🔻براندازی هویّتی در جمهوری اسلامی -۲
🖊مهدی جمشیدی
[چهارم]. در مواجهه با اغتشاش «زن، زندگی، آزادی»، بسیاری از نیروهای انقلابی دچار انفعال ذهنی و شناختی شدند و از اغتشاش، روایت وارونه ارائه کردند. همچنان که در فتنۀ سال هشتادوهشت، کسانی تصوّر میکردند که مسأله، «تقلّب در انتخابات» است، در اینجا نیز گمان کردند که مسأله، «مواجهۀ گشت ارشاد» است؛ این یعنی روایت آنها، تطابق ابتدایی با روایت جریان تجدّدی داشت. بهبیاندیگر، در صورت مسأله، مخرج مشترک با جریان تجدّد یافته بودند و این خود، بر پاسخها و راهحلها نیز اثر جدّی میگذاشت. جریان فرهنگی و رسانهای متجدّد، دستکم از سالهای آغازین دهۀ نود، بر حجاب متمرکز شده بود و معطوف به آن، مفهومسازی منفی و چهرهسازی میکرد و میکوشید زمینه را برای ایجاد یک «جبهۀ نزاع» فراهم آورد و در نهایت نیز در یک نقطۀ بحرانی، به آنچه که میخواهد دست یابد. در تمام سالهایی که آن «زمینههای فکری» و «بسترهای اجتماعی» پدید آمدند و ذرهذره و قطعهقطعه، مقدّمات تدارک دیده شدند، نیروهای انقلابی در غفلت و خاموشی به سر بردند و سرانجام در نقطۀ بحرانی، یعنی در متن اغتشاش، تازه دریافتند که چه رخ داده است. البته همچنان که اشاره شد، حتی در این نقطه نیز بسیاری در اثر خطای تحلیلی، پنداشتند که مسأله، قابلتقلیل به مواجهۀ گشت ارشاد است و ریشۀ همۀ این تنشها و تلاطمها، در عملکرد نیروی انتظامی است؛ حالآنکه طرح فرهنگیِ جریان تجدّدی از آغاز، نفی اصل حجاب و زدودن الزام قانونی به آن بود. کلیدواژۀ «حجاب اختیاری»، نشان میدهد که در نظر آنها، باید جنبۀ قانونی حجاب، کنار نهاده شود و حجاب در حد یک انتخاب شخصی و سلیقهای، تنازل یابد، نه اینکه نوع مواجهه با کشف حجاب، تغییر کند و سازوکارهای فرهنگی و هویّتی انتخاب شوند.
[پنجم]. اما چرا جریان تجدّدی در پی نفی جنبۀ قانونی حجاب و تبدیل آن به یک انتخاب شخصی و سلیقهای بود؟ چرا این جریان، یک دهه در اینباره، تلاش رسانهای و نمادین کرد و کوشید جامعه را به سوی انگارۀ حجاب اختیاری سوق بدهد؟ مگر کشف حجاب در معادلۀ براندازی جمهوری اسلامی، چه سهم و نقشی دارد؟ کشف حجاب، چگونه به براندازی کمک میکند و این امر فرهنگی، چه نسبتی با امر سیاسی دارد و به چه واسطههایی در تداوم حاکمیّت، اختلال ایجاد میکند؟ پاسخدادن به این پرسش در شرایط کنونی که کشف حجاب، تعیّن و تحقّق یافته و پیامدها و نتایج آن را به وضوح مشاهده میکنیم، دیگر کار دشواری نیست. همچنان که دین اسلام، «شعائر» دارد که وجه نمادین آن را جلوهگر و مشاهدهپذیر میسازند و تمایز و حتی اقتدار در عرصۀ عمومی میآفرینند، نظام جمهوری اسلامی نیز در حوزۀ زیست زنانه، نمادها و ظهورات و تعیّناتی دارد که از آن جمله، حجاب است. البته این نماد، خودساخته و بشری نیست، بلکه ریشه در حکم الهی دارد و نظام جمهوری اسلامی نیز به سبب اینکه باید در عرصۀ عمومی، احکام شریعت را محقّق کند، آن را قانونی کرد و بهتدریج، وجه نمادین بخشید. حال در این جغرافیای معنایی، روشن است که درهمشکستن حجاب در عرصۀ عمومی، بنیان هویّتی و نمادینِ نظام سیاسی را متزلزل و مخدوش میسازد و آن را با چالش مشروعیّت و تنگنای اقتدار روبرو میکند. کشف حجاب در قالب شرع، حرام شرعی است و در قالب سیاست، حرام سیاسی؛ چراکه به معنی «نافرمانی مدنی» و «معارضۀ با حکومت دینی» است. در اینجاست که حجاب از حوزۀ فرهنگ و سبک زندگی به حوزۀ امنیّت و اقتدار سیاسی راه و تعمیم مییابد و به یک ابزار مهم برای براندازی نظام تبدیل میگردد. این تقابل، گرچه یک انتخاب شخصی و فرهنگی معرفی میشود، اما در اثر روایتپردازی، وجه نمادین یافته و به معنی «کنش براندازانه» است. این معنا، در اختیار فرد نیست که وی بتواند به قصد و نیّت خویش ارجاع بدهد، بلکه در زمینۀ اجتماعی، آفریده میشود؛ آنچه را که در متن یک روند اجتماعی، وجه نمادین یافته و ذیل «نه به حجاب اجباری»، تفسیر شده است، قابل بازتفسیر نیست. بنابراین، خواهناخواه، هر کشف حجابی در این موقعیّت روایتی و تفسیری، معنایی جز معارضۀ با حکومت دینی ندارد. پیش از دهۀ نود، نهفقط کشف حجاب وجود نداشت، بلکه ضعف در حجاب نیز به معنی تقابل با حکومت دینی، تفسیر نشده بود؛ بلکه به انگیزههای شخصی و سلیقهای ارجاع داده میشد؛ چنانکه از «نقص در معرفت دینی» سخن به میان میآمد و یا «میل به تبرّج»، برجسته میشد. اما در دهۀ نود به این سو، طرح امنیّتی برای ایجاد شکاف میان حاکمیّت و مردم، بر روی مسألۀ حجاب، متمرکز شد و آن را به مهمترین نماد سیاسی و ضدهویّتی خویش تبدیل کرد.
https://eitaa.com/mahdi_jamshidi60
☹️تابناک: حرم حضرت زینب به شیعیان انگلیسی سپرده شد!
☹️تحریرالشام در اقدامی قابل تامل حرم حضرت زینب (س) را به جریان شیرازی که به شیعیان انگلیسی معروف هستند، تحویل داده است.
☹️این گروه که مرکزیتشان در عراق است و تحرکاتی نیز در ایران دارند، مدافع و مبلغ تمامی رفتارهایی هستند که موجب وهن شیعه است؛ نظیر قمه زنی./تابناک
@CITYOFSUN
🔰سقوط دمشق پایان ماجرا نیست!
🔹سوریه به منزله یک کریدور حیاتی برای انتقال تجهیزات، نیرو و هماهنگی میان گروههای مقاومت در لبنان، عراق و فلسطین عمل میکرد، اما پس از تغییرات گسترده در حاکمیت سوریه، دسترسی به لبنان و دیگر نقاط ممکن است با دشواریهایی روبهرو شود؛ در این وضعیت، برخی معتقدند این تحولات میتواند قدرت محور مقاومت را کاهش دهد؛ اما تجربه نشان داده زمانی که فشارهای خارجی افزایش یافته، مقاومت توانسته است با طراحی راهکارهای خلاقانه بر این مشکلات غلبه کند.
🔹رهبر معظم انقلاب با تبیینی متفاوت، این رویدادها را فرصتی برای تقویت مقاومت دانستند. ایشان مقاومت را یک «مکتب معنوی و اعتقادی» معرفی کردند که با فشارها و تهدیدها نه تنها از بین نمیرود، بلکه گستردهتر و ریشهدارتر میشود.گروههای مقاومت فلسطین در فضای به شدت محدود و امنیتی سرزمینهای اشغالی، از مبارزه با سنگ به شلیک موشک به سمت دشمن صهیونیستی ارتقا یافتند و امروز در قالب عملیات «طوفانالاقصی»، رژیم صهیونیستی را مقهور قدرت خود کردهاند.
🔹«حشدالشعبی» عراق از زیر خاکستر جنایات صدام، آمریکا و در زمانی که گروهک داعش در حال تصرف عراق بود، متولد شد. «انصارالله» یمن از میانه جنگ و جنایت محور غربی ـ عبری ـ عربی به قدرت و صلابت امروز رسیده است.
🔹امام خامنهای(مدظلهالعالی) تصریح کردند: «مناطق تحت اشغال به دست جوانان شجاع سوری آزاد خواهد شد. این جوانان با ایستادگی، فداکاری و تحمل تلفات بر مشکلات غلبه خواهند کرد.» این سخنان بازتابدهنده اعتماد عمیق به توانایی مردم سوریه در بازپسگیری خاک خود و بازیابی نقش مؤثرشان در محور مقاومت است. در واقع، هرگونه فشار خارجی و اقدامات خشونتآمیز، فرصتی را فراهم میآورد تا جریانهای جدیدی از مقاومت در میان جوانان سوریه شکل بگیرد. سقوط دمشق پایان ماجرا نیست. اندیشه مقاومت عقبه بسیار عمیقی دارد که با محدودیتهای جغرافیایی از بین نخواهد رفت. در این بین انقلاب اسلامی به منزله پدیدهای که جریان مقاومت را قوام، گسترش و پرچمداری کرده است، امروز وظیفهای به مراتب سنگینتر پیدا کرده است.
🔹تاریخ جبهه مقاومت عقلانیت، منطق و تجربیات ارزشمندی دارد که سقوط بشار اسد خللی در آرمان، اهداف و عملکرد آن ایجاد نخواهد کرد. در واقع، با کنار رفتن اسد از قدرت در ارتباط ایران با مقاومت فلسطین و لبنان مشکلاتی ایجاد خواهد شد؛ اما اختلالی در روند حمایت ایران از مقاومت شکل نخواهد گرفت.امروز مقاومت لبنان و فلسطین به مرحلهای از خودکفایی، بلوغ سیاسی، قدرت نظامی و برخورداری از تکنولوژی رسیدهاند که با اتکا به این توانمندیها میتوانند روی پای خود ایستاده و به مقاومت و مبارزات ضد صهیونیستی در چارچوب راهبردهای کلان محور مقاومت ادامه دهند.
✍🏼#مصطفی_علیجانزاده
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
@donyayetahlil
آموزش رسانهای تحریرالشام در خلیج فارس
کارشناس محور مقاومت گفت: حداقل چهار جریان در سوریه داریم که استعداد بالایی برای به هم زدن پروژه آمریکایی شکلگرفته درصحنه را خواهند داشت.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید👇)
https://donyayetahlil.com/archive/56962
🗂منبع: مشرق
تحولات_منطقه
#سوریه
#تحریرالشام
#ناتو
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
مؤلفههای پنجگانه نقشه منطقهای دشمنان
بر اساس فرمایشات بسیار با اهمیت و دوراندیشانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی، پنج مؤلفه اساسی نقشه دشمن در قبال تحولات اخیر را میتوان به شرح زیر مورد توجه قرار داد؛
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید👇)
https://donyayetahlil.com/archive/56974
🗂منبع : بصیرت
مسائل_ایران
#رهبرانقلاب
#دشمن
#اسرائیل
#منطقه
#مقاومت
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
📌واکنش جهان به سقوط بشار اسد و تصرف دمشق سوریه
#تحلیل_فرنگی
🗞1. سازمان ملل: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، پایان جنگ و سقوط رژیم اسد را فرصتی برای ساخت آیندهای با ثبات و صلحآمیز برای مردم سوریه دانست.
2. چین: از تلاشها برای بازگرداندن ثبات به سوریه حمایت کرده و از امنیت شهروندان چینی در سوریه اطمینان حاصل کرده است.
3. مصر: از حفظ توانمندیهای دولت و نهادهای ملی سوریه برای جلوگیری از سقوط به هرج و مرج حمایت کرده است.
4. اتحادیه اروپا: پایان رژیم بشار اسد را تحول مثبتی دانسته و بر لزوم تضمین امنیت در منطقه تأکید کرده است.
5. فرانسه و آلمان: سقوط اسد را خوشحالکننده و تسکینی برای مردم سوریه عنوان کرده و بر لزوم یافتن راهحل سیاسی برای ثبات در کشور تأکید کردهاند.
6. ایران: به حاکمیت و وحدت ملی سوریه احترام گذاشته و خواستار پایان سریع درگیریها و آغاز گفتوگوهای ملی شده است.
7. اسرائیل: سقوط رژیم اسد را نتیجه فشارهای اسرائیل به ایران و حزبالله خوانده و خواستار ایجاد منطقه حائل در بلندیهای جولان شده است.
8. ایالات متحده آمریکا:جو بایدن این لحظه را فرصتی تاریخی برای مردم سوریه دانسته و تأکید کرده که آمریکا برای کمک به سوریه در این دوران پیچیده همکاری خواهد کرد.
9. ترکیه و قطر: تأکید بر لزوم جلوگیری از هرج و مرج پس از سقوط اسد و حمایت از وحدت ملی سوریه.
10. لبنان از تقویت مرزها و نظارت بر اوضاع امنیتی در شرایط بحران یاد کردهاند.
11. معمر العریانی، وزیر اطلاع رسانی دولت مستعفی یمن گفت: پروژه توسعه طلبانه ایران که از شبه نظامیان فرقهای به عنوان ابزاری برای تکمیل هلال ایرانی، ایجاد هرج و مرج، تضعیف حاکمیت کشورها و... استفاده می کرد در حال فروپاشی است.
🗂منبع:دنیای تحلیل
@donyayetahlil
📌چگونگی پیروزی ترکیه در جنگ داخلی سوریه
#تحلیل_فرنگی
🗞۱.سقوط بشار اسد و فرصتهای اردوغان: اردوغان به عنوان یک بازیگر اصلی در تحولات سوریه، این سقوط را فرصتی برای گسترش نفوذ ترکیه در سوریه میبیند. او به دنبال بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان است و تلاش دارد از سقوط اسد بهرهبرداری کند.
۲.روابط ترکیه با هیئت تحریر الشام (HTS): ترکیه به طور غیرمستقیم به HTS کمک کرده و حضور نظامی خود در استان ادلب سوریه موجب محافظت این گروه از حملات رژیم اسد شده است.
۳.نفوذ ترکیه: ترکیه در مدیریت کمکهای بینالمللی به مناطق تحت کنترل HTS و تجارت مرزی با این گروه نقشی مهم ایفا کرده است. اردوغان از این روابط برای به دست آوردن نفوذ در آینده سوریه استفاده خواهد کرد.
۴.چالشهای پیشروی اردوغان: سقوط اسد به نفع ترکیه خواهد بود چرا که به آنکارا اجازه میدهد تا در سوریه به شکل آزادانهتری عمل کند و در مناطق دیگر مانند آفریقا به رقابت با روسیه بپردازد.
۵.چالشهای روابط با ایالات متحده: روابط ترکیه با ایالات متحده به دلیل حمایت آمریکا از گروههای کرد سوریه (YPG) پیچیده شده است. اردوغان امیدوار است که سقوط اسد، فرصتی برای بهبود روابط با واشنگتن و خروج نیروهای آمریکایی از سوریه باشد.
۶.مخاطرات ناشی از بیثباتی: پس از سقوط اسد، سوریه با چالشهای گستردهای در زمینه بیثباتی داخلی، تروریسم، و افراطگرایی روبهرو خواهد بود. ترکیه باید مراقب باشد که این بیثباتی به سرزمین آنکارا سرایت نکند.
۷.بازگشت داعش: احتمال بازگشت داعش و تلاش این گروه برای تجدید سازماندهی در پی سقوط اسد وجود دارد، که این مسئله میتواند تهدید بزرگی برای ترکیه باشد.
۸.بازسازی سوریه: سوریه به سرمایهگذاری و کمکهای بینالمللی برای بازسازی نیاز دارد. ترکیه میتواند در این روند نقش مهمی ایفا کند.ترکیه به دنبال مشارکت در بازسازی سوریه است. این میتواند فرصتهای اقتصادی و سیاسی جدیدی برای آنکارا ایجاد کند.
۹.حکمرانی گروههای شورشی: گروههای شورشی که جایگزین اسد شدهاند هنوز نتوانستهاند حکومتی پایدار و دموکراتیک در سوریه تشکیل دهند. این امر میتواند مشکلاتی برای ترکیه و کل منطقه ایجاد کند.
۱۰.ایجاد بیثباتی در سوریه: اگر دولت جدید نتواند به وعدههای خود عمل کند و یک دولت فراگیر و دموکراتیک تشکیل دهد، سوریه ممکن است دوباره به آشوب و خشونت کشیده شود.در صورت وقوع بیثباتی، ترکیه ممکن است با مشکلاتی از جمله افزایش تعداد پناهندگان و تهدیدات امنیتی روبهرو شود
🗂منبع:دنیای تحلیل
@donyayetahlil
ابومحمد الجولانی، رهبر تروریست های تحریرالشام اعلام کرد : من اجازه نمیدهم از سوریه به عنوان پایگاهی برای حملات علیه اسرائیل استفاده شود.
@CITYOFSUN
24.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
_نظم کنونی جهان در حال تغییر است.
_نظم جدیدی بر جهان حاکم خواهد شد.
_نظام تکقطبی مطرود شده است.
_خطوط اساسی برای این نظم وجود دارد:👇
۱. انزوای آمریکا
۲.انتقال قدرت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و علمی از غرب به آسیا
۳. فکر #مقاومت و جبههی #مقاومت #گسترش خواهد یافت که مبتکرش جمهوری اسلامی است.
❓سوال:
در این دنیای جدید، جایگاه #ایران کجاست؟!
_خودتان را برای این #نظمجدید آماده کنید.
#امید
#انزوایآمریکا
#مقاومت
#ایرانقوی
📲کانال تشکیلات توحیدی
🆔 @tashkilat_ir
▫️▫️▫️▫️
کنترل_ذهن
🔶 موضوع کنترل ذهن موضوع خیلی عجیبیه.
انقدر که حتی توجه افراد روی همدیگه اثر داره.
🔵 شاید چیزی به نام تله پاتی رو شنیده باشید!
💢 کافیه شما با یه آدمی که فکرش آشفته باشه همسفر بشی! اصلا با ذهنش، فکر تو رو هم خراب میکنه!
💢 با یه آدم منفی باف یه جا بشین. میبینی ذهن تو رو میبره جاهای پراکنده. هی اعصاب آدم رو بهم میریزه.
🔶 یعنی انقدر مساله افعال درونی و کنترل ذهن مهمه که اگه کسی به چیزی توجه کنه، روی تو هم اثر میذاره.
✅ یه مدت با آدم حسابی ها و کسانی که ذهن منظمی دارن نشست و برخاست کن. یه مدت توی جمع کسانی که متوجه قیامت هستن بشین.
اثر ذهن متمرکز و منظم اون ها روی شما اثر میذاره.👌
https://eitaa.com/joinchat/782041560Cfac174aa59
بسیار جالب است، افکار عمومی در ایران را به سمتی هدایت میکنند که مردم روسری از سر بردارند و علیه حکومت دینی بایستند.
همان ها در سوریه افکار عمومی را به سمت گرایش به ریشهای بلند سلفی هدایت میکنند تا علیه حکومت سکولار بجنگند و یک حکومت سلفی با قوانین اسلامی و سفت و سخت بیاورند.
بیاید کمی خودمان را از فریبهای بزرگ رهایی بدهیم، بشار از آل سعود دیکتاتورتر است یا از آل خلیفه؟
آزادی های سیاسی و اجتماعی اش از عربستان سعودی کمتر است؟ هرآنچه غرب کوشید تا بن سلمان در عربستان اجرا کند، سالها قبل در سوریه وجود داشت، نه دین اجباری بود، نه حجاب.
مشروب هم سرو میشد، که البته اکنون اعضای تحریر الشام در حال حمله به فروشگاه های مشروبات الکلی هستند در حلب و باقی شهرهای در دستشان.
بین دختر و پسر هم دیوار نبود و...
بروید فیلم های سوریه که قبل 2010 در یوتیوب بارگذاری شده اند را ببینید، کشوری زیبا، توریستی، فعال و پویا، که کنسرت های خارجی که الان در عربستان مد شده، در آنجا برگزار میشد... هیچ شباهتی به کشورهای عربی دیگر نداشت، از همه هم سکولارتر بود
اما اما و اما، برای اسرائیل یک تهدید بود و غرب این را نمی پذیرد.
بحث نه بر سر دین شماست، نه دیکتاتور بودن یا نبودن حکومت شما و نه حتی سکولار یا مذهبی بودن آن... هر کدام از اینها به مقتضای نیاز آنها میتواند برای ما مردم این منطقه زیبا یا زشت جلوه کند.
ما مردم خاورمیانه کی میخواهیم به خود بیاییم و دست از بازیچه سیاستهای غرب و شرق شدن برداریم، خدا میداند. هر روز سازی میزنند و ما هم به هر سازشان آن گونه که میخواهند میرقصیم.
نکته: اصل ماجرا این است هر کشوری در جهت سیاستهای غرب و بویژه آمریکا نباشد محکوم به براندازی و تغییر و تجزیه است.
✅ کانال پیام شهدا👇
بافشردن انگشت وارد کانال شهدا خواهید شد وپیوستن را کلیک کنید.
╭═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/782041560Cfac174aa59
╰═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╯
ما را همراهی کنید.
دعای شهدا همراهتان
#پیامشهدا
📚داوود و بیوهزن
زنی به حضور حضرت داوود آمد و گفت: ای پیامبر خدا پروردگار تو ظالم است یا عادل؟
داوود فرمود: خداوند عادلی است که هرگز ظلم نمیکند؛ سپس فرمود: مگر چه حادثهای برای تو رخ داده است که این سؤال را میکنی؟
زن گفت: من بیوهزن هستم و سه دختر دارم، با دستم ریسندگی میکنم، دیروز شال بافته خود را در میان پارچهای گذاشته بودم و به طرف بازار میبردم تا بفروشم و با پول آن غذای کودکانم را تهیه سازم. ناگهان پرندهای آمد و آن پارچه را از دستم ربود و برد و تهیدست و محزون ماندم و چیزی ندارم که معاش کودکانم را تأمین نمایم.
هنوز سخن زن تمام نشده بود که در خانه داوود را زدند، حضرت اجازه وارد شدن به خانه را داد. ناگهان ده نفر تاجر به حضور داوود آمدند و هر کدام صد دینار (جمعاً هزار دینار) نزد آن حضرت گذاردند و عرض کردند: این پولها را به مستحقش بدهید.
حضرت داوود از آنها پرسید: علت این که شما دستهجمعی این مبلغ را به اینجا آوردهاید چیست؟
عرض کردند: ما سوار کشتی بودیم، طوفانی برخاست، کشتی آسیب دید و نزدیک بود غرق گردد و همه ما به هلاکت برسیم. ناگهان پرندهای دیدیم، پارچه سرخ بستهای به سوی ما انداخت، آن را گشودیم، در آن شال بافته دیدیم، به وسیله آن مورد آسیب دیده کشتی را محکم بستیم و کشتی بی خطر گردید و سپس طوفان آرام شد و به ساحل رسیدیم و ما هنگام خطر نذر کردیم که اگر نجات یابیم هر کدام صد دینار بپردازیم و اکنون این مبلغ را که هزار دینار از ده نفر ماست به حضورت آوردهایم تا هر که را بخواهی، به او صدقه بدهی.
حضرت داوود به زن متوجه شد و به او فرمود: پروردگار تو در دریا برای تو هدیه میفرستد، ولی تو او را ظالم میخوانی؟
سپس هزار دینار را به آن زن داد و فرمود: این پول را در تأمین معاش کودکانت مصرف کن، خداوند به حال و روزگار تو، آگاهتر از دیگران است
✅ کانال پیام شهدا👇
بافشردن انگشت وارد کانال شهدا خواهید شد وپیوستن را کلیک کنید.
╭═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/782041560Cfac174aa59
╰═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╯
ما را همراهی کنید.
دعای شهدا همراهتان
#پیامشهدا