⚛ بایسته هایی در نقد مذاکرات هسته ای
📝 یعقوب ربیعی
💠 یکی از محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران نظام، تعیین بایسته هایی در نحوه نقد مذاکرات است. براین اساس سه نکته برای نقادی خیرخواهانه الزامی است:
✅ اولین اصل، کل نگری و مشــاهده مجموعه واقعیات با همدیگر است. قطعا یک تحلیلگر با بررسی همه جانبه متن و مولفه های فرامتنی مانند منافع و مصالح ملی، نســبت خطوط قرمز با آن مصالح، دستاوردهای متن و نسبتشان با اهداف از پیش تعیین شده، شــرایط ژئوپلیتیکی حاکم بر جهــان و ... به یک تحلیل صحیح خواهد رسید.
✅ رهبری دیروز فرمودند«اگر نقدی هم میشود خوشبینانه باشد، بدبینانه نباشد؛ ثانیاً موجب تضعیف کسانی نشود که در این میدان مشغول تلاش و کار هستند» لذا در این مسیر علاوه بر تدقیق در متن و فهم واقعیت های میدانی، مواردی مانند حسن ظن به مذاکره کننده داخلی به عنوان نماینده حقوقی نظام، تکیه بر منافع ملی و پرهیز از دخالت گرایشات سیاسی و جریانی، دوری از یاس آفرینی در جامعه و زائل کردن امید به آینده و ... نیز باید رعایت گرد.
✅ طبق بیانات رهبر معظم انقلاب در 20 فروردین 94 به مذاکره کنندگان سابق، به نظر می رسد باید از سوی دستگاه دیپلماسی کانال ارتباط با تیم هسته ای تعبیه گردد که اگر منتقدان نکته ای داشته باشند، با بیان آن و هم افزایی با مذاکره کنندگان، به پویایی و بهترشدن مذاکرات کمک کنند.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
دولت در این ۸ ماه
بر کدام چالش مهم چیره شد؟
🔹دولت آقای رئیسی، شهریور سال گذشته وقتی روی کار آمد، از صفر شروع نکرد. بلکه کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی و بدهی ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی را به ارث برده بود.
♦️صادرات نفت در حدود ۵۰۰- ۶۰۰ هزار بشکه بود. دولت دوازدهم، تمام ارز اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی در طول سال را ظرف همان چهار پنج ماه اول سال (پایانی دولت) پیش خور کرده بود.
🔹همزمان، موعد باز پرداخت بیش از ۵۴هزار میلیارد تومان بدهی (سود اوراق) رسیده بود و باید ظرف چند ماه تا پایان سال پرداخت می شد: ماهانه حدود هزار ۱۰ هزار میلیارد ، تا پایان چهار سال، حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان.
♦️به اینهاعلاوه کنید، نقدینگی تقریبا ۹ برابر شده که از مرز ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد و همچنان به عنوان موتور تورم عمل می کند. تورم پایان دوره دولت روحانی، دومین رکورد بالا پس از رکورد دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی است.
🔹اداره دولت با چنان میراثی، بسیار دشوار است اما دولت جدید موفق شد ضمن عبور از گردنه دشوار کسری مذکور، بخشی از بدهی ها را تسویه کند و ضمنا ، کمتر سراغ استقراض برود.
♦️گسترش دیپلماسی اقتصادی و افزایش چشمگیر صادرات نفتی و غیر نفتی در این دوره موجب شد حجم تجارت خارجی غیر نفتی در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۰۱ میلیارد دلار، به آمار سال ۹۶ که اوج اجرای برجام بود، نزدیک شود.
🔹این البته به معنای حل همه مشکلات اقتصادی و به ویژه رکود تورمی موجود (با همه عوارض و خسارات آن) نیست، همچنان که برخی مدیریت ها ذیل دولت، ضعیف و ناموفق عمل کرده اند. اما برآیند کلی نشان می دهد که مدیریت دولت، به ریل درست در دیپلماسی اقتصادی برگشته و تا حدود زیادی توانسته بر فشار تحریم ها که قرار بود ایران را فلج کند، چیره شود.
♦️این روند در کنار بهبود برخی شاخص ها موجب شده مراکز اقتصادی جهانی، برای سال جاری رشد بهتری را در مقایسه با سال قبل پیش بینی کنند.
🔹برخی حامیان دولت سابق و بانیان برجام، بهتر از هر کسی میدانند که با بی عملی و فرصت سوزی، و تعلیق و انتظار، و اعتماد نا به جا به غرب عهد نشناس، چه بلایی به سر زیرساختهای اقتصاد کشور آوردهاند و آباد کردن آن خرابیها، چقدر زحمت میبرد و زمان لازم دارد؛
♦️با این وجود، واقعیات را تحریف می کنند تا هم سوء مدیریت خود و هم موفقیتهای ۸ ماهه دولت جدید را بپوشانند. البته برخی رسانه ها و سیاسیون فراتر از این دو اقدام، گویا ماموریت هم دارند که عصا زیر بغل آمریکای محکوم و منفعل در مذاکرات بگذارند.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
⌛️ آخرین فرصت آل سعود در یمن
📝 حمید خوشآیند
🇸🇦 ورود جنگ یمن به هشتمین سال خود با آتشبس دوماههای همراه شده است که به نظر میرسد این آتشبس، تنها راه و فرصت استثنایی و طلایی برای خروج متجاوزان سعودی از باتلاق خودساخته در یمن است.درصورتیکه عربستان با سوءاستفاده نظامی و میدانی آتش بس را نقض کند، قطعاً با «واکنش کوبنده» و «حملات دردناکتری» مواجه خواهد شد. ادامه جنگ و فرسایشی کردن آن، گزینه مطلوبی برای سعودیها نیست؛ چرا که انصارالله و ملت یمن نشان دادهاند که تحت هیچ شرایطی حاضر به تسلیم و عقبنشینی از مواضع و اصول خود نیستند.
🔰 ادامه جنگ موضوعی نیست که یمنیها از آن واهمه داشته باشند. تجربه نشان داده است هر چقدر که صحنه نبرد طولانیتر شده، به تناسب آن بر قدرت نظامی و عملیات تهاجمی و راهبردی انصارالله علیه سعودیها نیز افزوده شده است. رهبر معظم انقلاب در دیدار دیروز خود با مسئولان نظام، با نصیحت و خیرخواهی برای آل سعود، بیان داشتند: «چرا جنگی را که یقین دارید در آن پیروز نمیشوید، ادامه میدهید؟ اصلاً احتمالش هم نیست. خب جنگی که در آن احتمال پیروزی وجود ندارد، چرا ادامه پیدا میکند؟ یک راهی پیدا کنید خودتان را خارج کنید از این جنگ!».
👌 بیانات رهبر معظم انقلاب کاملاً دقیق و منطقی بود؛ اگر جوانک هایِ خام آل سعود بفهمند.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
حجت الاسلام رییسی برای چندمین بار گفتهاند کسانی که بانی وضع موجود هستند نباید در عرصه های مدیریتی مورد استفاده قرار گیرند.
جناب رئیس جمهور!
#ابوالحسن_فیروزآبادی بانی ولنگاری موجود فضای مجازی است.
مسئول برکناری او شخص جنابعالی هستید❗️
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 واقعیاتی از میراث دولت روحانی برای دولت آقای رئیسی!
👤 #محمد_ایمانی
🔹 دولت رئیسی شهریور سال گذشته وقتی روی کار آمد، با کسری بودجه 450 هزار میلیاردی و بدهی 1500 هزار میلیارد تومانی رو به رو بود. صادرات نفت هم 400- 500 هزار بشکه بود.
🔸 همزمان موعد باز پرداخت بیش از 54 هزار میلیارد تومان بدهی رسیده بود و باید ظرف چند ماه تا پایان سال پرداخت می شد. (ماهانه حدود 10 هزار میلیارد تومان). به اینها علاوه کنید، نقدینگی تقریبا 9 برابر شده که از مرز 4000 هزار میلیارد تومان عبور کرد و همچنان به عنوان موتور تورم عمل می کند.
✅ اداره دولت با چنان میراثی، بسیار دشوار است اما دولت جدید موفق شد ضمن عبور از گردنه دشوار کسری مذکور، بخشی از بدهی ها را تسویه کند و ضمنا ، کمتر سراغ استقراض برود.
🔹 گسترش دیپلماسی اقتصادی و افزایش چشمگیر صادرات نفتی و غیر نفتی در این دوره موجب شد حجم تجارت خارجی غیر نفتی در سال 1400 به میزان 101 میلیارد دلار، به آمار سال 96 که اوج اجرای برجام بود، نزدیک شود.
🔸 این البته به معنای حل همه مشکلات اقتصادی و به ویژه رکود تورمی موجود (با همه عوارض و خسارات آن) نیست، همچنان که برخی مدیریت ها ذیل دولت، ضعیف و ناموفق عمل کرده اند. اما برآیند کلی نشان می دهد که مدیریت دولت، به ریل درست در دیپلماسی اقتصادی برگشته و تا حدود زیادی توانسته بر فشار تحریم ها چیره شود.
✅ این روند در کنار بهبود برخی شاخص ها موجب شده مراکز اقتصادی جهانی، برای سال جاری رشد بهتری را در مقایسه با سال قبل پیش بینی کنند.
🔹 برخی حامیان دولت سابق و بانیان برجام، بهتر از هر کسی میدانند که با بی عملی و فرصت سوزی، و تعلیق و انتظار، و اعتماد نا به جا به غرب عهد نشناس، چه بلایی به سر زیرساختهای اقتصاد کشور آوردهاند و آباد کردن آن خرابیها، چقدر زحمت میبرد و زمان لازم دارد؛
💢 با این وجود، واقعیات را تحریف می کنند تا هم سوء مدیریت خود و هم موفقیتهای 8 ماهه دولت جدید را بپوشانند. البته برخی رسانه ها و سیاسیون فراتر از این دو اقدام، گویا ماموریت هم دارند که عصا زیر بغل آمریکای محکوم و منفعل در مذاکرات بگذارند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
✨بسم الله الرحمن الرحیم
✨و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد
✨سلام علیکم جمیعا
با آرزوی قبولی طاعات
‼️چندی قبل در تحلیل مون عرض کردیم که ایران الان در موقعیت خوبی از لحاظ فروش نفت قرار گرفته
‼️به گونه ای که از بعد از انقلاب تا به الان ما تو این موقعیت نبودیم
‼️دلیلش رو باز گذرا عرض میکنم
روسیه بزرگترین تامین کننده نفت و گاز اروپا بود
‼️وقتی وارد جنگ اوکراین شد و اروپا پشت اوکراین درآمد
صادراتش رو به اروپا کم و قطع کرد
‼️این باعث شد که هزینه انرژی در اروپا و آمریکا به شدت بالا بره
‼️آمریکا و اروپا برای تامین نفت و گاز به سمت ونزوئلا متمایل شدن
ولی ونزوئلا که متحد ماست دست رد به سینه اینها زد
‼️منبع بعدی عربستان بود که وقتی با چراغ سبز ما انصارالله ذخائر آرامکو رو زد ٧٠ درصد ذخائر نفت آرامکو سوخت و علنا عربستان هم از چرخه تامین انرژی کنار گذاشته شد
‼️حالا تنها گزینه ایران بود
این یعنی اینکه الان اینها مجبورند از ما نفت و گاز بخرند
‼️و با توجه به اینکه ما تو تحریم هستیم نمیتونیم با اینها مراودات مالی داشته باشیم
پس مجبورند که تحریمهای بانکی ما رو بردارن تا بتونن از ما نفت بخرند
‼️الان ما در این وضعیت به راحتی میتونیم و داریم روزانه بین دو تا دو و نیم میلیون بشکه نقدا میفروشیم و پولش رو دریافت میکنیم
‼️این خودش حجم عظیمی از درآمد نفتی رو به وجود میاره
‼️حالا سوال اینجاست
این همه پولی که الان داریم دریافت میکنیم چرا تو سفره مردم تاثیری نداره؟
‼️این سوالیه که خیلی از مردم تو ذهنشونه
و سوال خوبی هم هست
‼️برای جواب این سوال باید عرض کنم که بنده قصد نداشتم در مورد موضوع گلوبالیست ها دیگه صحبتی بکنم ولی برای پاسخ به این سوال مجبورم باز موضوع گلوبالیست ها رو بازتر کنم
‼️گلوبالیست ها مدعی مدیریت دنیا هستند
پس برای مدیریت جهان در پارادایم نظم نوین جهانی نیاز به یک سری عوامل اجرایی و یک سری برنامه اجرایی دارند
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
‼️عوامل اجرایی از سیاستمداران غرب زده و گماشته گرفته تا مدیران ارشد و میانی کشورها بالاخص کشورهای تعیین کننده مثل ایران برای گلوبالیست ها بسیار حائز اهمیتند
‼️پس سعی خودشون رو میکنند تا این افراد رو در راس کار اجرایی کشورها منصوب کنند
‼️حالا وظیفه این افراد وقتی به قدرت رسیدن چیه؟
‼️وظیفه اینها اینه که اولویتهای مدیریتی در کشور رو تغییر بدن
‼️مثلا ربنای شجریان و برگزاری کنسرت رو بکنند مسئله اول فرهنگی کشور
‼️در عوض، تهیه و تامین نهاده های دامی و کشاورزی و از همه مهمتر در حوزه صنعت جوری عمل کنند که کارخانه ها تعطیل بشه و در اون حوزه تولید، وابسته به غرب بشیم
‼️در خلاصه ترین حالت ممکن یعنی از بین بردن زیرساخت های کشاورزی و صنعتی کشور برای وابستگی بیشتر به غرب وظیفه این افراده
‼️وقتی زیرساخت های کشاورزی و صنعت از بین بره یهو کشور بعد از مدتی دچار بحران میشه و این بهترین راه برای نارضایتی مردمه
‼️مثلا در دولت روحانی بر اساس نیاز مردم به اینترنت زیرساخت ها رشد نکرد که هیچ، حتی خیلی جا ها از بین برده شد
و الان مشکل کندی سرعت اینترنت به دلیل ارتقا ندادن زیرساختها در دولت روحانی است
‼️یا در حوزه نهاده های دامی
یک مثال ساده بزنم
در استان البرز فقط در یک روز چیزی بالغ بر ١٢٠٠ تن نهاده دامی لازمه
باز هم تکرار میکنم ١٢٠٠ تن در یک روز
میدونید این عدد در یک ماه فقط برای یک استان ٣۶هزار تن میشه
‼️به نظرتون دولت برای هر دام سبک که باید چیزی بالغ بر چهار کیلو و دام سنگین چیزی بالغ بر ١١ کیلو نهاده تولید کنه چقدر اختصاص میده؟
دام سبک ١٢٠ گرم در روز
دام سنگین کمتر از سه کیلو
دامدار این کسری رو از کجا بیاره؟
‼️وحشتناکه اگر بنده اعلام کنم که روزانه چند دامداری دارن تعطیل میکنند بخاطر نبودن نهاده دامی
‼️و یهو دیدیم که در چند ماهه گذشته خیلی از کشتارگاهها دامهای حامله و باردار رو ذبح کردن
و این یک فاجعه است
و همینه که الان نگاه میکنید گوشت داره قیمتش گرون میشه
‼️چرا؟
چون هیچ زیرساختی برای تامین نهاده های دامی در دولت روحانی ایجاد نشد
‼️دیگه موضوع کشتار جوجه های یک روزه هم که دیدید بعدا چقدر قیمت مرغ و تخم مرغ رو گرون کرد
‼️یا در حوزه تامین و کاشت گندم به قدری این گندم ها رو ارزون از کشاورز خرید که دیگه برای کشاورز نمیصرفید بخواد گندم بکاره
و ما تبدیل شدیم به یک وارد کننده گندم و کنجاله و ذرت و کلزا
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
‼️در حالی که از لحاظ سرزمینی یکی از غنی ترین کشورهای جهان هستیم
‼️حال با این حجم ورود پول به کشور دو کار میشه کرد
‼️اول اینکه اون رو سرازیر بازار بکنیم تا با پول پاشی یک ارزانی موقتی ایجاد بکنیم که این به شدت تورم زا خواهد بود
دوم اینکه تمام این زیرساختهایی که تا الان از بین رفته و یا ارتقا پیدا نکر
ده رو بازسازی کنیم
‼️حضرت آقا در دو سخنرانی اخیر خودشون به شدت تاکید دارند که دولت پولهایی که داره در میاره رو صرف ایجاد زیرساخت کشاورزی و صنعت بکنه و از پول پاشی به شدت پرهیز بکنه
‼️از طرفی هم دولت روحانی فقط در سال ١۴٠٠ و در همون ابتدای سال چیزی بالغ بر ۴٢٠ میلیارد کسری بودجه داشت و این پولها باید پرداخت بشه و اون موقعی که حسن روحانی داشت اوراق رو میفروخت و همه داد میزدن که دولت بعدی بیچاره میشه تا اینها رو تسویه کنه برای همین بود
‼️اما سوال مهمتر این رو های مردم اینه که چرا یهویی قیمت خودرو و... داره بالا میره و دولت هم نمیتونه کنترل کنه
‼️باید با مردم صادق بود
صنعت ما مخصوصا صنعت خودرو شدیدا درگیر مافیا است
‼️و این مافیا هم همان عوامل گلوبالیست ها هستند
از طرفی زور دولت هم به این مافیا نمیرسه چونکه خیلی از همین مافیا از بدنه دولت و مجلس و ذی نفع هستند
‼️برید ببینید چرا تشخیص مصلحت نظام با واردات خودرو مخالفت کرد
چرا مجلس سکوت کرده و چرا دولت نمیتونه کاری بکنه
‼️جمع کردن این بحران ها و درگیر شدن با این مافیا به این آسونی ها هم نیست
‼️به جرات میگم حتی زور وزیر هم به خودروسازان نمیرسه
و تا زمانی که مردم دست به دست هم ندن و دولت عزم این رو نداشته باشه که با مافیای خودرو تقابل کنه وضعیت بهتر از این نخواهد شد
‼️باید یک مجموعه قدرتمندی همچون سپاه وارد صنعت خودروسازی بشه تا مافیا جرات نکنند کارشکنی کنند
‼️از طرفی هم قوه قضائیه چرا داره تعلل میکنه از محاکمه مسببین وضع موجود
‼️چرا اینها باید راست راست تو این مملکت راه برن و به ریش و ریشه مردم بخندن
‼️الان مردم خواستار محاکمه روحانی و اعوان و انصارش هستند
‼️تعلل بیشتر از این جایز نیست و مردم رو نسبت به نظام و انقلاب دلسرد میکنه
‼️مجلس هم باید بیدار بشه و در کنار دولت از صنعت حمایت کنه تا ریشه و نسل مافیا رو از کشور بِکَنه
‼️نباید گذاشت مردم ناامید بشن از انقلاب
ان شاالله به زودی خبرهای خوشی در این رابطه منتشر بشه تا مردم دلگرم بشن
به امید اونروز
‼️رفقا تو نشر مطالب ما رو یاری کنید
‼️جبهه انقلاب نیاز به حمایت و تقویت داره
‼️هر کس در این جبهه یک وظیفه ای داره
‼️عکس نوشت بلد نیستی؟؟؟ اشکال نداره
کلیپ درست کردن بلد نیستی؟؟؟؟ اشکال نداره
پادکست صوتی درست کردن بلد نیستی؟؟ بازم اشکال نداره
تحلیل هم نمیتونی انجام بدی؟؟؟ بازم اشکال نداره
گروه هم نداری و نمیتونی مطالب رو پخش کنی؟؟؟ باشه اشکال نداره
اما میتونی که دوستانت رو به گروه ها و کانالهای بصیرتی دعوت کنی
این جبهه نیاز به تقویت داره
این حرفها باید به گوش همگان برسه
و وظیفه ماست که برای بزرگتر شدن این جمع کاری بکنیم
لطفا تا میتونید دوستان و آشنایان و مخاطبینتون رو به این گروه و کانال مطالبه گری آرمانها، جهاد تبیین ، بصیرتی و روشنگری دعوت فرمایید
‼️دوستانی که میخوان مطالب رو نشر بدن میتونن از کانال مطالب رو بردارن
‼️دوستانتون رو به این گروه بصیرتی جهادی دعوت بفرمایید
✍️ مهدی اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
فسر، صدام را از خطر به اسارت درآمدن نجات داد؛ اما بعدها صدام اين واقعه را به گونه اي ديگر با ملت در ميان گذاشت.*
*احمدحاتمی *۲۴فروردین ۱۴۰۱*
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
*چگونه صدام از اسارت فرار کرد*
رهبر معظم انقلاب در دیدار دیروز خود با کارگزاران، اشاره کردند که:
*صدام هنگام آغاز جنگ نزدیک ایلام یک مصاحبه کرد و بعد گفت مصاحبهی بعدی را در تهران انجام میدهم اما دیدید به چه سرنوشتی دچار شد در جنگ و بعد از جنگ.*
*در فتحالمبین صدام شانس آورد، نزدیک بود توسط بچههای سپاه دستگیر شود. اگر نیم ساعت زودتر رسیده بودند دستگیر میشد ولی شانس آورد و در رفت*
جداي از پيروزي چشمگير رزمندگان در عملیات فتح المبین که بعدها اهميت اين مقطع از جنگ بيشتر روشن شد. طبق اعترافات فرماندهان نظامي و مقامات سياسي رژيم بعث در آن روز *(8فروردين 1361-مرحله چهارم عمليات فتح المبين)* چيزي نمانده بود، صدام به اسارت رزمندگان درآيد!
وقتي رزمندگان «برقازه» را تصرف كردند با جسد دو سرباز عراقي كه تيرباران شده بودند، مواجه شدند.
اسراي عراقي گفتند وقتي صدام در خطر اسارت قرار گرفت و اخبار شكست هاي پي در پي را مي شنيد با عصبانيت دستور اعدام اين دو سرباز شيعه را صادر كرد چرا كه معتقد بود آنها با ايراني ها همدستي كرده اند!
آنچه در ادامه مي خوانيد سه روايت از آن ماجرا از زبان نزديكان صدام است.
*روايت اول؛ من را بكشيد!*
ژنرال «حسين كامل مجيد»، وزير صنعت و صنايع نظامي رژيم بعث و داماد معدوم صدام پس از فرار به اردن در زمستان سال 1374، طي مصاحبه اي مفصل با نشريه «السفير» چاپ بيروت گفته است:
... در عمليات «شوش» [فتح المبین] ، هنگامي كه نيروهاي ايران در منطقه سپاه چهارم عراق پيشروي كردند، واحدهاي پشتيباني اين سپاه رزمي نيز از بين رفت و چيزي نمانده بود كه صدام و همراهان او، كه من هم جزء آنها بودم، به اسارت نيروهاي ايراني درآيند.
در آن لحظات، رنگ از چهره صدام پريده و بسيار نگران بود. صدام به ما نگاه كرد و گفت: از شما مي خواهم در صورتي كه اسير شديم، من و خودتان را بكشيد...
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
*روايت دوم؛ لعنت بر آنها!*
سرلشكر ستاد «عبدحميد محمودالخطاب»، رئيس دفتر رياست جمهوري عراق و از همراهان دايمي صدام طي دوران جنگ با ايران، درخصوص چند و چون اين ماجرا مي گويد: در عملياتي كه ايراني ها نام فتح المبين را روي آن گذاشته بودند، نيروهاي ايراني به منطقه استقرار سپاه چهارم و مواضع ستادي اين سپاه رسيدند. آقاي رئيس جمهور [صدام] هم در همين منطقه بود. سپهبد خلبان «عدنان خيرالله طلفاح» -وزير دفاع- هم بود. فهميديم كه نيروهاي ايراني، ما را دور زده اند. احساس همه ما اين بود كه به زودي به اسارت نيروهاي ايراني درخواهيم آمد. آقاي رئيس جمهور، مضطرب از عدنان خيرالله پرسيد:
-عدنان، بگو چه بايد بكنيم؟
عدنان خيرالله جواب داد:
-سرورم، جاي ديگري براي فرار و پنهان شدن پيدا مي كنم.
دوباره آقاي رئيس جمهور پرسيد:
-سلاح و مهماتي هم به همراه داريد؟
من جواب دادم: فقط يك قبضه تفنگ داريم.
ايشان با خشم و غضب گفت:
-اگر ايراني ها مرا پيدا كنند، مي دانيد چه مي شود؟
افراد همراه همگي سعي مي كردند آقاي رئيس جمهور را آرام كنند. او در حالي كه به تانك هاي ماكه در آتش مي سوخت، نگاه مي كرد، دايم زيرلب مي گفت:
*لعنت بر آنها! ما را در ورطه جنگ گرفتار كردند.*
او اسم كسي را نمي آورد. فقط به لعنت كردن اكتفا مي كرد؛ اما من مي دانستم كه *منظورش آمريكا و رهبران عربستان و كويت هستند.*
آن روز ما براي چند ساعتي در محاصره بوديم؛ اما ناگهان يك دستگاه خودرو را كه حامل افراد مجروح بود، پيدا كرديم. افراد زخمي را بيرون كشيده، خودمان سوار شديم. رئيس جمهور وقتي سرجايش نشست، گفت:
-زخمي ها مداوا خواهند شد؛ اما اگر ما اسير ايراني ها بشويم، چه بايد بكنيم؟
*روايت سوم؛ توصيه صادقانه!*
آخرين روايت در مورد اين واقعه، از آن خالد حسين نقيب، افسر ستاد سابق وزارت دفاع رژيم بعث است. وي كه در جريان نبرد فتح، فرماندهي يكي از واحدهاي زرهي را در حوزه استحفاظي سپاه چهارم برعهده داشته، در كتاب خود مي نويسد:
... هنگامي كه صدام به اتفاق همراهان خود و فرمانده سپاه 4عراق [سرلشكر ستاد هشام صباح فخري] در منطقه [برقازه] نزديك به جاده عمومي فكه مشغول قدم زدن بود، فرمانده سپاه 4 به وي اطمينان داد كه نيروهاي ما هنوز در حال مبارزه هستند و خطري آنها را تهديد نمي كند. در آن لحظه، يك گردان توپخانه از جاده موصوف در حال عقب نشيني بود. صدام، فرمانده اين گردان را احضار كرد و گفت:
-چرا شما عقب نشيني مي كنيد؟ چه كسي به شما دستور عقب نشيني داده است؟!
او پاسخ داد:
-تمامي نيروهاي مستقر در جبهه، در حال عقب نشيني هستند. قربان، نيروهاي ايراني با موضع شما چند كيلومتر بيشتر فاصله ندارند. توصيه مي كنم شما هم عقب نشيني كنيد. در غير اين صورت، به اسارت در خواهيد آمد!
*صدام و همراهانش بلافاصله از آن منطقه گريختند. به اين ترتيب، اين ا
🗳 انتخابات فرانسه؛ مکرون روی لبه تیغ
📝 فخرالدین اسدی
❇️ با اعلام نتایج انتخابات فرانسه و راهیابی مکرون و لوپن به دور دوم، بسیاری از سیاستمداران اروپایی نگرانی خود را نسبت به پیروزی لوپن ابراز کردهاند. آخرین نظرسنجی ها نشان می دهد که 53 درصد از فرانسوی ها تا این لحظه قصد دارند به مکرون و 47 درصد به لوپن رای دهند. در برخی نظرسنجی، اختلاف دو نامزد 3 یا 4 درصد ( به سود مکرون) است. لوپن از راست افراطی فرانسه است و ممکن است قدرت گرفتنش موجب جدایی فرانسه از اتحادیه اروپا گردد.
❎ به همین دلیل نتیجه دور اول انتخابات و راهیابی لوپن به دور دوم تنها با اختلاف چهار درصد نسبت به مکرون، بیمها و نگرانیهای زیادی را در میان سیاستمداران اروپایی به وجود آورده است. حالا بسیاری از دیگر نامزدهای شرکتکننده در این انتخابات که میدان را به مکرون و لوپن باختهاند، از هواداران خود خواستهاند برای "متوقف کردن سیاست راست افراطی" در فرانسه، به امانوئل مکرون رأی دهند.
⁉️ حال باید منتظر ماند و دید که با رای به مکرون در بر پاشنه سابق خواهد چرخید یا با رای به مارین لوپن افراطی شاهد سقوط اروپای متحد خواهیم بود؟
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
⁉️آیا مریم سما را می شناسید؟ / پشت پرده پروژه جنگ ایرانی-افغان کیست؟
⛔️با خروج آمریکا از افغانستان بخشی از بدنه تربیتشده امریکا به کمپ منافقین در آلبانی منتقل شدند. این افراد اکنون گروههای رسانهای مشترک ایرانی-افغان تحت امر امریکا به وجود آورده و با پمپاژ شایعات قصد جاری کردن خون دو ملت توسط یکدیگر رادارند.
⛔️ مدیریت این گروه را مریم سما عضو سابق کمیسیون روابط خارجی و رهبر جریان ایران ستیزی در مجلس نمایندگان افغانستان برعهده دارد. او از پناهندگان افغانستانی بوده که در ایران متولد شده و بخشی از دوره دبستان را در ایران گذرانده است. مدتی قبل عکس های مستهجنی با نام او منتشر شد که هنوز اصالت آن محل سئوال است.
📛 البته وظیفه مریم سما صرفا در شرارت مجازی باقی نماند چنانکه چندی پیش بود که او در آلبانی به همراه ۵۰۰ هزار دلار جعلی بازداشت شد. به گفته پلیس آلبانی، مریم سما قصد داشته که این مقدار پول را بهحساب «فضل محمود فضلی» از دولتمردان رژیم سابق افغانستان حواله کند.
❌ پ.ن: سناریوی آمریکایی ها تفرقه بین ملت های منطقه است که نیازمند تیزبینی و زیرکی جامعه است تا فریب چنین افراد پلید و کثیفی که بدنبال ریختن خون ملتها هستند را نخورند.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
⭕️ تحریف یا توهین و خیانت؟
✍دکتر کوشکی
🔹تحریف آشکار سخنان اخیر رهبر انقلاب درباره مذاکرات وین در پایگاه اطلاعرسانی و رسانههای منسوب به ایشان (حساب کاربری در توئیتر، کانالها و KHAMENEI.IR) نتیجه خطای ساده یک کارمند عادی نیست که با زدن اصلاحیه، ختم به خیر شود.
🔹 این حرکت و موارد دیگری از این دست (آن هم توسط رسانههای منسوب به بیت) نه تنها تحریف سخنان رهبر انقلاب که در حقیقت "توهین به ساحت ایشان و خیانت در امانت ولیفقیه" محسوب میشود، چرا که فرد یا افرادی در عمل خود را "داناتر از رهبر انقلاب" فرض کرده و موضع و نظر خود را به جای موضع ایشان به مخاطبین و جامعه ارائه می.کنند. و عملا به این معناست که لازم است ایشان چه بگویند و چگونه موضع بگیرند!!
🔹 تداوم اینگونه اقدامات، اعتماد مخاطب نسبت به رسانههای منسوب به رهبر انقلاب را کاهش میدهد و در برخی موارد ذهن جامعه و عاشقان و دوستداران ایشان را دچار تشویش و اعوجاج کرده و خواهد کرد.
🔹 شان و جایگاه رسانههای منسوب به رهبر انقلاب انتقال بیکموکاست سخنان و مواضع ایشان بدون افزودن یا کم کردن حتی یک "واو" است چرا که با توجه به تسلط رهبر انقلاب به زبان و ادب فارسی، سخنان ایشان حتی نیازی به ویراستاری هم ندارد چه رسد به افزودن جمله و عباراتی به سخنان ایشان آن هم درباره موضوعات مهمی مانند مذاکرات وین و نظائر آن!
❇️ ان شاء الله مدیران موسسه تنظیم و نشر آثار رهبر انقلاب با کسانی که با این قبیل تحریفات، مرتکب توهین به ساحت ایشان شدهاند برخورد مناسب و قاطعانهای انجام خواهند داد تا دیگر شاهد خیانت به امانت رهبری و لطمه زدن به سرمایه اجتماعی ایشان (آن هم در رسانه.های منسوب به رهبر انقلاب) نباشیم!
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🎥 *اجرای سرود با معنای دانشآموزان افغانستانی* مقیم ایران در مقابل مسوولین. این روزها
خیلی حرف داره، بدقت ببینید.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 بررسی تداوم آثار تحریم های غرب بر اقتصاد روسیه
🔹آیا روسیه جان سالم از تحریمها به در خواهد برد!؟
👤 محمدرضا فرزین – اقتصاددان و معاون وزیر اسبق اقتصاد:
🔸️ تحریمهای تحمیلی به اقتصاد روسیه همان فرآیند سخت شدن تدریجی، مشابه تحریم های اعمال شده بر اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ را طی میکند. اولین تحریم اقتصادی غرب علیه روسیه بعد از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۲ فوریه صورت گرفت.
✅ آمریکا در گام اول این تحریمها، مجموعهای از بانک های دولتی روسیه را تحریم کرد تا روسها نتوانند از طریق سیستم بانکی خود قراردادهای مالی داشته و تامین مالی جدیدی انجام دهند. تحریمهایی که منجر به سقوط بازار بورس ( ریزش بیش از ۴۳ درصدی شاخص در یک روز) و کاهش شدید ارزش روبل شد. به نحوی که نرخ هر دلار از ۸۰ روبل به ۱۲۰ روبل افزایش یافت.
🔹️ در این شرایط طبیعی بود که نرخ تورم روسیه نیز با افزایش مواجه شود. در مقابل این تحریمها، ۴ سیاست اساسی از سوی بانک مرکزی و سیاستگذاران اقتصادی روسیه اتخاذ شد.
1️⃣ افزایش نرخ بهره از حدود ۹/۵ درصد به ۲۰ درصد توسط بانک مرکزی روسیه
2️⃣ تشدید محدودیتهای بازار سرمایه و خروج ارز از کشور در کنار تقویت ورود ارز صادراتی به کشور و فروش ۸۰ درصد ارز خارجی صادر کنندگان در بازار برای حمایت از روبل
3️⃣ محاسبه و دریافت درآمد حاصل از صادرات گاز براساس روبل
4️⃣ اعمال کمیسیون بر مبادلات فروش ارز در صرافیها
🔸️ با گذشت زمان، غربیها در حال تشدید تحریمهای مالی و اقتصادی بر علیه روسیه و روسها نیز بدنبال کاهش اثرات این تحریمها هستند. روندی که همچنان در حال تداوم است. در ماه اخیر میلادی (آوریل) ، آمریکا مجدداً تحریمهای بخش بانکی روسیه را تشدید کرد.
✅ اما به هرحال، آنچه در اقتصاد روسیه ناشی از تحریم ها اتفاق افتاده حاکی از مؤثر بودن سیاستهای بانک مرکزی و دولت روسیه در کنترل نرخ ارز و تورم بوده است. به گونه ای که نرخ روبل از حدود ۱۲۰ روبل به ازای هر دلار پس از واکنش اولیه بازار به تحریم ها، به صورت تدریجی کاهش یافته و در حال حاضر با وجود تشدید تحریم ها به حدود ۸۰ روبل به ازای هر دلار یعنی قیمت اولیه آن قبل از تحریم ها رسیده است.
🔹️ البته وضعیت تورم کمی متفاوت بوده به نحوی که نرخ تورم روسیه که در ژانویه سال ۲۰۲۲ - یک ماه قبل از تقابل نظامی روسیه و اوکراین ، به ۸/۷ درصد رسیده بود افزایش یافته و به حدود ۱۵ درصد رسیده است. در این حالی است که بانک مرکزی روسیه در برآوردهای قبل از جنگ پیش بینی کرده بود تورم این کشور در فوریه ۲۰۲۲ به ۵ الی ۶ درصد کاهش یافته و در سال ۲۰۲۳ به ۴ درصد برسد.
🔸️ اما اقتصاددانان در حال حاضر معتقدند تورم روسیه در سال ۲۰۲۲ چیزی در حدود ۱۸ الی ۲۰ درصد خواهد بود. اگر چه اخیراً مدیر شورای اقتصادی کاخ سفید مدعی شده است به دلیل تحریم های غرب بر علیه روسیه انتظار میرود نرخ تورم این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۲۰۰ درصد برسد!
✅ اقداماتی چون افزایش نرخ بهره، کنترل شدید بازار سرمایه و نرخ روبل در تثبیت و ایجاد ثبات مالی در اقتصاد روسیه موثر بوده است. به نحوی که افزایش نرخ بهره منجر به تقویت سپرده های روبلی و کاهش تقاضای آن شده است.
🔹️ اگر چه این اقدام، رکود در اقتصاد این کشور را تشدید کرده است. بانک مرکزی روسیه برای کاهش آثار رکودی این سیاست تلاش کرده از وام های کم بهره و همچنین مقررات تسهیل کننده به ویژه در بخش های حیاتی اقتصاد استفاده کند.
🔸️ بزرگترین معضل کنونی اقتصاد روسیه ناشی از اعمال تحریم ها، افزایش نا اطمینانی کسب و کارها و مردم است. چنانچه برآوردها نشان می دهد GDP روسیه در سال ۲۰۲۲ چیزی حدود ۶ تا ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.
💢 مسئله ای که اگرچه مهمترین دلیل آن در کوتاه مدت عامل انتظارات است اما در بلند مدت همه چیز وابسته به نا اطمینانی ناشی از حجم و سرعت تعدیلات عرضه کل در واکنش به محدودیت های تجاری و مالی اعمال شده بر علیه روسیه است. اگرچه پویایی های تورم و اقتصاد وابستگی زیادی به سیاست های بودجه ای دارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
⚛ مذاکرات هستهای و دوستانِ عجول
📝 یعقوب ربیعی
⚛ مذاکرات هستهای هنوز در پیچ و خم شدن یا نشدن است. اما نکته مهم و عجیب اینکه بیشترین پمپاژِ خبر و تحلیلِ منفی به جامعه را برخی دوستان ِ دغدغه مند به عهده دارند. مثلاً یکی از کانال ها در تحلیلِ امروز خودش نوشت محرمانه گذاشتن محتوا و نتایج مذاکرات لابد نشان از اقداماتی دارد که شرمندگی را بهمراه دارد.
🌐 این درصورتی است که اگر اینگونه بود و به قول این دوستان، آش با جایش داده شده و موجب شرمندگی این عزیزان گردیده بود که:
👈 اولاً امروز توافق به سرانجام رسیده بود و در اما و اگر و شدن و یا نشدن نمی افتاد.
👈ثانیاً رهبری هم نمی فرمودند هیئت مذاکره[کننده]ی ما بحمدالله در مقابل زورگوییهای طرف مقابل و زیادهخواهیها مقاومت کرده است.
✅ آنچه گفته شد به معنای بستن مسیر نقد نیست چرا که رهبری روز چهارشنبه فرمودند نقد کارهای این مسئولین اشکال ندارد بلکه رعایت ۳ مولفه تحلیلی درون نقدها ضروری و الزامی است:
1⃣ _ بدبینانه نباشد.
2⃣ _ ثانیاً موجب تضعیف کسانی نشود که در این میدان مشغول تلاش و کار هستند.
3⃣ _ و نکته آخر اینکه امید مردم هم تضعیف نشود. (بیانات در دیدار کارگزاران نظام)
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 چرا برخی نقادان از حق و عدالت درباره تیم مذاکرهکننده انقلابی خارج شدند؟
👤 #مهدی_جهانتیغی
🔹️ چگونه برخی نقدها، علی باقری و امیر عبداللهیان را بدتر از ظریف و روحانی نشان داد؟!
🔸️ تجربه برجام دولت روحانی و متن مساله دار توافق شده آن دوران که نه تنها خطوط قرمز نظام را رعایت نکرد بلکه در بدست آوردن مطالبات و حقوق اقتصادی و سیاسی نیز نتوانست پشتوانه قوی باشد، سبب شد که جامعه تحلیلی کشور بیش از هر زمانی نسبت به این پرونده مهم در سیاست خارجه، رفتاری موشکافانه و سختگیرانه داشته باشد و گاه بحث درباره بندهای احتمالی هر نوع توافق جدید را نیز به سختی در بوته قضاوت قرار میدهد. تا اینجای کار مساله البته طبیعی بود ولی از چند هفته قبل روند برخی انتقادات عملا محل چالش شده بود. ماحصل کلی نقدها البته فواید خوبی به همراه دارد و یک ضرورت عاقلانه برای کاهش اشتباه در توافق آتی با غرب است، ولی برخی نقدهای هفته های گذشته بدون عوارض جانبی نبود و افرادی همانند علی باقری و امیر عبداللهیان در بخشی از بدنه انقلابی کشور به نوعی تخریب شدند و حتی در مواردی بدتر از ظریف و روحانی، تصویر سازی شدند!
✅ روی سخن این مطلب نیز دقیقا همین نقطه است که چه مسایلی را برخی نقادان رعایت نکردند که مذاکره کنندگانی که در ذیل جهت دیپلماسی خوب دولت در حال کار هستند و به تاکید رهبری علاوه بر دلسوزی باید سوءظن و بدبینی نیز به انها نداشت، به یکباره در بخشی از افکار عمومی و حتی برخی بخش های از جریان ارزشی کشور ضعیف تر و منفی تر از روحانی و ظریف تصور شدند؟! بخشی از جواب این سوال البته در سخنان اخیر رهبری درباره تیم مذاکره کننده دولت رئیسی و شرایطی که برای نقد کردن مطرح کردند، نهفته است.
1️⃣ در برخی نقدها عملا خوشبینی و اعتماد به علی باقری و امیر عبدالهیان در آنها اساسا دیده نمی شد. همچنین برخی نقادان یک موضوع بسیار مهم را اساسا فراموش کردند که جهت راهبردی دیپلماسی تیم مذاکر کننده جدید صحیح است و اساسا میان علی باقری و امیر عبداللهیان و با روحانی و ظریف فاصله گفتمانی و محاسباتی زیادی وجود دارد و خواهد داشت.
2️⃣ برخی نقدها عملا با ادبیاتی ابهام آفرین و تحریک کننده بیان شد و نقادان به تبعاتی که این نوع ادبیات در تضعیف زودهنگام تیم مذاکره کننده دولت رئیسی می تواند داشته باشد، عملا بی توجه بودند.
3️⃣ بیان هر سطحی از مباحث کارشناسی درباره مذاکرات ولو دقیق، وقتی بگونه ای مطرح شود که سبب ناامیدی زودهنگام جامعه و کاهش سرمایه اجتماعی دولت انقلابی شود، نه عاقلانه است و نه دلسوزانه.
4️⃣ به گواه سخنان رهبری، تیم مذاکره کننده در حال مقاومت در برابر زیادی خواهی های آمریکای ها بوده و عقب نشینی هم نکرده است، ولی برخی نقدها عملا تسلیم شدن تیم مذاکره کننده در برابر تیم آمریکا را القا کرد.
5️⃣ در ایام مذاکرات یک اصل عقلایی این است که باید تمرکز بیشتر بدنه کارشنانی و یا حتی منتقد که به خصوص جلوه رسانه ای دارند، باید به سمت تیم مذاکره کننده آمریکایی و زیادی خواهی ها آنها باشد ولی برخی نه تنها تیم حیله گر دولت بایدن را در این هفته ها رها کرده بودند بلکه بیشتر یقه مذاکره کنندگان داخلی را چسبیدند.
6️⃣ در نتیجه بخشی از منتقدین با عدم رعایت برخی اصول مثل لزوم خوشبینی و اعتماد به تیم مذاکره کننده، ملاحظه ناامید نشدن مردم و یا رعایت حال سربازان دیپلماسی در خط مقدم ، دچار اشتباه شدند، اما یک واقعیت تلخ نیز این است که بخشی از منتقدین اساسا با پوشش انتقادات کارشناسی در واقع اهداف سیاسی خود را دنبال کردند و نقد کردن فقط بهانه ای بود که سرمایه سیاسی خود و دوستانشان را از دست ندهند. از این نوع منتقدان از جناح غرب گرا و اصلاح طلب تا برخی افراد داخل جریان انقلابی نیز متاسفانه دیده شد.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
⁉️ درباره گردانِ سایبری حزب الله لبنان چه می دانید؟
♨️ اندیشکده آمریکایی نشنال اینترست نوشت:
🔰 هر چند شهرت دیرینه حزب الله در انجام عملیات نظامی و روانی بود ولی اکنون به فضای سایبری نیز کشیده شده است. در سال ۲۰۱۰، دولت اوباما، حزب الله را به عنوان یکی از فنی ترین گروه های سایبری در جهان توصیف کرد که حمایت مستقیم ایران از این واحد، پیچیدگی های فنی حزب الله را بیشتر نیز خواهد کرد.
🔰 در ژانویه ۲۰۲۱، مشخص شد که یک واحد سایبری وابسته به حزب الله معروف به Cedar APT، به مدت بیش از یک سال به شرکت های مخابراتی و ارائه دهندگان اینترنت در ایالات متحده، بریتانیا، اسرائیل، مصر، اردن، فلسطین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و لبنان حمله می کرده است. همچنین ماموران سایبری Cedar لبنان به شبکه های داخلی شرکت ها مانند شرکت ارتباطات مرزی مستقر در ایالات متحده برای جمع آوری داده های حساس نفوذ کرده بودند.
👌پ.ن: اگر صهیونیست ها تا دیروز از قدرت موشکی و رزمی حزب الله ترس داشتند امروز باید منتظر ضربه های سایبری حزب الله باشند.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3