرترین رنگ، عواقبی سخت در پی داشت»!!! (برگرفته از کتاب توپهای ماه اوت)
📍تحلیل و تجویز راهبردی:
فکر نکنید این یک داستان تاریخی بود که تمام شد. همه ما، تاکید می کنم همه ما شلوارهای قرمز داریم. بگذارید چند مثال را با هم مرور کنیم.
1- در سطح سازمان: در یکی از شرکت های با سابقه بالای نیم قرن به این نتیجه رسیدند که یکی از مشکلات شرکت، نام شرکت است. این شرکت در سراسر کشور حضور داشت. اما نامش باعث می شد که نه محصولاتش را بتوان خوب نام گذاری کرد و نه مردم درک درستی از ماهیت شرکت پیدا می کردند. پیشنهاد تغییر نام شرکت داده شد و در ثانیه اول رد شد. چرا؟ گفتند که قبلا یک بار زمزمه تغییر نام شرکت که پیش آمده بود. بازنشستگان تهدید به تظاهرات کردند. خیلی جالب بود! سودآوری شرکت به خطر افتاد اما شلوار قرمز را از پای شان در نیاوردند.
2- در سطح زندگی فردی: روزنامه نگاری، سال های سال است که در روزنامه ها قلم می زند. اکنون دیگر به خاطر ظهور شبکه های اجتماعی، بُرد آنان بسیار بیشتر از روزنامه است. وقتی به روزنامه نگار پیشنهاد می دهید که در شبکه های اجتماعی مطلبش را منتشر کند چه می گوید؟ حذف شلوار قرمز (روزنامه) یعنی نادیده گرفتن سابقه 20 سال روزنامه نگاری من (هویت و حیثیت بیست ساله من)! کاغذها می مانند اما شبکههای اجتماعی حذف و فیلتر می شوند.
3- در سطح کشورداری: یکی از تعطیلات اعیاد ملی یا مذهبی که در کشور خود داریم را در نظر بگیرید. صحبت بر سر این است که آن عید، عید بماند اما تعطیل نباشد. دلیلش هم ساده است: اگر نفت ملی شده است چه ربطی دارد که آن روز را کار نکنیم؟ یعنی چه ارتباطی وجود دارد بین کار نکردن ما و ملی شدن صنعت نفت. یا اگر میلاد یکی از بزرگان دین است چه نیازی دارد که آن روز را کار نکنیم. اما کافی است همین را بگوییم تا شلوار قرمزها چنین جملاتی را بیان کنند: حذف شلوار قرمز؟ هرگز! شلوار قرمز یعنی سابقه تاریخی و غرور ملی!
چه باید کرد؟
1- تفکیک محور از پیرامون: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که بین موجود محوری (اصل/هدف اصلی/ماموریت) و موضوعات پیرامونی (ملحقات و ...) تفکیک قائل شویم. به راحتی نگوییم شلوار قرمز یعنی فرانسه، نوشتن در روزنامه یعنی اصل نوشتن. این مساله از آن جا اهمیت پیدا می کند که در دنیای تغییرات شگرف و همیشگی، آنانکه با تحولات، خود را تطبیق نمی دهند، همانند کسانی که شلوار قرمز را هویت ملیشان میدانند، هم خود و هم کشورشان را قربانی میکنند.
2- اگر نمیخواهیم که شلوار قرمز بر پا، جلوی مسلسلها هدف قرار گیریم؛ پس چارهای نداریم جز آنکه با حافظان وضع موجود گفتگو کنیم؛ به زبان های مختلف و مثال های مختلف با خود و با دیگران تکرار کنیم: «شلوار قرمز» هیچ ارتباطی به «حیثیت و غرور فردی./سازمانی/ملی» ندارد!
3- هر چیزی را سریع تبدیل به ارزش، هویت، حیثیت و غرور فردی/سازمانی/ملی نکنیم.
✍🏽به قلم مجتبی لشکربلوکی
🎖️@Dafoosmedia | دافوسمدیا
#خاطرات_شهید
●هاشم دو خصوصیت بارز داشت که در کمتر کسی پیدا میشود, دلسوزی و خیرخواهی؛ اگر کسی چیزی از او میخواست تمام سعی و تلاشش را میکرد تا او را به خواستهاش برساند.
●هر کس هر کاری و مشکلی داشت وی اولین کسی بود که پیش قدم میشد. هیچ وقت خودش را دست بالا نمیگرفت اگر مجلس ترحیم برای فردی از اطرافیان برگزار میشد او در صف کمک رسانی حاضر میشد.
●خیلی مرا دوست داشت متفاوت با سایر بچههایم با من رفتار میکرد همیشه دستم را می بوسید سرش را روی پاهایم میگذاشت و میگفت: بوی بهشت را استشمام میکنم.
●خیلی هم دست و دلباز بود هر کجا میرفت برای بچههای خواهر و برادرش و دوستان و همسایهگان هدیه میآورد و از این کارش لذت میبرد.
هاشم عشق به حضرت زینب (س) را به عشق دوقلوی شش ماههاش ترجیح داد
✍روایتی از مادر
#شهید_هاشم_دهقانی_نیا🌷
j๑ïท ➺ @sangarshohada🕊🕊
🔴 حضور شرکتهای نظامی ایران و اسرائیل در نمایشگاه تسلیحاتی ویتنام
وزارت دفاع ویتنام روز سهشنبه ۱۹ نوامبر اعلام کرد شرکتهایی از ایران، اسرائیل، چین، روسیه و ایالات متحده آمریکا در ماه دسامبر تجهیزات نظامی خود را در یک نمایشگاه تسلیحاتی در هانوی، پایتخت این کشور به نمایش خواهند گذاشت.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع ویتنام، در این نمایشگاه دفاعی که قرار است از ۱۹ تا ۲۲ دسامبر برگزار شود، نزدیک به ۲۰۰ شرکت از ۲۷ کشور غرفههای خود را رزرو کردهاند. ایران با وجود مواجهه با تحریمهای گسترده غرب، در این رویداد شرکت خواهد کرد.
کشور کمونیستی ویتنام سالهاست که به دنبال متنوعسازی منابع تامین تجهیزات نظامی خود برای کاهش وابستگی چندین دههای به روسیه بوده و در همین زمینه مذاکراتی را با کشورهای مختلف برای خرید احتمالی تجهیزات انجام داده است. در میان این شرکتها، شرکتهایی از چین و ایران نیز حضور دارند. این در حالی است که دو کشور ایران و چین در نمایشگاه بینالمللی نظامی نخست ویتنام در سال ۲۰۲۲ حضور نداشتند.
#سیاست #تحلیل #ایران #جهان
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🆔 @politicization