فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیه الکرسی عظیم ترین آیه
در قرآن است
برای حفظ ایمان و مال و جان هرروز
آیه الکرسی بخوان❣
@jannatolmahdi313
⭕️ مفهوم آیه
@jannatolmahdi313
👈 الزانیة ـ الزانی : اگر زن، از راهِ نامشروع تا انتهائیترین نقطهی رابطه جنسی را پیش رفته باشد زانیة [تاء گِردِ مؤنث] نام دارد؛ اگر این عملِ شنیع از یک مرد صادر شود، نام زانی بر او اطلاق میشود.
📢 زنا از گناهانِ کبیره است و آنگاه محقق میشود که آلتِ تناسلیِ مرد به مقدار ختنهگاه، وارد عضوِ تناسلی یا مقعدِ زن شود بدون اینکه بینِ ایندو فرد، صیغهی ازدواج رخ داده باشد یا اینکه مرد، مالکِ زنی که در جنگ با کفار به غنیمت گرفته شده باشد. با این بیان کسی که با جنسِ مخالف، صرفا رابطهی پیامکی، تلفنی و حتی فیزیکیِ در غیرِ چارچوب داشته باشد، گرچه این کار هم حرام است و مقدمهی زنا، اما زناکار محسوب نمیشود.
@jannatolmahdi313
👈 إجلدوا : تازیانه بزنید ـ "جَلدة" به اصابتِ تازیانه و شلاق با پوستِ بدن گفته میشود که نوعی تنبیه به شمار میآید.
👈 مائة : این کلمه که به صورتِ "مِئَة" و "مِأَة" هم نوشته میشود به معنای عددِ "صد" میباشد.
👈 لاتأخذکم : فرا نگیرد شما را ـ تحتِ تأثیر قرار نگیرید
👈 رأفة : مهربانیِ شدید ـ رئوف کسی است که شدیداً مهربان است تا آنجا که راضی به درد کشیدن هیچ کس نیست.
👈 دین الله : حکمِ خدا ـ برنامه و قانونِ خدا ـ اطاعت از خدا. "دین" یعنی پیروی و کرنش در برابر برنامهها، دستورات و مقرراتِ الهی؛ بطورِ خاص در این آیه، مصداقِ دین الله [حکمِ خدا] نواختنِ صد تازیانه به بدنِ شخص زناکار است. با این بیان، شاید بتوان گفت "یوم الدین" زمانی است که کرنش و خضوع کامل در برابر سلطنت و جبروت الهی رخ میدهد.
👈 تؤمنون : خواستارِ ایمنی از عذابِ خدا هستید ـ ایمان یعنی پذیرشِ باورههائی که برای انسان نوعی ایمنی و مصونیت در برابر غضب خدا و هولِ و اضطراب قیامت ایجاد کند. مؤمنین کسانی هستند که خود را در برابر سخط و خشمِ خدای متعالی ایمن و بیمه کردهاند.
👈 الیوم_الآخر : زمان دیگر ـ یک بازهی زمانیِ دیگر. واژهی یوم بر خلافِ تصورِ عُموم، لزوماً به معنای نقطهی مقابلِ شب یعنی روز [نَهار] نیست. مفهومِ یوم، آنقدر وسیع است که شاملِ روز، شب، هفته، ماه، سال، قرن، هزاره و حتی بالاتر از آن نیز میشود: خلَق السّماوات وَ الأرضَ فی سِتّة أيّام. ترکیبِ 23 بار تکرار شدهی الیوم الآخر در قرآن که اشتباهاً به "یَوم واپسین" ترجمه میشود به معنای زمان و مرحلهی دیگری از زندگیِ انسان است بنامِ رستاخیز؛ که نظامِ حساب و جزاء جایگزینِ نظام تکلیف میشود.
@jannatolmahdi313
👈 یشهد : ببینند با چشم. "شهادة" بمعنای دیدنِ حضوریِ یک منظره با چشم است. شاهد کسی است که در صحنهای حاضر است و بدون واسطه با چشمِ خود نظارهگرِ ماجرا بوده است.
👈 عذاب : عقوبتِ متناسب. عذاب از مادهی "عذب" است به معنای سازگاری. آبِ گوارا را از آنجهت "عذب" گویند که با طبعِ انسان سازگار است. واژهی "عذاب" که قریب به سیصد و هفتاد بار در قرآن آمده به معنای عقوبتی است که سازگار و متناسبِ با جُرمِ انسان باشد؛ با این بیان، اولاً خودِ انسان تولید کنندهی عذاب است و نه خدا؛ و ثانیاً سنگینیِ عذاب، مطابق و متناسب با گناه است و نه بیشتر؛ بر خلافِ نیکیها که بفرمودهی قرآن ده برابر میشود: "مَن جاء بالحَسنةِ فله عشرُ أمْثالِها و مَن جاء بالسّيّئةِ فلا يُجزا إلاّ مثْلَها".
👈 طائفة : جماعتی از انسانها که بینِ آنها ارتباط وجود دارد و گویا گِردِ یک هدفِ مشترک طواف میکنند.
📝 ترجمه آیه: باید شما مؤمنان، به هر کدام از زن و مردی که زنایشان ثابت شده، بیدرنگ تازیانه بزنید صد ضربه؛ و فرا نگیرد شما را رأفت و مهربانی نسبت به ایندو در اجرای حکمِ الهیِ تازیانه، اگر ایمان به خدا و زمانِ دیگر [قیامت] دارید؛ و باید جماعتی از مؤمنین مشاهده کنند عذابِ دنیویِ ایندو را [=تازیانه].
@jannatolmahdi313
⭕️ مجازاتِ زناکار
@jannatolmahdi313
🚶گام اولِ مبارزه با بی عفتی، در همین آیه مطرح شده که عبارت باشد از تنبیهِ بدنی زن و مردی که اهلِ روابط نامشروعند، آنهم با سه شاخصه:
1⃣ تنبیهِ #سریع: حرف "ف" در ابتدای فعلِ "فاجلِدوا" نشان میدهد که بعد از اثباتِ گناهِ زنا در دادگاهِ صالحه، نباید مجازاتِ زناکار به تأخیر بیفتد و هرچه سریعتر و بلافاصله صد تازیانه به بدنِ زنِ بدکاره و مردِ زناکار نواخته شود.
2⃣ تنبیه #شدید: خدا، سرچشمهی مِهر و خالقِ مهربانی است. اما همین خدا که در ابتدای سوره با وصفِ رحمان از او یاد شد، هنگامِ اجرایِ حدِ شرعیِ تازیانه، مؤمنان را از رأفت و مهربانی با زناکار نهی میکند و صراحتا میفرماید "اگر ایمان به خدا و آخرت دارید با التزامِ عملی به اجرای حکمِ الهیِ تنبیهِ خشنِ زناکار، خود را از غضبِ الهی ایمن کنید". پس هرگونه تخفیف، تساهل، تسامح، دلسوزی، ترحم و شلگیری در خصوصِ دستورِ دین مبنی بر تنبیهِ زناکار، ممنوع.
@jannatolmahdi313
3⃣ تنبیه #علنی: کسی که از حدود و مرزهای تعیین شدهی الهی تجاوز و عبور میکند، باید به گونهای تنبیه شود که اولا دوباره قصدِ بازگشت به این گناه را نداشته باشد و ثانیا آئینهی عبرتِ مؤمنان شود و جامعهی ایمانی از لغزش به ظلمتِ فحشا ایمن شود. لذا اجرای حدِ تازیانه باید در ملأ عام باشد و طائفهای از مؤمنانِ مرد، زن، پیر، جوان، مجرد، متأهل، پاک، ناپاک و آحادِ جامعهی ایمانی با چشمشان نظارهگرِ صحنهی مجازاتِ این تجاوزگران به حدود الهی باشند.
📚 خلاصهی تنبیهِ جسمیِ زناکار: 👈تازیانه 👈سریع 👈شدید 👈علنی
⭕️ مجازات زنا در اقوام مختلف
✅ اسلام اولا مثل غالب ایسمهای بشری نسبت به فحشا بی تفاوت نیست و ثانیا در مقایسه با دیگر مکاتب فکری و دینی، تنبیهی معقول و میانه برای زناکار در نظر گرفته.
@jannatolmahdi313
چرا اول مجازاتِ زنان؟
@jannatolmahdi313
❓ چرا خدای متعالی برای اعلامِ زشتیِ ارتباطِ نامشروعِ زنا، ابتدا از زنانِ بدکاره یاد کرد و سپس مردِ زناکار؟ بعبارتِ دیگر چرا "الزانیة" را بر "الزانی" مقدم کرد؟
📢 پاسخ: زن از دیدگاهِ اسلام یک نیرویِ تربیتی و فرهنگی است، بر خلافِ مرد که در تأمین معاش و جنبهی اقتصادی ایفای نقش میکند. پس صلاح و فساد از جانبِ زن که مربیِ انسان است به بدنهی جامعهی ایمانی سرایت میکند. به شهادتِ تاریخ، زنِ پاک، مردانِ زیادی را با اولیاء الهی دم خور کرد و چه بسیار پیامبرزادگانی مانند کنعان که بدلیل فسادِ مادر، همنشینِ بدان شدند و عاقبتشان تباه شد.
👌 خدای متعال متنِ سورهی نور را با مجازاتِ زنان "آغاز" میکند و گویا در صدد القاءِ این نکته است که "آغاز"گرِ بسترِ مفاسدِ اخلاقی، زن است. "فحشا" طعامِ نامطبوعِ سفرهای است که توسطِ زنانِ ناپاک گسترانده شده.
@jannatolmahdi313
⚠️ بانوان در ناهنجاریِ بی عفتی، با رونمائی از جذابیتشان، میزبان و دعوتکنندهاند برخلافِ مردان که میهمانند و تا دعوت نشده باشند و تا سفرهای پهن نشده باشد، زمینهای برای بیعفتی ندارند. حتی میتوان گفت در نقطهی مقابل، چشمپاکی و دلپاکیِ مردانِ جامعه نیز ارتباط مستقیم با نحوهی عملکردِ زنان در مقولهی عفت و پاکدامنی دارد.
➕ مقدم آوردنِ مجازات زن بر مرد در آیهی شریفه میتواند اشاره به قویتر بودنِ شهوتِ زنان و شنیعتر بودنِ سر زدنِ این گناه از بانوان که ذاتا میزانِ حیایشان بیش از مردان است نیز اشاره داشته باشد. چنانکه برخی مفسرین به آن اشاره فرمودهاند.
@jannatolmahdi313
⭕️ چرا مجازاتِ زنا تا این حد خشن است؟
@jannatolmahdi313
❓ چرا خدایِ مهربانتر از مادر، با بیانِ خشن و بدون ذرهای نرمش به مقولهی هتکِ عفاف و پاکدامنی ورود پیدا کرد؟ ممکن است ما دایهی مهربانتر از مادر بشویم به سبکِ امروزیها بگوئیم:
@jannatolmahdi313
👈 آیا نمیشد خدا کمی نرمتر ابتدا ما را جذب میکرد و سپس چوبِ مجازات را بلند میکرد؟! آنهم مجازاتی سریع، شدید و علنی! آنهم در طلیعهی سوره!
👈 مثلا نمیشد میزانِ مجازات، کمی معقولانهتر و واقعیتر باشد؟
👈 حالا جوانی کردند و خطائی مرتکب شدند؛ نمیشد با رأفت و بزرگمنشی، آنان را به مسیر آورد؟
👈 اینجا خدای مهربان نعوذ بالله با داعش چه فرقی دارد؟!
📢 پاسخ: دو واژهی "الزانیة" و "الزانی" بخاطر داشتنِ الف و لامِ معرفه، به کسی اطلاق میشود که معروف و مشهور به زنا باشد. پس این شدت و حدّت، مجازاتِ کسانی است که وقاحت را به اوجِ خود رساندهاند و بی عفتیشان شُهرهی شهر است. چنین شخصی آفةُ الإسلام است و اگر مهار نشود، شهر را آلوده میکند.
@jannatolmahdi313
👌 ابراز خشونت نسبت به متخلفین، بوجود آورندهی آرامش برای مردم است و از این زاویه، حکمِ تنبیهِ زناکار نه تنها خشونت نیست که اوجِ رحمت و مهربانی نسبت به مردم است.
✅ البته کسی که بینِ مردم به زناکار مشهور نیست یا از روی نادانی پایش به سمتِ روابط نامشروع لغزیده، گرچه معصیتِ کبیره مرتکب شده و باید با توبه و جبران، تلاش مضاعف کند تا خدا او را ببخشد، اما واجب نیست خود را به مراجع قانونی معرفی و تقاضای اجرای حدِ تازیانه کند.
@jannatolmahdi313
✉️ جمع بندی آیه 2
@jannatolmahdi313
گام اولِ ریشهکنیِ مفاسدِ اخلاقی، تشریعِ تنبیه برای مشهورین به زنا است با سه شاخصه:
👈 سریع: تعلل در مسئلهی نهادینهسازیِ پاکدامنی ممنوع
👈 شدید: دردِ طاقتفرسایِ تازیانه این مسئله را در ذهن تداعی میکند که لذتِ چند دقیقهایِ گناهِ زنا به زیر بارِ دردِ شدید شلاق رفتن نمیارزد.
👈 علنی: ترس از آبرو از یک سو و ایجادِ عبرت برای دیگران از سوی دیگر موجب میشود آحادِ جامعهی ایمانی به فکرِ ارضاء نیاز جنسی از مجرای حلال باشند.
آیاتا به حال به برکات و ثمراتِ اجرای این حکم متعالیِ قرآنی توجه کردهایم؟
@jannatolmahdi313
1⃣ کاهشِ ارتباطِ متأهلان با غیرِ همسر و در نتیجه کاهش طلاق و تحکیم بنیانِ خانواده
2⃣ وقتی ارضاء نامشروع، پر دردسر و هزینهبر شود دختران و پسران مجرد ذهنشان به ازدواج معطوف میشود که بسیار کمدردسرتر است.
3⃣ ایجاد امنیتِ اخلاقی و جانیِ دختران در جامعهی ایمانی
4⃣ برچیده شدنِ بساطِ بی عفتیِ عمومی از جامعهی ایمانی
5⃣ نابودیِ بسترهای شکلگیریِ زنا [چشم چرانی و بدپوششی] با اجرای حدِ تازیانه
6⃣ و... .
@jannatolmahdi313
❔انصافا اگر همین حکمِ الهی در جامعهی ایمانی اجرا میشد، آیا مفاسدِ اخلاقی فروکش نمیکرد؟
❔شما چند بار در طولِ عمرِ خود شاهدِ تنبیهِ یک زناکار در میدانِ شهرتان بودید؟
❔چرا و با چه توجیهی، در نظامِ اسلامی باید نسبت به اجرای حدودِ الهی، سهلانگاری شود؟
❔ آیا نسخهای کاملتر از توصیهی قرآن برای مهارِ روزافزونِ بیبند و باری سراغ دارند؟
🗣 رسول اکرم: اقامه حدی از حدود الهی بهتر و مبارکتر است از بارانِ 40 شب در سرزمین های خدا.
🗣 رسول اکرم: حدی که در زمین اقامه می شود پاکتر [و پاک کننده تر] است از عبادتِ شصت سال.
@jannatolmahdi313
👆👆👆👆👆👆🍀🍀🍀🍀🍀
ادامه ی تدبر درسوره ی نوران شاء الله به فضل الهی فردا صبح👆👆👆👆👆
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌹امام خامنه ای (حفظه الله):
《میتوان بسیج را به حق، مکتبیترین و مردمیترین نیروی مقاومت جهانی نامید.》
پنجم آذر سالروز تشکیل بسیج برهمه ی غیورمردان وزنان شیردل میهن اسلامی مبارک باد.
@jannatolmahdi313
🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃🌹
#پیام_صبحگاهی
#این_ابعاد_با_همدیگر_است.🔻
@jannatolmahdi313
▫️کشور ما اهل #معنویت است، اما معنویت ما همراه و همروال است با احساس #مسئولیت. این معنویت به هیچ وجه نباید ما را از مسئولیت عظیم انقلابىِ خودمان جدا کند، بلکه کمک به حرکت انقلابی است. آن کسانی که با تکیهی به دینداری و با عنوان کردن دینداری، سعی میکنند جامعه را سیاستزدائی کنند، جوانان را سیاستزدائی کنند، جوانان را از حضور در عرصههای کشور دور نگه دارند، اشتباه میکنند، راه خطا میروند، دچار انحرافند.
۱۳۹۰/۳/۱۴
@jannatolmahdi313
تبیین منظومه فکری رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jannatolmahdi313
✅مقام معظم رهبری امام خامنه ای مدظله العالی
بنده احساس یک ولنگاری میکنم در مسئله فرهنگ...
حضرت عباسی دخترما پسرما پرپر نمیشه...
#عالی_حتما_ببینید👌
@jannatolmahdi313