⭕️بداخلاقی انتخاباتی جلوه ایی از افول تربیت سیاسی
متن
همه ما ایرانی ها بیست و هفتم خردادماه و سوم تیرماه سال 1384 را به خوبی به یاد داریم. این دو روز تداعی گر نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما بود. شور انتخابات و روند تبلیغات انتخاباتی بسیار چشمگیرتر و پر رونق تر از دوره های پیشین بود. هفت نفر نامزد در دور اول و دو نفر هم در دور دوم به رقابت انتخاباتی پرداختند. ناامیدی و دلسردی از برخی از سیاست های مدیریت اجرایی در دوره های پیشین این نگرانی جدّی را به وجود آورده بود که نکند حضور مردم در پای صندق های رأی چنان که باید چشمگیر نباشد. اما هدایت های داهیانه رهبری، رهنمودها و روشنگری های حکیمانه ایشان، گوناگونی چهره های نامزدهای انتخاباتی و جور واجور بودن شعارها و وعده ها، موجب شد که مردم در هر دو دوره انتخابات، حضوری حداکثری داشته و در آرزوی طرح و اندیشه ای نو برای کشورشان باشند.
گزینش پایانی مردم هم پاسخ روشنی به نادرست و ناکافی بودن برخی از روندهای پیشین مدیریت اجرایی بود. مردم این بار گفتند که می خواهند کسی عهده دار سکان مدیریت اجرایی کشورشان باشد که دغدغه اصلی اش دین و دین مداری شهروندان ایرانی باشد. در شعارهایش از دین هم حرف بزند، حرکت مدیریتی اش را از دل خود مردم آغاز کرده باشد، شعارها و وعده هایش خیلی آرمان گرایانه و بلندپروازانه نباشد و از همه مهم تر، در یک شعاع کوچک تر نشان داده باشد که می تواند پای حرف هایش بایستد. یک پیام مهم دیگر اینکه مردم با گزینش دکتر احمدی نژاد به دنیا گفتند که منزلت های مدیریتی کشور در رده های بالا ارث و یا موهبت مادرزادی این یا آن فرد، گروه و یا جناح خاصی نیست. اگر به مدیریت های جوان تر هم فرصت داده شود، آنان هم می توانند.
حضرت امام خمینی(قدس سره)، معمار بزرگ حاکمیت دینی در این انقلاب به ما مردم یاد داد که باید خودمان را باور کنیم و به جوان هایمان فرصت دهیم، آن وقت خواهیم دید که شایستگی های مردمی چگونه بروز می یابد. یاد امام و یاد اندیشه بارورکننده او و یاد آن دو روز انتخاباتی پر شور به خیر!
انصاف این است که مردم در این انتخابات در هر دو بار، خیلی خوب ظاهر شدند و دشمن بیرونی هم سر جایش نشست. البته در پس همه این تحلیل ها و برداشت ها باید به یاد داشته باشیم که امام فرمود: این کشور صاحب دارد. یک صاحب اصلی که روزی باید از این حکومت، یک حکومت اسلامی جهانی راه بیندازد; حکومتی که در آن اسلام به عزت و سربلندی می رسد و کفر و دورویی به دست بندگان صالح خدا زمین گیر می شود. یک درس تربیتی هم در این دوره از انتخابات بود: من همیشه با خود می گفتم که اگر روزی امام زمان ظهور کنند و بخواهند حکومت جهانی خود را برقرار کنند، خیلی ها که ایشان را نمی شناسند، پس چگونه آن حضرت موفق می شود؟ بر اساس معادلات سیاسی موجود، شانس تشکیل حکومت جهانی برای ایشان خیلی کم است. پذیرش ایشان ویژه شیعیان و حداکثر در میان مسلمانان جهان است. اما بعد فهمیدم که انتخاب آقای احمدی نژاد نشان داد که اگر خدا بخواهد، دل ها را چنان می چرخاند که یک چهره ناشناخته با دست خود مردم و با رأی بالای آنان انتخاب شود. حکومت حضرت مهدی (عج) حکومت بر دل هاست و مردم هم تشنه حکومت عدالت محور اویند. اگر او بیاید و با منطق فاطمی خود برای مردم حرف بزند، همه می پذیرند و دل به حکومتش می دهند. در عمل هم امام به مردم قولی می دهد که بتواند پایش بایستد.
ممکن است از خود بپرسید این سرمقاله چه ربطی به ویژه نامه علوم تربیتی دارد؟ پاسخ من این است که کارشناسان علوم تربیتی هنگامی که از ساحت های گوناگون تربیتی سخن می گویند یکی از پرچالش ترین ساحت های تربیتی را قلمرو تربیت سیاسی می دانند. در این عرصه یکی از بزرگ ترین پرسش ها این است که چگونه می توان شهروندان یک جامعه را به گونه ای آموزش و پرورش داد که در چم و خم رفتار و رقابت سیاسی آن طور که فروید می گفت به «مکانیزم دفاعی بازگشت واپس زنی» و یا «توجیه من درآوردی» کشانده نشوند؟ هم در این انتخابات و هم در کشورهای غربی صحنه های زیادی را دیده ایم که مردم یا کاندیداها، در عرصه سیاست به رفتار و رقابت سیاسی ضدارزشی کشانده شده اند!
مقام معظم رهبری هم در گفته های پیش و پس از انتخابات خود مکرر روی واژه بداخلاقی انتخاباتی پافشاری کردند و مردم، کاندیداها و هوادارانشان را از افتادن به دامان آلوده بداخلاقی انتخاباتی بر حذر می داشتند. البته بد اخلاقی انتخاباتی هم بنا به نظام ارزشی و بینش سیاسی الهی یا سکولار مردم می تواند جورواجور معنا و تفسیر شود.
یک نمونه بداخلاقی انتخاباتی زیر پا گذاشتن ارزش های دینی (اخلاقی و حقوقی) در عرصه رفتار و رقابت سیاسی است. این تساهل ارزشی یا گستاخی سیاسی می تواند یک شهروند دین مدار را به آنجا بکشاند که برای رسیدن به قدرت، از هر وسیله ای استفاده کند. اینجاست که موج اتهام ها، دروغ پردازی ها، شایعه افکنی ه
ا، تحقیر، سیاه نمایی و... کوه کوه سر بر می آورد. در همین جاها است که یادمان به مظلومیت های امیر ایمان و تقوی امام علی(علیه السلام)می افتد. هنگامی که کسانی منش و کنش سیاسی حضرت را در برابر رفتار تند معاویه زیر سؤال می بردند، حضرت می فرمود: سوگند به خدا! چنین نیست که هوشمندی سیاسی معاویه از من بیشتر باشد. تفاوت ما دو نفر در این است که معاویه برای پیشبرد اهدافش دست به هر کاری می زند و در عرصه رقابت ها چیزی بازدارنده او نیست. اما من هنگامی که تصمیم به اقدام یا واکنشی می گیرم تقوا و خداترسی دست و پایم را می بندد. معاویه نه تنها در عرصه رقابت، که در عرصه رفتار سیاسی می گفت: من با علی یا پسرش حسن نجنگیدم که شما به نماز، روزه یا حج پایبند شوید. این ها رفتارهای فردی دینی است و به خود شما مربوط است. من با اهل قبله برای رسیدن به قدرت سیاسی جنگیدم و در این راستا از هیچ چیز کوتاه نمی آیم.
ارزش مداری دینی، سطح پایبندی به احکام الله و تلاش برای حفظ مرزهای دین و دنیا معیارهایی است که اخلاق انتخاباتی را از بد اخلاقی انتخاباتی جدا می کند. هنگام توصیف بداخلاقی سیاسی باید به هوش باشیم که اگرچه در گذر عصرها و نسل ها و در فراز و فرود زمان و مکان، شکل و شمایل رفتارها و منش های سیاسی ممکن است فرق کند، اما منطق همان منطق معاویه است که در ادبیات سیاسی امروزین از آن به رفتار سیاسی سکولار یا پراگماتیسم سیاسی یاد می کنند.
اما پرسشی که ذهن و دل هر آموزشگر یا پرورشگری را به دنبال خود می کشد این است که راستی چه شد که برخی از ما در آن برهه انتخاباتی بد اخلاقی سیاسی کردیم و مهم تر اینکه، برای پیشگیری از بروز یا نهادینه شدن این رفتارها چه می توان کرد؟ پاسخ این پرسش را کارشناسان آموزش و پرورش از زاویه و با تکیه بر درون داشت های ارزشی گوناگونی ممکن است، بدهند. گمان من این است که بد اخلاقی انتخاباتی چیزی نیست که قارچ گونه و ناگهانی در ساحت رفتاری فرد یا جامعه ای بیرون بزند. در یک فرایند زمان مند تربیتی مردم یاد می گیرند که در صحنه های سیاسی چگونه رفتار کنند. این یا آن نهاد ویژه هم مسئول بروز این رفتار نیست. نخستین متغیر دخیل در بروز این رفتارهای سیاسی، منش سیاسی کارگزاران یک جامعه است; چرا که به بیان امیرمؤمنان علی(علیه السلام) «الناس علی دین ملوکهم» رفتار دین مدارانه مردم به همان گونه ای است که کارگزاران آن جامعه به مردم یاد داده اند. این یاد دادن هم بیش از آنکه آموزشی باشد، پرورشی و رفتاری است. بد اخلاقی سیاسی در یک تحلیل تربیتی نمودی از کم رنگ شدن ارزش های اخلاق دینی در یک جامعه است. از نگاه حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)اگر فرد یا جامعه در دین مداری خود مشکلی داشته باشد و یا دنیاگرایی، دین مداری آنان را تحت الشعاع قرار داده باشد، دین مداری آنان آسیب زده است و نشانگان آسیب شناختی آن این است که این افراد یا جوامع در هنگامه بحران به راحتی می لغزند و ارزش ها را زیر پا می گذارند. آن حضرت در این باره فرمود: «الناس عبید الدنیا و الدین لعق علی ألسنتهم یحوطونه ما درت معایشهم فإذا محصوا بالبلاء قلّ الدیانون»; مردم همه بندگان دنیایند و از دین یا دین مداری فقط حرف می زنند. دین در دل و جان آنان ننشسته است. تا هر زمان که دنیایشان سرشار و رفاه مند پیش می رود، همه از دین می گویند. اما اگر هنگامه آزمون و ابتلایی پیش آید خیلی ها کنار می کشند و دین مداران کمی بر جای می مانند! در این نگاه و تحلیل حسینی سطحی گرایی یا سطحی نگری دینی و اخلاقی از جمله عوامل دین گریزی یا ارزش ستیزی است. یک حرکت فرهنگ سازانه و نهضت دین مدارانه می طلبد که ایمان و تقوا را در دل ها بکارد که «والبلد الطیب یخرج نباته بإذن الله.»
❌اگر شنیدید همتی بنفع محسن رضایی کنار رفت تعجب نکنید.
بسم الله الرحمن الرحیم
فبشرعبادی الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه
نظر به ظرفیت و قدرت فوق تصورپست ریاست جمهوری در قانون اساسی، بدیهی است که همگان وبویژه قدرت طلبان وفتنه انگیزان، حرص و ولع زایدالوصفی در احرازاین جایگاه از خودشان دهند. قدرت و منزلتی که مرحوم رفسنجانی در بازنگری قانون اساسی برای خود تدارک دید. رصد فرآیند انتخابات ریاست جمهوری در گذشته وحال حکایت از آن داردکه اهالی فتنه و جریانهای برانداز برای دستیابی به قدرت ازهر ترفندی سود می برند. تا جایی که به ناجوانمردانه ترین شیوه ها و کثیف ترین حربه ها متوسل می شوند. در انتخابات1400 ریاست جمهوری باپدیده ای غیرقابل باور؟! ازسوی برخی به اصطلاح یاوران نظام و انقلاب روبرو هستیم، مواضع و رفتارهای برادرمان محسن رضایی در انتخابات 88و92رابنگرید، همسویی بالیبرالیسم، همداستانی بامیر حسین و کروبی و تمجید و وعده به اسحاق جهانگیری و......،. سیرنهایی وآرمانی این طرزتفکر در مسیر قهقرایی خود به تقابل با اصیل ترین، مردمی ترین وخدمتگزارترین چهره های انقلاب متبلورشده است. محسن رضایی پس از ناکامی در استفاده از پتانسیل ستادی آقایان سعید محمد و رستم قاسمی بر آشفت. تلاش رضایی برای جذب آراء خواهران و برادران اهل سنت، سعی وی
در کسب آراء عشایرغیور سرزمین دین باوران، رایزنی باسران فتنه و اصلاحات؟! به منظور برخورداری از حمایت آنان، حمله ی بی دلیل به آقای رئیسی به بهانه بیانیه ای که دادستان تهران صادرکرده بود، وعده ی یارانه450 هزارتومانی، تخصیص30 درصد درآمد حاصل از حاملهای انرژی به مردم در بازاربورس. البته یادمان هست که درسال88 آقای رضایی درمواجهه با طرح پرداخت یارانه ی نقدی به احمدی نژاد گفت:به جای دادن ماهی، باید به مردم ماهیگیری یاد داد.
برادر رضایی بخاطر خدا ونظام وانقلاب دست از لجاجت بردار، محسن عزیز
«یک تنه» نمی توان اقتصاد ورشکسته، فرهنگ بربادرفته، دیپلماسی واداده و این همه ویرانی به یادگارمانده از هشت سال سیطره ی اشراف و اشراف زادگان را سامان بخشید، برادر با این روندی که شما درپیش گر فته اید حمایت و وهمراهی نخبگان و دلسوزان و مدیران جهادی را از خود سلب کرده اید و در صورت رسیدن به آمال چندین ده ساله ی خود و برای ادامه ی سلطه ناچارید دست به دامان عاملان و مسببان وضعیت کنونی شوید.
اگر شنیدید که عبدالناصر همتی به نفع آقای محسن رضایی انصراف خود را اعلام کردتعجب نکنید، در مسیرقهقرا از این اتفاقات بسیار است. حجت.. جهانگیری 12/3/1400
🔰اخبارروز
🔰تحلیل سیاسی
🔰جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رای ندادن راهش نیست
🔴 دکتر #سعید_محمد :بر اساس تحقیقهایی که انجام شد به این رسیدیم که از آیت الله #رئیسی حمایت کنیم و البته در جبههی انقلاب نیز باید به این نتیجه برسند که سایر رقبا انصراف دهند و اجازه دهند که آرا تجمیع شود و با یک پشتوانهی خوب اصلح را انتخاب کنیم
🔴 آقا محسن! آقای رئیسی که در این سالها تغییر نکردند اما چه اتفاقی افتاده که شما اینقدر تغییر کردید؟
مراقب مشایی های اطرافتان باشید که خدایی نکرده، #احمدی_نژاد_دوم شوی.
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
سه رقمی!
♦️آقای روحانی امروز گفت نگذاشتیم تورم سه رقمی شود(!) هر چند دولت، رسما نرخ تورم را بالای 40 درصد اعلام می کند، اما سرجمع تورم بسیاری از اقلام (مسکن، خودرو، ارز وطلا، کالاهای اساسی) در دولت ایشان، 700 تا 800 درصد بوده و با تقسیم بر 8 سال، سه رقم مد نظر را پر می کند!
🔹ثانیا آقای روحانی مدعی تورم تک رقمی و افزایش ارزش پول ملی بود؛ قرار نبود با وجود به ثبت رساندن بالاترین نرخ تورمی پس از دولت هاشمی، سر مردم منت بگذارد که تورم سه رقمی نشده!
♦️او و جهانگیری قبلا هم ادعا کرده اند همین که نگذاشته اند کشور مثل دوره احمد شاه قاجار (صد سال قبل) دچار قحطی شود، موفقیت بزرگی بوده است(!) اما همین حرف ها، دلالت بر یک پسرفت سه رقمی (100 ساله) می کند؛ تا موفقیت را چگونه ترجمه و تعبیر کنند!
✍ #محمد_ایمانی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نظر امام خمینی درباره سید ابراهیم رئيسی !
انها که فقر را لمس کردند می توانند به داد فقرا برسند.
#انتخابات #رئیسی
🔰رای ما رییسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
سلام ووقت بخیر خدمت همراهان گرامی مننون می شویم مطالب کانال را نشر دهید سپاس گذارم
💢 #چرا_رئیسی؟! (26)
🔰 تخریب های متعدد پیاده نظام جریان تحریف، با همه توان به تخریب و ترور شخصیت آیت الله رئیسی پرداخته است. برچسب ها، عناوین و محتواهایی که به وسیله تکنیک های عملیات روانی و ظرافت های روانشناختی برای بدبین ساختن مردم نسبت به ایشان، تولید و منتشر میشود، حاکی از احساس خطر ویژه دشمنان ملت ایران، نسبت به حضور ایشان است.
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما 184 / دولت قوی، ایران قوی
🔻🔺 رقابت های انتخاباتی برای تشکیل دولت سیزدهم در جمهوری اسلامی آغاز شده است. هفت نامزد به میدان آمده اند تا ماراتن نهایی را برگزار کنند. مردم درنهایت در 28 خرداد رای خود را بر صندوق خواهند ریخت و رییس جمهور مطلوب خود را بر مسند قدرت خواهند نشاند. در این میان آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد تشکیل دولتی قوی است که بتواند بر مشکلات کشور فائق آید و اوضاع را به نفع ملت تغییر دهد.
https://basirat.ir/fa/news/331075
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🌐 دعوت وزیر صهیونیستی برای حمله مسلحانه شهرکنشینان به فلسطینیها
🔻«امیر اوحانا» وزیر امنیت عمومی رژیم صهیونیستی از دعوت برخی گروههای اسرائیلی برای حمله صهیونیستهای مسلح به تظاهرات فلسطینیها در شهرهای اشغالی حمایت کرد.
🔻هفته پیش بود که «عوفر کاسیف» نماینده حزب لیست مشترک اعراب در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) طی نامهای اعتراضآمیز به اوحانا هشدار داده بود که یکی از اعضای شورای شهر لُد از صهیونیستها خواسته با سلاحهای گرم به فلسطینیها حمله کنند.
🔻به نوشته روزنامه «هاآرتص»، اوحانا در پاسخ به این نامه مدعی شد: «با این استدلال که [درخواست مذکور] تنشزایی است، مخالفم. دعوت از شهروندان [اسرائیلی] برای دفاع از خود در برابر حملات [فلسطینیها] با استفاده از سلاحهای گرمی که برایشان نیز مجوز دارند، درخواستی قانونی است».
🔻وی در اظهاراتی که تشویقکننده خشونتهای بیشتر صهیونیستها علیه معترضان فلسطینی است، افزود: «زمانی بود که یهودیان در برابر مهاجمان بیدفاع و بیقدرت بودند. چه خوب که آن زمان گذشته است».
🔻شهر اشغالی لُد، یکی از چندین شهری است که از چند هفته پیش به صحنه تظاهراتهای فلسطینیان ساکن این شهر، در اعتراض به تجاوزهای رژیم صهیونیستی به قدس شرقی و تخلیه اجباری محله شیخ جراح، تبدیل شده است.
🔻 شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد، وزارت امنیت عمومی رژیم صهیونیستی در حال نهاییسازی طرحی است تا با مستقر کردن تعداد زیادی از نظامیان این رژیم در شهرهای اشغالی، تظاهراتهای فلسطینیان را با شدت بیشتری سرکوب کند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
دوستی: مذاکرهای برای کنار رفتن کسی وجود ندارد
سخنگوی شورای هماهنگی ستاد رئیسی در تسنیم:
🔹تمام ظرفیتهای جبهه انقلاب در کارزار هستند و هیچ مذاکرهای برای کنار رفتن کسی نبوده اما هماهنگی بین کاندیداهای جبهه انقلاب وجود دارد.
🔹اینکه سرنوشت کشور به مذاکره با چند کشور محدود شود اینگونه نیست و روابط دیپلماسی باید در خدمت معیشت مردم باشد.
🔹آقای رییسی از کسانی بودند که علاقه مند بودند که صحنه رقابتیتر شود و تلاشهایی نیز در این حوزه انجام دهند.
🔹گمانه زنیهای رسانهای در خصوص ترکیب کابینه سیدابراهیم رئیسی و نام بردن از برخی چهرهها کاملا اشتباه و غیر واقعی است.