🖇 مهار تورم، رشد تولید و مسئله مسکن
راهکار عرضه گسترده زمین به مردم
🌆 در شرایطی که سال جدید سال «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده است بایستی به نقش اساسی مسکن در تحقق این شعار توجه ویژه شود زیرا هم اکنون مسکن بیشترین سهم در تورم کشور را دارد به نحوی که در برخی مناطق شهری، سهم مسکن از سبد هزینههای خانوار حتی تا ۷۰ درصد را شامل میشود. تولید مسکن از معدود راهکارهایی است که میتواند علاوه بر افزایش تولید و به تبعش رشد اقتصادی، همزمان زمینه کاهش تورم را نیز فراهم کند البته به یک شرط مهم که آن هم عرضه گسترده زمین است تا بتوان علاوه بر رساندن سهم هزینه زمین به عدد صفر، زمینه مردمی سازی را نیز میسر نمود. هم اکنون در کلانشهرها بیش از ۵۰ درصد از هزینه تولید مسکن مربوط به هزینه زمین است که عرضه گسترده زمین به مردم، علاوه بر حذف این هزینه کلان، چند فایده مهم دارد:
▫️ اولا: در صورت عدم عرضه گسترده زمین، تولید مسکن نمیتواند منتج به کاهش تورم شود زیرا طبق پژوهشهای معتبر، روشهای قبلی یعنی بارگذاریهای مازاد و اعطای تراکم مازاد ساختمانی در داخل شهرهای بزرگ و کلانشهرها برای مسکن سازی، با توجه به ارزش افزودهای که به دنبال دارد، زمینهساز تورم زمین و افزایش بیشتر قیمتها میشود. به این معنا که برخلاف تصور اولیه، افزایش عرضه مسکن در دهههای گذشته در محدوده پایتخت و سایر کلانشهرها، نه تنها به کنترل قیمت مسکن کمک نکرده است بلکه تاثیر معکوس بر قیمت مسکن داشته است (هم در پایتخت و هم به تبعش در سایر شهرهای کشور) و به افزایش قیمت مسکن و افزایش نرخ تورم دامن زده است. جالب آنکه طبق آمار موجود، طی دهههای اخیر بیشترین افزایش تورم مسکن در مناطقی از کلانشهرها اتفاق افتاده است که بیشترین تراکم فروشی و عرضه مسکن در همانها اتفاق افتاده است و این یعنی لزوم تجدید نظر در روشهای اشتباه قبلی.
▫️ ثانیا: در صورت عرضه گسترده زمین، امکان مردمی سازی و مشارکت مردمی در تولید مسکن میسر میشود. این نوع مردمی سازی میتواند منتج به مهار نقدینگی و جمع آوری بخش قابل توجهی از نقدینگی جامعه برای ساخت مسکن توسط خود مردم شود که قاعدتا تاثیر به سزایی در کاهش نرخ تورم خواهد شد. اما روشهای فعلی و عرضه قطره چکانی زمین سبب شده است تولید مسکن غالبا با الگوی توسعه عمودی و انبوه سازی میسر باشد و بدیهی است که این مسیر علاوه بر تعارض با سبک زندگی اسلامی ایرانی، در تعارض با مردمی سازی نیز میباشد؛ لیکن اگر زمین به صورت گسترده عرضه شود تا امکان ساخت مسکن ویلایی برای مردم میسر شود، خود مردم وارد عرصه ساخت خواهند شد و در چنین صورتی علاوه بر اثر مثبت در کنترل تورم، هم حس تعلق بیشتری به مسکنهای جدید الاحداث ایجاد خواهد شد (زیرا محور کار خود مردم خواهند بود) و هم شاهد تطبیق بیشتر الگوی ساخت با سبک زندگی اسلامی ایرانی خواهیم بود؛ در چنین صورتی مسکن صرفا کالایی اقتصادی نخواهد بود بلکه به دلیل ارزش افزودهای که در زمینه افزایش حس تعلق و تقویت سبک زندگی اسلامی ایجاد میکند، به پدیدهای فرهنگی ارتقاء مییابد.
▫️ ثالثا: در صورت عدم عرضه گسترده زمین توسط دولت، عمودیسازیها و انبوه سازیهای قبلی تداوم خواهد یافت که این روش تاثیر قابل توجهی بر افت تولید مسکن دارد زیرا در این روش، لازمه تولید مسکن در بلوکهای چند خانواری و پرجمعیت، مشارکت همه آنها در تامین مالی پروژه و پرداخت اقساط است و عدم پرداخت اقساط توسط برخی از آنها میتواند منتج به توقف پروژه و تاخیر در تکمیل پروژه شود (شبیه به اتفاقی که در برخی پروژههای مسکن مهر شاهد بودیم و برخی بلوکها بعد از سالها هنوز تکمیل نشدهاند)؛ لذا این روش میتواند منتج به کاهش تولید شود که در تعارض با شعار امسال است. عنایت بفرمایید که اینجا فقط بحث خود مسکن نیست زیرا دهها رسته شغلی مختلف، وابسته به رونق تولید مسکن هستند و لذا افت تولید مسکن، بر کاهش تولید در همه این مشاغل تاثیرگذار است.
🔹 یادداشت را با بخشی از سخنرانی نوروزی امسال رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر رضوی به پایان میبرم که چنین فرمودند: "بزرگترین نقطه ضعف کشور، اقتصاد آن است و بزرگترین مشکل اقتصادی، تصدیگری افراطی دولت است. دولت تصدیگری و دخالت را باید کم کند و نظارت را باید زیاد کند؛ ... من به تمام علاقهمندان به سرنوشت کشور توصیه میکنم برای ورود مردم به عرصه اقتصاد چارهاندیشی کنند، هر جا مردم وارد صحنه شدند ما پیروز شدیم. باید نقشه ورود مردم در حوزه اقتصادی را به آنها نشان داد". با توجه به این فرمایش ایشان جا دارد مدیران مربوطه بیاندیشند که نسبت عمودی سازیها و انبوه سازیها با مردمی سازی چیست؟ و آیا تداوم سیاستهای اشتباه قبلی در عرصه مسکن و شهرسازی میتواند سبب تحقق شعار امسال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید شود؟
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
18.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا جمهوری اسلامی به اصول خودش پایبند مانده است ؟ آیا عملکرد مسئولین با آرمان های امامین انقلاب تناسبی دارد ؟
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
44.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇ ۹توصیه عالی برای ورود به ماه مبارک رمضان از قول آیت الله کشمیری(رضوان الله علیه)
#رمضان
#کشمیری
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتما ببینید
🔰چاهی که در آن افتادن خریت است!
🔹قابل توجه الهام اُف
کار خوب از بچههای جدال احسن
#آذربایجان
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
💢 زمان نیت روزه واجب
💬سوال:
🔷 چگونه برای روزه ماه رمضان نیت کنیم؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند و علاوه بر این، بهتر است که شب اول ماه روزه همه ماه را هم، نیت نماید.
📚 توضیح المسائل ده مرجع، م 1551
#نیت_روزه
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸زیارت آسمان🔸
زندگی #آپارتمان_نشینی اجازه نداده انسانها سالی یک بار هم به #آسمان نگاه کنند. یکی از محرومیتهایی که ایجاد کرده، محروم شدن از نعمت بزرگ دیدار ستارگان است. اگر انسان ماهی یک شب برود در روستا تا بتواند آسمان را ببیند و زیارت کند، مثل زیارت یک امامزاده برایش سازنده است. ندیدن آسمان، خیلی مضر است.
کسانی که یک جایی دارند که از شهر بیرون بروند و یک شب آسمان را ببینند، این کار را بکنند. دیدن آسمان خیلی مهم است. میارزد که انسان #برنامه_ریزی_بکند و از شهر بیرون برود، تا یک شب آسمان را نگاه کند. بگوید امشب میخواهم زیر آسمان بخوابم.
یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته، باعث خجالت است. آسمان را گذاشته اند برای صفر کردن #تعلقات. انسان یک نگاهی به آسمان بکند، #پاسخ_سوالاتش را می گیرد! برای نجات انسان از تعلقات، یک نگاه معنادار به آسمان بس است.
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#رمضان_مبارک 🌙
حلول ماه مهمانی خدا، رمضان مبارک باد
ما را به دعا کاش نسازند فراموش
رندان سحرخیز که صاحب نفسانند
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
طرح جامع عفاف و حجاب ویرایش هشتم.pdf
3.28M
👆👆طرح جامع عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر
📌#اطلاعیه
🔰فعالان و دغدغه مندان مسائل فرهنگی و اجتماعی به ویژه در حوزه عفاف و حجاب؛ به اطلاع می رساند ویراست هشتم #طرح_جامع_عفاف_و_حجاب از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر تدوین و در اختیار آحاد مردم، نخبگان، پژوهشگران و اندیشمندان قرار گرفته است.
🔸ستاد امر به معروف و نهی از منکر ضمن دعوت از عموم مردم و دغدغه مندان این عرصه جهت مطالعه و تامل دقیق در طرح مذکور و #نشر_حداکثری آن، آمادگی جلب مشارکت عمومی جهت تحقق اجرایی سازی این طرح را دارد.
#بی_تفاوت_نباشیم
#حجاب
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
16.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نوجوان ما اصلا دوست نداره راهنماییش کنی ، اصلا نمیخواد اون چیزی رو دوست داره خراب کنی ، ما در جنگ رسانهای باختیم ، چند هیچ عقبیم ، نمیشه جامعه رو معطل این عقب موندگی نگه داشت .
#جنگ_نرم
#حجاب
@jahade_tabien1
🔔 شبهات حجاب (۶)
👈 حجاب اجباری در ایران همانقدر غلط است که ممنوعیت حجاب در کشورهای غربی .
☀️ جواب :
قانون حجاب در ایران بر اساس ایدئولوژی اکثریت مردم ؛یعنی مردمسالاری دینی ، درست است .
اما ممنوعیت حجاب در کشورهای مثل فرانسه بر اساس ایدئولوژی خودشان هم غلط است . مثلا طبق ماده ۸ کنوانسیون حقوق بشر اروپایی :« دخالت در خلوت افراد در یک جامعه دموکراتیک ، تنها برای حفظ امنیت ملی، سلامت عمومی، پیشگیری از جرم و بی نظمی، حفاظت از بهداشت و اخلاق یا حقوق و آزادی های دیگران حایز است» و سؤال اینجاست که حجاب زنان مسلمان ، امنیت، سلامت، نظم، آزادیهای فردی و ... چه کسانی را تهدید میکند ؟
🟥از طرفی ،منع حجاب در این کشورها چون در تضاد و تقابل با باورها، ارزش ها و اعتقادات دینی مسلمانان است ، باعث نقض حقوق شهروندی آنان نیز میشود .
✨ در حالیکه الزام حجاب در ایران مغایر اعتقادات مسلمانان نیست . در واقع قانون حجاب "چیزی به فرد میدهد" ولی قانون منع حجاب، یک چیز مهم برای فرد مسلمان را از او میگیرد.
🟧 اگر برای تبلیغ حجاب تلاش میشود ، به دلیل یک ارزش اعتقادی و فرمان خالق هستی است، اگر حجاب مسأله مهمی نیست ، چرا کشور فرانسه که مدعی مهد آزادی بودن است ، با حجاب مقابله و مبارزه میکند ؟
🟪 فرانسوا بیرو (وزیر آموزش پرورش فرانسه) میگوید : عقب نشینی مدارس دولتی در برابر اقدامات تسخیرکننده اسلام باعث میشود که در قلب جمهوری، بذری گندیده کاشته شود.(مجله لوپوئن ۱۹۹۴م مقاله «افراطیگری به مدرسه حمله میکند» ) علت استفاده از این تعبیرات و این وحشت از حجاب اسلامی چیست ؟
👈 علتش این است که حجاب، نماد قدرتی است در برابر تمدن مادی غرب، که با پیام خویشتنداری و رعایت اخلاقیات، مبنای تفکر مادی که شهوترانی و هواپرستی است را به چالش میکشد.
✍️ میثم حقشناس
#شبهات_حجاب
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
🔔 حیا ، جریان غالب جوامع بشری
🟨 در مجموع در جریان عمومی جوامع بشری، زنان هرزه در اقلیت و اکثریت زنان(خصوصا طبقات بالای جامعه) پاکدامن و وفادار به پیمان زناشویی بودند.۱
🟥 فحشا و بی بندوباری امری مذموم و حیا و پوشیدگی ارزش اخلاقی بوده . زنان روسپی در محلی جدا از زنان عفیف در جامعه حضور داشتند و رقص برای دختران برده بوده نه زنان محترم . مردانی که از فاحشگان و کنیزان جهت تامین نیاز جنسی خود بهره می بردند، برای داشتن نسلی پاک از همسران مشروع خود استفاده میکردند.۲
🟪 به طور کلی برهنگی در جوامع بدوی، وحشی و بیتمدن، بیشتر و در جوامع متمدن بسیار کمتر دیده شده است .۳
🟧 در واقع، اصولاً کنیزان، روسپیها و رقصندگان که از نازلترین طبقات جامعه بودند بعضا برهنه دیده شده و مورد سوء استفاده مردان قرار میگرفتند . با ظهور ادیان ابراهیمی و گسترش اخلاق و معنویات ، این فخشا و گسیختگی اخلاق کاهش یافت .
✍️ میثم حقشناس
۱. یوسف غلامی، اخلاق و رفتارهای جنسی، ص ۲۳۰
۲. پایگاه روانشناسی psychologytoday.com، ۳ فوریه ۲۰۱۴
۳. محمد زارعی، روابط آزاد زنومرد از دیدگاه آموزههای دینی و روانشناسی،ص ۱۳
#حجاب
#تاریخچه
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887
💠امام صادق علیهالسلام:
مَن اَفطَرَ یَوماً مِن شَهرِ رَمضان
خَرَجَ رُوحُ الایمانِ مِنه
هرکس یک روز ماه رمضان را
(بدون عذر)بخورد،
روح ایمان از او جدا میشود
📚وسائلالشیعه ج۷ص۱۸۱
#روزه
@jahade_tabien1
https://eitaa.com/joinchat/2735407301C1f2f6fa887