📌اعتراض جدی آمریکا و اروپاییها نسبت به پنهانکاری هستهای ایران
#تحلیل_فرنگی
🗞1.آمریکا و سه کشور اروپایی (بریتانیا، فرانسه و آلمان) در تلاشاند تا ایران را به دلیل پنهانکاری در برنامه هستهایاش به شفافیت و پاسخگویی وادار کنند. آنها قطعنامهای را در محکومیت ایران به خاطر امتناع از پاسخ به سوالات آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد برنامه غنیسازی اورانیوم این کشور ارائه کردهاند.
2.تحلیلگران می گویند که کشورهای اروپایی نیز در تلاشند تا نشان دهند که میخواهند بر ایران سخت بگیرند و نگرانند که مبادا رئیس جمهور منتخب آمریکا وسوسه شود که قرارداد جداگانه ای با ایران ببندد که نقش آژانس بین المللی انرژی اتمی را نیز تضعیف کند. بنابراین آنها میخواهند این کار را تا پیش از استقرار ترامپ پیگیری کنند.
3.نگرانیها از کاهش اعتبار آژانس و تهدید پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای: کارشناسان بر این باورند که ادامه امتناع ایران از همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ممکن است موجب تضعیف اعتبار این نهاد و تهدید پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) شود.
4.حرکات نمادین ایران برای اجتناب از سرزنش: ایران در تلاش است تا با کاهش میزان غنیسازی اورانیوم به ۶۰ درصد و موافقت با پذیرش چهار بازرس جدید آژانس، به غرب و بهویژه آمریکا نشان دهد که آماده همکاری است. این اقدامات بیشتر بهعنوان حرکات نمادین در نظر گرفتهمیشوند که هدف آنها کاهش فشارهای بینالمللی و نشان دادن تمایل به مذاکره با دولت جدید آمریکا است. با این حال، کارشناسان به این نکته اشاره دارند که ایران همچنان از پذیرش خواستههای جدیتر در خصوص 5.محدودیتهای برنامه هستهای خود خودداری میکند.
6.تحلیل وضعیت داخلی ایران و اثرات تحریمها: برخی تحلیلگران معتقدند که ایران در شرایط بحرانی به سر میبرد. ناآرامیهای داخلی، وضعیت اقتصادی دشوار، و فشارهای خارجی، بهویژه حملات اسرائیل، موجب تضعیف موقعیت ایران شده است. در این وضعیت، احتمال اینکه ایران به سمت مذاکرات هستهای با آمریکا و کشورهای اروپایی حرکت کند بیشتر شده است. ایران ممکن است به دنبال توافقی باشد که به آن اجازه دهد از تحریمها رهایی یابد و همچنین از تهدیدات نظامی علیه تاسیسات هستهای خود جلوگیری کند.
7.الی گرانمایه، کارشناس مسائل ایران در شورای روابط خارجی اروپا، گفت که کشورهای اروپایی میخواهند به ترامپ نشان دهند که آمادهاند تا در راستای یک سیاست سختگیرانه مشترک علیه ایران همکاری کنند. او اظهار داشت که اروپاییها نمیخواهند ترامپ آنها را نادیده بگیرد و تصمیم به مذاکره مستقیم با ایران بگیرد.
8.بحثهای داخلی در ایران درباره برنامه هستهای: در داخل ایران، نظرات متضادی در خصوص آینده برنامه هستهای این کشور وجود دارد. برخی مقامات، بهویژه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قدرتمند، بر این باورند که ایران باید به توسعه سلاح هستهای ادامه دهد، زیرا به گفته آنها، ایران نمیتواند به غرب اعتماد کند و نیاز به قدرت بازدارنده دارد. این گروهها همچنین معتقدند که ایالات متحده یک قدرت رو به افول است و اسرائیل ضربههای شدیدی به متحدان ایران وارد کرده است، بنابراین ایران باید بدون ترس از غرب به توسعه برنامه هستهای خود ادامه دهد.
9.کورنلیوس آدبایور، کارشناس مسائل ایران در مؤسسه کارنگی اروپا، به این نکته اشاره کرد که در داخل ایران، بحثهای گستردهای در حال جریان است. برخی مقامات از مذاکره با غرب حمایت میکنند تا منافع اقتصادی ایران تأمین شود و از حملات نظامی جلوگیری گردد، در حالی که دیگران بر این باورند که ایران باید به طور مستقل به توسعه برنامه هستهای خود ادامه دهد تا در برابر تهدیدات منطقهای مقابله کند.
10.قطعنامه جدید شورای حکام و فشارهای بینالمللی به ایران در زمینه شفافیت هستهای، احتمالا به تشدید تنشها بین ایران و غرب خواهد انجامید. تحلیلگران و کارشناسان بر این باورند که ایران با توجه به وضعیت داخلی و بینالمللی خود، ممکن است به دنبال توافق جدیدی باشد که منافع اقتصادی را تأمین کند، اما احتمالاً از گامهای جدی در جهت محدود کردن برنامه هستهای خود جلوگیری خواهد کرد.
🗂منبع:دنیای تحلیل
@donyaye_tahlil
🔸اسرائیل و آمریکا در این طرح سیاسی بهطور مرموزانه «خلع سلاح حزبالله»، «اخراج از نزدیکترین جبهه آن با اسرائیل»، «صدور مجوز دائمی عملیاتهای اطلاعاتی و رزمی اسرائیل در لبنان» و «فرماندهی کمیته مشترک آمریکا، انگلیس و فرانسه-و در واقع فرماندهی ارتش غاصب اسرائیل- بر نیروهای یونیفل و نیروهای ارتش لبنان در جنوب لیتانی» را گنجانده بودند که از سوی لبنان و مقاومت آن رد شد. آمریکاییها که با سر و صدا از طرح توقف جنگ علیه لبنان حرف میزدند، گمان نمیکردند حزبالله روی نظرات خود بایستد، اما علیرغم آنکه حزبالله تحت سنگینترین فشارها قرار داشت، بر ضرورت تغییر بندهای مورد اشاره تأکید کرد و در نهایت نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا پس از ناکامی از تحمیل موارد فوق، بیروت را ترک کرد. در این میان ارتش اسرائیل برای آنکه نشان دهد مخالفت حزبالله با این طرح، استقبال آن از خطر میباشد، بلافاصله دور جدیدی از حملات را متوجه لبنان کرد و این تهاجم در روز شنبه و با حمله رژیم به «بیروت غربی»(یا بیروت سنی در مقابل بیروت مسیحی و بیروت شیعه) به اوج رسید.
🔸کما اینکه حزبالله لبنان در این روز با شلیک حدود ۴۰۰ پرتابه جنگی شامل انواعی از ۲۰۰ موشک، اسرائیل را زیر سختترین فشارها قرار داد. رد تحمیلهای اسرائیلی ـ آمریکایی از یکسو و مقاومت شدید در برابر مرحله دوم عملیات تهاجم زمینی اسرائیل در واقع ثابت کرد حزبالله نه تنها بر سر دوراهی یا تسلیم یا مرگ قرار ندارد، حتی میتواند در یک فضای کاملاً طبیعی به قدرت و مقاومت خود ضریب بدهد. از آن طرف شروع مرحله دوم عملیات زمینی اسرائیل، در واقع تکرار مرحله قبلی است که به دلیل شکست به سمت طرح سیاسی رفته است. پس عملیات مرحله دوم در واقع تکرار گام زدن در جادهای است که قبلاً طی شده و راه به جایی نبرده است.
🔸وقتی این سه واقعه مهم را کنار هم قرار میدهیم، میتوانیم وضعیت رژیم و وضع حامیان و وضع حمایت از رژیم را به خوبی تحلیل کنیم.
🔸افق این جنگ هم از این طریق قابل مشاهده است؛ این جنگ ادامه پیدا میکند چرا که اسرائیل نمیتواند شکست از حزبالله را بپذیرد. پذیرش این شکست، به دلیل فضائی که پس از شکست آن در داخل اسرائیل پدید میآید، رژیم را متلاشی میکند. چنین پایانی حتماً به یک موج فرار یهودیان و خروج چند میلیونی آنان منجر میشود. بنابراین رژیم در شرایطی است که ناچار است جنگ را ادامه بدهد.
🔸یک وجه دیگر شکست قطعی اسرائیل است. جنگ با این مختصات، جنگی مخرب است، اما جنگی نیست که آغازگر آن را به نتیجه برساند. جنگی که بدون افق ادامه پیدا کند، هر روز حامیان خود را از دست میدهد و اسرائیل باید جنگ را در فضای انزوا ادامه دهد و این در حالی است که طرف مقابل در هر ضربهای که به اسرائیل میزند، به مشروعیت بالاتری دست پیدا میکند.
🔸در صحنه حمایت کشورهای اروپایی از رأی دیوان بینالمللی کیفری لاهه علیه سران رژیم، مشخص شد که جنگ علیه غزه و لبنان با مختصات کنونی ـ جنایات آشکار علیه کودکان، زنان و... و تخریب سنگین منازل ـ اروپا را هم با عواقب سنگین مواجه میگرداند. رأی مثبت انگلیس و رأی مثبت فرانسه به قطعنامه ضداسرائیلی اخیر شورای امنیت و اعلام اجرای رأی لاهه علیه سران رژیم غاصب، نوعی دفاع از خود بود. یعنی انگلیس در دفاع از منافع و حیثیت خود، جنگ با شیوه کنونی اسرائیل را شدیداً خسارتبار ارزیابی میکند وگرنه اگر اسرائیلی وجود دارد، محصول حمایتهای شدید این کشور در طول یک قرن میباشد. جنایات اسرائیل به گونهای است که منافع مشروع و نامشروع دولتهای غربی را بهخصوص در ممالک اسلامی به خطر میاندازد و هر طرح اقتصادی و غیراقتصادی آن در مناطق مسلمانان را با مانع مواجه میگرداند. در واقع امروز اسرائیل به دلیل خوی جنایتآفرینیاش، برای منطقه و کشورهای اسلامی «خطر بزرگ» و برای دولتهای دیگر «ضرر بزرگ» میباشد. با این وصف اسرائیل چه افقی غیر از نابودی دارد؟
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 حملات حزبالله شدید شد اسرائیل مذاکرات را جدی گرفت!
🔸پس از این که روز یکشنبه حزبالله لبنان یکی از سنگینترین آتشها را بر سر اراضی اشغالی ریخت– آنطور که رسانههای صهیونیستی نیز اذعان داشتهاند! – رژیم آپارتاید اسرائیل مذاکراتِ آتشبس با حزبالله را جدی گرفته است!
🔸یکشنبه شب رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که ۳۴۰ موشک از لبنان، از صبح روز یکشنبه، به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است و حدود ۴ میلیون شهرکنشین از هراس موشکها به اتاقهای مستحکم و پناهگاهها در اراضی اشغالی رفتند.
🔸در پی این حملات، دیروز، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نوشت که پیشرفت در تماسها درخصوص توافق با لبنان پس از آن صورت گرفت که حزبالله ظرف یک روز بیش از ۲۵۰ موشک و راکت به سمت اراضی اشغالی شلیک کرد.
🔸در پی این حملات، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «کار درست در حال حاضر حل و فصل با لبنان به شرط تعهد آمریکا به این مسئله است که ما به هرگونه نقضی پاسخ خواهیم داد. شرط اساسی در این مسئله این است که ما تصمیم بگیریم که چه چیزی نقض محسوب میشود. در این زمان سربازان ذخیره نیز استراحت خواهند کرد و کمبود سلاحها را جبران خواهیم کرد.» یک منبع صهیونیست نیز پس از انتشار این خبر مدعی شد که با وجود اینکه اساساً و به صورت اصولی تمایل و قصد به سمت پیشرفت وجود دارد، همچنان «موضوعاتی در دستور کار» است.
🔸حزبالله لبنان، تنها تا دیروز ظهر، ۵۱ عملیات در برابر اشغالگران صهیونیست انجام داد. حزبالله لبنان همچنین خبر داد که در چند عملیات پیاپی چندین تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی را در «البیاضه» در جنوب لبنان منهدم کرد. این جنبش حتی صهیونیستها را از منطقه الخیام دور کرد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GAd
@Kayhan_online
🔴 عادت کردن به کتابخوانی
🔻 مقام معظم رهبری میفرمایند: "مسئلهی مطالعه و کتابخوانی مهم است. در جامعهی ما بیاعتنائی به کتاب وجود دارد. گاهی آدم میبیند در تلویزیون از این و آن سؤال میکنند: آقا شما چند ساعت در شبانهروز مطالعه میکنید، یا چقدر وقت کتابخوانی دارید؟ یکی میگوید پنج دقیقه، یکی میگوید نیم ساعت! انسان تعجب میکند. #ما باید جوانان را به کتابخوانی #عادت_دهیم، کودکان را به کتابخوانی #عادت_دهیم؛ که این تا آخر عمر همراهشان خواهد بود. کتابخوانی در سنین بنده - که البته بنده چندین برابر جوانها کتاب میخوانم - غالباً تأثیرش بمراتب کمتر است از کتابخوانی در سنین جوانها و شما عزیزانی که اینجا حضور دارید. آنچه که همیشه برای انسان میماند، کتابخوانی در سنین پائین است. جوانان #شما، کودکان #شما هرچه میتوانند، کتاب بخوانند؛ در فنون مختلف، در راههای مختلف، مطلبی یاد بگیرند. البته از هرزهگردی در محیط کتاب هم باید پرهیز کرد"۱۳۹۱/۰۷/۲۰
👈 مخاطب ما و شما در جملات: "#ما باید جوانان را به کتابخوانی #عادت_دهیم، کودکان را به کتابخوانی #عادت_دهیم" و "جوانان #شما، کودکان #شما هرچه میتوانند، کتاب بخوانند" عمدتا پدر و مادرها هستند.
👈 پدر و مادرها همانطور که به فکر تامین غذای جسم کودکان و جوانانشون هستن، همانطور که به فکر تهیه لباس و کفش و درس و شغل و ... برای فرزندانشون هستند... #باید به فکر تامین غذای فکرشون هم باشند.
👈 اگه کودک و نوجوان و جوان شما اهل مطالعه بود، اهل کتاب بود، میتواند نیازهای خودش را بر اساس عقلانیت، تدبر، آینده نگری و صراط مستقیمِ الهی تامین کند. اما اگر عادت به کتابخوانی نداشت، چه تضمینی برای عاقبت به خیری او هست؟!
✅ #ما باید جوانان را به کتابخوانی #عادت_دهیم، کودکان را به کتابخوانی #عادت_دهیم
🔴 انقلابی باید پیچیدگیهای شرائط زمانه را درک کند
🔻 نبادا حرکت انقلابی جوری باشد که بتوانند تهمت افراطی گری به او بزنند. از افراط و تفریط بایستی پرهیز کرد. جوانهای انقلابی بدانند؛ همان طور که کنارهگیری و سکوت و بیتفاوتی ضربه میزند، زیادهروی هم ضربه میزند؛ مراقب باشید زیادهروی نشود. اگر آن چیزی که گزارش شده است که به بعضی از مقدسات حوزه، به بعضی از بزرگان حوزه، به بعضی از مراجع یک وقتی مثلاً اهانتی شده باشد، درست باشد، بدانید این قطعاً انحراف است، این خطاست. اقتضای انقلابیگری، اینها نیست.
🔻 انقلابی باید بصیر باشد، باید بینا باشد، باید پیچیدگیهای شرائط زمانه را درک کند. مسئله اینجور ساده نیست که یکی را رد کنیم، یکی را اثبات کنیم، یکی را قبول کنیم؛ اینجوری نمیشود. باید دقیق باشید، باید شور انقلابی را حفظ کنید، باید با مشکلات هم بسازید، باید از طعن و دق دیگران هم روگردان نشوید، اما باید خامی هم نکنید؛ مراقب باشید. مأیوس نشوید، در صحنه بمانید؛ اما دقت کنید و مواظب باشید رفتار بعضی از کسانی که به نظر شما جای اعتراض دارد، شما را عصبانی نکند، شما را از کوره در نبرد. رفتار منطقی و عقلائی یک چیز لازمی است.
🔻 البته این را هم به همه توصیه کنیم که نیروهای انقلابی را متهم به افراطیگری نکنند؛ بعضی هم اینجوری دوست میدارند. عنصر انقلابی، جوان انقلابی، طلبهی انقلابی، فاضل انقلابی، مدرس انقلابی در هر سطحی از سطوح را متهم کنند به افراطیگری؛ نه، این هم انحرافی است که به دست دشمن انجام میگیرد؛ واضح است. پس نه از آن طرف، نه از این طرف...
🔹بیانات مقام معظم رهبری در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم۱۳۸۹/۰۷/۲۹
🔹اسرائیل و حزبالله: ایستگاه پایانی جنگ؟
▫️به موازات بالا گرفتن خوشبینیها نسبت به دستیابی به آتشبس دو ماهه در جنگ لبنان، دو طرف اسرائیلی و حزبالله بر شدت حملات خود در دو روز اخیر افزودهاند.
▫️تشدید حملات هوایی اسرائیل و بمباران گسترده برجها و ساختمانهای بلندمرتبه در شهرهای جنوب و ضاحیه بیروت با توجه به برخورداری از جنگافزارهای پیشرفته و قدرت تخریب بالا امر عجیبی نیست؛ اما ثبت بیشترین تعداد حملات حزبالله در طول بیش از دو ماه جنگِ ویرانگر و ترور همه رهبران و فرماندهان رده بالای آن در دیروز قابل تامل است.
▫️بنا به اعلام رادیو ارتش اسرائیل حدود ۳۴۰ موشک و راکت شلیک شد و ۵۰۰ بار آژیر خطر در شمال و مرکز اسرائیل به صدا درآمد و حدود ۴ میلیون اسرائیلی برای چند بار به پناهگاه رفتند. این اعداد در طول جنگ بیسابقه بوده است و هر چند تلفات جانی خاصی بر جای نگذاشت اما موجب شکلگیری موجی از وحشت و نگرانی شد.
▫️در کل حتی میتوان حملات دیروز حزبالله را در ظاهر امر شبیه و چه بسا بزرگتر از عملیات وعده صادق ۲ ایران پنداشت؛ هم بازه زمانی آن طولانیتر (۲۴ ساعت) بود، هم تعداد موشکها و آژیرها و نیز تصاویری عینیتر از اصابتها منتشر شد.
▫️هر چند شدت گرفتن حملات دو طرف در میانه حرف و حدیثها میتواند نشانگر نزدیک بودن توافق باشد؛ اما در کل احتمالا سه هدف را دنبال میکند:
👈🏽هدف نخست: به فرض نزدیک بودن توافق، هر کدام با فشار سنگین نظامی، طرف مقابل را مجبور به کوتاه آمدن از خواستههای خود در اختلافات باقیمانده و تحمیل شروط خود در این خصوص کند.
👈🏽هدف دوم: هر کدام با حداکثر سطح آتش قبل از توافق احتمالی تلاش میکند که تصویر نهایی پایان جنگ را به نفع خود رقم زند و خود را در موضع قدرت برای شکلگیری نوعی معادله پس از جنگ نشان دهد.
👈🏽هدف سوم: هر کدام اراده و قدرت خود را برای تداوم جنگ به نمایش بگذارد.
▫️قبلا نیز گفته شد که جنگ لبنان به دلایلی لزوما مانند جنگ غزه به درازا نمیکشد؛ از جمله به علل درگیر شدن عمق اسرائیل، تبعات کمتر آن بر آینده نتانیاهو در مقایسه با جنگ غزه و تاثیر تحولات غزه بر اوضاع کرانه باختری و غیره.
▫️در دو روز گذشته به ویژه در ساعات اخیر حجم انبوهی اخبار در رسانههای اسرائیلی و آمریکایی درباره قریبالوقوع بودن توافق منتشر شده است؛ تا جایی که برخی منابع گفتند که فردا بایدن و ماکرون توافق آتشبس دو ماهه را اعلام خواهند کرد.
▫️هنوز محتوای توافق احتمالی آتشبس روشن نیست؛ اما آنچه فعلا در رسانههای اسرائیلی و آمریکایی درباره آن مطرح شده، بیشتر به نفع اسرائیل است و حزبالله همچنان سکوت کرده است.
▫️اکنون پرسش این است که آیا واقعا این بار توافقی رخ خواهد داد یا سرنوشت موج خوشبینی خبری نیز مانند دفعات قبل خواهد بود؟
▫️اگر واقعا توافقی قریبالوقوع در «ساعات آتی» در کار نباشد که چندان محتمل نيست، میتوان گفت که این موج خبری سنگین دو هدف را دنبال میکند؛ این که حزبالله تحت شدیدترین فشارها برای پذیرش نهایی توافق کنونی قرار گیرد یا مجبور به اتخاذ موضعی علنی در مخالفت با آن شود و در مظان اتهام رد توافق قرار گیرد.
▫️واقعیت هم این است که حزبالله در طول مذاکرات آتشبس به دلایل متعددی به ویژه در ارتباط با وضعیت دشوار داخلی لبنان، با در پیش گرفتن نوعی بازی مذاکراتی نمیخواهد خود را در جایگاه مخالف و مانع توافق نشان دهد و به همین علت هم از اتخاذ موضع صریح پرهیز میکند.
▫️در کل باید دید آیا این بار خوشبینیها و اظهار نظرها درباره نزدیک بودن توافق آتشبس در جنگ لبنان رنگ واقعیت به خود میگیرد یا خیر؟ در صورت توافق، مضمون آن چیست؟ آیا عملا توافقی منهای غزه شکل میگیرد؟
📝به قلم صابر گلعنبری
🎖️@Dafoosmedia | دافوس مدیا
📌موید این نقل
این حدیث شریف که
رسول خدا صلیاللهعلیه و آله فرمود:
يَا عَلِيُّ قُلِ اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ فَلَوْ كَانَ عَلَيْكَ مِثْلُ صَبِيرٍ دَيْناً قَضَى اللَّهُ عَنْك.
🪴ای علی این ذکر
قُلِ اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ…را بگو
که اگر قرضی به اندازه کوه صبیر (کوه بزرگی در یمن) بر عهده تو باشد، خداوند آن را ادا میکند.
🔹(امالی صدوق؛ص۳۸۸؛ح۱۰)]
#اذکار #حدیث_زندگی
🇯🇴🇮🇳 ↯مهارتکده
@moslem_garivani
💥 «فَاستَخَفَّ قَومَهُ فَاَطاعوه»؛ فرعون قوم خودش را خفیف کرد، تحقیر کرد، کوچک نشان داد، امتیازاتشان را انکار کرد: «اَ لَیسَ لی مُلکُ مِصرَ وَ هذِهِ الاَنهارُ تَجری مِن تَحتی». نتیجهاش این شد که این قوم دیدند که خب او بالاتر است، لذا از او اطاعت کردند!
نقشه استعمار این است: تاریخ شما را انکار کنند، هویّت شما را انکار کنند، تواناییهای شما را انکار کنند...
🔰 رهبر معظم انقلاب اسلامی:
«یکی از اوّلین کارهای استکبار جهانی، یعنی سلطههای جهانی، قدرتهای سلطهی عالم برای تسلّط بر ملّتها این است که تواناییهای آن ملّتها را انکار کنند، آن ملّتها را تحقیر کنند؛ این [حرف] هم در قرآن هست؛ در مورد فرعون [میگوید:] «فَاستَخَفَّ قَومَهُ فَاَطاعوه» حالا او نجیبتر از سلاطین امروز دنیا بود؛ سلطانِ آمریکا، سلطانِ اروپا ــ اینها سلطانند دیگر ــ او نجیبتر از اینها بود. او فقط روی مردم خودش این کار را میکرد؛ اینها روی ملّتهای دیگر این کار را میکنند. فَاستَخَفَّ قَومَهُ فَاَطاعوه؛ قوم خودش را خفیف کرد، تحقیر کرد، کوچک نشان داد، امتیازاتشان را انکار کرد: اَ لَیسَ لی مُلکُ مِصرَ وَ هذِهِ الاَنهارُ تَجری مِن تَحتی؛ نتیجهاش این شد که این قوم دیدند که خب او بالاتر است، لذا از او اطاعت کردند. نقشهی استعمار این است: تاریخ شما را انکار کنند، هویّت شما را انکار کنند، تواناییهای شما را انکار کنند؛ وقتی شما میخواهید نفت کشور خودتان را که در اختیار انگلیس است ملّی کنید، عواملشان در داخل کشور بیایند سخنرانی کنند، بنویسند که «چه حرفها! ایرانی مگر میتواند پالایشگاه آبادان را اداره کند؟ ایرانی آفتابهی گلی هم نمیتواند بسازد»! اینجوری تحقیر کنند ملّتها را. بسیج، نقطهی مقابل این است؛ بسیج، نقطهی مقابل این تحقیر ملّی است. سلطهگران برای اینکه بتوانند تسلّط پیدا کنند، دستکاری میکنند باورهای ملّی را. یک ملّتی یک تاریخی دارد، یک اعتقادی دارد، یک بزرگانی دارد، یک باوری دارد؛ این را دستکاری میکنند، خراب میکنند، تحقیر میکنند.
عزیزان من، برادران من، خواهران من، فرزندان من! ایران در طول سالهای طولانی، بخصوص در دوران قاجار و پهلوی تحقیر شد. انقلاب آمد ورق را برگرداند. بعد از جنگ جهانی اوّل، یک کنفرانسی در پاریس تشکیل شد که کشورهای متعدّدی در آن کنفرانس شرکت کردند برای تصمیمگیری دربارهی وضع دنیا. شرکتکنندگان کسانی بودند که در جنگ شرکت داشتند یا آسیب دیده بودند؛ ایران هم جزو آسیبدیدگان جنگ اوّل جهانی بود که یک هیئتی را فرستاد، [امّا] هیئت ایرانی را در کنفرانس پاریس راه ندادند. اینجور تحقیر میکردند؛ ملّت ایران در یک دورهای اینجور تحقیر شده. تفکّر بسیجی این حصار را میشکند؛ این سلاح نرمافزاریِ بسیار خطرناک را تفکّر بسیجی از اثر میاندازد. تفکّر بسیجی خودباوری میدهد. یک نوجوان، یک جوان احساس میکند حضور دارد، توانایی دارد؛ این خودباوریاش است، خداباوریاش را هم که عرض کردیم؛ میداند همهی عالمِ وجود، لشکر خدا است: وَ للَهِ جُنودُ السَّماواتِ وَ الاَرض؛ و اگر در راه خدا حرکت کند، این لشکر به کمکش میآید. امروز هم همینجور است، فردا هم همینجور است. بدون شک این روحیهی بسیجی، این توانایی بسیجی، این حالت بسیجی که در کشور ما هست و خوشبختانه در تعدادی از کشورهای دیگر، در اعضای جبههی مقاومت این روحیه وجود دارد، قطعاً بر همهی سیاستهای آمریکا و غرب و استکبار و رژیم صهیونیستی غلبه پیدا خواهد کرد.»
https://khl.ink/f/58403