♨️ گزارش تصویری نشست خبری #جبهه_تحول_خواهان در محل #خبرگزاری_فارس
با حضور آقای عامری دبیر کل جمعیت ایثارگران ، آقای شریعتی دبیر کل جمعیت رهپویان و آقای شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان
🇮🇷به جمع #جانبازان_انقلاب_اسلامی بپیوندید:
🆔 👉 eitaa.com/joinchat/684196045C479c340905
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺(مطلب قابل توجه و نظرفراتر از اقدامات میدانی)
سوریه کجای معادله جنگ است؟
بیش از 33 روز ازجنگ غزه میگذرد، اما دولت سوریه را میتوان همچنان غایب بزرگ این رخداد دانست.
مواضعی که در این مدت از نظام سوریه صادر شده، کلی، با ادبیاتی کاملا دیپلماتیک و در حد محکومیت بوده که میتوان آن را حتی فروتر از مواضع مصر، اردن و عربستان هم دانست که یا با اسرائیل رابطه دارند یا بعضا تا قبل از جنگ اخیر در حال مذاکره برای عادی سازی روابط بودند.
این در حالی است که اولا، دولت سوریه در بلوکبندیهای سیاسی منطقه به عنوان عضوی از «محور مقاومت» همسو با ایران مطرح است و ثانیا در طول 12 سال اخیر، اسرائیل و سیاست خود در قبال آن را عامل مهم جنگ داخلی یک دهه اخیر معرفی میکرده و ثالثا در طول سالهای اخیر و حتی در اثنای این جنگ، بارها مورد تعرض حملات اسرائیل قرار گرفته است تا حدی که فرودگاههای دمشق و حلب هم اخیرا از خدمت خارج شدند.
همه این عوامل انتظاراتی فراتر از کشورهای دیگر از مصر و اردن گرفته تا عربستان -حداقل نزد بدنه اجتماعی حزب بعث سوریه و متحدان دمشق - خلق کرد که مفروض آن اتخاذ مواضع متفاوتتر و تندتر دمشق در مقایسه با قاهره، امان و ریاض بود.
اما چنین نشد و در این مدت جز برخی مواضع کلی وزارت خارجه و بشار اسد رئیس جمهور سوریه هم موضع خاصی اتخاذ نکرده؛ جز این که در یکی دو دیدار صرفا در همان چارچوب پیشگفته سخنانی بیان داشته است. از این رو پس از گذشت یک هفته از جنگ رفته رفته پرسشی کانونی در رسانهها و شبکههای مجازی عربی و غیر عربی شکل گرفت.
البته در سایه وضعیت بغرنج کنونی سوریه، انتظار ورود سوریه به جنگ معقول نیست، اما مسالهای که امروز مطرح است این نیست که چرا دمشق وارد جنگ نمیشود، بلکه این است که چرا از لحاظ سیاسی مواضع ضعیفی اتخاذ کرده است؟ برخی در توجیه این رویکرد آن را امری هماهنگ شده با ایران و حزب الله فرض کرده و اعلام میدارند که مداخله مستقیم و آشکار دولت سوریه پیامدهای دشواری برای این کشور دارد.
این گزاره وقتی درست بود که سوریه مواضع سیاسی و اعلامی تند و متناسب جایگاه تعریف شده خود در "محور مقاومت" را اتخاذ کرده باشد و صرفا مساله مداخله مستقیم این کشور در جنگ باقی مانده باشد که در آن صورت، عدم مداخله مستقیم نظامی منطقی مینمود.
اما مواضع رسمی و سیاسی این کشور در قبال جنگ اخیر از کشورهای عضو «محور عادی سازی روابط» با اسرائیل به استثنای امارات فروتر بود و به عنوان مثال اردن که روابط تنشآلودی هم با حماس دارد، اما هم ملک عبدالله مواضع رسانهای قابل توجهی اتخاذ نمود و هم ملکه رانیا در مصاحبه با رسانههای آمریکایی حتی از حماس دفاع کرد. از این رو، بنا به نکات پیشگفته به ویژه ادامه حملات اسرائیل محمل منطقی و معقولی هم حداقل برای اتخاذ مواضع سیاسی قابل توجه فراهم بود.
اما در حالی که بقیه اعضای این محور از حزب الله لبنان گرفته تا انصار الله یمن و حشد الشعبی عراق سطوح مشخصی از واکنش را نشان دادهاند، چرا دولت سوریه صرفا به مواضع دیپلماتیک معمولی بسنده کرد؟
اگر صرفا وخامت وضعیت داخلی عامل اصلی بود که اوضاع یمن هم بهتر سوریه نیست، با این حال دولت صنعا طی بیانیههای رسمی از شلیک چند موشک و پهباد در چند نوبت به سمت اسرائیل خبر داد؛ هر چند گویا پدافند هوایی کشورهای محل عبور این موشکها مانع رسیدن آنها به هدف شدند.
بسیار بعید است که اگر بشار اسد خطابهای در خصوص جنگ غزه ایراد میکرد و یا بیانیهای میداد، همین امر باعث واکنش تند آمریکا و اسرائیل و حمله به این کشور در این شرایط سخت داخلی میشد. بله! این احتمال جدی وجود دارد که محور ایران تصمیم گرفته باشد که از سوریه با توجه به وضعیت داخلی خاص آن حملهای به اسرائیل صورت نگیرد تا درگیر جنگ نشود. اما چندان محتمل نیست که دیگر این محور که از داخل سوریه حملاتی به پایگاههای آمریکا انجام میدهد، از دمشق خواسته باشد که در مواضع اعلامی هم تا این حد جانب احتیاط را رعایت کند و برای حفظ ظاهر هم که شده مواضع اعلامی خاصی اتخاذ نکند.
شاید برخی کدورت مستمر با حماس را که قبل از احیای روابط در سال گذشته تا سر حد اتهام خیانت به این تشکیلات هم پیش رفت، عامل این سکوت دمشق بپندارند، اما این توجیه هم با مواضع ایران و حزب الله همخوانی ندارد که یکشنبه گذشته دبیر کل آن جنگ غزه را سرنوشتساز برای کل منطقه، از جمله مصر، و اردن و سوریه دانست.
حال پرسش این است که این رفتار معنادار سوریه در این جنگ بیسابقه، آیا به توصیه روسیه است که خود مواضع اعلامی قابل توجهی در انتقاد از اسرائیل اتخاذ کرد؟ یا آیا امارات چنان که برخی منابع میگویند، نقشی دارد؟ آیا این نوع بیواکنشی هدفمند را میتوان پیش درآمد چرخشی پنهان در ناخودآگاه تصمیمسازان دمشق در قبال اسرائیل دانست؟ و آیا….....
16.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️ گلایه حاجمنصور ارضی: در عین اینکه ولی فقیه از این مظلومین دفاع میکند، هنوز هم عدهای از هیئتیها میگویند چون اینها شیعه نیستند نباید از آنها دفاع کنیم!
مرض بی درمانی در بین برخی هیئتیها افتاده که میگویند اینها مسلمان نیستند و یا شیعه نیستند پس نباید به آن ها کمک کنیم!
دشمن از این فضای دارد سوء استفاده میکند.
والله اگر این پیام مسلمانان در ما اثر نکند و منجر به کمک کردن به آنها نشود، ده هزار سال هم برای حضرت زهرا سلام الله علیها گریه کنیم ایشان یقه ما را خواهند گرفت.
🇮🇷به جمع #جانبازان_انقلاب_اسلامی بپیوندید:
🆔 👉 eitaa.com/joinchat/684196045C479c340905
10.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴روی سربازی ما حساب کنید...
🇮🇷به جمع #جانبازان_انقلاب_اسلامی بپیوندید:
🆔 👉 eitaa.com/joinchat/684196045C479c340905
👈نماینده لیست امید دانشجوی کارشناسی شد
🔸️انصراف قبل از رد صلاحیت...
🔹️مدرک تحصیلی نماینده سابق خرمآباد رد شد
🔻در حالی که نماینده سابق خرمآباد سالها در دانشگاه تدریس کرده و یک دوره ۴ ساله نماینده این شهر بوده بدلیل چیزی که تخلف تحصیلی نامیده شده، مجدد در حال اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی است.
🔹️گفتنی است این نماینده با اطلاع از مشکل تحصیلی، بر مردم منت گذاشته و قبل از رد صلاحیت، انصراف داده و دلیلش را هم از موکلین گذشته خود پنهان نموده است.
🔹️حالا فکر کن این اتفاق در جبهه انقلاب افتاده بود، الان فریاد وامصیبتا اصلاحیون و غربگرایان گوش فلک و کر کرده بود.
✍️#امین_پارسا
🇮🇷به جمع #جانبازان_انقلاب_اسلامی بپیوندید:
🆔 👉 eitaa.com/joinchat/684196045C479c340905
صلاحیت پزشکیان باید تائید شود یا نه؟
🇮🇷به جمع #جانبازان_انقلاب_اسلامی بپیوندید:
🆔 👉 eitaa.com/joinchat/684196045C479c340905
اخرین وداع برادرانه
"ایهم عامر" اینچنین برادر شهید خود را در آغوش کشید
✅ کانال #سعیدیسم :
@saeedism