📌چرا آمریکا همواره از اسرائیل حمایت میکند؟ 5️⃣
دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون
زمانی که مصر و سوریه در طول تعطیلات یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ به اسرائیل حمله کردند، رئیسجمهور ریچارد نیکسون از اشارههای اسرائیل به استفاده از تسلیحات هستهای به دلیل عقبنشینی نیروهایش نگران شد. نیکسون دستور یک پل هوایی برای ارسال تجهیزات نظامی به اسرائیل را صادر کرد.
پس از تغییر مسیر جنگ، ایالات متحده مشتاق بود میزان خسارات مصر را محدود کند، بخشی از این تلاش برای دور نگه داشتن شوروی از درگیری بود و بخشی دیگر برای تقویت نفوذ خود بر انور سادات، رهبر مصر. این اقدامات زمینهساز توافق صلح اسرائیل و مصر در اواخر همان دهه شد.
شکست دولت اسرائیل در پیشگیری از جنگ یوم کیپور باعث تغییرات سیاسی شد که برای اولین بار حزب راستگرای لیکود با نخستوزیری مناخیم بگین به قدرت رسید. بگین از طریق ایالات متحده، دعوتنامهای برای انور سادات فرستاد تا به اورشلیم سفر کند. رئیسجمهور مصر نیز در پارلمان اسرائیل سخنرانی کرد.
رئیسجمهور جیمی کارتر مذاکرات طولانیمدتی ترتیب داد که به توافقنامه کمپ دیوید بین مصر و اسرائیل انجامید و زمینهساز معاهده نهایی صلح اسرائیل و مصر در مارس ۱۹۷۹ شد. طبق این توافق، اسرائیل از صحرای سینا عقبنشینی کرد. با این حال، بگین تلاشهای کارتر برای توافق بر سر واگذاری سرزمینهای فلسطینی اشغالشده در سال ۱۹۶۷ را رد کرد.
ادامه دارد...
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌سرنوشت «طرح ژنرالها» در غزه به کجا رسید؟ 3️⃣
۱. طرح ژنرال ها و ارتکاب به جنایت علیه بشریت
یکی از اصلیترین موانع رژیم اسرائیل در پیشبرد طرح ژنرالها این است که این طرح تماما با اصول و چهارچوبهای مطرح و مهم که بر اساس آنها جنایت علیه بشریت تعریف میشود، همخوانی دارد. بمباران سنگین مناطق مسکونی و کشتن غیرنظامیان و در عین حال، تحمیل گرسنگی و کوچاندن اجباری آن ها، همگی مصادیق عینی جنایت علیه بشریت هستند. حتی یکی از اسناد و شواهد صدور حکم بازداشت بین المللی بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت (وزیر جنگ اسبق اسرائیل) توسط دیوان لاهه که اخیرا اتفاق افتاده نیز ریشه در اصرارهای رژیم اسرائیل بر پیاده سازی طرح ژنرالها دارد.
به بیان ساده تر، طرح ژنرالها با ابتداییترین اصول حقوق بین الملل و حقوق بشر در تضاد است و نه اسرائیل و نه حامیان بینالمللی آن قادر نیستند آن را به راحتی به پیش ببرند و محقق سازند. حمایت تندروهای حاضر در دولت نتانیاهو از این طرح تا حد زیادی یادآورِ حمایتهای بی چون و چرای آنها از اقداماتی نظیر ضمیمه کردن اردن به قلمرو اشغالی اسرائیل و یا حذف کردن نام فلسطین از نقشههای جغرافیایی در فضای قبل از آغاز جنگ غزه است. از این رو، هم افکار عمومی جهان، و هم دولتها و هم نهادهای حقوقی دنیا، در برابر این طرح قرار دارند و اسرائیل با مسیر آسانی جهت محقق کردن آن رو به رو نیست.
ادامه دارد...
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌وضعیت ایران از نظر شاخص جهانی گرسنگی
🔹 گزارش شاخص گرسنگی جهانی (Global Hunger Index) هر ساله وضعیت گرسنگی را در نقاط مختلف جهان مورد ارزیابی قرار میدهد. این گزارش بینشهایی را درباره عوامل ایجادکننده گرسنگی ارائه میدهد و درجه موفقیت و ناکامی کشورها را در کاهش گرسنگی برجسته میسازد.
هدف از تولید و انتشار شاخص جهانی گرسنگی این است که با ایجاد آگاهی و درک تفاوتهای کشوری و منطقهای گرسنگی، باعث اقداماتی در جهت کاهش گرسنگی شود؛ چرا که گرسنگی سلامت افراد جامعه را به مخاطره میاندازد و خود یکی از موانع توسعه محسوب میشود و همچنین هزینههای سنگینی را به کشورهای مختلف تحمیل میکند.
🔸مؤلفههای تشکیل دهنده این شاخص عبارتند از:
میزان افراد دچار سوء تغذیه، میزان کم وزنی کودکان کمتر از پنج سال، میزان کوتاه قدی کودکان کمتر از پنج سال، و میزان مرگ و میر کودکان کمتر از پنج سال.
این شاخص، کشورها را بر اساس مقیاس صفر تا 100 رتبهبندی میکند که صفر (بهترین امتیاز) به معنای نبود گرسنگی و 100 بدترین امتیاز است؛ اگرچه در عمل هیچکدام از این دو حالت افراطی وجود ندارد.
مقادیر کمتر از 10 بیانگر «گرسنگی پایین»، بین 10 تا 19.9 بیانگر «گرسنگی متوسط»، بین 20 تا 34.9 بیانگر «گرسنگی جدی»، بین 35 تا 49.9 بیانگر «گرسنگی هشدار دهنده» و بیش از 50 بیانگر «گرسنگی بسیار هشدار دهنده» است.
🔹در گزارش سال 2023، میزان شاخص گرسنگی ایران برابر با 7.7 بوده و از این منظر، کشور ما در جایگاه 41 جهان ایستاده است. این در حالی است که در سال 2000 میلادی، شاخص جهانی گرسنگی برای ایران برابر با 13.7 بوده و همین امر پیشرفت چشمگیر ایران را در کاهش گرسنگی در طول سالهای اخیر نشان میدهد.
اگر چه با وجود تحریم های سنگین بخصوص در حوزه دارو و غذا مواجه هستیم و بر روی این آمارها نیز اثر گذار خواهد بود، اما مسئولان بخصوص در حوزه معیشت و اقتصاد باید اقدامات و سیاست های دقیق تری را در پیش بگیرند تا با رشد و پویایی اقتصاد این آمار کمتر و از بحران های اجتماعی و شرایط رکود حاکم بر کشور بکاهند و این جزء با اهتمام مسئولان و همراهی مردم ممکن نخواهد بود.
#میز_امنیتی
#امنیت_غذایی_سلامت
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
13.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 الان وقت سکوت نیست! 🗣️
حجت الاسلام قاسمیان
مطالبه وعده صادق ۳
نابودی غده سرطانی
✅ منتشر فرمایید، نشر حداکثری
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌چرا آمریکا همواره از اسرائیل حمایت میکند؟ 6️⃣
ریاست جمهوری کلینتون
وقتی بیل کلینتون به کاخ سفید راه پیدا کرد، مذاکراتی را ترتیب داد که به توافقنامه صلح اسلو در سال ۱۹۹۳ منجر شد. این توافق بخشهایی از سرزمینهای اشغالی را به تشکیلات خودگردان فلسطینی واگذار میکرد. اما ترور اسحاق رابین، نخستوزیر وقت اسرائیل که این توافق را امضا کرده بود، راه را برای اجرای پیمان اسلو مسدود کرد و دولت راستگرای بنیامین نتانیاهو جای دولت رابین را گرفت. نتانیاهو آشکارا با تشکیل دولت فلسطینی مخالف بود و تمام تلاش خود را برای مختل کردن توافق اسلو به کار گرفت.
کلینتون یک تلاش دیگر در اجلاس کمپ دیوید در سال ۲۰۰۰ انجام داد و رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین، یاسر عرفات، و ایهود باراک، نخستوزیر وقت اسرائیل، را به آمریکا دعوت کرد. این مذاکرات نیز شکست خورد. کلینتون عرفات را مقصر میدانست، اما برخی از مقامات حاضر در مذاکرات معتقد بودند پیشنهاد اسرائیل برای توافق کافی نبود. بعدها شلومو بنآمی، وزیر امور خارجه اسرائیل، گفت اگر فلسطینی بود، پیشنهادهای کمپ دیوید را رد میکرد.
ادامه دارد...
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌سرنوشت «طرح ژنرالها» در غزه به کجا رسید؟ 4️⃣
۲. مقاومت جدی حماس در شمال نوار غزه
یکی از نکات ملموس در بحبوحه تحولات چند ماهه اخیر در شمال نوار غزه این است که این منطقه علیرغم تمامی اقدامات اسرائیل هنوز با نفوذ جدی جنبش حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطینی رو به رو است. مدتی قبل بود که نشریه نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از مقامهای اسرائیلی اعلام کرد که این رژیم از هر منطقهای در نوار غزه و به ویژه در شمال آن عقبنشینی میکند، بلافاصله شاهد آن است که نیروهای حماس کنترل آن را به دست میگیرند. در عین حال، اسرائیل و سرویسهای اطلاعاتی غربی هنوز تاکید دارند که تل آویو نتوانسته کنترل شبکه تونلهای زیرزمینی حماس را به دست بگیرد.
مجموع این مساله سبب شده اند تا در ماههای اخیر تلفات نظامیان اسرائیلی در شمال نوار غزه افزایش قابل توجهی بیابد. خودِ جنبش حماس هم اعلام کرده که توانسته با موفقیت تیپهای خود در شمال غزه را احیا کند و روند جنگ میدانی با اسرائیل در این منطقه را به نحوی جدیتر و با قدرت بیشتری مدیریت کند. جالب اینکه در همین رابطه سازمان جاسوسی موساد به نتانیاهو هشدار داده که حماس تسلیم نشده و نخواهد شد. از این رو، منطقه شمال غزه عملا به نقطهای تبدیل شده که اسرائیل به راحتی قادر به اخراح نیروهای حماس از آن نیست. دلیل آن هم این است که حماس هنوز هم اهرمهای قدرت خود در این منطقه را حفظ کرده و اسرائیل هم نشان داده که نمیتواند آنها را نابود کند.
ادامه دارد...
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌سرنوشت «طرح ژنرالها» در غزه به کجا رسید؟ 5️⃣
۳. غلیان بحرانهای سیاسی علیه دولت نتانیاهو
در شرایط کنونی بحرانهای سیاسی علیه دولت نتانیاهو به اوج رسیدهاند. اکنون وی در جبهه داخلی با چالشهای جدی از حیث بسیج کردن جامعه اسرائیل در مواجهه با بحرانهای عدیده امنیتی و سیاسی رو به رو است و جریان اپوزیسیون اسرائیل فعالانه علیه نخست وزیر این رژیم اقدام میکند و در محیط بین المللی نیز پس از صدور حکم بازداشت بین المللی نتانیاهو، وضعیت برای او بغرنج شده است. نیویورک تایمز به تازگی در گزارشی به این مساله اشاره کرده که در شرایط فعلی، میدان مانور نتانیاهو بسیار ضعیفتر از قبل شده است و جهان او کوچکتر شده است.
نتانیاهو اکنون به مثابه یک جنایتکار جنگی شناخته میشود که حتی برخی پایتختهای غربی اعلام کرده اند در صورت سفر وی به کشورشان حاضر به بازداشت او هستند. بگذریم که گمانه زنیهای مختلفی در مورد اعلام هشدار تیم ترامپ به نتانیاهو درمورد ضرورت پایان دادن به جنگهای غزه و لبنان تا قبل از حضور وی در کاخ سفید نیز مطرح شده است. حال در یکچنین شرایطی، نتانیاهو از وزن سیاسی و عملیاتی کافی برای اجرا کردن طرح ژنرالها برخوردار نیست. به بیان ساده تر، عملیاتی کردن طرح ژنرالها نیاز به اهرمهایی دارد که نتانیاهو اکنون همه آنها را در اختیار ندارد.
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌چرا آمریکا همواره از اسرائیل حمایت میکند؟ 7️⃣
دوره ریاست جمهوری ریگان
جانشین کارتر، رونالد ریگان، بیشتر به فروش تسلیحات علاقه داشت تا میانجیگری برای صلح. در دوره ریگان حمایت نظامی از اسرائیل افزایش یافت و کشور توافقنامههای نظامی و استراتژیک متعددی امضا کردند. اما دو رویداد کلیدی باعث تیره شدن روابط دولت ریگان با اسرائیل شد. اسرائیل در سال ۱۹۸۱ به رآکتور هستهای عراق حمله کرد ولی پیش از انجام عملیات آمریکا را در جریان نگذاشت. به همین دلیل ریگان ارسال برخی تسلیحات را به اسرائیل ممنوع کرد. همچنین تهاجم اسرائیل به لبنان، در سال ۱۹۸۲، باعث شد روابط میان دو کشور سردتر شود. با این حال آمریکا همچنان در سازمان ملل از اسرائیل حمایت میکرد و قطعنامه شوروی برای تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل را وتو کرد. البته دولت ریگان اسرائیل را برای مذاکره با سازمان آزادیبخش فلسطین تحت فشار گذاشت.
ایالات متحده مدتهاست که به بزرگترین حامی نظامی و دیپلماتیک اسرائیل تبدیل شده است. اما این رابطه در طول زمان فراز و نشیبهای فراوانی داشته است. پس از اعلام استقلال اسرائیل در ۱۴ مه ۱۹۴۸، آمریکا نخستین کشوری بود که بهطور رسمی (دوفاکتو) دولت اسرائیل را به رسمیت شناخت. اما رابطه آمریکا و اسرائیل همیشه و در همه ادوار خوب نبوده است. در دو دهه نخست پس از تشکیل اسرائیل، اصلیترین متحد خارجی آن کشور فرانسه بود. فرانسه تقریبا تمام تسلیحات اصلی اسرائیل، از جمله هواپیماها، تانکها و کشتیهای جنگی را تامین میکرد و همچنین نیروگاه هستهای اسرائیل را ساخت که به توسعه تسلیحات اتمی اسرائیل منجر شد.
هنگامی که اسرائیل همراه با بریتانیا و فرانسه در سال ۱۹۵۶ و در ماجرای بحران کانال سوئز به مصر حمله کرد، آمریکا به همراه شوروی به اسرائیل و متحدانش فشار آوردند و آنها را وادار به عقبنشینی کردند. در این دو دهه، ایالات متحده رابطه چندانی با اسرائیل نداشت و کمکهای این کشور به اسرائیل محدود به تعدادی وام برای خرید غذا در دوران بحران اقتصادی میشد.
ادامه دارد...
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 سلاحهای جدید و ناشناخته حزبالله
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌 خبر تلخی که کمتر بهش توجه شد!
ارتش اسرائیل چون از محل دقیق شهید سید حسن نصرالله اطلاعی نداشت، اقدام به حمله و تخریب تمام ساختمانهای احتمالی با ۸۵تن موشک GBU۳۱ میکند تا در ترور موفق شود.
هنوز پیکر نزدیک به ۴۰۰ نفر از مردم و کودکان زیر آوارها مدفون است! جنایتی باورنکردنی در تاریخ رقم خورد.
👤 عبدالمجید خرقانی
..
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌با یکی دوستان در نیروی هوایی داشتیم حرف میزدیم گفتم، چرا روی جنگنده های تامکت خودمون کیل مارک(تعدادجنگنده مورداصابت قرار داده killmark )نمیزنید مگه آمار هامون ثبت نیست؟
گفت چرا هم آمار ثبت هم اینکه بعد از هر شکار اصلا ما صورتجلسه هم داریم که حتی جنگنده های عراق رو با چه موشک هایی زدیم و حتی هر موشک که شماره سریال مخصوص داره هم در صورتجلسه قید شده چه برسه به خود جنگنده و ریجسترش...
گفتم خب چرا کیل مارک نمیزنید مثل کشورای دیگه...؟
سه تا ایموجی خنده (😂) گذاشت و گفت:
اخه استتار جنگنده هامون خراب میشه چون شکار هاشون یکی دوتا نیست.
برای جنگنده های ما این چیزا افت داره...!
اونجا بود که معنی واقعی کلمه گنگ رو فهمیدم!
⏬ آمار اکثر شکارهای هوایی جنگ عراق که توسط تامکت های ارتش در اومده:
۲۷ فروند Mig-21
۵۸ فروند Mig-23
۱۲ فروند Mig-25
۳ فروند Mig-27
۱۱ فروند Su-20
۱۳ فروند Su-22
۱ فروند میراژ 5
۴۴ فروند میراژ F-1
۲ فروند سوپراتاندارد
۴ فروند Tu-22
۱ فروند بمب افکن H-6
۳ فروند بالگرد ارتش بعث
و در آخر شکار ضد کشتی هایی همچون :
۱ فروند موشک اگزوست و ۲ فروند موشک کرم ابریشم C-601
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی
📌چرا آمریکا همواره از اسرائیل حمایت میکند؟ 8️⃣
دوران ریاست جمهوری اوباما
باراک اوباما بزرگترین بسته کمک نظامی تاریخ را_ به ارزش ۳۸ میلیارد دلار_ به اسرائیل ارائه داد. با این حال بنیامین نتانیاهو او را متحدی غیرقابلاعتماد میدانست. مقامات اسرائیلی از تصمیم اوباما برای انتخاب قاهره بهعنوان اولین مقصد سفر خود به خاورمیانه خشمگین بودند. اوباما در این سفر سخنرانیای کرد و به جهان اسلام وعده «آغازی جدید» پس از جنگ عراق را داد. او همچنین خواستار توقف ساخت شهرکهای یهودینشین و جدیت اسرائیل در مذاکرات صلح شد. همچنین نتانیاهو بهطور علنی با توافق هستهای دولت اوباما و حکومت ایران مخالفت کرد و آن را «اشتباهی تاریخی» خواند. نتانیاهو در اقدامی بیسابقه، در کنگره آمریکا سخنرانی کرد و سیاست کاخ سفید و رئیس جمهور وقت ایالات متحده را به چالش کشید.
روابط نتانیاهو با ترامپ
دونالد ترامپ در پایان دوره ریاستجمهوری خود، در بسیاری از نقاط جهان، چهرهای منفور بود. اما در اسرائیل محبوبیت زیادی داشت، چراکه دولت ترامپ سفارت آمریکا را از تلآویو به اورشلیم منتقل کرد و این شهر را بهعنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، اقدامی که اغلب کشورهای حامی اسرائیل نیز از انجام آن خودداری کردهاند. ترامپ همچنین از توافق هستهای ایران خارج شد و مذاکراتی را برای عادیسازی روابط میان اسرائیل و چند کشور عربی ترتیب داد. علاوه بر این، طرح صلحی برای اسرائیل و فلسطین ارائه کرد که به اسرائیل اجازه میداد حدود ۳۰ درصد از کرانه باختری را ضمیمه خاک خود کند. این طرح شامل چشماندازی برای یک دولت فلسطینی بود که از چند محوطه کوچک محصور در اراضی اسرائیلی تشکیل شده بود و شباهت زیادی به طرحهای جناح راست اسرائیل داشت.
.
#موسسه_جهادتبیین_و_سوادرسانه_ای
@jahadtabin313
@jahadtabin313
#وعده_صادق
🌎 دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی