💜درآستانهٔ روز زن،
💜ﺗﻘﺪﯾﻢ به زنـــان ایران زمین
💚ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻧﺎﺯ ﻫﺴﺘﯽ ﺩﺭ ﻭﺟﻮﺩ
💚ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﯾﮏ ﻓﺮﺷﺘﻪ ﺩﺭ ﺳﺠﻮﺩ
💚ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﯾﮏ ﺑﻐﻞ ﺁﺳﻮﺩﮔﯽ
💚ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﭘﺎﮐﯽ ﺍﺯ ﺁﻟﻮﺩﮔﯽ
💚ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻫﺪﯾﻪ ﯼ ﻣﺮﺩ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ
💚ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻫﻤﺪﻡ ﻭ ﯾﮏ ﻫﻢ ﺻﺪﺍ
💛ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻋﺸﻖ ﻭ ﻫﺴﺘﯽ؛ ﺯﻧﺪﮔﯽ
💛ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﯾﮏ ﺟﻬﺎﻥ ﭘﺎﯾﻨﺪﮔﯽ
💛ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻟﻄﯿﻒ؛ ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎﺭ
💛ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﺭ ﻻﻟﻪ ﺯﺍﺭ
💛ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻋﺎﺷﻘﯽ؛ ﺩﻟﺪﺍﺩﮔﯽ
💛ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺭﺍﺳﺘﯽ ﻭ ﺳﺎﺩﮔﯽ
❤️ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻋﺎﻃﻔﻪ؛ ﻣﻬﺮ ﻭ ﻭﻓﺎ
❤️ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻣﻌﺪﻥ ﻧﻮﺭ ﻭ ﺻﻔﺎ
❤️ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺭﺍﺯ؛ ﻣﺤﺮﻡ؛ ﯾﮏ ﺭﻓﯿﻖ
❤️ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﯾﺎﺭ ﯾﮑﺪﻝ؛ ﯾﮏ ﺷﻔﯿﻖ
❤️ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻣﺎﺩﺭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻣﺮﺩ
❤️ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻫﻤﺪﻡ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺩﺭﺩ
💙ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺣﺲ ﺧﻮﺵ؛ ﺣﺲ ﻋﺠﯿﺐ
💙ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺑﻮﺳﺘﺎﻧﯽ ﭘﺮ ﻧﺼﯿﺐ
💙ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺑﺎﻏﻬﺎﯼ ﺁﺭﺯﻭ
💙ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻧﻌﻤﺘﯽ ﺩﺭ ﭘﯿﺶ ﺭﻭ
💙ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺑﻨﺪﻩ ﯼ ﺧﻮﺏ ﺧﺪﺍ
💙ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻧﯿﻤﯽ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺟﺪﺍ
💜ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻫﻤﺴﺮﯼ ﺧﻮﺏ ﻭ ﺷﻔﯿﻖ
💜ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﯾﺎﺭ ﻭ ﺭﻓﯿﻖ
💜ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺍﻧﻔﺠﺎﺭ ﻧﻮﺭﻫﺎ
💜ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻧﻐﻤﻪ ﯼ ﺭﻭﺡ ﻭ ﺭﻭﺍﻥ
💜ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺳﺎﺯ ﻣﻮﺳﯿﻘﯽ ﺟﺎﻥ
💜ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﻣﺮﻫﻢ ﻫﺮ ﺧﺴﺘﮕﯽ
💜ﺯﻥ ﯾﻌﻨﯽ : ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻭﺍﺑﺴﺘﮕﻰ
پیشاپیش ولادت حضرت زهراء سلام الله علیها روز زن و مادر مبارک باد
❤️💙💜❤️💛💙
موسسه بیت الرضا علیه السلام
https://eitaa.com/beytorezayazd
🔻بررسی جریان مقاومت در برابر صهیونیسم در غرب: دیدار با دکتر میشل کُلُن
🖊میلاد حسن زاده _____________________________
▫️فرصتی ارزشمند دست داد تا در نشستی تخصصی میزبان دکتر میشل کُلُن باشیم؛ نویسنده، پژوهشگر و کارشناس رسانهای که فعالیتهای گستردهاش او را به چهرهای برجسته در گفتمان ضدصهیونیستی تبدیل کرده است. این نشست نهتنها دریچهای به ابعاد مختلف جریان مقاومت در غرب گشود، بلکه فرصتی فراهم کرد تا درباره اهمیت شبکهسازی، مقابله با تحریفهای رسانهای و ضرورت شناخت اندیشکدههای غربی، از دیدگاه دکتر کُلُن بیشتر بیاموزم.
🔻دکتر کُلُن، با تألیف بیش از ۵۰ جلد کتاب، راهاندازی وبسایتی با بیش از ۱۰۰ هزار عضو فعال و حضوری پررنگ در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و یوتیوب با ۵۰۰ هزار مشترک، توانسته نقشی اساسی در گفتمان مقاومت ایفا کند. او در این نشست بر اهمیت مقابله با تحریفهای تاریخی و رسانهای درباره فلسطین و جریان مقاومت تأکید کرد. به باور او، تاریخ اسرائیل بهطور نظاممند در غرب مخفی شده و تصویری شیطانی از فلسطین و حامیان آن ترسیم شده است.
🔻یکی از نکات کلیدی مطرحشده توسط دکتر کُلُن، اهمیت شبکهسازی مؤثر با جوانان اروپا بود. او تأکید کرد که انتقال پیام مقاومت نیازمند سعهصدر، دیالوگ و شناخت دقیق از مخاطبان است. همچنین، او بر تشکیل جبههای متحد علیه اخبار جعلی رسانههای غربی و صهیونیستی تأکید کرد و این اقدام را لازمه مقابله با هژمونی رسانهای دانست.
▪️در پاسخ به سوالم در مورد ابزارهای ارتباطی، او توضیح داد که هر پلتفرم مخاطبان خاص خود را دارد:
- افراد قدیمیتر در فیسبوک،
- ژورنالیستها در توییتر،
- و جوانان در اینستاگرام و تیکتاک فعال هستند. که شناخت دقیق از بسترهای رسانهای و تدوین استراتژی متناسب برای این ارتباط، ضروری است.
🔻او همچنین بر لزوم مطالعه و شناخت اندیشکدهها و اتاق فکرهای آمریکایی تأکید کرد. به گفته دکتر کُلُن، این مراکز، طرحهای خود را علیه ایران و کشورهای مستقل بهصورت کاملاً شفاف منتشر میکنند و شناخت این منابع میتواند به ابزار مؤثری برای مقابله با این طرحها تبدیل شود.
دیدار با مسئولان موسسه افق نو ✨🤝
▫️این دیدار، علاوه بر آشنایی با دکتر کُلُن، فرصتی برای دیدار دوباره با دکتر غلامرضا منتظمی، رئیس موسسه افق نو، و حامد قشقاوی، دبیر امور بینالملل این موسسه، فراهم کرد. دکتر منتظمی، بهعنوان بنیانگذار و مدیرعامل موسسه، سالهاست در حوزه مقابله با نفوذ فرهنگی و رسانهای غرب و صهیونیسم فعالیت کرده است و کنفرانس بینالمللی افق نو یکی از مهمترین اقدامات او در این راستا به شمار میرود.
🔻حامد قشقاوی نیز، به دلیل ارتباطات گسترده با نخبگان مستقل غربی و نقش فعالش در گفتمان مقاومت، حتی در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفته است. هماهنگی و دعوت دکتر کُلُن به ایران حاصل تلاشهای این ۲ شخصیت است.
نمیتوان از موسسه افق نو سخن گفت و از مرحوم استاد نادر طالبزاده یاد نکرد. او، بهعنوان یکی از بنیانگذاران موسسه و از برجستهترین چهرههای جبهه مقاومت، نقشی بیبدیل در شکلدهی این مجموعه ایفا کرد. مرحوم طالبزاده با دیدگاه بینالمللی و دغدغهاش برای رساندن صدای حق به جهانیان، موسسه افق نو را به بستری برای تبادل اندیشه و مقابله با صهیونیسم و امپریالیسم تبدیل کرد. 🌹
🍃علاقه من به مرحوم طالبزاده از سالها پیش شکل گرفت و شخصیت، اندیشهها و مسیر فکری او همواره برایم الهامبخش بوده است. نمیتوانم از نقش او در شکلگیری افکار و مسیر حرفهای خودم چشمپوشی کنم.
یادآوری تجربهای ارزشمند 🎥🌿
🔻آخرین دیدار من با دکتر منتظمی به دیماه ۱۳۹۲ برمیگردد؛ زمانی که برای ساخت مستندی درباره راهیان نور با ایشان همکاری داشتم. آن تجربه نهتنها فرصتی برای شناخت عمیقتر مسائل مقاومت بود، بلکه اهمیت همکاریهای فکری و فرهنگی در تقویت جبهه حق را بیش از پیش برایم آشکار کرد.
🔻این نشست و دیدار با دکتر کُلُن و مسئولان موسسه افق نو، بار دیگر اهمیت شبکهسازی بینالمللی و استفاده از ابزارهای رسانهای برای گسترش گفتمان مقاومت را به من یادآوری کرد. در جهانی که رسانههای صهیونیستی و غربی تلاش میکنند حقیقت را تحریف کنند، نقش افرادی همچون دکتر کُلُن و مؤسساتی مانند افق نو در روشنکردن حقایق، حیاتی است. این مسیر، هرچند دشوار، اما به تقویت جبهه حق و تحقق عدالت ختم خواهد شد.
📲برای دسترسی به سایت دکتر کلن اینجا را لمس کنید
#گفتمان_مقاومت #رسانه_مستقل #تضاد_رسانهای
#فرزند_انقلاب | لینک کانال 👇
@revolutionson
انقلاب خمینی اینگونه نیست
🔺امام که انقلاب را آغاز کرد، عده ای به هر بهانه ای و توجیهی متوسل میشدند که اصل این انقلاب را زیر سوال ببرند، اما وجود آنها باعث میشد برخی فراموش کنند جریان منحرف دیگری را که انقلاب را به سبک چریکهای مسلح تقلیل میدهند، تماشا کنند. ظاهرگرایان انقلابی را.
🔺انقلاب که پیروز شد، در زمان نظام سازی، عده ای تلاش میکردند حاکمیت قانون الهی و ولایت فقیه را به هر بهانه و استدلالی کنار بگذارند، اما وجود آنها باعث میشد برخی فراموش کنند جریان منحرف دیگری که به اسم اسلام، اراده مردم را کنار میگذاشت، تماشا کنند. امام هر دو را رد کرد وقتی گفت:" جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد".
🔺وقتی دوران جنگ شد، عده ای اصل جنگ را زیر سوال میبردند و تسلیم را به هر بهانه ای توجیه میکردند، اما وجود آنها باعث میشد که غفلت کنیم و نبینیم کسانی را که به اسم جنگ، به مردم فشار اقتصادی آوردند و مدلهای غلط چپ را کپی برداری کردند و جنگ را فقط در ابزار فهمیدند و خون به دل امام و سیدعلی خامنهای و مردم کردند.
🔺بعد از جنگ دو دسته تصمیم نظام و امام را نقد کردند یکی آنانکه میگفتند ما از اول گفتیم تسلیم شوید و گوش ندادید یکی هم آنانکه میگفتند شکست خوردیم و ده سال انقلابمان هیچ عایدی نداشت. هر دو خون به دل امام کردند. او مجبور شد ثمرات جنگ را بشمرد و مظلومانه توضیح دهد که دیگران او را گول نزده اند، دور نزده اند، و با چشم باز تصمیم گرفته.
🔺در دوران بعد رحلت امام هم دو جریان وجود داشت آنانکه غربگرا (یعنی ظلمگرا) بودند و آنانکه به تعبیر رهبری عدالت را بدون عقلانیت و معنویت دنبال میکردند. آن اولی نباید باعث شود به این دومی کم توجه شویم. جریان ناامید کننده مردم و تحقیر کننده مردم و دوقطبی ساز و درگیر با ولایت و نظام.
🔺حالا هم قصه همان قصه است. دو جریان مردم را از جنگ میترسانند یکی آنانکه میگویند باید تسلیم شویم و یکی آنانکه مدعی اند تسلیم شده ایم.
🔺دو جریان مردم را تحقیر میکنند یکی آنانکه مردم را به رهبری و مسوولین بدبین میکنند و بی اعتماد، چون میگویند اینها جنگ طلبند یکی هم آنانکه مردم را به رهبری و مسوولین بدبین میکنند و بی اعتماد، چون میگویند اینها مماشات میکنند و منفعلند.
🔺دو جریان خون به دل امیرالمومنین ع کردند، عالم متهتک و جاهل متنسک، دشمن زرنگ و هم جبهه ای های ظاهرگرا، دو جریان خون به دل امام مجتبی ع کردند، معاویه بازهای دنیاخواه و آنانکه به امام مظلوم ما گفتند، یا مذل المومنین. اصلا دو جریان خون به دل پیامبر ص کردند یکی لشکر ابوسفیان و آنانکه اقبالی به آنها داشتند و یکی هم آنانکه احد را ظاهرگرایانه واگذار کردند، و در صلح حدیبیه پیامبر را متهم کردند، هنگام تقسیم غنائم به او گفتند "ای رسول خدا عدالت بورز" و درباره او گفتند او هذیان میگوید. همگیشان مشترکند در ظاهرگرایی در آرمانجویی.
🔺رفقا به بهانه درگیری با آن جریان، گول این جریان را نخورید. مراقب انقلابیون ظاهرگرا باشید. اینها کاری را که جریان منفعل تسلیم مقابل غرب نمیتواند با روح و روانتان بکند، به سادگی به اسم انقلابی گری با شما انجام میدهند. شما را از جنگ میترسانند و به نظام و تصمیم گیران بی اعتمادتان میکنند و بینتان اختلاف و دوقطبی ایجاد میکنند. اینها شبیه انقلاب امام نیستند، اینها مسیرشان شبیه سیدعلی خامنه ای نیست.
@ali_mahdiyan
سقوط اسد شاید بهترین اتفاق برای اصلاح طلبان ایران باشد
برای ایران، سقوط بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه و آنچه از رژیم او باقی مانده بود، همراه با تصمیم مسکو برای کنار گذاشتن اصلیترین متحد خود در خاورمیانه، یک فاجعه راهبردی به شمار میآید.
استراتژی مقاومت ایران بر ائتلاف با اسد استوار بود. بهویژه که رهبران ایران نگرانند که اسد با گروهی که بیدرنگ "تروریست" نامیدند، جایگزین شود. در این زمینه، ذهنیت تهران از تهدید احتمالی حاکمان جدید سوریه، مشابه دیدگاه سیاستگذاران آمریکایی است.
در واشینگتن و تهران، نگرانی مشترک این است که پیروزی نوعی "جهادگرایی سنی ملایم" ممکن است به تداوم جنگ داخلی و تجزیه بیشتر سوریه یا حتی احیای نسخهای جدید از بهاصطلاح دولت اسلامی (داعش) بیانجامد.
اصلاحطلبان ایران این نگرانی را دارند. همزمان، سقوط اسد آرایش سیاسی جمهوری اسلامی را به هم ریخته است. آنچه بهعنوان تثبیت گریزناپذیر نسل جدیدی از تندروها تلقی میشد، اکنون متفاوت به نظر میرسد.
تلاش برای تنشزدایی در داخل و خارج
همواره رابطه نزدیکی بین تلاش دشوار اصلاحطلبان برای تأثیرگذاری بر نظام سیاسی ایران و موضوع حساس روابط ایران و ایالات متحده وجود داشته است. یک تعمیم کلی درباره گروهی به پیچیدگی و گونه گونیِ "اصلاحطلبان ایران" میتواند خطرناک باشد.
با این حال، میتوان گفت که آنها نفرت یا ترس شدیدی از قدرت فرهنگی و ایدئولوژیک آمریکا که رقبای تندروشان را برمیانگیزد، ندارند. برعکس، بسیاری از آنها از اندیشههای سیاسی غربی تأثیر پذیرفتهاند.
اصلاحطلبان با انعکاس ماهیت چندوجهی تفکر سیاسی در ایران، از مارکسیسم، لیبرالیسم کلاسیک، اگزیستانسیالیسم و آنچه زمانی "جهانسومیگرایی" خوانده میشد، الهام گرفتند تا چشماندازی از تغییر سیاسی را نه از طریق انقلاب مردمی، بلکه با فرآیند عملی دشوار و متکی بر ساخت ائتلافها و ترویج سیاستی بازتر و چندصدایی تر، پیش ببرند.
با توجه به نیروهای مخالف اصلاحطلبان تلاش کردند با حمایت از تعامل بینالمللی با غرب و حتی ایالات متحده، قدرت سیاسی داخلی خود را تقویت کنند.
آنچه رئیسجمهور پیشین محمد خاتمی "گفتوگوی تمدنها" نامید، یک قمار راهبردی در این پروژه داخلی و جهانی پیچیده بود. هر رئیسجمهور اصلاحطلب، از خاتمی گرفته تا حسن روحانی و رئیسجمهور فعلی مسعود پزشکیان، نسخهای از این رویکرد را دنبال کردهاند.
علاوه بر این، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین و معاون فعلی رئیسجمهوری، نقش محوری در حمایت از هر سه رئیسجمهوری اصلاحطلب ایفا کرد. برای ظریف و همپیمانانش در وزارت أمور خارجه، دانشگاهها و روشنفکران، تأمین توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵، نقطه اتکای سیاسی و راهبردی در مبارزه برای مهار تندروها و جلب موافقت رهبر معظم بود.
برای اصلاحطلبان، مفاد برجام – از جمله "بندهای غروب" – فرصتی ۱۰ تا ۱۵ ساله برای بازسازی اقتصاد ایران و پیوند کشور با عرصه دیپلماسی و اقتصاد جهانی فراهم کرد.
دولت باراک اوباما نیز شرط مشابهی بست، اما این قمار با خروج دونالد ترامپ از توافق در سال ۲۰۱۸ به شکست انجامید. استعفای ناگهانی ظریف از سمت وزیر أمور خارجه در فوریه ۲۰۱۹ نهتنها بازتابی از ناامیدی او از فروپاشی ظاهری توافقی بود که برای دستیابی به آن تلاش کرده بود، بلکه پس از دیداری میان رهبر ایران و اسد که ظریف از آن کنار گذاشته شده بود و احتمالاً حتی از آن بیخبر بود، رخ داد.
پیام روشن بود: به نظر میرسید که اصلاحطلبان دیگر در استراتژی "مقاومت" که تندروها در کانون سیاست خارجی ایران قرار داده بودند، جایی نداشتند. با انتخاب ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور تندرو در سال ۲۰۲۱، به نظر میرسید که پروژه اصلاحطلبی بهطور کامل فروپاشیده است.
سقوط اسد ممکن است جان تازهای به اصلاحطلبان بخشیده باشد. برای ظریف، این لحظه نهتنها یادآور هشدارهای قبلی او درباره قدرت رقبای تندرویش است، بلکه به نوعی اجرای عدالت تلخ نیز به شمار میرود.
"محور مقاومت" ایران، مهمترین متحد خود در دمشق را از دست داده، در حالی که متحد شماره دو آن، حزبالله، پس از تحمل ضرباتی پرشمار، به ویژه ترور حسن نصرالله، دبیرکل خود توسط اسرائیل در ۲۷ سپتامبر، با اسراSیل به آتشبس رسیده است.
با این حال، باید به یاد داشت که از همان ابتدا، استراتژی مقاومت ایران بر دو پایه ی به کارگیری نیروی نظامی یا تهدید به استفاده از آن در کنار دیپلماسی بنا شده بود. اگرچه تندروها از اصلاحطلبان متنفر بودند، اما به ارتباطات آنها با رهبران جهانی و همچنین تخصص وزارت امور خارجه که تحت سلطه اصلاحطلبان بود، نیاز داشتند. ظریف این را میدانست، هنگامی که استعفای خود در سال ۲۰۱۹ را پس گرفت.
https://responsiblestatecraft.org/syria-iran/
سید مرتضی موسوی:
ائتلاف پان ترکیسم – صهیونیسم – تکفیری در سوریه/تلاش ها برای ایجاد نظم آنگلوساکسونی در منطقه
دکتر احمد کاظمی، کارشناس مسایل اوراسیا در همایش بینالمللی ” قفقاز و جهان ایرانی ” در دانشکده شرقشناسی دانشگاه اسلاونی (دانشگاه روسی – ارمنی) در ایروان ، با ارایه مقاله “ساخت جهان تورانی در اوراسیا؛ طراحان، اهداف و پیامدها ” گفت:
« تحولات اخیر سوریه و از آن جمله، نقض روند آستانه و حضور سربازان مزدور از جهان ترک ادعایی و پیوند پان ترکیسم – صهیونیسم – تکفیری نشان می دهد که در نبر نظم های سیاسی، زنگ های خطر برای ایران، روسیه و چین به صدا درآمده است و اکنون برهه تاریخی برای همکاری این کشورها جهت مقابله با مخاطرات نظم آنگلوساکسونی است.
بحث من درباره ایجاد جهان تورانی یا به عبارت دقیق، “ساخت جهان تورانی در اوراسیا؛ اهداف ، طراحان و پیامدها” است. در سه بخش بطور خلاصه به این موضوع می پردازم.
ماهیت و چیستی جهان تورانی و سابقه تاریخی آن
اهداف جهان تورانی
چالش های شکل گیری جهان تورانی و ارتباط آن با ارمنستان
۱۶۰ سال پیش ، تفکر جهان تورانی توسط یک یهودی مجارستانی به نام آرمینیوس وامبری مطرح شد که بحث پان تورانیسم را در آسیای مرکزی و اویغورستان چین را با عنوان ایجاد امپراطوری تورانی ارایه کرد.
بعدا لئون کاهن، یهودی فرانسوی فکر برتری ترکان را مطرح کرد. یهودی انگلیسی به نام آرتور دیوید لملی نیز بحث برتری اقوام ترک و توران را ترویج داد. لملی در ابتدای کتابش با عنوان “مقدمه ای بر زبان ترکی” می گوید اقوام ترکی که با عنوان توران نام برده می شوند، تنها اقوامی هستند که توانسته اند لرزه بر ایران، روسیه، چین و اروپا بیاندازند.
امروز این اندیشه پس از ۱۶۰ سال مجددا مطرح شده است.آرنولد توین بی، تاریخ دان مشهور انگلیسی که مطالعات خوبی درباره پان تورانیسم انجام داده است، تاکید می کند که اگرچه توران یک واژه فارسی است، اما تفکر پان تورانیسم یک تفکر تصنعی و وارداتی برای منطقه است که از سمت اروپا و انگلستان ایجاد شده است.
امروز که ۱۶۰ سال از زمان ارایه این توطئه می گذرد، پان تورانیسم که با تشکیل جمهوری ترکیه و قبل از آن، در اواخر عمر امپراطوری عثمانی در زمان کمیته اتحاد و ترقی توسط افرادی مثل یوسف آکچورا، ضیاء گوک آلپ و افراد دیگری تقویت و مطرح شدند دوباره در کانون تحرکات انگلیسی این بار از آستین ترکیه قرار گرفته است.
پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، تورگوت اوزال ، رییس جمهوری وقت ترکیه می گوید که فرصتی برای ترکیه ایجاد شده است که چنین فرصتی هر سیصد سال یک بار می تواند ایجاد شود. این فرصت، اتصال کشورهای موسوم به جهان ترک است. این ایده، به مدت سی سال توسط تر کیه دنبال شد تا اینکه بعد از جنگ دوم قراباغ در نوامبر ۲۰۲۰ ، به شکل بسیار گسترده تقویت و تبلیغ می شود.
قبل از آن، در سال ۱۹۹۲ نشست سران کشورهای ترک را در آنکارا داشتیم و بعد “ترک سوی” به عنوان یک سازمان به ظاهر فرهنگی در سال ۱۹۹۳ تشکیل شد و بعد در سال ۲۰۰۹ ، شورای کشورهای ترک زبان در نخجوان تاسیس شد.
یک سال پس از جنگ دوم قراباغ ، در سال ۲۰۲۱ به یک باره شاهد ایجاد “سازمان دولت های ترک” بودیم که از منطقه دریای مدیترانه تا ترکیه و قفقاز و دریای کاسپین و آسیای مرکزی و منطقه اویغور نشین سین کیانگ چین را مدعی است.
تعداد مصوبات و نشست های این سازمان طی چهار سال اخیر بیشر از تعداد نشست ها و تصمیمات آن در قبل از جنگ دوم قراباغ است. ایجاد پرچم واحد توران، بحث ایجاد پول واحد، بحث ایجاد مجمع پارلمانی جهان ترک، منطقه ویژه اقتصادی ترک، بحث ایجاد مجمع جوانان توران، ایجاد رسانه واحد، ایجاد الفبای واحد و بحث نوشتن کتب تاریخی مشترک، بخشی از تصمیماتی است که در این چهار سال اتخاذ شده است.
اتفاقی که ما شاهدش هستیم، این است که در کنار روندهای اصلی جهانی و منطقه ای و با سوءاستفاده از جنگ اوکراین و وضعیت محور مقاومت، یک تفکری براساس پان تورانیسم در حال شکل گیری است.
بعد از جنگ دوم قراباغ در ۲۰۲۰، شاهد چند روند هستیم. یکی، استحاله هویت دینی ، فرهنگی و زبانی در جمهوری آذربایجان است، پان تورانیسم انگلیسی دشمن هویت اصیل آذربایجانی است. در همین راستا، همزمان با تشدید فتنه پان تورانیسم، مرز جمهوری آذربایجان با ایران به بهانه کرونا مسدود شده و اقداماتی برای استحاله هویت آذربایجانی در جریان است.
در جمهوری آذربایجان سه مرحله قومی را شاهد بوده ایم؛ پان آذریسم از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۳ که الهام علی اف روی کار آمد، مرحله دوم ، پان ترکیسم از ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ که جنگ دوم قراباغ روی داد و از این زمان به بعد نیز مرحله پان تورانیسم انگلیسی است برای ایجاد تغییرات ژئوپلتیکی در منطقه.
این جهان ترک – تورانی که در حال ایجاد است، نقش خودش را در چند جا در روندهای جهانی و منطقه ای نشان داده است. در جنگ اوکراین ، رویکرد جهان ترک را در حمایت از نیروهای آزوف و در بحث کریمه و در موضوع محاصره روسیه از طریق دریای سیاه و تنگه های داردانل و بسفر شاهد بودیم.
همچنین نقش جهان ترک را در وقایع بعد از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (عملیات طوفان الاقصی) و حمایت عملی از نسل کشی رژیم صهیونیستی شاهد بوده ایم. از جمله حمایت تدارکاتی و تامین انرژی و ارسال ارزاق و سوخت و سایر اقلام از جمهوری آذربایجان و قزاقستان و ترکیه به اسراییل.
نقش جهان ترک را در همین یک هفته اخیر در حملات گروههای تکفیری و تروریستی (به اذعان فهرست گروههای تروریستی سارمان ملل) به سوریه شاهد بوده ایم؛ در حمله به سوریه هیات تحریرالشام، نیروهای طرفدار اردوغان و دولت باغچه لی، رییس حزب افراطی حرکت ملی ترکیه و گرگ های خاکستری که در اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است، سرباز مزدورانی از قومیت اویغوری، ازبک، ترکمن، قبرسی و داغستانی و … که آنکارا همه آنها را جهان ترک می داند، مشارکت پررنگ نداشتند.
در واقع امروز دنیا شاهد دو کلان تحول است؛ یکی تحولات اوکراین که مورد توجه جهانی است و دوم تحولات فلسطین و لبنان و غرب آسیا. در بین این دو کلان تحول، یک امپراطوری تصنعی تورانی با ایده افراطی در حال شکل گیری است.
جهان تورانی براساس نظم آنگلوساکسونی و تفکر پان تورانیسم انگلیسی در حال طراحی و اجرا می باشد. به همین خاطر است که وقتی قراباغ دچار پاکسازی قومی می شود و یک جمعیت مسیحی در آنجا از روی نقشه جابجا می شود، انگلستان مدعی جهان مسیحی سکوت مطلق اختیار می کند.
چون انگلیس دنبال یک طرح ژئوپلیتیکی است و یک نبرد میان نظم های سیاسی در فرایند افول امریکا مطرح است. این نبرد از یک دهه پیش با بحث افول آمریکا شروع شده است و انگلیس به دنبال این است که نظم آنگلوساکسونی خود را در منطقه قفقاز و آسیای مرکزی بر پایه پان تورانیسم ۱۶۰ ساله احیاء و اجرا کند.
بطوری که با تقویت فتنه تورانی، گفتمان قومی ترکیه با گفتمان فرقه ای افراطی اخوانی درآمیخته است و دولت ترکیه با حزب پان ترکیستی حرکت ملی ائتلاف کرده است و نام آسیای مرکزی را به “ترکستان” برگردانده است.
همچنین رویکرد ژئوپلیتیک تهاجمی را در قبال عراق، سوریه، قبرس، ارمنستان و سایر همسایگان در پیش گرفته است و در همین حال، معاهده ۱۹۲۳ لوزان را که مرزهای کنونی ترکیه را مشخص کرده است، بی اعتبار می داند.
همچنین جمهوری آذربایجان که به لحاظ نژادی، تاریخی و مولفه های هویت فرهنگی جزئی از باصطلاح جهان ترک نیست و در واقع، جزئی از نژاد و جهان تاریخی ایرانی است. آذریها در شمال و جنوب ارس و آذربایجان و آران در بسیاری از مقاطع تاریخی، پرچم دار ایران بوده و هستند.
به همین دلیل، هویت اصیل آذربایجانی، بزرگترین چالش ایده آنگلوساکسونی جهان ترک است. از اینرو شاهد پروژه خطرناک استحاله هویتی در جمهوری آذربایجان هستیم. حکومت الهام علی اف با گذار از آذربایجان گرایی، به سوی ترک گرایی در حال حرکت است.
بر خلاف پدرش حیدر علی اف که می گفت “من افتخار می کنم که آذربایجانی هستم”، الهام علی اف می گوید که “ما به جهان ترک تعلق داریم” این نشان دهنده تلاش برای استحاله هویتی، فرهنگی و زبانی در جمهوری آذربایجان است.
دولت باکو همچنین بحث باصطلاح “آذربایجان غ ر ب ی” را علیه ارمنستان مطرح کرده است که نشان دهنده تهاجمی بودن رویکرد باکو با اتکا به پان تورانیسم انگلیسی علیرغم بازپس گیری اراضی اش است. در راستای همین سیاست تهاجمی، حاضر به امضای معاهده صلح با ارمنستان نمی شود.
اهداف جهان ترک چیست؟ انگلستان از پیشبرد پان تورانیسم به دنبال دستیابی به چه اهدافی است؟ مهمترین هدف پان تورانیسم، مهار سه جانبه روسیه، ایران و چین است. نباید فراموش کرد که آرنولد توین بی ، تاریخ دان انگلیسی می گوید جهان تورانی شامل ترکیه، تاتارهای غازان، آذری های قفقاز، تاتارهای کریمه، تاتارهای سیبری غربی و مردمان آسیای میانه ، ترک های افغانستان و اویغورهای چین است.
بنابراین، اگر جهان تورانی شکل بگیرد، سه کشور مهم در مرحله گذار به نظم نوین جهانی از طریق ناتوی ترکی محاصره خواهند شد. ضمن اینکه تسلط بر منابع انرژی و معادلات حمل و نقل و گسترش ناتو به منطقه در قالب این تفکر دنبال می شود.
جهان ترک با چند چالش مواجه است. مهمترین و نخستین چالش این که به لحاظ ماهوی چیزی به عنوان “جهان ترک” وجود ندارد. زیرا، اجزای این جهان مورد ادعا، به لحاظ نژادی ، زبانی و هویت فرهنگی و تاریخی و عادات و سنن قدیمی متفاوت هستند. مهمتر اینکه، اساسا جمهوری آذربایجان به دلایلی که اشاره شد، ربطی به این جهان ترک ندارد.
دومین چالش جهان ترک، فقدان اتصال جغرافیایی این جهان به واسطه ارمنستان است.
سومین چالش جهان ترک در شرایط کنونی، رویکرد درست دولت ارمنستان در مخالفت با ایجاد هر گونه “دالان فراسرزمینی” است. چون، کریدوری که جهان ترک به دنبال آن است، در حقیقت همان “دالان تورانی ناتو” است.
در چنین شرایطی، طراحان و حامیان “جهان ترک” برای پیشبرد فتنه خود، سعی دارند آن را به عنوان یک ایده فرهنگی و اقتصادی بازنمایی کنند، در حالی که جهان ترک یک فتنه تاریخی. ژئوپلیتیکی، امنیتی و قومی است.
طراحان آن با پیشنهاد مشوق های تاکتیکی اقتصادی، انرژی و حمل و نقلی به ارمنستان و روسیه تحت تحریم، در تلاشند تا بتوانند در مقابل امتیازات تاکتیکی، امتیازات راهبردی اخذ کنند.
اما، تحولات اخیر سوریه و از آن جمله، نقض روند آستانه و حضور سربازان مزدور از جهان ترک مورد ادعا و پیوند پان ترکیسم – صهیونیسم – تکفیری نشان می دهد که زنگ های خطر برای ایران، روسیه و چین به صدا درآمده است.
اکنون برهه تاریخی برای همکاری این کشورها جهت مقابله با نظم تحمیلی آنگلوساکسونی است که به دنبال تغییرات ژئوپلتیکی در منطقه است.
اگر جهان ترک شکل بگیرد،نخستین قربانی آن بلحاظ ژئوپلیتیکی ، ارمنستان خواهد بود که قبلا در سال ۱۹۱۵ و نیز در ۲۰۲۳ در قراباغ ، دو تجربه تاریخی پاکسازی قومی را تجربه کرده است. بنابراین، این کشورها باید از برهه تاریخی کنونی برای مقابله با ایجاد جهان تصنعی ترک که تفکر آن به انگلستان باز می گردد، استفاده کنند.»
🇮🇷 یکی از زیباترین متنهایی که دیروز خواندم:
جالوت را کلوخی از پا انداخت و نمرود را پشهای.
موسی را تکه چوبی در نیل نجات داد و محمد را تار عنکبوتی در ثور.
امداد الهی گاهی کلوخ و پشه را آلت قتّاله میکند و چوب و تار را آب حیات.
خدا گردنکشی را با پشیزی تحقیر میکند و اولوالعزمی را به ارزنی گرامی میدارد.
رجال الله، مسلّح به آلات قتّالهی الهیاند و مؤیّد به آب حیات ربّانی.
گنبد آهنین برای پهپاد حزبالله تار عنکبوت میشود تا سربازان صهیون تار و مار شوند.
ایهاالناس!
اسرائیل رفتنی است، چه با سطل آب، چه با انتفاضهی سنگ.
تا خانه ربّی دارد، ابابیل حریف فیل است. این سنت خداست؛ پابرهنهی بیابانپروری که طعم شِعب ابیطالب را چشیده، مزّهی حصر دریایی را به غاصب سرزمینهای اشغالی میچشاند.
این خون کودکان غزه نیست که بر زمین میریزد؛ آبی است که به خوابگاه مورچگان میرود و ضیافتِ تکاوران کودککش را «شام آخر» میکند.
در دایرهی هستی، جفت و جور کردن پشیز و ارزن کار خداست، اما نصر الهی تنها از آنِ کسانی است که باریکهی غزه را مثل تنگهی اُحد رها نکنند.
فتح قبلهی اول تنها در گِرو پشت کردن به قبلهی دنیا (ینگه دنیا) است. کور خواندهاند غاصبان خودخواندهی درمانده؛ «نهر تا بحر» مِلک طلق بندگان مستضعف است، نه «ارض موعود» راندگان مستکبر.
«النّصر بالرّعب» نصیب کسانی است که نترسند و نترسانند. باذن الله، پیروز این نزاع تمدنی جبههی مقاومت است. رمز نصرت فئهی قلیله بر فئهی کثیره، خدایی شدن است.
✍ زهرا محسنیفر
🇮🇷#عباسبابائی||عضوشوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1473183921Ce6dfe307ec
سرنوشت مرزهای سایکسپیکویی
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍ محمدجواد اخوان
یکی از روزهای بهار سال ۱۹۱۶ میلادی، دو وزیر فرانسوی و انگلیسی در مذاکرات پنهانی، مشغول ترسیم مرزهایی بودند که واقعیت روی زمین در منطقه آسیای جنوب غربی را تا به امروز رقم زده است. مرزهایی که امروز در این منطقه میبینیم بهجز چند کشور کوچک جنوب خلیجفارس - که بازمانده خروج ۵۰ سال پیش انگلیس از شرق سوئز هستند – ماحصل توافق میان «سر مارک سایکس» و «فرانسوا ژرژ پیکو» بوده است. ظلم و ستمی که ترکان عثمانی بر اعراب جزیرهالعرب و هلال خصیب روا میداشتند، سبب شد اعراب نیز با شوریدن بر عثمانی مسیر تحقق این مرزها را هموار سازند.
بااینحال با فروپاشی امپراتوری عثمانی، دیگر کار از دست ملتهای عرب هم خارج شد. استعمارگران شریفحسین و فرزندانش را بر عراق و شام حاکم کردند و کسی از ملتهای منطقه نپرسید که شما چه میخواهید؟ یا فلسطین را برای تحقق وعده بالفور به صهیونیستها، تحت قیمومت انگلیس قرار دادند و بازهم از فلسطینیها کسی سؤالی نکرد. در واقع نه زمان عثمانی و نه در دوره بهاصطلاح انقلاب عربی، ملتهای منطقه عربی در تعیین سرنوشتشان نقشی نداشتند.
بدینترتیب دولت- ملتهایی که از دل فروپاشی عثمانی در جهان عرب سربرآوردند نیز حتی تا به امروز معنای واقعی دولت مستقل ملی نیافتهاند؛ نه متکی به ملتها هستند و نه در مقابل قدرتهای جهانی استقلال چندانی از خود دارند.
مرزهای سایکسپیکویی استحکام چندانی هم ندارند، روزی سوریه و مصر با هم وحدت میکنند، روزی دیگر درست در مقابل یکدیگرند. اسرائیل که خود موجودیت جعلی در این صحنه است در ۷۵ سال گذشته همه مرزهای پیرامون خود را از هم شکافته و حتی خط آتشبس خود با سوریه را هم محترم نمیداند. فرانسه سالها بعد از پایان ظاهری استعمار هنوز در سوریه و لبنان خود را متنفذ میداند و علناً دخالت میکند. انگلیسیها در بسیاری از پادشاهیهای منطقه نفوذ دارند و پایگاههای نظامی امریکا در بیشتر کشورهای عربی آسیا پراکنده شده است.
همین مرزهای تهی از واقعیت است که یک روز، پدیدهای، چون داعش بهسادگی همه آن را به چالش میکشد و همه مرزهای هویت ملی در کشورهای منطقه را در هم مینوردد و دیگر روز تصرفکنندگان شام، اشغال روزافزون بخشی از سرزمینشان به دست رژیمصهیونیستی را به هیچ میانگارند. همان اندازه که مرزهای سایکسپیکو مبتنی بر هویت ملتها نبوده، بازیگران تکفیری جهانوطنی این روزهای منطقه هم بهمراتب بیشتر به آن بیوفا هستند. سرکرده جدید سوریه حتی بر خود عیب نمیداند که نباید راننده شخصی رئیس سرویس اطلاعاتی کشور همسایه باشد و وابسته به قدرت خارجی بودن را با صدای بلند فریاد میزند.
این مرزها نه با مبانی اسلامی انطباق دارند و نه هویت ملی ساکنان درونشان را بازتاب میدهند. در چنین شرایطی همچنان این استعمارگران هستند که برای مردم منطقه نقشه میکشند و ولیده ناپاک استعمار یعنی رژیم صهیونی میکوشد ملتها را تحقیر و تضعیف کند. وارث امپراتوری عثمانی نیز در سودای بازگرداندن ولایات ازدسترفته خود در جنگ جهانی اول است که سالها به مردم آن ولایات زور گفته و حتی به قیمت هرجومرج در همسایگان خود و ریخته شدن خون و آوارگی میلیونها نفر حاضر است آرزوهای محال خود را رنگ واقعیت بخشد.
در این مسیری که محور مقاومت به ملتها پیشنهاد میدهد، نه تن دادن به استبداد و وابستگی به استعمار است و نه تسلیم شدن در برابر هرجومرج. محور مقاومت در فکر کشورگشایی و توسعهطلبی ارضی نیست و رسالت خود را یاری به ملت برای مقاومت در برابر نظام سلطه میداند. ملتها باید خودشان حق تعیین سرنوشتشان را بیدخالت قدرتهای خارجی داشته باشند و بتوانند جلوی توسعهطلبی امریکاییها، صهیونیستها و نوعثمانیها بایستند.
طبیعی است که بسیاری در منطقه موافق این حق ملتها نیستند و مرزهای بیهویت سایکسپیکویی را فرصت توسعهطلبی خویش میدانند. منازعه آینده در منطقه همچنان میان سلطه و مقاومت است و فرازوفرودهای فعلی نمیتواند اصل مسئله را تغییر دهد. قدرتی که از اراده ملتها برخواهد خاست، تمام نقشههایی را که سلطهگران برای هرجومرج و تجزیه منطقه کشیدهاند، بر هم خواهد زد. سایکسپیکوی قرن بیستم، چون مقاومتی در برابر خویش ندید، بر منطقه تحمیل شد، اما سایکسپیکوی جدید منطقه از هماکنون محکوم به شکست است.
💠 @mjakhavan
🔰اصول ایران برای کمک مستشاری نظامی به دیگر کشورها
🍃🌹🍃
دبیر شورای عالی امنیّت ملّی:
🔹️حضور نظامی و مستشاری ایران در خارج از مرزها تابع اصول خاصی است: «دفاع از کشور و منافع ملی»، «عدم آغاز تهاجم» و «عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها»
🔸حضور نظامی و مستشاری ایران در کشورهای دیگر با سه شرط صورت میگیرد:
۱- باید دولت رسمی آنجا رسماً درخواست کرده باشد.
۲- تقابل با مردم آن کشور نباشد.
۳- وجود منافع ملی یا آرمانی قاطع
🔹️از زمانی که دولت سوریه در زمان حافظاسد، صادقانه از انقلاب اسلامی حمایت کرد و در جنگ، با وجود آنکه حزب حاکم بر عراق هم حزب بعث بود، باز هم از ما حمایت قاطع کرد، تعاملات رسمی و میدانی را گسترش دادیم.
🔸یکی از دلایل نزدیکی سوریه به ایران هم این بود که برخلاف مصر و اردن با رژیم صهیونیستی سازش نکرده بودند.
🔹️وجه مثبت و متمایز خاندان اسد نسبت به نظامهای عربی این بود که انصافاً در برابر همهی فشارهای بینالمللی، منطقهای، دوستان، آشنایان، دشمنان، از مسئله مقاومت در برابر اسرائیل و دفاع از حقوق مردم فلسطین کوتاه نیامدند.
🔸در نظام سوریه ضمن ضدّصهیونیستی بودنش، رفتارهای ناپسندیدهای در بخشی از سیستم با مردم آن کشور به چشم میخورد و اینها یک شکافی را بین دولت و بخشی از مردم سوریه به وجود آورده بود. بخشی از مردم، واقعاً نظام را میخواستند، امّا بخشهایی هم نه؛ نظراتی داشتند، مخالفتهایی داشتند.
🆔 @Samen_Razavi
🔰خاک میخوریم ولی خاک نمیدهیم!
🍃🌹🍃
🔸 ستارخان در خاطراتش میگوید:
من هیچوقت گریه نکردم، چون اگر گریه میکردم آذربایجان شکست میخورد و اگر آذربایجان شکست میخورد ایران شکست میخورد.
🔹اما یک بار گریستم و آن زمانی بود که ۹ ماه در محاصره بودیم بدون آب و بدون غذا
از قرارگاه آمدم بیرون، مادری را دیدم با کودکی در بغل کودک از فرط گرسنگی به سمت بوته علفی رفت و باضعف شدید بوته را با خاک ریشه میخورد.
گفتم الان مادر کودک مرا ناسزا میدهد و میگوید لعنت به ستارخان.
اما مادر، فرزند را در آغوش گرفت و گفت:
"اشکالی ندارد فرزندم، خاک میخوریم، اما خاک نمیدهیم."
🔸آنجا بود که اشک از چشمانم سرازیر شد.
#بصیرت
#مقاومت_ایستادگی
@Samen_Razavi
🔰 امام خامنه ای (مدظله العالی):
تفریح سالم عنصر اساسی زندگی موفق است.
🍃🌹🍃
#تربیت
#خانواده
🆔 @Samen_Razavi