💢چرا؟
چگونه بفهم: چرا؟
.
.
بعنوان یک پژوهشگر تاریخ سیاسی که در این حوزه می خوانم و می نویسم در مجازی یا سرکلاس، بارها با این سوال کوتاه مواجه شده ام: "چرا مردم در سال ۵۷ انقلاب کردن!؟ "چه چیزشان کم بود؟" نانشان کم بود؟ آب شان کم بود؟ که ریختند در خیابانها و حکومت قَدر قدرت پهلوی را ساقط کردند!
من یک پاسخ بیشتر ندارم. هرکس بدون قضاوت و پیش داوری حکومت پهلوی را مطالعه و محققانه رصد کند و خود را بعنوان یک شهروند ایرانی در آن دهه ها قرار دهد یعنی بشود دانشجو، بقال، راننده، روشنفکر، معلم، کارگر دهه چهل و پنجاه، در آن فضا زیست کند.
خود به خود متوجه علت انقلاب خواهد شد. انقلاب ها حرکت های مردمی هستند که بدون اقناع و حضور مردم ممکن نخواهند بود. مردم تا قانع نشوند هزینه انقلاب را قبول نمی کنند. جامعه ایرانی پس از چند دهه به این نتیجه رسیده بود که راهی جز انقلاب وجود ندارد.
اگر این انقلاب در سال ۳۲ یا ۴۲ به پیروزی می رسید ناقص بود، نارس بود. پس از مدت کوتاهی شکست می خورد. چرا؟ چون در سال ۳۲ یا ۴۲ هنوز کل جامعه به این نتیجه و درجه از اقناع نرسیده بود که پهلوی باید برود. هنوز پهلوی مرتکب اعمال دهه چهل و پنجاه نشده بود. هنوز خیلی ها امید داشتند. هنوز عده ای از احزاب سیاسی، حکومت پهلوی را قابل اصلاح میدانستند. از طرف دیگر با اوج گرفتن قدرت حکومت و حمایت های خارجی کسی در ذهنش تصور نمیکرد بتوان این حکومت را با وجود تسلط ارتش و ساواک ساقط کرد.
.
پس من راه حل را یکبار دیگر تکرار میکنم. بعنوان یک شهروند ایرانی دهه سی، چهل، پنجاه با مطالعه دقیق و بی طرف و همه جانبه(حتی خواندن کتاب هایی که طرفداران پهلوی نوشته اند) آن فضا را درک کنید. آن زمان خودتان علیه آن حکومت در ذهن و تاریخ قیام خواهید کرد
.
.
#علیرضا_زادبر
جهاد تبیین منبع جدیدترین خبر و تحلیل
👇👇
╭═━⊰🍃🌸🍃⊱━═╮
🌍 @jahad_org
╰═━⊰🍃🌸🍃⊱━═╯
📌ولایت تنها عامل تضمینکننده اجرای همه خوبیها در فرد و جامعه است
🔸بدون ولایت خوبیها محقق نمیشوند یا اگر محقق شوند، ثمره ندارند
➖ چرا با همه تلاشهایی که صورت میگیرد، اخلاق درست نمیشود؟
➖ گفته میشود: «جهان باید به سوی صلح و عدالت برود.» این شعار خوبی است ولی سؤال این است که چگونه جهان به سوی صلح و عدالت میرود؟
➖ خداوند متعال در روز عید غدیر فضایی را در تاریخ اسلام درست کرد که تمام سخنان خوب، شدنی و اجرایی بشوند. در واقع خداوند شیرازه کتاب فضایل را طرحریزی کرد که همان «ولایت» است. تلقی ما از مفهوم ولایت این است که «ولایت عامل تضمینکننده اجرای همه خوبیهاست؛ هم در فرد هم در جامعه»
➖ اگر ولایت-در فرد یا جامعه بشری- تحقق پیدا نکرده باشد، خوبیهایی که دارد برایش بیفایده خواهد بود و هر جایی را درست کند، یک جای دیگرش میلنگد. جامعه غربی از جهاتی رشد کرده است، مثلاً سطح قانونمندی را افزایش دادهاند ولی محبت و عاطفه از دست رفته است. اینها یعنی فضیلتهای ابتر و ناقصی هستند. به تعبیری، آنها خواستند ابرو را درست کنند، چشم را کور کردند!
➖ ما باید از سرِ اندیشه و عقلانیت و درک بالای خودمان، دم از ولایت علی(ع) بزنیم. اگر میخواهیم با مسأله ولایت، به صورت عقلانی برخورد کنیم، باید این استدلال جابیفتد که بدون ولایت، سایر فضایل و خوبیها شدنی و اجرایی نخواهند بود.
➖ ولایتمداری ریشه و امّالامراض را از بین میبرد و امّالامراض هم خودخواهی و تکبر انسان است. وقتی کسی بتواند حقیقتاً در مقابل ولی خدا تواضع کند، امّالامراض در وجودش نابود میشود و آن وقت است که میتواند بقیه خوبیها را بهدست بیاورد.
👈 متن و صوت کامل:
📝 Panahian.ir/post/1554
🎙 Panahian.ir/post/1544
🌱 میلاد امیرالمؤمنین(ع) مبارک
@Panahian_ir
جهاد تبیین منبع جدیدترین خبر و تحلیل
👇👇
╭═━⊰🍃🌸🍃⊱━═╮
🌍 @jahad_org
╰═━⊰🍃🌸🍃⊱━═╯