🗓 #حدیث_روز
امام على عليه السلام
مَنْ تَوكَّلَ عَلَى اللّه ذَلَّتْ لَهُ الصِّعابُ وَ تَسَهَّلَتْ عَلَيْهِ الأَسْبابِ؛
هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 197 ، ح 3888
🗓 #حدیث_روز
حضرت امام كاظم عليه السلام
لَيْسَ مِنّا مَنْ لَمْ يُحاسِبْ نَفْسَهُ فى كُلِّ يَوْمٍ فَاِنْ عَمِلَ خَيْرا اسْتَزادَ اللّهَ مِنْهُ وَ حَمِدَ اللّهَ عَلَيْهِ وَ اِنْ عَمِلَ شَيْئا شَرّا اسْتَغْفَرَ اللّهَ وَ تابَ اِلَيْهِ؛
از ما نيست كسى كه هر روز اعمال خود را محاسبه نكند تا اگر نيكى كرده از خدا بخواهد بيشتر نيكى كند و خدا را بر آن سپاس گويد و اگر بدى كرده از خدا آمرزش بخواهد و توبه نمايد.
الاختصاص ص 26 و ص 27
🔶حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد:
🔻لقب امیرالمؤمنین مخصوص حضرت علی(ع) است
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه تعیین جانشین یک امر عقلی و عرفی است و نمیتوان عدم تعیین جانشین را به پیامبر(ص) نسبت داد، گفت: ۱۳ ذیالحجه جبرئیل لقب امیرالمؤمنین را به حضرت علی علیهالسلام داد و فرمود « سلّموا علی علیّ بإمرة المؤمنین».
🦋 ذکر کرامتی از امام هادی علیه السلام 🦋
✍موضوع :
عاقبت خدمت به اهل بیت علیهم السلام!
🌺يونس نقاش، در سامرا همسايه امام هادي عليه السلام بود، پيوسته به حضور امام عليه السلام شرفياب مي شد و به آن حضرت خدمت مي كرد. يك روز در حالي كه لرزه اندامش را فرا گرفته بود محضر امام آمد و عرض كرد:
سرورم! وصيت مي كنم با خانواده ام به نيكي رفتار نماييد!
امام فرمود: چه شده است؟
عرض كرد: آماده مرگ شده ام.
امام با لبخند فرمود: چرا؟
عرض كرد:
موسي بن بغا نگين پر قيمتي به من فرستاد تا روي آن نقشي بندازم. موقع نقاشي نگين شكست و دو قسمت شد. فردا روز وعده است كه نگين را به او بدهم، او اگر از اين قضيه آگاه شود، يا مرا مي كشد، يا هزار تازيانه به من مي زند.
امام عليه السلام فرمود:
برو به خانه ات،جز خير و نيكي چيز ديگر نخواهد بود.
فرداي آن روز يونس در حال لرزان خدمت امام رسيد و عرض كرد:
فرستاده موسي بن بغا آمده تا نگين انگشتر را بگيرد.
امام فرمود:
نزد او برو جز خوبي چيزي نخواهي ديد.
يونس رفت و خندان برگشت و عرض كرد:
سرورم! چون نزد موسي بن بغا رفتم، گفت: زنها بر سر نگين با هم دعوا دارند ممكن است آن را دو قسمت كني تا دو نگين شود؟ اگر چنين كني تو را بي نياز خواهم كرد.
امام عليه السلام خدا را سپاسگزاري كرد و به يونس فرمود:
به او چه گفتي؟
- گفتم: مرا مهلت بده تا درباره آن فكر كنم كه چگونه اين كار را انجام دهم.
امام فرمود: خوب پاسخ دادي.
بدين گونه، يونس نقاش، به پاس خدمت به امام هادی از مشكلي كه زندگي او را تهديد مي كرد رهايي يافت.
📚بحارالانوار،ج50، ص 125
🍃🌺🦋🌺🍃
🔶 #حدیث_روز
🌷امام هادی علیه السلام:
🔴اَلعُقُوقُ یُعَقِّبُ القِلَّةَ ویُؤَدّی إِلَی الذِّلَّةِ.
🔵نافرمانی پدر و مادر کمبود را به دنبال دارد و موجب خـواری می شود .
📚بحارالانوار، ج ۷۴، ص 84
جلسه۴۹انعام.mp3
3.14M
۞ وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لَا يَعْلَمُهَا إِلَّا هُوَ ۚ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ ۚ وَمَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَةٍ إِلَّا يَعْلَمُهَا وَلَا حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَلَا رَطْبٍ وَلَا يَابِسٍ إِلَّا فِي كِتَابٍ مبین (انعام/59)
جلسه چهل و نهم:🌺تفسیر سوره مبارکه انعام🌺
🎤موضوع سخن:توضیحی بر اختصاص علم غیب به خدا و انحصار حکم به او
هدایت شده از Momeni مومنی
جلسه۵۰انعام.mp3
2.38M
وَهُوَ الَّذِي يَتَوَفَّاكُم بِاللَّيْلِ وَيَعْلَمُ مَا جَرَحْتُم بِالنَّهَارِ ثُمَّ يَبْعَثُكُمْ فِيهِ لِيُقْضَىٰ أَجَلٌ مُّسَمًّى ۖ ثُمَّ إِلَيْهِ مَرْجِعُكُمْ ثُمَّ يُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ(انعام/60)
👌🏽جلسه پنجاهم🌺تفسیر سوره مبارکه انعام🌺
🎤موضوع سخن:بیان قدرت مطلق الهی
✍موضوع :
▪️شب جمعه و اموات چشم براه..
🌺حاج اســـماعیل دولابی(ره):
▫️ برای امـــواتتان استغـفار کنید شجرهٔ خود را به یاد بیاورید و برای ایشان طلب مغفرت کنید تا کارتان راه بیفتد.
▫️برای پیامبر و ائمه و همه ی انبیا و مرسلین (علیهم السلام) هم صــلوات بفرستید تا همه ی آسمان و زمین همراه و کمک کارتان شوند.
🍃🌺🦋🌺🍃
#ویژه_عید_غدیر
چرا عید غدیر، بزرگترین عید ماست؟!
🔻شیعه و سنّی، روایت کردهاند که پس از نصبِ علیّ بن ابیطالب به امامت، در غدیرِخم، این آیه نازل شد:
🔅الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ دِینِکُم،ْ فَلاٰ تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ، الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ، وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی، وَ رَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلاٰمَ دِیناً.
ترجمه :
امروز، کافران از نابودی و زوالِ دین شما مأیوس شدند پس، از آنان نترسید و از من بترسید.
امروز دینتان را برای شما کامل کردم، و نعمتِ خود را بر شما تمام نمودم، و اسلام را به عنوان «دین» برایتان برگزیدم.
(سوره مائده، آیه ۳)
👌نکات مورد اشاره در آیه:
◽️در این آیه، برای این روزِ مهم (یعنی روز غدیر)، چهار ویژگیِ مهم بیان شده:
1⃣ روز یأسِ کافران.
2⃣ روز اکمالِ دین.
3⃣ روز اتمامِ نعمتِ الهی بر مردم.
4⃣ روزی که اسلام به عنوان «دین» و یک مذهبِ کامل، مورد پسند و رضایتِ خدا قرار گرفته.
🔻اگر وقایع و روزهایِ مهمّ تاریخ اسلام رو بررسی کنیم، هیچ روز مهمّی، حتّی روز بعثت، روز هجرت، روز فتح مکّه، حجّةالوداع و... این چهار تا ویژگی رو با هم ندارند.
روز بعثت : اوّلین روز شروع رسالت پیامبر اکرم است، پس دین کامل نیست.
روز هجرت : روز حملهی کفّار به خانه پیامبر است، پس روز یأس کفّار نیست.
حجّةالوداع : تنها حجّ مردم کامل شد، نه همهی دینِ مردم.
و امّا در غدیر خم :
1⃣ یأسِ کفّار : بعد از آن همه تهمت، جنگ و سوءِ قصد بر ضدّ پیامبر، تنها امیدِ کفّار به مرگ پیامبر (ص) بود، و فکر میکردند با رحلت پیامبر، کار اسلام تمام است.
امّا با نصب علیّ بن ابیطالب به جانشینی، همهی کفّار مأیوس و ناامید شدند.
2⃣ کمالِ دین : اگر مقرّرات و قوانین کاملی وضع بشود ، امّا برای امّت و جامعه، رهبری معصوم و کامل تعیین نشود ، مقرّرات ناقص میماند . پس با نصبِ امام بعنوان مجریِ دین، دین کامل شد.
3⃣ اتمامِ نعمت : قرآن بزرگ ترین نعمت را، نعمتِ هدایت و رهبری معرّفی میکند. پس با نصبِ علیّ بن ابیطالب به جانشینی، این نعمت تمام میشود و جامعه بدون رهبر نمیماند.
☝️ اگر پیامبر اکرم (ص) از دنیا میرفت، و مردم را بدون سرپرست رها میکرد، کاری کرده بود که حتی یک چوپان نسبت به گلهی خودش نمی کرد.
4⃣ رضایتِ خداوند : وقتی قانونِ کامل، و مجریِ عادل، به هم گره بخورند، معلوم است که رضایت خدا هم حاصل میشود.
🔅فقط در روز غدیر، همهی این چهار ویژگیِ مهمّ با هم اتّفاق افتاد، و به همین دلیل در روایات اهلبیت (علیهم السلام) گفتند که بزرگترین عید، عید غدیر است.
@tolabdehziyari
اعمال روز غدیر چند چیز است:
1- روزه که کفّاره شصت سال گناه است و در روایتی دیگر آمده که برابر است با روزه تمام عمر و معادل است با صد حجّ و صد عمره.
2- انجام غسل .
3- زیارت حضرت علی (علیه السلام) و سزاوار است که انسان هر کجا باشد سعی کند خود را به قبر مطهر آن حضرت برساند. برای امام در این روز، سه زیارت مخصوصه نقل شده که یکی از آنها زیارت معروفه به "اَمینُ الله" است که از نزدیک و دور خوانده میشود و آن از زیارات جامعه مطلقه است.
4- اقامه دو رکعت نماز به مانند نماز صبح. و پس از نماز به سجده رود و صد مرتبه شکر خدا کند سپس سر از سجده بردارد و دعای موجود در مفاتیح الجنان خوانده شود...هر کس این عمل را بجا آورد ثواب کسی داشته باشد که در روز عید غدیر نزد حضرت رسول خدا (صَلَّی اللّهِ عَلِیهِ و َاله) حاضر شده باشد و با آن حضرت بر ولایت بیعت کرده باشد
5- پس از غسل، نیم ساعت به ظهر مانده دو رکعت اقامه شود. در هر رکعت حمد یک مرتبه و سوره توحید ده مرتبه و آیة الکرسی ده مرتبه و سوره قدر ده مرتبه خوانده شود که ارزش این نماز برابر است با ««صد هزار حجّ و صد هزار عمره»» است و باعث برآوردن شدن حوائج دنیا و آخرت میشود. بهتر است که بعد از این نماز این دعا را خوانده شود: رَبَّنا اِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً ... "الدُّعاء بطوله .
6- خواندن دعای ندبه .
7- خواندن دعایی که سید بن طاووس از شیخ مفید نقل کرده است...
8- در هنگام ملاقات مومنین به عنوان تهنیت جمله ذیل را بگوییم.
✍موضوعبندی خطبه بسیار زیبا و شیوای«پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در غدیر خم
1⃣ توحید و خدا شناسی: «الحمدلله الذی عَلا فی تَوَحُّدِهِ ودَنا فی تَفَرُّدِهِ»حمد و ستایش برای خدایی که یگانه و بلند مرتبه است. خدایی که یکتا و به همه چیز نزدیک است.
2⃣ ابلاغ جانشینی و امامت: «انَّ جبرئیل هَبَطَ الَیَّ مِرارا ثلاثا یَامُرُنی عن السلام ربِّی» جبرئیل سه بار نزد من آمد و از طرف خدا به من دستور داد تا به همه شما اعلام کنم که علی بن ابی طالب برادر و وصی و جانشین من است. او بعد از من امام شما خواهد بود.
3⃣فضیلتهای امیرالمؤمنین علی(علیه السلام): «مَعاشِرالناس، فَضِّلوه فقد فَضَّلَ الله و اقبَلوهُ فقد نَصَبَهُ الله» ای مردم علی را از دیگران برتر بدانید زیرا خدا او را برتر میداند. امامتش را قبول کنید زیرا خدا او را امام قرار داداه است.
4⃣معرفی امیرالمؤمنین علی(علیه السلام):«معاشرالناس،هذا عَلیُّ اَنصَرَکُم لی، و ذریتی من صُلب علی» ای مردم، این علی را که همه میبینید بیش از همه یار و یاور من بوده است. فرزندان من از نسل علی میباشند.
5⃣ هشدار به دشمنان امیرالمؤمنین علی(علیه السلام): « انه لایُبغِضُ عَلیَّا الاّ شَقیُّ و لا یَتَوالَی عَلِیّا الا تَقیُّ» بدانید که به علی فقط شقاوتمندان کینه میورزند و فقط پرهیزکاران از او پیروی میکنند و او را دوست میدارند.
6⃣ معرفی دوستان و دشمنان اهلبیت(سلام الله علیهم): «مَعاشِرالناس، عَدُوَّنا مَن ذَمَّهُ الله ولَعَنَهُ و ولیُّنا مَن مَدَحَهُ الله و اَحَبَّه» ای مردم،دشمنان ما اهلبیت همان کسانی هستند که خدا از آنان به بدی یاد نموده آنها را لعنت میکند، و دوستان ما کسانی هستند که خدا ار آنان به نیکی یاد کرده و آنها را دوست میدارد.
7⃣وصف موعود غدیر، حضرت مهدی(عج الله تعالی فرجه الشریف): «الا انَّ خاتَم الائمه مِنَّا القائم المهدی الا انَّه الظاهرُ علی الدین، الا انَّه المُنتَقِم من الظالمین» بدانید که آخرین امام، مهدی است. او از ماست. او قیام خواهد کرد. بدانید که او بر تمام ادیان غلبه میکند. بدانید که او از ستمگران انتقام میگیرد.
8⃣بیعت همگانی : «اَلا انِّی قد بایَعتُ الله و عَلِیُّ قد بایَعَنیِ وانا آخِذِکُم بِالبِیعَةِ له عن الله عزوجل» بدانید که من با خدا بیعت کردهام و علی با من بیعت نموده است و اینک میخواهم به دستور خدا از شما برای علی بیعت بگیرم.
9⃣ فلسفهای از حج و دستور به انجام واجبات وترک محرمات: «مَعاشِرالناس، ما وَقَفَ بالمَوقِفِ مؤمِن الاّ غَفَر الله لَه» «فآمُرَ بالحلال واَنهی عن الحرام» ای مردم ، هر مؤمنی که در سرزمین مشعر ومنی و عرفات بماند خدا تمام گناهان گذشتهاش را میآمرزد.و امر میکنم شما را به ترک محرمات و انجام واجبات.
🔟 معاد: «اذکُروا الممات و الحساب و الموازین» به یاد مرگ باشید حساب و میزان را به یاد آورید.
1⃣1⃣بیعت لسانی: «اَن آخذ من السنتکم الاقرار بما عَقَدت لِعَلِیّ مِن اِمرَةِ المومنین ومن جاء بعده من الائمه» خدا به من دستور داده تا از شما اقرار زبانی بگیرم همگی امامت امیرالمومنین علی و امامان پس از او را به زبان بیاورید.
2⃣1⃣ و در آخر، سفارش در بارهی امیرالمؤمنین علی(علیه السلام): «مَعاشِرالناس،انَّ فضائل علی بن ابی طالب عندالله عزوجل وقد أنزلها فی القرآن» «السابقون السابقون، الی مبایعتة وموالاته وتسلیم علیه اِمرَةِ المومنین أولئک هم الفائزون»ای مردم، فضایل علی بن ابی طالب در پیشگاه خداست، و خدا آنها را در قرآن خود نازل فرموده است.ای مردم، کسانی که زودتر از دیگران باعلی بیعت کنند و و لایت او را قبول نمایند و به او با لقب «امیرالمومنین» سلام دهند از رستگاران هستند.
📚منبع: الاحتجاج، ابو منصور طبرسی، نشر المرتضى، مشهد، 1403 ق، چاپ: اول، ج1، ص58،
🦋 حدیث روز 🦋
🔰قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّیاللهُعَلَیْهِوَآلِهِ:
▪️ﻣَﻦْ ﺳَﺮّﻩُ ﺃَﻥْ ﻳَﺠْﻤَﻊَ ﺍﻟﻠﻪُ ﻟَﻪُ ﺍﻟْﺨَﻴْﺮَ ﻛُﻠّﻪُ، ﻓَﻠْﻴُﻮَﺍﻝِ ﻋَﻠِﻴّﺎً ﺑَﻌْﺪِﻱ، ﻭَ ﻟْﻴُﻮَﺍﻝِ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺀَﻩُ ﻭَ ﻟْﻴُﻌَﺎﺩِ ﺃَﻋْﺪَﺍﺀَﻩُ.
▫️رسول خدا صلّىاللهعلیهوآله فرمودند: كسى كه دوست دارد خداوند تمام خير و خوبی را برای او جمع كند، پس بايد محبّت و ولایت (امیرالمؤمنین) علی علیهالسّلام را بعد از من بپذیرد، و همچنین دوستان او را دوست بدارد و با دشمنانش دشمنی کند.
📚بحارالأنوار، ج۲۷، ص۵۵، ح۹
🍃🌼🍃🌼🍃
🦋آداب عید سعید غدیر🦋
👈عيد غدير آداب و مستحبات بسيارى دارد در اينجا به بخشى از آنها اشاره مى شود:
🔅 غسل كردن
🔹غسل کردن در روز عيد غدير مستحب مؤكّد است. و بهتر است در اول روز انجام گيرد.
🔸«عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (عليهما ):... فَإِذَا كَانَ صَبِيحَةُ ذَلِكَ الْيَوْمِ وَجَبَ الْغُسْلُ فِي صَدْرِ نَهَارِهِ»
🔅پوشيدن لباس پاكيزه و نو
🔹«عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (عليهما السلام ):... وَ أَنْ يَلْبَسَ الْمُؤْمِنُ أَنْظَفَ ثِيَابِهِ»
🔸امام صادق علیه السلام فرمود: مستحب است در این روز، مؤمن لباس نظیف بپوشد.
🔅تبريك و تهنيت گفتن به يكديگر
🔹«وَ هُوَ يَوْمُ التَّهْنِيَةِ يُهَنِّي بَعْضُكُمْ بَعْضاً»
🔸امام رضا علیه السلام فرمود: روز غدیر، روز تبریک و تهنیت گفتن به یکدیگر است.
🔅تبسم كردن.
🔹عنِ الرِّضَا (علیه السلام ) قَالَ وَ هُوَ يَوْمُ التَّبَسُّمِ فِي وُجُوهِ النَّاسِ مِنْ أَهْلِ الْإِيمَانِ فَمَنْ تَبَسَّمَ فِي وَجْهِ أَخِيهِ يَوْمَ الْغَدِيرِ نَظَرَ اللَّهُ إِلَيْهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِالرَّحْمَةِ وَ قَضَى لَهُ أَلْفَ حَاجَةٍ وَ بَنَى لَهُ قَصْراً فِي الْجَنَّةِ مِنْ دُرَّةٍ بَيْضَاءَ وَ نَضَّرَ وَجْهَهُ.
🔸امام رضا عليه السلام فرمود: روز غدير روز تبسم به روى مؤمنين است كسى كه در اين روز به روى برادر مؤمن تبسم كند خداوند در روز قيامت نظر رحمت به او مى افكند. هزار حاجتش را برآورده ساخته و قصری از دُرّ سفید برایش بنا می کند و صورتش را زیبا می سازد.
🔅 صلوات فرستادن
🔹امام رضا علیه السلام فرمود: «وَ يَوْمُ إِكْثَارِ الصَّلَاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»
🔸صلوات فرستادن بر محمد و آل محمد مستحب است.
🔅 رفتارهاى سخاوتمندانه
🔹در روز عيد غدير بايد چهره زندگى عوض شود همه بايد بكوشند برنامه عادى زندگى را با رفتارهاى سخاوتمندانه بيارايند. تا همگان طعم شيرين عيد را بچشند.
🔅عقد برادرى
🔹عقد برادری يكى از آداب غدير است.
🔅ديد و بازديد
🔹امام صادق علیه السلام فرمود: «... وَ صِلَةِ الْإِخْوَانِ»
🔸روز عید غدیر روز دیدار برادران دینی است.
🔅 زيارت حضرت على عليه السلام
🔅 روزه گرفتن
🔹روزه گرفتن در روز غدير بسيار مستحب است.
🔸امام صادق علیه السلام فرمود: «... وَ إِنَّهُ لَيَوْمُ صِيَامٍ»
🔅 شادى كردن
🔹امام صادق عليه السلام فرمودند: روز غدير روز خوشحالى و شادى است.
🔅 عطر زدن
🔅 طعام دادن
🔹«وَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً كَانَ كَمَنْ أَطْعَمَ جَمِيعَ الْأَنْبِيَاءِ وَ الصِّدِّيقِينَ».
🔸امام رضا علیه السلام فرمود: کسی که مؤمنی را اطعام کند مثل این است که جمیع انبیاء و صدیقین را اطعام کرده است.
🔅صدقه دادن
🔹صدقه دادن در روز غدير يكى از مستحبات مؤكد است. على عليه السلام فرمود: فضيلت يك درهم كه در روز غدير داده شود برتر است از دويست هزار درهم در زمان ديگر.
🔅 زينت كردن
🔹«وَ هُوَ يَوْمُ الزِّينَةِ فَمَنْ تَزَيَّنَ لِيَوْمِ الْغَدِيرِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ كُلَّ خَطِيئَةٍ عَمِلَهَا صَغِيرَةً أَوْ كَبِيرَةً»
🔸امام رضا عليه السلام فرمود: روز غدير روز زينت است كسى كه براى روز غدير زينت كند خداوند هم گناهان كوچك و بزرگش را مى آمرزد.
🔅 چشم پوشى از گناه برادران
🔹چشم پوشى از گناه برادران و برقرارى ارتباط دوستانه از ديگر مستحبات روز غدير شمرده شده است.
🔅 برآوردن حوائج مؤمنان
🔹امام صادق عليه السلام فرمود در عيد غدير حاجت هاى برادرانت را برآور.
🔅مهربانى و عطوفت كردن
🔹امام على عليه السلام فرمود: عطوفت و مهربانى كردن در روز غدير موجب رحمت و عطوفت خداى متعال خواهد شد.
🔅 ملاقات، مصافحه و سلام کردن
🔹امام على عليه السلام می فرماید: در روز غدير يكديگر را ملاقات كنيد به هم دست بدهيد و سلام كنيد.
📚 منبع : مفاتیحالجنان
🍃🌼🍃🌼🍃