🔴 قتل عام مردم بابل به خاطر سفر رضاخان
💠 یک روز رضاخان به مازندران مسافرت کرد، قرار شد یک روز در بابل توقف نماید، ولی در آنجا بسیاری از مردم به خاطر مصادره املاکشان توسط شاه به گدایی افتاده بودند، شهردار به خاطر اینکه رضاخان گدایان شهر را نبیند آنها را جمع کرد و در حمام های عمومی شهر زندانی کرد تا رضاخان از شهر خارج شود، ولی به دلیل بارندگی شدید رضاخان ۳ روز در شهر ماند، پس از رفتن رضاخان وقتی در حمام ها را باز کردند , متاسفانه ۶۰_۷۰ نفر به دلیل نرسیدن غذا و نبود هوا از گرسنگی و خفگی مرده بودند.
📚منبع:کتاب تاریخ بیست ساله ایران/نوشته حسین مکی(نماینده مجلس در زمان پهلوی) /جلد۶/صفحه۱۰۱_۱۰۲
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔺انتقال معاون سفیر انگلیس با چشمان بسته!
#بریطانیای_کبیر 😂
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🖼 #کتاب_باز| درباره امام محمد باقر(ع) چه بخوانیم
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
وضعیت اصلاحات قبل و بعد از هر دورهی مذاکرات
💬 مهدی کارگر
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
⛔️ این بی حجابی آن بی حجابی نیست!
🔹 برداشتن روسری در خیابان معنی اش چیست؟ ماجرای کشف حجاب نسبت به گذشته تغییر کرده است. از قضا با یک پدیده نوظهور مواجهیم.
ما پیشتر نیز با پدیده بی حجابی مواجه بودیم. اما..
🔸 بدحجابی در تاریخ جمهوری اسلامی اگرچه یک نقص محسوب می شود اما برآمده از بی حیایی و خدای ناکرده بی عفتی نیست. برآمده از غرب پسندی های عرفی گرایانه است. به همین دلیل است که رهبرانقلاب تاکید داشتند بدحجابی یک نقص است اما معیار نهایی برای قضاوت افراد نیست.
👈چه بسا دختران بدحجابی که هم انقلابی اند و هم اهل معنویت؛ هرچند گرفتار این خطا.
اما از این خطا تا آن خطا فاصله بسیار است. کدام خطا؟
🔹 ما با یک پروژه سیاسی مواجهیم. لذا نوع مواجهه با این خطای سیاسی از جنس آن خطای فرهنگی نیست. خطای سیاسی برخورد امنیتی می طلبد و خطای فرهنگی مواجهه آموزشی و فرهنگی.
🔸از کدام خطای سیاسی حرف میزنیم؟
موضوع کشف حجاب را یکبار دقیق شویم.
👈 معنی کشف حجاب یعنی ایستادن مقابل احکام؟ ازین هم بالاتر چون ممکن است برخی لامذهب یا شل مذهب باشند. یعنی ایستادن مقابل قانون؟ ازین هم بالاتر چون ممکن است کسی این قانون را قبول نداشته باشد.
🔹 برداشتن حجاب ایستادن مقابل دموکراسی و جمهوریت است. یعنی چی؟
اکثریت این کشور مسلمانند. اسلام دین غالب است. حجاب از احکام دینی است. پس به حکم دموکراسی باید به حقوق اکثریت احترام گذاشت. ممکن است بگوئید حجاب اختیاری است. بی حجاب و باحجاب باید آزاد باشند. این حرف ظاهر قشنگی دارد اما قرائت دیگری از تقابل خشن با دموکراسی است.
🔸 چون ایستادن مقابل قانون است. حجاب الزام قانونی است نه اجبار. اخیرا یک حرف جدیدی باب شده است که: " مگه زمان رضا خان قانون کشف حجاب نبود؟ پس چرا مقابله کردید؟" پاسخ خیلی روشن است. قانون حجاب با قانون کشف حجاب یک تفاوت عمیق و البته ساده دارد. قانون کشف حجاب قانون برامده از دیکتاتوری بود ولی قانون حجاب برآمده از اراده مردم است. رضا خان با دیکتاتوری مقابل دین مردم ایستاد، مردم هم مقابلش ایستادند.
برگردیم به بحث اصلی.
👈با پدیده نوظهور مواجهیم. پدیده ای که هدف نهایی آن ایستادن مقابل اکثریت مردم است. به همین دلیل گفته می شود کشف حجاب سیاسی است.
🔹ظاهر یکیست. اما فاصله معنادار است. این بی حجابی آن بی حجابی نیست. ما با جمعیتی بسیار محدود مواجهیم که خواسته یا ناخواسته با کشف حجاب مقابل جمهور مردم ایستادند.
💢 ماجرای کشف حجاب ابزار جدید تقابل با اکثریت مردم است. به همین دلیل است که یک خبرنگار فراری از ایران که این روزها کارمند مواجب بگیر سفارت آمریکا شده است با صراحت می گوید هدف از کشف حجاب براندازی است و لاغیر.
✍محسن مهدیان
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🌎مجری شبکه اماراتی:
🔹این سرود ایرانی، خطرناک، محکوم و غیرقابل پذیرش است و اسم قاسم سليمانی هم در آن تکرار میشود/این همان سرطانی است که در حال گسترش در جامعه و دولت های ما است...
✍هیچ فتح و فتوحی به اندازه ی کار فرهنگی در دنیا تاثیر گذار وبقا نخواهد داشت.
فرهنگ در ایدئولوژی یک ملت جریان دارد و تغییر دهنده ی نرم است.
#امام_زمانم
#سلام_فرمانده
#حاج_قاسم
#سرباز_ولایت
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
✅ژنرال بازنشسته اسراییلی: ایران زیر آن همه فشار ثبات سیاسی دارد اما اسراییل مشغول درگیری سیاسی داخلی است
🔹یک ژنرال بازنشسته اسراییلی از اینکه رژیم تل آویو در گرماگرم جنگ با ایران از داخل با بی ثباتی سیاسی مواجه است، انتقاد کرده و گفت این امر به امنیت ملی تل آویو در برابر تهدیدات ناشی از ایران آسیب خواهد زد.
🔹به گزارش عصرایران، "عاموس گیلعاد" ژنرال بازنشسته اسراییلی، نوشت: غیرقابل تصور است که در حالی که ایران از نظر سیاسی باثبات است، اسراییل درگیر نزاع های سیاسی زشتی است که انرژی لازم برای مقابله با ایران را از رهبرانش می گیرد.
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔻 مانور نیروی زمینی سپاه به زودی در کرمانشاه و غرب کشور
🔹️ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز در روز پنجشنبه مورخ ۱۶ تیرماه ۱۴۰۱ قصد اجرای تمرینات تاکتیکی در منطقه ازگله ، بمو و باویسی دارد.
🔹️ لذا طی پیامک هایی از مردم بومی منطقه درخواست کرده است که به مدت ۲۴ ساعت از هرگونه تردد در مناطق نوار مرزی و چرای دامها خودداری نمایند
ـــــــــــــــــــــــ
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔴یک منبع نزدیک به دفتر محمود احمدی نژاد میگوید که وی در مجمع تشخیص مصلحت نظام فعال نیست و حتی در جلسات ویژه این مجمع هم حضور ندارد و عمدتاً نظرات خود را به صورت مکتوب ارسال میکند. این منبع افزود او در مواقعی هم که در مجمع حضور پیدا میکند صرفاً جهت تحویل نامه به اژه ای رییس قوه قضائیه درباره مشکلات قضایی پیرامون نزدیکانش است.
ـــــــــــــــــــــــ
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔴 بحران کم آبی و یک آدرس غلط !!
در اینکه نحوه مصرف آب برخی از ما مردم ، مصداق اسراف و تبذیر است شکی نیست. گناه کبیره ای که در قرآن از مرتکبین به آن با عنوان "برادران شیطان" یاد شده است!!(اسراء/۲۷)
و هر کسی وظیفه دارد دیگران را از این گناه کبیره نهی کند ...
اما نکته مهمی که نباید مغفول بماند این است که کل مصرف آب در بخش خانگی حدود ۷ درصد می باشد ولی در بخش کشاورزی حدود ۹۰ درصد!
این یعنی دلیل اصلی بحران آب در #ایران نه مصرف بالای مردم که عدم مدیریت صحیح بهره برداری از منابع آبی در بخش کشاورزی است.
مسئولین و تصمیم گیران ارشد بایستی مراقب باشند که اسیر این آدرس های غلط نشوند و بیشترین عنایت را به تغییر و تصحیح مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی داشته باشند ...
ما می توانیم با اصلاح این بخش ، حتی با همین میزان بارش و با همین مقدار منابع آبی و حتی با جمعیتی بیشتر ، بحران کم آبی در کشور نداشته باشیم ...
#ایران_قوی
#نفوذ
✍ #قاسم_اکبری
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
پاسخ فرزند شهید فخریزاده به اظهارات اخیر ظریف که گفته است: اسرائیل شهید فخری زاده را زد، که برجام را نابود کند!
جناب آقای ظریف
۱. ایکاش من هم میتوانستم مثل شما تقوا را زیر پا بگذارم و بدون توجه به مصالح کشور و مسائل امنیت ملی، بگویم آنچه را نباید گفت.
۲. با اندکی هوش سیاسی میتوانید وقایع داخلی و خارجی پیرامون شهید فخریزاده را از ۱۰ سال قبل از شهادت تا امروز مطالعه کنید تا بتوانید تحلیلهای درستتری داشته باشید.
۳. این انقلاب بیش از ۱۸۰۰۰ شهید سهلانگاری دارد (به تعبیر شما) که ترور شدهاند.
۴. آمریکا و اسرائیل کسانی را ترور میکنند که برای آنها مزاحمت و برای کشور اعتلا و اقتدار میآفرینند، نه اشخاص منفعلی که مزاحمتی ندارند.
۵. شهید فخریزاده مرد عمل و مرد میدانِ جهاد بود و هیچگاه از ترس جان خود، نه پشت القاب و عناوین سیاسی قایم شد و نه خانهنشینی را انتخاب کرد.
۶. صحبتهای شما در مورد شهید فخریزاده مرا یاد دوگانه سازی میدان و دیپلماسی در مورد #شهید_حاج_قاسم_سلیمانی انداخت.
۷. یقینا یکی از برکات خون شهید فخریزاده بر ملا شدن جریان نفوذی است که بیش از سی سال در این کشور ریشه دوانده است.
۸. نمیدانم با اظهارات و تحلیلها سیستم امنیتی و اطلاعاتی کشور را هدف قرار دادهاید یا شهید فخریزاده را؟!!!
۹. اگر نمیدانید بدانید، آدرس آسیابی که در آن آب میریزید را اشتباه به شما دادهاند.
۱۰. یک عکس بجا مانده ز تو پشت نگاهت
خشمی ز دو صد فتنهی دوشیزه نهان است
عمری نگران بودهای از مکر نفوذی
چشمان تو در عکس هنوزم نگران است
#حامد_فخریزاده
۱۶ تیرماه ۱۴۰۱
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔴 ظریف و ماادراک ظریف...
🔹صحبتهای اخیر آقای #ظریف خجالت آور است؛ میگوید #شهید_فخریزاده در حوزه امنیت، بسیار بی مبالات بود و اسراییل به راحتی ترورش کرد تا #برجام را نابود کند...
➕ او نمیفهمد که قهرمان ها از مرگ نمیهراسند و اسم این نترسیدن، شجاعت است؛ او نمیفهمد کسی که بیست سال در صدر لیست ترور موساد بود، خانه نشین شدن و محدود کردنش از ترس ترور، دقیقا همان خواست موساد است...
🔸شهیدی که در طول عمرش برای حفظ مسائل امنیتی یک روز هم از ایران خارج نشد و حتی از مرز خوزستان با اشک و حسرت به امام حسین (ع) سلام میداد و کربلا نرفته، کربلایی شد؛ ظریف نمیفهمد که چرا حاج قاسم باید وسط میدان باشد...
🔹 ظریف نمیداند، چرا حاج قاسم به #آقای_اصغر میگوید من را از دو تا گلوله میترسانی و خودش در عملیاتهای اصلی در وسط میدان است؟
او از خودش نمیپرسد چرا مسوولان کم خاصیت ماشین های ضدگلوله داشتهاند و دانشمند هستهای ما که در صدر لیست ترور موساد است، نه!
🔸ظریف که یک روز فیلم التماسش به البرادعی مخفیانه توسط بی بی سی ضبط و پخش میشود و یک روز فایل صوتی اش از اسرار نظام و مذاکرات و دوگانه سازی میدان و دیپلماسی مخفیانه منتشر میشود و نفوذی ها در تیم مذاکراتش جولان میدهند، برای ما از بیمبالاتی امنیتی میگوید؛ خنده دار نیست!
🔹 ظریف دراین مصاحبه قانون مجلس دراقدام متقابل علیه بدعهدی آمریکا در برجام را چرت میخواند؛ عشق برجام، باعث شده همه چیز را فدای توافقی کند که حتی نتوانست خود او را از تحریم نجات دهد. اشتباهات متعدد در برجام که باعث شد هستهای برود و تحریم ها بماند، را با این حرفها نمیتوان توجیه کرد!
💬 محسن مقصودی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
جهادتبیین الزامات.pptx
5.56M
🔰#پردهنگار_آموزشی / الزامات جهاد تبیین جهت استفاده در کلاسهای روشنگری
#ثامن
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*👌بالاخره🪷🕋🪷اجرای سلام فرمانده (سلام یامهدی) درکنارخانه خدا🪷🕋🪷*
بنام خدا
سلام وعرض ادب خدمت مخاطبین عزیز
امروزه در فضای مجازی بواسطه برخی مشکلات مردم همچون معیشت.حقوق.شرایط اجتماعی.روحانیت.مسئولین سیاسی کشور.نهادها وارگانهای انقلابی.مسئولین نظامی وصدها موارد دیگرشایعاتی منتشر ودر گروه ها وکانال های دوستان حزب اللهی پخش می شود .وشنونده بدون اینکه توجهی به متن ویا فیلم ویا نوشته ها ومنبع انهاداشته باشدبه لحاظ جذاب بودن ان سریع ان را باور واغلب هم منتشر می کند .لذا بران شدم بعداز کلی مطالب در زمینه شایعه که در همین کانال منتشر نمودم مطالب دیگری را به جهت بصیرت افزایی منتشر نمایم امیدوارم که مورد توجه عزیزان قرار گیرد.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰⭕️⭕️⭕️
شایعه
شایعه عبارت است از یک گزاره (موضوع) خاص و گمانی که ملاک های اطمینان بخش رسیدگی وجود نداشته باشد؛ که معمولاً به صورت شفاهی از فردی به فرد دیگر انتقال مییابد
شایعه عبارت است از یک گزاره (موضوع) خاص و گمانی که ملاک های اطمینان بخش رسیدگی وجود نداشته باشد؛ که معمولاً به صورت شفاهی از فردی به فرد دیگر انتقال مییابد
تعریف شایعه در علم ارتباطات
در علم ارتباطات ، شایعه را گفتمان های غیررسمی و نامعتبر و در نتیجه نهایی اطلاعات وارسی نشده میدانند که در چند مرحله در چارچوب نظام ارتباطی پرورانده شده است و از آنجایی که اطلاعات در هر مرحله دست به دست شده است، اغلب تحریفاتی در آنها صورت میگیرد.
ممکن است بعد از چندین بار تحریف، محصول نهایی به کلی با آنچه در ابتدای کار منتقل شده، متفاوت باشد. «هنگامی که افراد به شدت مشتاق کسب خبر درباره چیزی هستند، اما نمیتوانند اطلاعات موثقی به دست آورند، مستعد پذیرش شایعهها میشوند. اگر پیش داوری های افراد (در تأیید یا نفرت)، چنین شایعههایی را توجیه کنند، احتمال گسترش بیشتری دارند».
«به نظر میرسد که دو شرط "اهمیت" و "ابهام" در انتقال شایعه، قانون اصلی شایعه را توضیح دهد. بدین معنا که فرمول حدت و شدت شایعه را میتوان به این صورت تعریف کرد: میزان رواج شایعه تقریباً برابر است با حاصل ضرب اهمیت در ابهام موضوع مطروحه در آن شایعه».
به بیان واضحتر، میزان رواج شایعه برابر اهمیت موضوع برای فرد و میزان ابهامی که در آن موضوع برای مخاطب وجود دارد؛ برای مثال در اغراض احساسی، عواطف توسط شایعه توجیه و معقول جلوه داده میشود. شایعات اغلب در یک وضعیت بحرانی (عاطفی، سیاسی و...) برای کاهش فشارها و اغتشاشات ذهنی است. شایعات اشکال مختلفی دارند برخی کوتاه و برخی دیگر بسیار معضلترند.
بعضی شایعات در گروه کوچکی از افراد و برخی در سطح جامعه مطرح هستند. زمانی که هیجانات، شدت بیشتری به خود میگیرند، تعداد افرادی که به زنجیره شایعه میپیوندند افزایش مییابد. از آنجایی که مردم معمولاً به هنگام مواجه با شایعه آن را به عنوان «یک شایعه» تشخیص نمیدهند، به ندرت از باورکردن آن روبرو میتابند.
انگیزه های شایعه پراکنی
شایعه پراکنی همانند همه کنش های اجتماعی، نیازمند به وجود انگیزه هایی است که شخص را به انجام دادن آن سوق می دهند. این که افراد به چه انگیزه ای شایعه را می سازند و یا آن را می پراکنند، از جمله بحث هایی است که روانشناسان اجتماعی و جامعه شناسان به آن پرداخته اند. اصولاً شایعه بر اساس سه رشته از احساسات انتشار می یابد: ترس، امید و تنفّر. انسانها هنگامی که از پدیده ای احساس ترس داشته باشند یا از موضوعی احساس تنفر کنند و یا به چیزی امید بسته باشند، از آمادگی لازم برای ساخت و رواج شایعه درباره آن، برخوردار هستند.
افراد، شایعه را به این دلیل تکرار می کنند که بعضی از نیازهای آنان از این طریق، ارضا می شود. شایعه ای که سوء ظن یا تنفّر را به همراه دارد یا شایعه ای که ترس یا امیدواری را بیان و اثبات می کند، قادر به تکرار شدن است و توسط احساسات و هیجانهای گوینده شایعه تقویت می شود
زمانی که افراد زیادی از اقشار جامعه در زندگی فردی و یا حیات جمعی خود، به هر دلیلی از جمله فشارهای روانی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... همواره به طور جدّی، نگران و مضطرب باشند. انگیزه ساخت و شیوع شایعه بیشتر می شود. در حقیقت، شایعه به گونه ای با ناامنی و اضطراب همراه است که هر قدر عدم امنیّت روانی و اضطراب در میان افراد فزونی یابد، به همان میزان شایعات هم بیشتر می شوند.
بدین ترتیب، می توان نتیجه گرفت که: بین «شایعه» به عنوان پدیده اجتماعی و «اضطراب» به عنوان پدیده ای روانی، تعاملی دو سویه وجود دارد؛ بدین معنا که از یک سو، اضطراب از انگیزه های ساخت و رواج شایعه است و از سوی دیگر شایعه نیز در پیدایی اضطراب مؤثّر است
مخاطبان شایعه
اندیشمندان ارتباطات، مخاطبان شایعه را چند دسته عنوان میکنند: دسته اول به جای آنکه پیام را به وقت پردازش کنند یا در مورد صحت و ستم آن جستجو کنند، عین آنچه را که شنیدهاند به سایرین منتقل میکنند و طبیعی است که به علت دقت ناکافی، فراموشی، هیجان و...
تا حدی در آن دخل و تصرف نیز صورت میگیرد.
دسته دوم صلاحیت لازم برای درک موضوع مطرح شده به صورت شایعه را ندارند، اما متکی بر آراء صاحبنظران هستند و سعی در آگاهی از حقیقت موضوع دارند.
دسته سوم افرادی هستند که از شایعات به شدت استقبال میکنند و خود را همرنگ افرادی که شایعه پراکن هستند، جلوه میدهند و خود نیز از شایعهسازی دریغ نمیو
رزند.
دسته چهارم انسانهای آگاهی هستند که نه تنها به سادگی هر مطلبی را نمیپذیرند؛ بلکه تلاش در مبارزه با شایعه پراکنی و پیشگیری از آن دارند.
انواع شایعه
1. شایعات - ترس:
بخشى از شایعات به منظور ایجاد ترس و وحشت و نگرانى در جامعه تولید و پخش مىشوند. مثلاً در سال 1370 هـ.ش شایعهاى در شهرها و روستاهاى دورافتاده هند رواج یافت که: «باندهاى خاصى براى ربودن بچهها از خیابانها به وجود آمده است».
ضمناً شایع شد که منظور از این اقدام، فروش بچهها به بانکهاى خون یا فروش اعضاى بدن آنها و یا بکارگیرى آنها در باندهاى دزدى یا گدایى است.
در پى رواج این شایعه در دل پدران و مادران ترس عجیبى مستولى شد تا آنجا که علیرغم انکار رسمى موضوع از سوى مسئولان امر ولى آنها از اعزام فرزندان خود به مدارس اجتناب ورزیدند. ضمنا افراد زیادى به تهمت بچهدزدى و بدون هیچ محاکمه و تحقیقى توسط مردم اعدام شدند.
2. شایعه - بدبینى:
منظور از این شایعه ترویجبدبینى و آزار و اذیت نسبت به اشخاص یا گروههاى محبوب یا مقتدر در جامعه است. مثلا: شایعاتى که علیه پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در صدر اسلام منتشر مىشد و نسبت شاعر بودن به آن حضرت مىدادند.(سوره یس: آیه 69)
همچنین شایعه جنگ قدرت در ایران که بارها از سوى دشمنان انقلاب مطرح شده است. مثلاً در سال 1372 شایعاتى مبنى بر حمله به منزل حضرت امام و کشته شدن 20 نفر در بیت ایشان در غرب انتشار یافت که علت آن را نزاع بر سر کسب قدرت بین رهبران کشور ذکر کردند!
البته روزنامه واشنگتن تایمز در 19/3/93 منبع این خبر را دفتر ابوالحسن بنىصدر در پاریس اعلام کرد و با استناد به پخش سخنرانى حضرت امام از تلویزیون به تکذیب آن پرداخت.
3- شایعه تفرقه افکن:
این شایعه بر مبناى اصل «تفرقه بیانداز و حکومت کن» یا «فرق تسد» استوار است و با هدف ایجاد اختلاف در بین فرمانده و سربازان و یا بین دو همسر یا دو طایفه و گروه و امثال آن تولید و پخش مىشود.
مثلا: پس از اشغال منطقه غزه توسط صهیونیستها در سال 1346 شایع شد که مسیحیان از حاکمان اشغالگر خواستهاند که مسجد جامع بزرگ غزه به کلیسا تبدیل شود. هدف از این شایعه ایجاد شکاف در وحدت ملى فلسطینیان از طریق تحریک احساسات دینى بود.
4- شایعه فریب:
این شایعه همچون پردهاى از دود است که براى پنهان سازى اهداف واقعى دشمن استفاده مىشود. مثلاً در تاریخ 8/6/1941 وزیر تبلیغات آلمان دکتر گوبلز ضمن چاپ مقالهاى در خصوص جزیره کریت به طور ضمنى اشاره کرد که ارتش آلمان در ابتدا قصد حمله به انگلستان را دارد و سپس روسیه. در حالى که نقشه اصلى بر مبناى هجوم به مسکو بود!
5- شایعه اقتصادى:
هدف از این شایعه ایجاد حالتى از نگرانى و ترس در بازار مالى یا اوضاع اقتصادى کشور به ویژه در زمان بحرانها و جنگهاست. مثلا: در آمریکا شایعاتى پیرامون تولیدات رستورانهاى مک دولاندر ظاهر شد که مىگفت: این رستورانها به محتواى ساندویچهاى خود کرمهایى اضافه مىکند تا پروتئین آنها افزایش یابد. در پى این شایعه تعداد زیادى از مردم به علت حفظ سلامتى خود از خرید این تولیدات خوددارى کردند و مدیریت این رستورانها را مجبور به صرف هزاران دلار نمود تا بر این شایعه ویرانگر سیطره یابد.
6- شایعه ناموسى:
این شایعه در پى جدایى بین زن و شوهر و هتک حرمت افراد از طریق بدنام کردن یکى از همسران است که به آن قذف گفته مىشود. مثلا حادثه افک که در آیات 20-10 سوره نور نقل شده است در خصوص یکى از این شایعات است. در شان نزول این آیات مفسران گفتهاند که یکى از همسران پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله مورد تهمت ناموسى قرار مىگیرد (در برخى کتابها نام این زن را ماریه قبطیه و در کتب اهل سنت عایشه ذکر کردهاند). مسلمانان از این مساله سخت ناراحت مىشوند تا آن که این آیات نازل مىشود.
در این آیات مؤمنانى که فریب این تهمت را خورده و تحت تاثیر قرار گرفتند، مورد سرزنش واقع مىشوند و خداوند متعال مىفرماید: چرا هنگامى که این (تهمت) را شنیدند، مردان و زنان باایمان نسبت به خود (و کسى که همچون خود آنها بود) گمان خیر نبردند؟ چرا نگفتید که این دروغى بزرگ و آشکار است؟ چرا چهار شاهد براى آن نیاوردند؟ اکنون که چنین گواهانى نیاوردند، آنان در پیشگاه خدا دروغگو هستند.
راه حل مقابله با شایعه
راهحلهایی که برای مقابله با شایعه از جانب اندیشمندان ارتباطات پیشنهاد شده عبارتند از:
1- در سطح ملی، آگاه نگاه داشتن مردم نسبت به رویدادهای اجتماعی، اطلاعرسانی سری
ع و صحیح که این امر زمینه اعتماد متقابل بین دولت و ملت را فراهم ساخته و منبع موثق اخبار اجتماعی از سوی دولت زمینه بسیاری از سوء تفاهمات و اخبار نادرست را از بین میبرد.
2- سفارش در زدودن نگرانیهای اضطرابهای عمومی، گام مؤثری در پیشگیری از شایعات است، گفته میشود که شا
یعات هنگام بهبود نسبی اوضاع، کمتر زمینه بروز و ظهور پیدا میکند.
3- تعمیق بینش مردم و افزایش بصیرت افراد با اجرای برنامهسازی و آموزش همگانی راهبردی برای شناسایی ماهیت شایعه و تقویت توانایی افراد در سنجش صحت و سقم قیامها میباشد. پرورش تفکر منطقی در آحاد جامعه و تعالی اخلاق دینی، راهکاری مناسب برای پیشگیری از شایعه سازی است.
برخی دیگر معتقدند شایعه تنها یک امر مذموم نیست بلکه در برخی مواقع کارکرد دارد و از واقعیاتی دم میزند که صراحتاً گفته نمیشود. رسانههای گروهی در بسیاری مواقع به دلیل مصلحت نسبی از بیان برخی واقعیات خودداری میکنند که در این مواقع شایعه کارکرد پیدا میکند. اما در این مواقع نیز جستجو برای دریافت منبع و فرستنده پیام ضروری به نظر میرسد.
4- نادیده انگاشتن شایعات ضعیف و پاسخ غیرمستقیم به آن. مثلاً نشان دادن تصویر زنده فردى که شایعه قتل وى منتشر شده است.
5- پاسخ شایعه با شایعه (که در جنگهاى روانى علیه دشمن به کار بسته مىشود).
خط اغفال به خصوص خواص و نخبگان از تاثیر دشمن ، یکی از خطوط القائی و تبلیغاتی دشمن است.امام خامنه ایی دامت برکاه
🕛در لحظه باخبر شوید
ارتباط 09169043885
✍🏻 با قلم و بیانی متفاوت
جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨درگیری مدافع حرم با دو داعشی در فاصله ۱متری!
ـــــــــــــــــــــــ