🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
برخی از اعمال مخصوص شب و روز اول ماه ذی الحجة:
1️⃣ - دو رکعت نماز ما بین نماز مغرب و عشاء (از امشب شب اول تا شب دهم ماه):
در هر رکعت سوره حمد و سوره قل هو الله را میخوانی، پس از آن آیه شریفه ذیل را میخوانی:
«وَ وَاعَدْنَا مُوسَیٰ ثَلَاثِینَ لَیلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قَالَ مُوسَیٰ لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَأَصْلِحْ وَلَا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ».(1)
🌸امام صادق (علیه السلام) میفرماید: «پدرم حضرت امام باقر (علیه السلام) به من فرمود: پسرم! در دهه نخست از ماه ذی الحجّه (از شب اول ماه تا شب عید قربان) هر شب میان نماز مغرب و عشا این دو رکعت نماز را ترک مکن».(2)
2️⃣ - روزه، (روز اول ماه)، که ثواب روزه هشتاد ماه دارد.
در روایتی از امام موسی بن جعفر (علیهماالسلام) نقل شده است که هر کس روز اوّل ماه ذی الحجّه را روزه بگیرد، خداوند برای وی پاداش عظیمی را مینویسد.(3)
3️⃣ - روزه گرفتن در ۹ روز اوّل؛
در روایتی از امام موسی کاظم (علیه السلام) نقل شده است که هر کس ۹ روز اوّل ذی الحجّه را روزه بدارد، خداوند ثواب روزه تمام عمر را برای او مینویسد.(4)
4️⃣ - خواندن نماز حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) (در روز اول ماه):
🌸مرحوم «شیخ طوسی» فرموده است: مستحب است در این روز، نماز حضرت فاطمه (علیها السلام) را بخواند و این نماز چهار رکعت است (هر دو رکعت به یک سلام)، همانند نماز حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) است؛ در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره قل هو الله را بخواند و بعد از سلام تسبیح حضرت فاطمه (علیها السلام) را بگوید، آنگاه بخواند:
«سُبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذِی الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظیمِ، سُبْحانَ ذِی الْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبْحانَ مَنْ یَری اَثَرَ النَّمْلَةِ فِی الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ یَری وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هکَذا وَلا هَکَذا غَیْرُهُ».(5)
5️⃣ - خواندن دو رکعت نماز (در روز اول ماه) پیش از ظهر که در هر رکعت سوره حمد یک مرتبه، و هر یک از توحید، آیة الکرسی و قدر ده مرتبه خوانده شود.(6)
6️⃣ ـ هر کس از ظالمی خوف داشته باشد در این روز (روز اول ماه) بگوید:
«حَسْبی حَسْبی حَسْبی مِنْ سُؤالی، عِلْمُکَ بِحالی»، تا خداوند او را از شرّ آن ظالم حفظ کند.
📚 منابع : ...................
1 - سوره اعراف: آیه ۱۴۲.
2 - الاقبال (سید بن طاووس): ج۲، ص۳۵.۲.
3 - مصباح المتهجّد: ص ۶۷۱.
4 - زاد المعاد: ص ۲۴۰.
5 - مصباح المتهجّد: ص ۶۷۱.
6 - اقبال: ص ۳۲۵.
📣 مقایسهای از مدل کاری و شخصیتی جلیلی و قالیباف
✍️دکتر سعدالله زارعی
⤴️من با آقای دکتر قالیباف کار نکرده ام ولی کارهای او را دنبال نموده و از مسائل غیر علنی مرتبط با ایشان تا حد قابل توجهی خبر دارم.
با دکتر جلیلی نزدیک به دو سال در شورای عالی امنیت ملی بطور نسبتا" مستقیم کار کرده ام و پیش و پس از آن هم با ایشان رابطه داشته و هنوز هم این رابطه به شکل جلسات محدود یا دو نفره ادامه دارد.
🔸من این دو نفر را در خصوصیاتی مشترک دیده ام:
- خلوص نیت و یگانگی در ظاهر و باطن
- پرکاری و خستگی ناپذیری
- ارتباط نزدیک دلی و مرید و مرادی با رهبر معظم انقلاب اسلامی دامت برکاته
- اعتقاد قلبی به ارزش های انقلاب و مجاهدت در تحقق و تقویت آن ها
- برخورد صریح و بی ملاحظه نسبت به انحرافات و خطراتی که خط انقلاب را تضعیف می کنند
- ارتباط عمیق و دلی با نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
- فداکاری و مایه گذاشتن از آبروی خود برای نظام
- سکوت در مواقع حملاتی که به شخص خودشان صورت می گیرد
- گرم گرفتن با نیروهای انقلاب و وقت گذاری برای آنان
- مشورت پذیری و تشکیل جلسات کارشناسی
- صرفه جویی و قناعت در مصرف بیت المال
- کمک به دولت های نظام چه آن دولت هایی که قبول داشته اند و چه آن دولت هایی که به آن ها نقد جدی داشته اند.
- اندیشمند و دوراندیش بودن
- کار تشکیلاتی و نیروپروری
- اشراف کافی به مسائل داخلی و خارجی
🔸 اما تفاوت ها :
- جلیلی مطالعاتی تر و قالیباف اجرایی تر
- جلیلی حلقه ای تر و قالیباف بازتر
- جلیلی در فهم و تحلیل مسائل عمیق تر و قالیباف سریع تر
- جلیلی زود رنج تر و قالیباف زود گذشت تر
- جلیلی حوزوی تر ، قالیباف دانشگاهی تر
- جلیلی بطئی التصمیم تر و قالیباف سریع التصمیم تر
- جلیلی مجتهدتر و قالیباف مقلدتر
- جلیلی با دایره ملازمان کمتر و قالیباف با دایره ملازمان بیشتر
- جلیلی مردمی تر و قالیباف مدیریتی تر
- قالیباف مجرب تر و دامنه تجربه اش متنوع تر و جلیلی مجرب در حوزه های محدودتر
- همکاری جلیلی با دولت در دوره شهید رییسی کمتر و همکاری قالیباف با دولت شهید رییسی بیشتر - و در عین حال هر دو مورد بی مهری حلقه اطراف شهید -
- جلیلی در سیاست خارجی جلوتر و قالیباف در مسایل اجتماعی جلوتر
- جلیلی در مسایل امنیتی و تهدیدات عمیق تر و قالیباف در مسایل اقتصادی مشرف تر
- در مسایل فرهنگی ، جلیلی عمیق تر و البته محدودتر و قالیباف روبنایی تر و البته بازتر
همین مقدار فعلا" بس است .
🌸از امیر المومنین علیه السلام نقل شده که هر کسی که در هر روز دهه اول ذیحجه ده بار این اذکار را بگوید
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّیَالِی وَ الدُّهُورِ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْکِ وَ الشَّجَرِ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ فِی اللَّیْلِ إِذا عَسْعَسَ وَ فِی الصُّبْحِ إِذا تَنَفَّسَ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الرِّیَاحِ فِی الْبَرَارِی وَ الصُّخُورِ- لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مِنَ الْیَوْمِ إِلَی یَوْمِ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ.
🌹 خداوند عزوجلّ به ازای هر تهلیل که میگوید درجه ای از مروارید و یاقوت در بهشت به او میبخشد که مسافت میان دو درجه به اندازه مسیر صد سال حرکت یک سوار شتابان است. در هر درجه ای شهری است که قصری از جواهر یکدست و عاری از ناخالصی در آن وجود دارد....
وقتی این فرد از قبر خارج شود از هر یک از تار موهایش نوری ساطع شود و هفتاد هزار ملک پیشاپیش او و در راست و چپ او با شتاب راه میروند تا این که او را به دروازه بهشت برسانند. وقتی وارد بهشت شد پشت سر او بایستند و او پیشاپیش آنها برود تا این که به شهری برسد که بیرونش از یاقوتی سرخ است و داخلش از زبرجدی سبز و انواع موجوداتی که خداوند عزوجلّ در بهشت آفریده در این شهر وجود دارد و وقتی بدانجا رسند گویند: ای دوست خدا! آیا میدانی این شهر و آنچه در آن است چه شهری است؟ گوید: نه، شما کیستید؟ گویند: ما فرشتگانی هستیم که آن روز که در دنیا لا إله إلا الله میگفتی تو را دیدیم و این شهر با هرچه در آن است پاداش توست، تو را بشارت باد به پاداشی بهتر از این از سوی خدای عزوجلّ، تا آنچه را خداوند در سرای خود دار السلام و در جوار خویش برای تو فراهم کرده است ببینی، بخششی جاودانه است که هیچوقت پایانی ندارد.
🔹خلیل راوی این روایت گفته: هر چه میتوانید این ذکر را بگویید تا پاداشی بیشتر نصیبتان گردد. -.
📚ثواب الاعمال: ۶۶
به نقل از بحار ج،۹۴ ص۱۲۰
🔹سفارش به خواندن پنج دعا در دهه اول ذی الحجة
که حضرت جبرییل برای حضرت عیسی علیهِ السّلامُ از جانب خدا هدیه آورد، تا در این ایام بخواند، 👇
🔻(۱) أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ، لا شَرِیکَ لَهُ، لَهُ الْمُلْکُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ ؛ وَ هُوَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.
(۲) أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ، لا شَرِیکَ لَهُ، أَحَدا صَمَداً، لَمْ یَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَداً. (۳) أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ، لا شَرِیکَ لَهُ، أَحَداً صَمَداً، لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ، وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوا أَحَدٌ.
(۴) أَشْهَدُ أَنْ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَحْدَهُ، لَاشَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ، وَ لَهُ الْحَمْدُ، يُحْيِى وَ يُمِيتُ، وَ هُوَ حَيٌّ لَايَمُوتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَ هُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ.
(۵) حَسْبِىَ اللّٰهُ وَ كَفىٰ، سَمِعَ اللّٰهُ لِمَنْ دَعا، لَيْسَ وَراءَ اللّٰهِ مُنْتَهى، أَشْهَدُ لِلّٰهِ بِما دَعا، وَ أَنَّهُ بَرِىءٌ مِمَّنْ تَبَرَّأَ، وَ أَنَّ لِلّٰهِ الْآخِرَةَ وَ الْأُولىٰ.
✨شيخ مفيد و سيّد بن طاووس به سند معتبر از حضرت امام محمّد باقر روايت كردهاند كه جبرئيل عليه السّلام از جانب خداوند جليل براى حضرت عيسى عليه السّلام پنج دعا را به هديه آورد و گفت:يا عيسى!اين پنج دعا را در دهۀ اوّل ماه ذى الحجة بخوان به درستى كه هيچ عبادتى نزد حق تعالى محبوبتر نيست از عبادت كردن در اين دهه،
پس حواريون گفتند:يا روح اللّه !
ثواب كسى كه اين كلمات را بگويد چیست؟ حضرت عيسى گفت كه هركه دعاى اوّل را صد مرتبه بخواند عمل هيچيك از اهل زمين بهتر از عمل او نباشد،در آن روز و در قيامت حسنات او زياده از همه افراد باشد؛
و هركه دعاى دويّم را صدبار بخواند چنان باشد كه دوازده مرتبه تورات و انجيل را خوانده باشد و ثواب آنها را به او دهند.حضرت عيسى گفت:اى جبرئيل
ثواب خواندن تورات و انجيل چيست؟جبرئيل گفت:طاقت برداشتن يك حرف تورات و انجيل نداشت هركه در آسمانهاى هفتگانه است،از ملائكه،تا آنكه مبعوث شدم من و اسرافيل؛زيرا اسرافيل اوّل کسی بود كه گفت:لا حول و لا قوّة الاّ باللّه؛
و هركه دعاى سوّم را صد مرتبه بخواند حق تعالى بنويسد براى او به اين دعا ده هزار هزار حسنه و محو كند از او ده هزار هزار گناه و بلند كند از براى او در بهشت ده هزار هزار درجه و فرود آيد از آسمان هفتاد هزار ملك كه دستها برداشته باشند و صلوات فرستند بر كسى كه اين كلمات را به اين عدد خوانده است.پس عيسى گفت:اى جبرئيل آيا ملائكه صلوات می فرستند بر غير پيغمبران؟جبرئيل گفت كه هر كه ايمان آورده به آنچه پيغمبران از جانب خدا آوردهاند و تغييرى ندهد شريعت ايشان را،حق تعالى ثواب پيغمبران به او عطا مىفرمايد؛
و هركه دعاى چهارم را صد مرتبه بخواند،آن دعا را استقبال نمايد ملكى و بالا برد به سوى حق تعالى،پس خدا نظر كند به سوى گويندۀ آن دعا به رحمت و هركه را خدا نظر رحمت به او كند هرگز شقى و بدعاقبت نشود.
پس حضرت عيسى گفت:يا جبرئيل
ثواب دعاى پنجم چيست؟جبرئيل گفت:اين دعاى من است و حق تعالى مرا رخصت نداده است كه ثواب آن را بگويم .
📚زاد المعاد علامه مجلسی ج۱ ص۱۶۳
میرسد قصه به آن جا که علی دلتنگ است
میفروشد زرهی را که رفیق جنگ است
چه نیازی دگر این مرد به جوشن دارد
«ان یکاد» از نفس فاطمه بر تن دارد📿
خبر از شوق به افلاک سراسیمه رسید
تا که این نیمه توحید به آن نیمه رسید
علی و فاطمه در سایه هم فکر کنید
شانه در شانه دو تا کعبه یک دست سفید🩷
عشق تا قبل همین واقعه مصداق نداشت
ساز و آواز خدا گوشه عشاق نداشت
کوچه آذین شده در همهمه آرام آرام
تا قدم رنجه کند فاطمه آرام آرام...🥹
فاطمه... فاطمه با رایحه گل آمد
ناگهان شعر حماسی به تغزل آمد
آسمان با نفسش رنگ دگر پیدا کرد
دست او پیرهن نو به تن دنیا کرد⚘️
ابر مهریه او بود که باران آمد
نفس فاطمه فرمود که باران آمد
ناگهان پنجرهای رو به تماشا وا شد
هر کجا قافیه یا فاطمةالزهرا شد🦋
مثنوی نام تو را برده، تلاطم دارد
چادرت را بتکان، قصد تیمم دارد
میرود قصه ما سوی سرانجام آرام
دفتر قصه ورق میخورد آرام آرام»🌿
📖سید حمید رضا برقعی
#ذی_الحجه
#ازدواج
🍃 امامـ جـواد عليه السلامـ
لَن يَسْتَكمِلَ العبدُ حقيقةَ الإيمانِ حتّى يُؤْثِرَ دِينَهُ على شَهْوَتِهِ، و لَن يَهْلِكَ حتّى يُؤْثِرَ شَهْوَتَهُ على دِينهِ.
بنده، هرگز حقيقتِ ايمان را به كمال نمىرساند، مگر آنگاه كه دينش را بر هوس خود ترجيح دهد، و هرگز به هلاكت درنمىافتد، مگر زمانى كه هوس خود را بر دينش ترجيح دهد.
🌷
📚 كشف الغمّة، ج٣، ص١٣٨
#حدیث #امام_جواد
این حجاب است که حرف تازه جهان امروز است
علت کینه نظام سلطه از حجاب آن است که افزایش هرزگی موجب کاهش مقاومت میشود.
بیحجاب شدن هنر نیست؛ غیر محجبه در عالم زیاد است! این حجاب است که حرف تازه جهان امروز است.
#حجاب_عفاف
18.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💗 نماهنگ | دعای امام زمان(عج)
🎥 قرائت دعای سلامتی امام زمان(عج) توسط حضرت آیت الله خامنهای
✏️ رهبر انقلاب: وقتی «اَلّلهُمَّ کُن لِوَلِیّک» را میخوانید، در واقع دارید ارتباط میگیرید با امام زمانتان، که فرمودهاند: ما را دعا کنید، ما هم شما را دعا میکنیم.
✅ محکم ترین دستاویز در زندگی دنیا که انسانها را از سقوط نجات می دهد، چیست؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
فقط کسی که خودش را تسلیم خدا کند و به دستورات واجب و حرامش خوب عمل کند، قطعاً به مطمئنترین دستگیره متمسّک شده و از سقوط نجات پیدا می کند؛ نه دیگران.
ثانیاً سرانجامِ همه امور به خدا برمی گردد؛ پس باید فقط تسلیم او شد؛ نه تسلیم غیر او.
📖 و مَنْ يُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَى اللَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى وَ إِلَى اللَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ (لقمان، 22)
📣 پرحسرت ترین فرد در قیامت کیست؟
🌹 نزد امام باقر (ع) رفتم تا با او خداحافظى كنم (و به سفر بروم). ایشان به من فرمود: اى خيثمه، هر كدام از دوستان ما را كه ديدى، به او سلام برسان و او را سفارش كن به:
🔹 #تقوا
🔹 و اينكه ثروتمندان به مستمندان و افراد توانا به ناتوانان توجه کنند
🔹و زنده ها در تشییع جنازه مردگان حاضر شوند
🔹 و در خانه هاى خود با يكديگر ملاقات كنند. (جلسات خانگی اهل بیت)
زيرا ملاقات آنها با يكديگر مايه زنده شدن مکتب ماست. خدا رحمت كند بنده اى را كه مکتب ما را زنده نگه دارد.
اى خيثمه! به دوستان ما اين پيام را برسان كه ما از طرف خدا هيچ كاری براى شما نمى توانيم انجام دهيم جز با #عمل خودتان. و قطعاً آنها به ولايت ما نمی رسند جز با ترک #گناه. قطعاً پر حسرت ترين مردم در روز قيامت كسى است كه عدالت و ترک #گناه را براى ديگران شرح دهد و خودش برخلاف آن عمل كند.
📖 فقَالَ يَا خَيْثَمَةُ أَبْلِغْ مَنْ تَرَى مِنْ مَوَالِينَا اَلسَّلاَمَ وَ أَوْصِهِمْ بِتَقْوَى اَللَّهِ اَلْعَظِيمِ وَ أَنْ يَعُودَ غَنِيُّهُمْ عَلَى فَقِيرِهِمْ وَ قَوِيُّهُمْ عَلَى ضَعِيفِهِمْ وَ أَنْ يَشْهَدَ حَيُّهُمْ جِنَازَةَ مَيِّتِهِمْ وَ أَنْ يَتَلاَقَوْا فِي بُيُوتِهِمْ فَإِنَّ لُقِيَّا بَعْضِهِمْ بَعْضاً حَيَاةٌ لِأَمْرِنَا رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً أَحْيَا أَمْرَنَا يَا خَيْثَمَةُ أَبْلِغْ مَوَالِيَنَا أَنَّا لاَ نُغْنِي عَنْهُمْ مِنَ اَللَّهِ شَيْئاً إِلاَّ بِعَمَلٍ وَ أَنَّهُمْ لَنْ يَنَالُوا وَلاَيَتَنَا إِلاَّ بِالْوَرَعِ وَ أَنَّ أَشَدَّ اَلنَّاسِ حَسْرَةً يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ مَنْ وَصَفَ عَدْلاً ثُمَّ خَالَفَهُ إِلَى غَيْرِهِ .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۱۷۵