کد خبر: 209259تاریخ: 1398/2/18 00:00
ترجمه ابزار قدرت به ابزار فشار
تزریق نیروی جدید به جبهه جنگ محاسباتی
مهدی محمدی: از یک منظر راهبردی، مساله اصلی برای ایران اکنون انجام دادن این یا آن اقدام خاص در واکنش به فشارهای آمریکا نیست، بلکه مساله اصلی این است: ایران در حال در پیش گرفتن یک استراتژی جدید برای هزینهمند کردن رفتار آمریکا، از طریق تبدیل اهرمها و ابزارهای قدرت خود به ابزارهای فشار به آمریکاست.
اینکه ایران به سمت این استراتژی حرکت کرده و تصمیم گرفته مولفههای قدرت ملی، منطقهای و فرامنطقهای خود را در چارچوب یک راهبرد یکپارچه به ابزارهای فشار، تولید هزینه و بازدارنده در مقابل آمریکا تبدیل کند، خبر بسیار بدی برای واشنگتن است. ایران دارای طیف بسیار متنوعی از ابزارهای قدرت نظامی، اطلاعاتی - امنیتی، ژئوپلیتیک، سیاسی، اقتصادی، روانی - رسانهای و سایبری است که در طول زمان با اهداف گوناگون توسعه داده شده است. این ابزارها لزوما در هدفگذاری اولیه خود، اهرمهایی برای ضربه زدن به آمریکا یا تحمیل هزینه به آن نبوده است اما در بازنگری راهبردی جدیدی که به نظر میرسد در حال انجام است، اهداف و ماهیت این برنامهها به گونهای در حال تغییر و بازسازماندهی است که به کار وارد آوردن ضربه با حداکثر شدت ممکن به آسیبپذیرترین جنبههای حضور منطقهای و فرامنطقهای آمریکا و متحدان آن بیاید.
دولت آمریکا ظاهرا دچار این سوءتفاهم شده که ایران قادر به ارائه پاسخ به فشارهای فزاینده آن – که به گفته خودشان اخیرا از فاز «غیرقابل تحمل» خارج و وارد فاز «بیسابقه» شده- نیست. در واقع اشتباه محاسباتی آمریکاییها این است که از صبر راهبردی ایران برداشت ضعف کردهاند و تصور میکنند ایران قادر نیست مولفههای قدرت خود را به منظور تحمیل هزینه به آمریکا به کار بگیرد.
به چند دلیل، ظاهرا زمان آن رسیده است که این اشتباه محاسباتی تصحیح شود.
اولا: ایران اساسا فشارهای آمریکا را به میزانی که آمریکا خود آن را جدی گرفته، جدی نگرفته است. درست است که آمریکا با تمام توان خود در حال فشار آوردن به ایران است اما این فشارها تاکنون قادر به محقق کردن هیچ یک از اهداف اعلامی آمریکا نبوده، بلکه آمریکا را از آنها دورتر هم کرده است. به عنوان مثال، اگر فرض کنیم ایجاد آشوب سراسری در ایران یا نشاندن ایران پای میز مذاکره منطقهای و موشکی یکی از اهداف اصلی استراتژی جدید فشار آمریکا بوده، امروز فاصله واشنگتن با این اهداف از هر زمان دیگری در گذشته بیشتر است. از این جنبه، این فشارها، در واقع بیش از آنکه ایران را به مسیر مدنظر آمریکا بکشاند، ضعفها، ناتوانیها و توهمات آمریکا را برای همگان از جمله مردم ایران - که هدف اصلی همه این فشارها هستند - آشکار کرده است.
ثانیا: دولت آمریکا خدمت بسیار بزرگی به ایران کرده و آن این است که هم مردم و هم مسؤولان را به این جمعبندی قطعی رسانده که هیچ الگوی مذاکراتی در مقابل آمریکا حتی ارزش بررسی ندارد و به همین دلیل اکنون نوعی اجماع ملی برای ایستادگی در مقابل آمریکا و ارائه پاسخهای بازدارنده به آن شکل گرفته است. ایران در حالی تصمیم به هزینهمندکردن رفتار آمریکا گرفته که مردم و نظام از هر وقت دیگری در گذشته در این باره یکپارچهتر و مصممترند. پاسخ دادن به آمریکا در چنین شرایطی نه فقط به خلق دوقطبیهای مضر نمیانجامد، بلکه یکپارچکی ملی را نیز بیشتر میکند.
ثالثا: آمریکا با رفتار کم و بیش دیوانهوار خود علیه ایران، نوعی اجماع بینالمللی علیه خود خلق کرده که هرگونه اقدام ایران در پاسخ به فشارهای خود را منطقی و مشروع میکند. صبر راهبردی ایران امکانی فراهم آورده که اکنون میتوان با کمترین هزینه بینالمللی به اقدام راهبردی علیه آمریکا دست زد.
مجموعه اخبار درباره احتمال تجدیدنظر کلی یا جزئی درباره برخی تعهدات برجامی ایران ـ و دیگر اقداماتی که ممکن است در آینده در پاسخ به فشارهای آمریکا انجام شودـ را باید از این منظر نگریست.
این اقدامات به تدریج و نحو کاملا محاسبهشده و هوشمندانه به آمریکا نشان خواهد داد که پروژههای فشار آن، نه تنها به نتیجهای که مدنظر داشته منجر نشده بلکه باعث شده ایران در مسیر جدیدی قرار بگیرد که حاصل آن افزایش انفجاری فشارها بر آمریکا در نقاطی است که به هیچ وجه آن را محاسبه نکرده است.
همانطور که آمریکا محاسبات مردم و مسؤولان در ایران را هدف گرفته، استراتژی درست آن است که ایران هم محاسبات آمریکا و اسرائیل را هدف بگیرد. اراده برای تزریق نیروی جدید به این جنگ محاسباتی، بسیاری از تحولات را در آینده رقم خواهد زد.
پمپئوسفرخودبه اروپاراناتمام گذاشته وشتابان به امریکابرگشته است.این اولین بازخورد مقابله جمهوری اسلامی است.اگرخودی هااقدام اولیه شورایعالی امنیت ملی ودولت و...راتخریب نکنندوالبته نقدسازنده هم بکنندوراه حل هم ارائه دهندچشم انداز بازدارندگی موفق واینکه امریکاهیچ غلطی نمی تواندبکندپیش روی ماست
سند2030.pptx
334.8K
https://eitaa.com/p_bazyad سند 2030 آموزش سرباز برای دشمن
بصیرت دینی-98.pptx
5.74M
پرده نمای فوق مربوط به دروس تربیت و تعالی از طرف عقیدتی سیاسی تهیه و در سایت سراج بازگذاری شده است https://eitaa.com/p_bazyad
بیانیه گام دوم انقلاب.pptx
4.66M
استاد تشکری زاده https://eitaa.com/p_bazyad
اساتید معزز و فرهیختگان گرامی 7 پاور پوینت فوق تلخیص کتاب « مجموعه دروس دوره های تربیت و تعالی 98 » تهیه شده توسط استاد امین نیا تقدیم گردید
جهادگران تبیین بسیج
کد خبر: 209259تاریخ: 1398/2/18 00:00 ترجمه ابزار قدرت به ابزار فشار تزریق نیروی جدید به جبهه جنگ محا
باسلام
ضمن ارادتی که به جناب مهدی محمدی دارم ،بنده متوجه نشدم با این سیاست حداقلی دولت به چه صورت رفتار آمریکا هزینه مند شده است، هر چند برای هدایت دولت به راهبرد مقاومت مجبور هستیم از همین سیاست حداقلی اش حمایت کنیم ، سیاست حداقلی که عدم تمدید معافیت تحریم در خرید اورانیوم غنی شده و آب سنگین توسط آمریکا را به مردمی که حدود ۶سال به امید اینکه با امضای برجام تمام مشکلاتش حل شود و آنقدر گشایش ایجاد شود که دیگر نیازی به یارانه نداشته باشند معطل ماندند و الان کم کم دارند با سیلی های دشمن بیدار می شوند را هنوز در خواب نگه دارند.
چه اوضاع غریبی است ، ۲۵تیر سال۹۵ عراقچی اینکه امریکا مجوز فروش آب سنگین به ما داده است را یک دستاورد بزرگ خواند ، اکنون (۱٨اردیبهشت سال ۹۸) تمدید نشدن مجوز فروش آب سنگین را به عنوان یک اقدام متقابل و کاهش تعهدات ودستاورد و مقاومت و پاسخ کوبنده در مقابل آمریکا به مردم غالب می کند و قرار است ما هم برویم برای این رویکرد حماسی دولت راهپیمایی کنیم و از دولت حمایت کنیم، و جالب این است که بسیاری از نیروهای انقلابی از این اقدام حمایت می کنند، اینجاست که می توان مفهوم مظلومیت انقلاب را در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری دریافت و می توان دریافت که چرا امام حسن مجتبی مدت یک هفته پرچمشان را درب خانهء اشعث ابن قیس که قبلا مرتد شده بود و حضرت علی علیه السلام ایشان را از حکومت آذربایجان کنار گذاشته بودند ، زدند که برگردد و به لشگر امام بپیوندد ، و یا می توان دریافت که چرا خود حضرت علی علیه السلام نیز بعد از کنار گذاشتن اشعث ،او را فرمانده جناح راست لشکر می کنند، به قول اصفهانی ها از درد ناعلاجی به گربه میگیم خانم باجی.
سیدجلال حسینی، اصفهان، ۹٨/۲/۱۸
http://eitaa.com/joinchat/501809171Ca61147f977
سعدالله زارعی اقدام ایران رادرحکم ماشه ای می داند که چکانده خواهد شد ومقدمه خروج از برجام می داندوبه نظر نمیرسدان رامظلومیت انقلاب ویا شرایط دوران صلح امام حسن مجتبی ویاشرایط عدم همراهی مردم کوفه باامام علی (ع)بداند.یادداشت ایشان رامی خوانیم.محمدحسن ربانی:"
سخنان امروز حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور درواقع آغاز خروج ایران از برجام بود، معاهدهای که با نقض آن در سال گذشته از سوی آمریکا و طفره رفتن اروپا از عمل به تعهدات خود عملاً به تعهدی از جانب ایران تبدیل شده بود بدون آنکه مابهازایی برای آن داشته باشد.
رئیسجمهور ایران البته امروز تأکید زیادی داشت که دو اقدام ایران یعنی تولید و انباشت بیش از 300 کیلوگرم اورانیوم غنیشده و تولید و انباشت بیش از 130 تن آب سنگین در ایران در خود برجام پیشبینی و در بندهای 24 و 26 و 36 بر آن تصریح شده است و این سخن درستی است ولی اگر فرض را بر این بگذاریم که اصولاً برجام برای کنترل غربیها در چنین مواردی تنظیم شده است در عمل این دو اقدام مهم و برهمزننده برجام بهحساب میآید. الآن اگرچه ایران کماکان به پایبندی خود به تعبیر مفاد برجام اشاره دارد اما بههرحال این برجام آن برجامی که در اواخر زمان دولت اوباما بهتصویب رسیده نیست.
حجتالاسلام روحانی در این مصاحبه دو ماه مهلت داد تا طرف اروپایی در مورد تعهدات خود بهخصوص در دو مورد رفع موانع بر سر راه فروش نفت ایران و رفع محدودیتهای بانکی، راه عمل را در پیش بگیرد. چنانچه اروپاییها بازهم وقتگذرانی کردند ــ که خواهند کرد ــ ایران دو اقدام دیگر شامل رفع محدودیت ایران در غنیسازی در سقف 3.67 درصد و رفع محدودیت در مورد نوسازی راکتور آب سنگین اراک را بهاجرا میگذارد.
این اقدام ایران در واقع در حکم ماشه است، ماشهای که از همین حالا چکانده شدن آن قابل پیشبینی است، بنابراین واضح هست که ایران وارد فضای جدیدی در مراوده با اروپا شده است. آلمان، فرانسه و انگلیس الآن باید تصمیم بگیرند. ایران طبعاً مسیری را آغاز کرده است که حداکثر 6 ماه به خروج کامل آن از همه تعهداتش منجر میگردد اگر آنان برجام را برای اروپا لازم بهشمار میآورند باید در دو ماهی که از سوی ایران تعیین شده مشکلات صادرات نفت و محدودیتهای بانکی ایران را رفع نمایند.
اما چشمانداز این موضوع چیست؟ آیا اروپا به تعهدات خود در برجام عمل میکند؟ آیا ایران این مسیر را تا خروج کامل ادامه خواهد داد؟
اروپا کماکان ناگزیر به انتخاب بین همکاری با آمریکا در اقدامات ضدایرانی و رفع محدودیتها از دستوپای اقتصاد ایران است.
عمل اروپا تاکنون بیانگر آن بوده که اروپا گزینه اول را ترجیح داده است چرا که حداقل از دو منظر این ترجیح مدنظر اروپا بوده است؛ یک منظر حجم مبادلات تجاری اروپا و آمریکا در مقایسه با حجم کم مبادلات تجاری با ایران و باطن ضداسلامی و ضدمقاومتی مشترک اروپا و آمریکا است. فراموش نکردهایم که در اقدامات ضداسلامی و اهانت به مقدسات اسلام وقاحت اروپا حتی از آمریکا بیشتر بود، بنابراین کاملاً پیداست که اروپا کاری برای حل مسئله نخواهد کرد و میتوان پیشبینی کرد که حتی از امروز زبان آن بهسمت تهدید ایران گرایش پیدا کند.
اما از آن طرف تحلیل ایران چیست؛ آیا شورای عالی امنیت ملی بهگمان اینکه اروپا رویه خود را اصلاح میکند و به اقدامات خود برای انجام تعهداتش سرعت میدهد و وقتگذرانی را کنار میگذارد مصوبه اخیر را به دستگاههای ذیربط ایرانی ابلاغ کرده است؟ بعید است در شورای عالی امنیت ملی ایران حتی یک نفر وجود داشته باشد که گمان کند اروپا رویه خود را تغییر میدهد و مشکل ایران با آن حل میشود، در واقع هم مصوبه شورای عالی امنیت ملی ایران و هم مصاحبه امروز رئیس جمهور تعیین وضعیتی است که ایران بهاجبار در آن قرار گرفته است و نیز دست زدن به اقدام مشروعی است که نهتنها بر اساس منطق معاهدات دو و چندجانبه که حتی بر اساس بندهای برجام حق جمهوری اسلامی است."