بخش اول از درسهایی از خطبه متقین حضرت علی ( ع)-۱.m4a
24.55M
اشارهای به تقوا وبعضی مصادیق و آثارش ،ویژگی های متقین در سخن گویی وپوشاک و گریزی به ارزش تواضع وبعضی آثار ش(در جلسه معرفتی خواهران در پایگاه ایثار )
بخش دوم از درسهایی از خطبه متقین حضرت علی ( ع)-۲.m4a
20.72M
تقوای گوش وچشم متقین، سخنانی پیرامون علم نافع وبرکات دنیوی واخروی آن ،گفتاری در مورد بهشت ،خصوصیت یکی از یاران امام علی (ع) که وی را در نظر ایشان بزرک جلوه می نموده است( در جلسه معرفتی خواهران پایگاه ایثار )
📙جمعی از زنان ایتالیایی با حجاب سنتی موسوم به «فالدتا»
▪️زنان در ایتالیا تا قرن نوزدهم میلادی، تقریبا همیشه دامنهای گشاد و بلند گلدوزیشده، همراه با پیشبند و بلوزهای آستینبلند میپوشیدند؛ همچنین بیرون از منزل موهای خود را جمع کرده و با پارچهای شبیه روسريهای امروزی میپوشاندند.
▪️اما بانوان ایتالیایی در مکانهای عمومی، علاوه بر آن روسری، از چادری سیاه به نام «فالدتا» استفاده میکردند، که کل بدنشان را از نگاه مردان غریبه میپوشاند. این چادر سیاه در واقع از یک دامن بسیار بلند تشکیل میشد و در قسمت بالای آن، پارچه بزرگ تعبیه شده بود که روی سر انداخته میشد و سر و بالاتنه بانوان را میپوشاند.
@History4423📜
ازدواج و گشايش امور.mp3
3.67M
🔷 #ازدواج و گشایش امور
🎧 #اخلاق حسنه
#سلسله مباحث اخلاقی، عرفانی و تربیتی حجتالاسلام والمسلمین
حاج آقا یوسفی
@jalsatmarefaty
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک قدم در ملکوت
شهیدی که پس از گذشت ۱۷ سال از شهادتش، زنده میشود و به یکی از اعضای کمیته تفحص شهدا کمک میکند تا مشکلاتش حل شود.
مثل دیوانهها شدهبودم.به کارت شناسایی نگاه کردم، وسط بازار ازحال رفتم.
#شهید_علی_آقاعبداللهی
قطعه ۵۰ ردیف ۱۱۵ شماره ۲۲
#پایگاه_نظامی_سجیل
@mensejjil
🗞 نامه #معاویه بن أبی سفیان به زیاد بن أبیه درباره ایرانیان
🔸این نامهی معاویه درباره ایرانیان که به زیاد بن ابیه برادر خوانده معاویه و سرپرست کوفه، خوزستان و فارس نوشته شده است.
نامهای است که به نقل از ابان بن ابی عیاش و از او، به نقل از سلیم آمده است.
متن این نامه توسط منشی زیاد بن ابیه که شیعه بوده، به سلیم که دوست نزدیکش بوده نشان داده شده است که آن را بخواند. با توجه به مضمون جالب این نامه، منشی زیاد بن ابیه، یا خود جناب سلیم، رونوشتی از آن برای خود برداشته است.
🔻متن این نامه، اینطور آغاز میشود:
«…اما بعد…، از من پرسیدهای که وظیفه تو در برابر قبایل عرب و غیرعرب چیست؟»
(و پس از شرحی درباره قبایل یمن و بنی ربیعه و بنی مضر نوبت به ایرانیان میرسد. در این زمینه در ناسخ التواریخ چنین آمده است:)
«… و اکنون میرسیم به این قومی که به نام موالی در میان امت اسلام به سر میبرند و قوم فارسی نام دارند. گوش کن زیاد، این مردم را باید ذلیل کرد.
←باید همان روشی که عُمر (عمر بن خطاب) آنها را میکوبید، طوری کوبیدشان که هرگز نتوانند سربردارند.
اینها جز با سیاست عمر اداره شدنی نیستند.
از عطایشان که حق عمومی اتباع اسلام است تا میتوانی بکاه.
در تقسیم خواربار تا میتوانی از سهمشان کم کن.
در جبهه جنگ آنها را در صفوف مقدم بگمار تا زودتر از دیگران هدف حملات دشمن تازه نفس قرار گیرند.
سربازان آنها را به کار جادهسازی و هموار کردن راهها و کندن درختها بگمار و سعی کن هر چه دشواری و عذاب باشد نصیب این عجمها شود.
کاری کن که سنگینی بارها بر دوششان هرچه بیشتر فشار آورد. زیرا که اگر جز این باشد هوای عصیان خواهند کرد.
مراقب باش که این عجمها هرقدر هم صالح و متقی باشند بر صفوف جماعت در نماز پیش نمازی نکنند و در نمازجماعت در صف اول قرار نگیرند مگر آنکه عده اعراب برای تکمیل صفوف کافی نباشد و هرچند هم در فقه و قرآن دانشمند باشند بر مسند قضا ننشینند و بر هیچ شهری از شهر های اسلام والی یا حاکم نشوند و در معابر هرقدر هم مقامشان بالا باشد بر عرب هرچند هم پست و فرومایه باشد تقدیر نجویند و در ازدواج حق زناشویی با زن عرب نداشته باشند اما مردان عرب حق همسری با زنان فارسی را داشته باشند.
اینها همه سیاست عمر رضی الله عنه است و عمر شایسته است از امت محمد صلی الله علیه و خاصاً از #بنی_امیه شایسته ترین پاداش را ببیند.
با این همه عمر اشتباهاتی نیز داشت. مثلاً میبایست قوانین و نظاماتی به وجود آورده باشد که برای همیشه عجمها را در برابر عرب ذلیل و خوار نگاه دارد.
اگر از ایجاد نفاق در میان امت اسلام پرهیز نداشتم، همین امروز مقرر میداشتم که اگر یک عجم، عربی را بکشد محکوم به قصاص یا دیه کامل میباشد ولی اگر عربی یک فارسی را به قتل برساند از قصاص معاف باشد و دیه را نیز نصف بپردازد.
به هرحال، زیاد، از همین امروز که این نامه به دستت میرسد این عجمها را بیشتر ذلیل کن، به آنان توهین کن، آنها را از پیشگاهت دور دار، از آنان در رتق و فتق امور کمک مخواه، به درخواستهایشان اعتنا نکن.
از این سخن که بگذرم، بگذار نامهای را برایت نقل کنم که عمر بن خطاب برای والی بصره #ابوموسی_اشعری ، در زمانی که تو به سمت منشی حکومت در زیردست این مرد خدمت میکردی، فرستاده بود.
همراه این نامه ریسمانی به طول پنج وجب بود که هرچه حکایت بود در آن ریسمان بود؛ زیرا عمر در آن نامه به فرماندار بصره دستور داده بود که "به موجب این نامه مردان بصره را احضار کن و درمیان آنان از موالی و اعاجم (ایرانیان) هرکس را که طول قامتش به اندازه این ریسمان رسیده، گردن بزن"❗️»
📔منابع:
1- کتاب سلیم بن قیس، ص۱۴۰ و ص۲۸۱ در چاپ بیروت (ر.ک: تصویر الحاقی)
2- نفس الرحمان، ص١۴۴
3- سفینة البحار، ج ۲، ۱۶۵
4- ناسخ التواریخ، ج۶، ص۱۲۳
#تبرّی
🔻جنگ چالدران
✍در جنگ چالدران ۴۲هزار نفر از عثمانی ها کشته شدند و نزدیک به ۲۹هزار نفر از مردم ایران شهید شدند و ورق به سود سلطان سلیم برگشت. بعد از جنگ چالدران، شاه اسماعیل مبتلا به بیماری افسردگی شد و دیگر در جنگ رهبری لشکریانش را بر عهده نگرفت. پیوند میان شاه اسماعیل به عنوان روح هدایتگر نیمه خدایی و قزلباش، بطور جبران ناپذیری شکسته شد.
🔸حدود یک سال بعد از شکست صفویان از عثمانیان در جنگ چالدران، عناصر قبایل قزلباش، کم کم ضعیف گشت. نتیجه ی جنگ چالدران سبب جدا شدن مناطق کردستان باختری شامل کردستان ترکیه، کردستان عراق و کردستان سوریه کنونی از ایران شد. در جریان جنگ چالدران، منطقه های دیگری که شامل آذربایجان و تمام کردستان تا همدان بود نیز، از ایران جدا شد و بدست عثمانی افتاد ولی چند سال بعد شاه عباس صفوی توانست طی جنگی قسمتی از مناطق کردستان را پس بگیرد. سپاه عثمانی شهر تبریز را نیز تصاحب کرد اما به علت کمبود آذوقه ناگزیر به بازگشت شد و حکومت نوپای صفوی از فروپاشی حتمی نجات یافت
📜 اساطیر نامه | مروری بر تاریخ
https://eitaa.com/joinchat/2868183226Cfce63ae436
🔻صندلی طلایی زیبای مصری متعلق به توتعَنخآمون، فرعون مصری در ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد
📜 اساطیر نامه | مروری بر تاریخ
https://eitaa.com/joinchat/2868183226Cfce63ae436
سلام علیکم دوستان گرامی جلسه
ان شاء الله امشب ساعت ۷ تا ۹ تشکیل می شود استثنا دیر تشریف نیاورید
May 11