هدایت شده از ...
🔹پیچیدگی های جنگ شناختی نسبت به جنگ سخت:
🔹جنگ شناختی بهطور عمده با مغز و ذهن انسانها سروکار دارد و بهجای استفاده از نیروی نظامی یا تجهیزات جنگی، تمرکز آن بر تغییر افکار، احساسات، باورها و رفتارهای مردم است. این نوع جنگ به دلیل پیچیدگیهای خاص خود، میتواند حتی از جنگ سخت (جنگ فیزیکی) خطرناکتر و پنهانتر باشد.
🔹در جنگ سخت، طرفین نبرد با استفاده از سلاحها و تجهیزات نظامی به یکدیگر حمله میکنند و تلفات مشخصی دارند، اما در جنگ شناختی، حملات به صورت غیرمستقیم و از طریق رسانهها، اخبار جعلی، تبلیغات، و حتی نفوذ به سیستمهای اطلاعاتی و رسانهای صورت میگیرد. هدف این جنگ، تغییر شکل واقعیت و گمراه کردن افکار عمومی است.
🔹چند پیچیدگی اصلی جنگ شناختی:
🔹پنهانکاری و غیرقابل شناسایی بودن: جنگ شناختی به دلیل ماهیت پنهانی خود به راحتی قابل شناسایی نیست. اثرات آن ممکن است به تدریج خود را نشان دهد و افراد متوجه نشوند که تحت تاثیر قرار گرفتهاند.
🔹استفاده از رسانهها و فناوریهای دیجیتال: در دنیای دیجیتال امروز، اخبار و اطلاعات به سرعت منتشر میشوند. حملات شناختی میتوانند از طریق شبکههای اجتماعی، سایتهای خبری، و حتی تبلیغات آنلاین انجام شوند.
🔹تغییر باورها و ارزشها: جنگ شناختی تلاش دارد تا باورها، ارزشها و هویتهای جمعی را تغییر دهد. این تغییرات میتواند به سمت شکافهای اجتماعی، سیاسی یا فرهنگی باشد که جامعه را به تفرقه کشانده و موجب بیاعتمادی به نهادهای رسمی شود.
🔹تأثیرگذاری بر تصمیم گیریها: جنگ شناختی میتواند موجب اشتباهات استراتژیک، تصمیم گیریهای نادرست و حتی بحرانهای داخلی در کشورها شود.
🔹ابزارهای روانی: در این نوع جنگ، از ابزارهای روانی مانند تهدید، ایجاد ترس، اغراق در اخبار منفی و گمراه کردن افکار عمومی استفاده میشود.
🔹تست کردن نقاط ضعف فرهنگی و اجتماعی: این نوع جنگ بهطور خاص به نقاط ضعف فرهنگی و اجتماعی جوامع حمله میکند. میتوان از طریق دستکاری احساسات قومی، دینی و سیاسی، بر وحدت ملی تأثیر منفی گذاشت.
🔹بدون مرز فیزیکی: برخلاف جنگ سخت که در یک فضای جغرافیایی خاص اتفاق میافتد، جنگ شناختی میتواند در هر مکانی و زمانی به وقوع بپیوندد و به همین دلیل سختتر قابل پیشگیری است.
🔹استفاده از علم روانشناسی و جامعهشناسی: جنگ شناختی بهطور عمده از یافتههای روانشناسی و جامعهشناسی برای هدایت افکار عمومی استفاده میکند. این علم به ابزارهایی مانند "مهندسی اجتماعی" کمک میکند تا جامعه را در معرض تغییرات شناختی قرار دهند.
🟡در نتیجه جنگ شناختی یکی از پیچیدهترین و خطرناکترین تهدیدات در دنیای مدرن است که آثار آن غیرمستقیم، طولانیمدت و در برخی مواقع حتی غیرقابل بازگشت دانست .
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🌷
هدایت شده از ...
براتی درباره علت تایید نشدن بقیه موارد گفت: دلایل متعددی دارد؛ اما اصلیترین دلیل آن رفتار سیاسی fatf است.
هدایت شده از ...
دولت نداشتن برنامه اقتصادی را پشت FATF پنهان میکند
یک کارشناس اقتصاد بینالملل میگوید که اگر دولت برای اقتصاد کشور برنامه فعالانهای داشت، درگیر موضوعاتی همچون FATF که قبلاً بررسی و بینتیجه بودن آن اثبات شده، نمیشد.
مسعود براتی، کارشناس اقتصاد بینالملل در گفتوگو با خبرنگار فارس در خصوص دلیل مطرح شدن دوباره بحث fatf و درخواست بررسی مجدد آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: این سومین بار است که لوایح مرتبط با fatf در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی میشود. دو بار دیگر این موضوع بررسی شده است و هر دو بار جمعبندی در مجمع تشخیص این بود که پیوستن به کنوانسیون cft و پالرمو به مصلحت نیست و فضا تغییر نکرده است.وی ادامه داد: اینکه ما شاهد هستیم دولت آقای پزشکیان برای بار سوم به دنبال این موضوع است، خودش یک اشکال و هدررفت منابع است. چون موضوع fatf یک موضوع پیچیدهای است، کار کاشناسی فراوانی قبلا انجام شده است الان هم در حال انجام است که از منابع عمومی برای آن استفاده میشود.
این کارشناس اقتصاد بینالملل بیان کرد: این کار نتیجه بیبرنامه بودن دولت است. اگر دولت برای اقتصاد کشور برنامه فعالانهای داشت، درگیر این موضوعات که قبلاً بررسی شده و بینتیجه بودن آن برای اعضای مجمع محرز شده است، نمیشد.
براتی با اشاره به درجا زدن دولت و نداشتن برنامه برای رشد اقتصادی کشور گفت: در برنامه هفتم تاکیدات زیادی روی موضوع رشد اقتصادی شده است. آقای پزشکیان وعده داده بود که میخواهد برنامه هفتم را اجرا کند؛ ما در برنامه هفتم صحبتی از fatf نمیبینیم.
دولت نیازمند عملیات رسانهای است
وی افزود: متاسفانه بخش زیادی از انرژی کشور و توجهات رسانهها را به این موضوع معطوف میکنند. موضوعی که اکثر افراد قبول دارند به خاطر شرایط ما و وجود تحریمهای بینالمللی دستاوردی ندارد. خود آقای همتی در زمانی که رئیس بانک مرکزی بود این موضوع را بیان کرد که در شرایط تحریم fatf برای ما نتیجهای ندارد؛ اما الان به خاطر بیبرنامگی و نیازمند عملیات رسانهای بودن، این موضوع مطرح میشود.این کارشناس اقتصاد بینالملل در پاسخ به سوالی در مورد اینکه برخی میگویند کشورهای دوست هم به خاطر fatf با ما همکاری نمیکنند، گفت: الان ما با یکسری از کشورهای دوست در حال همکاری هستیم و همکاری ما متوقف به وضعیت ما در fatf نیست.وی ادامه داد: در حال حاضر حجم خوبی تجارت خارجی داریم که حتی نسبت به قبل از تحریمها رشد داشته است. همین طور حجم خوبی فروش نفت داریم. کشورهای همسو از جمله کشورهای همسایه و کشورهای آمریکا لاتین با ما همکاری میکنند. پس این گزاره که آنها با ما به خاطر fatf همکاری نمیکنند، موضوعیت ندارد. ضمن اینکه این استدلالها در چند ماهه اخیر زیاد شنیده میشود در حالی که موضوع fatf از سال ۹۷ طرح است.
براتی خاطرنشان کرد: آن زمان میگفتند که برجام توانسته است بخشی از تحریمها را بردارد؛ بنابراین نیاز داریم که با fatf بقیه مشکلات را حل کنیم. این حرف هم غلط بود و این استدلال غلط از آب درآمد و مشخص هم شد. چون تحریمها برداشته نشده بود و توافق برجام نتوانسته بود تحریمها را بردارد. fatf هم که آقای طیبنیا امضا کرد و از لیست سیاه تعلیق شدیم هیچ اثر ملموسی بر روی ارتباط ما با بانکهای خارجی نداشت.
فقط ۱۵ بند از برنامه اقدام ایران توسط fatf تأیید شد
این کارشناس اقتصاد بینالملل افزود: بعد از خرداد ۹۵ ما هیچ اثر ملموسی از توسعه روابط اقتصادی با بانکهای مهم بینالمللی ندیدیم و حتی در تامین مالی خرید هواپیما هیچ کسی همکاری نکرد و سرمایهگذار خارجی وارد کشور نشد. وی ادامه داد: الان هم یک ادعای غلطی را آقای همتی مطرح میکند که هیچ استناد و شاهدی که بتواند آن را تایید کند، وجود ندارد و صرفا یکسری ادله است که برای تلطیف کردن موضوع مطرح میشود.
کارشناس اقتصاد بینالملل بیان کرد: واقعیتی که الان مواجه هستیم این است که از ۴۱ بند برنامه اقدام تنها ۱۵ بند مورد تایید fatf قرار گرفته است و باقی موارد یعنی ۲۶ مورد تایید نشده است. از ۲۶ مورد دو مورد مربوط به این دو کنوانسیونی است که در مجمع قرار است بررسی شود. سوال مهمی که دولتمردان پاسخی به آن نمیدهند این است که با ۲۴ مورد دیگری که هنوز fatf نپذیرفته و تا آنها را نپذیرد برنامه اقدام کامل نشده، میخواهند چه کنند. تا وضعیت آنها مشخص نشود این ادعا که ما با تصویب این دو معاهده مشکل fatf را حل میکنیم ادعای خلاف واقعی است.وی در خصوص چگونگی تایید بندهای موجود در برنامه اقدام هم توضیح داد: در هر دوره ایران گزارش میدهد و fatf آن گزارشها را بررسی میکند و بر اساس آنها نمره دهی میکند که تا الان فقط به ۱۵ مورد از ۴۱ مورد نمره قبولی داده است.
هدایت شده از ...
🌑 سالروز رحلت حضرت زینب کبری (س)، اسوه صبر و ایثار
🌑 حضرت زینب (س)، بانوی قهرمان کربلا و پیامرسان نهضت حسینی، با ایثار و شجاعت مثالزدنی خود در برابر ظلم و ستم ایستاد و در تاریخ اسلام مظهر صبر و استقامت شد.
زینب کبری (س) با مدیریت بحران در سختترین شرایط و ایفای نقش پیامرسانی در واقعه عاشورا، الگویی بینظیر برای همه مسلمانان بهویژه بانوان هستند. نام و یاد حضرت زینب (س) همواره الهامبخش پایداری در مسیر حق و حقیقت بوده است.
🏴 سالروز رحلت جانگداز این بانوی بزرگوار را به تمامی مسلمانان و شیعیان جهان تسلیت و تعزیت باد .
🏴🏴
هدایت شده از ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺شعار جوانان غزه: محمد ضیف ما مردان تو هستیم.
ـــــــــــــــــــــــ
#صابرین نیوز اخبار جبهه مقاومت👇
🆘https://eitaa.com/joinchat/3446145028C5debdd19a3
هدایت شده از ...
🔺 ترجمه مستقیم از کانال های خبری مقامات رژیم صهیونیستی را بخوانید:
گای باچور:
🔹️حماس پیروز شد؛ تمام خواسته هایش پذیرفته شد
🔹️همه دستاوردهای ما پاک می شود و ما به وضعیت قبل از جنگ برمی گردیم
ـــــــــــــــــــــــ
#صابرین نیوز اخبار جبهه مقاومت👇
🆘https://eitaa.com/joinchat/3446145028C5debdd19a3
هدایت شده از ...
💢 اولین روایت از مفاد آتشبس مقاومت اسلامی فلسطین
🔹حسین پاک؛ خبرنگار و کارشناس مسائل منطقه اولین روایت از مفاد این آتشبس را در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد.
🆔 @ilameebidar
هدایت شده از ...
Haj Mahmood Karimi - Bebar Ey Baroon (128).mp3
12.63M
🌑 خون دل آسمون زبون میگیره صاحب زمون 🌑
ای امان ای امان ای امان عمه جان عمه جان عمه جان ای عمه!!!
دل زارم در تبه
گوشه چادر زینبه
🏴🏴
هدایت شده از ...
اسرائیل ناتوان از نابودی حماس، سرانجام تن به توافق داد
رژیم صهیونیستی بعد از ۱۵ ماه از جنگ غزه بدون اینکه موفقیتی در نابودی حماس داشته باشد به توافق آتشبس تن داد.
رژیم صهیونیستی که بعد از ۱۵ ماه جنگ در غزه در تحقق هدف اعلامشده خود مبنی بر نابودی کامل حماس شکست خورده سرانجام تن به توافقی برای مبادله اسرا/ آتشبس داد.«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر در یک نشست مطبوعاتی رسما اعلام کرد که طرف فلسطینی و اسرائیلی با پیشنویس توافق آتشبس موافقت کردهاند.
این توافق در شرایطی حاصل میشود که طبق گزارش نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در ماههای اخیر توانسته با جذب نیروی جدید توان رزمی آسیبدیده خود را بازسازی کند.رژیم صهیونیستی اکتبر ۲۰۲۳ نابودی کامل حماس را یکی از اهداف جنگ خود اعلام کرده بود.جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
مقامهای رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کردهاند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال بردهاند.
ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه به ارتکاب جرائم جنگی نظیر حملات کور به شهروندان در مناطق مسکونی (از جمله بمباران ساختمانها و بیمارستانها، پناهگاهها، مدارس و موسسات آموزشی و مراکز خدمات شهری) نسلکشی، کوچ اجباری، شکنجه و اعدام زندانیان، خشونت جنسی، تخریب آثار فرهنگی، تنبیه جمعی و رفتار نادرست با زندانیان فلسطینی متهم شده است.
چند ماه قبلتر دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه اسرائیل را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم کرد.رژیم صهیونیستی علیرغم مواجهه با محکومیتهای بینالمللی به دلیل ارتکاب جرائم جنگی در غزه همچنان از حمایت متحدانش به ویژه آمریکا برخوردار است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اکتبر ۲۰۲۳ گفته بود که دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا هیچ خط قرمزی برای اقدامات اسرائیل در نظر نگرفته است.
زمزم هدایت(63)
«قُلْ يا عِبادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ» (زمر/53)
«(ای رسول خدا از قول من) بگو: «اى بندگان من كه بر نفس خويش اسراف (و ستم) كردهايد! از رحمت خداوند مأيوس نشويد، همانا خداوند همهى گناهان را مىبخشد، زيرا كه او بسيار آمرزنده و مهربان است.»
«قالَ وَ مَنْ يَقْنَطُ مِنْ رَحْمَةِ رَبِّهِ إِلَّا الضَّالُّونَ» (حجر/56)
«(ابراهيم) گفت: جز گمراهان، چه كسى از رحمت پروردگارش مأيوس مىشود؟»
سوال: اگر اجزای حیوانی که خوردن آن حرام است مانند خرگوش، گربه، ماهی بدون پولک، مار، پشه و مگس؛ همراه نمازگزار باشد، نماز او چه حکمی دارد؟
جواب: نماز باطل است مگر در مورد حشرات بدون گوشت (مانند پشه و مگس) که اشکال ندارد.
هدایت شده از ...
عطش مذاکره با کسی که برجام را پاره کرد
مصاحبه رییسجمهور با رسانه آمریکایی حاوی چند نکته مهم است که ابهامات زیادی به وجود آورده است.
کمتر از یک هفته تا مراسم تحلیف دوره دوم ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» مانده که به یکباره مصاحبهای از «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ایران با شبکه تلویزیونی ان. بی. سی آمریکا منتشر میشود که وی صراحتاً از آمادگی ایران برای مذاکره با دولت دوم ترامپ سخت میگوید. کنش رسانهای که در این مقطع تاریخی به یک خطای محاسباتی و اقدام عجولانه میماند.
پیش از این نیز رسانههای اصلاح طلب و تیم تبلیغات رسانهای دولت با آب و تاب فراوان از پیام رئیسجمهور که قرار است از یک رسانه آمریکایی منتشر شود صحبت میکردند. موضوعی که محتوای آن از پیش با کلید واژه «مذاکرات شرأفتمندانه» تقریباً لو رفته بود.یک عملیات رسانهای که معلوم نیست کارکرد داخلی دارد یا خارجی؟ آن هم قبل از روی کار آمدن ترامپی که سابقه خروج از برجام و پای گذاشتن بر روی توافقی که آمریکا آن را امضا کرده بود را دارد.
این همه عجله جهت مشتاق نشان دادن ایران برای مذاکره با ترامپ چه عایدی برای کشور دارد؟
آیا این موضوع حسن نیت ایران که همواره در برجام متعهد بود را نشان میدهد؟
تأکیدی موکد بر یک امر بدیهی دیپلماتیک؛ گویی این ایران بوده که از برجام خارج شده و نیازمند آن است که
در طرف مقابل اعتمادزایی کند.آیا این نوع مصاحبهها با یک مجری «شو من» پیام قدرت ایران را به طرف خارجی متبادر میسازد یا حاکی از ضعف کشورمان است؟
این درحالی است که خود پزشکیان در همین گفت و گو عنوان میکند که مشکل مذاکره نیست بلکه در تعهدی است که از گفت و گو و مذاکره نشأت میگیرد.
کلید واژه «مذاکره شرأفتمندانه» با فردی که به هیچ قواعدی پایبند نیست باز ایجاد تعهد یکطرفه از سوی ایران است تا طرف مقابل.
همه این کنشهای رسانهای بیشتر از این که توپ را در زمین طرف مقابل بیندازد، عطش مذاکره ایران را نمایان میکند.
با چنین شروعی چندان امید امتیازگیری از طرف مقابل احساس نمیشود؛ خصوصاً اینکه از زمان پیش اآغاز دولت ترامپ، ایران به سمت طرف مقابل حرکت کرده است.
در کدام قواعد دیپلماتیک این نوع پا پیش گذاشتنها سبب ایجاد امتیاز برای یک کشور شده است که دولت اقدام به چنین عملی کرده است و رئیس جمهور به استقبال یک مجری آمریکایی میرود؟
در این مصاحبه از عدم مجازات طرف مقابل که اقدام به ترور یکی از بلندپایهترین مقامات نظامی کشور «سرلشکر شهید سلیمانی» کرده است، سخن گفته میشود. حتی کار به جایی رسیده است که گویی طرف ایرانی بیتاب است تا با طرفی که در ترور فرمانده بلندپایه خود نقش داشته است پای میز مذاکره بنشیند. شهید سلیمانی که میلیونها تن از مردم ایران برای پاسداشت اقدامات و زحمات ایشان به خیابان آمدند و این شهید بزرگوار را بدرقه کردند.مشخص نیست این موضوعات با هماهنگی چه کسی مطرح شده است.
این در حالی است که شواهد و قرائن نشان میدهد که کشورمان از مجازات قاتل شهید سلیمانی کوتاه نیامده است.
پزشکیان همواره نسبت به استفاده از کارشناسان مجرب و متخصص سخن گفته اما به نظر میرسد افرادی که به اسم کارشناس اطراف وی را گرفتهاند نسخههای نخ نما شده و شکست خورده دورههای قبل را به وی ارائه میکنند و از درون این مشاورهها چنین اقدام دست پاچه و خارج از دایره منافع ملی کشورمان بیرون میآید.
این نوع کنشها از چه اتاق فکری و با چه مبنایی ساطع شده است؟ دقیقاً با این رفتار قرار است چه اتفاقی در حوزه دیپلماسی رقم بخورد و این نوع اقدام حاکی از چه برنامه خاصی است که دولت پزشکیان برای آن تبلیغ میکند و برای آن تا این حد عجله دارد؟
همه این موارد سؤالاتی است که هنوز پاسخ آن مکشوف و مشخص نشده است و تنها یک پیام را ایجاد کرده که دولت پزشکیان برای مذاکره بسیار عجله دارد و اغلب تخم مرغهای خود را در سبد مذاکرات چیده است و در راه دولتی حرکت میکند که 8 سال کشور را به عقب راند.
خبر گزاری فارس امیر حمزه نژاد