990206_بیانات_رهبر_انقلاب_در_محفل_انس_با_قرآن_کریم.mp3
8.08M
بشنوید |سخنان تلویزیونی رهبر انقلاب در پایان محفل انس با قرآن کریم. ۹۹/۲/۶
💻 @Khamenei_ir
InShot_۲۰۲۰۰۴۲۴_۱۳۲۱۳۲۲۴۲_00.mp3
2.27M
👈دل بـاختگان امـام زمـان گوش کنند..
🎤اسـتـاد دارسـتـانـی
👇👇👇
@moizie
🔴🔴🔴
✨﷽✨
🔰درباره آثار و بركات روزه صحبت كنيد.
💬شبي كه رسول خدا (ص) به معراج رفتند، همين سوال را پيامبر از خدا پرسيد. گفتگوی پروردگار و رسول گرامي: خدايا ثمره ي روزه چيست؟ خدا فرمود: روزه باعث حكمت مي شود. در روزه بيشتر كارشناسان روي مباحث اجتماعي بحث ميكنند. حكمت غير از علم است. حكمت يعني قدرت فهم و تشخيص قدرت، راه پيداكردن، سر دو راهي نماندن. حكمت قوه اي است كه خدا به انسان ميدهد. در قرآن ميگويد: به هركس حكمت داديم خير كثيري به او داديم. ممكن است كسي عالم باشد ولي حكيم نباشد. حكمت قدرت فهم كتاب است. اين در پرتو روزه پيدا ميشود. از لقمان پرسيدند چرا حكيم شدي؟ گفت: من غذايم را كنترل كردم، هر چيزي نخوردم. زبانم را كنترل كردم، هر چيزي نگفتم. چشمم را كنترل كردم و هرچيزي را نديدم. ما در روزه اين كار را انجام ميدهيم. حكمت در واقع با كنترل مبادي ورودي قلب است. چشم و قلب و زبان را كنترل كردن. روزه دار اينها را كنترل ميكند. از حلال نمي خورد چه برسد به حرام. روزه دار كمتر چشم به حرام ميدوزد و هر چيزي را گوش نمي دهد چون ميگويد: روزه هستيم. وقتي مبادي ورودي سالم شد، طبيعتا اين نور حكمت از قلب متصاعد مي شود. اين مهمترين اثر روزه است. در ادامه اين روايت دارد كه حكمت باعث معرفت ميشود و معرفت باعث يقين ميشود. يقين بالاترين ارزش است. اگر انسان يقين داشته باشد خيلي از كارها را انجام نميدهد. بيشتر ما كه گناه ميكنيم بخاطر اين است كه يقين ما ضعيف است. اگر به معصيت يقين داشته باشيم گناه نمي كنيم. اثر ديگر روزه تقويت اراده است. خيليها می گويند ميخواهيم گناه نكنيم ولی نمي شود. دلم ميخواهد دروغ نگويم ولي نمي توانم. سخت است. اين روزه اين اراده را تقويت ميكند. چطور شما پانزده ساعت در هواي گرم نمي آشامی ، پس ميتواني حرام هم نبينی . در واقع يك ممارست و تمرين است. مهمترين اثر روزه تقويت اراده است. آثار ديگر روزه اين است كه تعبدي را در انسان ميرساند. يك تمرين نظم و برنامه ريزي. شما داريد غذا ميخوريد. صداي اذان ميآيد ديگر نمي خوريد. تا مغرب هم نميخوريد. يك نظمي دارد. پس تمرين براي نظم در زندگي است. ديگر آثار روزه تمرين صبر و بردباري است. صبر ساده نيست. در روايت داريم: صبر مثل سر در بدن است. مشكل عمده مردم ما كم صبري است. صبر باعث ميشود انسان به كمالات برسد. صبر در كنار شُكر آمده است. صبر در كنار نماز آمده است. صبر در كنار حق آمده است. اگر اين صبر و تحمل در انسان باشد، صبر بر عبادت ميكند، صبر بر مصيبت ميكند، صبر بر معصيت ميكند. اين صبر با روزه تقويت ميشود. روزه به شما صبوري ميدهد. چطور پانزده ساعت شما صبر ميكنيد. علي رغم گرسنگي و تشنگي.
يكي ديگر از آثار روزه كنترل غرايز و شهوات است. مشكلي كه در جوانان داريم طوفاني بودن شهوت و غرايز است. مخصوصا كسانيكه سن ازدواجشان گذشته و صحنههايي راه درجامعه ميبينند. روزه باعث كاهش شهوات ميشود. در واقع يك نوع مديريت شهوت و غرايز است. غضب را كنترل ميكند. اينكه ميگويند: در عيد فطر روزه دار جايزه ميگيرد و روزه يكي از درهاي بهشت است، بخاطر آثار آن است.
🌹 🌹
#حرف_حساب 🍃
🔅امام على عليه السلام:
زياد انديشيدن و فهميدن، سودمندتر از زياد تكرار كردن و خواندن است.
📚غررالحکم_حدیث ۶۵۶۴
#کلام_امام
🤲خدایا به ما لیاقت ورود شایسته به مهمانیات را بده!
🕋 خدایا! ما #بندگان ضعیف هستیم، ما بندگانی هستیم که هیچ نداریم، ما هیچیم و هرچه هست تویی.
🔸ما اگر چنانچه خلاف میکنیم نادانیم، تو بر ما ببخش. تو ما را به این #ماه_مبارک_رمضان وارد کن به طوری که با رضای تو وارد بشویم در او. خدایا! تو ما را لیاقت بده که در این مهمانی که از ما کردی بهطور شایسته وارد بشویم.
✅خدایا! این #ایران که از همه اطراف به او هجوم شده است، برای #اسلام، این ایران را تو #تقویت کن.
📚 #معارف
🔹 زیبایی های ماه مبارک رمضان در بیان رهبری
🔸 جلوگیری از هلاکت معنوی با ماه رمضان
رمضان؛ فرصت خودسازي و رهايي از گرفتاريهاي مختلف
ماه رمضان فرصت خوبى براى خودسازى است. ما همان ماده خام هستيم كه اگر روى خودمان كار كرديم و توانستيم اين ماده خام را به شكلهاى برتر تبديل كنيم، آن كار لازم در زندگى را انجام دادهايم. هدف حيات همين است. واى به حال كسانى كه روى خودشان از لحاظ علم و عمل ،كارى نكنند و همانطور كه وارد دنيا شدند، به اضافه پوسيدگىها و ضايعات و خرابيها و فسادها كه در طول زندگى براى انسان پيش مىآيد، از اين دنيا بروند. مؤمن بايد بهطور دائم روى خودش كار كند؛ بهطور دائم. نه اينكه خيال كنيد «بهطور دائم» زيادى است يا نمىشود؛ نه. هم مىشود، هم زيادى نيست. اگر كسى مراقب خود باشد؛ مواظب باشد كارهاى ممنوع و كارهايى را كه خلاف است انجام ندهد و راه خدا را با جدّيت بپيمايد، موفق مىشود. اين، همان خودسازى دائمى است و برنامه اسلام، متناسب با همين خودسازى بهطور دائم است. اين نماز پنجگانه پنج وقت نماز خواندن ذكر گفتن؛ ايّاك نعبد و ايّاك نستعين را تكرار كردن؛ ركوع كردن؛ به خاك افتادن و خداى متعال را تسبيح و تحميد و تهليل كردن براى چيست؟ براى اين است كه انسان بهطور دائم مشغول خودسازى باشد. منتها گرفتاريها زياد است و همه گرفتاريم. گرفتارى زندگى؛ گرفتارى معاش؛ گرفتارى امور شخصى؛ گرفتارى اهل و اولاد و انواع گرفتاريها مانع مىشود كه ما به خودمان، آنچنانکه شايسته است، برسيم. لذا يك ماه رمضان را كه خداى متعال قرار داده است، فرصت مغتنمى است. اين ماه را از دست ندهيد.
مقصودم اين است كه اگر نمىتوانيم بهطور دائم در حال مراقبت و ساختوساز خودمان باشيم، اقلّاً ماه رمضان را مغتنم بشماريم. شرايط هم در ماه رمضان آماده است. يكى از بزرگترين شرايط، همين روزهاى است كه شما مىگيريد. اين، يكى از بزرگترين توفيقات الهى است. توفيق يعنى چه؟ توفيق يعنى اينكه خداى متعال چيزى را براى انسان، مناسب بياورد. با واجب كردن روزه، خداى متعال زمينه مناسبى را براى من و شما به وجود آورده است كه قدرى در اين ماه به خودمان برسيم. روزه، نعمت بزرگى است. شكم خالى است و مبارزه با نفس، تا حدودى در اثناى روز، از جهات مختلف وجود دارد: هرچه را دوست داريد، نمىخوريد و نمىآشاميد و بسيارى از مشتهيات نفسانى را براى خودتان به مدت چند ساعت ممنوع مىكنيد. اين، يك مبارزه با نفس است؛ مبارزه با هواست و مبارزه با هوا، در رأس تمام كارهاى نيك و خودسازىها قرار دارد...
📌 #خبر_ویژه
🔹 شورای آتلانتیک: ایران آموخته که چگونه از تهدیدها فرصت بسازد
🔸 یک اندیشکده آمریکایی تصریح کرد؛ ایران برخلاف میل و اراده آمریکا، نفوذ منطقهای خود را پیش میبرد و از فرصتها تهدید میسازد.
«شورای آتلانتیک» در گزارشی نوشت: ایران با بهرهبرداری از آشفتگیهای سیاسی پس از سال 2011، به توسعه نفوذش در منطقه اقدام کرد. سقوط داعش و دستاوردهای دولت بشار اسد با کمک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و روسیه، گسترش نفوذ ایران در سوریه و عراق را باعث شده است. اما در چند ماه گذشته ما با کاهش نفوذ ایران در منطقه روبهرو بودیم. به دنبال ناآرامیهای اخیر لبنان و عراق، بسیاری از تحلیلگران بر این تاکید داشتند که «ایران خاورمیانه را از دست داده است». ترور ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه هم ضربه مهمی به برنامههای ایران بود. ایران قطعا برای تقویت نفوذ منطقهای خود با چندین مانع بنیادین روبهروست. فعالیتهای اسرائیل توانسته مسلح کردن حزبالله به موشکهای هدایتشونده دقیق را به تأخیر اندازد. حضور آمریکا و ترکیه هم توانایی و نفوذ ایران برای شکلدهی به آینده سوریه و عراق را محدود کرده است. تحمیل تحریمهای یکجانبه نیز مشکلات موجود ایران را تشدید کرد. علاوه بر این، ترور ژنرال قاسم سلیمانی هم در کوتاه مدت، به پیشروی اهداف استراتژیک ایران در خاورمیانه ضربه زده است.
با این وجود، ایران بارها و بارها ثابت کرده که بهرغم محدودیتها، تهدیدات را به فرصت تبدیل کرده و آنها نهتنها خود را حفظ کرده بلکه همچنین نفوذ منطقهای را گسترش دادهاند. ایران مطمئناً در مقایسه با بازیگران دیگر، بهتر میتواند در بازی منطقهای نقش ایفا کند. تهران تا زمان تحقق برنامهها و اهداف خود صبور است و به شدت مصمم و عملگرا عمل میکند و میداند که چگونه استراتژی منطقهای خود را با چالشهای جدید تطبیق دهد. در واقع، فعالیتهای اخیر ایران با هدف تشدید فزاینده نزاع بین نیروهای آمریکا و شبه نظامیان شیعه طرفدار ایران میتواند نشانگر این امر باشد که تهران پس از ترور شدن ژنرال سلیمانی در حال ارزیابی مجدد ماموریتهایش و بازیابی اقدامات خود با شرایط در حال تغییر است، به شیوهای که اجازه دهد منافعش مانند مجبور کردن آمریکا به خروج نیروهایش از عراق با موفقیت بیشتری تحقق یابد…
💠 سوال دغدغه مندان انقلاب؛ #ما_چه_وضعی_داریم؟
🔹بعد از ٣٨ سال از حركتي كه با انقلاب اسلامي شروع شد، امروز اين سؤال براي دغدغه مندان انقلاب مطرح است كه #ما_چه_وضعی_داریم؟
🔹 آيا متوقّف شديم؟ عقبگرد داريم؟ آيا انحراف داريم؟ و اگر اينها هست يا نيست اما اجمالاً مشكلات هست، ريشه اين مشكلات و #راه_برون_رفت از مشكلات كدام است.
🔹 هم #ارزيابي_امام_راحل در اواخر عمر شريفشان و هم #ارزيابي_رهبر_معظم_انقلاب در هر مقطع از دوران پس از امام، اين است كه :
📌 ما و انقلاب ما #نه_توقف دارد #نه_عقبگرد دارد و #نه_انحرافي عارض بر اين حركت كلّي شده است.
📌 #صحبت_از_ارزيابي_كلي_است ، یک ارزيابي كه بايد بصورت جامع، عميق، گسترده، صريح، منصفانه و آگاهانه و مسؤولانه شكل بگيرد.
🔹ارزيابي اين دو بزرگوار دو رهبر انقلاب دو امام انقلاب اين است كه #ما_به_پيش_رفتيم ما #نه_توقّف داريم #نه_عقبگرد داريم و #نه_انحراف در حركت اساسي انقلاب است.
بله اجمالاً #مشكلاتي در حركت انقلاب وجود دارد ، که برای شناخت دقیق این مشکلات، بايد بگوييم حركت انقلاب نسبت به سرمايه هايي كه دارد كند است، امّا #نسبت_به_بقيه_انقلابها حَتّي كند هم نيست بلكه نسبت به بقيه انقلاب ها اگر مراجعه كنيم مي بينيم كه بسيار هم #پر_شتاب است.
🔹 اگر اهدافي كه انقلاب اسلامي ظرف همين چهل سال به آن رسيده را با توجّه به شرايط جهاني عصر انقلاب اسلامي مقايسه شود، وضع ما بسيار بسيار بهتر است.
📌 اما نسبت به #سرمايه_هاي_انقلاب؛ تكيه بر خدا، معنويت، اين وحدت مردم در همين اهداف الهي و اهداف عالي حكومت عدل الهي، رهبري بي نظير امام و بعد از امام، امام حاضر انقلاب، نسبت به اين سرمايه ها حركت ما در جايي كه بايد باشد نيست.
🔹اگر نگراني هست ناشي از همين #كندي_حركت نسبت به سرمايه اي است كه ما مي توانستيم با تكيه بر اين سرمايه ها شتابان جلو برويم.
حجت الاسلام والمسلمین ثقفی
💠دولت اسلامی در #خلأ ساخته نمی شود...
🔹برخی خیال می کنند انقلاب اسلامی زمانی #پیشرونده خواهد بود که در مقابل آن هیچ هزینه،مقاومت و مقابله ای صورت نگیرد. لذا در این 4 دهه از انقلاب هرگاه بازتابی علیه نظام جمهوری اسلامی دیده اند آن را علامت #شکست_انقلاب تلقي کرده اند!
🔸اما باید دانست #سنگرهای_کلیدی قدرت، امروز تحت اِشغال دشمن است، و جبهه باطل با تمام امکانات خود برای #حیات_اجتماعی بشر برنامه ریزی می کند تا دنیا پرستی را به الگوهاي فراگير و سبک زندگي تبديل کنند، درگیری با چنین جبهه ای قطعا هزینه هایی برای ما خواهد داشت.
🔻بنابراين ما در خلأ زندگي نميکنيم، بلکه در فضاي عيني درگيري با جبهه باطل هستيم و طبيعي است که در اين درگيري،ضربه ميزنيم و ضربه هم ميخوريم
✨«إِن يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِّثْلُهُ» (آل عمران آية 140)
(اگر (در جنگ احد) به شما جراحتى مىرسد، پس قطعاً به گروه كفّار نيز (در جنگ بدر) زخمى همانند آن رسيده است.)
🔹با همه این هجمه هایی که امروزه از طرف #قرارگاه_های_دشمن علیه انقلاب اسلامی صورت می گیرد باز هم در مجموع ما غالب بوده ایم و پیشرفت داشته ایم، گرایش روز افزون دنیا به معنویت، اخلاق و #باور_های_فطری که متاثر از حرکت انقلاب اسلامی است گواهی بر این ادعاست.
💢 ولی باید دانست هنوز در اول راهیم و برای #فتح_قله_دولت_اسلامی باید هزینه پرداخت و در این درگیری ها استقامت کرد تا سکان مدیریتی کشور به دست کسانی بیافتد که بتوانند انقلاب اسلامي را در اين چالش ها به پيش ببرند...که همانا یکی از سنت های خداوند در این درگیری ها پاک شدن جبهه حق از #ناخالصی ها ست.
✨«...وَ لِيَبْتَلِيَ اللّهُ ما في صُدُورِكُمْ وَ لِيُمَحِّصَ ما في قُلُوبِكُمْ » (آل عمران آية 154)
پایههای ائتلاف آمریکا و عربستان
چگونه فروپاشید؟
نشریه نزدیک به وزارت خارجه آمریکا با بررسی روابط عربستان و آمریکا اعلام کرده، جنگ نفتی عربستان باعث شده تا ائتلاف ریاض و واشنگتن در آستانه فروپاشی قرار گیرد. این نشریه روابط این دو کشور را هم با واژه «ازدواج مصلحتی» به چالش کشیده است.
«فارین پالیسی» که گفته میشود به وزارت خارجه آمریکا متکی است، طی مقالهای تحت عنوان «ازدواج مصلحتی»، هشدار داده ائتلاف شکننده میان واشنگتن و ریاض که از زمان جنگ جهانی دوم ایجاد شده، در حال حاضر با خطر فروپاشی روبه رو است. در این مقاله آمده: «این سناریو(فروپاشی ائتلاف) محتمل است؛ چرا که بیاعتمادی دوجانبه میان آمریکا و عربستان به دلیل آشفتگی در بازارهای جهانی نفت در برهه کنونی به یک سطح بیسابقه رسیده است».
فارین پالیسی تحولات اخیر در بازار نفت را هم با بحران نفتی سال 1973 مقایسه کرده و نوشته «در آن سال، سازمان «اوپک» تحت رهبری سعودی با صادرات نفت به کشورهای حامی اسرائیل بهویژه آمریکا مخالفت کرد. در اوایل بهار امسال عربستان مجدداً به «سلاح نفتی» متوسل شد و بهای طلای سیاه را در سایه بحران شیوع کرونا در سرتاسر جهان پایین آورد و همین امر، پیامدهای اقتصادی ملموسی داشته است».
در بخش دیگری از گزارش این رسانه آمریکایی میخوانیم: «روابط میان واشنگتن و ریاض طی 75 سال گذشته بارها مراحل دشواری، از جمله منازعه عربی- اسرائیلی و حملات 11 سپتامبر، را پشت سر گذاشته است ولی توافقنامهای که «فرانکلین روزولت» رئیسجمهور وقت آمریکا با «عبدالعزیز آلسعود» پادشاه وقت سعودی طی دیداری در عرشه کشتی جنگی «کوئینسی» در کانال سوئز در سال 1945 آن را منعقد کردند که در آن پایه و اساس روابط میان دو کشور ترسیم شده، هنوز پابرجاست. این توافقنامه تصریح میکند که آمریکا، امنیت عربستان و منابع نفتی این کشور را تضمین میکند و در مقابل، ریاض از واشنگتن در حوزه نفت و حمایت از پروژههای آمریکایی در منطقه غرب آسیا حمایت میکند. این توافقنامه اما اکنون در آستانه فروپاشی است».
اگرچه آمریکا، عربستان، روسیه و دیگر بازیگران اصلی بازارهای نفت در ماه جاری به توافق اولیهای درباره کاهش سطح تولید دست یافتند، ولی بهای نفت خام آمریکا در پایینترین سطح خود در قرن 21 قرار دارد؛ امری که باعث شد قانونگذاران ایالتهای نفتخیز آمریکا انتقادات تندی را علیه عربستان مطرح و طرحی قانونی مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور پادشاهی پیشنهاد کنند. فارین پالیسی تاکید کرده که به طور گستردهتر، بسیاری در واشنگتن درباره مبانی همکاری میان این دو کشور سؤال میکنند. حتی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری، که به پایبندی به ائتلاف با عربستان معروف است، اخیراً به صورت علنی این سؤال را مطرح کرده است که آیا آمریکا باید به طور کلی از نفت عربستان حفاظت کند در حالیکه بیشتر نفت این کشور در حال حاضر به چین و دیگر کشورهای آسیایی صادر میشود و این صادرات مانند گذشته به مقصد اروپا و آمریکا نیست.
طلاق آمریکا و عربستان
نویسندگان مقاله فارین پالیسی همچنین تأکید کردهاند، «ازدواج» میان واشنگتن و ریاض در حال حاضر به دلیل تحولات ژئوپلیتیکی و اختلافات فزاینده درخصوص این پرونده میان قانونگذاران و رسانهها و افکار عمومی در آمریکا دچار آشفتگیهای چشمگیری شده است، برخی کارشناسان احتمال میدهند واشنگتن به «طلاق» با ریاض پا پیش نخواهد گذاشت؛ چرا که به هم پیمانی قابل اعتماد علیه ایران در منطقه نیاز دارد. ولی «بروس ریدل» کارشناسان متخصص در مسائل عربستان، که سه دهه در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) فعالیت داشته، در اینباره اظهارنظر کرده و گفته، آمریکا دیگر نیازی به عربستان ندارد و همبستگی ترامپ با این کشور پادشاهی در حال حاضر تنها چیزی است که از روابط دو کشور پشتیبانی میکند ولی این امر در صورت ریاستجمهوری احتمالی «جو بایدن» نامزد دموکراتها ممکن است به سرعت تغییر کند بهویژه اینکه او پیشتر عربستان را کشوری دیکتاتور و یک شریک غیرقابل اعتماد توصیف کرده و وعده قطع کمکهای نظامی آمریکا به این کشور را داده است.