آیا مجلس دوازدهم اشتباه مجلس پنجم را تکرار میکند؟
مجلس پنجم با ریاست ناطق نوری در اختیار جناح راست بود و حدود یک سال پس از شروع به کارش دولت خاتمی روی کار آمد. اما برخلاف خیلی از پیش بینی ها تمام وزرای پیشنهادی خاتمی به مجلس _حتی تندروترین آنها_ توانستند از مجلس رای اعتماد بگیرند. اتفاقی که از آن سال تا به امروز دیگر در هیچ مجلسی تکرار نشد! اما نتیجه این اتفاق چه بود؟
مجلس پنجم همان ابتدا با کرنش فراتر از اندازه مقابل دولت جدید، کار خودش را سخت کرد و یک سال بعد نشانه های پشیمانی نمایندگان از رای اعتماد به کل کابینه آغاز شد.
مجلس پنجم خرداد ۷۷ مجبور شد وزیر کشور وقت (عبدالله نوری) را استیضاح کند و چندی بعد به سراغ استیضاح مهاجرانی رفت که البته موفق نشد و او در جایگاه وزارت فرهنگ باقی ماند. مدتی بعد هم دری نجف آبادی از وزارت اطلاعات استعفا داد. در مجموع دولت خاتمی چالش های زیادی با مجلسی که به تمام وزرایش رای اعتماد دادند داشت و بعدا خیلی از نمایندگان از اعتماد اولیه شان به کل کابینه پشیمان شدند و آنکارشان را خوش بینی غیرواقع بینانه میدانستند.
۲۷ سال پس از آن تجربه مهم، نمایندگان مجلس دوازدهم میتوانند انتخاب کنند که چه مسیری را خواهند رفت؟ رای دادن به تمام وزرا یا بررسی دقیق سوابق و عملکرد گزینه های پیشنهادی و انتخاب افراد قوی و کارآمد و پاکدست؟ عملکرد امروز ما، نطقهای موافق و مخالف و رای مثبت یا منفی ما به تک تک افراد در تاریخ ثبت خواهد شد و تاریخ درباره آن قضاوت خواهد کرد.
💥«نمیشناختم و نظری نداشتم-تایید کردم-تاکید کردم»
حسین کمیل/:
رهبر انقلاب در دیدار با اعضای دولت چهاردهم در گذری به مسئله انتخاب وزرا و ارائه لیست وزرای پیشنهادی از جانب دکتر پزشکیان جهت مشورت،از سه گزاره دقیق استفاده کردند که هر کدام بار حقوقی و معنایی خود را دارد و کسانی که به سیستم حکمرانی سیدعلی خامنهای اندک آشنایی داشته،به در اختیار گرفتن واژگان ضابطهمند و صراحت او در بیان مسائل (ولو با حمل هزینه بر جایگاه رهبری باشد)صحه متقن میگذارند!
چه آنکه در قضیه بنزین،ضمن بیان پذیرفتن نظرات کارشناسی،ضمن تایید وجود ایرادات،اما صراحتا و بر اساس وظیفه رهبری،از تصمیم سران قوا حمایت کرد!
یا در جایی دیگر در یک سخنرانی صراحتا بیان داشتند«در قضیّهی برجام، بنده اشتباه کردم اجازه دادم که وزیر خارجهی ما با آنها صحبت کند؛ ضرر کردیم.»...
این صراحت و این پذیرش هزینه از جانب رهبری،موید آن است که او هیچگاه حاضر به بیان چیزی غیراز واقعیت حتی در بزنگاههایی که امکان تضعیف محبوبیت حاکم اسلامی شود را نداشته و نخواهد داشت!
حالا او به حاشیهها در مورد لیست پیشنهادی پزشکیان و سخنان او در مورد تایید لیست کابینه چنین واکنش نشان داد:
🔺-«اکثریت را نمیشناختم و نظری نداشتم و اقای پزشکیان توانست مجلس را برای رای به آنها مجاب کند»؛
این مطلب دقیقا با بیانیه بازگشت به کار ظریف در معاونت راهبردی ریاست جمهوری همخوانی دارد که در آن،ظریف تصریح کرده که هفتاد درصد کابینه،طبق نظر شورای راهبری انتخاب و توانستهاند از مجلس رای بگیرند
🔺-«من هم تایید کردم»؛
این گزاره معطوف به افرادی است که نهادهای نظارتی در مورد استعلام دکتر پزشکیان از آنها، نظر مثبت دادهاند و رهبری هم همنظر با آنها،با پیشنهاد رییسجمهور همراه بوده است
🔺-«تاکید کردم»؛
از میان وزار،بحث استمزاج و کسب موافقت رهبری برای وزرای دفاع و خارجه و اطلاعات ضروری و مبنای قانونی را داراست و ایشان به وظیفه خود در قبال پیشنهادات مطروحه عمل کردند؛کما اینکه در ایام اخیر بحث حذف بعضی اسامی پیشنهادی مطرح شد!
🔹 خطای اخیر رئیسجمهور در «روایتپردازیِ ناراست» از مشورت با رهبر انقلاب، و همچنین «سادهنگری» و «ناپختهگی» و «نسجیدهکاریِ» اکثریّت مجلس در اطمینانِ مطلقِ به نقل رئیسجمهور - که هم برخلاف سیره و منطقِ رهبر انقلاب بود و هم ناسازگار با عقلانیّت انقلابی – تبدیل به یک تجربۀ تأسّفبرانگیز در دولت و مجلس شد.
#حسین_کمیل
(حسین خانمحمدی)
واکنش طنز حسین شریعتمداری نماینده رهبرانقلاب در روزنامه کیهان به نطق ثابتی درباره عراقچی
@Sabety_ir ✅