۶۶ 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
تفسیرزیارت جامعه کبیره
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
حضرت فرمودند:بخیل کسی است
که درسلام کردن بخل بورزد.
بعضی افرادآنقدر دچارخودشیفتگی هستندکه نمیتوانندبه دیگران سلام کنند.
کسی که توقع داردهرجارفت دیگران به اوسلام وتعظیم کنند،حتی اگر ازلحاظ اجتماعی (تحصیلات ومعلومات)دررتبه بالایی باشد؛این افراد روح تواضع ومهربانی ندارند.
نحوه حرف زدن شان،نگاه کردن شان
به دیگران مستکبرانه ومتکبرانه است.
این رفتارها درفرهنگ اسلامی مذمت شده .
امام صادق علیه السلام میفرمایند:
شروع کننده سلام به خداورسولش نزدیک ترند.
کسی که فرهنگ سالم سازی درمحیط خانواده رادارد قطعا به خدا ورسولش نزدیک تراست.
مابایددرجامعه به فکر توسعه فرهنگ سلامتی باشیم.هرچقدر افراددراین جهت تلاش کنند،قرب وثواب بیشتری دارند.
حتی سلامتی های جسمی.این هم ثواب زیادی دارد.چون سلامتی جسمی پایه برای سلامت روحی،اخلاقی،روانی
ومعنوی است.
پیامبراکرم صلی الله علیه واله مسلم فرمودند:من تاآخرعمر سلام دادن به بچه هاراکنارنمیگذارم.
بعضی افراددرسلام کردن،تشویق کردن،درودفرستادن،دیدن لطف دیگران،ابرازمحبت نسبت به خوبیهای دیگران بخیل هستند.
یعنی حاضرنیستندکه اعتراف کنندطرف مقابل شان بهتروبزرگترازخودشان است.
چون روح شان انقباض دارد وافکارشان انتقادی است،بدبین است،وفقط لغزشها تاریکیها وضعفها رامیبینندواصلا نمیتواننددر کنارضعفها ،کمالات وخوبیهاراببینند.
ادامه دارد.....
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
@jalasate_ostad
50mixdown.mp3
31.6M
فایل صوتی -🎤🎙
انسان شناسی _ قم_50
♦️استاد_ محمد_شجاعی
_ _ _ _ _ _ _
@jalasate_ostad
🌷انسان شناسی _قم_50🌷
🔶خلاصه
خدایا ما را از کسانی قرار بده, که با انگیزه های قدرت طلبی ,یعنی با انواع این شهوتهایی که میزند بالا و میخواهد روی دست دیگران بلند شود به فخر و علو بکشاند نسبت بهدیگران به پزدادن بکشاند.میگوید خدایا ما را از کسانی قرار بده :که به واضحات یعنی روشناییهایی معرفت با روشناییهای معرفت ,به جنگ چه رفتیم. انگیزههای غیرت طلبی ,انگیزهای برتری جویی را ما با روشنایی معرفت از بین ببریم . اگر کسی درونش هست ,یعنی چه ضعیف است درونش؟ معرفت .گفتند آقا میرزا آشیخ مرتضی انصاری ره فوت کرده شما مرجع تقلید شیعیان هستید گفت نه آقا من یک هم مباحث داشتم او از من خیلی بهتر است ,او از من قویتر بوده در درسها حتماً شایستهتر است . هی پاس میدادند قدرت را .اصلاً حاضر نبودند راحت زیر قدرت بروند .جلو نمیانداختند هیچوقت خودشان را .یک موقع وظیفه باشد بحث دیگر است .واجب باشد, لازم باشد دستوری باشد بحث دیگر است .اما اصلاً هیچ وقت داوطلب نبودند .از امام جماعت بگیر تا چیزهای دیگر.به آن گفتند آن چقدر بزرگه است گفت بله شیخ راست گفته .من از شیخ قوی تر بودم اما شیخ درسها ادامه داده .مباحثات ادامه داده من مدتها است آمدم در زندگی مردم و از درسها و بحثها خیلی دور شدم الان دیگر ایشان حتمان از من قویتر است .
@jalasate_ostad🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
═हई ◾️ 🌹 ◾️ ईह═
؛ | ﷽ | ؛
🥀 اَلسَّلاٰمُ عَلَيْكِ يٰا بِنْتَ بَضْعَةِ خٰاتَمِ النَّبِيِّينَ وَ سَيِّدِ الْمُرْسَلینَ
🥀 اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یَاابْنَةَ سَيِّدِ الْاَوْصِیٰآءِ وَ رُکْنِ الْاَوْلِیٰآءِ و َعِمٰادِ الْاَصْفِیٰآءِ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ وَ یَعْسُوبِ الْمُتَّقینَ وَ قُدْوَةِ الصِّدِّیقینَ وَ اِمامِ الصّٰالِحینَ
🥀 اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یٰا مُهْجَةَ قَلْبِ الْبَتُولِ وَ قُرَّةَ عَیْنِ الرَّسُولِ یٰا حَبیبَةَ خَيْرِ خَلْقِ اللّٰهِ وَرَبیبَةَ وَحْیِ اللّٰهِ وَ شَقیقَةَ السِّبْطَیْنِ الْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ وَ عَمَّةَ الْاَئِمَّةِ الْمَیٰامینَ مِنْ اٰلِ طٰٓهٰ وَ يٰاسينْ وَ رَحْمَةُ اللّٰهِ وَ بَرَكَاتُهُ.
✨ امام زمان (عج) :
به شیعیان و دوستان ما بگویید خدا را قسم دهند به حق عمه ام زینب که فرج مرا نزدیک گرداند.
🌹 الهی بحق زینب کبری (س) عَجِّل لِوَلیِّـکَ اَلْفَرَج 🌹
🏴 آجَرَکَ اللّه یا بَقيةَ اللّه یا صاحبَ الزمان عجل اللّه تعالی فرجه الشریف
🕯🕯🕯
🕯🕯🕯🕯
🏴 سالروز وفات جانسوز بزرگ بانوی اسلام، پیام آور کربلا، اسوه ی صبر و ایثار، حضرت زینب کبری سلام اللّه علیها را به محضر مقدس حضرت بقیة اللّه الاعظم، امام زمان عَجِّل اللّه تعالی فرجه الشریف و به شیعیان و شیفتگان آن حضرت تسلیت عرض می نماییم.
@jalasate_ostad
51_mixdown.mp3
31.81M
فایل صوتی -🎤🎙
انسان شناسی _ قم_51
♦️استاد_ محمد_شجاعی
_ _ _ _ _ _ _
@jalasate_ostad
🌷انسان شناسی_قم_51🌷
🔶خلاصه
علامت صحت معرفت چه است؟از کجا معلوم که این عالم است یا اهل معرفت است؟چون گفتیم ما اگر عالم بمانیم میوه نشدیم .یعنی وسط راه هستیم .تا شما به قدرت نرسید فایده ندارد.باید میوه بشویم. اگر کسی واقعاً اهل معرفت باشد ,نفسش از دنیا منصرف است .یعنی نه کمالات جمادی را میخواهد ,نه نباتی ,نه حیوانی حتی فرشتهایی ,علمی و عقلی را هم نمیخواهد .مگر به اندازهایی که چه باشد ضرورت داشته باشد .چقدر عالم داشتیم در این قم که علم رهزنشان شد.دو روز هم نتوانستند بروند جبهه ,چسبیدند به کتابها و حجرهها و درسهایشان .نتوانستند بکنند بروند .این علمش به درد نمیخورد و اجتهادش به درد نمیخورد .اما اگر کسی برایش کمالات الهی مدنظر است .یعنی بخش پنجم وجودی اش بخش فوق عقلانیاش برایش اهمیت دارد .یعنی تشبه حق تعالی ,عشق به حق تعالی و عبودیت حق تعالی .این برایش مهم است رفاقت با حق تعالی .ولی خدا شدن دوست خدا شدن.این برایش اهمیت دارد اگر کسی غیر اینها رفت و حتما معرفتش درست نیست .ممکن عالم باشد خوب است دستش درد نکند.زحمت میکشد و بلاخره یک وسیله است .به اندازه خودش هم یک کمال است و خدا به او اجر میدهد .ثواب به او میدهد . به حیوانات هم خدا اجر میدهد .آنها هم همینطور ولی درجهاش انسانی نیست .یادتان باشد . درجه انسان فقط زمانی است . انسان به معنای حقیقی زمانی شخصیتش شکل میگیرد .که واقعاً طالب و عاشق خداوند است .زوری و دستوری نه ها .شخصاً شیفتگی دارد.
@jalasate_ostad🌺🌺
۶۷ 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
تفسیرزیارت جامعه کبیره
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
یکی از دستورات اسلام بلند فرستادن سلام است.
امام صادق علیه السلام فرمودند:چون یکی از شما سلام کند باید که سلام خود را بلند و آشکار کند.
وقتی میخواهید سلام بدهید نگذارید سوءتفاهم بشود اگر میدانی طرف گوشش ضعیف است یا از سمعک استفاده می کند برو جلو و با حس به او سلام کن به گونه ای که قشنگ بشنود که تو به او سلام کردی.
سلام کردنت برای رفع تکلیف نباشد در جاهایی که قرار است عشق،محبت و عاطفه باشد باید این خود نمایی ها صورت گیرد.
اگر هدیه ای برای کسی می فرستید اسم خودتان رواروی آن بنویسید تا مشخص شود از طرف کیست، در ادامه حضرت می فرمایند:اگر میخواهید جواب سلام را بدهید بلند بگویید،تا او نگوید سلام کردم جوابم را نداد در روایات دیگری هم داریم که اگر شخصی سلام کرد شما باید سلامش را بهتر جواب دهید.
🌼 پس سبقت در سلام داشته باشید به خصوص در خانه صبح ها که از خواب بلند می شوید و همه بی حالند آن کس که روح بزرگتری دارد سلام بلندتری میکند سلام گرم در اول صبح روز را مبارک می کند دل را آرامش میدهد پس وقتی می خواهید جواب بدهید جواب را قشنگتر از آن بدهید .
حضرت می فرمایند:این است که هر کس را که ملاقات کردی به او سلام کنی. ملاقات یعنی چشم در چشم شدن یعنی اگر نان میخرید به نانوا سلام کنید و تشکر هم بکنید ،اگر خرید انجام دادید نگویید پول دادم تشکر لازم نیست.
با فرزند با همسر و با هر کسی که روبرو میشویم به سلام و تشکر و مهربانی و عاطفه نیاز است این ظرافت ها خیلی مهم است سعی کنیم تا آن جایی که می توانیم سلام را پخش و توسعه بدهیم.
ادامه دارد..
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
@jalasate_ostad
🌸﷽🌸
💐پیامبر اکرم صل اللّه علیه و آله و سلّم:
ماه رجب ماه استغفار اُمّت من است پس در اين ماه بسيار طلب آمرزش كنيد كه خدا آمرزنده و مهربان است و رجب را اَصَبّ مى گويند زيرا كه رحمت خدا در اين ماه بر اُمّت من بسيار ريخته مىشود پس بسيار بگوئيد:
اَسْتَغْفِرُ اللهَ وَاَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ.
┄┅═●✾✾●═┅┄
@jalasate_ostad
┄┅═●✾✾●═┅┄
۶۸ 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
تفسیرزیارت جامعه کبیره
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
پیشتر گفتیم:مسلمان بر مسلمان شش حق دارد.یعنی شش نیکی است که باید رعایت شود....... وششمین حق این بود، که برای او همان چیزی را دوست داشته باشی که برای خودت دوست داری و براونپسندی آنچه را برخود نمی پسندی. برای اینکه بتوانیم به انصاف رفتار کنیم و از ظلم تعدی و تجاوز در بیاییم در هر مرحله ای از زندگی مان خودمان را باید جای طرف مقابل قرار دهیم و این امر امکان پذیر نیست،مگر با درک و فهم قاعده ی «هُوَأنت=اوتویی»
یعنی همیشه خودت را جای طرف مقابلت بگذاریم.
بارها حدیث معروف پیغمبر را شنیده اید که می فرماید:« بعضی از شما خار را در چشم برادر خود می بیند ولی شاخه درختی را در چشم خود نمی بیند» این حجمِ خودشیفتگی انسان را نشان میدهد.
بعضی افراد به قدری دچار خودشیفتگی هستند که معایب لغزش ها و ضعف های خود را نمی بینندودرمقابل لغزش های دیگران را خیلی خوب می توانند ببینند و ظلم کنند. یعنی اگربه او بگوییم:ظلم می کنی میگوید:نه من به کسی ظلم نکردم در حالی که اصلاً متوجه نیست که ظلم میکند گاهی هم میداند اما حریف خودش نمی شود.
حضرت برنکته ای دست گذاشته که اگررعایت کنیم باب بسیاری ازجهنم هابرمابسته میشودوهمچنین باب بسیاری ازشادی وآرامشهاباز میشود.
مثلاً:سر سفره اگر میخواهی چیزی بخوری و بقیه هم دوست دارندبخورند، دست نبرهر چیزی را بردار و بخور.
📌خودشیفتگی عامل ظلم به دیگران است در قضاوت ها؛ خود را سریع جای طرف مقابل بگذاریم وبعد قضاوت کنیم در غیر این صورت درپرونده و نامه اعمالمان ظلمهای بسیاری نوشته میشود چه خوب است حدوحدود ها و حریمها را بشناسیم و از آن محافظت کنیم این یک اصول اخلاقی در روابط انسانها است.
📌نتیجه این کلام پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم این است که:ما هر وقت در زندگی دچار مشکلاتی می شویم یا دیگران را سرزنش می کنیم یا شرایط بیرونی را،هیچ وقت نمی گوییم:« من خطا کردم و تقصیر خودم بود»
ادامه دارد.......
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
@jalasate_ostad
52n.mp3
32.91M
فایل صوتی -🎤🎙
انسان شناسی _ قم_52
♦️استاد_ محمد_شجاعی
_ _ _ _ _ _ _
@jalasate_ostad