🌷انسان شناسی_قم_56🌷
🔵خلاصه
به یک لطیفی گفتم :خوبی ؟گفت:چرا خوب نباشم.اصلا خدا جهنم را آفریده .که ماخوب باشیم.من جرات دارم با وجود جهنم بد باشم.چه حرف قشنگی!!!اگر کسی این حرف را باورکرد٬دیگر حسادت ندارد٬دیگر عصبانی نیست.دیگر پرخاشگر نیست.دیگر حساس و زودرنج نمیشود.دیگر اگر چیزی ازاورفت و گم شدو بلایی سرش آمد.برایش گند نمیزند.و خراب نمیکند کار را.تحقیر نمیکند کسی را و توهین نمیکند کسی را.و دل کسی رانمیشکند.اگر باورکرده باشد جهنم هست و برای هرعملی جهنمی ذخیره میشود.برای یکبارعصبانیتش حجم زیادی فشارقبر و عذاب ذخیره میشود.این اصلا جرات ندارد بد باشد.ولی ما این راباور نداریم.همیشه به بدیهایمان و رذالتهایمان ادامه میدهیم .باورش نکردیم.آقا امام رضا علیه السلام :عجب جالب است این سخن اینها امیرکلام هستند یعنی غیرمعصوم کسی نمیتواند اینطور حرف بزند.کالای خدا ارزان است ٬قبل گران شدن بخرید.
@jalasate_ostad🌺🌺
کالای خدا ارزان است قبل گران شدن بخرید.mp3
35.67M
فایل صوتی -🎤🎙
انسان شناسی _ قم_56
♦️استاد_ محمد_شجاعی
_ _ _ _ _ _ _
@jalasate_ostad
۷۳ 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#تفسیر_زیارت_جامعه_کبیره
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
«السلام علیکم یا اهل بیت نبوة» سلام بر شما ای اهل خانه بزرگی و رفعت و مقام که شبیه ترین و مقرب ترین بندگان به خداوند هستید.اگر به تفاوت مفهوم «بیت» و «دار» توجه کنیم به معرفت ولذت آرامشی که در این نوع سلام دادن وجوددارد،نائل میشویم. «بیت النبوة»یعنی خانه نبوت.
«بیت»یعنی خانه؛ یعنی جایی که انسان در آن سکون و آرامش پیدا می کند.
درمعنای لغوی کلمه بیت گفتهاند:
«مَأواالإنسانُ بالیل،یعنی پناهگاه انسان در شب».
درکنار کلمه«بیت»کلمه دیگری به نام«دار» هم وجود دارد«دار» هم به معنای خانه است.مثلا:ًمیگوییم: «دارالحکمه» یا «دارالایتام» اما مفهومی که هر یک از این دو کلمه دارد متفاوت است. دار به معنای «سرا» است. بدون اینکه مفهوم سکون و آرامش در نظر باشد.اما در کلمه بیت مفهوم آرامش و سکون نیز وجود دارد. حال چرا در این زیارت کلمه بیت انتخاب شده است؟
زیرااین خاندان محل سکون وارامش هستند.
📌بنابراین وقتی می گوییم : السلام علیکم یا اهل بیت نبوة؛ یعنی سلام بر شما ای کسانی که اهل خانه ی آرامش و سکون نبوت هستید.
🌼همین سلامی که به آنها می گوییم برای ما آرامش و سکون می آورد.
ادامه دارد......
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
@jalasate_ostad
۷۴ 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#تفسیر_زیارت_جامعه_کبیره
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
«السلام علیکم یااهل بیت نبوة»
انسان تا نبی نشود رسول نمیشود. یعنی اول باید از حالت پایین بودن و هم سطح بودن با مردم(نبی)اوج بگیرد و ارتفاع روحی و معنوی پیدا کند تا بتواند به«الله»برسد.وقتی شخصی به این مقام رسید به رسالت هم میرسد. یعنی اول نبی می شودبعدرسول. یعنی خداوند او را انتخاب می کند و می گوید حالا که اوج گرفتی این لیاقت را داری که از طرف من بروی و دست دیگران هم بگیری و بالا ببری.
وقتی در کتابهای دینی کلمه«نبی» را به کار می برند و می گویند:او نبی است یعنی بین مردم زندگی میکند و مثل مردم است اما از نظر علمی،معنوی، معرفتی و روحی به قدری اوج میگیرد که به یک مقام و درجه خاصی نزد خداوند تبارک و تعالی رسیده است.
📌 بنابراین:معنای
«السلام علیکم یا اهل بیت نبوة،می شود سلام بر شما ای اهل خانه ی سکون و آرامش و بزرگی و رفعت و مقام»
📌در واقع این نوع سلام،زیارت و ملاقات با کسانی است که خیلی بزرگند و در اوج مقام انسانی قرار گرفته اند و مقرب ترین شبیه ترین افراد به خداوند تبارک و تعالی هستند.
🔺پس وقتی به زیارت می روی و زیارت جامعه کبیره را با معرفت میخوانی باید بدانی با کسانی روبرو هستی که عالیترین رفعت و مقام در تخلق به اخلاق الهی و قرب به خداوند را دارند یعنی مقامی دارند که از آن بالاتر دیگر امکان پذیر نیست.
ادامه دارد.......
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
@jalasate_ostad