ایمان را چگونه به عمل صالح متصل کنیم؟
❤️اتصال ایمان به عمل صالح، یکی از توصیه های رهبری در سالگرد رحلت حضرت امام ره بود. شاید یکی از مهمترین کارکردهای کتاب«طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» همین جمله باشد. کتاب در همان فصل آغاز این مساله را مطرح میکند که چرا ایمان مردم جریان پیدا نمیکند؟
❤️خود را در خفقان و استیلای یک نظام قدرتمند متکی به همه قدرتهای برتر دنیای آن روز تصور کنید، کسی میگوید بیایید پای کار، هزار و یک مانع برای آمدن هست. اول آنکه فکر میکنیم نتیجه نخواهیم گرفت، او باید ساز و کار نتیجه گرفتن را تقریر کند و توضیح دهد چرا اگر با این شرایط حرکت کنید، نتیجه میگیرید.
یکی ممکن است بگوید صرف ایمان کافی است. اشک بر امام حسین ع کافی است. خلوت قلبی با مبدا هستی کافی است. این نوع معنویت را او معنویت شیطانی مینامد و تصویر مقدس مال شده اش را خراب میکند.
❤️ممکن است کسی به چند کار کوچک دلش را خوش کند. او یک هویت حداکثری و همت بلند را تصویر میکند. و توضیح میدهد چطور این رضایت به کارهای کوچک، ضد ایمان توحیدی است. ممکن است به دلیل جهلاتشان، آدمها کم بیاورند، او هم نقش علم را میگوید، هم در سر فصلهای مختلف کتاب، چگونگی جریان یافتن عقایدی مثل توحید و نبوت و ولایت را تا عمل ترسیم میکند. کتاب از همه این جهات فوق العاده است و در این متن توصیفش نمیگنجد.
❤️اما به جز این جریان اندیشه ای زنده و زنده کننده، یک نکته دیگر نیز در جریان دادن ایمان به عمل صالح وجود دارد و آن نکته را او در همین کتاب در بحث «بعثت» و نبوت شرح میدهد و سالها بعد در تقریر سبک کار خمینی کبیر تطبیق هم میدهد و آن «سبک بعثت» است در گفتمان سازی و جریان دادن عقیده به عمل به جای «سبک دعوت» صرف.
❤️او میگوید خود، وسط میدان بیایید و جلو بیفتید و بعد تبیین کنید. میگوید این روش پیامبران، انسانها را به عمل میکشد و مبعوث میکند. بعدها سردار شهید قدس توضیح داد که این الگوی فرماندهی از جنس«بیا» است و نه «برو». امروز نیاز به چنین جهاد تبیینی داریم.
❤️تبیینی از جنس ثقلین. کسانی که به ثقلین متصل میشوند هم کتاب بعثت را جریان میدهند در امت و هم انسان های مبعوث جلودار را در جانشان به اندازه ظرف وجودشان محقق میکنند و به این ترتیب گنج بینهایتی به نام ایمان مردم را تبدیل به یک قدرت طوفانی و دشمن شکن و جامعه ساز خواهند کرد.
✍علی مهدیان
#ثامن
ایتا و روبیکا
@ahlolbasar
🛑 ضرورت ورود به جهاد تبیین
چند ماهی است که از صدور فتوای جهاد رهبر انقلاب با کلید واژه جهاد تبیین میگذرد اما احساس میشود هنوز آن طور که باید و شاید جوانان مومن و انقلابی وارد میدان جهاد تبیین نشده اند، شاید این عدم ورود دلایلی داشته باشد که باید برایمان روشن شود، به اتفاق به بازشماری برخی دلایل احتمالی میپردازیم.
۱: شاید معنای جهاد را نمیدانیم: در منظومهی فکری رهبر انقلاب جهاد را میتوان اینگونه معنا کرد “هر کاری که برای خدا و با نیت مقابله با اهداف، جلوگیری از گسترش نفوذ، تغییر محاسبات، برهم زدن نقشهها یا هر کنش و واکنشی که دشمن به دنبال آن است عنوان کرد، به عبارتی جهاد هر عمل با نیت خداییست که علیه دشمن انجام گیرد.”
۲: شاید معنای تبیین را نمیدانیم: تبیین را در نگاه رهبری و به زبان ساده میتوان شناخت مسئله و دغدغههای فکری جامعه در نسبت با انقلاب و نظام و کشف پاسخها و ساده سازی آن و گره گشایی ذهنی از سوالهای آنها دانست، تا دشمن نتواند از این گرهها سو استفاده کند، مشکل هست اما امید به اصلاح هم هست و بن بست وجود ندارد.
۳: شاید میدان را نمیشناسیم: گاهی وقتها دشمن در یک جبهه در حال حمله است و ما در جایی دیگر مشغول و سرگرم دغدغههای فرهنگی انقلابی خودمان، اگر قبول کنیم که رهبر انقلاب دیدهبان حکیم و فرمانده جبهه است، ایشان با قاطعیت میدان جنگ و جهاد اصلی امروز را میدان فضای مجازی و نبرد رسانه و عملیات روانی و جنگ شناختی دشمن علیه مردم میدانند، برای جهاد تبیین نباید میدانهای دیگر را رها کرد اما حتما و قطعا باید وارد این میدان “یعنی کنشگری موثر در یا بر محتوای فضای مجازی” شد.
۴: شاید ابزار را نمیشناسیم: هر جنگی اسلحه و ابزار خودش را دارد، امروز قالبهای تولید محتوای گسترده در پلتفرمها و نرم افزارهای رسانهای، شبکههای اجتماعی متن، عکس، ویدیو محور نیاز به یادگیری مهارتهای همچون مسئله یابی، نویسندگی، طراحی، تدوین و استفاده از این اسلحهها برای تبیین حقایق و دفاع از باورها و امنیت روانی مردم دارد، پس در این فضا حضور مصرف گرایانه به تنهایی کفایت نمیکند و قابل قبول نیست و باید علیه طراحی و نقشه دشمن تولید محتوای اثرگذار خنثی ساز و حتی هجمه آور در همان سطح و همان جامعه هدف داشت.
۵: شاید مخاطب را نمیشناسیم: دشمن برای حمله به جامعه و تصمیم سازی از تکنیکهای مشخص اقناع درجهت علایق و سلایق مخاطب و از تکنیکهای جنگ شناختی برای ناامید سازی و تغییر باورهای ذهنی و تصمیم و تصویر سازی برای مخاطب و از عملیات روانی برای تبدیل این تصمیمها به رفتار علیه منافع کشور استفاده میکند، پس نیاز است نوع محتوای تبیینی با توجه به شناخت علایق و سلایق مخاطب مشخص گردد.
✍ محمد علیدخت
#ثامن
ایتا و روبیکا
@ahlolbasar
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه
✅نقشه راه #آمریکا در جنگ #اوکراین
🍃🌹🍃
🔻حمایت تسلیحاتی گسترده غرب از دولت زلنسکی در کییف شدیدا قابلتأمل میباشد. هدف آمریکا از این بحران سازی گسترده در جهان، تغییر شکل مداخلهگرایی جهانی واشنگتن به بهانه مواجهه با این بحرانهاست.
🔹در یک تحلیل زیربنایی، میتوان تصریح کرد که بحران اوکراین، نقطه آغاز رویارویی روسیه و غرب نیست بلکه « نقطه آشکارساز» تقابل کاخ سفید و کاخ کرملین در ابتدای هزاره سوم محسوب میشود. طرفداران ناتویی شدن اوکراین اصلیترین نقش را در تبدیل کشور خود به زمین منازعه جدید غرب و روسیه در ابتدای هزاره سوم بازی کردهاند.
🔸واشنگتن و اتحادیه اروپا در هدایت اوکراین بهسوی این دوراهی سخت و دشوار نقش پررنگی داشتهاند. واقعیت امر این است که غرب هماکنون نسبت به اوکراین دید دوگانهای دارد! بر این اساس اوکراین حتی یک عضو بالقوه اروپا یا ناتو نیز شمرده نمیشود و صرفا حکم یک قربانی آماده در اولین خاکریز نبرد « روسیه و غرب» را خواهد داشت.
🔺آمریکا و انگلیس بهعنوان دو عضو ارشد #ناتو هر دو اصرار دارند که جنگ اوکراین در برهه کنونی متوقف نشود، حتی اگر کی یف و خارکیف و ماریوپل به تلی از خاکستر تبدیل شوند! یکی از اصلیترین دلایل سوق دادن دو کشور سوئد و فنلاند بهسوی عضویت در ناتو، تقویت همین بحران مزمن بوده است. به عبارت بهتر، غرب تلاش میکند حتی در صورت پایان یافتن جنگ اوکراین، اصل منازعه را میان روسیه و بازیگران اروپایی حفظ کند. سیاست و راهبرد کلان آمریکا در چنین شرایطی کاملا مشخص است!
✍حنیف غفاری
#روشنگری
#ثامن
#همه_خادم_الرضاییم
@ahlolbasar
@ahlolbasarجلسه99دکترمحبوبی.mp3
8.16M
صوت:🔥نود و نهمین جلسه پخش زنده از سلسله نشستهای سه شنبه ها ساعت22 گروه بصیرتی اهل البصر:
موضوع : دولت سیزدهم و تحولات داخلی،منطقه ای و بین المللی
کارشناس : دکتر قربانعلی محبوبی
#جهاد_تبیین | #ثامن
ایتا و روبیکا
@ahlolbasar
🌎فراکسیون صدر با استعفای جمعی نشان داد #مقتدی_صدر آشوب واغتشاش کف خیابان را انتخاب کرده است
🔹به احتمال بسیار قوی آینده پیش روی عراق شدیدا ملتهب و ناآرام خواهد بود و صدر عراق را به آتش خواهد کشید
🔹درست همزمان با اینکه چندین کشور غربی اتباع خود را از سفر به ایران منع کرده اند، که این وقایع در عراق و پیرامون ایران نشان میدهد دشمن خوابی برای منطقه دیده است.
مگر اینکه مردم هوشیار عمل کنند و گوش به فرمان مرجع عالیقدر خود حضرت آیت الله سیستانی باشند.
http://eitaa.com/akhbaremoqavemateislami
🌎خطیبزاده: گروسی در زمان غلط و جای غلط، افراد غلط را ملاقات کرده است
🔹سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر مدیرکل آژانس به اسرائیل: این رژیم از هیچ تلاشی فروگذار نکرده که ساختارهای حقوق بینالملل به سخره بگیرد و همه را با چک سفید امضای برخی کشورهای مدعی انجام داده است.
🔹جای تأسف است مدیرکل آژانس بهعنوان کارگزار آژانس این ساختار را در اختیار چنین رژیم قانون گریزی قرار دهد. یعنی توسط کارگزار ساختار را به سخره گرفته و به چالش کشیده است.
🔹فکر میکنم پیام این سفر مثل هر اقدام غیردپیلماتیک دیگر روشن است. مدیرکل باید نگران بیطرفی و استقلال باشد. طبق بند اساسنامه آژانس، وظیفه قطعی داشت و در زمان غلط و جای غلط افراد غلط را ملاقات کرده است. پاسخ ما داده شده و امیدواریم تصحیح رویه شود
👈دو کاری که آمریکا باید انجام دهد تا توافق وین حاصل شود
🌎خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه:
🔹آنچه ایران در کاهش تعهدات برجامی خود انجام داده در پاسخ به اقدامات طرف مقابل بوده است.
🔹سالهاست که برجام برای ایران کار نکرده و توافق منافع اقتصادی برای مردم ایران نداشته است.
🔹تمام اقدامات ایران برگشت پذیر است، اگر توافق فردا در وین نهایی شود تمام اقدامات ایران از لحاظ فنی برگشت پذیر است.
🔹آنچه برگشت ناپذیر است تروریسم اقتصادی آمریکا و آنهایی که همراهی با آمریکا کردند، دردی که بر مردم ایران اعمال کردند، برگشت ناپذیر است.
🔹باید تمرکز خود را برای به نتیجه رسیدن توافق انجام دهند. توافق در دسترس و ممکن است، اگر آمریکا دو کار کند، اول اینکه از این توهم اهرم سازی عبور کند. توهم اهرم سازی یک طرفه وجود ندارد و از آن عبور کنند.
🔹دوم اینکه بپذیرند به تعهدات خود ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ برگردند، همین فردا میتوانیم به وین برویم و توافق را نهایی کنیم.
🌎خطیبزاده: گروسی میتواند توریستی به ایران بیاید
🔹سخنگوی وزارت خارجه: «گروسی» اگر میخواهد در چارچوب مدیرکل به ایران بیاید دستورکاری میخواهد، ولی اگر بخواهد بهعنوان توریست بیاید میتواند بیاید.
http://eitaa.com/akhbaremoqavemateislami
🚩فوری
🔴با توجه به جنگ ترکیبی که محور شرارت عبری،عربی،غربی بر علیه کشورمان راه اندازی کرده و جوخه های ترور آن دانشمندان و نخبه های کشور را هدف قرار داده تا از پیشرفت نظام مقدس در تمام عرصه های علمی/فناوری جلوگیری کند وبا توجه به موقعیت حساس کشور، (انقلاب در انقلاب)وریشه کن کردن مفسدین بجا مانده از دولت های فاسد قبلی، ضرورت دارد مردم انقلابی و شهیدپرور ایران اسلامی وارد عرصه شوند و هر گونه تحرکات مشکوک در محله های خود ،خانه های تیمی،آپارتمان هایی که محل تجمع افراد مشکوک را به ۱۱۳و۱۱۴ گزارش کنند تا امنیت را از مزدوران محور های شرارت در کشور را سلب و اهدافشان را دشوار و نابود کنیم.
👈لازم میدونم مشاورین املاک از سپردن خانه های موجرین دقت لازم را بعمل آورند.
ان شاءالله
http://eitaa.com/akhbaremoqavemateislami
🔻 خطیبزاده: پاسخ اسرائیل در جای خودش و نه در کشورهای ثالث داده میشود، سوریه نمیتواند حیاط خلوتی برای رژیم اشغالگر قدس باشد!
🔹 سخنگوی وزارت خارجه درباره حمله پهپادی اخیر در اربیل و خبرها درباره کشتهشدن دو نفر از اعضای موساد گفت: در این باره پاسخی ندارم. پاسخ اسرائیل در جای خودش داده میشود. پاسخ را در جای خودش میدهیم و در کشورهای ثالث نمیدهیم.
🔹️ رژیم صهیونیستی سعی میکند بحرانها را به خارج از سرزمینهای اشغالی منتقل کند. پاسخ درست، مقاومت و عقب راندن این رژیم متجاوز است.
🔹 ملتهای منطقه میدانند جواب متجاوز سیلی است و خنده نیست. این مقاومتی که مردم سوریه با مقاومت نشان دادند محوری است که مردان مقاومت در مقابل این رژیم نشان دادند. سوریه نمیتواند حیاط خلوتی برای رژیم اشغالگر قدس باشد.
http://eitaa.com/akhbaremoqavemateislami
🔴 صدر تنها ماند؟!
رئیس پارلمان عراق: بن بست سیاسی طول نخواهد کشید
🔸«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق امروز(دوشنبه) در جریان سفرش به اردن، در یک کنفرانس خبری در امان حضور یافت و در خصوص جریان استعفای نمایندگان جریان صدر توضیحاتی داد.
🔹رئیس پارلمان عراق گفت که با استعفای هر نماینده، عضویت او از پارلمان لغو میشود و دیگر نیازی به رأیگیری ندارد.
🔸وی تصریح کرد «مقتدی صدر رهبر جریان صدر ترجیح داد در راه منافع کشورش فداکاری کند و موجب فلج شدن اوضاع نشود و استعفا داد، درحالی که ما برای منصرف کردن وی از این تصمیم تلاشهای بسیاری کردیم و هنگامی که نتیجهای نگرفتیم، به اجبار با استغفای نمایندگان جریان صدر موافقت کردیم.»
🔹الحلبوسی گفت به تلاش خود برای تشکیل دولتی که خروجیهای آن را سیاسیون متحمل شوند، ادامه خواهد داد و ممکن است مراحل بعدی با سرعت بیشتری پیش برود چرا که به زودی نمایندگانی که در حوزه انتخابه مربوطه در رده دوم قرار گرفته بودند، اکنون میتوانند وارد پارلمان شوند.
🔸حلبوسی تأکید کرد که پس از استعفای نمایندگان جریان صدر، تفاهمات به طور متفاوتی حاصل خواهد شد.
http://eitaa.com/akhbaremoqavemateislami
🔻سخنان غیردوستانه وزیر خارجه عراق: ایران حرفهای جدیدی از ما میشنود!
🔹«فؤاد حسین» در ادامه اظهارات غیردوستانه خود، ادعا کرد: تهران حرفهای جدیدی از بغداد میشنود که پیش از این وجود نداشت. به ایرانیها گفتیم ما نیازمند همکاری مشترک هستیم و به دخالت ایران نیازی نداریم.
🔹وزیر خارجه عراق مدعی دخالت ایران در امور سیاسی و غیر سیاسی این کشور شد و گفت، روابط با ایران از مرحله «سکوت» به مرحله «صراحت» رسیده است.
🔹او گفت: گفتوگو و مناقشه با طرف ایرانی را به شکل دیگری آغاز کردهایم. سیاست خارجی عراق سیاست وابسته به کشور دیگری نیست. سیاست خارجی عراق بر اساس تامین منافع کشور است. با دوستانمان گفتوگو میکنیم اما با دشمنانمان، با ابزارهای دیگری غیر از خشونت مقابله میکنیم
🔹ما به تهران گفتیم دارای مشترکات دینی، تجاری، اقتصادی و ... هستیم و نیاز به همکاری مشترک داریم نه دخالت از جانب ایران. ما به یک ائتلاف نیاز داریم.
🔹دخالت در امور عراق قابل قبول نیست. طرف ایرانی باید این مسئله را درک کند. ما دوست و همسایه باقی خواهیم ماند وباهم کار میکنیم اما مسئله دخالتهای ایران، غیر قابل قبول است.
http://eitaa.com/akhbaremoqavemateislami
🔺چرا ایران درصدد بازنگری در استراتژی موشکی و پهپادی خود برآمده است؟
📄نشنال اینترست – 12 ژوئن 2022: ظرف چند ماه گذشته، سرعت دگرشها و تحولات منطقهای (با تمرکز بر کاهش اتکاء به نیروهای مقاومت و نیز اقدامهای تهاجمیِ اسرائیل) باعث شده است تا جمهوری اسلامی ایران، به تدریج «ارتش» را به معادلات موشکی و پهپادیِ منطقهای وارد کند
🔹 معنای این راهبرد جدید هم این است که احتمالاً ستاد کل نیروهای مسلح متقاعد شده است که با وجود عدم دسترسی به بازار تسلیحات نوین و شانس اندک مذاکرات هستهای، بهرهمندیِ ارتش ایران از یگان موشکهای بالستیک، پهپادهای رزمی و انهدامی، قدرت سایبری و نیز سامانههای جدید پدافند هوایی، بهترین راه برای همافزاییِ سازمانی و تقویت بازدارندگی متعارف است.
http://eitaa.com/akhbaremoqavemateislami
#یادداشت
✅ ما و انقلاب و جهان بعد از خمینی(ره)
1⃣ #پرده_اول
🔻 چینیهای باستان ضربالمثل عجیبی دارند، میگویند: «تو را نفرین میکنم که در #عصر_سرنوشتساز متولد شوی». ظاهرا آنها عقیده داشتند برای تاریخ، بزنگاههای حساسی است که مسیر آیندهی انسان و جهان را مشخص میکند، برای همین انسانِ عصرِ سرنوشتساز دارای وظایف طاقتفرسایی است که به جای خوشگذرانی و استراحت، شب و روز برای تحقق آن باید تلاش کند.
🔻 علیالظاهر مبتنی بر شواهد موجود، چه بخواهیم و چه نخواهیم، ما هم انگار، در #عصر_سرنوشتساز به دنیا آمدهایم! تیمنّا و تبرّکا!
2⃣ #پرده_دوم
🔻 هر ساله این روزها، شاید مهمترین پرسشی که در ذهنم بالا و پائین میپرد این است که وظیفهی ما بهعنوان #نیروهای_انقلابی چیست؟ از یک سو، دل در گرو آرمانهای #انقلاب_خمینی داریم، و از سویی دیگر، کاستیها و کمبودها و فاصلهافتادن با آن #آرمانها، گاهی انسان را به مرز #ناامیدی میکشاند. پس چه باید کرد؟
🔻 به نظر، ما دو مدل میتوانیم با میراث انقلاب خمینی مواجهه داشته باشیم:
⏪ اول، به سبک «#اصحاب_موسی(ع)»، مواجههی از #بیرون باشد، بشینیم گوشهای و خطاب به موسی(ع) بگوییم: «إِنَّا لَنْ نَدْخُلَهَا أَبَدًا مَا دَامُوا فِيهَا ۖ فَاذْهَبْ أَنْتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ»: ما همینجا نشستهایم، تو و خدایت بروید و مشکلات را برطرف کنید و بعد ما میآییم. بعدتر هم وقتی انقلاب موسی(ع) با چالشهایی در مسیر آرمانها مواجه شد، تیکهپراکنی کنیم که: «قَالُوا أُوذِينَا مِنْ قَبْلِ أَنْ تَأْتِيَنَا وَمِنْ بَعْدِ مَا جِئْتَنَا»: این انقلابت چه فایدهای داشت برای ما، فرقی نکرده که! قبلا مشکل داشتیم، حالا هم داریم!
⏪ دوم به سبک «#اصحاب_محمد(ص)»، نه تنها مواجههی از #درون است و #فعالانه و امیدوارانه به سراغ چالشها میروند، که چالشها موجب ازیاد ایمانشان میشود: «وَ لَمّا رَءَا المُؤمِنونَ الاَحزابَ قالوا هذا ما وَعَدَنَا اللهُ وَ رَسولُه وَ صَدَقَ اللهُ وَ رَسولُه وَ ما زادَهُم اِلّا ایمانًا وَ تَسلیمًا».
🔻 این دو مدل مواجهه، پیش روی ماست، میتوان کنار گود نشست و چونان اصحاب کلیمالله، نق و غر زد و ناامید شد. و میتوان به مثابه لشگر رسولالله، از چالشها نهراسید و به جنگ با آنها رفت و تمدنی را پایهریزی کرد که قرنهای بعد از خود را متأثر از خود کرد.
3⃣ #پرده_سوم
🔻 حالا نوبت تصمیمگیری ما انسانهای عصر سرنوشتساز در قرن جدید شمسی است. چه میکنیم؟ و چه کار خواهیم کرد؟ جزو کدامیک از صحابه خواهیم بود؟ موسوی یا نبوی؟
✍️ نویسنده: محمد پورغلامی
🌀🌀 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f